Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 17:13

Ψάρεμα, κυνήγι: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις - Τι ισχύει για πρακτορεία ΟΠΑΠ

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Διευκρινίσεις για το ψάρεμα, το κυνήγι αλλά και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μπορεί το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια να επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ωστόσο στη συνεδρίαση της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου οι ειδικοί δεν έδωσαν το «πράσινο φως» για το ψάρεμα και το κυνήγι. Σε αυτές τις δύο δραστηριότητες αλλά και στη λειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας διευκρινίσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ αποκάλυψε ότι στη χθεσινή του πρόταση προς την Επιτροπή περιλαμβανόταν και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών. «Το εισηγήθηκαν γιατί πολλοί συμπολίτες μας εξοφλούν λογαριασμούς στα πρακτορεία και τώρα που είναι κλειστά πηγαίνουν στις τράπεζες. Άρα, η λειτουργία τους θα μπορούσε να αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό και την πίεση στις τράπεζες. Ωστόσο, η Επιτροπή ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να δώσει άδεια και έχουμε συμφωνήσει να το δούμε στην επόμενη συνεδρίαση την άλλη Παρασκευή», δήλωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 23:01

Σχετικά Άρθρα

  • ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 26 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
    ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 26 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

    Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 8 έως τις 14 Οκτωβρίου 2024, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο μεγάλος νικητής της εβδομάδας, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στην Κέρκυρα, επέλεξε το στοίχημα «Τελικό Αποτέλεσμα » σε 7 αγώνες από το Nations League, τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21, την πρώτη κατηγορία της Ιρλανδίας, τη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας, της Χιλής και της Ισπανίας και κέρδισε 74.325,63 ευρώ.

    Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, στο ΤΡΙΚΑΣΤ της 3ης ιπποδρομίας από το Leicester, ένας νικητής κέρδισε 1.791,44 ευρώ.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
    ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

    Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2024, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

    O μεγάλος νικητής της εβδομάδας, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στις Σπέτσες, επέλεξε τα στοιχήματα «Ακριβές Σκορ» και «Τελικό Αποτέλεσμα» σε 6 αγώνες από τη La Liga, την πρώτη κατηγορία της Βουλγαρίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τη δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας και το Κόπα Σουνταμερικάνα και κέρδισε 37.841,92 ευρώ.

    Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, στο ΣΚΟΡ ΠΛΑΣΕ 6 της 5ης ιπποδρομίας από το AYR, ένας νικητής κέρδισε 1.432,91 ευρώ.

  • Δασαρχείο Αμαλιάδας: Άμεση λήξη θηρευτικής περιόδου για το τρυγόνι
    Δασαρχείο Αμαλιάδας: Άμεση λήξη θηρευτικής περιόδου για το τρυγόνι

    Συμπληρώθηκε το όριο κάρπωσης

    Την απαγόρευση της θήρας του τρυγονιού για το υπόλοιπο της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου αποφάσισε το Δασαρχείου Αμαλιάδας, στις περιοχές της ευθύνης του, λόγω συμπλήρωσης του ορίου κάρπωσης, μετά από σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Γενικού Γραμματέα Δασών.

    Στην απόφαση του ΥΠΕΝ για τη ρύθμιση της θηρευτικής δραστηριότητας προβλεπόταν η υποχρέωση καταγραφής της κάρπωσης του τρυγονιού μέσω ειδικής εφαρμογής, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, από κυνηγούς. Σύμφωνα με τη ρυθμιστική απόφαση, η θήρα για το τρυγόνι επιτρέπεται μέχρι τη συμπλήρωση του ετήσιου εθνικού ορίου κάρπωσης το οποίο καθορίστηκε στα 36.000 άτομα, ενώ μετά τη συμπλήρωση του συγκεκριμένου ορίου σταματάει αυτόματα η θήρα του είδους.

    Η εγκύκλιος έχει αποσταλεί και κυνηγετικές οργανώσεις-συλλόγους ώστε να ληφθούν μέτρα για την εντατικοποίηση της θηροφύλαξης από τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας για την εφαρμογή της σχετικής απαγόρευσης.

    Πηγή: Freepik/Jesus Cobaleda

  • Σουηδία: Πάνω από 150 αρκούδες σκοτώθηκαν μέσα σε δύο ημέρες - Για καθαρή σφαγή μιλούν οι οικολόγοι
    Σουηδία: Πάνω από 150 αρκούδες σκοτώθηκαν μέσα σε δύο ημέρες - Για καθαρή σφαγή μιλούν οι οικολόγοι

    Μέσα σε μόλις δύο ημέρες σκοτώθηκαν πάνω από 150 καφέ αρκούδες στη Σουηδία στην ετήσια περίοδο κυνηγιού

    Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης της Σουηδίας να παραχωρήσει 486 άδειες τουλάχιστον για κυνήγι αρκούδων στην φετινή κυνηγετική περίοδο, αριθμό που ισοδυναμεί με το 20% περίπου του εναπομείναντος πληθυσμού καφέ αρκούδων.

    Ήδη στις πρώτες ημέρες της περιόδου έχουν σκοτωθεί πάνω από 150 καφέ αρκούδες με την διαμάχη να εντείνεται και τους οικολόγους να κάνουν λόγο για «καθαρή σφαγή» -και όχι άδικα.

    Η φετινή θανάτωση αρκούδων έρχεται μετά από το περυσινό ρεκόρ, των 722 σκοτωμένων αρκούδων. Έως το απόγευμα της Πέμπτης, δεύτερη ημέρα κυνηγιού, είχαν ήδη σκοτωθεί 152 αρκούδες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος της Σουηδίας.

    Κυνηγούν με αστυνομική συνοδεία

    Οι κατά τα άλλα «πολιτισμένοι» Σουηδοί, που προβάλλονται παγκοσμίως ως οι πλέον «άνετοι» και ελεύθεροι πολίτες με εκσυγχρονισμένα μέσα και τρόπο ζωής και προσπαθούν να περάσουν το μοντέρνο lifestyle τους ως το ιδανικό, και πράγματι σε αρκετούς τομείς είναι ζηλευτοί, δεν μπορούν να ξεπεράσουν παλιακές και αναχρονιστικές συνήθειες και «έθιμα» του τόπου τους, φτάνοντας στο σημείο ακόμα και να κυνηγούν συνοδευόμενοι από αστυνομικές δυνάμεις, υπό τον φόβο διαδηλώσεων!

    Ο Μάγκνους Ορεμπραντ, πρόεδρος της Σουηδικής Ένωσης κρεατοφάγων, μίας ομάδας υπέρ της άγριας ζωής είπε: «Οι σύγχρονες κυνηγετικές μέθοδοι το κάνουν εξαιρετικά εύκολο να σκοτώσεις μία αρκούδα – θα μπορούσε κανείς να την παρομοιάσει με καθαρή σφαγή».

    Αστυνομικοί πραγματοποιούν περιπολίες στα δάση πεζοί και με drones για να διασφαλίσουν την «ειρηνική πρόοδο του κυνηγιού» εν μέσω ανησυχιών ότι οι αυξημένες άδειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν διαμαρτυρίες.

    «Θεωρήσαμε απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση στους κυνηγούς που κάνουν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια του φετινού κυνηγιού αρκούδας», δήλωσε ο Joacim Lundqvist, αστυνομικός και συντονιστής άγριας ζωής για τη βόρεια Σουηδία. «Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε αύξηση των διαδηλωτών στο κυνήγι λύγκα και λύκων που σημειώθηκαν νωρίτερα φέτος».

    Ο Magnus Jensen, σύμβουλος στη Σουηδική Κυνηγετική Ένωση στο Φάλουν, είπε: «Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια αίσθηση απειλής από τους διαδηλωτές. Φέτος, δεν υπάρχει η ίδια αίσθηση φόβου».

    Οι αρκούδες θα γίνουν είδος προς εξαφάνιση

    Πριν από έναν αιώνα οι αρκούδες κυνηγήθηκαν σχεδόν μέχρι την εξαφάνιση στη Σουηδία, όμως τα νούμερα επανήλθαν στο ανώτατο όριο των 3.300 το 2008. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι σφαγές έχουν μειώσει τον πληθυσμό των αρκούδων κατά 40% σε 2.400 περίπου. Εάν συνεχιστεί στον ίδιο ρυθμό, το κυνήγι της επόμενης χρονιάς θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό στο ελάχιστο των 1.400 αρκούδων, που θεωρούνται απαραίτητες για την διατήρηση ενός βιώσιμου πληθυσμού από την κυβέρνηση της Σουηδίας.

    Τα τελευταία δύο χρόνια η Σουηδία έχει θανατώσει εκατοντάδες λύκους, λύγκες και αρκούδες, με τα κυνήγια της περυσινής χρονιάς να σπάνε τα σύγχρονα ρεκόρ για τον αριθμό των ζώων που σκοτώθηκαν. Το 2003 η χώρα πραγματοποίησε το μεγαλύτερο κυνήγι λύκων στη σύγχρονη εποχή, με στόχο την εξόντωση 75, από έναν ήδη απειλούμενο πληθυσμό μόλις 460 λύκων.

    Οι οικολόγοι ανησυχούν ότι αν συνεχίσουν, τα κυνήγια μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι νορβηγικές περιβαλλοντικές ομάδες απηύθυναν έκκληση στις σουηδικές αρχές σε ορισμένες παραμεθόριες περιοχές να απορρίψουν τις άδειες για τη θανάτωση των αρκούδων, με το επιχείρημα ότι απειλούσαν τον πληθυσμό της καφέ αρκούδας και στις δύο χώρες. Η έφεσή τους απορρίφθηκε.

    Ο Τζόνας Κίντμπεργκ από το Σουηδικό Πανεπιστήμιο Γεωργικών Επιστημών και επικεφαλής του Scandinavian Bear Project δήλωσε: «Εάν θέλουμε ο πληθυσμός να παραμείνει σταθερός στα 2.400 ζώα, μπορούν να σκοτώνονται μόνο περίπου 250 αρκούδες ετησίως»

    Μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σουηδών το κυνήγι

    Οι καφέ αρκούδες είναι ένα «αυστηρά προστατευόμενο είδος» στην Ευρώπη και οι οικολόγοι υποστηρίζουν ότι οι υψηλές ποσοστώσεις κυνηγιού θα μπορούσαν να παραβιάσουν την οδηγία της ΕΕ για τους οικοτόπους, η οποία απαγορεύει το «σκόπιμο κυνήγι ή τη θανάτωση αυστηρά προστατευόμενων ειδών». Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, αυτή η απαγόρευση μπορεί να αρθεί μόνο ως «έσχατη λύση» για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, των καλλιεργειών ή της φυσικής χλωρίδας και πανίδας.

    Ο Magnus Rydholm, διευθυντής επικοινωνίας της Σουηδικής Ένωσης για το Κυνήγι και τη Διαχείριση Άγριας Ζωής, είπε ότι η καφέ αρκούδα δεν είναι συνήθως επικίνδυνη για τους ανθρώπους. «Ενδιαφέρεται κυρίως για τα βατόμουρα. Φυσικά, αν προκληθεί μπορεί να γίνει επικίνδυνη».

    Ο Rydholm είπε ότι το κυνήγι ήταν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σουηδίας: «Θα έλεγα ότι η βόρεια Σουηδία δεν θα είχε γίνει ποτέ κατοικήσιμη αν δεν ήταν το κυνήγι με σκυλιά που τρέχουν ελεύθερα. Είναι πολιτιστική κληρονομιά και δικαίωμα που πρέπει να προστατεύσουμε».

    Εκτός από τον μεγάλο αριθμό αδειών, η Σουηδία έχει χαλαρώσει τους κανονισμούς κυνηγιού της για να επιτρέψει τη χρήση δολώματος, καμερών και σκύλων για τη θανάτωση των αρκούδων – πρακτικές που προηγουμένως ήταν παράνομες.

    Χιλιάδες αιτήσεις για άδεια κυνηγιού

    Φέτος, οι τοπικές διοικήσεις στη Σουηδία έχουν δει 1.455 αιτήσεις για τη χρήση δολώματος στο κυνήγι – μια αύξηση 50%. Βαρέλια με φαγητό προσελκύουν τις αρκούδες και οι κάμερες στέλνουν ειδοποιήσεις όταν εμφανίζεται μια αρκούδα. Οι κυνηγοί μπορούν στη συνέχεια να βάλουν τα σκυλιά τους στα ζώα, τα οποία στη συνέχεια πυροβολούνται. Οι κυνηγοί υποστηρίζουν ότι οι μέθοδοι προκαλούν -άκουσον άκουσον- λιγότερο άγχος στην αρκούδα.

    Οι λύκοι και οι αρκούδες ήταν ένα πραγματικό «success story» ως προς την διατήρησή τους στην ΕΕ, με τους αριθμούς να ανακάμπτουν από το χείλος της εξαφάνισης χάρη στην αυστηρή προστασία και τις απαγορεύσεις κυνηγιού. Αλλά τώρα η Σουηδία είναι μεταξύ πολλών ευρωπαϊκών χωρών που έχουν εντείνει το κυνήγι μεγάλων σαρκοφάγων.

    Φέτος, η Ρουμανία ανακοίνωσε μια σφαγή σχεδόν 500 καφέ αρκούδων, παρά το καθεστώς προστασίας τους. Η Γερμανία βρίσκεται στη διαδικασία χαλάρωσης των κανόνων της για το κυνήγι λύκων και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συμμετείχε σε μια ευρύτερη προσπάθεια για χαλάρωση της προστασίας για τους λύκους σε ολόκληρη την ΕΕ.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Κυνήγι 2024:Εμπλουτίζονται με θηράματα βιότοποι Ήλιδας και Πηνειού - Θα απελευθερωθούν 400 φασιανοί
    Κυνήγι 2024:Εμπλουτίζονται με θηράματα βιότοποι Ήλιδας και Πηνειού - Θα απελευθερωθούν 400 φασιανοί

    Καλά τα νέα για τους κυνηγούς της Ηλείας, καθώς 400 κυνηγετικοί φασιανοί, θα απελευθερωθούν στην περιοχή «Ποταμιά», μεταξύ των οικισμών «Όλγα» και «Τραγανού», των Δήμων Πηνειού και ‘Ηλιδας, από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λεχαινών, ύστερα από απόφαση του Τμήματος Επιθεώρησης Δασικής Εφαρμογής του ΥΠΕΝ, που ενέκρινε τη έκθεση εμπλουτισμού βιοτόπων του Συλλόγου.

    Η απελευθέρωση θα γίνει μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2024-2025 και πριν την έναρξη της επόμενης κυνηγετικής περιόδου 2025-2026 (τουλάχιστον 30 ημέρες πριν), με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον συγκεκριμένο βιότοπο, έως την ημερομηνία πραγματοποίησης της απελευθέρωση τους(π.χ. πυρκαγιά).

    Η προμήθεια των θηραμάτων θα γίνει αποκλειστικά από εκτροφεία που λειτουργούν νόμιμα, ενώ ο Κ.Σ. Λεχαινών θα αναφέρει το προτεινόμενο εκτροφείο, από το οποίο θα ληφθούν τα πουλιά μαζί με τα παραστατικά της νόμιμης λειτουργίας του εάν δεν είναι κρατικό.

    Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις θα πρέπει να τηρηθούν σχολαστικά οι προβλεπόμενες διαδικασίες προμήθειας, διακίνησης και απελευθέρωσης, να εξασφαλιστεί ο υγειονομικός έλεγχος των θηραμάτων και να ενημερωθεί το Δασαρχείο Αμαλιάδας για το ποιος θα παραλάβει, διακινήσει και απελευθερώσει τα πτηνά. Επιπλέον θα τοποθετηθούν συνεχώς τροφοδοτούμενες ταΐστρες και ποτίστρες μέσα και γύρω από τους κλωβούς προσαρμογής, ακόμη και για 3 βδομάδες σχεδόν μετά την απομάκρυνση των κλωβών, ενώ στο αρχικό στάδιο θα υπάρξει εντατική και διακριτική παρακολούθηση των φασιανών για τον καλύερο εγκλιματισμό τους στο φυσικό περιβάλλον.

    Φωτογραφία: freepik/wirestock

  • Κυνήγι στην Ηλεία 2024: Με αισιοδοξία ξεκινά η κυνηγετική περίοδος - Με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον
    Κυνήγι στην Ηλεία 2024: Με αισιοδοξία ξεκινά η κυνηγετική περίοδος - Με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον

    Επίσημα ξεκινά σήμερα η κυνηγετική περίοδος με τους λάτρεις του κυνηγιού να ετοιμάζονται για την αγαπημένη τους ασχολία. Καθημερινά, οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι στο νομό δέχονται τα μέλη τους για την ανανέωση της άδειάς τους και όπως δηλώνουν παρακάτω οι πρόεδροι, ο αριθμός μέχρι στιγμής είναι πολύ ικανοποιητικός, παρά τις μικρές αυξήσεις που έχουν σημειωθεί φέτος.

    Οι πρόεδροι των συλλόγων Πύργου και Αμαλιάδας, δίνουν τις απαραίτητες οδηγίες, ενημερώνουν για τις όποιες αλλαγές και ρυθμίσεις και εύχονται σε όλους μια καλή κυνηγετική περίοδο με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον, τον συνάδελφο και τα θηράματα.

    Βασίλης Μαντάς - Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου

    DSC 0626 2

    «Ο αριθμός των αδειών που έχουν εκδοθεί είναι πολύ ικανοποιητικός με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Οι τιμές φέτος, μετά την μικρή αύξηση των 7 ευρώ, κυμαίνονται για την τοπική άδεια στα 130 ευρώ, την περιφερειακή στα 150 ευρώ και την γενική στα 180 ευρώ. Η μικρή αύξηση δεν λειτούργησε καθόλου ανασταλτικά για τους κυνηγούς που περίμεναν με αγωνία την έναρξη του κυνηγιού, ενώ το ποσό αυτό μοιράζεται στο Πράσινο Ταμείο, για τα έξοδα της Ομοσπονδίας και ένα ευρώ πηγαίνει στο ταμείο του Συλλόγου. Από σήμερα επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου μόνο στις ζώνες, ενώ από τις 15/9 και μετά παντού. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, μετά από μια μεγάλη περίοδο απαγόρευσης, επιτρέπεται το κυνήγι στις περιοχές που είχαν καεί, μετά από τη φυσική αναδάσωση, ελέγχους του Δασαρχείου Πύργου στις περιοχές των ορίων του και εισηγήσεις των συλλόγων Πύργου και Ολυμπίας. Θέλω να ευχηθώ μια καλή κυνηγετική περίοδο σε όλα τα μέλη μας και τους κυνηγούς, με σεβασμό στη φύση, και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια και προσοχή».

    Κώστας Μουσάς - Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας

    Mousas 1

    «Ο σύλλογος μας έχει ανοίξει από 1η Αυγούστου όπου ξεκίνησε η διαδικασία θεώρησης των αδειών. Υπάρχει ενδιαφέρον από τα μέλη μας, κυρίως για αυτούς που θέλουν σήμερα με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, να κάνουν παραδοσιακά την πρώτη τους εξόρμηση. Ο αριθμός των μελών που έχει προέλθει μέχρι στιγμής είναι αρκετά ικανοποιητικός παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ευνοεί καθώς όλοι ζούμε ένα πρωτόγνωρο καλοκαίρι με αυξημένες θερμοκρασίες. Ωστόσο, με το καλό, θα πάρουμε όλοι τα όπλα να κάνουμε την βόλτα μας και να ευχηθούμε καλή χρονιά!

    Τα θηράματα τα οποία ενδιαφέρουν τους κυνηγούς αυτή την περίοδο και βάσει της ρυθμιστικής επιτρέπονται, είναι κατά παράδοση το τρυγόνι και το ορτύκι και κατά τόπους η φάσα ενώ από πέρυσι κατά παρέκκλιση λόγω της αύξησης του πληθυσμού ξεκινάει και το κυνήγι του αγριόχοιρου .Τις ημέρες που όλοι γνωρίζουμε, Τετάρτη και Σαββατοκύριακο, επιτρέπεται το κυνήγι με σκυλιά δίωξης. Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και ασφαλή κυνήγια με σεβασμό στο περιβάλλον το συνάδελφο και το θήραμα».

    Φωτογραφία αρχείου: freepik/antonmaster

  • Το καλοκαίρι της ζωής του: Σε κατάστημα ΟΠΑΠ στη Νίκαια ο μεγάλος νικητής του ΤΖΟΚΕΡ που κέρδισε 5,3 εκατ. ευρώ
    Το καλοκαίρι της ζωής του: Σε κατάστημα ΟΠΑΠ στη Νίκαια ο μεγάλος νικητής του ΤΖΟΚΕΡ που κέρδισε 5,3 εκατ. ευρώ

    Αποσκευές για …μόνιμες διακοπές ετοιμάζει ο υπερτυχερός παίκτης του ΤΖΟΚΕΡ στη Νίκαια, που κέρδισε το αστρονομικό ποσό των 5.370.155,51 ευρώ στη χθεσινή κλήρωση του παιχνιδιού. Ο μεγάλος νικητής κατέθεσε το «χρυσό» δελτίο του στο κατάστημα ΟΠΑΠ του Γιώργου Σταυριανάκου, που βρίσκεται στην οδό Διστόμου 21. «Όλη η Νίκαια μιλάει σήμερα για το ΤΖΟΚΕΡ και τον νικητή που βρέθηκε στο κατάστημά μας. Από χθες το βράδυ δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε τα τηλέφωνα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέραμε τύχη σε κάποιον πελάτη μας», τονίζει κος Σταυριανάκος.

    Ποδαρικό στις επιτυχίες

    tzoker nikaia op 2Γιώργος Σταυριανάκος, ιδιοκτήτης του τυχερού καταστήματος ΟΠΑΠ στη Νίκαια

    Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία που καταγράφει το κατάστημα ΟΠΑΠ του κου Σταυριανάκου στα περίπου δώδεκα χρόνια λειτουργίας του. «Ακόμα προσπαθούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Δεν γνωρίζουμε τον νικητή, αλλά σίγουρα θα μπορεί πλέον να ατενίζει ξέγνοιαστα το μέλλον. Αναμφίβολα θα θυμάται για πάντα το καλοκαίρι του 2024 και θα κάνει μόνιμες διακοπές», αναφέρει ο κ. Σταυριανάκος. Σχετικά με το τυχερό δελτίο υπογραμμίζει: «Το τυχερό δελτίο είχε συμπληρωμένη μια στήλη με αριθμούς προσωπικής επιλογής και κόστισε μόλις ένα ευρώ».

    Τους 96 έφτασαν οι τυχεροί 5άρηδες

    tzoker nikaia op 3Γιώργος Σταυριανάκος, ιδιοκτήτης του τυχερού καταστήματος ΟΠΑΠ στη Νίκαια

    Η χθεσινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ ανέδειξε ακόμα 1 νικητή στη δεύτερη κατηγορία, ο οποίος κέρδισε το ποσό των 100.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα, το ΤΖΟΚΕΡ έχει αναδείξει συνολικά 96 τυχερούς 5άρηδες, οι οποίοι με 5 σωστές προβλέψεις αριθμών, έχουν κερδίσει έπαθλα 100.000 ευρώ ο καθένας.

    18+ επίγειο, 21+ ψηφιακό |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

  • ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
    ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

    Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου 2024, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο μεγάλος νικητής της εβδομάδας, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στην Ξάνθη, επέλεξε το στοίχημα «Goal & Over 2,5 γκολ» σε πέντε αγώνες από τα διεθνή φιλικά και κέρδισε 9.666,54 ευρώ.

    Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στο Τετραπλό της 8ης ιπποδρομίας από το Greyville, ένας νικητής κέρδισε 1.579,95 ευρώ.

    Εταιρικό προφίλ

    Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.

    Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.

    Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.

    Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch