Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 15:22

Ημαθία: Διαρρήκτης με πλούσια δράση συνελήφθη

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Είχε «ριμάξει» την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας μέσα σε τρεις μήνες - Συνελήφθη διαρρήκτης και στα Χανιά

Πολύπλευρη δραστηριότητα, αλλά πάντα παράνομη και συχνά με συνεργούς, είχε αναπτύξει ένας Έλληνας με «ειδικότητα» στις διαρρήξεις, ο οποίος εντοπίστηκε σε περιοχές της Ημαθίας μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα ξημερώματα της Κυριακής ο δράστης είχε παραβιάσει δύο καταστήματα στην Ημαθία από τα οποία είχε κλέψει συνολικά 370 ευρώ, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας διευκόλυνε στην διαφυγή της μία γυναίκα συνεργό του, η οποία αγκάλιασε στον δρόμο έναν άνδρα και του «βούτηξε» ένα πορτοφόλι με 400 ευρώ και τραπεζικές κάρτες!
Στην πορεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι μαζί με άγνωστους συνεργούς του, από τον Αύγουστο ως και τον Οκτώβριο, είχε διαρρήξει ένα κατάστημα, τα γραφεία ενός συλλόγου, ένα σπίτι και την αποθήκη ενός άλλου σπιτιού σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας και είχε αρπάξει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ. Μέσα στο όχημα που χρησιμοποιούσε και κατασχέθηκε, βρέθηκαν γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας που του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές.

Διέρρηξε επιχείρηση στα Χανιά και έκλεψε 300 ευρώ

Από την αξιοποίηση στοιχείων που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας σε μια επιχείρηση στα Χανιά όπου είχε γίνει διάρρηξη το απόγευμα της Δευτέρας, προέκυψε ότι δράστης ήταν ένας αλλοδαπός ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης. Μάλιστα, δεν είχε ξοδέψει ούτε δεκάρα από το κλεμμένο ποσό, το οποίο αποδόθηκε ακέραιο στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων κατηγορούμενος για κλοπή.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 12:14

Σχετικά Άρθρα

  • Αμαλιάδα: Πακιστανός στη φυλακή για διάρρηξη - Είχε γίνει φόβητρο στα καταστήματα
    Αμαλιάδα: Πακιστανός στη φυλακή για διάρρηξη - Είχε γίνει φόβητρο στα καταστήματα

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Ο φόβος και ο τρόμος στην αγορά της Αμαλιάδας και τη γύρω περιοχή, είχε γίνει ένας 33χρονος υπήκοος Πακιστάν. Μετά από διάρρηξη σε καφετέρια της πόλης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, του Α.Τ και του Τμήματος Τροχαίας της Αμαλιάδας και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Εκεί καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή ενώ θα κινηθούν σε βάρος του και οι διαδικασίες απέλασης.

    Ο 33χρονος Πακιστανός είναι γνωστός στην πόλη της Αμαλιάδας καθώς σχεδόν καθημερινά, γινόταν φορτικός σε πολίτες, από τους οποίους ζητούσε χρήματα ή δημιουργούσε επεισόδια με το προσωπικό καταστημάτων για διάφορα θέματα, ενώ πολλές φορές πήγαινε σε καταστήματα εστίασης να πάρει φαγητό χωρίς να πληρώσει.

    Αφορμή για την σύλληψη που οδήγησε και στην φυλάκισή του ήταν η διάρρηξη καφετέριας στις 6 Οκτωβρίου στην Αμαλιάδα. Μπήκε ξημερώματα για να κλέψει το ποσό των 50 ευρώ από το ταμείο.

    Στο Καρδιακαύτι στις 29 Σεπτεμβρίου, μπήκε σε τροχόσπιτο που διαμένουν ομοεθνείς του και αφαίρεσε διάφορα έγγραφα και αντικείμενα καθώς και το ποσό των 600 ευρώ.

    Σε άλλη περίπτωση σε καφενείο στον Πύργο, στις 4 Οκτωβρίου, είχε θωπεύσει υπάλληλο για να της κλέψει το κινητό τηλέφωνο.

    Ο δράστης μετά τη σύλληψή του και με την σχετική σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση. Θα εκτίσει τον ένα μήνα στις φυλακές Ναυπλίου και για τους υπόλοιπους 11 θα έχει τριετή αναστολή. Να σημειωθεί πως ο δράστης δεν διαθέτει έγγραφα νόμιμης εισόδου στη χώρα και αναμένεται να εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

  • Τραγωδία στην Ημαθία: Τρακτέρ καταπλάκωσε ηλικιωμένο
    Τραγωδία στην Ημαθία: Τρακτέρ καταπλάκωσε ηλικιωμένο

    Τραγικό τέλος βρήκε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10) ηλικιωμένος άνδρας καθώς καταπλακώθηκε από το τρακτέρ στη Νάουσα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος που εκτελούσε γεωργικές εργασίες στο χωράφι του, που βρίσκεται λίγο έξω από τη Νάουσα, καταπλακώθηκε έπειτα από ανατροπή του τρακτέρ με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

    Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική με έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα προκειμένου να τον ανασύρουν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον ηλικιωμένο στο νοσοκομείο. Ωστόσο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Διαρρήκτης συνελήφθη να διαβάζει ελληνική μυθολογία εν μέσω ληστείας
    Διαρρήκτης συνελήφθη να διαβάζει ελληνική μυθολογία εν μέσω ληστείας

    Το περιέργο περιστατικό διάρρηξης στη γειτονική χώρα.

    Ένας επίδοξος διαρρήκτης στη Ρώμη συνελήφθη όταν κατά τη διάρκεια ληστείας σε ένα σπίτι ηλικιωμένου, σταμάτησε για να διαβάσει ένα βιβλίο για την ελληνική μυθολογία σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Τον τράβηξε ο Όμηρος

    Ο 38χρονος φέρεται να μπήκε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Πράτι της ιταλικής πρωτεύουσας μέσω ενός μπαλκονιού, αλλά αποσπάστηκε η προσοχή του αφού πήρε ένα βιβλίο για την Ιλιάδα του Ομήρου από το κομοδίνο. Ο 71χρονος ιδιοκτήτης, λέγεται ότι ξύπνησε και ήρθε αντιμέτωπος με τον φερόμενο ως κλέφτη, ο οποίος ήταν απορροφημένος στο βιβλίο.

    Η είδηση της αποτυχημένης διάρρηξης προσέλκυσε την προσοχή του συγγραφέα του βιβλίου, Τζοβάνι Νούτσι, ο οποίος δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ήθελε να στείλει στον άνδρα ένα αντίτυπο για να «ολοκληρώσει» την ανάγνωση.

    «Είναι φανταστικό. Θα ήθελα να βρω το άτομο που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και να του δώσω το βιβλίο, γιατί θα έχει συλληφθεί στα μισά της ανάγνωσής του. Θα ήθελα να μπορέσει να το τελειώσει. Είναι μια σουρεαλιστική ιστορία, γεμάτη ανθρωπιά», είπε στο Il Messaggero, (μέσω του ΒΒC) ο συγγραφέας του βιβλίου «The Gods at Six O’Clock», το οποίο αναλύει την Ιλιάδα από την πλευρά των θεών.

    Ανέφερε επίσης ότι ο αγαπημένος του θεός είναι ο Ερμής, ο προστάτης των κλεφτών όπως και της λογοτεχνίας. «Είναι ξεκάθαρο, όλα ταιριάζουν», αστειεύτηκε.

    Δραπέτευσε αλλα συνελήφθη

    Αφού αιφνιδιάστηκε, ο κλέφτης στη συνέχεια προσπάθησε να δραπετεύσει φεύγοντας από το ίδιο μπαλκόνι, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα. Στην αστυνομία φέρεται να είπε ότι ανέβηκε στο κτίριο για να επισκεφθεί ένα γνωστό του πρόσωπο ενώ είχε στην κατοχή του μια τσάντα που περιείχε ακριβά ρούχα τα οποία είχαν κλαπεί από άλλο σπίτι νωρίτερα εκείνο το βράδυ.

    Πηγή: in.gr

  • Σαβάλια: 17χρονος διαρρήκτης "σήκωσε" εξοχικό ηλικιωμένου
    Σαβάλια: 17χρονος διαρρήκτης

    Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, κλοπή που διαπράχθηκε σε εξοχική οικία στην περιοχή των Σαβαλίων.

    Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 17χρονου, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

    Ειδικότερα, ο ανήλικος κατηγορούμενος από τις 05/06/2024 έως τις 27/07/2024 διέρρηξε εξοχική οικία ηλικιωμένου άνδρα σε περιοχή της Αμαλιάδας και αφαίρεσε την επίπλωση κρεβατοκάμαρας, δυο ανεμιστήρες, ένα ψυγείο και ένα γκαζάκι, συνολικής αξίας 1000 ευρώ.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανήλικου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν όλα τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

    Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

    Φωτογραφία αρχείου: Unsplash

  • Αμαλιάδα: Τρία χρόνια χωρίς αναστολή για τον διαρρήκτη του παιδότοπου
    Αμαλιάδα: Τρία χρόνια χωρίς αναστολή για τον διαρρήκτη του παιδότοπου

    Δεν ήταν η διάρρηξη στον παιδότοπο, η κλοπή μοτοσικλέτας και η απόπειρα διάρρηξης, που έστειλαν στη φυλακή το διαρρήκτη που συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας προχθές.

    Ήταν και το παρελθόν του, καθώς οδράστης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη μετά από αρκετές διαρρήξεις που είχε διαπράξει.

    Και μόλις αποφυλακίστηκε επέστρεψε στις παλιές καλές συνήθειες. Οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στο Αυτόφωρο, τον οδήγησαν εκ νέου στη φυλακή, αυτή τη φορά με απόφαση τριετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή.

  • Αποτροπιασμός στην Ημαθία: Άνδρας έδεσε σκύλο και τον έσερνε με το αγροτικό του
    Αποτροπιασμός στην Ημαθία: Άνδρας έδεσε σκύλο και τον έσερνε με το αγροτικό του

    Περιστατικό κακοποίησης ζώου καταγράφηκε στα Παλατίτσια, στην Ημαθία, όπου ένας οδηγός αγροτικού έδεσε έναν σκύλο από τον λαιμό, και άρχισε να τον σέρνει με το όχημά του στον δρόμο.

    Σύμφωνα με το pelop.gr, ένας πολίτης της περιοχής στην Ημαθία είδε το συμβάν να λαμβάνει χώρα μπροστά του και με το κινητό του τράβηξε βίντεο και το ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Μάλιστα, η Γιάννα Καραγιαννάκη εκ μέρους της, ΑΜΚΕ «Εθελοντική δράση – Η γη των αδέσποτων», προέβη σε καταγγελία στις Αρχές, καθώς ο αυτόπτης μάρτυρας αν και τράβηξε το βίντεο αρνήθηκε να το καταγγείλει επίσημα.

    Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν το ζώο ήταν ήδη νεκρό όταν ο δράστης το έδεσε η το σκότωσε σέρνοντας το στην άσφαλτο, πράγμα το οποίο θα δείξει η νεκροψία νεκροτομή.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Εξαπλώνεται ο ιός που παραμορφώνει τα ροδάκινα – Χτύπησε 70 αγροτεμάχια
    Εξαπλώνεται ο ιός που παραμορφώνει τα ροδάκινα – Χτύπησε 70 αγροτεμάχια

    Οι παραγωγοί που διαπιστώνουν το πρόβλημα σε κάποιο αγροτεμάχιο με ροδάκινα, καλούνται να προχωρήσουν σε δήλωσή του

    Σε πάνω από 3.300 στρέμματα με ροδάκινα και νεκταρίνια σε Πέλλα και Ημαθία έχει εντοπιστεί η ασθένεια της παραμόρφωσης των καρπών, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δηλώσεις που έχουν υποβάλλει οι παραγωγοί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιούργησε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων (ΕΔΟΠ).

    Στις 3 εβδομάδες λειτουργίας της πλατφόρμας, ήδη 148 παραγωγοί έχουν καταθέσει δήλωση για 570 αγροτεμάχια σε Πέλλα και Ημαθία, ενώ τα στρέμματα που στο σύνολό τους εμφανίζουν παραμόρφωση ανέρχονται συνολικά και στις δύο περιοχές στα 3.308,40.

    Τα προσβεβλημένα δέντρα θα εκριζωθούν και θα καταστραφούν

    Μετά την ολοκλήρωση των καταγραφών και την ύπαρξη ολοκληρωμένης εικόνας της έκτασης της προσβολής θα εκδοθούν σχετικές οδηγίες για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν. Προς το παρόν ισχύουν οι οδηγίες του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει οι προσβεβλημένοι καρποί να μην συγκομίζονται και να παραμένουν στο χωράφι.

    «Αφού γίνει η καταγραφή τα προσβεβλημένα δέντρα θα εκριζωθούν και θα καταστραφούν, ενώ θα επιδιωχθεί να ευρεθούν πόροι για τη χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία», επισημαίνει η Διεπαγγελματική.

    Επίσης επισημαίνεται ότι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι παραγωγοί για τη μη μετάδοση του ιού και για να προστατευθεί γενικώς η ροδακινοκαλλιέργεια.

    Η διαδικασία

    Οι παραγωγοί που διαπιστώνουν το πρόβλημα σε κάποιο αγροτεμάχιο, καλούνται να προχωρήσουν σε δήλωσή του. Η δήλωση γίνεται μέσω του ΚΥΔ στο οποίο ο κάθε παραγωγός έχει υποβάλλει τη δήλωση ΟΣΔΕ του 2023.

    Οι παραγωγοί θα πρέπει να επισκεφθούν το ΚΥΔ και να ζητήσουν την εκτύπωση εντύπου στο οποίο θα φαίνονται αναλυτικά μόνο οι καλλιέργειες των ροδακίνων και νεκταρινιών. Επί αυτού του εντύπου σε ειδική στήλη, θα συμπληρωθεί ο αριθμός των δέντρων του κάθε αγροτεμαχίου που έχει εμφανιστεί το πρόβλημα.

    Στο κάτω μέρος του εντύπου θα υπογράφει ο παραγωγός και ο γεωπόνος με τον οποίο συνεργάζεται ο παραγωγός και ο οποίος προμηθεύει τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

    Στον χώρο υπογραφής του γεωπόνου θα τίθεται και η σφραγίδα του.

    Το έντυπο στη συνέχεια θα προσκομίζεται στο ΚΥΔ, θα καταχωρίζεται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και φωτοαντίγραφό του θα παραδίδεται στον παραγωγό ενώ το πρωτότυπο θα παραμένει εκεί.

    Πηγή: In.gr
  • Νεκρός 85χρονος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας - Τον παρέσυρε φορτηγό
    Νεκρός 85χρονος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας - Τον παρέσυρε φορτηγό

    Το θύμα διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου όμως αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του

    Θανατηφόρα παράσυρση 85χρονου πεζού σημειώθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
    Υπό συνθήκες που ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας, φορτηγό που οδηγούσε 42χρονος παρέσυρε, χθες το πρωί, τον ηλικιωμένο.
    Το θύμα διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου όμως αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο