Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 19:27

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης και δύο συγκατηγορούμενοί του

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης καθώς και οι δύο συγκατηγορούμενοί του για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του και τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα .

Ελεύθερος αφέθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος στην υπόθεση που βαρύνεται για πλημμεληματική κατοχή ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 19:28

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη
    Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη

    Στις φυλακές οδηγείται, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Ο ίδιος υποστήριξε πως τα ναρκωτικά τα είχε για δική του χρήση.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε η 49χρονη για την δολοφονία του συζύγου της
    Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε η 49χρονη για την δολοφονία του συζύγου της

    Στη φυλακή οδηγήθηκε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της στην Κέρκυρα.

    Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 49χρονη, που τα ξημερώματα του Σαββάτου τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 68χρονο σύζυγό της στην Κέρκυρα.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απολογία της κατηγορουμένης, διήρκεσε για πάνω από 4 ώρες, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον σύζυγο της αλλά βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα.

    Όπως υποστήριξε, το βράδυ εκείνο δέχτηκε βίαιη επίθεση από τον 68χρονο και τον μαχαίρωσε στην προσπάθειά της να σώsει τη ζωή της.

    Τραγικό πρόσωπο η 11χρόνη κόρη του ζευγαριού που φιλοξενείται σε φιλική οικογένεια, ενώ παρακολουθείται καθημερινά από παιδοψυχολόγο.

    Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας, στον οποίο οδηγήθηκε την Κυριακή η 49χρονη, άσκησε δίωξη σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

    «Συνελήφθη 49χρονη αλλοδαπή κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία του 68χρονου συζύγου της

    Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία που τελέστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28.09. 2024), στο Πέραμα Κέρκυρας, σε βάρος 68χρονου ημεδαπού.

    Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η 49χρονη σύζυγος του ημεδαπού, η οποία ομολόγησε την πράξη της και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ενδοοικογενειακής βίας.

    Κατά τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, κατασχέθηκε μαχαίρι, το οποίο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

    Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Προφυλακίστηκαν μητέρα και γιος - Ελεύθερος ο 61χρονος ορθοπεδικός
    Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Προφυλακίστηκαν μητέρα και γιος - Ελεύθερος ο 61χρονος ορθοπεδικός

    Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, το οποίο αφορά σε συνολικά έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πριν από λίγο με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η 50χρονη και ο ανήλικος γιος της, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το σειρά εμπρησμών στη Νέα Μάκρη.
    Αντίθετα ελεύθερος αφέθηκε μετά τη απολογία του ο 61χρονος ορθοπεδικός, ο οποίος έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση και συζεί με την 50χρονη. Στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.
    Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, το οποίο αφορά σε συνολικά έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας όλες οι εστίες ξεσπούσαν τα ξημερώματα, ανάμεσα στις 03.00 – 04.00 με την τελευταία πυρκαγιά να εκδηλώνεται την περασμένη Κυριακή.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 61χρονος και η 50χρονη πέρασαν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθούν και λίγο αργότερα στην ανακρίτρια εμφανίστηκε και ο ανήλικος γιος της κατηγορούμενης και παραδόθηκε.
    Ο ανήλικος καταζητούνταν από τις αρχές από την περασμένη Δευτέρα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας εμπλέκεται στην πρόκληση των πυρκαγιών.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: Προφυλακίστηκε πυροσβέστης που κατηγορείται για βιασμό!
    Πάτρα: Προφυλακίστηκε πυροσβέστης που κατηγορείται για βιασμό!

    Ο νεαρός συνελήφθη και την Παρασκευή, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε να προφυλακιστεί και να οδηγηθεί στις φυλακές.

    Νεαρός πυροσβέστης που υπηρετεί σε μονάδα της Αχαΐας και κατάγεται από νησί του Ιονίου, προφυλακίστηκε την Παρασκευή, καθώς κατηγορήθηκε για βιασμό κοπέλας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία κοπέλα, η οποία στο παρελθόν ήταν ζευγάρι με τον πυροσβέστη.

    Ο νεαρός συνελήφθη και την Παρασκευή, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε να προφυλακιστεί και να οδηγηθεί στις φυλακές.

    Από την πλευρά του, ο νεαρός πυρόσβεσης ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει βιασμός, τονίζοντας ότι υπήρχε σχέση με την κοπέλα η οποία προχώρησε στην καταγγελία.

    Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την ΕΛΑΣ και φως αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστής εξέτασης που θα γίνει στην κοπέλα, η οποία έκανε την καταγγελία.

    Προς το παρόν, ο πυροσβέστης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και εξελίξεις θα υπάρξουν με τη διεξαγωγή της δίκης.

    Πηγή: Pelop.gr
  • Φωτιές στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 80χρονος για εμπρησμό
    Φωτιές στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 80χρονος για εμπρησμό

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 80χρονος που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά.

    Ο 80χρονος, που είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κάτ' εξακολούθηση, είναι υπαίτιος, σύμφωνα με τη δικογραφία, για τις 4 εστίες πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά στις 11 Αυγούστου, ημέρα που ξέσπασε και η μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα.

    Στα στοιχεία που οδήγησαν στην σύλληψη του, περιλαμβάνεται βιντεοληπτικο υλικό στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί να πετά από το αυτοκίνητο του, εύφλεκτο υλικό σε τέσσερα σημεία.

    Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία . Η Ανακρίτρια πριν ακούσει τον 80χρονο έλαβε κατάθεση από μία μάρτυρα υπεράσπισης που προτάθηκε από τον ηλικιωμένο.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ιωάννινα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τη θεία του
    Ιωάννινα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τη θεία του

    Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 38χρoνος που κατηγορείται, ότι πυροβόλησε και σκότωσε την 62χρονη θεία του στο χωριό Περίβλεπτος Ιωαννίνων.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία δεν έχει εξακριβωθεί το κίνητρο που οδήγησε τον άντρα να πυροβολήσει την θεία του, ωστόσο στον ανακριτή και όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Βασίλης Γοργόλης στην ΕΡΤ, αποκάλυψε το λόγο που τον οδήγησε στην δολοφονία.

    Το όπλο που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε δεξαμενή νερού που το είχε πετάξει μετά την πράξη του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος ομολόγησε την δολοφονία της 62χρονης θείας του που εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής (16/8) νεκρή στο σπίτι της στον Περίβλεπτο Ιωαννίνων.

    Αξίζει να σημειωθεί πως ο 38χρονος ανιψιός του θύματος ήταν και εκείνος που ειδοποίησε τις τοπικές Αρχές.

    Πηγή: cnn.gr

  • Προφυλακίστηκε η 29χρονη δικηγόρος που συνελήφθη με κοκαΐνη στον Κολωνό
    Προφυλακίστηκε η 29χρονη δικηγόρος που συνελήφθη με κοκαΐνη στον Κολωνό

    Στη φυλακή οδηγείται μετά την σημερινή απολογία της στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η δικηγόρος που συνελήφθη στον Κολωνό για διακίνηση ναρκωτικών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη κατηγορούμενη αρνήθηκε με απολογητικό υπόμνημα τις κατηγορίες, ωστόσο δεν έπεισε και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

    Υπενθυμίζεται, ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν την 29χρονη να κινείται με όχημα σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας και προέβησαν σε έλεγχο, στο πλαίσιο του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός αυτού και κατασχέθηκαν: 40 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες 33,8 γραμμ. κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πύργος: Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε ΡΟΜΑ για το αιματηρό επεισόδιο με ομόφυλό τους
    Πύργος: Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε ΡΟΜΑ για το αιματηρό επεισόδιο με ομόφυλό τους

    Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι τέσσερις από τους πέντε ΡΟΜΑ που πρωταγωνίστησαν πριν δέκα ημέρες σε αιματηρό επεισόδιο στην οδό Πατρών, τραυματίζοντας πάρα πολύ σοβαρά με ξύλινα και μεταλλικά γκλοπ στο κεφάλι ομόφυλό τους.

    Οι πέντε κατηγορούνται για πρόσκληση βαριών σωματικών βλαβών και ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έμεινε μόνο 17χρονος.

    Το περιστατικό συνέβη την 31η Ιουλίου, έξω από το ΚΕΦΙΑΠ Πύργου, όπου δύο οικογένειες ΡΟΜΑ μια που διαμένει στον καταυλισμό στις εκτάσεις της ΣΚΟΣ ΑΣΟ στην οδό Πατρών και της δεύτερης που διαμένει στην περιοχή της Κεραίας.

    Μάλιστα οι πρώτοι εγκατέλειψαν τον καταυλισμό και προσωρινά διέμεναν κοντά στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας φοβούμενοι αντίποινα. Μετά από λίγες ημέρες ξέσπασε πυρκαγιά τη νύχτα στον καταυλισμό και έκτοτε έφυγαν σύμφωνα με πληροφορίες εκτός νομού.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο