Στην ανακρίτρια εντός της ημέρας οι 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
Τετ α τετ με την ανακρίτρια θα βρεθεί σε λίγη ώρα ο 30χρονος που φέρεται ότι έριξε από το μηχανάκι τον άτυχο αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα τη φονική στη συνέχεια επίθεση σε βάρος του. Ο 30χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μαζί με άλλους κατηγορούμενους που έχουν διωχθεί μετά τη σύλληψή τους για τα γεγονότα της περασμένης Τρίτης.
Συνολικά 19 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα επίμαχα επεισόδια ενώ τέσσερις εξ’ αυτών να αντιμετωπίζουν το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο αφορά στην άγρια επίθεση που δέχθηκε ο 28χρονος αστυνομικός με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών υλών, και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και επτά ανήλικοι, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες σε ανακριτή ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο να παρακολουθούνται από κοινωνικό λειτουργό. Ολοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.
Δεν ήμουν εγώ, λέει ο 30χρονος
Ο 30χρονος, υποστηρίζει πως η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε μετά «από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία - κατάθεση προσώπου», με το οποίο ο έχει διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Παυλος Σαράκης αναφέρονται ακόμη τα εξής για τον 30χρονο: «Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στη δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα».
Τέλος, ο κ. Σαράκης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως ο εντολέας του «ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στη Δ. Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του [GPS] κατά τους επίδικους χρόνους».
Πηγή: Εthnos.gr