Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 17:22

Η Άνδρος στη λίστα των New York Times με τους 52 προορισμούς που μπορεί να αγαπήσει κανείς το 2021

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το καλύτερο «ποδαρικό» επεφύλαξε το 2021 για την Άνδρο. Το νησί των Κυκλάδων καταλαμβάνει μία από τις 52 πολύτιμες θέσεις της πρόσφατης λίστας των New York Times, σχετικά με τα προτεινόμενα μέρη που μπορεί κανείς να αγαπήσει το 2021 https://www.nytimes.com/interactive/2021/travel/places-to-visit-vacation.html?searchResultPosition=2_.

Με τίτλο «Η φιλοξενία είναι στην καρδιά του νησιού», η αναγνώστρια και συντάκτρια του άρθρου για την Άνδρο, Maria Dal Pan, κάνει μία «κατάθεση ψυχής» και συγκινεί αποκαλύπτοντας το έντονο συναισθηματικό «δέσιμο» με τον προορισμό, ενώ καταλήγει πως η Άνδρος δεν έπαψε να διατηρεί την αυθεντικότητά της στο πέρασμα των δεκαετιών.

«Η σπουδαία αυτή διάκριση έχει διπλή αξία και σημασία, εάν ληφθεί υπόψη πως η Άνδρος είναι ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που φιλοξενεί η λίστα και πως το κριτήριο επιλογής ήταν να ξεχωρίσουν όσα μέρη ανά τον κόσμο κατόρθωσαν να εμπνεύσουν, να ικανοποιήσουν και να χαλαρώσουν τους ταξιδιώτες, υπό τις δυσμενείς συνθήκες του προηγούμενου έτους. Ευχαριστούμε θερμά την εξαιρετική δημιουργό του άρθρου, όλους τους φίλους μας για την εμπιστοσύνη τους, καθώς και τους φορείς που συμβάλλουν καθημερινά στην προβολή της Ελλάδας, όπως τα Γραφεία ΕΟΤ και το Γενικό

Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

Σημειώνεται, πως η Άνδρος καταλαμβάνει την 25η μεταξύ 52 θέσεων, ανάμεσα σε προορισμούς από χώρες όπως Ουαλία, Ινδία, Ιράν, Κολομβία, Αίγυπτο, Ισπανία, Κόστα Ρίκα, Σενεγάλη, Αγγλία, Μαρόκο, Ισλανδία, Ιορδανία, Κίνα, Σκωτία, Μεξικό, ΗΠΑ, Μπουρκίνα Φάσο, Παραγουάη, Λίβανο, Ρωσία, Ρουμανία, Αυστραλία, Περού, Πακιστάν, Νορβηγία, Καναδά, Καραϊβική, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Νέα Ζηλανδία, Βιετνάμ, Κιργιστάν, Νότια Αφρική και Φινλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 11:03

Σχετικά Άρθρα

  • Τραγωδία στην Άνδρο: Νεκρός σε τροχαίο με “γουρούνα” ο 22χρονος Πυργιώτης Στάθης Γαβριλιάδης
    Τραγωδία στην Άνδρο: Νεκρός σε τροχαίο με “γουρούνα” ο 22χρονος Πυργιώτης Στάθης Γαβριλιάδης

    Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές της οικογένειας Γαβριλιάδη στην Άνδρο το πρωί της Παρασκευής. Μαζί με φίλους η οικογένεια είχε ταξιδέψει στο νησί των Κυκλάδων και σήμερα το πρωί ο 22χρονος Στάθης μαζί με τον πατέρα του γνωστό επιχειρηματία του Πύργου Τάκη Γαβριλιάδη έκαναν μια βόλτα με “γουρούνα” που είχαν νοικιάσει στην περιοχή Στιβάρι στο Μπατσί.

    Περίπου στις 10.30 η “γουρούνα” εξετράπη στο δρόμο από το Μπατσί προς τη Χώρα και έπεσε σε γκρεμό βάθους πέντε μέτρων. Από την πτώση, τραυματίστηκαν ο πατέρας στο χέρι και ο γιος στο κεφάλι. Γρήγορα στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ προκειμένου να γίνει η ανάσυρση των τραυματιών. Σύμφωνα με το enandro.gr λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του 22χρονου κλήθηκε ελικόπτερο για αερομεταφορά, όμως το παλικάρι δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του.

    Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Γαυρίου.

    Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 22χρονου.

  • Άνδρος: «Με χτύπησε ο καταπέλτης και ακινητοποιήθηκα» λέει η οδηγός του αυτοκινήτου που έμεινε στον «αέρα» ενώ έφευγε το πλοίο
    Άνδρος: «Με χτύπησε ο καταπέλτης και ακινητοποιήθηκα» λέει η οδηγός του αυτοκινήτου που έμεινε στον «αέρα» ενώ έφευγε το πλοίο

    Προβληματισμό για την ασφάλεια των επιβατών σε λιμάνια έχει προκαλέσει το περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο με αμάξι να αιωρείται κυριολεκτικά στον αέρα στην Άνδρο, καθώς το πλοίο SAONISOS αναχωρεί εσπευσμένα. Ήδη, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε αναστολή δρομολογίων καθώς το πλοίο παραμένει δεμένο στην Κάρυστο, καθώς επίσης και την αναγκαστική απόλυση του κυβερνήτη.

    «Με χτυπά ο καταπέλτης και ακινητοποιούμαι»

    «Ήμασταν τρία αυτοκίνητα που περίμεναν στην ούρα. Έρχεται και η σειρά μου, μου κάνουν νόημα ‘έλα’, το πλήρωμα μου δίνει οδηγίες. Προσπαθώ να ανέβω, δεν μπορώ, βάζω όπισθεν. Η μία ρόδα μου είναι στον αέρα. Με χτυπάει ο καταπέλτης και μπλοκάρει το κιβώτιο του αυτοκινήτου, παθαίνει βλάβη και ακινητοποιούμαι. Είχαν φρακάρει οι τροχοί», λέει η οδηγός του αυτοκινήτου στο MEGA.

    «Επειδή το πλοίο δεν είχε δέσει καλά, έλυσε. Ευτυχώς δεν ήμουν πιασμένη στον καταπέλτη, ο οποίος σύρθηκε από κάτω μου και έφυγε το πλοίο. Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας, πιστεύω ότι δεν έπρεπε να μας βάλουν στο πλοίο», συμπληρώνει η οδηγός.

    «Δεν έδεσε πιθανώς καλά το πλοίο»

    Μιλώντας στο OPEN ο πατέρας της οδηγού, ανέφερε: «Δεν έδεσε πιθανώς σωστά το πλοίο και άρχισε να μετακινείται στο πλάι την ώρα που το αυτοκίνητο της κόρης μου ευρίσκετο στον καταπέλτη, μισό επάνω, μισώ κάτω. Ο καταπέλτης άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο από την κάτω μεριά και την ώρα που άρχισε να απομακρύνεται γιατί το έλυσαν κάποιοι άνθρωποι, βρέθηκαν εκεί και συγκράτησαν το αυτοκίνητο ώστε να μην το τραβήξει ο καταπέλτης και πέσει στη θάλασσα και πνιγούν η κόρη μου και η φίλη της. Το καλό είναι ότι η κόρη μου μου είναι εδώ μαζί μας με τη φίλη της και δεν είναι κάπου αλλού».

    Τι δήλωσε εκπρόσωπος του Λιμενικού

    Μιλώντας στο ertnews ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος ανέφερε σχετικά αναφορικά με το περιστατικό: «Επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα με πολύ δυνατές ριπές ανέμων και έντονο κυματισμό. Σύμφωνα όμως με το ισχύον δελτίο καιρού δεν απαιτούνταν η απαγόρευση απόπλου του πλοίου από την Λιμενική Αρχή (…) Ο πλοίαρχος έκρινε ότι ήταν επισφαλής η παρουσία του πλοίου στο λιμάνι».

    Σταματούν τα δρομολόγια, απολύθηκε ο καπετάνιος

    Σε ανακοίνωσή της η SAOS Ferries, τόνισε πως σταματούν τα σταματούν τα δρομολόγια του «SAONISOS» μετά το περιστατικό, ενώ δίνει οδηγίες στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της SAOS FERRIES:

    «Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι κατόπιν της Εισαγγελικής εντολής για την σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν δύναται να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

    Συνελήφθη ο πλοίαρχος μετά από μήνυση της οδηγού του ΙΧ

    Υπενθυμίζεται ότι, υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου και κατόπιν προφορικής μήνυσης που υπέβαλλε στο Λιμεναρχείο Άνδρου η οδηγός ΙΧ που υπέστη υλικές ζημιές, κατά του πλοιάρχου και κατά παντός υπευθύνου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καρύστου προέβησαν στη σύλληψη του Πλοιάρχου, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

    Στυλιανίδης: «Καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας»

    Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του ο κ. Στυλιανίδης, «η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Δεν είναι αποδεκτή καμία έκπτωση στα θέματα ασφάλειας από κανέναν και αποτελεί προαπαιτούμενο για όλους τους πολίτες».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ανδρος: Ακυρώνονται τα δρομολόγια του ΣΑΟΝΗΣΟΣ - Απολύθηκε ο πλοίαρχος
    Ανδρος: Ακυρώνονται τα δρομολόγια του ΣΑΟΝΗΣΟΣ - Απολύθηκε ο πλοίαρχος

    Σταματούν τα δρομολόγια του ΣΑΟΝΗΣΟΣ, μετά τη σύλληψη του Πλοιάρχου του πλοίου, ύστερα από το περιστατικό στο λιμάνι της Ανδρου.

    Η πλοιοκτήτρια εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

    «Κατόπιν της Εισαγγελικής εντολής για την σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν δύναται να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

    Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

    Πηγή: cnn.gr

  • Άνδρος: Παρέμβαση υπ. Ναυτιλίας για τον πλοίαρχο που σήκωσε τον καταπέλτη ενώ επιβιβάζονταν ΙΧ
    Άνδρος: Παρέμβαση υπ. Ναυτιλίας για τον πλοίαρχο που σήκωσε τον καταπέλτη ενώ επιβιβάζονταν ΙΧ

    Την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/8) στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο, όταν ο καπετάνιος επιβατηγού πλοίου σήκωσε την μπουκαπόρτα κατά τη διαδικασία επιβίβασης επιβατών και οχημάτων.

    Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής (16/8) οι λιμενικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Πλοιάρχου.

    Λόγω των καιρικών φαινομένων η ανύψωση

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, το περιστατικό σημειώθηκε όταν κατά τη διαδικασία της επιβίβασης επιβατών και οχημάτων στο πλοίο και ενώ επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο λιμάνι του Γαυρίου, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβασθεί.

    Το αυτοκίνητο παρέμεινε ακινητοποιημένο στην προβλήτα και στη συνέχεια ο καπετάνιος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου.

    Στο λιμάνι περίμεναν να επιβιβαστούν 10 επιβάτες και τέσσερα οχήματα, εκ των οποίων δεν επιβιβάσθηκαν επτά επιβάτες και τρία οχήματα.

    Το Λιμενικό διευκρινίζει ότι, οι επιβάτες που δεν επιβιβάστηκαν προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» συνέχισε το δρομολόγιο του για το λιμάνι της Καρύστου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

    Πηγή: cnn.gr

  • Άνδρος: Συνελήφθη ο καπετάνιος πλοίου - Σήκωσε την μπουκαπόρτα ενώ επιβιβαζόταν ΙΧ
    Άνδρος: Συνελήφθη ο καπετάνιος πλοίου - Σήκωσε την μπουκαπόρτα ενώ επιβιβαζόταν ΙΧ

    Στην σύλληψη του καπετάνιου, που σήκωσε την μπουκαπόρτα ενός πλοίου που αναχωρούσε από την Άνδρο το βράδυ της Πέμπτης (15/8), ενώ επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος έσπρωχναν ένα όχημα για να επιβιβαστεί.

    Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το αυτοκίνητο «έμεινε» ενώ εισερχόταν στο πλοίο, με τους ανθρώπους που βρισκόταν στο σημείο να σπεύδουν να το βοηθήσουν.

    Τότε, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ο καπετάνιος του επιβατηγού αποφασίζει να αναχωρήσει εσπευσμένα, ανασηκώνοντας, όπως καταγράφει βίντεο ντοκουμέντο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, την μπουκαπόρτα, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες και το πλήρωμα, αλλά και με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μείνει στον αέρα. Από τύχη και μόνο δεν κινδύνεψε τελικά κανείς.

    Η σύλληψή του καπετάνιου έγινε με βάση του άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ανησυχία για τη φωτιά στην Άνδρο: Το μέτωπο έχει πάρει διαστάσεις - Εκκενώθηκαν 4 περιοχές
    Ανησυχία για τη φωτιά στην Άνδρο: Το μέτωπο έχει πάρει διαστάσεις - Εκκενώθηκαν 4 περιοχές

    Στο κόκκινο είναι η ανησυχία για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Στραπουριές στην Άνδρο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί, η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις.

    Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ γύρω στις 6 το απόγευμα θα φτάσουν και πέντε οχήματα με 19 πυροσβέστες από την Αθήνα.

    Η φωτιά κατακαίει σε δασική περιοχή, αλλά υπάρχουν σε μικρή απόσταση κατοικίες. Νωρίτερα, ενεργοποιήθηκε 112 για την εκκένωση των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου με κατεύθυνση τη Χώρα.

    Η πρώτη εικόνα

    https://fb.watch/sSC-yA0ZGj/

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

    Προσοχή συνίσταται και για αύριο κυρίως σε Αττική και Έυβοια, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός.

    Ο χάρτης με τις περιοχές στις οποίες υπάρχει υψηλός και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή:

    Ο χάρτης με τις περιοχές στις οποίες υπάρχει υψηλός και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή
    Ο χάρτης με τις περιοχές στις οποίες υπάρχει υψηλός και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή
    Πηγή: ethnos.gr
  • Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Άνδρο - Επιχειρούν εναέρια μέσα (video)
    Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Άνδρο - Επιχειρούν εναέρια μέσα (video)

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην Άνδρο.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην Άνδρο, που ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

    Η πυρκαγιά ξεκίνησε στην περιοχή της Άχλας και καίει χαμηλή βλάστηση.

    Στο σημείο επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα και ένα αεροσκάφος ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες με οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

    Επίσης στο νησί μεταβαίνει με ελικόπτερο μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ από Αθήνα ενώ θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από την Σύρο 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα και από την Τήνο 3 πυροσβεστες με 1 όχημα.

    Η ενημέρωση της πυροσβεστικής

    Βίντεο

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Άνδρος: 15χρονη κατήγγειλε 16χρονο για εκβιασμό και απειλές – Πώς την ανάγκασε να του δώσει χρήματα και χρυσαφικά
    Άνδρος: 15χρονη κατήγγειλε 16χρονο για εκβιασμό και απειλές – Πώς την ανάγκασε να του δώσει χρήματα και χρυσαφικά

    Απείλησε την ανήλικη ότι αν δεν του δώσει χρήματα θα κάνει κακό στους δικούς της και την ανάγκασε να του δώσει 2.000 ευρώ

    Μήνυση σε βάρος ενός 16χρονου για εκβίαση, εξύβριση και απειλή υπέβαλε το πρωί της περασμένης Κυριακής (5/11) μία 15χρονη μαζί με τους γονείς της στην Άνδρο.

    Ειδικότερα, η 15χρονη κατηγορεί τον 16χρονο πως, από τα τέλη Οκτωβρίου, προσποιούμενος ότι έχει δεσμό μαζί της, της ασκούσε μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή μέσω διαδικτυακών εφαρμογών συστηματικά ψυχολογική πίεση προκειμένου να του αποστείλει γυμνές φωτογραφίες.

    Όταν η κοπέλα αρνιούνταν, τότε ο ανήλικος την απειλούσε, την έβριζε και της ζητούσε χρήματα. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή (5/11), ο 16χρονος, μαζί με φίλους του, απείλησε την 15χρονη πως αν δεν του δώσει χρήματα θα κάνει κακό στους δικούς της και την ανάγκασε να του δώσει 2.000 ευρώ, τρεις χρυσές λίρες και χρυσαφικά συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

    Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο