Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 10:05

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της επίθεσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ - Ταυτοποιήθηκαν οκτώ άτομα - Βαρύτατες οι κατηγορίες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την ιδιαίτερα προσβλητική συμπεριφορά απέναντι του, την 29η Οκτωβρίου 2020, που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επικήρυξε τους δράστες με 100.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους οκτώ άτομα, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, διά παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, όπου ήδη έχουν κληθεί για απολογία, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι κατηγορούμενοι είναι επτά άνδρες και μία γυναίκα, εκ των οποίων οι έξι φοιτητές.

Και οι οκτώ ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν απασχολήσει και πάλι στο παρελθόν για καταλήψεις και επεισόδια.

Σε ό,τι αφορά την επικήρυξη, όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν τίθεται θέμα, καθώς η εξιχνίαση της υπόθεσης επιτεύχθηκε από τη μεθοδική και στοχευμένη έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 10:07

Σχετικά Άρθρα

  • Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ
    Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

    Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ με κείμενο που δημοσιεύεται σε site εξουσιαστικού χώρου έκαναν τα ξημερώματα η αναρχική ομάδα που υπογράφουν ως «Αναρχικοί - Αναρχικές».

    Στο κείμενό τους χαρακτηρίζουν ως «παρέμβαση» τον ξυλοδαρμό του καθηγητή, ενώ στη δεύτερη παράγραφο του κειμένου τους αναφέρουν «εισβάλαμε συντονισμένα στο αμφιθέατρο "Α" του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη διάρκεια μαθήματος», ενώ παραδέχονται ότι άσκησαν «σωματική βία στον καθηγητή».

    Προσπαθούν μάλιστα, να δικαιολογήσουν τον ξυλοδαρμό, με βάση ποινικές εκκρεμότητες του συγκεκριμένου καθηγητή.

    Από την πρώτη στιγμή αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας και οι Αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, έλεγαν ότι θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένα άτομα για τον ξυλοδαρμό, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε.

    Την ίδια ώρα οι Αρχές ψάχνουν κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ομάδας που εισέβαλε στο αμφιθέατρο την ώρα του μαθήματος και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Στις 28 Ιανουαρίου η δίκη για τοκογλυφία του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε
    Στις 28 Ιανουαρίου η δίκη για τοκογλυφία του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε

    Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για να απαντήσει σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι με τον εισαγγελέα ωστόσο να προτείνει να γίνει δεκτή η ένσταση περί ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος

    Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε πρόσφατα από κουκουλοφόρους σε αμφιθέατρο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), καθώς και συγκατηγορούμενης του, για την κατηγορία της τοκογλυφίας.

    Παρόντες στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ήταν τόσο ο κατηγορούμενος καθηγητής με εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι, όσο και ο μηνυτής του επίσης καθηγητής.

    Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για να απαντήσει σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι με τον εισαγγελέα ωστόσο να προτείνει να γίνει δεκτή η ένσταση περί ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό «στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα Άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».

    Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, υποστήριξαν πως στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρείες: «Οι παθούσες εταιρείες δεν υπέβαλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών; Είναι άγνωστο πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρείες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα».

    Την αντίθεσή του στην εισαγγελική πρόταση εξέφρασε ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ. Τάτσης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200 τοις εκατό, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της».

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κατάληψη στην ΑΣΟΕΕ – Οι φοιτητές ζητούν να φύγει ο καθηγητής που δέχθηκε επίθεση
    Κατάληψη στην ΑΣΟΕΕ – Οι φοιτητές ζητούν να φύγει ο καθηγητής που δέχθηκε επίθεση

    Υπό κατάληψη τελεί η ΑΣΟΕΕ. Οι φοιτητές ζητούν μεταξύ άλλων την απομάκρυνση του καθηγητή που δέχθηκε την επίθεση εντός του πανεπιστημίου και μέτρα προστασίας της υγείας.

    Η ΑΣΟΕΕ τελεί από κατάληψη από τα ξημερώματα, μετά τη σχετική απόφαση της συνέλευσης των φοιτητών, στη σκιά της επίθεσης του καθηγητή μέσα στο πανεπιστήμιο.

    Οι φοιτητές ζητούν την απομάκρυνση του καθηγητή, δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλη τη φοιτητική κοινότητα. Ακόμη, αιτούνται να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική και να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης με Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω. Στην απόφαση τους οι συγκεκριμένοι φοιτητές καταδικάζουν την εισβολή της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, την συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων καθηγητή της σχολής και απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και ισότιμης πρόσβασης στην επερχόμενη εξεταστική.

    Οι φοιτητές αποφάσισαν:

    • Κατάληψη της σχολής Παρασκευή 14/1
    • Κινητοποίηση στην Πρυτανεία τη Δευτέρα 17/1 στη 1μμ.
    • Κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φ.Σ της Αθήνας.

    Μεταξύ άλλων διεκδικούν σύμφωνα με το σάιτ foititikanea:

    • Έξω η αστυνομία από τη σχολή μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία.
    • Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στην ΑΣΟΕΕ. Κατάργηση του νόμου ΚεραμέωςΧρυσοχοϊδη. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο. Όχι στις διαγραφές φοιτητών.
    • O συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη δικαιοσύνη. Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην συγκάλυψη.
    • Να παραιτηθεί ο πρύτανης Μπουραντώνης.
    • Διακοπή μαθημάτων στην επόμενη Γενική Συνέλευση.
    • Άμεση διαδικασία Συγκλήτου ανοιχτή και σε παρέμβαση προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

    - Για τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και την εξεταστική:

    • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapidtest για όλους τους φοιτητές.
    • Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης. Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.
    • Όχι στις αλυσίδες μαθημάτων, τα όρια δήλωσης μαθημάτων και τα διάφορα φίλτρα για την εξεταστική.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • ΑΣΟΕΕ: Ποινική δίωξη στους έξι συλληφθέντες για τρία πλημμελήματα
    ΑΣΟΕΕ: Ποινική δίωξη στους έξι συλληφθέντες για τρία πλημμελήματα

    Οι συλληφθέντες από την ΑΣΟΕΕ παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

    Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των έξι προσώπων που συνελήφθησαν χθες στην ΑΣΟΕΕ.

    Συγκεκριμένα, οι έξι συλληφθέντες διώκονται για:

    - Φθορά ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος, από κοινού

    - Διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και

    - Απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα

    Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ζήτησαν και έλαβαν αναβολή για τις 24 Ιανουαρίου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ: Επιτέθηκαν σε συνεργείο της ΕΡΤ
    Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ: Επιτέθηκαν σε συνεργείο της ΕΡΤ

    Αστυνομικές δυνάμεις έξω από την ΑΣΟΕΕ

    Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 13:00 έξω από την ΑΣΟΕΕ, με αγνώστους να επιτίθενται σε συνεργείο της ΕΡΤ.
    Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες και μαύρα ρούχα, πέταξαν μπουκάλια στη δημοσιογράφο και στον οπερατέρ, τους κυνηγούσαν, άρπαξαν τη δημοσιογράφο από την τσάντα και πήγαν να της πάρουν το μικρόφωνο από τα χέρια.

    Σημειώνεται πως στο προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές, οι οποίοι πραγματοποιούν συνέλευση.

    Στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

    Την ίδια ώρα, ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

    Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος από κοινού, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απείθειας, καθώς, σύμφωνα με το διαβιβαστικό που εστάλη στον εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

    Οι έξι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

  • ΑΣΟΕΕ: Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα στους 6 συλληφθέντες
    ΑΣΟΕΕ: Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα στους 6 συλληφθέντες

    Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στα έξι άτομα που συνελήφθησαν την Τετάρτη στην ΑΣΟΕΕ. Συγκεκριμένα διώκονται για:

    • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος, από κοινού
    • Διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και
    • Απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές αυτόφωρο πλημμελειοδικείο

    Η σύλληψη των έξι ατόμων

    Επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο μπήκαν στο κτίριο της σχολής, προσπάθησαν να γκρεμίσουν τοίχο και να προχωρήσουν σε κατάληψη της αίθουσας. Η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε επιχείρηση και προχώρησε σε 6 συλλήψεις.

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό

    Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ομάδα ατόμων πραγματοποιούσε με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών φθορές στην τοιχοποιία του Ιδρύματος.

    Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι (6) άτομα και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

    Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • ΑΣΟΕΕ: Αστυνομική επιχείρηση με 6 συλλήψεις
    ΑΣΟΕΕ: Αστυνομική επιχείρηση με 6 συλλήψεις

    Επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο μπήκαν στο κτίριο της σχολής, προσπάθησαν να γκρεμίσουν τοίχο και να προχωρήσουν σε κατάληψη της αίθουσας.

    Η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε επιχείρηση και προχώρησε σε 6 συλλήψεις.

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

    Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε:

    Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ομάδα ατόμων πραγματοποιούσε με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών φθορές στην τοιχοποιία του Ιδρύματος.

    Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι (6) άτομα και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

    Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • ΑΣΟΕΕ: Μήνυση και καταγγελίες σε βάρος του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε - «Κατηγορείται για κακουργήματα, γιατί διδάσκει;» - Τι απαντά ο πρύτανης
    ΑΣΟΕΕ: Μήνυση και καταγγελίες σε βάρος του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε - «Κατηγορείται για κακουργήματα, γιατί διδάσκει;» - Τι απαντά ο πρύτανης

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για την επίθεση κουκουλοφόρων σε βάρος καθηγητή σε αμφιθέατρο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (πρώην ΑΣΟΕΕ). Το θύμα φέρεται να υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς τρεις συναδέλφους του με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη. Ένας εκ των τριών καταγγελλόμενων θα υποβάλει μήνυση σε βάρος του καθηγητή, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Άγης Τάτσης, μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, στην τηλεόραση του OPEN.

    Όπως είπε ο κ. Τάτσης, σε βάρος του καθηγητή θα κατατεθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ θα ζητηθεί και η αυτόφορη σύλληψή του. «Δεν έχει καμία σχέση ο πελάτης μου ή κάποιος άλλος καθηγητής με τα γεγονότα αυτά, ας αναζητήσουν τα αίτια του καταδικαστέου χωρίς κανέναν αστερίσκο χθεσινού συμβάντος στην ΑΣΟΕΕ, στα κυκλώματα που υπάρχουν. Δική τους υποχρέωση είναι να τα βρούνε και υποχρέωση της πολιτείας είναι να προστατεύσει τα παιδιά μας», επεσήμανε.

    Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό να διδάσκει καθηγητής στο πανεπιστήμιο ενώ κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων: «Εδώ έχουμε το εκπληκτικό, ένας δημόσιος λειτουργός και δει καθηγητής πανεπιστημίου ο οποίος κατηγορείται για κακουργήματα – δε μιλάω για την τοκογλυφία για την οποία δικάζεται την Παρασκευή και αυτό κρατήστε το σε σχέση με το τάιμινγκ των επεισοδίων- έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για τα αδικήματα της εκβίασης και πληροφορούμαι ότι εμπλέκεται σε κυκλώματα παιδεραστίας και ασέλγειας σε ανήλικους. Και το ερώτημα είναι: Εάν εσείς, ένας από τους συνεργάτες σας, καταγγέλλονταν για τέτοια αδικήματα, δεν θα είχε παυθεί;».

    «Πώς είναι δυνατόν κάποιος που του έχουν ασκηθεί τέτοιες ποινικές διώξεις, να βρίσκεται στη θέση του. Όταν μάλιστα, με βάση τα όσα κατέθεσαν άλλοι καθηγητές, είχε ενημερωθεί η υπουργός Παιδείας, σε ασφαλή χρόνο, απ’ το Φλεβάρη – Μάρτη του προηγούμενου έτους. Και αντί να τον παύσουν, τον είχαν τοποθετήσει και σε κρατικές θέσεις. Ειδοποίησα την κυβέρνηση για τα τεκτενόμενα και αντί να κάνουν κάτι, ανανέωσαν τη θητεία του καθηγητή στο Πράσινο Ταμείο και στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης», συνέχισε

    Το χρονικό

    Ο κ. Τάτσης αναφέρθηκε και στο χρονικό της εν λόγω υπόθεσης, λέγοντας πως ξεκίνησαν όλα. «Ο πελάτης μου κατέθεσε μήνυση σε βάρος του καθηγητή από το 2018. Έγινε μάλιστα απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του πελάτη μου. Και όλως τυχαίως ο φάκελος της δικογραφίας είναι κενός», είπε και συνέχισε:

    «Ο εντολέας μου γνώριζε τον συγκεκριμένο καθηγητή από φοιτητή. Τον στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής διαδρομής και κάποια στιγμή του πρότεινε να συνεργαστούν στην αλλοδαπή, στη Ρουμανία, για τη δημιουργία ενός επενδυτικού fund. Όπου ο συγκεκριμένος , όπως ο ίδιος δήλωνε, είχε τη θέση του διευθύνοντος μετόχου. Κάποια στιγμή, ο εντολέας μου, σε απροειδοποίητο ταξίδι – όπως τα χει καταγγείλει άλλωστε – μπήκε στα γραφεία της εταιρείας και βρήκε το συγκεκριμένο σε μια πάρα πολύ περίεργη κατάσταση. Είναι αυτά που έχει καταγγείλει περί ασέλγειας σε ανήλικους. Ο πελάτης μου τα χει καταγγείλει επώνυμα στο πλαίσιο ανάκρισης. Πώς τον εκβίασαν τον πελάτη σας; Ο καθηγητής και οι συνεργοί του απέσυραν τα κεφάλαιά τους από τις εταιρείες. Ήταν κάποιοι γνωστοί του αντιδίκου για τους οποίους οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν δικαστική συνδρομή».

    «Το ερώτημα που υπάρχει είναι το εξής: Κατά του συγκεκριμένου έχει ασκηθεί δίωξη για κακούργημα, έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο για το συγκεκριμένο αδίκημα της τοκογλυφίας, διενεργείται έρευνα για εγκληματική οργάνωση και αυτός είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο. Η δίωξη ασκήθηκε εδώ και 1,5 χρόνο. Ενημέρωσα για όλα αυτά», ανέφερε.

    Παρέμβαση πρύτανη ΟΠΑ: Δε συνεδρίασε το Πειθαρχικό

    Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ Δημήτρης Μπουραντώνης, ο οποίος τόνισε πως «δεν εμπλέκομαι στις αντιδικίες» και συνέχισε: «Το πανεπιστήμιο για ποινικά αδικήματα δεν έχει λόγο, αυτά πάνε στη δικαιοσύνη. Το πανεπιστήμιο οφείλει να παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο των καθηγητών, του οποίου προΐσταται ανώτατος δικαστής, περιπτώσεις που υπάρχει δίωξη εισ’ βάρος κάποιου καθηγητού. Ο καθηγητής παραπέμφθηκε από το Μάρτιο του 2021 στο πειθαρχικό συμβούλιο των καθηγητών. Από κει και πέρα είναι θέμα του πειθαρχικού. Υπήρχε εισαγγελέας ο οποίος μας ενημέρωσε για δίωξη για τοκογλυφία».

    «Εγώ δεν θέλω να μπω σε μια συζήτηση με τον συνήγορο κάποιου εκ των αντιδίκων», συνέχισε και τόνισε πως «το ΟΠΑ δέχθηκε επιστολές από κάποιον καθηγητή για συγκεκριμένες αναρτήσεις σε εφημερίδες για το συγκεκριμένο πρόσωπο και άμεσα αυτές παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Το πειθαρχικό δεν έβγαλε ακόμα απόφαση αλλά αυτό δεν είναι θέμα δικής μου δικαιοδοσίας».

    Ο κ. Μπουραντώνης, επεσήμανε «πως ο καθηγητής παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό αφότου ασκήθηκε η δίωξη». Διευκρίνισε πως δεν έχει βγει απόφαση του πειθαρχικού, αλλά αυτό όπως είπε «δεν είναι δικό μου θέμα». «Εάν συνεδρίαζε το πειθαρχικό θα το γνωρίζαμε γιατί συμμετέχουμε κι εμείς», συνέχισε.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο