Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 15:37

Γλυκά Νερά - Δικηγόρος Μυλωνοπούλου: Η Καρολάιν φοβόταν και έψαχνε σπίτι να φύγει

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η συνήγορος της Ελένης Μυλωνοπούλου, της επικαλούμενης συμβούλου ψυχικής υγείας του ζευγαριού αποκάλυψε ότι η Καρολάιν έψαχνε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Σύνταγμα

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν αποκάλυψε ότι ο δολοφόνος και σύζυγός της, απαίτησε από την μητέρα της 20χρονης να πληρώσει για το φέρετρο του παιδιού της.

«Εγώ εκείνο που θέλω να σας πω και να κλείσω, γιατί δε θέλω να το σχολιάσω, φοβάμαι ότι θα παρεκτραπώ, είναι ένα. Και φαντάζομαι θα μείνετε κι εσείς άναυδοι όπως έμεινα κι εγώ χθες. Το φέρετρο της Καρολάιν απαίτησε ο δράστης να το πληρώσει η μητέρα της και το πλήρωσε. Καλή σας ημέρα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θανάσης Χαρμάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συνήγορος Μυλωνοπούλου: H Καρολάιν έψαχνε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Σταματία Μάρκου, συνήγορος της Ελένης Μυλωνοπούλου, της επικαλούμενης συμβούλου ψυχικής υγείας του ζευγαριού αποκάλυψε ότι η Καρολάιν έψαχνε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Σύνταγμα. Ήθελε να τον εγκαταλείψει και να βρει μια κατοικία κοντά στη σχολή μαγειρικής στην οποία και σκόπευε να φοιτήσει.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η ίδια, η Καρολάιν είχε αποκαλύψει στην Ελένη Μυλωνοπούλου ότι η σχέση είχε φτάσει σε τέλμα, ότι φοβόταν πάρα πολύ τον Αναγνωστόπουλο και της ζητούσε συμβουλές πώς να διαχειριστεί το πρόβλημα αυτό.

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας εκτιμά επίσης ότι μήνυμα που έλαβε από την Καρολάιν για να διακόψουν τις συνεδρίες δεν είναι διόλου απίθανο να είχε σταλεί από τον ίδιο τον δολοφόνο, σημείωσε επίσης η κ. Μάρκου.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 13:34

Σχετικά Άρθρα

  • Το έγκλημα που συγκλόνισε τα Τρίκαλα: Σκότωσε σύζυγο, μητέρα, πατέρα και άλλους 5 συγγενείς - Γλίτωσαν μόνο τα παιδιά του
    Το έγκλημα που συγκλόνισε τα Τρίκαλα: Σκότωσε σύζυγο, μητέρα, πατέρα και άλλους 5 συγγενείς - Γλίτωσαν μόνο τα παιδιά του

    Ήταν 28 Ιουνίου 1991, όταν ο 48χρονος Σπύρος Σταρίδας πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και βγήκε σε μία «περιπολία θανάτου» στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων

    Ένα από τα πιο πολύνεκρα φονικά όλων των εποχών στη χώρα μας και μία υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα με τις ανατριχιαστικές της λεπτομέρειες, αλλά και την ασύλληπτη απάθεια του φονιά που πήρε άδικα τις ζωές οκτώ ανθρώπων και μαζί και τη δική του. Οι πολλαπλές ανθρωποκτονίες στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων τάραξαν την ελληνική κοινωνία και για μία ακόμα φορά έφεραν στην επιφάνεια την ψυχοπαθολογία του δράστη ενός τέτοιου εγκλήματος, αλλά και το νομικό καθεστώς που επιτρέπει την οπλοφορία σε ανθρώπους που έχουν εκδηλωμένα ψυχικά νοσήματα.

    Πρόκειται για ένα από τα εγκλήματα που παρουσιάζονται στο βιβλίο «100 εγκλήματα στην Ελλάδα» που έχει κυκλοφορήσει μαζί με το ΘΕΜΑ της Κυριακής.

    Το περιστατικό έγινε στις 28 Ιουνίου του 1991, όταν ο 48χρονος Σπύρος Σταρίδας πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα Σμίθ-Γουέσον και βγήκε σε μία «περιπολία θανάτου» στο μέχρι τότε ήσυχο χωριό, λίγο έξω από την Πύλη Τρικάλων. Στην πορεία του σκότωνε όποιον συναντούσε. Διαδοχικά από τα πυρά του χτυπήθηκαν ο πατέρας του Αθανάσιος Σταρίδας 67 ετών, η μητέρα του Δήμητρα Σταρίδα 66 ετών, ο παππούς του Κωνσταντίνος Σταρίδας 88 ετών, η γιαγιά του Λαμπρινή Σταρίδα 87 ετών, η σύζυγός του Σταμούλω Σταρίδα 44 ετών, η θεία του Στυλιανή Ζιάγκα 57 ετών, ο θείος του Παναγιώτης Ζιάγκας 67 ετών και ο γείτονάς του Ηλίας Κουσκουρής 68 ετών. Σε όλο αυτό το δολοφονικό αμόκ, υπήρξε μία τραγική στιγμή, την οποία ανέφεραν ως μαρτυρία οι εφημερίδες της εποχής. Έχοντας ξεκινήσει τη «βόλτα θανάτου» με τους γονείς του, ο Σταρίδας μπήκε στο σπίτι του όπου βρίσκονταν τα δύο μικρά παιδιά του, 10 και 12 ετών. Τα παιδάκια τον ικεύτευαν με σπαρακτικές φωνές «Μην μας σκοτώνεις και εμάς πατέρα», κάτι που, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έκανε τον δράστη να σταματήσει για λίγη ώρα και να δείχνει ότι επανέρχεται στα συγκαλά του. Όμως προσπέρασε τα παιδιά, ευτυχώς χωρίς να τα πειράξει, και συνέχισε το μακελειό, σκοτώνοντας και τους υπόλοιπους.

    Έχοντας ήδη πυροβολήσει τους γονείς του, βγήκε στον δρόμο με την καραμπίνα και τους πρώτους που συνάντησε ήταν ο θείος και η θεία του, οι οποίοι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και να τον κάνουν να σταματήσει. Όμως ο Σταρίδας βρισκόταν χαμένος στον δικό του κόσμο και σηκώνοντας την καραμπίνα πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το ζευγάρι. Σειρά είχε ο γείτονάς του, ο Ηλίας Κουσκουρής, ο οποίος βρισκόταν στην αυλή του και προσπάθησε και αυτός να τον πείσει να αφήσει την καραμπίνα. Μάταια όμως, καθώς ο Σταρίδας τον πυροβόλησε και αυτόν και τον σκότωσε στην είσοδο του σπιτιού του. Σειρά είχε η γυναίκα του δράστη, η οποία είχε καταφύγει στο σπίτι του κουμπάρου τους για να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία. Όμως ο Σταρίδας αντιλήφθηκε ότι βρισκόταν εκεί, έφτασε εκτός εαυτού και στην αυλή του σπιτιού πυροβόλησε και τη γυναίκα του. Μετά από αυτό, στήριξε την καραμπίνα στο έδαφος και αυτοπυροβολήθηκε, βάζοντας τέλος στη ζωή του, έχοντας ρίξει συνολικά 15 φυσίγγια.

    Όλα όσα εκτυλίχθηκαν τις επόμενες ώρες και ημέρες στο χωριό θύμιζαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Ενώ και οι δημοσιογράφοι που είχαν φτάσει εκεί μετέδιδαν αφηγήσεις και έστελναν φωτογραφίες που προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση σε όλη την Ελλάδα για ένα ανήκουστο φονικό. Η εικόνα με τα οκτώ φέρετρα (μεταξύ αυτών και του δράστη, όχι όμως της μητέρας του που πέθανε μία μέρα μετά) ήταν συγκλονιστική, ενώ οι σπαρακτικές φωνές σε κάθε γωνιά του χωριού δημιουργούσαν ένα απόκοσμο σκηνικό. Οι νεκροί συγγενείς (μαζί και ο δράστης) τάφηκαν σε ομαδικό τάφο, ενώ χωριστός τάφος υπήρξε για τον γείτονα. Σε ξεχωριστό τάφο επίσης έγινε και η ταφή της μητέρας μία ημέρα μετά.

    Η υπόθεση του Παλαιομονάστηρου συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη, όχι μόνο για το πλήθος των δολοφονημένων ανθρώπων αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Το ενδιαφέρον στράφηκε αμέσως στο προφίλ του δράστη, για τον οποίον οι ρεπόρτερ της εποχής αποκάλυψαν ότι έπασχε από σοβαρή ψυχική ασθένεια και μάλιστα είχε νοσηλευτεί. Τον τελευταίο καιρό πριν από το έγκλημα είχε πάψει να παίρνει τη φαρμακευτική αγωγή του και παράλληλα είχε ξεκινήσει να πίνει πολύ. Μία χαρακτηριστική λεπτομέρεια που γράφτηκε στις εφημερίδες της εποχής ήταν ότι λίγες ώρες πριν από το μακελειό είχε ζητήσει από τη γυναίκα του να του ετοιμάσει το καλό παντελόνι και το πουκάμισο με τα αστέρια γιατί εκείνο το βράδυ θα σκοτωνόταν.

    Της είχε ζητήσει επίσης να πάρει τα παιδιά και να φύγουν. Οι συγγενείς του είχαν μπει σε υποψίες ότι κάτι ετοίμαζε, όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την έκταση του κακού< υπηρεσίες ιστορικό ψυχικών παθήσεων να μπορούν να βγάζουν άδεια οπλοφορίας (το όπλο του το είχε κάνει δώρο μία εξαδέλφη του από τον Καναδά). Η υπόθεση οδήγησε σε ευρύτερη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και ευαισθητοποίησε τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την ευκολία με την οποία δίνεται μία κυνηγετική άδεια σε άτομα που πάσχουν από ψυχικές νόσους.

    Πηγή: protothema.gr

  • Φωτιές στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 80χρονος για εμπρησμό
    Φωτιές στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 80χρονος για εμπρησμό

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 80χρονος που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά.

    Ο 80χρονος, που είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κάτ' εξακολούθηση, είναι υπαίτιος, σύμφωνα με τη δικογραφία, για τις 4 εστίες πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά στις 11 Αυγούστου, ημέρα που ξέσπασε και η μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα.

    Στα στοιχεία που οδήγησαν στην σύλληψη του, περιλαμβάνεται βιντεοληπτικο υλικό στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί να πετά από το αυτοκίνητο του, εύφλεκτο υλικό σε τέσσερα σημεία.

    Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία . Η Ανακρίτρια πριν ακούσει τον 80χρονο έλαβε κατάθεση από μία μάρτυρα υπεράσπισης που προτάθηκε από τον ηλικιωμένο.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Την Τετάρτη απολογείται ο 80χρονος που έβαλε 4 φωτιές - Πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα από το αυτοκίνητο
    Την Τετάρτη απολογείται ο 80χρονος που έβαλε 4 φωτιές - Πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα από το αυτοκίνητο

    Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, ο 80χρονος που συνελήφθη μετά από ένταλμα, ως υπαίτιος της πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή (11/8).

    Ο 80χρονος, που οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία, βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη.

    Το κατηγορητήριο

    Στον ηλικιωμένο αποδίδεται ότι είναι ο υπαίτιος για τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής, σχεδόν ταυτόχρονα, στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους, καθώς και για μία ακόμη το βράδυ της ίδιας μέρας.

    Σύμφωνα με στοιχεία, από βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει σε βάρος του οι αρχές, ο 80χρονος φαίνεται να πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα σε ξερά χόρτα, μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Γλυκά Νερά: Συνελήφθη 80χρονος που κατηγορείται για την πρόκληση από πρόθεση τεσσάρων πυρκαγιών
    Γλυκά Νερά: Συνελήφθη 80χρονος που κατηγορείται για την πρόκληση από πρόθεση τεσσάρων πυρκαγιών

    Ο 80χρονος κατηγορείται για 3 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα περίπου στις 13:30 στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και για άλλη μια φωτιά στις 20:30 της ίδια ημέρας

    Συνελήφθη από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, ένας 80χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών σε δασική έκταση, από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση στις 11 Αυγούστου 2024, στην περιοχή Γλυκά Νερά Αττικής.

    Ο 80χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στην ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

    Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια:

    Ο 80χρονος κατηγορείται για 3 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα περίπου στις 13:30 στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και για άλλη μια φωτιά στις 20:30 της ίδια ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν τις παραπάνω φωτιές ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα (σ.σ. στις 13:32) και ακολούθησε η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής (σ.σ. στις 15:03) και η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ερέτριας (σ.σ. στις 15:53).

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος, που είναι συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα (διατηρούσε κατάστημα) και δεν έχει ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, αρνείται να μιλήσει και δεν έχει ομολογήσει, ούτε έχει παραδεχθεί τις πράξεις του.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν άδεια μπιτόνια που χρησιμοποιούνται για βενζίνη.

    Οι φωτιές μπήκαν με τη ρίψη φλεγόμενου αντικείμενου (πανί ή χαρτί), ενώ στην τελευταία εστία βρέθηκε και αναπτήρας τύπου zippo (ανοιχτός).

    Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό όπου φαίνεται πως έβαζε τις φωτιές μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του. Συγκεκριμένα έκοβε ταχύτητα και πετούσε το φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα.

    Πηγή: protothema.gr

  • Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή που ξεσπά η πυρκαγιά και τη διαφυγή των υπόπτων
    Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή που ξεσπά η πυρκαγιά και τη διαφυγή των υπόπτων

    Τέσσερις άνδρες έχουν προσαχθεί ως ύποπτοι για τη μεγάλη πυρκαγιά στην πλαγιά του Υμηττού, στα Γλυκά Νερά - Φέρονται να έκαναν δοκιμαστικές πτήσεις drone - Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

    Οι δραματικές στιγμές που δείχνουν το ξέσπασμα της μεγάλης φωτιάς στα Γλυκά Νερά που απείλησε τον Υμηττό, αλλά και όσα ακολούθησαν με τους ανθρώπους οι οποίοι φέρονται να ευθύνονται και η προσπάθειά τους να απομακρυνθούν όταν είδαν ότι είχαν αρχίσει ήδη να καίγονται πεύκα, έχουν καταγραφεί σε βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.
    Στο πρώτο μέρος του βίντεο, φαίνεται καθαρά να έχει μόλις πιάσει φωτιά στα ξερόχορτα πάνω από το γήπεδο και το νεκροταφείο των Γλυκών Νερών και ένας άνδρας σπεύδει να απομακρυνθεί. Στο δεύτερο μέρος ένα βαν σκούρου χρώματος απομακρύνεται με ταχύτητα από το σημείο, ενώ οι φλόγες έχουν ήδη θεριέψει.
    Δείτε το βίντεο:

    Για τη μεγάλη πυρκαγιά έχουν προσαχθεί τέσσερα άτομα στο αστυνομικό τμήμα της Παιανίας, ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε μετά από πτώση drone με το οποίο οι τέσσερις έκαναν δοκιμαστική πτήση στη δασική περιοχή.

    Μάλιστα, την ώρα που μετέβαιναν στο σημείο οι αστυνομικοί Βορειοανατολικής Αττικής, εντόπισαν αυτά τα τέσσερα άτομα που έφευγαν γρήγορα από την περιοχή.

    Τότε οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου, τους προσήγαγαν. Τους οδήγησαν στο ΑΤ Παιανίας ενώ έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική.

    Βίντεο με το drone που βρέθηκε στο σημείο:
    Σημειώνεται πως η φωτιά στα Γλυκά Νερά, σε λιγότερο από δύο ώρες, οριοθετήθηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αφού στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ επιχείρησαν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, έσπευσαν 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ συνέδραμαν και 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

    Δεν είχε αέρα στο σημείο και παρότι ξέσπασε πλησίον του οικισμού, δεν πήγε προς τον αστικό ιστό.

    Δείτε βίντεο από τη φωτιά στα Γλυκά Νερά:
    Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 ώστε όσοι βρίσκονταν στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα.

    Το drone είναι τύπου SARISA SRS-1A της εταιρείας SAS. Τον ίδιο τύπο drone έχει και η Πυροσβεστική υπηρεσία με το εν λόγω μη επανδρωμένο όχημα να είναι η στρατιωτική έκδοση, που πιστοποιήθηκε από το ΝΑΤΟ ως εκτοξευτής ρουκετών. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας, ο χρόνος πτήσης εξαρτάται από το φορτίο, την αποστολή και τις συνθήκες, αλλά σε κάθε περίπτωση ξεπερνά τα 20 λεπτά με μέγιστο φορτίο. Το SARISA SRS-1A προωθείται εμπορικά στη διεθνή αγορά των οπλισμένων drone, στην κατηγορία των συστημάτων χαμηλού κόστους. Το drone, σύμφωνα με το εμπορικό του φυλλάδιο μπορεί να εξοπλιστεί με μονό ή διπλό εκτοξευτή ρουκετών, συμπεριλαμβανόμενης της ρουκέτα 2,75 ιντσών HYDRA 70.

    Nα σημειωθεί πως το ελληνικό drone παρουσιάστηκε το 2021 στην έκθεση DEFEA ενώ φέτος συμμετέχει στη Eurosatory 2024 στο Παρίσι.
  • Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Εστάλη 112, εκκενώνεται το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
    Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Εστάλη 112, εκκενώνεται το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

    Σε συναγερμό έθεσε την Πυροσβεστική φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Γλυκά Νερά.

    Εστάλη 112 - Κοντά σε οικισμό οι φλόγες

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φλόγες είναι κοντά σε οικισμό, ενώ εστάλη και 112 που ζητά από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

    Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:20 σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής, στη βόρεια πλευρά του Υμηττού και μέχρι στιγμής κινείται αντίθετα από τα σπίτια, προς το δασικό κομμάτι σε σημείο όπου υπάρχει πυκνή δασική έκταση.

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Λόγω της η Αστυνομία έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

    • Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά)

    • Επί Ανωνύμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα)

    • Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου)

    • Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά)

    • Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής)

    Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής - Εκκενώθηκε το Αμερικανικό Κολλέγιο

    Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

    Για λόγους ασφαλείας εκκενώνεται αυτή την ώρα το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αρετή: Τρισάγιο από τους κατοίκους στο σημείο που δολοφονήθηκε η 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου
    Αρετή: Τρισάγιο από τους κατοίκους στο σημείο που δολοφονήθηκε η 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου

    Τρισάγιο τέλεσαν ο ιερέας και οι κάτοικοι της Αρετής το πρωί της Κυριακής στο σημείο που δολοφονήθηκε η 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου, από τον 37χρονο θείο και κουμπάρο της.

    Σήμερα συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το αποτρόπαιο έγκλημα και οι κάτοικοι της Αρετής θέλησαν με τον τρόπο αυτό να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης Βασιλικής.

    “Σήμερα συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το βράδυ που ένα παιδί ξεψύχησε ‘’στην πόρτα μας ‘’.Λίγοι κάτοικοι του χωριού μας μαζί με τον εφημέριο του ναού Ζωοδόχου Πηγής Αρετής π. Δημήτριο Πανέτα τελέσαμε τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας. Συγκλονισμένοι θέλουμε να εκφράσουμε να θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της. Είναι ότι πιο τραγικό μπορεί να ζήσει μια μανά και ένας πατέρας. Καλό παράδεισο Βασιλική!!!”, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρετής Βασίλης Δρακιάς.

    Areti trisagio 2

    Areti trisagio 3

  • Δολοφονία 11χρονης: Πως “έλυσαν” άμεσα την υπόθεση στην Υ.Α. Πύργου - Σε λιγότερο από μια ώρα “έσπασε” ο δολοφόνος
    Δολοφονία 11χρονης: Πως “έλυσαν” άμεσα την υπόθεση στην Υ.Α. Πύργου - Σε λιγότερο από μια ώρα “έσπασε” ο δολοφόνος

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Μια υπόθεση που δεν αφέθηκε στην τύχη της, αλλά δουλεύτηκε με μεθοδικότητα και η έρευνα είχε άμεσα αποτελέσματα, ήταν αυτή της εξιχνίασης της εξαφάνισης της 11χρονης Βασιλικής Νικολοπούλου, που εξελίχθηκε σε μια αποτρόπαια δολοφονία, από τον 37χρονο θείο και κουμπάρο της… Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου χρειάστηκαν ελάχιστες ώρες για να βρουν το δράστη και ακόμα λιγότερο χρόνο για να τον οδηγήσουν στην ομολογία της δολοφονίας που συντάραξε το πανελλήνιο.

    Οι κάμερες έδωσαν στοιχεία

    Στην Υ.Α. Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από τη Μυρτιά, από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα. Την ώρα που οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ πραγματοποιούσαν έρευνες στο χωριό και γύρω από αυτό, παράλληλα εξέταζαν και το υλικό από κάμερες ασφαλείας που θα μπορούσε να δώσει στοιχεία. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξέτασαν με προσοχή τα βίντεο μη χάνοντας χρόνο το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

    Σύντομα είχαν εντοπίσει τις κινήσεις του μαύρου VW Golf, που αρχικά εκινείτο στο χωριό και έπειτα φάνηκε ότι μπαίνει σε αυτό το κορίτσι. Ενώ προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν τον ιδιοκτήτη, βρέθηκαν στη γειτονιά και στο σπίτι του κοριτσιού. Η παρατηρητικότητα των αστυνομικών εντόπισε εκεί ένα μαύρο Golf. Άμεσα ρώτησαν σε ποιον ανήκει και εκεί ο 37χρονος δήλωσε πως ήταν δικό του.

    Ο δολοφόνος, απόλυτα ψυχρός είχε επιστρέψει εκεί που ξεκίνησαν όλα - όπως είχε κάνει και νωρίς το πρωί - μετά τη δουλειά του, εκδηλώνοντας το δήθεν ενδιαφέρον του, για την τύχη της ανιψιάς και κουμπάρας του. Άλλωστε από το πρωί είχε κοινωοποιήσει στο προφίλ του στο Facebook την ανακοίνωση αναζήτησης του κοριτσιού.

    Οι αστυνομικοί δεν έχασαν χρόνο και έστω με μοναδικό στοιχείο το ίδιο αυτοκίνητο με αυτό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, τον “σήκωσαν” άμεσα για να τον πάνε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Το κουβάρι είχε αρχίσει να ξετυλίγεται…

    Σε λιγότερο από μια ώρα τον “έσπασαν”

    Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας γινόταν η προσαγωγή του 37χρονου. Έδειχνε σκληρός και απόλυτος ότι δεν ξέρει κάτι, όμως με μεθοδικότητα οι αστυνομικοί άρχισαν να του παραθέτουν τα στοιχεία που δεν μπορούσε να αντικρούσει. Είχε θολώσει τόσο που δεν μπορούσε να βρει ούτε μια δικαιολογία. Όσο σκληρός και έδειχνε, άρχισε να “σπάει”.

    Πρώτα οι αστυνομικοί έλεγξαν το μητρώο του. Η καταδίκη για βιασμό, έκανε τους αστυνομικούς να καταλάβουν πως μπροστά τους είχαν το δράστη μιας άσχημης κατάστασης, χωρίς να ξέρουν όμως ποια ήταν η κατάληξη.

    Αρχικά αρνήθηκε πως το κορίτσι είχε φύγει μαζί του, η εικόνα του βίντεο όμως ήταν κάτι που δεν μπορούσε να διαψεύσει. Άρχισε να περιγράφει πως έφυγαν και μετά, την βόλτα αρχικά στον Πύργο και έπειτα στον κάμπο. Η πίεση πάνω του αυξανόταν. Πριν περάσει μια ώρα προανάκρισης, ομολόγησε πως το παιδί το είχε σκοτώσει και πως σκοπός του ήταν να συνευρεθεί ερωτικά με την 11χρονη.

    Η άρνησή της και η κουβέντα της “θα το πω στη μαμά και το μπαμπά” τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως θα πήγαινε φυλακή, μιας και είχε γλιτώσει και ήταν με αναστολή εκτός κελιού, για τον βιασμό που είχε διαπράξει το 2017. Χαμένος πλέον, άρχισε να λέει πως την κοπέλα την πήγε στο Τραγανό του δήμου Πηνειού. Δεν άργησε όμως να καθαρίσει το μυαλό του και να υποδείξει στους αστυνομικούς, που βρισκόταν το πτώμα της 11χρονης, στην Αρετή Λεχαινών.

    Ο εντοπισμός

    Ο 37χρονος οδήγησε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας τους αστυνομικούς στο σημείο που βρισκόταν το πτώμα της 11χρονης. Από τον κεντρικό χωματόδρομο που οδηγεί από την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στην περιοχή “Καταράχι” της Αρετής, ο δράστης είχε στρίψει το μαύρο Golf σε ένα δρομάκι, στην είσοδο ενός χωραφιού με τριφύλι. Εκεί προσπάθησε να βιάσει το παιδί και όταν αρνήθηκε, το έβγαλε από το αυτοκίνητο και το σκότωσε με πολλαπλά χτυπήματα με κατσαβίδι.

    Οι κηλίδες αίματος που βρήκαν στο σημείο οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά του. Στη συνέχεια ο δράστης έσυρε το σώμα της 11χρονης προς τις καλαμιές. Αυτή την πορεία των λίγων μέτρων, όπως είπε άκουσε τη Βασιλική να ξεψυχά. Άφησε το κορίτσι στις καλαμιές, το σκέπασε πρόχειρα με ξερόκλαδα και έφυγε. Αυτά συνέβησαν στο χρονικό διάστημα λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ. Ο 37χρονος στη συνέχεια έφυγε και πήγε στο σπίτι του στην Αρετή, για να κοιμηθεί ατάραχος δίπλα στην εγκυμονούσαν σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους… Σα να μην τρέχει τίποτα...

    dolofonia 11xroni 7Οι αστυνομικοί στο σημείο που βρέθηκαν οι πρώτες κηλίδες αίματος της 11χρονης.

    dolofonia 11xroni 8

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο