Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 20:03

Νοσοκομείο Σωτηρία: Καταγγελία για εργαζόμενο που βιντεοσκοπούσε τα αποδυτήρια

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μεγάλη αναστάτωση στο νοσοκομείο Σωτηρία μετά από επώνυμη καταγγελία για εργαζόμενο ο οποίος φέρεται να βιντεοσκοπούσε τα αποδυτήρια του νοσοκομείου.

Καταγγελία για εργαζόμενο του νοσοκομείου Σωτηρία ο οποίος φέρεται να είχε τοποθετήσει κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου για να βιντεοσκοπεί το προσωπικό την ώρα που άλλαζε ρούχα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Κουτρουμάνος, «ο άνθρωπος ο οποίος είναι στο τμήμα είχε βάλει κάμερες και παρακολουθούσε το προσωπικό στα αποδυτήρια και κατά τη λειτουργία της κλινικής, δηλαδή των βαρδιών.

Όπως προκύπτει από την καταγγελία, στόχος του συγκεκριμένου εργαζομένου ήταν οι γυναίκες νοσηλεύτριες.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο υλικό και στέκονται σε επώνυμη καταγγελία που έχουν λάβει, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία όπως έχει δηλώσει ο καταγγέλλων θα τα θέσει υπόψη των δικαστικών αρχών όταν έρθει η ώρα.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό για το αν ο καταγγελόμενος εργαζόμενος έχει διακινήσει υλικό της παράνομης καταγραφής από τα αποδυτήρια του νοσοκομείου Σωτηρία.

Την ίδια ώρα, επικρατεί μεγάλη αναταστάτωση ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες γυναίκες, με τους ειδικούς να επιμένουν στην ανάγκη καταγγελίας και δημοσιοποιήσης των συγκεκριμένων περιστατικών.

Λύση η δημοσιοποίηση λένε οι ειδικοί

«Άπαξ και πέσει στην αντίληψή μας ότι κάποιος μας βιντεοσκοπεί χωρίς τη συναίνεσή μας, άμεσα πρέπει να απευθυνθούμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας», επισημαίνει η Κέλλυ Ιωάννου, υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και διευθύντρια του CSI Ιnstitute, απευθυνόμενη σε όλες τις γυναίκες που απειλούνται από ανάλογες συμπεριφορές

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 19:37

Σχετικά Άρθρα

  • Αγρίνιο: Υπό διερεύνηση καταγγελία για ανησυχητικό περιστατικό σε σχολείο
    Αγρίνιο: Υπό διερεύνηση καταγγελία για ανησυχητικό περιστατικό σε σχολείο

    Υπό διερεύνηση έχει τεθεί σήμερα από την αστυνομία του Αγρινίου μια καταγγελία.

    Η καταγγελία αφορά σε περιστατικό που φέρεται να συνέβη σε δημοτικό σχολείο του Αγρινίου.

    Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, μαθητής απειλήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο από άλλο μαθητή.

    Φέρεται επίσης να συνέβη το περιστατικό μπροστά σε άλλα παιδιά που αναστατώθηκαν.

    Αν και για το ζήτημα υπήρξαν κάποιες φήμες χθες, σήμερα εντούτοις γονέας κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

    Προφανώς γίνεται η προβλεπόμενη διαχείριση του συμβάντος από τις εμπλεκόμενες αρχές.

    Πηγή: AgrinioNews.gr

  • Θεσσαλονίκη: Νεαρός κατήγγειλε βιασμό - Οι δράστες ανέβασαν βίντεο στο διαδίκτυο
    Θεσσαλονίκη: Νεαρός κατήγγειλε βιασμό - Οι δράστες ανέβασαν βίντεο στο διαδίκτυο

    Στη σύλληψη δύο ανδρών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό,ληστεία και παράβαση του Νόμου περί προστασίας των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

    Είχε προηγηθεί, όπως αναφέρει το thestival. gr καταγγελία 23χρονου, σύμφωνα με την οποία οι προαναφερόμενοι άντρες, μαζί με συνεργό τους, βραδινές ώρες της 13-09-2024, με χρήση βίας, τον εξανάγκασαν να εισέλθει σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Μενεμένης, όπου, παρά τη θέλησή του, προέβησαν, διαδοχικά, σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του, τις οποίες βιντεοσκοπούσαν και ανήρτησαν στο διαδίκτυο, ενώ στη συνέχεια του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, τραπεζική κάρτα, ρολόι χειρός, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρηματικό ποσό.

    Ο 23χρονος οδηγήθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για εξέταση από Ιατροδικαστή, ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποσταλούν στοιχεία στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
    Πηγή: cnn.gr

  • Μυρτώ: Διοικητικές κυρώσεις στον ύπαρχο για απρεπή συμπεριφορά μετά την καταγγελία της μητέρας της
    Μυρτώ: Διοικητικές κυρώσεις στον ύπαρχο για απρεπή συμπεριφορά μετά την καταγγελία της μητέρας της

    Επικοινωνία και με τη μητέρα από το λιμεναρχείο Πειραιά - Της πήραν κατάθεση, καθώς και σε ακόμα μια κύρια που ήταν μαζί για να γίνει και ποινική διερεύνηση

    Διοικητικές κυρώσεις έχουν αποδοθεί στον ύπαρχο του πλοίου που συνέβη το περιστατικό με τη Μυρτώ, έπειτα από τη χθεσινή καταγγελία της μητέρα της.
    Σημειώνεται ότι, το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά είχε εκκινήσει διαδικασία από μόνο του, χθες, μόλις έγινε το περιστατικό κατά τον κατάπλου του πλοίου καθώς, όταν η μητέρα της ζήτησε από τον ύπαρχο εξηγήσεις ήταν μπροστά λιμενικός.
    Οι κυρώσεις αφορούν απρεπή συμπεριφορά βάσει του γενικού κανονισμού του Λιμένα. Επίσης έγινε επικοινωνία και με τη μητέρα από το Λιμεναρχείο και της πήραν κατάθεση, καθώς και σε ακόμα μια κύρια που ήταν μαζί για να γίνει και ποινική διερεύνηση.
    Σημειώνεται ότι πρωτοβουλία είχε αναληφθεί το καλοκαίρι για την τροποποίηση του ΠΔ 44/2011. Βγήκε σε διαβούλευση με θέμα την υποχρέωση επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων με μεταφορική ικανότητα κάτω των 400 επιβατών που κάνουν δρομολόγια μέχρι 30 ναυτικά μίλια να έχουν ασανσέρ και αναβατόρια για άτομα με ειδικές ανάγκες.
    Αφορά όλα τα νεότευκτα πλοία, ενώ θα δοθεί χρόνος στα υπάρχοντα πλοία για να κάνουν τις αναγκαίες μετασκευές. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κα.

    Η καταγγελία της μητέρας

    Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα της Μαίρη Κοτρώτσου, στριμωγμένη σε γκαράζ πλοίου βρέθηκε η Μυρτώ, ενώ επέστρεφαν από την Αστυπάλαια.

    Η κυρία Κοτρώτσου με ανάρτησή της ανέφερε όσα βίωσε η ίδια και η κόρη της στο πλοίο ενώ επέστρεφαν από το νησί.

    Δείτε την ανάρτηση της κυρίας Κοτρώτσου:
    Αναλυτικά η ανάρτησή της:

    Ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο... λέει ενα παλιό τραγουδι... Και ειναι αλήθεια τουλάχιστον για εμάς.

    Δεν προλάβαμε να επιστρεψουμε Αθήηνα. Στον γυρισμό απο Αστυπάλαια μέσα στο πλοίο blue star ferries Naxos συνέβη ότι δεν θα έπρεπε να συμβεί σε κανένα ΑμεΑ και μη.

    1. Στο λιμάνι της Αστυπάλαιας δηλώνω (όπως πρέπει) ότι μεταφέρω ΑμεΑ για να δουν που και ποτέ θα μπούμε. Υποψιασμένη απο τον πηγαιμό που αν και το δήλωσα είχαν στριμώξει το αυτοκίνητο άκρη άκρη και όταν χρειάστηκα κάτι απο μέσα και κατέβηκα όταν έδεσε το πλοίο στο πρώτο λιμάνι ήταν αδύνατο να το πάρω. Όλως τυχαίως μας βάζουν στην ίδια θέση αν και πάλι το είπα. Κατευθείαν έρχεται και το πίσω αυτοκινητο και ευτυχώς που πρόλαβα να ειδοποιήσω τον οδηγό να περιμένει 1 λεπτό να κατεβάσω την Μυρτώ.

    2. Όταν φθάσαμε Πειραιά πριν δέσει το πλοίο μας κατεβάζουν στο γκαράζ που ειναι εντελώς αδύνατο να προσεγγίσουμε το αυτοκίνητο. 15 λεπτά διαμονή στο αποπνικτικό περιβάλλον του γκαράζ με τα καυσαέρια, ακομη και για υγιείς ανθρωπους. Διαμαρτύρομαι, την πάνε λίγο πιο πέρα. Κατεβαίνουν οι οδηγοί και περνάνε στην κυριολεξία απο πάνω της. Και να μην έχεις κορωνοϊό κινδυνεύεις να κολλήσεις. Δεν φοράει μάσκα η Μυρτω λόγω αναπνευστικού προβλήματος. Ξανά διαμαρτύρομαι την πάνε επάνω στο σαλόνι. Περιμένω αφου άδειασε το γκαράζ την κατεβάζουν την βάζω στο αυτοκίνητο να φύγουμε. Δυστυχώς περιμένουμε ξανά, είχαν κατεβάσει και τις δυο ράμπες του παταριού οπότε, αποκλεισμένοι περιμένουμε ξανά.

    3. Επιτέλους βγαίνουμε και πριν την μπουκαπόρτα κοντοστέκομαι γιατί άκουσα ότι ο λοστρόμος φταίει για όλο αυτό, να παραπονεθώ. Μου λέει όχι εγώ, ο ύπαρχος και μου τον δείχνει, που στεκόταν στην μπουκαπόρτα.

    4. Προχωρώ και σταματάω εκει, και εκφράζω στον ύπαρχο το παράπονο μου. Αδιάφορος ψυχρός σαν να μη ακούει λέει: ε και; Δεν ηταν το δικό του παιδί που ταλαιπωρήθηκε και κινδύνευε να πάθει μια επιληπτική κρίση βεβαιώσεις βεβαίως. Ζήτω το όνομά του να αναφερθώ στην εταιρεία γιατί το μικρό ταμπελάκι με τα γράμματα ψείρες, γράφει μόνο το μικρό όνομα, (παρανόμως νομίζω) και αρνείται να το δώσει. Εκνευρίζομαι περισσότερο και λέω δεν πειράζει θα κάνω αναφορά στην εταιρεία σου και στο λιμεναρχείο, αυτοί θα σε βρουν δεν είστε δα και πολλοί. Και τότε ξυπνά απο την απάθειά του, λέει ψυθιρίζοντας ένα όνομα μέσα από τα δόντια του που δεν άκουσα, και αρχίζει να φωνάζει το δικό σου όνομα θέλω. Του δίνω το ταμπελάκι αναπηρίας που γράφει το όνομά μου και τα στοιχεία μου πρόθυμα και βγαζει το κινητό του πηγαίνοντας στο μπροστινό μέρος του αυτονικήτου να βγάλει φωτογραφία με απειλητικό ύψος (μπορεί και να έβγαλε), λέγοντας θα δεις. Λέω δεν καταλαβα τι έκανα; Μου λέει θα κάνω μήνυση γιατί με έβρισες. Λέω εγω καθόλου έχω και μάρτυρα τη γυναίκα δίπλα μου. Μου λέει νομίζεις... υπονοώντας πιθανώς τους εργαζόμενους στο ΚΑΡΑΒΙ. Δεν έβρισα καθόλου γιατί δεν βρίζω για εντελώς προσωπικούς και θρησκευτικούς λόγους, αλλά συνεχίζει τις φωνές και τις απειλές. Παίρνω το κινητο μου στο χέρι και χωρίς να το ανοίξω, δεν μπορούσα άλλωστε λόγω ταραχής, λέω και εγώ το ίδιο. Και τότε παθαίνει παράκρουση και αρχίζει να ουρλιάζει. Με έγραψε λιμεναρχείο λιμεναρχείο ελάτε...

    Και αρχίζει να χτυπά με μένος το αυτοκινητο. Του λέω σταματά να χτυπάς και εγώ το λιμεναρχείο θέλω, να κάνω λίγο πιο άκρη να περιμένω. Συνεχίζει να χτυπά το αμάξι, και ως εκ θαύματος γιατί πάντα υπάρχει Θεός εμφανίζεται το αυτοκίνητο του λιμεναρχείου, που δεν το έβλεπα γιατί με εμπόδιζε η πλάτη του εν λόγω κυρίου (ας πούμε) αλλα ούτε και αυτός πιθανώς το είχε δει γιατί το είχε στην πλάτη του. Κατεβαίνει ο λιμενικός και του λέει τι κάνεις; Σε εχω δει εδώ και ώρα τι κάνεις και επί πλέον φωνάζεις να κάνω τι; Το βλέπεις το σήμα ανάπηρου; Έχει άνθρωπο μέσα και συμπεριφέρεσαι έτσι? Το ξέρεις ότι μπορεί να σου κάνει μήνυση εκείνη; Και τότε αρχίζει η μεταστροφή. Εγώ δεν έκανα τίποτε (πιθανώς έπρεπε κατά τη γνώμη του να μας δείρει κιόλας), η κυρία, και αν δεν κάνει κάτι αυτήη εγώ δεν θα κάνω τ'ιποτε… Όπως καταλαβαίνετε αυτός ηταν ενα εκφοβισμός για να μην του κάνω.

    Πώς το λέμε; Και κερατάς και δαρμένος. Εγώω πάλι πήγα στο λιμεναρχείο ώρα 5.30 μαζί με το λιμενικό, τρέμοντας απο την ταραχή και υπέβαλα επι τόπου γραπτή καταγγελία, για μη τήρηση κανονων που αφορούν φόρτωση- εκφόρτωση ΑμεΑ, απειλητική υβριστική και εκβιαστική συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου.

    5. Ενημέρωσα μεταά απο 2 ώρες τηλεφωνικά την εταιρείια Blue Star, που ομολογώ ότι τάχιστα ασχολήθηκαν και με πήραν μετά να μου ζητήσουν συγγνώμη, καθώς επίσης ενημερώθηκε ο καπετάνιος του καραβιού κ. Καλφοπούλος (αν δεν κάνω λάθος) μου ζήτησε αυτός συγγνώμη και μου είπε ότι ο εν λόγω ύπαρχος θα μετατεθεί.

    Συμπέρασμα υπόσχεση; Κανένα δεν πρέπει να αφήνουμε να μας συμπεριφέρεται έτσι πολλώ δε μάλλον όταν έχει να κάνει με τον άνθρωπο ΑμεΑ που βοηθάμε για μια καλύτερη ζωή.
    Άνθρωποι αδιάφοροι και απαθείς προς αυτό, που δεν τηρούν τους κανονισμούς και δεν έχουν την στοιχειώδη ευγένεια δεν κάνουν για θέσεις που έχουν επαφή με το κοινό. Ας τοποθετηθούν κάπου άλλου να προσφέρουν κάτι πιο αποδοτικό. Δεν κάνουμε όλοι για όλα.

    Η εταιρεία Blue Star ας προσέχει περισσότερο μετά τον φόνο του Αντώνη γιατί η γυναικα του Καίσαρα, δεν αρκεί να ειναι τίμια πρέπει και να δείχνει τίμια. Και πρέπει να περνά από διπλό κοντρόλ το προσωπικό της σε θέματα ευγένειας.

    Πρέπει εμείς που έχουμε άτομα με αναπηρία να ζητάμε το δίκιο μας και να παλεύουμε γι αυτό με οποίο κόστος επιπλέον τρεξίματος και ταλαιπωρίας, γιατί μόνο έτσι σ' αυτήν τη χώρα κάτι θα αλλάξει. Χωρίς αγώνα δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΕ.

    Γιατί ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό, πιο ζωντανό...

    Υ.Σ. προς ενημέρωσή σας: Η εταιρεία Blue Star Ferries και ο καπετάνιος με διαβεβαίωσαν ότι ο ύπαρχος μετατίθεται!!!!
    Πηγή: Protothema.gr
  • Καρπενήσι: Ανατροπή με την καταγγελία της 17χρονης για βιασμό σε camp Taekwondo (upd)
    Καρπενήσι: Ανατροπή με την καταγγελία της 17χρονης για βιασμό σε camp Taekwondo (upd)

    Πλήρης ανατροπή στην καταγγελία της 17χρονης αθλήτριας Taekwondo για βιασμό στο Καρπενήσι.

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη νέα υπόθεση βιασμού που ήρθε στο «φως» μετά από καταγγελία 17χρονη αθλήτριας στις αστυνομικές αρχές στο Καρπενήσι.

    Η 17χρονη που συμμετείχε σε camp Taekwondo σε ξενοδοχείο στο Καρπενήσι είχε καταγγείλει πως έπεσε θύμα βιασμού από 14χρονο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Ωστόσο, λίγο αργότερο, όπως έγινε γνωστό η αθλήτρια απέσυρε την καταγγελία, λέγοντας σε νέα της κατάθεση ότι υπήρξε συναίνεση στη σεξουαλική πράξη.

    Ο 14χρονος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, ενώ για τους λόγους που οδήγησαν την 17χρονη σε ψευδή καταγγελία είναι ότι αναγκάστηκε να πει ψέματα, γιατί την διαπόμπευσε.

    Η σύλληψη έγινε χθες το πρωί στις 27 Αυγούστου.

    Και τα δύο παιδιά συμμετείχαν σε προπονητικό Camp Taekwondo, που πραγματοποιείται στις αθλητικές εγκαταστάσεις γνωστού ξενοδοχείου στο Καρπενήσι Ευρυτανίας.

    Η πρώτη καταγγελία ανέφερε πως η 17χρονη αμετέβη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, προκειμένου να συναντήσει Έλληνα συναθλητή της και εκεί βρισκόταν ο 14χρονος, που είχε γνωρίσει τις προηγούμενες ημέρες από κοινούς φίλους και με τον οποίο επικοινωνούσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Αφού, μπήκε στο εν λόγω δωμάτιο προκειμένου διαπιστώσει αν υπήρχε ο φίλος που αναζητούσε, ο 14χρονος με την χρήση σωματικής βίας την ανέβασε στο πάνω μέρος του δωματίου, όπου προέβη σε γενετήσια πράξη, χωρίς τη θέλησή της.

    Αφού ολοκλήρωσε την πράξη του, ακούστηκε ένας θόρυβος από την πόρτα του δωματίου και όταν ο 14χρονος κατέβηκε να δει ποιος ήταν, τότε η 17χρονη ανασηκώθηκε, ντύθηκε και κατέβηκε στο κάτω χώρο του δωματίου, οπού διαπίστωσε ότι εκεί βρισκόταν ο προπονητής του, στον οποίο όμως δεν ανέφερε κάτι για το συμβάν. Στη συνέχεια η παθούσα ακολούθησε το πρόγραμμα της προπόνησής της και ακολούθως ανέφερε το συμβάν στη Γερμανίδα συνοδό της και στους γονείς της, που βρίσκονται στη Γερμανία.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Βουπρασία: 14χρονη κατήγγειλε 24χρονο Πακιστανό για αρπαγή και βιασμό
    Βουπρασία: 14χρονη κατήγγειλε 24χρονο Πακιστανό για αρπαγή και βιασμό

    Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν οι Αρχές την καταγγελία που έκανε η μητέρα μιας 14χρονης σε βάρος ενός 24χρονου υπηκόου Πακιστάν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr η αλλοδαπή μητέρα φέρεται να είδε την κόρη της να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο με τον Πακιστανό το μεσημέρι της Κυριακής, σε περιοχή της Βουπρασίας.

    Η κόρη της επέστρεψε στο σπίτι το μεσημέρι της Δευτέρας, λέγοντας πως ο 24χρονος πέρα του ότι την άρπαξε και την πήρε μαζί του, την βίασε.

    Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν διατάξει την εξέταση της κοπέλας από Ιατροδικαστή και Παιδοψυχολόγο.

    Σύμφωνα με άλλες πηγές η μητέρα φέρεται να υποστήριξε στις Αρχές πως ο δράστης είχε στο παρελθόν εκφράσει την επιθυμία να παντρευτεί την 14χρονη.

    Φωτογραφία αρχείου: freepik

  • Ηλεία: Ερευνάται καταγγελία 15χρονης για βιασμό σε περιοχή της Αμαλιάδας
    Ηλεία: Ερευνάται καταγγελία 15χρονης για βιασμό σε περιοχή της Αμαλιάδας

    Με πολύ λεπτή προσέγγιση εξετάζουν οι Αρχές την καταγγελία 15χρονης σε χωριό της Ηλείας, για βιασμό από νεαρό αλλοδαπό.

    Η κοπέλα εξετάστηκε από Ιατροδικαστή και Παιδοψυχολόγο και το προανακριτικό υλικό θα προωθηθεί στην Εισαγγελία Αμαλιάδας για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα καταγγελόμενα αφορούν περιστατικό που φέρεται να συνέβη πριν λίγες ημέρες.

    Φωτογραφία αρχείου: freepik

  • «Με ξεγύμνωσε, πάγωσα σαν νεκρή»: Συγκλονιστική κατάθεση της αθλήτριας ενόργανης για τον ομοσπονδιακό προπονητή
    «Με ξεγύμνωσε, πάγωσα σαν νεκρή»: Συγκλονιστική κατάθεση της αθλήτριας ενόργανης για τον ομοσπονδιακό προπονητή

    Σοκ προκαλούν οι αναφορές 26χρονης πρωταθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής για τον εφιάλτη που βίωνε και τα βίαια περιστατικά που αντιμετώπιζε από ομοσπονδιακό προπονητή.

    Στο παρελθόν, όπως αναφέρει ο δικηγόρος της 26χρονης τον είχαν καταγγείλει τουλάχιστον άλλες τέσσερις κοπέλες για παρόμοια περιστατικά, με τις καταγγελίες να μπαίνουν στο αρχείο λόγω παραγραφής.

    Τα περιστατικά που σοκάρουν

    Η κακοποίησή της, όπως αναφέρει στη Real News, ήταν αρχικά κυρίως λεκτική και σωματική. «Το 2012, σε ηλικία 14 ετών, είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι μου, με αποτέλεσμα να χάσω τους αγώνες εκείνης της χρονιάς. Εξαιτίας αυτού ξεκίνησαν η πολύ άσχημη συμπεριφορά, οι προσβολές, οι βρισιές και η σωματική κακοποίηση. Έλεγα ότι πονάω απίστευτα, όμως κανείς δεν με πίστευε, με έβαζε να κάνω κανονικά προπόνηση κυριολεκτικά κουτσή. Με έβαζε σε κουβά με πάγο και κρύο νερό ώστε να μην καταλαβαίνω το πόδι μου».

    Και συνεχίζει η 26χρονη: «Με αποκορύφωμα μια ημέρα στην προπόνηση, που έκλαιγα από τον πόνο, βρήκα το θάρρος να πω στον προπονητή μου πως δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν μπορώ να περπατήσω, πονάω πάρα πολύ. Η απάντησή του εκείνη την ημέρα ήταν να με διώξει από την προπόνηση, όμως πριν πάρω τα πράγματά μου να φύγω με τράβηξε από το χέρι, με πήγε στα αποδυτήρια των αγοριών που έλειπαν και, όπως με κοιτούσε αγριεμένος, με έπιασε από τον λαιμό, με σήκωσε και με κόλλησε στον τοίχο, ενώ ταυτόχρονα με έβριζε. Λίγα λεπτά μετά έφυγα από το γυμναστήριο με κλάματα και ενημέρωσα τους γονείς μου για το περιστατικό. Ο πατέρας μου του έκανε μήνυση, την οποία όμως απέσυρε», σημειώνει η 26χρονη αθλήτρια στη μήνυσή της.

    Η σεξουαλική παρενόχληση και το περιστατικό κακοποίησης

    Όπως σημειώνει η αθλήτρια, ο προπονητής, από το 2016 που ενηλικιώθηκε, άρχισε να την παρενοχλεί και σεξουαλικά. «Μου έλεγε συνέχεια ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει άλλος άνδρας στη ζωή μου πέρα από αυτόν και τώρα που ενηλικιώθηκα είναι καιρός να προχωρήσουμε τη "σχέση" μας (γιατί όταν ήμουν ακόμα ανήλικη μου έλεγε συχνά ότι όταν θα κλείσω τα 18 θα πρέπει να κάνουμε σεξ και εγώ του έλεγα όχι). Εγώ του απαντούσα "όχι, δεν θα κάνω τίποτα μαζί σας, εσείς είστε ο προπονητής μου, τίποτε άλλο". Εκείνος επέμενε ότι, εκτός από προπονητής, είναι και ο άνδρας μου και ο γκόμενός μου και εγώ του ξαναέλεγα όχι».

    Τίποτα, όμως, βάσει των όσων αναφέρει στη μήνυσή της η κοπέλα δεν τον σταματούσε, με τη συμπεριφορά του να γίνεται όλο και πιο επιθετική. «Το χειρότερο για μένα συνέβη τον Ιούνιο του 2017. Εκείνη την ημέρα, αφού είχαν φύγει όλοι από το γυμναστήριο, με πήγε δίπλα, μου έβγαλε το αθλητικό μου μπουστάκι, με ξεγύμνωσε από τη μέση και πάνω, με ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι του μασάζ που είχε εκεί, ανέβηκε πάνω μου, πάγωσα σαν να ήμουν νεκρή. Δεν μιλούσα και κυριολεκτικά παρέλυσα».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πύργος: Στο μικροσκόπιο η καταγγελία της 15χρονης για τους βιασμούς με δράστη τον 29χρονο συγγενή
    Πύργος: Στο μικροσκόπιο η καταγγελία της 15χρονης για τους βιασμούς με δράστη τον 29χρονο συγγενή

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Με πολύ προσοχή και διακριτικότητα εξετάζουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εξετάζουν την υπόθεση καταγγελίας βιασμού κατ’ εξακολούθηση που έκανε μια 15χρονη από χωριό του δήμου Πύργου όπως έγραψε χθες το ilialive.gr, σε βάρος 29χρονου στενού συγγενή της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα καταγγελλόμενα φέρονται να ξεκίνησαν χρονικά πριν από ενάμιση χρόνο και το τελευταίο περιστατικό να συνέβη πριν τρεις μήνες.

    Ο φερόμενος ως δράστης των βιασμών, με βάση τα καταγγελλόμενα, λόγω της συγγενικής σχέσης που έχει με τη 15χρονη, φέρεται να εκμεταλλεύτηκε την πρόσβαση στο σπίτι της, αλλά και την απουσία των μελών της οικογένειας.

    Η 15χρονη φέρεται να μην άντεξε άλλο αυτό που συνέβαινε και να εκμυστηρεύτηκε σε φιλικό της πρόσωπο, που την προέτρεψε να ενημερώσει τους γονείς της και την Αστυνομία.

    Όλα τα δεδομένα αλλά και στοιχεία που ερευνώνται έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφάλειας, προκειμένου να εντοπίσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

    Η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Πάτρα για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης μετά την καταγγελία της.

    Φωτογραφία: freepik

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch