Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 11:12

Ανάρτηση Πάιατ : Βίντεο με το αμερικανικό ιπτάμενο τάνκερ στον Αττικό ουρανό

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Πετάει περήφανα πάνω από την Αθήνα», έγραψε στο Twitter o Αμερικανός πρέσβης

«Το KC-135 Stratotanker πετάει περήφανα πάνω από την Αθήνα για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης συνοδεύοντας την ανάρτησή του με βίντεο από την παρέλαση.

Από τον αττικό ουρανό πέρασαν δύο τεράστια ιπτάμενα τάνκερ: Πρώτο ένα αμερικανικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 και στη συνέχεια ένα Voyager της RAF.

Our ⁦@HQUSAFEAFAF⁩ KC-135 Stratotanker flying proudly over Athens to celebrate the Greek bicentennial #strongertogether pic.twitter.com/IkTUtjXKGx

— Geoffrey Pyatt (@USAmbPyatt) March 25, 2021
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 11:06

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Επίκαιρα και διαχρονικά τα μηνύματα της Εθνικής Παλιγγενεσίας
    Πύργος: Επίκαιρα και διαχρονικά τα μηνύματα της Εθνικής Παλιγγενεσίας

    Μετά την Επίσημη Δοξολογία, η κατάθεση στεφάνων και η δεξίωση στο Λάτσειο

    Με μηνύματα ειρήνης, ελευθερίας και ενότητας πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον Πύργο.

    Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου Β’. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Επαρχείο και η καθιερωμένη δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών του τόπου, πλήθος εκπροσώπων συλλόγων, φορέων και πολιτών, αμέσως μετά.

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε: “Τα μηνύματα της Εθνικής Επετείου είναι πάντα επίκαιρα και διαχρονικά. Αυτό το Έθνος, όποια δυσκολία και αντιξοότητα και αν αντιμετωπίζει, καταφέρνει πάντοτε, έχοντας ακλόνητη πίστη στο Θεό, με αυτοθυσία και ηρωισμό, με πράξεις ανδρείας, μεγάλα επιτεύγματα. Το μήνυμα που περνάμε προς όλο τον κόσμο σήμερα είναι πως, η Ελλάδα είναι ισχυρή. Δίνουμε έναν αγώνα πάντοτε για ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη. Έχουμε πίστη στο παρόν, τιμούμε το ένδοξο παρελθόν και πιστεύουμε ότι στο μέλλον η χώρα μας θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή. Ένας πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας”.

    deksiosi 1

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Ηλείους, σε όλους τους Έλληνες και υπογράμμισε ότι παρά τα 203 χρόνια που πέρασαν απο την Εθνική Παλιγγενεσία τα μηνύματά της είναι πάντα επίκαιρα.

    Ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής ευχήθηκε με τη σειρά του χρόνια πολλά σε όλους τους συνδημότες του και δήλωσε: “Ο κοινός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Ελληνικής Επαναστάσεως, αναδεικνύει τον διαχρονικό ισχυρό δεσμό της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Την 25η Μαρτίου, οι Έλληνες πρόγονοί μας επέλεξαν να αποτινάξουν τα δεσμά κατά του τουρκικού ζυγού. Είναι μια πράξη η οποία αναδείχθηκε στην υφήλιο. Μια πράξη που κανείς δεν περίμενε, κι όμως, οι Έλληνες νίκησαν! Νίκησαν γιατί ήταν ενωμένοι Γιατί είχαν στόχο την απελευθέρωση, τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες αυτού του αγώνα. Να είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας. Να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στη νέα γενιά”.

    Doks stef 2

    Doks stef 3

    Doks stef 4

    Doks stef 5

    Doks stef 6

    Doks stef 7

  • Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: Εορτασμός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Ελληνικής Επανάστασης 1821 την Τετάρτη 27/03
    Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: Εορτασμός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Ελληνικής Επανάστασης 1821 την Τετάρτη 27/03

    Το Μουσικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Βαρθολομιού, με την υποστήριξη του Δήμου Ήλιδας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση για τον διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, την Τετάρτη, 27/03/2024 και ώρα 19:00, στον Πολυχώρο Αμαλιάδας.

    Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Σπανόπουλος, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

    Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ηλείας και ο Λαογραφικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρίζες».

    mousiko varth eort 25 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Πηνειού: «Ως μια βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας»
    Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Πηνειού: «Ως μια βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας»

    Ένα μοναδικό ταξίδι μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας επεφύλασσαν οι μαθητές του Λυκείου Γαστούνης σε όσους βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης. Παραμονή της Εθνικής Επετείου της Επανάστασης του 1821 διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού, μια εξαιρετικά προσεγμένη εκδήλωση που φόρτισε συγκινησιακά τους θεατές που πλημμύρισαν την αίθουσα.

    Οι μαθητές, υπό την άψογη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, συνέθεσαν και παρουσίασαν ένα αισθαντικό «κολάζ» από τραγούδια, χορούς, παρουσίαση ιστορικών γεγονότων και δραματοποιημένης ποίησης που σκιαγραφούσε επιδέξια την περίοδο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που διαμόρφωσε τις συνθήκες συγκρότησης του πρώτου ελληνικού κράτους.

    Την εκδήλωση προλόγισε ο φιλόλογος κ. Θεόδωρος Φανός ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθύντρια του Λυκείου Γαστούνης κα. Χριστίνα Μανουσιάδη. Η διευθύντρια αναφέρθηκε στον διττό στόχο της εκδήλωσης αφενός στην καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης των παιδιών αφετέρου στην ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους· «ανοίξαμε το σχολείο μας στην κοινωνία» σχολίασε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Πηνειού που στήριξε αυτή την προσπάθεια καθώς και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν για την επίτευξη του εξαίρετου αυτού αποτελέσματος.

    Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός αφού έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των εκδηλώσεων ιστορικού περιεχομένου για την σφυρηλάτηση της εθνικής ταυτότητας. «Είναι μείζονος σημασίας η κατανόηση του ζητήματος ότι με την άκρατη παγκοσμιοποίηση και τις περιπτώσεις κακής γειτονίας που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, επιβάλλεται να διασφαλίσουμε την Εθνική κυριαρχία μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός. Σημειώνεται ότι σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Σπανόπουλος που μετέφερε τις ευχές του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιου Β’.

    «Μνήμες του 1821» στο Βαρθολομιό

    Ένα μουσικοχορευτικό «οδοιπορικό» στην ελληνική λεβεντιά και παλικαροσύνη διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρθολομιού «Εν Χορώ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο πολυχώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Βαρθολομιού υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου «Εν Χορώ» με τη συμμετοχή του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Σαβαλίων «Η Αναγέννηση» παρουσίασαν ένα ευρύ φάσμα παραδοσιακών χορών σκορπίζοντας χαμόγελα και εθνική υπερηφάνεια τους θεατές. Παράλληλα η ορχήστρα του συλλόγου «έντυσε» με παραδοσιακή μουσική την εκδήλωση προσδίδοντας «χρώμα» νοσταλγίας και εθνικής ανάτασης.

    Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Αλεξάνδρα Βύτανου αφού πραγματοποίησε ιδιαίτερη μνεία σε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ευχαρίστησε το κοινό που «αγκάλιασε» την προσπάθεια και έδωσε δυναμικό «παρών» στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού. Ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, από την πλευρά του, στάθηκε στην εκπεφρασμένη πρόθεση της δημοτικής αρχής να επενδύει «στο ξεχωριστό, το μοναδικό και το χρήσιμο».

    «Το δικό μας 1821» στη Γαστούνη

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης για το τελευταίο πόνημα της Αναστασίας Ευσταθίου «Το δικό μας 1821· Εφτά αντικείμενα αφηγούνται ιστορίες της Ελληνικής Επανάστασης». Η εκδήλωση για το εξαιρετικό παιδικό βιβλίο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού.

    Η επιδέξια πένα της συγγραφέως, μέσω του ευρήματος των «ζωντανών» αντικειμένων, ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες σε γωνιές της επαναστατημένης Ελλάδας, από τον Μοριά ως την Ήπειρο και τη Μακεδονία, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους, στην Αθήνα αλλά και στην Πάντοβα της Ιταλίας. Σκιαγραφεί τα δύσκολα χρόνια του Αγώνα και συστήνει, στο κοινό, ανθρώπους που ονειρεύονταν ένα κράτος ελεύθερο σε έναν ειρηνικό κόσμο.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η φιλόλογος κα. Πέπη Ανδριανοπούλου και η Διευθύντρια Δημ. Σχ. Αμαλιάδας κα. Ζωή Βουρλούμη ανέλυσαν βασικά ζητήματα που θίγει το βιβλίο ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση της ίδιας της συγγραφέως κας. Αναστασίας Ευσταθίου. Αποσπάσματα του έργου διάβασαν οι κ.κ. Διονυσία Βαρβαρίγου, Νίκος Δημουλάς και Βίκτωρας Θωμόπουλος ενώ την εικαστική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κα. Χριστίνα Καραντώνη.

    25i dimos pin ekd 5

    25i dimos pin ekd 6

    Οι μαθητές συνέθεσαν και παρουσίασαν ένα αισθαντικό «κολάζ» που σκιαγραφούσε επιδέξια την περίοδο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που διαμόρφωσε τις συνθήκες συγκρότησης του πρώτου ελληνικού κράτους.

    25i dimos pin ekd 4

    Παραμονή της Εθνικής Επετείου διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού, μια εξαιρετικά προσεγμένη εκδήλωση που φόρτισε συγκινησιακά τους θεατές που πλημμύρισαν την αίθουσα.

    25i dimos pin ekd 7

    Η διευθύντρια αναφέρθηκε στον διττό στόχο της εκδήλωσης αφενός στην καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης των παιδιών αφετέρου στην ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους.

    25i dimos pin ekd 2

    O δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των εκδηλώσεων ιστορικού περιεχομένου για την σφυρηλάτηση της εθνικής ταυτότητας.

    25i dimos pin ekd 1

    Ένα μουσικοχορευτικό «οδοιπορικό» στην ελληνική λεβεντιά και παλικαροσύνη διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρθολομιού «Εν Χορώ».

    25i dimos pin ekd 9

    Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και η πρόεδρος του Συλλόγου «Εν Χορώ» κα. Αλεξάνδρα Βύτανου.

    25i dimos pin ekd 8

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η φιλόλογος κα. Πέπη Ανδριανοπούλου και η Διευθύντρια Δημ. Σχ. Αμαλιάδας κα. Ζωή Βουρλούμη ανέλυσαν βασικά ζητήματα που θίγει το βιβλίο.

    25i dimos pin ekd 3

    Κατάμεστο ήταν το Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Σύλλογος «Η ΕΣΤΙΑ» απέδωσε φόρο τιμής στους ήρωες του ’21 στην Ανδραβίδα
    Ο Σύλλογος «Η ΕΣΤΙΑ» απέδωσε φόρο τιμής στους ήρωες του ’21 στην Ανδραβίδα

    Σε μία εξαιρετική εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής 24 Μαρτίου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας Ανδραβίδας, ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η ΕΣΤΙΑ», απέδωσε φόρο τιμής στους ήρωες του ’21.

    Ο λόγος για την εκδήλωση/αφιέρωμα «Στιγμές της Επανάστασης του ‘21», που διοργανώθηκε για 10η χρονιά, με σκοπό την αναβίωση στιγμών της Ελληνικής Επανάστασης που σημάδεψε την ιστορία μας και θα μας ακολουθεί για πάντα.

    Την εκδήλωση πλαισίωσαν παραδοσιακοί χοροί όπου συμμετείχαν επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κάστρου, ο Λαογραφικός Σύλλογος Ανδραβίδας «Ο ΜΩΡΙΑΣ», ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυρσίνης «Ο ΔΑΦΝΙΣ», ενώ έλαβε μέρος με άλογα και ιππείς και ο Όμιλος Φίλιππων Ανδραβίδας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας στον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, τόνισε πως «η θυσία των αγωνιστών του ’21 αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αγωνιστικότητας, φιλοπατρίας και απαράμιλλου ηρωισμού, που πρέπει να μας εμπνεύσει όλους, ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες της δικής μας εποχής, έχοντας ως πυξίδα τις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

    25i estia andr 7

    25i estia andr 2

    25i estia andr 3

    25i estia andr 4

    25i estia andr 5

    25i estia andr 6

    25i estia andr 8

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πηνειού: Μεγαλειώδεις παρελάσεις σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό

    «Ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας…»

    Με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Επετείου της 25ης Μαρτίου στον Δήμου Πηνειού. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τις επιβλητικές μαθητικές παρελάσεις σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό.

    Γαστούνη

    Με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα και την Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστούνης να παιανίζει θούρια και εμβατήρια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Λίγο μετά τις δέκα η προσοχή στράφηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου τελέσθηκε η πανηγυρική δοξολογία ενώ αμέσως μετά πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ηρώων όπου έλαβε χώρα η επιμνημόσυνος δέηση.

    Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος κα. Γεωργία Ρέγκλη που σημείωσε μεταξύ άλλων «Δεν θα ήταν υπερβολή εάν λέγαµε ότι η Επανάσταση του ‘21 εισηγείται µια επαναξιολόγηση του τρόπου ύπαρξης του ανθρωπίνου όντος, τόσο σε ατοµικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Πολύ περισσότερο από το να δώσει σ’ εμάς, τους σύγχρονους Έλληνες, µια Πατρίδα, η Επανάσταση μας προσέφερε ένα καινούργιο μέτρο για να μετράμε το τι είναι άνθρωπος και να ερµηνεύουμε τα πεπραγµένα του µέσα στην ιστορία». Αμέσως μετά αφού η τελετάρχης κα. Ευαγγελία Σπηλιωπούλου έδωσε εντολή να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο.

    Στη συνέχεια ξεκίνησε η μεγαλειώδης παρέλαση στην οποία συμμετείχαν μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών, του Γυμνασίου και του Λυκείου της πόλης καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της πόλης.

    Βαρθολομιό

    Λαμπερές ήταν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου και στο Βαρθολομιό. Η πόλη ξύπνησε από τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από νωρίς το πρωί. Λίγο μετά τις έντεκα ξεκίνησε η προσέλευση μαθητών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων αλλά και δημοτών στον Ιερό Ναό της Παναγίας όπου πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική δοξολογία για την Εθνική Επέτειο. Ακολούθησε η επιμνημόσυνος δέηση στο μνημείο των Ηρώων με τον πανηγυρικό της ημέρας να εκφωνείται από την ψυχολόγο κα. Μαρία Γεωργοπούλου που επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα, που η ανασφάλεια και ο φόβος κερδίζουν έδαφος στην κοινωνίας μας, εμείς διατηρούμε την ιστορική μας μνήμη, προετοιμαζόμαστε και δίνουμε νέους προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες διασφάλισης της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειάς μας. Αυτός είναι και θα είναι στο τέλος, ο πραγματικός φόρος τιμής για τη μεγάλη τους θυσία. Μια θυσία για την οποία είμαστε όλοι βαθιά ευγνώμονες». Επισημαίνεται ότι καθήκοντα τελετάρχη άσκησε ο μαθηματικός κ. Ιωάννης Θανόπουλος.

    Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Βαρθολομιού, πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή μαθητική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που σκόρπισε εθνική περηφάνεια και αγαλλίαση στους θεατές.

    Τραγανό

    Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί. Πλήθος κόσμου πλημμύρισε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τραγανού προκειμένου να παρακολουθήσει την πανηγυρική δοξολογία. Τον πανηγυρικό εκφώνησε η κα. Βασιλική Μαυρομύτη που σημείωσε μεταξύ άλλων: «Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, εορτή καλών ειδήσεων για τη γέννηση του Σωτήρα Χριστού και τη λύτρωση του ανθρώπου από το σκότος του θανάτου και της αμαρτίας· αλλά και γιορτή Ευαγγελισμού για τη λύτρωση του γένους από το σκότος του Οθωμανικού ζυγού».

    Ακολούθως η προσοχή στράφηκε στον Μνημείο Ηρώων στην πλατεία που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης όπου τελέσθηκε η επιμνημόσυνος δέηση. Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Σημειώνεται ότι καθήκοντα τελετάρχη άσκησε ο δημοτικός υπάλληλος κ. Γιώργος Παπασωτηρακόπουλος. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

    Αλέξης Καστρινός· «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο από πού ερχόμαστε»

    Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός αφού ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την διοργάνωση των εκδηλώσεων, αναφέρθηκε στη μείζονα σημασία του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου για τον Ελληνισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αντιλαμβανόμενοι τα σημεία των καιρών, θα πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο από πού ερχόμαστε, πού βρισκόμαστε τώρα αλλά και πού θέλουμε να φτάσουμε· προς αυτή την κατεύθυνση είναι πιο επίκαιρο από ποτέ να αναφωνήσουμε όλοι μαζί: «Ζήτω το Έθνος· Ζήτω οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις· Ζήτω η επέτειος της 25ης Μαρτίου».

    25i dimos pin 9

    25i dimos pin 10

    25i dimos pin 11

    Επιβλητικές οι παρελάσεις σε Γαστούνη, Τραγανό και Βαρθολομιό.

    25i dimos pin 14

    Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του Τραγανού ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

    25i dimos pin 3

    25i dimos pin 2

    Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

    25i dimos pin 13

    Ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων.

    25i dimos pin 5

    «Αντιλαμβανόμενοι τα σημεία των καιρών, θα πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο από πού ερχόμαστε, πού βρισκόμαστε τώρα αλλά και πού θέλουμε να φτάσουμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος Πηνειού κ. Καστρινός.

    25i dimos pin 12

    «Η Επανάσταση μας προσέφερε ένα καινούργιο μέτρο για να μετράμε το τι είναι άνθρωπος και να ερµηνεύουμε τα πεπραγµένα του µέσα στην ιστορία» σημείωσε η φιλόλογος κα. Γεωργία Ρέγκλη.

    25i dimos pin 4

    «Διατηρούμε την ιστορική μας μνήμη, προετοιμαζόμαστε και δίνουμε νέους προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες διασφάλισης της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειάς μας» επεσήμανε η ψυχολόγος κα. Γεωργοπούλου.

    25i dimos pin 6

    «Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη λύτρωση του ανθρώπου από το σκότος του θανάτου και της αμαρτίας· αλλά και γιορτή Ευαγγελισμού για τη λύτρωση του γένους από το σκότος του Οθωμανικού ζυγού» σημείωσε η κα. Μαυρομύτη.

    25i dimos pin 7

    25i dimos pin 8

    Ξεχωριστό τόνο στις εκδηλώσεις «έδωσαν» οι φιλαρμονικές ορχήστρες Γαστούνης και Βαρθολομιού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η νεολαία εντυπωσίασε στην εθνική μας επέτειο για την 25η Μαρτίου στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
    Η νεολαία εντυπωσίασε στην εθνική μας επέτειο για την 25η Μαρτίου στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

    Αποκορύφωνα των εκδηλώσεων ήταν η παρέλαση και η λαμπαδηφορία στην Κρέστενα

    Η νεολαία για μια ακόμα φορά «έκλεψε» τις εντυπώσεις στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η παρέλαση που έγινε ανήμερα της Εθνικής μας εορτής στην Κρέστενα, με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής, συλλόγων καθώς και τοπικών φορέων,

    Αρχικά τελέστηκε δοξολογία από τον Ιερό Κλήρο της πόλης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κρεστένων και μετά το πέρας της εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Κρεστένων Μαρία – Ραφαηλία Κουτσοπούλου.

    Αμέσως μετά η παρέλαση έγινε παρουσία του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκου, του βουλευτή Ηλείας κ. Μιχ. Κατρίνη, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Δήμητρας Ζαφειροπούλου, των αντιδημάρχων κ.κ. Αν. Καρνάρου, Αθανασίας Κουσκουρή και Παν. Βασιλόπουλου, του Γ.Γ. του δήμου κ. Κώστα Πολυζωγόπουλου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και αρχών και πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

    Μετά το τέλος της παρέλασης εξάλλου ακολούθησαν παραδοσιακοί Εθνικοί χοροί από μαθητές τω Σχολικών Μονάδων Δημοτικού, Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Κρεστένων στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρισκόμενους.

    Τελετάρχης στις παραπάνω εκδηλώσεις ήταν ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλειος Τσάμης.

    Με μεγάλη επιτυχία η 11η λαμπαδηφορία

    Στο μεταξύ σημαντική επιτυχία παρουσίασε την Κυριακή 24 Μαρτίου το απόγευμα η 11η λαμπαδηφορία που διοργανώθηκε από την Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων, στο κέντρο της έδρας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων, αναφορά στο έθιμο της λαμπαδηφορίας και παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία Κρεστένων, παρουσία του δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου καθώς και άλλων τοπικών φορέων, αφήνοντας για μια ακόμα φορά άριστες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση προς τιμήν των ηρώων του 1821.

    Τιμητικές εκδηλώσεις για την Ελληνική Επανάσταση έγιναν και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και κατοίκων, που λάμπρυναν με την παρουσία τους την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

    25i krestena Par 2

    25i krestena Par 3

    25i krestena Par 4

    25i krestena Par 5

    25i krestena Par 6

    25i krestena Par 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Με πλήθος κόσμου ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Ζαχάρως (photos)
    Με πλήθος κόσμου ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Ζαχάρως

    Κωνσταντίνος Μητρόπουλος: "Το μήνυμα της Εθνικής Επετείου σήμερα είναι η ενότητα. Τα διδάγματα της θυσίας των προγόνων μας να πάρουν σάρκα και οστά για ένα καλύτερο μέλλον. Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα, στο Δήμο μας και σε όλες και όλους. Ας ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα"

    Με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις και οι εκδηλώσεις τιμής, σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμο Ζαχάρως.
    Στη Ζαχάρω, τη Νέα Φιγαλεία, τον Κακόβατο και το Γιαννιτσοχώρι, πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις και οι παραδοσιακοί χοροί για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
    Μετά τη δοξολογία, εκφωνήθηκαν οι πανηγυρικοί της ημέρας εντός των Ιερών Ναών από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στα Μνημείο Ηρώων και η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων του 1821.
    Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση και έπειτα ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές των σχολείων.
    Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ζαχάρως, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του ΑΤ Ζαχάρως, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου, που καταχειροκρότησαν τις νέες και τους νέους που τίμησαν την εθνική επέτειο.
    [widgetkit id="6" name="######### Gallery για Άρθρα #########"]
  • Αμαλιάδα: Με λαμπρότητα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1821 (photos)
    Αμαλιάδα: Με λαμπρότητα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1821 (photos)
    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια, ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε στην Αμαλιάδα την επέτειο εθνική μας Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821.

    Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις, με τους μαθητές της πόλης και τα μέλη των παραδοσιακών συλλόγων να δίνουν το "παρών" στη μεγάλη παρέλαση και να καταχειροκροτούνται από όλους.

    Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, με τους σημαιοφόρους των σχολείων να σηκώνουν τις ελληνικές σημαίες ψηλά και μέσαστην εκκλησία.

    Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων, με τον δικηγόρο του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας κ. Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο να εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας.

    Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τις αρχές του τόπου, καθώς και τους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

    Λίγο μετά ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας, με αφετηρία -όπως κάθε χρόνο- το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και τερματισμό την οδό Κολοκοτρώνη.

    Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο γραμματέας του τομέα περιβάλλοντος και κλιματικής Αλλαγής της νέας δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σούλης.

    [widgetkit id="6" name="######### Gallery για Άρθρα #########"]

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch