Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 11:21

Νέους φακέλους με καταγγελίες παρέδωσε στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Π. Τσαρούχας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νέους φακέλους καταγγελιών παρέδωσε στις εισαγγελικές αρχές ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο κ. Τσαρούχας προσήλθε στην Εισαγγελία μετά τις 9.30 το πρωί όπου παρέμεινε επί περίπου μία ώρα, προσκομίζοντας στον εισαγγελικό λειτουργό νέους φακέλους που σχηματίστηκαν από τον πειθαρχικό έλεγχο που διενεργείται εντός του Σωματείου Ηθοποιών.

«Επισκέφθηκα τον Εισαγγελέα και έφερα νέους φακέλους. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Θα σας παρακαλέσω να ρωτάτε ό,τι ( ρωτάτε) και τον εισαγγελέα. Ακολουθούμε την διαδικασία πάρα πολύ αυστηρά. Όσο λιγότερο μιλάμε τόσο πιο σωστά προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Τσαρούχας κατά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο ηθοποιός επανέλαβε πως ό,τι καινούριο υλικό έχει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, θα το προσκομίσει στον Εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 12:30

Σχετικά Άρθρα

  • 5 νέους φακέλους καταγγελιών που έγιναν στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ παρέδωσε στον εισαγγελέα ο Π. Τσαρούχας
    5 νέους φακέλους καταγγελιών που έγιναν στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ παρέδωσε στον εισαγγελέα ο Π. Τσαρούχας

    Πέντε νέους φακέλους με καταγγελίες που έγιναν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) προσκόμισε στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του οργάνου, Πασχάλης Τσαρούχας.

    Ο ηθοποιός επανήλθε στην Εισαγγελία προσκομίζοντας στοιχεία για πέντε καταγγελίες που υποβλήθηκαν πριν λίγες ημέρες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των ηθοποιών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

    Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου , όπου παρέμεινε για περίπου μισή ώρα, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού δήλωσε πως μετά και τη σημερινή , τρίτη, συνάντηση με τον εισαγγελικό λειτουργό «το πιθανότερο είναι να ξαναβρεθούμε».

    Όπως είπε ο κ. Τσαρούχας:

    «Στο πλαίσιο της τακτικής πια επαφής με τον εισαγγελέα, φέραμε 5 νέους φακέλους σήμερα. Η εντολή που έχουμε από τον εισαγγελέα είναι να φέρνουμε καταγγελίες που αφορούν σε προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Το πιθανότερο είναι να ξαναβρεθούμε. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες στο Πειθαρχικό Όργανο του ΣΕΗ, υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα που είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρούμε, γιατί έχει δικαιώματα και ο καταγγελλόμενος και ο καταγγέλλων. Και πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τις διαδικασίες, για να είμαστε όσο πιο σωστοί τυπικά, θεσμικά. Και να έχουμε μια πλήρη εικόνα, να μην αδικήσουμε κανένα», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Τσαρούχας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

  • Τσαρούχας: Παραδώσαμε στον εισαγγελέα τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας που έχουν καταγγελθεί στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ
    Τσαρούχας: Παραδώσαμε στον εισαγγελέα τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας που έχουν καταγγελθεί στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ

    Λιγότερο από μία ώρα παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας.

    Ο κ. Τσαρούχας παρέδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό φακέλους με υποθέσεις που αφορούν σεξουαλική βία και έχουν καταγγελθεί στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου, δεσμευόμενος πως θα επανέλθει, αν χρειαστεί, να προσκομίσει νεότερα στοιχεία.

    Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείο, ο ηθοποιός τόνισε «το ειδικό χαρακτηριστικό» που έχουν οι φάκελοι που προσκόμισε στην Δικαιοσύνη, εξηγώντας ότι είναι αποκλειστικά για υποθέσεις σεξουαλικής βίας.

    «Καταθέσαμε με τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε», δήλωσε ο κ. Τσαρούχας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

  • Στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Π. Τσαρούχας με τους φακέλους των καταγγελιών
    Στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Π. Τσαρούχας με τους φακέλους των καταγγελιών

    Ενώπιον του Εισαγγελέα προσέρχεται σήμερα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας που κλήθηκε να καταθέσει για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του θεατρικού χώρου που έχουν καταγγελθεί.

    Ο κ. Τσαρούχας αναμένεται να παραδώσει στον Εισαγγελέα κ. Κώστα Σπυρόπουλο ολόκληρο το υλικό που έχει συλλέξει το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών για περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου σε βάρος συναδέλφων τους ή άλλων προσώπων.

    Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που θα παραδοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες , χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων .

    Ανάμεσα στους φακέλους που αναμένεται να παραδοθούν θα είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch