Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 13:38

Συγκινεί η ανάρτηση της μητέρας της μικρής Αναστασίας: «Ξύπνα νεραϊδούλα μου»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με λόγια που προκαλούν συναισθήματα βαθύτατης συγκίνησης εκφράζει τον πόνο της για τον θάνατο της κόρης της

Με μια ανάρτηση που προκαλεί συναισθήματα βαθύτατης συγκίνησης η μητέρα της 7χρονης Αναστασίας, που έχασε τη μάχη, μετά από πολύμηνο αγώνα, ενάντια σε μία σπάνια μορφή επιθετικού παιδικού καρκίνου, εκφράζει τον πόνο της για τον θάνατο της κόρης της. Η Ξένια Πρεζεράκου γράφει συγκεκριμένα:

«Ποιο ριζικό με στοίχειωσε ποια μαύρη γενιάς κατάρα να χάσω τον πατέρα μου να χάσω το παιδί μου; Κλαίνε οι κάμποι τα βουνά κλαίνε όλοι οι άνθρωποι, νιώθετε τον πόνο μας μαζί και την αγάπη. Αγάπη απεριόριστη μα τσίμπησε το αδράχτι… Θα μείνει αιώνια ξαπλωτή μιας μάγισσας κατάρα. Ξυπνά νεραϊδούλα μου, ξυπνά γλυκό μου πλάσμα να λάμψει πάλι ο ουρανός να ανθίσουν τα λουλούδια. Όλη η πλάση σκοτεινή μαζί με την καρδιά μου με τον Ηλία πλάι μου, μα σκίζεται η καρδιά μου. Καλό ταξίδι αστέρι μου .. Σε αγαπάμε πολύ».

Η μικρή Αναστασία βρισκόταν στις ΗΠΑ από το περασμένο φθινόπωρο, όπου λάμβανε μία εξειδικευμένη θεραπεία. Έχοντας δίπλα της τη μητέρα της αλλά και τον πατέρα της, Ηλία Τριανταφυλλάκη, είχε ολοκληρώσει τους δύο κύκλους θεραπείας στο Χιούστον και ξεκινούσε έναν τρίτο κύκλο θεραπείας στη Νέα Υόρκη. Παρά τον αγώνα της, ωστόσο, η Αναστασία, έχασε τη μάχη και έφυγε από τη ζωή.

Το ανατριχιαστικό γράμμα του πατέρα

Χαρακτηριστικά του δύσκολου αγώνα που έδωσε η μικρή Αναστασία είναι όσα ανατριχιαστικά έγραψε ο πατέρας της σε ένα συγκλονιστικό γράμμα λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή από τη σπάνια μορφή παιδικού καρκίνου.

«Της πήρες την ακοή, τις κάναμε καρδιές για να τις δείξουμε ποσό την αγαπάμε, της πήρες την αριστερή πλευρά , περπατούσε και ανέβαινε τις σκάλες με ένα χέρι και ένα πόδι, της πήρες την ομιλία, μας έκανε σχήματα με το χέρι, της πήρες το χαμόγελο, μας έλεγε πως χαμογελάει και ας μη φαίνεται. Της πήρες τη χαρά, τη ζωή της , απομονωμένη από τις φίλες της, την οικογένεια της και το σχολείο της, είχε τους δυο γονείς της κοντά να την αγαπάνε και να την φροντίζουν. Της πήρες την τελευταία απόλαυση - το φαγητό, έβλεπε μαστερσεφ και ξεχνιόταν και έκανε ασκήσεις να μπορέσει να ξαναφάει. Της έδωσες τον χειρότερο χειμώνα των 150 ετών να πηγαίνει σε ένα παγωμένο σπίτι 15 φορές τη μέρα τουαλέτα. Αναγκάστηκε να φορέσει πάνες αλλά δε την ένοιαξε γιατί την φρόντιζαν οι γονείς της όπως ήταν μωρό. Δεν ήθελε ποτέ να κάτσει σε παιδικό καρότσι, την έβαλες σε αναπηρικό. Της άρεσε να πηγαίνει στο μοναστήρι και στην εκκλησία, την έβαλες σε νοσοκομείο να μην μπορεί να βγει. Της άρεσε να φτιάχνει τα μαλλιά της, της πήρες αρκετά. Τώρα πας να της πάρεις την ανάσα της , μόνο έτσι μπορείς να την λυγίσεις. Όμως δεν την κερδίζεις, ότι και να γίνει δεν μπορείς. Το πνεύμα της δε νικιέται».

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 11:19

Σχετικά Άρθρα

  • Το τελευταίο γράμμα του πατέρα της μικρής Αναστασίας που ραγίζει καρδιές
    Το τελευταίο γράμμα του πατέρα της μικρής Αναστασίας που ραγίζει καρδιές

    Ο χαμός της 7χρονης ανιψιάς της Έρρικας Πρεζεράκου έχει σκορπίσει θλίψη το Πανελλήνιο

    Μετά από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, η μικρή Αναστασία έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, 3 Ιουλίου. Η είδηση έγινε ευρέως γνωστή από την ανάρτηση της θείας της μικρής, Έρρικας Πρεζεράκου, στα social media.

    Λίγες ώρες πριν η μικρή Αναστασία φύγει από τη ζωή, ο πατέρας της, Ηλίας Τριανταφυλλάκης, είχε περιγράψει με ένα γράμμα τα περιγράφει τα δύσκολα στάδια αλλά και τη γενναία μάχη που έδωσε η Αναστασία με την ασθένεια.

    Στο συγκλονιστικό, μακροσκελές γράμμα του, ο ίδιος ανέφερε: «Της πήρες την ακοή, τις κάναμε καρδιές για να τις δείξουμε ποσό την αγαπάμε, της πήρες την αριστερή πλευρά, περπατούσε και ανέβαινε τις σκάλες με ένα χέρι και ένα πόδι, της πήρες την ομιλία, μας έκανε σχήματα με το χέρι, της πήρες το χαμόγελο, μας έλεγε πως χαμογελάει και ας μη φαίνεται. Της πήρες τη χαρά, τη ζωή της, απομονωμένη από τις φίλες της, την οικογένεια της και το σχολείο της, είχε τους δυο γονείς της κοντά να την αγαπάνε και να την φροντίζουν.

    Της πήρες την τελευταία απόλαυση – το φαγητό, έβλεπε μαστερσεφ και ξεχνιόταν και έκανε ασκήσεις να μπορέσει να ξαναφάει. Της έδωσες τον χειρότερο χειμώνα των 150 ετών να πηγαίνει σε ένα παγωμένο σπίτι 15 φορές τη μέρα τουαλέτα. Αναγκάστηκε να φορέσει πάνες αλλά δε την ένοιαξε γιατί την φρόντιζαν οι γονείς της, όπως ήταν μωρό. Δεν ήθελε ποτέ να κάτσει σε παιδικό καρότσι, την έβαλες σε αναπηρικό.

    Της άρεσε να πηγαίνει στο μοναστήρι και στην εκκλησία, την έβαλες σε νοσοκομείο να μην μπορεί να βγει. Της άρεσε να φτιάχνει τα μαλλιά της, της πήρες αρκετά. Τώρα πας να της πάρεις την ανάσα της, μόνο έτσι μπορείς να την λυγίσεις. Όμως δεν την κερδίζεις, ότι και να γίνει δεν μπορείς. Το πνεύμα της δε νικιέται».

    Η Αναστασία είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο και μεταφέρθηκε επειγόντως σε εξειδικευμένη κλινική στο Χιούστον, με τα έξοδα νοσηλείας και θεραπείας να αγγίζουν τα 700.000 ευρώ. Μετά από έκκληση για ενίσχυση της οικογένειας προκειμένου να ανταποκριθεί στα έξοδα, η Αναστασία έδωσε τη δύσκολη μάχη, αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώςτο Σάββατο, 3 Ιουλίου, η μητέρα της μικρούλας, με ανακοίνωσή της, ενημέρωσε για τον θάνατο της Αναστασίας.

    Η ανάρτηση της οικογένειας για την 7χρονη Αναστασία

    «Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Elias Triantafyllakis και σήμερα διάλεξε η κόρη μας το παρανυφάκι μας να φύγει από την ζωή. Η Αναστασία πάλεψε όσο λίγοι, ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ.

    Έφυγε ήρεμη στον ύπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη της να την κρατάνε αγκαλιά.
    Ξέρω πόσοι προσευχηθήκατε για αυτή την νεράιδα και ξέρω και πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ.

    Η Αναστασία δεν υποφέρει πια…»

    Πηγή: ethnos.gr

  • Βαρύ πένθος για την Ερρίκα Πρεζεράκου - Έκκληση βοήθειας για την επιστροφή των γονιών της 7 χρονης Αναστασίας από τις ΗΠΑ
    Βαρύ πένθος για την Ερρίκα Πρεζεράκου - Έκκληση βοήθειας για την επιστροφή των γονιών της 7 χρονης Αναστασίας από τις ΗΠΑ

    Η 7χρονή ανιψιά της κατέληξε ύστερα από μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου - Οι γονείς της παραμένουν στις ΗΠΑ, έκκληση από την πρωταθλήτρια Ελλάδος όποιος μπορεί να βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν

    Σε μια συγκινητική ανάρτηση η πρωταθλήτρια Ερρίκα Πρεζεράκου, μιλά για την αδερφή της Ξένια και τον σύζυγο της Ηλία αλλά και την αδικοχαμένη 7 χρονη ανιψιά της Αναστασία που έπασχε από μια επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg. Ο αγώνας της 7χρονής ήταν αντριστρόφως ανάλογος με την ηλικίας της. Μπορεί να ήταν μόλις 7 χρονών, αλλά πάλεψε σκληρά για να κερδίσει τη ζωή της. Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά πάλεψε όσο λίγοι.

    Με το βαρύ πένθος στην πλάτη τους, οι γονείς της Ξένια και Ηλίας, έχουν μείνει στην Νέα Υόρκη και χρειάζεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα, το συντομότερο δυνατόν. Σε ανάρτηση της η Ερρίκα Πρεζεράκου περιγράφει την αδερφή της Ξένια, ως ένα λιοντάρι που αγωνίζονταν για να στηρίξει την 7χρονή κόρη της. Αλλά και τον πατέρα της, Ηλία ο οποίος όπως εξηγεί η κ. Πρεζεράκου διάβαζε κάθε μέρα από την πρώτη στιγμή για την ασθένεια και όλες τις νέες μεθόδους και τα ερευνητικά προγράμματα ψάχνοντας λύση για την ασθένεια της κορούλας του.

    Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την βαριά απώλεια που βιώνουν, είναι μόνοι τους στη Νέα Υόρκη και πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα. Η κ. Πρεζεράκου, απευθύνει έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν είτε μέσω της Πρεσβείας στις ΗΠΑ, ή στο προξενείο ή ακόμη και στο υπουργείο Εξωτερικών ώστε να γυρίσουν το συντομότερο δυνατόν οι γονείς της 7χρονής.

    Ολόκληρη η ανάρτηση της Ερριέτας Πρεζεράκου:

    Πηγή: Protothema.gr

  • Απέραντη θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η μικρή Αναστασία που έπασχε από σπάνιας μορφής καρκίνο
    Απέραντη θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η μικρή Αναστασία που έπασχε από σπάνιας μορφής καρκίνο

    Το μήνυμα της μητέρας της συγκλονίζει - Το κοριτσάκι ήταν ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου

    Απέραντη είναι η θλίψη για την 7χρονη Αναστασία την ανιψιά της Έρρικας Πρεζεκάκου η οποία τελικά δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από μιας σπάνιας μορφής επιθετικού παιδικού καρκίνου.

    Συγκλονίζει το μήνυμα της μητέρας
    Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η μητέρα της Αναστασίας από την προσωπική της σελίδα στο Facebook. Μάλιστα έφυγε από τη ζωή την ημέρα της επετείου του γάμου της με τον Ηλία Τριανταφυλλάκη.

    «Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Elias Triantafyllakis και σήμερα διάλεξε η κόρη μας το παρανυφάκι μας να φύγει από την ζωή.
    Η Αναστασια πάλεψε όσο λίγοι , ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ.
    Έφυγε ήρεμη στον υπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη της να την κρατάνε αγκαλιά. Ξέρω πόσοι προσευχηθηκατε για αυτή την νεράιδα και ξέρω και πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτο το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ. Η Αναστασια δεν υποφέρει πια…», έγραψε στην ανάρτηση της.
    Συμπαράσταση στους τραγικούς γονείς
    Την ίδια ώρα εκατοντάδες είναι οι διαδικτυακοί φίλοι της Ξένιας Πρεζεράκου που με τα μηνύνατά τους σπεύδουν να τους δώσουν κουράγιο.

    Η μάχη με τον καρκίνο
    Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Αναστασία είχε διαγνωστεί με επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, την γνωστή και ως dipg. Οι γιατροί στην Ελλάδα δεν τις έδιναν πολλές ελπίδες και οι γονείς της αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Αμερική προκειμένου η μικρή Αναστασία να ακολουθήσει θεραπεία.

    Αρχικά είχαν ταξιδέψει στο Χιούστον του Τέξας καθώς εκεί υπήρχε μια κλινική με εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια. Στη συνέχεια οι γονείς της, Ξένια Πρεζεράκου και Ηλίας Τριανταφυλλάκης, την μετέφεραν στη Νέα Υόρκη που τελικά άφησε την τελευταία της πνοή.

    Η οικογένεια ταξίδεψε στο Χιούστον για 2 μήνες, ενώ ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε για τη θεραπεία ήταν 18 μήνες.

    Το κόστος ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ κι έτσι ξεκίνησε μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia.

    Support Anastasia: Η πρωτοβουλία μέσα από την οποία αγαπήσαμε όλοι την μικρή Αναστασία
    Το κύμα αλληλεγγύης, λοιπόν, ξεκίνησε από την Καλαμάτα και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.

    «Το κόστος όπως είναι λογικό είναι δυσβάσταχτο, θα αγγίξει τις 700.000€, αλλά όταν υπάρχει ψυχή και ανθρωπιά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο» είχαν γράψει οι γονείς του παιδιού και από τότε στήθηκε αλυσίδα αλληλεγγύης – Support Anastasia.

    Οι κουμπαράδες που στήθηκαν σε όλα τα καταστήματα της Καλαμάτας γέμισαν, ενώ την ίδια στιγμή σύλλογοι, ενώσεις, φορείς από το εξωτερικό, ιδιώτες, αλλά και πολλά σχολεία, έστειλαν από το υστέρημά τους και κατάφεραν να συγκεντρωθεί το ποσό των 700.000 ευρώ.

    Το νέο είχε ανακοινωθεί από τους γονείς της μικρής Αναστασίας μέσα από το νοσοκομείο, ευχαριστώντας όλο τον κόσμο που στήριξε τον αγώνα της 7χρονης κόρης τους.
    Πηγή: protothema.gr
  • Μικρή Αναστασία: 35% επιτυχία δίνουν οι γιατροί στις ΗΠΑ - Τι λέει η μητέρα της 7χρονης
    Μικρή Αναστασία: 35% επιτυχία δίνουν οι γιατροί στις ΗΠΑ - Τι λέει η μητέρα της 7χρονης

    Θεραπεία για την επιθετική μορφή καρκίνου που αντιμετωπίζει στον εγκέφαλο δέχεται στο Τέξας των ΗΠΑ, η μικρή Αναστασία.

    Η μητέρα της 7χρονης, Ξένια Πρεζεράκου, μίλησε στο Mega για το μεγάλο αγώνα της κορούλας της αλλά και για τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου για να μπορέσει η μικρή να ταξιδέψει και να παλέψει την ασθένειά της.

    «Ξεκινήσαμε τις θεραπείες από την προηγούμενη Πέμπτη. Προσπαθεί να προσαρμοστεί το σώμα της στις θεραπείες. Είναι νωρίς ακόμα. Εδώ μας έδωσαν ένα 35% επιτυχία. Ακούγεται λίγο, αλλά μπροστά στο 0% που μας έδωσαν στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα χρειαστούμε 3-4 εβδομάδες για να δούμε πώς ανταπεξέρχεται ο όγκος στη θεραπεία. Θα κάνουμε μαγνητικές. Θα είναι δύσκολες εβδομάδες που χρειάζονται γερό στομάχι» τόνισε η μητέρα της μικρής Αναστασίας.

    «Λίγοι επιβίωσαν από την πάθηση αυτή ανά τον κόσμο. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών έκανε την θεραπεία που επιλέξαμε» ανέφερε για το διάχυτο γλοίωμα, που πρόκειται για μια επιθετική μορφή καρκίνου, στο κεντρικό νευρικό σύστημα του εγκεφάλου.

    Παράλληλα, η κ. Πρεζεράκου αναφέρθηκε στην αγάπη και την συμπαράσταση που έδειξε ο κόσμος στο παιδί της.

    «Πήραμε πολλή αγάπη από όλο τον κόσμο. Αυτό μας δίνει δύναμη. Όμως φοβόμαστε κι εγώ και ο πατέρας της. Πολύ συγκινητικό όταν κάποιος βάζει ένα ευρώ. Σημαίνει ότι μπορεί να μην έχει, αλλά έβαλε ότι μπορεί για να μας βοηθήσει. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΉ Για την Αναστασία Καλαμάτα @Facebook/

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch