Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 16:52

Μένιος Φουρθιώτης: Βαριές κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ποια είναι τα αδικήματα που αποδίδονται στον Μένιο Φουρθιώτη - Ο παρουσιαστής θα απολογηθεί το Μεγάλο Σάββατο

Αντιμέτωποι με σωρεία κακουργηματικών πράξεων είναι δύο άνδρες και ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης έπειτα από τη σύλληψη τους και την άσκηση δίωξης από τον εισαγγελέα. Ο Μένιος Φουρθιώτης θα απολογηθεί το Μεγάλο Σάββατο.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στο Μένιο Φουρθιώτη:

Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά

Απόπειρα εκβίασης

Ψευδής καταγγελία

Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Αναφορικά με άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

Σύσταση συμμορίας

Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και Συνέργεια σε ανθρωποκτονία

Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού

Οπλοχρησία κατ’εξακολούθηση

Έκρηξη (κακούργημα)

Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

Διαδικεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)

Παράνομη οπλοκατοχή

Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγούνται αυτήν την ώρα ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας.

Πηγή: Εthnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 18:03

Σχετικά Άρθρα

  • Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης μετά από μήνυση του πατέρα του Νίκου Κοκλώνη
    Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης μετά από μήνυση του πατέρα του Νίκου Κοκλώνη

    Ο παρουσιαστής συνελήφθη έξω από ξενοδοχείο, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

    Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης. Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης έξω από ξενοδοχείο της περιοχής, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.

    Κατά πληροφορίες, ο Φουρθιώτης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας του Νίκου Κοκλώνη σε βάρος του για παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

    Συγκεκριμένα, ο Φουρθιώτης φέρεται να εμφάνισε ως συνέντευξη σε blog του μια προσωπική συνομιλία που είχε με τον πατέρα του Κοκλώνη.

    Η μήνυση είχε κατατεθεί στο Τμήμα ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά.

    Πηγή: protothema.gr

  • Δίκη Φουρθιώτη: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του
    Δίκη Φουρθιώτη: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του

    Αποφυλακίζονται οι δυο συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη, που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του - Αθώος και ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα για κατοχή ναρκωτικών

    Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή επέβαλλε την Πέμπτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Μένιο Φουρθιώτη για τις σκηνοθετημένες από τον ίδιο επιθέσεις στο σπίτι του, προκειμένου να πείσει τις αρχές να του επαναφέρουν την αστυνομικά φρουρά.
    Συγκεκριμένα, ο τηλεπαρουσιαστής κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού, καθώς και ένοχος επίσης κατά πλειοψηφία (5-2) για ψευδή καταγγελία. Ωστόσο, δικαστές και ένορκοι τον έκριναν ομόφωνα αθώο για τα αδικήματα της πρόκλησης και προσφοράς εγκλήματος, της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας εκβίασης, της ηθική αυτουργία σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό και της διακεκριμένης φθοράς και της ψευδούς καταγγελίας όσον αφορά τα χρονικά διαστήματα 23- 26.4.2021. Ακόμη το δικαστήριο αναγνώρισε στον Μένιο Φουρθιώτη το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.
    Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, έκρινε ομόφωνα ενόχους για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ενόχους για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ' εξακολούθηση τους συγκατηγορούμενους του Μένιου Φουρθιώτη που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.
    Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, κρίθηκαν, ωστόσο, ομόφωνα αθώοι για μια σειρά αδικημάτων (πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά) και κατά πλειοψηφία αθώοι (4-3) ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και ο άλλος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Επίσης, με την απόφαση του δικαστηρίου τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο. Και οι δύο αποφυλακίζονται.
    Τέλος, ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

    «Μετά από έναν μακροσκελή δικαστικό αγώνα το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή των εντολέων μας για το σύνολο σχεδόν των κακουργημάτων», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης εκ των κατηγορουμένων Κωνσταντίνος Γώγος. «Αποδόθηκε δικαιοσύνη με την πλήρη απαλλαγή του εντολέα μου και την αθώωση του» ανέφερε η έτερη συνήγορος Σωτηρία Αναστασοπούλου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μένιος Φουρθιώτης: Την ενοχή του για τους «σκηνοθετημένους πυροβολισμούς» πρότεινε ο εισαγγελέας
    Μένιος Φουρθιώτης: Την ενοχή του για τους «σκηνοθετημένους πυροβολισμούς» πρότεινε ο εισαγγελέας

    Ο Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, κατέθεσε ψευδώς στην Αστυνομία ότι δήθεν άγνωστοι δράστες τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ προκειμένου να τον εκφοβίσουν, ενώ γνώριζε ότι ο ίδιος ήταν ο ηθικός αυτουργός της πράξης αυτής

    Να κριθεί ένοχος ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης για ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοκατοχή και ψευδή καταγγελία (πλημμελήματα) που αφορούν στην υπόθεση με τους «σκηνοθετημένους πυροβολισμούς» έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο, τον Απρίλιο του 2021, ζήτησε πριν από λίγο ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σωτήρης Μπουγιούκος.

    Αντίθετα, ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του τηλεπαρουσιαστή και δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της «συγκρότησης συμμορίας με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων».

    «Προκάλεσε την απόφαση στους συγκατηγορούμενούς του να προμηθευτούν όπλο, όχι όμως καλάσνικοφ», εξήγησε ο εισαγγελέας.

    Σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση ο Μένιος Φουρθιώτης έχοντας απολέσει την αστυνομική φρουρά και για να πετύχει την επαναφορά τους και θέλοντας να εμφανιστεί ως άτομο που δέχεται απειλές και αποτελεί ευπαθή στόχο, προκάλεσε στους δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, την απόφαση να πυροβολήσουν στην οικία του τον Απρίλιο του 2021. «Δεν προκύπτει όμως ότι τους προκάλεσε την απόφαση να πυροβολήσουν με καλάσνικοφ», είπε ο εισαγγελέας.

    Επιπλέον ο Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, κατέθεσε ψευδώς στην αρμόδια αστυνομική αρχή ότι δήθεν άγνωστοι δράστες τον πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ προκειμένου να τον εκφοβίσουν, ενώ γνώριζε ότι ο ίδιος ήταν ο ηθικός αυτουργός της πράξης αυτής.

    Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε κει την ενοχή των δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του τηλεπαρουσιαστή για την επίθεση με καλάσνικοφ σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

    Συγκεκριμένα, για τον έναν ζήτησε ενοχή για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για τον άλλο ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

    Τέλος, για τον τέταρτο κατηγορούμενο, ο οποίος δικάζεται για αδικήματα που αφορούν σε κατοχή ναρκωτικών, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

    Με την έναρξη της δίκης ο Μένιος Φουρθιώτης, ζήτησε και έλαβε το λόγο υποστηρίζοντας ότι την Παρασκευή το απόγευμα δέχθηκε τηλεφώνημα με απόκρυψη και ο άνθρωπος αφού του αποκάλυψε τα στοιχεία της ταυτότητάς του, του είπε πως έχει παρακολουθήσει όσα έχουν συμβεί στη δίκη και πως έχει να δηλώσει πολλά πράγματα.

    «Του είπα να έλθει να καταθέσει και μου είπε ότι φοβάται για τη ζωή του από τον κ. Φίλιππο Βρυώνη. Του ζήτησα να καταθέσει σε συμβολαιογράφο και το έκανε», είπε ο κατηγορούμενος και προσέθεσε:

    «Μου παρέδωσε αντίγραφο προκειμένου να αναγνωστεί από το δικαστήριο σας. Δεν κλήθηκε ποτέ από τον ανακριτή και την αστυνομία να καταθέσει. Θα μπορούσαν οι αρχές να τον καλέσουν και με προφυλάκισαν για το τηλέφωνο κάποιο άλλο ανθρώπου. Είναι παράλειψη της προανάκρισης. Χωρίς κανένα στοιχείο, μου κατέστρεψαν τη ζωή και προσπαθώ να αποδείξω την αθωότητά μου».

    Πρόεδρος: Έχει τελειώσει η αποδεικτική διαδικασία, να κάνουν χρήση οι συνήγοροί σας αν θέλετε.

    Εισαγγελέας: Δεν μπορεί να γίνει αυτό, μπορεί να γίνει χρήση από τους συνηγόρους σας.

    Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μένιος Φουρθιώτης: Αρνείται ότι «σκηνοθέτησε» τους πυροβολισμούς στο σπίτι του - «Δηλώνω αθώος, θα αποδειχθεί»
    Μένιος Φουρθιώτης: Αρνείται ότι «σκηνοθέτησε» τους πυροβολισμούς στο σπίτι του - «Δηλώνω αθώος, θα αποδειχθεί»

    Κατηγορηματικός ότι δεν έχει «σκηνοθετήσει» τους πυροβολισμούς στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2021, αλλά και την έκρηξη μηχανισμών, έτσι ώστε πάρει πίσω τους αστυνομικούς που είχε ως φύλαξη, εμφανίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο τηλεπαρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης.

    «Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα», είπε ο παρουσιαστής, αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Αθώοι δήλωσαν και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του.

    Οι δύο εξ αυτών κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο αστυνομικών, καθώς κατά την απομάκρυνσή τους από το σπίτι του Φουρθιώτη, φέρονται να έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πυροβολούν.

    «Εντοπίσαμε μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες, τη θεωρήσαμε ύποπτη, δεν είχε πινακίδες. Τη σταματήσαμε για έλεγχο. Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός», κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

  • Φουρθιώτης: Αρχίζει σήμερα η δίκη για τις «στημένες» επιθέσεις έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο
    Φουρθιώτης: Αρχίζει σήμερα η δίκη για τις «στημένες» επιθέσεις έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο

    Στο εδώλιό, εκτός από τον τηλεπαρουσιαστή, θα καθίσουν και τρία ακόμη άτομα, εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται στις φυλακές, υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης

    Αρχίζει σήμερα, εκτός απροόπτου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη για τις «στημένες» επιθέσεις έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο, τον Απρίλιο του 2021. Στο εδώλιό εκτός από τον τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος είχε μάλιστα προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα καθίσουν και τρία ακόμη άτομα, εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται στις φυλακές, υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης.
    Σύμφωνα με τον το υπ. αριθμόν 2230/ 2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο είχε αποκαλύψει το «Θέμα» στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, ο Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, θα δικαστούν για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων. Μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος τηλεπαρουσιαστής αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ηθική αυτουργία σε έκρηξη και οπλοφορία, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, κ.ά.
    Το παραπεμπτικό βούλευμα δέχεται πως οι επιθέσεις που ο παρουσιαστής είχε καταγγείλει ότι έγιναν στο σπίτι του στο Διόνυσο, ήταν σκηνοθετημένες από τον ίδιο. Σκοπός του ήταν να πείσει τις αστυνομικές αρχές ότι αποτελεί «ευπαθή στόχο» και να πετύχει την επαναφορά της αστυνομικής φύλαξής του, η οποία είχε σταματήσει.
    Σε ό,τι αφορά στους τρεις συγκατηγορούμενους του τηλεπαρουσιαστή, οι δυο εξ’ αυτών, σύμφωνα με το βούλευμα, έναντι αμοιβής που τους προσέφερε ο Μένιος Φουρθιώτης δέχθηκαν να παίξουν τους βασικούς «πρωταγωνιστές» στο…. μελόδραρμα που εκείνος είχε στήσει για να παρουσιαστεί ως δήθεν θύμα σκληρών κακοποιών που απειλούσαν την ζωή του και πραγματοποιούσαν τις επιθέσεις στο σπίτι του. Για το λόγο αυτό, κατά περίσταση, οι δυο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη, παραπέμπονται να δικαστούν για τα παρακάτω αδικήματα: Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
    Στο πολυσέλιδο δικαστικό έγγραφο καταγράφονται αναλυτικά όλες οι πράξεις που στέλνουν τον τηλεπαρουσιαστή και τους συγκατηγορούμενούς του στο εδώλιο. Συγκεκριμένα, το βούλευμα αναφέρει για τον Μένιο Φουρθιώτη πως από το τέλος Φεβρουαρίου του 2021 έως τη σύλληψη του στις 28 Απριλίου του ίδιου έτους, «προσέφερε αμοιβή» στους δυο εκ’ των τριών συγκατηγορουμένων του, προκειμένου αυτοί να «τελέσουν τα κακουργήματα της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας και οπλοκατοχής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και τις εκρήξεις με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο».
    Επί της ουσίας, πρόκειται για τις δυο επιθέσεις που είχαν σημειωθεί έξω από το σπίτι του Μ. Φουρθιώτη, η μια στις 16 και ή άλλη στις 23 Απριλίου του 2021, τις οποίες είχε καταγγείλει ο ίδιος ο τηλεπαρουσιαστής. Η πρώτη δήθεν επίθεση της 16ης Απριλίου ήταν με τη χρήση Καλάσνικοφ από τους δυο εκ’ των τριών συγκατηγορουμένων του τηλεπαρουσιαστή και η δεύτερη στις 23 Απριλίου με την χρήση και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Για τους δικαστές ο Μένιος Φουρθιώτης είναι ο ηθικός αυτουργός των επιθέσεων αυτών και οι συγκατηγορούμενοι του οι φυσικοί αυτουργοί.
    Τα εξώδικα στους αστυνομικούς

    Μετά τις …επιθέσεις ο Μένιος Φουρθιώτης προσέφυγε, σύμφωνα με το βούλευμα, στις αστυνομικές αρχές για να τις καταγγείλει, υποστηρίζοντας, «εν γνώσει του ψευδώς» ότι άγνωστοι «ήθελαν να προκαλέσουν βλάβη της περιουσίας του και της υγείας του, ή ακόμα και το θάνατό του». Όμως, κατά τους δικαστές «η αλήθεια την οποία γνώριζε, είναι ότι αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός των πράξεων αυτών» και έπραξε κατά τον τρόπο αυτό «προκειμένου να πείσει την αρμόδια διεύθυνση ότι αποτελεί ευπαθή στόχο και να πετύχει την επαναφορά της φύλαξής του».

    Επιπρόσθετα, αποπειράθηκε «να τελέσει το αδίκημα της εκβίασης» ώστε «να πετύχει τον επιδιωκόμενο σκοπό, ήτοι να θεωρηθεί από την αρμόδια αρχή ευπαθής στόχος και να του χορηγηθεί εκ νέου φύλαξη του προσώπου του και της οικίας του που η αρμόδια διεύθυνση είχε ήδη παύσει». Μάλιστα, ασκούσε στους αστυνομικούς μεγάλη πίεση «με συνεχείς και επανειλημμένες ψευδείς μηνύσεις και εξώδικα».

    Η επίθεση στους αστυνομικούς

    Ακόμη, για δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή, οι οποίοι μέχρι σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, το βούλευμα αναφέρει πως τέλεσαν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά στην ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσαν στις 16 Απριλίου του 2021 κατά αστυνομικών της, στη Λεωφόρο Θησέως.

    Συγκεκριμένα, οι εν λόγω δυο κατηγορούμενοι ενώ επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, η οποία μάλιστα δεν έφερε πινακίδα, «δεν σταμάτησαν σε σήμα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα» με προφανή στόχο να αποφύγουν τον έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ένας εκ των κατηγορουμένων (συνεπιβάτης στη μηχανή), έβγαλε από σάκο που έφερε μαζί του ένα Καλάσνικοφ και πυροβόλησε τέσσερις τουλάχιστον φορές προς τους τρεις αστυνομικούς. Τέλος, στον τρίτο εκ των συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Συνελήφθη ξανά ο Μένιος Φουρθιώτης
    Συνελήφθη ξανά ο Μένιος Φουρθιώτης

    Τους περιοριστικούς όρους βάσει τον οποίων είχε αφεθεί ελεύθερος παραβίασε ο Μένιος Φουρθιώτης. Τι ακριβώς συνέβη.

    Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα ο Μένιος Φουρθιώτης για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκισή του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός παρουσιαστής, δεν εμφανιζόταν ως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα. Έτσι, ακολούθησε η έκδοση του βουλεύματος για την προφυλάκισή του. Στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, ενώ μετά θα γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης που βρίσκεται αντιμέτωπος με σωρεία κακουργηματικών πράξεων μετά τις «σκηνοθετημένες» επιθέσεις στο σπίτι του, είχε αποφυλακιστεί μετά από 5 μήνες κράτησης τον περασμένο Οκτώβριο.

    Εκτός από την εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα, ανάμεσα στους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και η απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε καταγράψει μια ακόμα σύλληψη στο ενεργητικό του όταν οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά από μήνυση πρώην συνεργάτη του. Αφορμή: οι αναρτήσεις του γνωστού παρουσιαστή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες κατονομάζει μάρτυρες που είχαν καταθέσει στις αρχές για το συμβόλαιο εκτέλεσης κατά δημοσιογράφου. Τη μήνυση που αφορά τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, της συκοφαντικής δυσφήμηση και της παράβασης του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων, κατέθεσε πρώην συνεργάτης που παρουσιαστή και μάρτυρας στην συγκεκριμένη υπόθεση.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

  • Μένιος Φουρθιώτης: Στη δημοσιότητα νέα SMS με Γεραπετρίτη, Μηταράκη, Καραγκούνη κι άλλα κυβερνητικά στελέχη
    Μένιος Φουρθιώτης: Στη δημοσιότητα νέα SMS με Γεραπετρίτη, Μηταράκη, Καραγκούνη κι άλλα κυβερνητικά στελέχη

    Σειρά νέων sms που φέρεται να αντάλλαξε με υπουργούς αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έδωσε στη δημοσιότητα ο υπόδικος παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, την ώρα που το όνομά του είναι μία από τις βασικές αιχμές της σφοδρής αντιπαράθεσης που σημειώνεται στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Αρχικά, στην πρώτη του ανάρτηση, ο παρουσιαστής, έδωσε στη δημοσιότητα νέα μηνύματα και κλήσεις από τον Γιώργο Γεραπετρίτη. «Κ. Γεραπετριτη ήταν μόνο δυο τα sms; Ήταν μόνο οι κλήσεις του Ιανουαρίου 2021; Για δείτε και κάποια ακόμα sms και αναπάντητες κλήσεις σας προς εμένα και μηνύματα και έρχεται και συνέχεια … επίσης είναι μόνο τα sms και οι κλήσεις μόνο με εσάς; Οι υπόλοιποι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ και αυτοί δεν με γνώριζαν;», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook.

    Ωστόσο έδωσε στη δημοσιότητα και SMS που φέρεται να έλαβε και από άλλους υπουργούς, στελέχη της ΝΔ αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο Κώστας Σκρέκας, η Σοφία Βούλτεψη, ο Νότης Μηταράκης, ο Κώστας Κυρανάκης, και ο Κώστας Καραγκούνης.

    Σε άλλη του ανάρτηση, στο Instagram, ο Μένιος Φουρθιώτης, αναφέρει ότι είχε στενές επαφές με κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία και αναφέρεται εκ νέου στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Νίκο Ρωμανό.

    Γεραπετρίτης: Επικοινώνησα με τον Φουρθιώτη 3 ή 4 φορές

    Το γεγονός ότι έχει επικοινωνήσει με τον Μένιο Φουρθιώτη 3-4 φορές τηλεφωνικά επιβεβαίωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βουλής, εξηγώντας πάντως ότι ο δημοσιογράφος άρχισε να στρέφεται κατά της κυβέρνησης επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να εκπέμπει το κανάλι του μέσω Digea, έχοντας άδεια από την Κύπρο.

    «Έχω πράγματι επικοινωνήσει 3 ή 4 φορές με τον ίδιο τηλεφωνικά, βεβαίως πριν προκύψει το οποιοδήποτε θέμα παράνομης δράσης. Ξέρετε κάτι; Έχουμε προφανώς διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα. Στη δική μου αντίληψη περί δημόσιας εξουσίας όταν οποιοσδήποτε υποβάλλει μια αναφορά, η οποία αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα. Η αναφορά πρέπει να λάβει απάντηση και δεν θα πρέπει λάβει μια επιλεκτική απάντηση αλλά επί της ουσίας. Ξέρετε και στους δημοσιογράφους, εκδότες των δικών σας εφημερίδων, του Documento, της Εφημερίδας των Συντακτών και έχετε τρόπο να επιβεβιαωσετε τα λεγόμενά μου, στον ίδιο ακριβώς τόνο και με τον ίδιο τρόπο απαντώ. Σε οτιδήποτε τίθεται που αφορά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το νομοθετικό έργο ή δικά τους αιτήματα προφανώς λαμβάνουν απάντηση. Είναι συνταγματική απαίτηση Δεν γίνεται ποτέ εν κρυπτώ, γίνεται πάντα διαφανώς. Εγώ δεν έχω κάτι να κρύψω», είπε με αφορμή τις επικοινωνίας που αποκάλυψε ο κ. Φουρθιώτης.

    Λίγο αργότερα αποκάλυψε τους λόγους που ο εν λόγω δημοσιογράφος στρέφεται κατά της κυβέρνησης: «Δεν ζήτησα κανένα αντάλλαγμα, δεν έκανα καμία συναλλαγή και γι αυτό τον λόγο δεν φοβάμαι οτιδήποτε. Μπορείτε να στοχοποιείτε όσο θέλετε. Να σας πω και κάτι παραπάνω; Σήμερα υιοθετείτε τον κ. Φουρθιώτη ως πολιτικό σας παιδί, αναμασάτε τα λεγόμενά του ακριβώς φέρνετε στον χώρο της Βουλής προιόντα εγκλήματος, να σας πω γιατί σήμερα στρέφεται εναντίον μας. Διότι το αίτημα το οποίο υπέβαλε και έλαβε την απάντηση από ‘μενα να εκπέμπει από την πλατφόρμα digea επειδή έχει άδεια στην Κύπρο. Το αίτημα απερρίφθη μολονότι μέσα στο χώρο στη Βουλή διατυπώθηκε επιφύλαξη από την αντιπολίτευση ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί η διάταξη αυτή».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση μομφής λογική συνέχεια του αιτήματος για εκλογές
    ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση μομφής λογική συνέχεια του αιτήματος για εκλογές

    Κακοκαιρία «Ελπίδα», πανδημία, ακρίβεια, σχέση Γεραπετρίτη- Φουρθιώτη είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους ασκείται η οξεία κριτική στην κυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στη συζήτηση για την πρόταση μομφής.

    Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικώς στην αξιωματική αντιπολίτευση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη την πληρώνει ήδη ακριβά ο τόπος: «Από την πανδημία έως την ακρίβεια και τις φυσικές καταστροφές η παρέα των "αρίστων" με ό,τι χαρτί τραβά καίει την κοινωνία. Γι’ αυτό λέμε, δεν πάει άλλο, πρέπει να φύγουν».

    Στο ίδιο μοτίβο, σημειώνουν πως η πρόταση μομφής κατατέθηκε σε μια χρονική στιγμή που η χώρα βρέθηκε χωρίς κανείς να κρατά τον έλεγχο ούτε να μπορεί να θωρακίσει την ασφάλεια των πολιτών: «Ήταν η λογική συνέχεια του αιτήματος για εκλογές, που είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φτάσει σε ένα τέλμα αναλγησίας, αμετροέπειας, ανικανότητας κι αδιαφορίας. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή εδώ και τώρα».

    Ειδικότερα, στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια κυβέρνηση, που να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικώς την ακρίβεια.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα και φυσικό αέριο, αλλά και μια παρεμβατική πολιτική στα τιμολόγια της ΔΕΗ αποτελούν μέτρα που έχει ανάγκη η κοινωνία.

    Όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, απαιτούνται ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και δωρεάν τεστ.

    Επίσης, πάντοτε κατά το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ένα θολό κλίμα έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση Φουρθιώτη: «Ο υπόδικος παρουσιαστής φαίνεται πως βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το Νο2 της κυβέρνησης Γιώργο Γεραπετρίτη. Τα ερωτήματα είναι εύλογα: Ποια εξάρτηση τους συνδέει και πόσο αυτή η εξάρτηση αγγίζει τον ίδιο των πρωθυπουργό; Στην κυβέρνηση κανείς δεν απαντά πειστικά, σαν να βρίσκονται σε ομηρία».

    Σε όλα αυτά, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε να προστεθεί και η ανικανότητα αντιμετώπισης μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας: «Σε ολόκληρη την Αττική επικράτησε ένα αδιανόητο χάος, χωρίς προηγούμενο. Ο πρωθυπουργός εξαφανίστηκε και οι υπουργοί του έτρεχαν πανικόβλητοι να μοιράσουν ευθύνες σε τρίτους. Η επιλογή να μην εφαρμοστεί καθολική τήλε-εργασία ή να απαγορεύσουν την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό βαρύνει αποκλειστικώς την κυβέρνηση. Το ότι οι ασθενείς στο Σωτηρία ήταν σχεδόν δυο ημέρες χωρίς φαγητό ήταν αποκλειστικώς ευθύνη της κυβέρνησης. Η έλλειψη ενημέρωσης των χιλιάδων εγκλωβισμένων σε τρένα, αυτοκίνητα και στο αεροδρόμιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν προϋπήρχε οργάνωση και προετοιμασία από την κυβέρνηση».

    Αντί για όλα αυτά κι εκ των υστέρων, επιμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πόνταρε στην επιρροή στα ΜΜΕ και στο διχίλιαρο της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό».

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch