Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 12:14

Νέα καταγγελία για βιασμό ανηλίκου από τον Δ. Λιγνάδη, ερευνά η Δικαιοσύνη

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νέα καταγγελία για υπόθεση βιασμού ανηλίκου από τον προσωρινά κρατούμενο για δύο βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη , τίθεται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας.

Η υπόθεση αφορά κατάθεση που έδωσε στην 19η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία, σε βάρος του καλλιτέχνη, 24χρονος ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη πριν από επτά χρόνια, οπότε το φερόμενο θύμα ήταν 17 ετών.

Η κατάθεση του 24χρονου διαβιβάστηκε από τη δικαστική λειτουργό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθεί και αμέσως, με εντολή της Προϊσταμένης Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με ερευνώμενο αδίκημα τον βιασμό.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος θα καλέσει σε κατάθεση τον 24χρονο καταγγέλλοντα, ώστε να διακριβωθεί η βασιμότητα των όσων υποστηρίζει.

Η υπόθεση είναι η τέταρτη που αφορά μη παραγεγραμμένο καταγγελλόμενο αδίκημα, η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη με πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο καλλιτέχνη.

Πριν περίπου ένα μήνα, σε βάρος του καλλιτέχνη ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθεση βιασμού ενήλικα, που βρήκε Δημήτρη Λιγνάδη προφυλακισμένο ήδη στις φυλακές Τρίπολης για τις δύο αρχικές υποθέσεις βιασμού κατά ανηλίκων που τον βαρύνουν.

Η τρίτη υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση που υπέβαλε ο καταγγέλλων, ο οποίος υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον καλλιτέχνη το 2018. Με αφορμή τη μήνυση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον κ. Σπυρόπουλο και μετά την άσκηση της δίωξης ο φάκελος ανατέθηκε στην 19η τακτική ανακρίτρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 12:29

Σχετικά Άρθρα

  • Λιγνάδης: Με κρατά ζωντανό η αθωότητά μου - Με πληγώνει αυτή η ιστορία
    Λιγνάδης: Με κρατά ζωντανό η αθωότητά μου - Με πληγώνει αυτή η ιστορία

    Μία «πολύ δύσκολη κατάσταση» λέει πως βιώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης, υποστηρίζοντας ότι τον κρατά ζωντανό η αθωότητά του.

    «Δυστυχώς αναβλήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Εφετείου. Θέλω κάποια στιγμή να τελειώνει αυτή η υπόθεση. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμένα αυτό που βιώνω. Με κρατά ζωντανό και δυνατό η αθωότητά μου και ελπίζω κι εσείς να σεβαστείτε ή να συνεχίζετε να σέβεστε ότι η δίκη πρέπει να γίνει μόνο μέσα στη δικαστική αίθουσα. Τίποτα άλλο» ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Λιγνάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Όπως συμπλήρωσε, «υπάρχουν πολύ άνθρωποι που με στηρίζουν και νιώθω μία μεγάλη ευγνωμοσύνη. Ξέρετε κι εγώ όλο αυτό το διάστημα έχω κάνει όλη την προσωπική δουλειά που πρέπει να κάνω μέσα μου. Λυπάμαι που έχει γίνει έτσι ο χώρος του θεάτρου. Οι μισοί να με παίρνουν τηλέφωνο κατηγορώντας τους άλλους μισούς και μετά όλοι μαζί να κάνουν κάλεσμα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι το θέατρο είναι έτσι κι αποτελείται μόνο από τέτοια άτομα. Δεν θέλω να σας πω κάτι άλλο, γιατί με πληγώνει πολύ αυτή η ιστορία».

    Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη αναβλήθηκε για τις 21 Μαρτίου 2025. Ο σκηνοθέτης, σε πρώτο βαθμό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, με αναστολή, για τον βιασμό δύο 17χρονων, το 2015.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Δίκη Λιγνάδη: Αναβολή μετά από αίτημα ενός από τους καταγγέλλοντες - Τι δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης
    Δίκη Λιγνάδη: Αναβολή μετά από αίτημα ενός από τους καταγγέλλοντες - Τι δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

    Νέα αναβολή, μέχρι τις 21 Μαρτίου 2025 πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό αγοριών.

    Η νέα αναβολή δόθηκε μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε ο δικηγόρος ενός εκ των καταγγελλόντων καθώς όπως είπε, ο εντολέας του «μετά από μια περίοδο ανεργίας ξεκίνησε εργασία με εξαμηνιαία σύμβαση και δεν δικαιούται άδειας ακόμη».

    Στο αίτημα αναβολής συναίνεσε ο εισαγγελέας της έδρας καθώς και όλες οι πλευρές.

    Ο Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων, δήλωσε εξερχόμενος του Εφετείου: «Η δίκη αναβλήθηκε σήμερα λόγω κωλύματος ενός εκ των θυμάτων να προσέλθει στο δικαστήριο, διότι είναι κάτοικος εξωτερικού και αντιμετώπιζε σοβαρά επαγγελματικά προβλήματα. Κατά τη δικάσιμο στις 25 Μαρτίου, ο κατηγορούμενος θα αντιμετωπίσει από την αρχή, τις κατηγορίες τριών βιασμών ανηλίκων και ενός ενηλίκου, όπως ήταν από την αρχή η κατηγορία εναντίον του. Περιμένουμε δικαιοσύνη από το δικαστήριο, περιμένουμε δικαιοσύνη από τη δίκη. Να δει τα θέματα, τις καταγγελίες των τότε ανηλίκων θυμάτων και να αποδώσει δικαιοσύνη όπως ξέρει και όπως πρέπει».

    Τι δήλωσε ο Λιγνάδης προσερχόμενος στο δικαστήριο

    Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο κατηγορούμενος ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Δεν μπορώ να πω φυσικά πολλά πράγματα πριν γίνει το Εφετείο, ελπίζω να μην ξαναϋπάρξει αναβολή για να αποδείξω την αθωότητά μου. Απλώς θέλω να σας πω, πρέπει να ξέρετε ότι είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αδικούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά, επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί αυτό είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών».

    Κούγιας: «Δεν μπορεί να εργαστεί, προσδοκεί την αθώωση»

    «Ως γνωστόν ο κύριος Λιγνάδης στον πρώτο βαθμό αθωώθηκε από την πλειοψηφία των τακτικών δικαστών σε δυο από τις τέσσερις κατηγορίες και καταδικάστηκε σε δυο. Ανεστάλη η εκτέλεση ποινής του και δημιουργήθηκε πολύ μεγάλη συζήτηση. Σήμερα προσδοκούμε να συζητηθεί η υπόθεση, αλλά δυστυχώς ενημερώθηκα ότι ένας εκ των φερομένων ως παθόντων, ένας εξ αυτών εκ των οποίων αθωώθηκε, ότι θα ζητήσει αναβολή καθώς μόλις έπιασε δουλειά στη Σουηδία. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο κ. Λιγνάδης προσδοκούσαμε στη συζήτηση της υποθέσεως γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι δέσμιος. Δεν μπορεί να εργαστεί, προσδοκεί την αθωωτική κρίση που θα τον απελευθερώσει για να επανέλθει στο λειτούργημά του» τόνισε με τη σειρά του και ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, κατά την είσοδό του στο Εφετείο της Λουκάρεως.

    Από το μηδέν θα κριθεί η υπόθεση Λιγνάδη

    Το ΜΟΕ καλείται να κρίνει σχεδόν από το μηδέν την υπόθεση του καλλιτέχνη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να τύχει αυστηρότερης ποινικής μεταχείρισης με μεγαλύτερη ποινή από αυτήν της πρώτης δίκης.

    Και αυτό γιατί το ΜΟΕ καλείται να κρίνει όχι μόνο την έφεση του κατηγορούμενου, αλλά και την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών η οποία ζητά να κριθεί εκ νέου η μία από τις δύο υποθέσεις που το πρώτο δικαστήριο κήρυξε αθώο τον καλλιτέχνη, αλλά και να εξεταστεί αν το ύψος της πρωτόδικης ποινής είναι ή όχι χαμηλό.

    Η Εισαγγελία Εφετών με έφεση που άσκησε μετά την έκδοση της απόφασης του ΜΟΔ, έκρινε ότι η υπόθεση του 16χρονου πρέπει να επανεξεταστεί. Ζητά παράλληλα, να αξιολογηθεί από το ΜΟΕ το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη, το οποίο, κατά την Εισαγγελέα που άσκησε την έφεση είναι χαμηλό σε σχέση με την «απαξία και την βαρύτητα της πράξης, της βλάβης προξένησε στα θύματα» κά.

    Ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά από 17 μήνες προσωρινής κράτησης, καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2022, καθώς κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4 προς 3) για τους βιασμούς δύο 17χρονων, στην Αθήνα και στην Επίδαυρο, το 2015.

    Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο τον καλλιτέχνη για τον βιασμό ενηλίκου το 2018 και κατά πλειοψηφία (5 προς 2) για τον βιασμό 16χρονου ανηλίκου το 2011. Το φερόμενο θύμα της υπόθεσης του 2018 ,δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο να καταθέσει.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Σοβαρή καταγγελία Μπιμπίλα: Ηθοποιοί απειλούνται να μην πληρωθούν επειδή διάβασαν το κείμενο του ΣΕΗ για τον Λιγνάδη
    Σοβαρή καταγγελία Μπιμπίλα: Ηθοποιοί απειλούνται να μην πληρωθούν επειδή διάβασαν το κείμενο του ΣΕΗ για τον Λιγνάδη

    Σε μία σοβαρή καταγγελία για τον καλλιτεχνικό χώρο προχώρησε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αναφέρει ότι έχει δεχθεί δεκάδες παράπονα από ηθοποιούς πως έχουν μείνει άνεργοι συνιστώντας τους να μην ξεκινούν πρόβες εάν δεν έχουν υπογράψει τις συμβάσεις τους.

    Παράλληλα, κάνει λόγο για παράσταση όπου οι ηθοποιοί απειλούνται να μην πληρωθούν επειδή διάβασαν το κείμενο του ΣΕΗ για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

    Αναλυτικά η ανάρτησή του:

    «Δυστυχώς φαίνεται ότι τα βάσανα των καλλιτεχνών δεν έχουν τελειωμό! Νέες πληροφορίες για περιστατικά που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον χώρο μας κι είναι επιτακτική πλέον ανάγκη να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις! Ηθοποιοί που επελέγησαν από ακρόαση δεν άρεσαν μετά από μερικές πρόβες, αλλά δεν τους έγιναν προσλήψεις ως ορίζει ο νόμος κι απολύονται!!! Αλλού παράσταση που εγκρίθηκε από ΔΗΜΟ, διενεργήθηκε μπροστά σε κοινό, αλλά επειδή διαβάστηκε το κείμενο του ΣΕΗ σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, απειλούνται να μην πληρωθούν!!!!

    Σε μεγάλα στούντιο ηχογράφησης εν μέσω Αυγούστου ξεκινούν audio books για μεγάλο εκδοτικό οίκο, υπό τον όρο ότι οι ηθοποιοί θα απεμπολήσουν τα συγγενικά τους δικαιώματα!!!! Αυτά κι άλλα πολλά, κι αν προσθέσουμε και τα προβλήματα της προηγούμενης ανάρτησης μου σχετικά με τα κακώς κείμενα δείχνουν πόση δουλειά μας περιμένει φέτος στο ΣΕΗ!!! Μην αρχίσετε πρόβες αν δεν σας προσλάβουν».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Υπόθεση Λιγνάδη: Έφεση από την Εισαγγελία για την μία αθώωση και τις ποινές
    Υπόθεση Λιγνάδη: Έφεση από την Εισαγγελία για την μία αθώωση και τις ποινές

    Η εισαγγελέας εφετών Βασιλική Χαλβά, άσκησε έφεση κατά της απόφασης με την οποία ο Λιγνάδης κρίθηκε -κατά πλειοψηφία- αθώος για βιασμό ανηλίκου άνδρα το 2011 - Το αδίκημα έχει τελεστεί από τον σκηνοθέτη, έκρινε η εισαγγελέας

    Νέο δικαστικό κεφάλαιο άνοιξε για την υπόθεση Λιγνάδη μετά την έφεση που άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία Εφετών κατά δύο σκελών της πρόσφατης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Με την απόφαση αυτή ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους δικάστηκε και του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, κάθειρξη 12 ετών.

    Μάλιστα, το δικαστήριο είχε χορηγήσει στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αναστολή μέχρι την έφεση, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρεθεί εκτός φυλακής, την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας.

    Σε ποια σημεία της απόφασης ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελέα

    Ειδικότερα, η εισαγγελέας Eφετών Βασιλική Χαλβά, άσκησε έφεση στο σκέλος εκείνο της απόφασης με την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης, κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, αθώος για την πρώτη κατηγορία σε βάρος του και συγκεκριμένα για βιασμό ανηλίκου άνδρα, το 2011. Η εισαγγελέας έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή, προκύπτει πως το συγκεκριμένο αδίκημα έχει τελεστεί.

    Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός άσκησε έφεση και κατά του σκέλους εκείνου της απόφασης που αφορά το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

    Κατά την κρίση της εισαγγελικού λειτουργού στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου θα έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάσθηκε. Κατά την εισαγγελέα οι μεγαλύτερες ποινές θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί στον σκηνοθέτη και ηθοποιό, λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.
    Πηγή: protothema.gr
  • Κραουνάκης: «Δώσε γκάζια καλλιτέχνη, να ακουστεί παντού η φωνή σου, βιαστή τράβα φυλάκα και Μενδώνη παραιτήσου»
    Κραουνάκης: «Δώσε γκάζια καλλιτέχνη, να ακουστεί παντού η φωνή σου, βιαστή τράβα φυλάκα και Μενδώνη παραιτήσου»
    O Σταμάτης Κραουνάκης εξέφρασε την οργή του επίσης με ένα τραγούδι.

    Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του δικαστηρίου για αποφυλάκιση του καταδικασμένου για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι το εφετείο, με τις φωνές διαμαρτυρίας να πληθαίνουν.

    Μετά το τραγούδι του ηθοποιού Πάνου Βλάχου, ο οποίος έγραψε μερικούς στίχους για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σχετικά με τη δικαιοσύνη και ο Σταμάτης Κραουνάκης εξέφρασε την οργή του επίσης με ένα τραγούδι.

    Ο Σταμάτης Κραουνάκης έκανε μία εμφάνιση στο θερινό θέατρο «Αλσος», όπου μεταξύ άλλων τραγούδησε ένα τραγούδι με το οποίο ζήτησε από τους καλλιτέχνες να συνεχίσουν τις αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου πρωτόδικα για βιασμό 2 ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ από τη Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτησή της.

    Συγκεκριμένα ο Σταμάτης Κραουνάκης ακούγεται να λέει: «Δώσε γκάζια καλλιτέχνη, να ακουστεί παντού η φωνή σου, βιαστή τράβα φυλάκα και Μενδώνη παραιτήσου», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι στίχοι.

    Πηγή: alfavita.gr - Φωτογραφία: Eurokinissi /Τατιάνα Μπόλαρη

  • ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης - Μενδώνη άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας με τον Λιγνάδη
     ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης - Μενδώνη άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας με τον Λιγνάδη

    Αυτό το οποίο προβληματίζει δημιουργικά την Κουμουνδούρου είναι κατά ποσό οι σφοδρές αυτές αντικυβερνητικές εκδηλώσεις θα μετουσιωθούν σε ακόμα μεγαλύτερο ρεύμα πολιτικής ανατροπής

    Τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που λαμβάνει η υπόθεση Λιγνάδη για το Μέγαρο Μαξίμου και τους χειρισμούς Μητσοτάκη - Μενδώνη «ζυγίζει» η Κουμουνδουρου.

    Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα δεν πίστευαν στα μάτια τους με τη «γραμμή άμυνας» που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση κόντρα στις θυελλώδεις αντιδράσεις πολιτών και καλλιτεχνικού κόσμου, όπως αυτές εκδηλώνονται καθημερινά σε συναυλίες και θέατρα σε όλη την επικράτεια, μετά και τη σχετική απόφαση του ΣΕΗ και υπό το ένθερμο χειροκρότημα του εκάστοτε κοινού.

    Το «δώρο» Μενδώνη να χαρακτηρίζει ενεργούμενα του ΣΥΡΙΖΑ χιλιάδες πολίτες αλλά και τους καλλιτέχνες που εύλογα αντιδρούν σε μια δικαστική απόφαση που πλήττει βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα, επιβεβαιώνει σύμφωνα με επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον πολιτικό πανικό του κυβερνητικού στρατοπέδου.

    Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος σε μια γραμμή στήριξης τόσο της κυρίας Μενδώνη όσο και εμμέσως και της στρατηγικής που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο. « Το ότι η ΝΔ και η κα Μενδώνη, τυφλωμένοι από την αλαζονεία τους, επιμένουν ακόμα και σήμερα να εστιάζουν στις υπερκομματικές και εύλογες αντιδράσεις πολιτών και καλλιτεχνών, είναι δείγμα της σταθερής τους απόφασης να καλύπτουν τον εκλεκτό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νασος Ηλιοπουλος.

    «Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ΣΥΡΙΖΑ για να αηδιάζει με την απόφαση απελευθέρωσης του Λιγνάδη μετά την καταδίκη του για δυο βιασμούς ανηλίκων, αρκεί να είναι εχέφρων άνθρωπος ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων» τόνιζε χαρακτηριστικά αξιωματούχος, σημειώνοντας πως η εν λόγω εξέλιξη πλήττει εκτός των άλλων και το σκληρό πυρήνα του συντηρητικού ακροατηρίου της ΝΔ. Χαρακτηριστικό είναι πως οι βουλευτές της ΝΔ σε πηγαδάκια ακόμα και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε αναμμένα κάρβουνα λόγω της πίεσης από ψηφοφόρους τους, ενώ την ίδια ώρα η οποιαδήποτε παρουσία στελεχών της ΝΔ και της κυβέρνησης σε πολιτιστικά δρώμενα έχει εξελιχθεί σε παρακινδυνευμένη απόφαση. Διόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί η ηχηρή διαφοροποίηση Πέτσα, η οποία ωστόσο προσέκρουσε στη σφοδρή επίθεση του συνηγόρου του Λιγνάδη. Επίθεση που πάντως έμεινε αναπάντητη από το Μέγαρο Μαξίμου που δεν κάλυψε τον βουλευτή του έναντι του συνηγόρου του βιαστή.

    Στα αξιοσημείωτα της προπαγάνδας που επιστρέφει ως «μπούμερανγκ» στους υποβολείς της λογίζεται και η ευρηματικότητα πολλών φιλοκυβερνητικών γραφίδων και Μέσων που αναζητούν - εύσχημους και μη - τρόπους να υπερασπιστούν την δικαστική απόφαση και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

    Πέραν όμως των συντηρητικών ακροατηρίων, τα οποία ούτως η άλλως δοκιμάζουν τις αντοχές τους με τη ΝΔ λόγω της ακραίας ακρίβειας και της μείωσης των εισοδημάτων, η υπόθεση Λιγνάδη και οι κυβερνητικοί χειρισμοί φαίνεται πως προκαλούν ακόμα πιο βαθιές ρηγματώσεις στη δεξαμενή των νέων ψηφοφόρων, στην οποία ούτως η άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σημαντικό προβάδισμα ήδη από την ήττα του 2019.

    Αυτό το οποίο ωστόσο προβληματίζει δημιουργικά την Κουμουνδούρου είναι κατά ποσό οι σφοδρές αυτές αντικυβερνητικές εκδηλώσεις θα μετουσιωθούν σε ακόμα μεγαλύτερο ρεύμα πολιτικής ανατροπής. Κατά ποσό δηλαδή θα κινητοποιήσουν τα νεανικά κοινά να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους μαζικά την ώρα της κάλπης και δεν θα ρίξουν και άλλο νερό στο μύλο της συνολικής απαξίωσης της πολιτικής και εν τέλει της αποχής.

    Πηγή: ieidiseis.gr

  • «Βιαστής είναι» - Πανό και στην Πειραιώς 260
    «Βιαστής είναι» - Πανό και στην Πειραιώς 260

    Εκτός από το Κατράκειο, στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, πανό για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη σηκώθηκε χθες και στην Πειραιώς 260.

    Οι αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίστηκαν και χθες. Εκτός από το Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου, αντίστοιχο πανό με τη φράση «Βιαστής είναι» σηκώθηκε και στη σκηνή της Πειραιώς 260.

    Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της παράστασης «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, με τους Θάνο Λέκκα, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Βασίλη Μαγουλιωτη, οι συντελεστές διάβασαν σχετική ανακοίνωση και σήκωσαν πανό που έγραφε «Βιαστής είναι».

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ!

    Και στο "Πειραιώς 260", στην πρεμιέρα του «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, με τους Θάνο Λέκκα, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Βασίλη Μαγουλιώτη.#Λιγναδης_gate pic.twitter.com/jGFo546iTJ

    — ᦓ꠸ꪑꪮꪀꪶꫀꪮꪀꫀ (@_SimonLeone) July 19, 2022

    Οι καλλιτέχνες ξυπνούν. Συνειδήσεις. Και γίνονται σιγά σιγά χιονοστιβάδα.
    Πειραιώς 260
    Πριν λίγο, στην πρεμιέρα της παράστασης «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, με τους Θάνο Λέκκα, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Βασίλη Μαγουλιωτη. pic.twitter.com/zPwl5ASYyX

    — Juno (@Juno57708567) July 18, 2022
    Φεστιβάλ Αθηνών..Πειραιώς 260..κι εδώ ΒΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ pic.twitter.com/nro91wmxa1

    Πηγή: ieidiseis.gr

  • O πολιτικός απόηχος της αποφυλάκισης Λιγνάδη και οι γαλάζιες αντιδράσεις
    O πολιτικός απόηχος της αποφυλάκισης Λιγνάδη και οι γαλάζιες αντιδράσεις

    Η δικαστική απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη έχει προκαλέσει μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντιδράσεις ηθοποιών και θεατών σε καλλιτεχνικές παραστάσεις. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και «κυριαρχεί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κυβερνητικά στελέχη επιλέγουν να σχολιάσουν με το δικό τους τρόπο τα τεκταινόμενα.

    Από το υπουργείο Πολιτισμού αποδίδονται ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ πως «επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια». Την ίδια στιγμή η Λίνα Μενδώνη - που δέχεται σφοδρή κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση- σημείωσε πως «για το θέμα Λιγνάδη έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη και καλό είναι εφόσον πιστεύουμε όλοι, και εγώ πιστεύω προσωπικά στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη να μένουμε σε αυτό που έχουν αποφανθεί οι δικαστές».

    Πάντως χθες αίσθηση προκάλεσε αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά πως η ελληνική κοινωνία δεν θέλει κάποιος που έχει καταδικαστεί για βιασμό να είναι εκτός φυλακής. Η τοποθέτηση αυτή εκτιμάται πως κοιτά και σε ένα ακροατήριο που ψηφίζει Νέα Δημοκρατία και ζητά μια αυστηρή εφαρμογή των νόμων. Άλλωστε κατά την προεκλογική περίοδο η Νέα Δημοκρατία είχε παίξει ψηλά το «χαρτί» της ασφαλείας.

    Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν τοποθετήσεις που επιχειρούσαν να συνδέσουν την αποφυλάκιση με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα από το ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπογράμμισε πως στα συγκεκριμένα άρθρα δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή από το 2010 και μετά.

    Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζεται από τους περισσότερους πως το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έρχεται να προστεθεί σε μια δύσκολη επικαιρότητα για την κυβέρνηση (ακρίβεια, ενεργειακό κ.α.). Και οι γαλάζιοι βουλευτές δεν θα ήθελαν πηγαίνοντας τον Αύγουστο στις εκλογικές τους περιφέρειες αντί να συζητάνε για το κυβερνητικό έργο να συζητάνε για τον Λιγνάδη.

    Αυτό που θα επιχειρηθεί το επόμενο διάστημα από το γαλάζιο στρατόπεδο είναι να πετάξουν το «μπαλάκι» στο ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα πως ποντάρει στην «τοξικότητα».

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο