Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 13:20

Μύκονος: Η αποκάλυψη του κυκλώματος κοκαΐνης επισπεύδει την... απόβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το σχέδιο της Αστυνομίας για την Μύκονο - Κορονοπάρτι και περιστατικά εγκληματικότητας στο στόχαστρο

Επιχειρησιακό κέντρο στη Μύκονο και κάμερες ασφαλείας σε όλο το «νησί των ανέμων» ετοιμάζεται να εγκαταστήσει η ελληνική Αστυνομία με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας αλλά και την αποτροπή της κατά την τουριστική περίοδο. Η χθεσινή (05/05) αποκάλυψη του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, με μεγάλη δράση στο νησί, φαίνεται να επισπεύδει τις διαδικασίες. Πρόκειται για το πρώτο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών στη Μύκονο με αρχηγό έναν σκληρό κακοποιό και άλλα τρία μέλη. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από Αστυνομία και Λιμενικό έπειτα από μία μεγάλη επιχείρηση, στην οποία χρησιμοποιήθηκε και drone για να μη διαφύγει κανένα μέλος της σπείρας.

Ο αρχηγός της εγκληματικής αυτής οργάνωσης είχε αποφυλακιστεί το 2015 με αναστολή παρόλο που συνολικά από τα δικαστήρια του έχουν επιβληθεί ποινές 47 ετών κάθειρξης. Παρόλο που σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο συγκεκριμένος ποινικός έχει στην πλάτη του τον μισό ποινικό κώδικα δεν βρισκόταν στη φυλακή αλλά αντίθετα συνέχιζε την κακοποιό δράση του.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τα κορονοπάρτι

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Open TV, 40 ασύρματες κάμερες θα τοποθετηθούν σε όλο το νησί και θα δίνουν εικόνα σε κέντρο επιχειρήσεων σαν αυτό της ΓΑΔΑ, που θα δημιουργηθεί στο επιχειρησιακό κέντρο στη Μύκονο. Οι κάμερες θα ξεκινούν από το λιμάνι και σε κεντρικά σημεία και σε περιφερειακές οδικές αρτηρίες, ενώ ήδη οι κολώνες έχουν αρχίσει να τοποθετούνται.

Το κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο πιστοποιημένα άτομα, θα βρίσκεται στο ισόγειο του Α.Τ, σε 30 τ.μ, και μέσα από τις οθόνες που θα διαθέτει, οι αστυνομικοί θα κατευθύνουν σε όλο το νησί τις αστυνομικές μονάδες.

Επιπλέον, οι ασύρματοι των αστυνομικών στη Μύκονο θα λειτουργούν με κρυπτογραφημένο σύστημα. Στόχος επίσης της ΕΛ.ΑΣ να μην καταγραφούν και φέτος αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας, όπως ξυλοδαρμοί και ληστείες, που αμαυρώνουν την τουριστική εικόνα του νησιού.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 11:36

Σχετικά Άρθρα

  • Κολομβία: Η παραγωγή κοκαΐνης έσπασε ρεκόρ το 2023
    Κολομβία: Η παραγωγή κοκαΐνης έσπασε ρεκόρ το 2023

    Η παραγωγή υδροχλωρικής κοκαΐνης έφθασε έτσι την περασμένη χρονιά τους 2.664 τόνους - Στις ζώνες με τις μεγαλύτερες καλλιέργειες κόκας, το 98% του εδάφους ελέγχεται από τουλάχιστον μια ένοπλη οργάνωση

    Η παραγωγή κοκαΐνης κατέγραψε εκρηκτική αύξηση (+53%) το 2023 στην Κολομβία, φθάνοντας σε επίπεδο που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, κατέγραψε κοινή έκθεση της κολομβιανής κυβέρνησης και της υπηρεσίας του ΟΗΕ κατά των ναρκωτικών (ONUDC).
    Η παραγωγή υδροχλωρικής κοκαΐνης έφθασε έτσι την περασμένη χρονιά τους 2.664 τόνους, σύμφωνα με την έκθεση αυτή, που δημοσιοποιήθηκε χθες Παρασκευή στην Μπογοτά.
    Οι ζώνες όπου καλλιεργείται κόκα, το φυτό τα φύλλα του οποίου είναι η πρώτη ύλη στην παραγωγή κοκαΐνης και η Κολομβία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή τους παγκοσμίως, επίσης μεγεθύνθηκαν κατά 10%, εκτείνονται πλέον σε 2.530.000 στρέμματα της κολομβιανής επικράτειας.
    «Αντίθετα με την αύξηση η οποία παρατηρήθηκε μεταξύ του 2021 και του 2022 και ήταν επικεντρωμένη κυρίως στον νομό Πουτουμάγιο (νοτιοδυτικά, στα σύνορα με τον Ισημερινό), η αύξηση αυτή τη φορά είναι πιο γενικευμένη», σύμφωνα με το κείμενο.
    «Αφορά 16 από τους 19 νομούς» όπου έχει καταγραφεί η παρουσία καλλιεργειών κόκας. Η Κάουκα (νοτιοδυτικά) και η Ναρίνιο (νοτιοδυτικά), όπου είναι έντονη η παρουσία ένοπλων οργανώσεων, «επλήγησαν περισσότερο».

    Σε τέσσερις νομαρχίες, οι καλλιέργειες κόκας είναι μεγαλύτερες από 300.000 στρέμματα: στην Κάουκα, στη Ναρίνιο, στην Πουτουμάγιο και στη Βόρεια Σανταντέρ (βορειοανατολικά, γειτονεύει με τη Βενεζουέλα).

    Η έκθεση καταπιάνεται ιδιαίτερα με δεκαπέντε θυλάκους παραγωγής, όπου είναι συγκεντρωμένο το 39% της έκτασης καλλιεργειών κόκας, σε μόλις το 14% της επικράτειας.
    Στο κείμενο εκφράζεται ιδιαίτερη ανησυχία για τις «ζώνες επέκτασης», όπου «οι καλλιέργειες κόκας δεν είναι παρούσες παρά εδώ και μόλις τρία χρόνια», το 40% εκ των οποίων βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό — πρόκειται για τις πιο φτωχές και απομονωμένες περιοχές του κράτους της Λατινικής Αμερικής.

    «Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως σε ορισμένους νομούς, οι τιμές των παραγώγων των φύλων κόκας (πάστα κοκαΐνης και βάση κοκαΐνης) έχουν φθάσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα», ενώ σε άλλες περιοχές «δεν υπάρχει αγορά» εξαιτίας «της έλλειψης αγοραστών».

    Παρ’ όλ’ αυτά, «στη μεγάλη πλειονότητά τους, στις καλλιέργειες κόκας συνεχίζεται η συγκομιδή» και οι περιορισμοί της αγοράς οδήγησαν στη δημιουργία «στοκ πάστας κοκαΐνης και βάσης κοκαΐνης», που ενίοτε χρησιμοποιούνται για εμπορικές συναλλαγές σε είδος κατά τόπους, σύμφωνα με το κείμενο.

    «Η καλλιέργεια κόκας και η παραγωγή κοκαΐνης συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη βιοποικιλότητα και την πολιτισμική ποικιλομορφία», τονίζεται στο κείμενο, που δημοσιοποιήθηκε λίγα 24ωρα προτού αρχίσει (μεθαύριο Δευτέρα) στην Κάλι (νοτιοδυτικά) η COP16, το παγκόσμιο φόρουμ για τη βιοποικιλότητα.

    Η παραγωγή εντοπίζεται κατά το 4% σε εθνικά πάρκα, κατά το 10% σε προστατευόμενες περιοχές αυτοχθόνων, κατά το 14% σε δασικές εκτάσεις και κατά το 20% σε εδάφη Αφροκολομβιανών.

    Στις ζώνες με τις μεγαλύτερες καλλιέργειες κόκας, το 98% του εδάφους ελέγχεται από τουλάχιστον μια ένοπλη οργάνωση. Σε ορισμένες πόλεις κοντά σε τομείς παραγωγής, η παραοικονομία της κοκαΐνης αντιπροσωπεύει πάνω από το 42% της τοπικής οικονομίας.

    Ένοπλες οργανώσεις που ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών, όπως ο ELN (Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης), διαφωνούντες των πρώην FARC, ή ακόμη παραστρατιωτικοί, «διατηρούν σχέσεις με το διεθνές οργανωμένο έγκλημα, το οποίο επικεντρώνεται στην παραγωγή και στη διακίνηση κοκαΐνης».

    Ορισμένες ζώνες παραγωγής έχουν έτσι μετατραπεί σε «στρατηγικά σημεία ως προς τις παράνομες δραστηριότητες», με «εντατικοποίηση της διακίνησης, της παράνομης εξόρυξης μεταλλευμάτων και της εμπορίας ανθρώπων», καθώς και «μεγάλη διαθεσιμότητα χρηματοδοτήσεων και εξειδίκευσης της παραγωγής».

    Αυτοί οι τρομακτικοί αριθμοί ανακοινώνονται με υπόβαθρο τη μεγάλη επέκταση της αγοράς της κοκαΐνης, τόσο από τη σκοπιά της προσφοράς όσο κι από αυτή της ζήτησης: όπως υπογραμμίζεται στο έγγραφο, η αύξηση της κατανάλωσης έχει φθάσει το 20% σε παγκόσμια κλίμακα εδώ και δέκα χρόνια.

    «Υπάρχουν περισσότεροι καταναλωτές κοκαΐνης στην Αμερική απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή (του κόσμου), όμως το ποσοστό των ανθρώπων που δήλωσαν πως κατανάλωσαν κοκαΐνη κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς ήταν υψηλότερος στην Αυστραλία, ενώ ακολούθησαν οι ΗΠΑ και η δυτική Ευρώπη».

    Η βόρεια Αμερική, η δυτική και η κεντρική Ευρώπη και η νότια Αμερική ήταν οι μεγαλύτερες αγορές κατανάλωσης κοκαΐνης ως προς τον αριθμό χρηστών την περασμένη χρονιά, κατά την έκθεση.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Πύργος: Η ΟΠΚΕ τον “τσίμπησε” με κάνναβη και κοκαΐνη

    Ακόμη μια σύλληψη στην Ηλεία για διακίνηση ναρκωτικών

    Κατασχέθηκαν 241 γραμμάρια κάνναβης, 11 γραμμάρια κοκαΐνης και ηλεκτρονική ζυγαριά

    Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται με αυτοκίνητο και σε έλεγχο που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν 11,4 γραμμάρια κάνναβης και τρεις συσκευασίες, που περιείχαν 3,1 γραμμάρια κοκαΐνης.

    Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του κατηγορούμενου, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν κατάσχεσαν ακόμη 229 γραμμάρια κάνναβης, 8,1 γραμμάρια κοκαΐνης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κάνναβης.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

    Xasisia Koka2

  • Πήγαν να αγοράσουν μπανάνες και βρήκαν κοκαϊνη – Πάνω από 40 κιλά της ουσίας σε γαλλικά σούπερ μάρκετ
    Πήγαν να αγοράσουν μπανάνες και βρήκαν κοκαϊνη – Πάνω από 40 κιλά της ουσίας σε γαλλικά σούπερ μάρκετ

    Σε καταστήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Γαλλίας βρέθηκαν πάνω από 40 κιλά κοκαΐνηςσε τελάρα με μπανάνες. Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τον παραλήπτη.

    Συγκεκριμένα, σε τέσσερα καταστήματα της γαλλικής αλυσίδας Grand Frais, η ναρκωτική ουσία βρέθηκε κάτω από παλέτες με μπανάνες. Οι Αρχές δεν μπορούν με σιγουριά να προσδιορίσουν ποιος ήταν ο προοριζόμενος παραλήπτης.

    Τα ναρκωτικά ανακαλύφθηκαν από το προσωπικό των Grand Frais στην ανατολική Γαλλία, και συγκεκριμένα στην περιοχή Bourgogne-Franche-Comte. Η ποσότητα της κοκαΐνης ήταν μεταξύ 40 και 50 κιλά. Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους πελάτες των σούπερ μάρκετ ότι, η κοκαΐνη, δεν είχε έρθει σε επαφή με τα φρούτα.

    Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να λύσουν το μυστήριο σχετικά με το πώς τα ναρκωτικά, που πιστεύεται ότι προέρχονται από την Κολομβία, βρέθηκαν στις παλέτες και -το σημαντικότερο- για ποιον προορίζονταν. Ο εισαγγελέας Olivier Caracotch, στη Ντιζόν της Βουργουνδίας δήλωσε ότι, στο κατάστημα Grand Frais στην Beaune βρέθηκαν 10 κιλά κοκαΐνης. Αντίστοιχες ποσότητες βρέθηκαν σε παρόμοιες παραδόσεις φρούτων σε τρία άλλα καταστήματα. «Συνεργαζόμαστε στενά με την αστυνομία για να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή της έρευνας και την ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Grand Frais χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

    Το αγαπημένο φρούτο των διακινητών

    Οι μπανάνες φαίνεται ότι είναι το φρούτο επιλογής των διακινητών της Νότιας Αμερικής αφού, στην Ευρώπη, έχουν κατασχεθεί πολλά φορτία κοκαϊνης. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών προέρχονταν από την Κολομβία. Τον Ιούλιο, εκπαιδευμέοι ανιχνευτές σκύλοι εντόπισαν 6 τόνους κοκαΐνης αξίας περίπου 173 εκατομμυρίων λιρών, κρυμμένους σε φορτίο μπανάνας στο Εκουαδόρ. Τα φρούτα προορίζονταν για τη Γερμανία. Τον Αύγουστο, στη Θεσσαλονίκη, τελωνειακοί πράκτορες ανακάλυψαν περίπου 93 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε μπανάνες από το Εκουαδόρ. Τον Μάιο, σε κιβώτια με μπανάνες σε αποθήκη στο Κολμάρ της ανατολικής Γαλλίας, βρέθηκαν περίπου 250 κιλά κοκαΐνης. Στο φορτίο, η αστυνομία βρήκε ακόμα και μια συσκευή εντοπισμού GPS. Οι ερευνητές πίστευαν ότι τα ναρκωτικά επρόκειτο να παραδοθούν στη Γερμανία, αλλά είχαν σταλεί κατά λάθος στη Γαλλία. Τον Μάρτιο, Βούλγαροι τελωνειακοί υπάλληλοι κατάσχεσαν 170 κιλά κοκαΐνης από πλοίο που μετέφερε μπανάνες στην Ευρώπη από τον Ισημερινό, ενώ ένα μήνα νωρίτερα, Βρετανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχαν βρει 5,7 τόνους κοκαΐνης σε παρόμοιο φορτίο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Διάλογοι «φωτιά» για τους εκβιαστές της Μυκόνου - Στη φυλακή ο «Τόνυ»
    Διάλογοι «φωτιά» για τους εκβιαστές της Μυκόνου - Στη φυλακή ο «Τόνυ»

    Το δρόμο για τη φυλακή έδειξε πριν από λίγο ο ανακριτής στον φερόμενο ως αρχηγό των Εκβιαστών της Μυκόνου.

    Μετά την απολογία τους στον δικαστικό λειτουργό ο ανακριτής έδωσε εντολή προφυλάκισης στον αλλοδαπό με το παρατσούκλι «Τόνυ», ενώ διέταξε περιοριστικούς όρους στους άλλους δυο κατηγορούμενους.

    Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι διάλογοι μεταξύ των θυμάτων των εκβιαστών και είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε μια αποστροφή του λόγου του ένα από τα θύματα χαρακτηρίζει ως «βιασμό» τον εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο αρπάζουν τα χρήματά τους από τα ταμεία των επιχειρήσεών τους.

    A: Kαι δεν ξέρω… δε νομίζω να το… στην αρχή είχαν πει δεκαπέντε, κανονικά πέντε για τη ταρίφα και έκλεισε στα οκτώ, νομίζω οκτώ του είχα πει του Θ…..η αλλά του ‘πα «Θ…..η δε θα ασχοληθώ» στην Αθήνα.

    Β: Εντάξει, αυτό που δεν έρχονται εδώ μέσα σε σένα να τους βλέπει ο κόσμος, είναι πολύ σημαντικό, εμένα σου λέω έρχονται κάθε…

    Α: Μαζί έρχονται όλοι;

    Β: Όχι δεν έρχονται μαζί, έρχεται ή ένας ή δύο εισπράκτορες και λέω μήπως τώρα που μας ειδ… (...)

    Α: Ρε φίλε είναι σα βιασμός όμως να…

    Β: Γ…..ε με, είναι ένα εξτρά ενοίκιο σε μένα, με κοροϊδεύεις;

    Α: Να μπαίνει ο άλλος τώρα να σου παίρνει τα λεφτά. (…..)

    Β: Ποιος το λέει αυτό το πράγμα; Όλο το P……e , το P…….e και τα λοιπά είναι άλλος εκεί, τα κουμαντάρει όλα, στο P……e είναι όλοι μέσα, ήρθε ο Μ….ς και μου λέει «φοβόμαστε».

    Πάντως η έρευνα των αξιωματικών του Εκβιαστών συνεχίζεται καθώς εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα θύματα συμμορίας της Μυκόνου.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ροζ κοκαΐνη και στην Αθήνα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε - Τι είναι το σπάνιο ναρκωτικό
    Ροζ κοκαΐνη και στην Αθήνα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε - Τι είναι το σπάνιο ναρκωτικό

    Η αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε ποσότητα ροζ κοκαΐνης στο κέντρο της Αθήνας, ένα σπάνιο ναρκωτικό που αρχίζει να εμφανίζεται και στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την Μίνα Καραμήτρου και τα όσα μετέδωσε στο OPEN, η επιχείρηση έγινε το βράδυ της Τρίτης (3/9) σε σπίτι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Τι είναι η ροζ κοκαΐνη

    Στην Ελλάδα είχε ανιχνευθεί πρώτη φορά μικρή ποσότητα του συγκεκριμένου ναρκωτικού στη Μύκονο ενώ τώρα η ποσότητα που βρέθηκε, είναι σχεδόν ένα κιλό.

    Πρόκειται για ένα «εξελιγμένο» συνθετικό ναρκωτικό με κεταμίνη, όπως αναφέρει σχετικά η Μίνα Καραμήτρου, με τιμή σχεδόν διπλάσια από την κανονική κοκαΐνη. Συγκεκριμένα ένα γραμμάριο στοιχίζει περίπου 120 δολάριο. Το ναρκωτικό κάνει θραύση στη Λατινική Αμερική ενώ στην Ευρώπη έχει εμφανιστεί εδώ και ένα χρόνο περίπου. Έχει διάφορα ονόματα όπως «τούσι» και «τουσίμπι», μερικές φορές μυρίζει σαν φράουλα και θεωρείται το ναρκωτικό των πλουσίων,

    Το προφίλ του 30χρονου

    Το σπίτι στο οποίο πραγματοποίησαν την επιχείρηση οι αστυνομικοί ανήκει σε έναν 30χρονο, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για μικροποσότητες ναρκωτικών. Η κοκαΐνη ήταν συσκευασμένη, έτοιμη να κοπεί σε δόσεις για να πουληθεί ενώ βρέθηκαν και άλλα συνθετικά ναρκωτικά.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αποκάλυψη: Νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για τον συνεργό στην δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου
     Αποκάλυψη: Νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για τον συνεργό στην δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου

    Στο μικροσκόπιο κι η επιδρομή μπράβων σε εταιρεία σκαφών στην Βάρκιζα που κατευθύνθηκε από μέλος της «μαφίας της Μυκόνου»

    Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στις αρχές Ιουλίου στο Ψυχικό. Με την ΕΛΑΣ να εξετάζει -όπως αποκαλύπτει το in– τον ρόλο ενός 41χρονου Έλληνα που εργαζόταν στην προσωπική φρουρά επιχειρηματιών ως πιθανού συνεργού στην εν λόγω ανθρωποκτονία.

    Ο 41χρονος τα ίχνη του οποίου φαίνεται να έχουν χαθεί, είχε πολυετή γνωριμία με άτομα από το προσωπικό περιβάλλον τού ήδη συλληφθέντα 44χρονου ποινικού που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Ο τελευταίος, πάντως, αρνείται κάθε εμπλοκή με την εν λόγω εγκληματική επίθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος είχε γνωρίσει κι ο ίδιος επιχειρηματίες που έχουν δραστηριοποιηθεί στη Μύκονο κι ένας από αυτούς θεωρείται ως βασικός ύποπτος για την ηθική αυτουργία στην δολοφονία του τοπογράφου.

    Νέα στοιχεία «καρφώνουν» τη μαφία της Μυκόνου

    Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να διαθέτει πληροφορίες, μαρτυρίες αλλά και οπτικό υλικό από την επιδρομή μπράβων σε εταιρεία κατασκευής σκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας στις αρχές του 2024 που επιχειρείται να συσχετισθεί με την δράση μελών της «μαφίας της Μυκόνου».

    Όπως αναδεικνύεται από αυτό το οπτικό υλικό οργανωτής της εφόδου ήταν ιδιώτης από την Μύκονο που θεωρείται ένας εκ των υπόπτων για την εντολή δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου.

    Ως αφορμή της εν λόγω επίθεσης και των απειλών των μπράβων εμφανίζεται «καθυστέρηση» της εν λόγω εταιρείας στην κατασκευή σκάφους! Αξιοσημείωτο είναι ότι σε βίντεο καταγράφεται κι η…άμεση πληρωμή των μπράβων (σσ από τα νότια προάστια) έξω από το γραφεία της εν λόγω εταιρείας από έναν από τους οργανωτές της επίθεσης.

    Με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής να συνθέτουν το παζλ της εγκληματικής επίθεσης στον τοπογράφο και των συμφερόντων που υποκρύπτονται.

    Κι όλα αυτά στην συνέχεια των νεότερων συνδυαστικών στοιχείων που προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Κι από τα οποία διαπιστώνεται ότι μέλη της μαφίας της Μυκόνου ήταν τελικώς εκείνα που είχαν συναντήσει ή παρασύρει την περίοδο 2018 -2020 σε ραντεβού ιδιώτες που λίγη ώρα αργότερα έπεσαν θύματα δολοφονικών επιθέσεων.

    Πηγή: in.gr

  • Συνελήφθη 25χρονος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Προσπάθησε να περάσει κοκαΐνη μέσα σε διακοσμητικά κεριά
    Συνελήφθη 25χρονος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Προσπάθησε να περάσει κοκαΐνη μέσα σε διακοσμητικά κεριά

    Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, 25χρονος, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο νεαρός αφίχθηκε στην Ελλάδα, προερχόμενος από τη Μαδρίτη, ενώ κατά την διάρκεια του ελέγχου που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν στην αποσκευή του και κατασχέθηκαν 5 κιλά και 270 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε διακοσμητικά κεριά, και ένα κινητό τηλέφωνο.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πηνεία: Τους έπιασαν με χασίσι, χασισέλαιο και κοκαΐνη
    Πηνεία: Τους έπιασαν με χασίσι, χασισέλαιο και κοκαΐνη

    Συνελήφθησαν δυο άνδρες στην Ηλεία για κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 240 γραμμάρια κάνναβης και 47 ml έλαιο κάνναβης

    Συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ και χθες το πρωί, στην Ηλεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας και της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για κατοχή ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εντόπισαν προχθές το βράδυ, τον έναν κατηγορούμενο να κινείται με αυτοκίνητο στην Επαρχιακή Οδό Αμαλιάδας – Χαβαρίου και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν 5,8 γραμμάρια κάνναβης και 6,1 γραμμάρια κοκαΐνης.

    Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, σε περιοχή της Ήλιδας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας και της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, βρήκαν και κατέσχεσαν 236 γραμμάρια κάνναβης και 47 ml έλαιο κάνναβης, ενώ κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οικία τον έτερο κατηγορούμενο και τον συνέλαβαν.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο