Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 10:46

Υπόθεση ασέλγειας σε ανηλίκους στα Χανιά: Στον ανακριτή 50χρονος

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Πρόκειται για υπόθεση που έχει να κάνει με ανήλικα παιδιά του οικείου περιβάλλοντός του

Ενώπιον του Ανακριτή οδηγείται ένας Χανιώτης ηλικίας περίπου 50 ετών στον οποίο έχει απαγγελθεί η κατηγορία της ασέλγειας σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για υπόθεση που έχει να κάνει με ανήλικα παιδιά του οικείου περιβάλλοντός του, που, ευτυχώς, ο φερόμενος ως δράστης δεν είχε προχωρήσει πέραν της ασέλγειας σε κάτι άλλο.
Ήταν κρατούμενος, εξετάστηκε από ψυχίατρο, κρίθηκε ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος κράτησης και αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο, η δικογραφία στάλθηκε στην αρμόδια Εισαγγελέα, η οποία και διέταξε την σύλληψή του, γιατί κρίθηκε επικίνδυνος.
Η Εισαγγελέας του έχει απαγγείλει την σε βαθμό κακουργήματος κατηγορία για ασέλγεια σε ανηλίκους κάτω των 12 ετών.

Η υπόθεση αυτή δείχνει να έχει βάθος περίπου τριών ετών.

Πηγή: Parakritika.gr - Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 10:12

Σχετικά Άρθρα

  • Τον σταμάτησαν για επικίνδυνη οδήγηση και βρήκαν πάνω του περίστροφο - Συνελήφθη 19χρονος
    Τον σταμάτησαν για επικίνδυνη οδήγηση και βρήκαν πάνω του περίστροφο - Συνελήφθη 19χρονος

    Στην σύλληψη ενός 19χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Παλαιού Φαλήρου, τον οποίο σταμάτησαν για επικίνδυνη οδήγηση ωστόσο βρέθηκε στην κατοχή του περίστροφο.

    Η σύλληψη του νεαρού έγινε βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, με τον δράστη να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, της επικίνδυνης οδήγησης και της πλαστογραφίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί μετά από σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης για όχημα που προέβαινε σε επικίνδυνους ελιγμούς στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, εντόπισαν το όχημα να έχει σταθμεύσει στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου με οδηγό τον 19χρονο.

    Έπειτα από έρευνα, βρέθηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο με έξι φυσίγγια στη θαλάμη, ένα μαχαίρι και πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας η οποία αντιστοιχεί σε άλλο όχημα.

    Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό
    Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό

    Από πνιγμό κατά τη διάρκεια του φαγητού έχασε την ζωή του δίχρονο κοριτσάκι στα Χανιά

    η ζωή του έχασε από πνιγμό κατάποσης νήπιο κοριτσάκι 2 ετών στα Χανιά.

    Η τραγική μητέρα προσπάθησε να βοηθήσει το μικρό αγγελούδι να επανέλθει χωρίς όμως να τα καταφέρει.

    'Αμεσα έφτασε το ΕΚΑΒ οι διασώστες του οποίου μετέφεραν τη μικρή στο ΤΕΠ παιδιατρικό του νοσοκομείου.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για τεράστια προσπάθεια τόσο των διασωστών του ΕΚΑΒ όσο και των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων να κρατήσουν τη μικρή στη ζωή, αλλά δυστυχώς, όπως είπε, κατέληξε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Χανιά: 13χρονη εντοπίστηκε μεθυσμένη έξω από εκκλησία - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση
    Χανιά: 13χρονη εντοπίστηκε μεθυσμένη έξω από εκκλησία - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση

    Στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται μία ανήλικη, καθώς την Πέμπτη εντοπίστηκε μεθυσμένη στον προαύλιο χώρο εκκλησίας.

    Σύμφωνα με το zarpanews, όλα έγιναν στην περιοχή Λενταριάνα, με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να εντοπίζουν την 13χρονη και να ενημερώνουν άμεσα το ΕΚΑΒ.

    Χανιά: Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση

    Οι διασώστες έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν την ανήλικη σε ημικωματώδη κατάσταση και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύεται.

    Τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διερευνά η Αστυνομία.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη και μεταφέρεται στον εισαγγελέα η 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης
    Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη και μεταφέρεται στον εισαγγελέα η 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης

    Στον εισαγγελέα η 50χρονη, η οποία συνελήφθη λίγο πριν, για τη δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας στα Καμένα Βούρλα.

    Αν και η ίδια δεν έχει πει κουβέντα στους αστυνομικούς, τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι πολλά.

    Τι την πρόδωσε

    Το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί από τη γειτονιά στην οποία διέμενε η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα, «πρόδωσε» την 50χρονη, που φαίνεται ότι είναι το τελευταίο άτομο που είδε ζωντανή την ηλικιωμένη.

    Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται η 50χρονη να μπαίνει στο σπίτι της 84χρονης και να μένει εκεί για περίπου 1.30 – 2 ώρες. Πάνω σε αυτό εντοπίστηκε και η πρώτη αντίφαση, καθώς η 50χρονη μετά την προσαγωγή της ανέφερε στους αστυνομικούς πως έφυγε νωρίτερα και πως παρέμεινε στο σπίτι της 84χρονης για σχεδόν 45 λεπτά.

    Δεν παρέδωσε τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας

    Σε κοντινή απόσταση από τη σορό της 84χρονης, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ματωμένες πατημασιές, που από την πρώτη στιγμή είχαν συμπεράνει ότι ανήκουν στον δολοφόνο.

    Η 50χρονη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρνήθηκε να παραδώσει τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας, προκειμένου να εξεταστούν.

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Την Κυριακή 13/10 ο 77χρονος ξάδερφος της άτυχης γυναίκας πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ζήτησε από τους αστυνομικούς να πάνε μαζί στο σπίτι της 84χρονης καθώς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της για μέρες.

    Με τη βοήθειά κλειδαρά, παραβίασαν την πόρτα, η οποία, όμως, δεν ήταν κλειδωμένη. Από τη μέσα μεριά της πόρτας ήταν τα κλειδιά της 84χρονης.

    Δίπλα στην πόρτα, οι αστυνομικοί και ο έντρομος ξάδερφος της 84χρονης αντίκρισαν το άψυχο σώμα της ηλικιωμένης. Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, έφερε τραύμα στην πλάτη, πιθανόν, από μαχαίρι. Δίπλα της, οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος και ίχνη από ματωμένες πατημασιές παπουτσιών. Η πόρτα δεν είχε ίχνη παραβίασης, ενώ το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, ούτε υπήρχαν ενδείξεις ότι προηγήθηκε πάλη.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Δολοφονία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη γυναίκα από το στενό περιβάλλον του θύματος
    Δολοφονία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη γυναίκα από το στενό περιβάλλον του θύματος

    Στην σύλληψη μιας γυναίκας που ανήκει στο στενό περιβάλλον της 84χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στα Καμμένα Βούρλα, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές.

    Πρόκειται για μια γυναίκα από την Αλβανία η οποία φέρεται να άνηκε στο στενό περιβάλλον της 84χρονης η οποία δολοφονήθηκε στις 12 Οκτωβρίου.

    Η σύλληψη της γυναίκας έγινε στην Εύβοια με την φερόμενη δράστιδα να εργαζόταν εκεί για άλλη ηλικιωμένη.

    Το χρονικό του εγκλήματος

    Στις 12 Οκτωβρίου οι αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ξάδερφο της ηλικιωμένης καθώς εκείνη δεν είχε δώσει σημεία ζωής για παραπάνω από ένα 24ωρο.

    Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι εσωτερικά είχε τοποθετηθεί κλειδί στην κλειδαριά, αλλά η πόρτα δεν ήταν ασφαλισμένη, ενώ δεν υπήρχαν και ίχνη παραβίασης.

    Σε μικρή απόσταση από την πόρτα βρέθηκε πεσμένη η 84χρονη και κοντά της υπάρχαν κηλίδες αίματος, αλλά και αποτυπώματα από παπούτσια. Όμως όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχαν ίχνη πάλης.

    Άμεσα ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σπίτι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και ο Ιατροδικαστής Λαμίας.

    Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο η 84χρονη έφερε ένα τραύμα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.

    Το δε κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να ήταν οικονομικό.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Χανιά: Πάνω από 40 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας καθημερινά στο Νοσοκομείο - Νοσηλεύονται 4 παιδιά
    Χανιά: Πάνω από 40 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας καθημερινά στο Νοσοκομείο - Νοσηλεύονται 4 παιδιά

    Περισσότεροι από 300 οι ασθενείς γαστρεντερίτιδας τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά

    Συνεχιζόταν και εντός του Σαββατοκύριακου η προσέλευση ασθενών με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο Χανίων, για νοσηλεία όμως στο ίδρυμα παραμένουν μονάχα τέσσερα παιδιά, καθώς όλοι οι υπόλοιποι λάμβαναν την απαραίτητη υποστηρικτική αγωγή και επέστρεφαν στα σπίτια τους σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr

    Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, δήλωσε στο Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη ότι ο αριθμός των ασθενών που προσήλθαν μέχρι τώρα πλησιάζει τους 300:

    «Περίπου 35 ενήλικες και 10 παιδιά έρχονται κάθε μέρα στο νοσοκομείο, δηλαδη 45 άτομα κατά μέσο όρο. Προσεγγίζουμε από την προηγούμενη Δευτέρα και μέχρι την εφημερία της Κυριακής τα 300 κρούσματα. Νοσηλεύουμε μόνο τέσσερα παιδιά για προληπτικούς λόγους, δεν νοσηλεύεται κανείς άλλος. Προφανώς τα κρούσματα είναι περισσότερα, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύς κόσμος που περνάει τη γαστρεντερίτιδα στο σπίτι».

    Ο κ. Μπέας επανέλαβε ότι πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα και πως δεν έχει εντοπιστεί κάποια άλλη ασθένεια:

    «Είναι νοροϊός, δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο. Είμαστε σαφέστατοι και οι εξετάσεις με τη μέθοδο μοριακής ανάλυσης πολλαπλών στόχων που ανιχνεύει ταυτόχρονα πολλά παθογόνα, έδειξαν γενετικό υλικό του συγκεκριμένου ιού.

    Είναι υπερμεταδοτικός βέβαια και είναι το κατ’ εξοχήν αίτιο παγκοσμίως της ιογενούς γαστρεντερίτιδας. Για πρόληψη το βασικότερο είναι να φροντίζει κανείς την υγιεινή των χεριών, με καλό, επαναλαμβανόμενο πλύσιμο με σαπούνι.»

    Στο Νοσοκομείο Χανίων είναι σε ισχύ περιορισμός επισκεπτηρίων μέχρι την Τετάρτη.

  • Ηλιούπολη: Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Ερευνάται η ύπαρξη κυκλώματος
    Ηλιούπολη: Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Ερευνάται η ύπαρξη κυκλώματος

    Την ύπαρξη ενός καλά οργανωμένο κυκλώματος με πλήθος αρχείων σκληρής πορνογραφίαςανηλίκων με κέρδος ερευνά η αστυνομία μετά τη σύλληψη ενός 23χρονου φοιτητή στην Ηλιούπολη.

    Ο φοιτητής για τον οποίο υπήρχε διεθνές σήμα για τα ηλεκτρονικά του ίχνη, απέκτησε πρόσβαση σε συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή όπου και διαμοίραζε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο 23χρονος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα ενώ ερευνάται για το αν υπήρχε κύκλωμα γύρω του καθώς το περιστατικό δεν είναι το μόνο.

    Πλήθος αρχείων κατασχέθηκαν

    Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB), καθώς και -2- εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.

    Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

    Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Συναγερμός στα Χανιά: Στα 126 έφτασαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Άλλα 59 το τελευταίο 24ωρο
    Συναγερμός στα Χανιά: Στα 126 έφτασαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Άλλα 59 το τελευταίο 24ωρο

    Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν πως η γαστρεντερίτιδα δεν οφείλεται σε κάποια μολυσμένη τροφή ή σε νερό, αλλά σε ιό - Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η έξαρση ιογενούς γαστρεντερίτιδας δεν αποκλείεται να προέρχεται ακόμη και από την κυκλοφορία ενός νέου στελέχους

    Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα Χανιά, με ακόμη 59 να καταφθάνουν το τελευταίο 24ωρο στο νοσοκομείο.
    Από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν καταγραφεί συνολικά 126 κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο έχει στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα.
    Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες δύο ημέρες ισχύουν έκτακτα μέτρα όπως ο περιορισμός του επισκεπτηρίου σε απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις, αλλά και η υποχρεωτική χρήση μάσκας, μέτρο που ισχύει και για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου.

    Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν πως η γαστρεντερίτιδα δεν οφείλεται σε κάποια μολυσμένη τροφή ή σε νερό, αλλά σε ιό. «Τα επτά PCR που κάναμε στο νοσοκομείο έδειξαν πως είναι ιογενής γαστρεντερίτιδα και οφείλεται στον λεγόμενο νοροϊό», σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας.

    Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η έξαρση ιογενούς γαστρεντερίτιδας δεν αποκλείεται να προέρχεται ακόμη και από την κυκλοφορία ενός νέου στελέχους, για το οποίο δεν έχει αναπτύξει ακόμη ανοσία ο πληθυσμός.

    Πώς μεταδίδεται ο νοροϊός

    Ο νοροϊός κάνει επιδημικές εξάρσεις γαστρεντερίτιδας, αλλά δεν ανήκει στα υποχρεωτικώς δηλούμενα νοσήματα. Μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο, από τον αέρα, τα σταγονίδια και ενδεχομένως και από τον έμετο. Υπάρχει, επίσης, τροφιμογενής και υδατογενής μετάδοση του ιού.

    Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο νοροϊός μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε άψυχες επιφάνειες, γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα μεταδοτικό σε κλειστούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό ατόμων. Τα συμπτώματα εμφανίζονται ξαφνικά και μπορεί να διαρκέσουν από 12 έως 60 ώρες.

    Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροιες και εμέτους. Οι ασθενείς μπορούν επίσης να εμφανίσουν ναυτία, κοιλιακό πόνο και κράμπες, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, κόπωση, ρίγη, και σπανιότερα χαμηλό πυρετό.

    Περίπου το 10% των περιστατικών χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση, που μπορεί να περιλαμβάνει νοσηλεία. Οι περισσότεροι ασθενείς, ωστόσο, αναρρώνουν σε 2-3 ημέρες, χωρίς αντιβιοτικά ή φάρμακα, παρά μόνο με ξεκούραση, καλή διατροφή και ενυδάτωση. Κίνδυνο ζωής διατρέχουν μόνο τα άτομα με σοβαρές υποκείμενες νόσους.

    Ο ΕΟΔΥ συστήνει σχολαστική τήρηση της υγιεινής των χεριών, η οποία αποτελεί το πιο σημαντικό μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσής του νοροϊού.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch