Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 14:03

Ηράκλειο: Την ώρα που κηδευόταν διέρρηξαν το σπίτι του!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η σύζυγος του εκλιπόντος επέστρεψε από την κηδεία για να βρει το σπίτι παραβιασμένο και άφαντα χρήματα και κοσμήματα

Δεν έφτανε το πένθος στα μέλη μιας οικογένειας από κοινότητα του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, τα περίμενε και ένα ισχυρό σοκ όταν επέστρεψαν από την κηδεία ενός ηλικιωμένου που έφυγε από την ζωή και βρήκαν το σπίτι τους παραβιασμένο!

Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον 77χρονο που πέθανε από ανίατη ασθένεια εψάλη το μεσημέρι της Τρίτης στην εκκλησία του χωριού σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως και η κηδεία του που ακολούθησε στο τοπικό κοιμητήριο, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Φαίνεται, όμως, ότι το lockdown δεν απέτρεψε τους διαρρήκτες που βρήκαν κατάλληλη την ευκαιρία για να δράσουν ανενόχλητοι!
Μόλις η σύζυγος του εκλιπόντος επέστρεψε στο σπίτι της διαπίστωσε ότι κατά την διάρκεια της απουσίας της το είχαν διαρρήξει άγνωστοι, οι οποίοι το ερεύνησαν με την ησυχία τους και άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και ό,τι άλλο είδος αξίας μπορούσαν να μεταφέρουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί!

Την υπόθεση ερευνά το τοπικό τμήμα, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ηρακλείου.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 11:18

Σχετικά Άρθρα

  • Βάσω Παπανδρέου: Το τελευταίο αντίο στην πρώην υπουργό - Πλήθος στελεχών του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών στην κηδεία
    Βάσω Παπανδρέου: Το τελευταίο αντίο στην πρώην υπουργό - Πλήθος στελεχών του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών στην κηδεία

    Το τελευταίο αντίο στην Βάσω Παπανδρέου είπαν συγγενείς, φίλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε ο Νίκος Ανδρουλάκης

    Την Βάσω Παπανδρέου αποχαιρέτησαν το μεσημέρι του Σαββάτου συγγενείς, φίλοι και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, εκφώνησε τον επικήδειο.

    Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε το γεγονός πως, μία ημέρα μετά την ιστορική επέτειο της 18ης Οκτωβρίου του 1981 και 43 χρόνια από την πρώτη κυβέρνηση της Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, «αποχαιρετούμε σήμερα στη γενέτειρά της, την αγαπημένη μας Βάσω Παπανδρέου».

    «Η Βάσω ήταν η δική μας ‘σιδηρά κυρία’: Με ευαισθησία και πίστη σε μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία. Mία στιβαρή, δυναμική και ακριβοδίκαιη κυρία της πολιτικής, που περπατούσε αγέρωχη σε όλη της τη ζωή, χωρίς να ζητήσει αντάλλαγμα για τη μεγάλη προσφορά και τον αγώνα της για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλλαγή», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Αφού αναφέρθηκε στην σημαντική πορεία της εκλιπούσας σε Ελλάδα και Ευρώπη, ως η πρώτη Ελληνίδα Επίτροπος, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανς πως «ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους, λειτουργούσε με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης. Οι απόψεις της ήταν πάντοτε σημείο αναφοράς».

    «Πολιτικοί με τη στόφα της Βάσως Παπανδρέου εμφανίζονται σπάνια. Το αποτύπωμα της βαρύ στην ιστορία του τόπου, στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Ανδρουλάκης: Έφυγε ήσυχα και διακριτικά, όπως περήφανα αποχώρησε και από την πολιτική

    Μια μέρα μετά την ιστορική επέτειο της 18ης Οκτωβρίου του 1981, 43 χρόνια από την πρώτη κυβέρνηση της Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, αποχαιρετούμε σήμερα στη γενέτειρά της, την αγαπημένη μας Βάσω Παπανδρέου.

    Αποχαιρετούμε με βαθύ σεβασμό τη συνιδρύτρια του ΠΑΣΟΚ, μια σπουδαία γυναίκα που σφράγισε με την παρουσία της τα χρόνια της μεταπολίτευσης έχοντας καθοριστική επιρροή σε σημαντικές στιγμές και του Κινήματος και της πολιτικής ζωής του τόπου.

    Η Βάσω ήταν η δική μας «σιδηρά κυρία»: Με ευαισθησία και πίστη σε μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία. Mία στιβαρή, δυναμική και ακριβοδίκαιη κυρία της πολιτικής, που περπατούσε αγέρωχη σε όλη της τη ζωή, χωρίς να ζητήσει αντάλλαγμα για τη μεγάλη προσφορά και τον αγώνα της για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλλαγή.

    Μετρημένη στα λόγια, γιατί μιλούσε με το έργο της.

    Έφυγε ήσυχα και διακριτικά, όπως περήφανα αποχώρησε και από την πολιτική.
    «Η ‘σιδηρά κυρία’ των προοδευτικών»

    Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της έδειξε μαχητικό πνεύμα, συνδυάζοντας τη διανοητική οξύνοια με την κοινωνική ευαισθησία.

    Χωρίς να έχει τα οικονομικά μέσα, κατάφερε να κάνεις λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα αρχικά και στη Μεγάλη Βρετανία, στη συνέχεια.

    Εκεί γνωρίζεται με τον Ανδρέα και αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.

    Από το 1985, όταν εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής και μπήκε στην κυβέρνηση, διέτρεξε μια σπουδαία διαδρομή έργου και προσφοράς που παραμένουν έως σήμερα ανεξίτηλα. Κομβική στιγμή στην πορεία της ήταν το 1989, όταν ορίστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου εκπρόσωπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ήταν η πρώτη γυναίκα Επίτροπος στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρμοδιότητα την Απασχόληση, τις Εργασιακές Σχέσεις, τις Κοινωνικές υποθέσεις, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Εκπαίδευση, Κατάρτιση, τη Δημόσια Υγεία και την Ισότητα των δύο φύλων.

    Ο Ντελόρ συνήθιζε να λέει ότι «δεν ερωτεύεται κανείς μια ενιαία αγορά». Σε αυτή την προσπάθεια, για μια προοδευτική Ευρώπη των λαών, η Βάσω Παπανδρέου διαδραμάτισε κομβικό ρόλο.

    Με τη συνεργασία του σοσιαλιστή Ντελόρ ως Προέδρου τότε της Κομισιόν, προώθησε δεκάδες δράσεις και πολιτικές που βελτίωσαν τις συνθήκες ζωής και εργασίας σε όλα τα κράτη-μέλη.

    Στην Ευρώπη υπερασπίστηκε, με πνεύμα ανυποχώρητο, τις αρχές και αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και του νεοφιλελευθερισμού της εποχής.

    Οι διαμάχες της με την Μάργκαρετ Θάτσερ, την ανέδειξαν σε «σιδηρά κυρία» των προοδευτικών αλλά και σε «Καρυάτιδα της δημοκρατίας» όπως χαρακτηρίστηκε από τον διεθνή τύπο.
    «Αγωνίστηκε με όραμα για τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας»

    Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1993, η δημοφιλία της σπάει κάθε ρεκόρ στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας.

    Εφάρμοσε πρωτοποριακές κοινωνικές πολιτικές, όπως τα ΚΕΠ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», η καλλιτεχνική εκπαίδευση, η δημιουργική απασχόληση.

    Πολλά από τα μεγάλα έργα στη χώρα φέρουν τη δική της σφραγίδα, αλλά και ορισμένες εμβληματικές κοινωνικές και πολιτικές τομές, όπως η νομοθέτηση και η ποσόστωση των γυναικών στα δημόσια αξιώματα.

    Ως υπουργός Ανάπτυξης χάραξε πολιτικές που συνέβαλαν στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας. Ως υπουργός Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, επίσης, πέτυχε την επιτάχυνση και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων της χώρας, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η Βάσω Παπανδρέου αγωνίστηκε με γνώση και όραμα για τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της χώρας και την είσοδο της Ελλάδας στον στενό πυρήνα της Ευρώπης.

    Ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους, λειτουργούσε με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης. Οι απόψεις της ήταν πάντοτε σημείο αναφοράς.

    Πολιτικοί με τη στόφα της Βάσως Παπανδρέου εμφανίζονται σπάνια.

    Το αποτύπωμα της βαρύ στην ιστορία του τόπου, στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

    Θα κατέχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας

    Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της και στους οικείους της

    Πηγή: in.gr - Φωτογραφία: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

  • Πάτρα: Γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι της "σήκωσαν" χρηματοκιβώτιο από το σπίτι της με 50.000 ευρώ!
    Πάτρα: Γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι της

    Την καταγγελία γυναίκας σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία της και "σήκωσαν" χρηματοκιβώτιο που περιείχε 50.000 ευρώ, ερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές της Πάτρας.

    Σύμφωνα με το tempo24 το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Αγυϊάς και οι αστυνομικοί φαίνεται ότι εντόπισαν ίχνη διάρρηξης στην οικίας της καταγγέλλουσας.

    Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Αστυνομία για την ταυτοποίηση των δραστών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Πύργος: Διάρρηξη με μεγάλη λεία σε μετρητά και κοσμήματα
    Πύργος: Διάρρηξη με μεγάλη λεία σε μετρητά και κοσμήματα

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Θύμα διάρρηξης έπεσε ελεύθερος επαγγελματίας του Πύργου, τα ξημερώματα της Κυριακής. Το περιστατικό έχει σημάνει συναγερμό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, που διενεργεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr το “χτύπημα έγινε σε κατοικία, στο κέντρο της πόλης και σε σημείο που υπάρχει κίνηση όλες τις ώρες.

    Και αυτό είναι που προξενεί εντύπωση καθώς οι δράστες πρέπει να ήταν καλά διαβασμένοι για να αψηφήσουν τις αυξημένες πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ilialive.gr οι δράστες “χτύπησαν” λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα και ενώ ο ιδιοκτήτης απουσίαζε και έφυγαν με λεία μεγάλο χρηματικό ποσό και κάποια κοσμήματα.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/Mikki Orso

  • Πάρος: Διάρρηξη σε μονοκατοικία με λεία 100.000 ευρώ - Έκλεψαν μετρητά, Rolex και κοσμήματα μεγάλης αξίας
    Πάρος: Διάρρηξη σε μονοκατοικία με λεία 100.000 ευρώ - Έκλεψαν μετρητά, Rolex και κοσμήματα μεγάλης αξίας

    «Χρυσή» ήταν η λεία του δράστη που «τρύπωσε» σε μονοκατοικία της Πάρου, αφού κατά την διαφυγή του πήρε μαζί του μετρητά, ρολόι και κοσμήματα που αγγίζουν τις 100.000 ευρώ .

    Ο «ποντικός» που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν είχε και συνεργούς , μπήκε στη μονοκατοικία στην περιοχή της Νάουσας την περασμένη Πέμπτη (22/8).

    Αφού εντόπισε το χρηματοκιβώτιο κατάφερε να το ανοίξει και άρπαξε από μέσα 3.000 ευρώ μετρητά, ένα ρολόι Rolex αξίας 50.000 ευρώ , ένα ζευγάρι λευκόχρυσα σκουλαρίκια με διαμάντια αξίας 20.000 ευρώ, μια χρήση βέρα με διαμάντια αξίας περίπου 2.000 ευρώ και ένα λευκόχρυσο δαχτυλίδι με κίτρινο διαμάντι 6 καρατίων αξίας περίπου 23.000 ευρώ .

    Ο 40χρονος ένοικος από την Αλβανία, υπέβαλε μήνυση στο τμήμα της Πάρου.

    Εχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της διάρρηξης είναι σε εξέλιξη.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Κολωνάκι: Διάρρηξη «μαμούθ» σε διαμέρισμα – Άρπαξαν κοσμήματα 500.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο
    Κολωνάκι: Διάρρηξη «μαμούθ» σε διαμέρισμα – Άρπαξαν κοσμήματα 500.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο

    Οι δράστες εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι ο 77χρονος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της οικίας και απουσίαζε - Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό τους

    Διάρρηξη «μαμούθ» με λεία κοσμήματα αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ σημειώθηκε προ ολίγων ημερών στο Κολωνάκι, όταν διαρρήκτες εισέβαλαν σε διαμέρισμα και παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο που είχε στο σπίτι ο ιδιοκτήτης του.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διάρρηξη σημειώθηκε μεταξύ 11 και 19 Αυγούστου. ‘Οπως κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 77χρονος ιδιοκτήτης, οι διαρρήκτες μπούκαραν στο διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου επί της οδού Βρασίδα από το μπαλκόνι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι εκείνος απουσίαζε

    Αφού οι διαρρήκτες «τρύπωσαν» στο εσωτερικό, ξεκίνησαν να ψάχνουν όλους του χώρους, ώσπου εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο του 77χρονου επιχειρηματία.

    Έφυγαν με «χρυσή» λεία

    Έχοντας… χρόνο στη διάθεσή τους, κατάφεραν να το παραβιάσουν και να αρπάξουν από αυτό κοσμήματα και ασημένια σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα, που, όπως κατέθεσε ο επιχειρηματίας, η αξία τους άγγιξε τις 500.000 ευρώ. Στη συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

    Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, το οποίο ερευνά με προσοχή την υπόθεση.

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

    Πηγή: in.gr

  • Χαλκιδική: Σπαραγμός στην κηδεία του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ - Με λευκά λουλούδια στο τελευταίο αντίο
    Χαλκιδική: Σπαραγμός στην κηδεία του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ - Με λευκά λουλούδια στο τελευταίο αντίο

    Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων, όποιος παρευρεθεί να κάνει μια δωρεά στην εκκλησία της ενορίας

    Σε εξέλιξη είναι η κηδεία του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική όταν εκτοξεύτηκε από το κάθισμα που καθόταν και πέθανε ακαριαία.

    Σήμερα, στη Βέροια συγγενείς και φίλοι λένε το τελευταίο αντίο στον 19χρονο που έχασε τη ζωή του τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 19 Αυγούστου. Η κηδεία του γίνεται στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου και η ταφή στα Κοιμητήρια του Διαβατού.

    Δείτε βίντεο:

    Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων, όποιος παρευρεθεί να κάνει μια δωρεά στην εκκλησία της ενορίας. «Επιθυμία της οικογένειας είναι αντι στεφάνων να γίνει δωρεά στην ενορία που επιθυμεί ο καθένας στην μνήμη του αγαπημένου όλων μας», αναφέρει σε ανάρτηση συγγενής του 19χρονου.

    Πηγή: protothema.gr

  • Αμαλιάδα: Διάρρηξη με λεία άνω των 20.000 ευρώ - Η απουσία πέντε ημερών ήταν μοιραία
    Αμαλιάδα: Διάρρηξη με λεία άνω των 20.000 ευρώ - Η απουσία πέντε ημερών ήταν μοιραία

    Θύμα διαρρηκτών έπεσε μια γυναίκα σε χωριό της Αμαλιάδας τις προηγούμενες ημέρες. Η γυναίκα που είναι συγγενής γνωστού επιχειρηματία από τον χώρο της τηλεόρασης, βρισκόταν για διακοπές στο χωριό και χρειάστηκε να απουσιάσει για περίπου πέντε ημέρες. Επιστρέφοντας την περασμένη Κυριακή, βρήκε το σπίτι της άνω κάτω και αντικείμενα αξίας να έχουν κάνει φτερά.

    Οι δράστες άρπαξαν ένα ρολόι πολύ μεγάλης αξίας, δύο λάπτοπ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και χρηματικό ποσό με τη λεία να ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

    Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας που ερευνά για τον εντοπισμό των διαρρηκτών.

    Φωτογραφία: Freepik/alisaa

  • Αδιανόητο: Ζήτησαν αναβολή κηδείας για να μην ακυρωθεί πανηγύρι χωριού στην Κεφαλονιά
    Αδιανόητο: Ζήτησαν αναβολή κηδείας για να μην ακυρωθεί πανηγύρι χωριού στην Κεφαλονιά

    Μια είδηση που λογικά δεν περιμέναμε να διαβάσουμε έρχεται από χωριό της Κεφαλονιάς, καθώς φαίνεται πως ζητήθηκε σε οικογένεια να αναβάλει κηδεία για να γίνει το... πανηγύρι του χωριού.

    Όπως μεταδίδει το artinos.gr, πριν λίγες ημέρες ένα μικρό χωριό στην Κεφαλονιά βρέθηκε αντιμέτωπο με μια ασυνήθιστη και δυσάρεστη κατάσταση, που προκάλεσε βαθύ διχασμό στους κατοίκους. Ένας 55χρονος άνδρας με καταγωγή από το χωριό απεβίωσε και η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του προγραμματίστηκαν να γίνουν στον γενέθλιο τόπο του. Ωστόσο, την ίδια ημέρα είχε ήδη προγραμματιστεί ένα πανηγύρι.

    Αν και κάποιος θα περίμενε ότι η εκδήλωση θα μεταφερόταν σε άλλη ημέρα, ώστε να τιμηθεί ο θανών και να επιδειχθεί ο απαιτούμενος σεβασμός προς την οικογένεια του εκλιπόντος, αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, υπήρξε πρόταση να αναβληθεί η κηδεία, κάτι που φυσικά ήταν αδύνατον...

    Το αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης ήταν μια εικόνα που άφησε πολλούς προβληματισμένους: μέσα στον ναό τελούνταν η εξόδιος ακολουθία, ενώ σε απόσταση αναπνοής, λίγες δεκάδες μέτρα πιο πέρα, οι προετοιμασίες για το πανηγύρι ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Αναμμένα κάρβουνα, ταψιά γεμάτα φαγητά, γέλια και χαρές συνόδευαν τις ετοιμασίες.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο