Ερωτήματα για την πολύωρη καθυστέρηση της αεροδιακομιδής - «Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 28χρονης
Όπως ανέφερε ο Πέτρος Γασπαράκης στο protothema.gr την πρώτη κατάθεση την είχε δώσει τις πρώτες μέρες της νοσηλείας του «Μόλις βγήκα από το νοσοκομείο πήγα απευθείας στην αστυνομία. Ήθελαν να δώσω μια συμπληρωματική κατάθεση και πήγα. Δεν έχω να κρύψω κάτι άλλωστε ό,τι συνέβη εκείνο το ξημέρωμα το έχω πει. «Λύθηκε» το χειρόφρενο δεν ξέρω πως πάντως έγινε και βρεθήκαμε στον γκρεμό. Μακάρι να μην είχε συμβεί τίποτα απ όλα αυτά και η Κορίνα να ζούσε».
«Μίλησα με τον οδηγό του αυτοκινήτου και μου είπε πως οι δυο τους είχαν πάει στο συγκεκριμένο σημείο για να δουν τη θέα. Έμειναν εκεί αρκετές ώρες. Η κοπέλα πρέπει για τουλάχιστον τρεις ώρες μετά το συμβάν να είχε τις αισθήσεις της. Η πυροσβεστική, η αστυνομία του νησιού και ο αντιδήμαρχος έτρεξαν αμέσως στο σημείο με το που ενημερώθηκαν. Ο μοναδικός που μίλησε με το κορίτσι είναι μόνο ο οδηγός, ο οποίος αφού βρέθηκαν στον γκρεμό κατάφερε και απεγκλωβίστηκε. Μίλησε εκείνη την ώρα με την κοπέλα, η οποία είχε τις αισθήσεις της και του είπε πως πονούν τα πόδια της».
«Βογκούσε, πονούσε το πόδι της, της έβαλα μια κουβέρτα που είχα στο αμάξι, βρήκα και το κινητό μου, ήταν 5 και κάτι. Εκεί δεν έπιανε ούτε το 112, τίποτα, και πήγα να πάω πάνω για να πιάσω σήμα».
Η οικογένεια της 28χρονης είναι αποφασισμένη να μάθει όλη την αλήθεια γι αυτό και με την βοήθεια του δικηγόρου της διόρισε τεχνικούς συμβούλους ώστε να φωτιστεί κάθε σκοτεινό σημείο:
«Ήδη έχω διορίσει τεχνικούς συμβούλους, οι έρευνες που διεξάγονται από έμπειρους αξιωματικούς της τροχαίας Χανιών, είναι θέμα χρόνου να διαλευκάνουν χρόνους, πρόσωπα και συνθήκες. Οι έρευνες θα στραφούν, αφενός στις συνθήκες που έλαβαν χώρα σε ότι αφορά το τροχαίο ατύχημα, μέχρι που φθάνουν και που αρχίζουν στην συνέχεια οι ευθύνες των σωστικών συνεργείων» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας στην εκπομπή Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο.
«Δεν εξηγείται η εγκληματική θα μπορούσα να πω, βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ καλός καιρός, καλοκαιρία, δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικές συνθήκες που αποτρέπουν πολλές φορές τα εναέρια ή τα επίγεια ή και τα πλωτά μέσα διάσωσης. Δηλαδή το χρονικό διάστημα των 5 ωρών που και ο χρόνος είναι ανεξήγητος».
Στην εκπομπή μίλησε και ο γιατρός της Γαύδου που έφθασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την κλήση για βοήθεια του 40χρονου οδηγού και έκανε αρκετές κλήσεις στο ΕΚΑΒ προσπαθώντας να δει γιατί αργεί το ελικόπτερο. «Ο καιρός ήταν μια χαρά, συνήθως ανταποκρίνονται στην ώρα τους ειδικά όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, για αεροδιακομιδή ειδικότερα είναι στην ώρα τους. Υπήρξε μια άλφα καθυστέρηση είναι η αλήθεια δεν γνωρίζω για ποιον λόγο έγινε αυτή η καθυστέρηση, φαντάζομαι ότι είναι ανάμεσα στα κέντρα, αυτό δεν το γνωρίζω. Συγκεκριμένα είχα καλέσει αρκετές φορές το κέντρο του ΕΚΑΒ για το ελικόπτερο και το μόνο που μπορούσαν και οι ίδιοι να μου πούνε είναι ότι έχουν στείλει το αίτημα και το επεξεργάζονται».
Το «τελευταίο αντίο» στην Κορίνα
Χθες το απόγευμα και σε κλίμα οδύνη τελέστηκε στο Ιερό Ναό Καναλίων της Κέρκυρας η κηδεία της Καρολίνας Λαβράνου να την οικογένεια της ν αρνείται να πιστέψει την συμφορά που τους βρήκε έτσι ξαφνικά. Η νεαρή κοπέλα μπορεί να είχε επιλέξει να ζει στην Κρήτη ωστόσο επισκεπτόταν όσο πιο συχνά μπορούσε τους δικούς της. Όπως είχε αναφέρει στο protothema.gr η μητέρα της Εύη την τελευταία φορά που είχαν μιλήσει ήταν το Σάββατο λίγες ώρες πριν το συμβάν:
«Με το παιδί μου μίλησα τελευταία φορά το μεσημέρι του Σαββάτου και την Κυριακή τα ξημερώματα έγινε το κακό. Μια φίλη της μου έδωσε το μαντάτο και μετά με ειδοποίησαν από την αστυνομία. Στη Γαύδο το παιδί μου είχε πάει και με άλλες φίλες της. Τελευταία φορά την είδα από κοντά τον Οκτώβριο, μιλάγαμε και με βίντεοκλήση» ανέφερε και πρόσθεσε:
«Στην Κρήτη και για την ακρίβεια στα Χανιά ζούσε εδώ και 11 χρόνια. Ξεκίνησε εκεί της σπουδές της και τα καλοκαίρια μαζί με φίλους της πήγαιναν πάντα για camping στην Γαύδο. Λάτρευε το νησί αυτό και στόχος της ήταν κάποια στιγμή να πάει και να μείνει μόνιμα εκεί. Όποτε μπορούσε ερχόταν στην Κέρκυρα αλλά και εγώ την επισκεπτόμουν. Ήμασταν δεμένη οικογένεια, της λείπαμε και μας έλειπε».