Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 17:38

Λαμία: Πρόστιμο 300 ευρώ σε γιαγιά - Πουλούσε λαχανικά από τον κήπο της

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Πρόστιμο 300 ευρώ κόπηκε σε γιαγιά για άσκοπη μετακίνηση στη Λαμία - Η τραγική ιστορία πίσω από τη μετακίνηση της

Πρόστιμο 300 ευρώ κόπηκε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου σε γιαγιά στη Λαμία για άσκοπη μετακίνηση, επειδή πουλούσε ζαρζαβατικά από τον κήπο της. Σύμφωνα με το lamiareport, η γιαγιά τα τελευταία χρόνια η ηλικιωμένη βγαίνει σχεδόν καθημερινά στην πλατεία Πάρκου, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ξεχαστεί από την τραγική της ιστορία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η 80χρονη έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία τα δύο παιδιά της και αργότερα τον εγγονό της. Επειτα από το θάνατο του εγγονού της, η ηλικιωμένη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της πίνοντας φυτοφάρμακο. Ωστόσο, την εντόπισαν άμεσα και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ οι γιατροί κατάφεραν να τη σώσουν.

«Δεν μπορώ να μείνω στο σπίτι. Είναι γεμάτο με φωτογραφίες από σκοτωμένους. Δεν τη θέλω τη ζωή....», ήταν η δήλωση της γιαγιάς στο lamiareport.

Πηγή: Εthnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 20:53

Σχετικά Άρθρα

  • LinkedΙn: Πρόστιμο 310 εκατ. από την ΕΕ για τα προσωπικά δεδομένα
    LinkedΙn: Πρόστιμο 310 εκατ. από την ΕΕ για τα προσωπικά δεδομένα

    Το πρόστιμο στην Linkedin επέβαλε η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων επειδή εκεί βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας.

    Πρόστιμο ύψους 310 εκατ. ευρώ επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην LinkedIn για παραβιάσεις των κανόνων προστασίας των δεδομένων, όπως αναφέρει το Associated Press.

    Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων – Data Protection Commission DPC- επέπληξε τον ιστότοπο επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft λόγω ανησυχιών σχετικά με τη «νομιμότητα, τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια» της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς.

    Οι παραβιάσεις της Linkedin

    Ο εποπτικός φορέας είναι η εθνική ανεξάρτητη αρχή που είναι υπεύθυνη για την προάσπιση του θεμελιώδους δικαιώματος των ατόμων στην ΕΕ να προστατεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα.

    Η DPC είναι η εποπτική αρχή της Ιρλανδίας για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και έχει επίσης λειτουργίες και εξουσίες που σχετίζονται με άλλα σημαντικά ρυθμιστικά πλαίσια, συμπεριλαμβανομένων των ιρλανδικών κανονισμών προστασίας προσωπικών δεδομένων (2011) και της Οδηγίας της ΕΕ, γνωστής ως Οδηγία επιβολής του νόμου.

    Είναι ο κύριος ρυθμιστικός φορέας προστασίας του LinkedIn στην ΕΕ των 27 χωρών, επειδή εκεί βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας.

    Ο εποπτικός φορέας ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε έρευνα η οποία διαπίστωσε ότι η LinkedIn δεν είχε νόμιμη βάση για τη συλλογή δεδομένων ώστε να μπορεί να στοχεύει χρήστες με διαδικτυακές διαφημίσεις, γεγονός που αποτελεί παραβίαση των κανόνων προστασίας της ιδιωτικής ζωής που είναι γνωστοί ως Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων ή GDPR. Διέταξε το LinkedIn να συμμορφωθεί με τους κανόνες.

    Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων «χωρίς κατάλληλη νομική βάση αποτελεί σαφή και σοβαρή παραβίαση» του δικαιώματος στην προστασία των δεδομένων στην ΕΕ, ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής επίτροπος Graham Doyle.

    Η LinkedIn από την πλευρά του υποστήριξε ότι ενώ πιστεύει ότι «συμμορφώνεται» με τους κανόνες, εργάζεται ωστόσο για να διασφαλίσει ότι οι «διαφημιστικές πρακτικές» του πληρούν τις απαιτήσεις.

    Η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι αναμένεται να χρεωθεί με περίπου 425 εκατομμύρια δολάρια για πιθανό πρόστιμο από την ιρλανδική ρυθμιστική αρχή για το LinkedIn.

    Πηγή: OT.gr - In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik

  • Εξαπάτηση ηλικιωμένων: Προσποιήθηκαν τροχαίο ατύχημα και «άρπαξαν» 7.000 ευρώ και πέντε χρυσές λίρες σε Σέρρες και Καβάλα
    Εξαπάτηση ηλικιωμένων: Προσποιήθηκαν τροχαίο ατύχημα και «άρπαξαν» 7.000 ευρώ και πέντε χρυσές λίρες σε Σέρρες και Καβάλα

    Συνελήφθη ένας άνδρας και αναζητούνται οι συνεργοί του

    Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών δύο υποθέσεις απατών που διαπράχθηκαν την 14 και 22-10-2024 σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Καβάλας και των Σερρών.
    Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, χθες, Τρίτη, το απόγευμα στην Καβάλα συνελήφθη ένας ημεδαπός – μέλος σπείρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
    Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

    Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις ηλικιωμένες και με πρόσχημα αντίστοιχα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης ή ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

    Ακολούθως, αφού κατάφεραν να πείσουν τις παθούσες, μετέβη ο συλληφθείς σε προκαθορισμένα σημεία και παρέλαβε τα συμφωνηθέντα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και πέντε 5 χρυσές λίρες.

    Στο πλαίσιο των ερευνών, έπειτα από σχετική καταγγελία, οι ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας χθες, κατά τις απογευματινές ώρες, συνέλαβαν τον ημεδαπό δράστη, τον οποίο εντόπισαν στην Εθνική οδό Δράμας – Καβάλας να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ και 5 χρυσές λίρες.

    Από την έρευνα που ακολούθησε διακριβώθηκε ότι τα ανωτέρω προέρχονταν από εξαπάτηση ηλικιωμένης που έλαβε χώρα την 22-10-2024 το μεσημέρι σε οικισμό των Σερρών, ενώ στην οικία του δράστη βρέθηκαν επιπλέον 35 ναρκωτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ, το οποίο όπως διαπιστώθηκε αποτελούσε μέρος των χρημάτων που είχε παραλάβει την 14-10-2024 ο συλληφθείς από την πρώτη παθούσα.

    Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά δισκία καθώς επίσης και τα ανωτέρω χρηματικά ποσά και οι λίρες, τα οποία αποδόθηκαν στις δικαιούχους τους.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
  • Φωτιά στην Κερατέα: «Χειροπέδες» και πρόστιμο σε 87χρονο για εμπρησμό από αμέλεια
    Φωτιά στην Κερατέα: «Χειροπέδες» και πρόστιμο σε 87χρονο για εμπρησμό από αμέλεια

    Και σύλληψη και πρόστιμο πάνω από 3.000 ευρώ για τον 87χρονο για την φωτιά στην Κερατέα.

    Χειροπέδες σε έναν 87χρονο πέρασαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου, για την φωτιά στην Κερατέα.

    Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 87χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για πυρκαγιά από αμέλεια σε ξηρά χόρτα, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Διόνυσος Κερατέας, του Δήμου Λαυρεωτικής, στην Αττική.

    Μάλιστα, στον 87χρονο επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 3.113€.

    Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κηφισιά - Με εγκαύματα ένας ηλικιωμένος
    Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κηφισιά - Με εγκαύματα ένας ηλικιωμένος

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/10) σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στην Κηφισιά, με την Πυροσβεστική να προχωρά στον απεγκλωβισμό ενός ηλικιωμένου που διέμενε στο σπίτι.

    Το διαμέρισμα στο οποίο ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν στην Ικάρου. Ο ηλικιωμένος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς έχει υποστεί ελαφρά εγκαύματα και αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

    Στο σημείο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Λαμία: Σοκ για τον θάνατο του γιατρού σε τροχαίο - «Καλύτερα να πέθαινα εγώ» λέει ο 82χρονος που τον χτύπησε
    Λαμία: Σοκ για τον θάνατο του γιατρού σε τροχαίο - «Καλύτερα να πέθαινα εγώ» λέει ο 82χρονος που τον χτύπησε

    Την οδύνη του για το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη και τον θάνατο του 47χρονου γιατρού, που οδηγούσε μηχανή και επέστρεψε σπίτι από την εφημερία του, εκφράζει ο 82χρονος οδηγός του αγροτικού οχήματος.

    Ο ηλικιωμένος έχει κλειστεί μέσα στο σπίτι του και δεν έχει κουράγιο να σηκωθεί από το κρεβάτι του με τον ίδιο να υπογραμμίζει στο MEGA: «Καλύτερα να πέθαινα εγώ γιατί εγώ είμαι γέρος».

    Και συνέχισε ο οδηγός του αγροτικού: «Δεν έχω υποχρεώσεις. Τα παιδιά μου παντρεμένα είναι και τα εγγόνια μου. Καλύτερα -σου λέω- να σκοτωνόμουν εγώ. Ήταν χρήσιμος άνθρωπος και είχε 4 παιδιά. Και γιατρός στην κοινωνία, καταλαβαίνεις».

    «Δούλευε τρεις διπλές βάρδιες»

    Στο MEGA μίλησε και η πεθερά του 47χρονου γιατρού η οποία δήλωσε συντετριμμένη για την απώλεια του γαμπρού της: «Δούλευε τρεις διπλές βάρδιες κι έφευγε γιατί είναι και τα παιδιά. Σαν πολύτεκνοι, δεν πήραν συνυπηρέτηση. Τα παιδιά είναι στη Λαμία και ερχόταν η μαμά – έκανε διπλές βάρδιες στο ΝΙΜΤΣ και τα ρεπό και ερχόταν να διαβάζει λίγο τα παιδιά».

    Πηγή: Εthnos.gr
  • Τροχαίο σοκ στη Λαμία: Νεκρός πατέρας 4 παιδιών μετά από τρομακτική σύγκρουση
    Τροχαίο σοκ στη Λαμία: Νεκρός πατέρας 4 παιδιών μετά από τρομακτική σύγκρουση

    Πατέρας 4 παιδιών ήταν ο άτυχος οδηγός μηχανής που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Λαμία, σήμερα το μεσημέρι.

    Όπως μετέδωσε το LamiaReport, το μεσημέρι της Πέμπτης (17/10) στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού, 45χρονος οδηγός μηχανής έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με αγροτικό αυτοκίνητο, που βγήκε στη μέση του δρόμου.

    Ο άτυχος δικυκλιστής εκτοξεύτηκε πολλά μέτρα μακριά μετά τη σύγκρουση και βρήκε τραγικό θάνατο επί τόπου, επισήμανε το τοπικό ειδησεογραφικό μέσο.

    Ο 45χρονος, γιατρός στο επάγγελμα, είναι το τρίτο άτομο που βρίσκει θάνατο στο ίδιο σημείο και με τον ίδιο τρόπο στον δρόμο Λαμίας Δομοκού, στον κόμβο της Λαμίας.

    Γιατρός και πατέρας 4 παιδιών ο άτυχος άνδρας

    Ο άτυχος άνδρας, πολύτεκνος πατέρας και χειρουργός στο επάγγελμα, μόλις είχε τελειώσει εφημερία και επέστρεφε σπίτι του.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το μοιραίο αγροτικό, με οδηγό έναν 82χρονο, βγήκε από παράδρομο - χωματόδρομο και θέλησε να περάσει απέναντι με κατεύθυνση προς Δομοκό, την ώρα που κινούνταν από Δομοκό προς Λαμία ο άτυχος γιατρός.

    Δυστυχώς, αν και φορούσε κράνος, η σύγκρουση, αλλά και η πτώση, ήταν τόσο σφοδρή που έχασε τη ζωή του ο 45χρονος, ενώ τραυματίας είναι και ο ηλικίας 82 ετών, οδηγός του αγροτικού.

    Σε σοκ οι συνάδελφοί του στο νοσομείο της Λαμίας

    Οι συνάδελφοι του γιατρού δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που συνέβη, καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ολοκληρώσει την εφημερία του.

    Στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας όταν έγινε γνωστή η ταυτότητα του νεκρού από το τροχαίο, γράφει το LamiaReport. Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να περιθάλψουν και τον ηλικιωμένο οδηγό του αγροτικού που ήταν τραυματίας.

    Προανάκριση για το φοβερό δυστύχημα, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Μανωλάδα: Νέα πυρκαγιά στη Λάμια
    Μανωλάδα: Νέα πυρκαγιά στη Λάμια

    Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Λάμιας στη Μανωλάδα και έθεσε σε κινητοποίηση τις δυνάμεις της Π.Υ. Λεχαινών.

    Στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβέστες με επικεφαλής τον διοικητή της υπηρεσίας Αντιπύραρχο Θοδωρή Λεβέντη.

    Fotia Lamia 2

  • Καβάλα: Οικογενειακή τραγωδία πίσω από το αιματηρό περιστατικό με τους ηλικιωμένους
    Καβάλα: Οικογενειακή τραγωδία πίσω από το αιματηρό περιστατικό με τους ηλικιωμένους

    Οικογενειακή τραγωδία κρύβεται πίσω από το αιματηρό επεισόδιο μεταξύ ηλικιωμένου ζευγαριού στη Νέα Πέραμο, στην Καβάλα.

    Όπως αναφέρει το GRTimes, ο ηλικιωμένος άντρας, 94 χρόνων, που επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε βάρος της 84χρονης συζύγου του, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας 7 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στην κλείδα, φέρεται να πάσχει από άνοια και να ήθελε να «λυτρώσει» τη γυναίκα. Για το λόγο αυτό προχώρησε στην επίθεση.

    Στη συνέχεια, φέρεται να έστρεψε το αιχμηρό αντικείμενο στον εαυτό του και να επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο 94χρονος αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα. Το ζευγάρι βρήκαν αιμόφυρτο μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Πέραμο συγγενείς τους, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τις αρχές.

    Οι δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καβάλας, όπου το Σάββατο 12 Οκτωβρίου ο 94χρονος εξέπνευσε. Η 84χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται, με την κατάστασή της μέχρι στιγμής να είναι σταθερή.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο