Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 10:26

ΕΦ.ΣΥΝ.: Με «εντολή Χαρδαλιά» μπήκαν ασθενείς στη χώρα - Επικοινωνίες με πακιστανικά τηλέφωνα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» που υπογράφει η Άντα Ψαρρά αναφέρει ότι η αποστολή της ομάδας μπάσκετ της Φενερμπαχτσέ μπήκε στη χώρα με «εντολή Χαρδαλιά» παρά το γεγονός ότι τέσσερα άτομα βρέθηκαν με υψηλό πυρετό. Τα μηνύματα αποκαλύπτουν και την ύπαρξη πακιστανικών τηλεφώνων.

Την ώρα που η χώρα θρηνούσε 549 νεκρούς από κορονοϊό και δυο εβδομάδες πριν το σκληρό ολικό lockdown η Πολιτική Προστασία φέρεται να επέτρεψε συνειδητά, με «εντολή Χαρδαλιά», να εισέλθει στη χώρα η αποστολή της ομάδας μπάσκετ της Φενερμπαχτσέ, ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι τέσσερα άτομα της αποστολής βρέθηκαν με υψηλό πυρετό.

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο υπογράφει η Άντα Ψαρρά, φέρνει στο φως της δημοσιότητας τηλεφωνικά μηνύματα που εφόσον επιβεβαιωθούν χρήζουν παρέμβασης της Δικαιοσύνης.

Το πρώτο μήνυμα είναι φέρεται να είναι ανάμεσα στον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο αξιωματικός φέρεται να μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε, η οποία θα αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague και του αποκαλύπτει πως τέσσερα άτομα της αποστολής έχουν πυρετό, με τον επικεφαλής να του απαντάει ότι η ομάδα μπορεί να περάσει, κάτι που αποτελεί «εντολή του Νίκου Χαρδαλιά» σύμφωνα πάντα με τα sms που παρουσιάζει η εφημερίδα, ενώ γίνεται λόγος και για πακιστανικό τηλέφωνο.
  • Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό!
  • Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα!
  • Αξιωματικός: Σίγουρα;
  • Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Εδώ ο επικεφαλής φέρεται να επικαλείται τον πολιτικό του προϊστάμενο και γενικό συντονιστή της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα, τον κ. Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει εντολή να αγνοηθεί το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα σε τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει καθώς φαίνεται και πακιστανικό τηλέφωνο.

Υπάρχει και συνέχεια. Και είναι χειρότερη.

Ο επικεφαλής φέρεται να δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του αρμόδιου άντρα της Πυροσβεστικής ο οποίος βρίσκεται στον έλεγχο.
  • Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις.
  • Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το EKAB εδώ.
  • Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.
  • Πυροσβέστης: OK.
  • Επικεφαλής: Τελείωνε ... μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.
  • Πυροσβέστης: OK.
  • Επικεφαλής: Πακιστάν ρε ... .

Αυτός είναι ο διάλογος με sms σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Υπάρχει κι άλλο sms που φέρεται να είναι η εντολή του αξιωματικού προς τα κατώτερα όργανα να επιτρέψουν την είσοδο αδιαφορώντας για τον άμεσο κίνδυνο.

  • Αξιωματικός: Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Έχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουνε.

Για την ιστορία πέντε ημέρες μετά τον αγώνα εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώθηκε και δεύτερο επιβεβαιωμένα κρούσμα.

Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε εξάλλου την ίδια μέρα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ζενίτ.


xardalias

Πηγή: ieidiseis.gr - Εφημερίδα των Συντακτών

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 10:38

Σχετικά Άρθρα

  • Χαρδαλιάς: «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για την ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών»
    Χαρδαλιάς: «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για την ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών»

    Σε σειρά μέτρων και νομοθετικών ρυθμίσεων για την απλούστευση των διαδικασιών που απαιτεί η διαχείριση του συστήματος μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των οικογενειών τους όπως τονίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

    Η μεταφορά των 35.000 μαθητών, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και απαιτεί συνεχή παρακολούθηση με αναπροσαρμογή των δρομολογίων. Ο αριθμός των μαθητών μεταβάλλεται διαρκώς, τόσο ανά έτος όσο και ανά Περιφερειακή Ενότητα ενώ νέες ανάγκες κυρίως από μαθητές των ειδικών σχολείων, προκύπτουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και απαιτούν άμεσα, νέα δρομολόγια και επιπλέον οδηγούς. Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων είναι απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες, οι οποίες διαρκούν τουλάχιστον ένα μήνα, προσθέτοντας πολυπλοκότητα στο σύστημα. Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη οδηγών, η οποία εντείνεται με την απορρόφηση τους στον τουριστικό κλάδο ενώ, επίσης, ζητούμενο παραμένει και η καταλληλόλητα τους.

    Η περιφερειακή Αρχή με κύριο μέλημα την ασφάλεια των μαθητών, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις, λαμβάνει μέτρα και απλουστεύει τις διαδικασίες προωθώντας νομοθετικές ρυθμίσεις και συνεργιες με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των προκλήσεων, σε πραγματικό χρόνο.

    «Ως περιφερειάρχης αλλά πρώτα από όλα ως γονιός θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να πηγαίνουν όλοι οι μαθητές με τη μέγιστη ασφάλεια στα σχολεία τους και οι γονείς να είναι απαλλαγμένοι από το άγχος αυτό», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

    Προσθέτει δε, ότι οι υπηρεσίες δίνουν άμεσες λύσεις σε κάθε ζήτημα που προκύπτει ενώ ταυτόχρονα προωθούνται μέτρα για την οριστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

    «Η πολιτική μας αναπτύσσεται σε δύο πυλώνες: Έναν πυλώνα βραχυπρόθεσμων λύσεων και έναν πυλώνα προετοιμασίας για μακροπρόθεσμες λύσεις στο θέμα Μεταφορές Μαθητών στην Αττική», εξηγεί ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι με την ολοκλήρωση τους θα δημιουργηθεί «μια ολιστική ποιοτική και μόνιμη αντιμετώπιση του θέματος».

    Ταυτόχρονα, προσθέτει θα δημιουργηθεί και «ένα δίκτυο ουσιαστικής σύνδεσης ανάμεσα στην Περιφέρεια, στη σχολική κοινότητα, τους Δήμους και τους αναδόχους, ώστε η διαδικασία μεταφοράς μαθητών, συνεχώς βελτιούμενη, να συμβάλλει στη συνολικότερη αναβάθμιση της σχολικής ζωής».

    Αναλυτικότερα για τα μέτρα επίλυσης των προβλημάτων όπως αποτυπώνονται στους δύο πυλώνες, μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου, της οποίας επίσης βαθιά πεποίθηση - σύνθημα αποτελεί η φράση «Θέλω μαζί με τους αναδόχους, τα σχολεία, τους γονείς να λειτουργούμε σαν ομάδα ώστε να έχουμε και το κατάλληλο αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά στα σχολεία».

    Στα βραχυπρόθεσμα, σημειώνει η ίδια και προκειμένου να δοθεί άμεση λύση, βάση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαίσιο προκηρύχθηκαν αλλεπάλληλες διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ανάδοχοι για τα αντίστοιχα άγονα και νέα δρομολόγια που στο μεταξύ ανέκυπταν.

    Συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας

    Στα μακροπρόθεσμα συμπεριλαμβάνεται η διερεύνηση νέων δυνατοτήτων για την υλοποίηση των οποίων, διευκρινίζει η κα Πρεζεράκου, έχουν δρομολογηθεί οι εξής δράσεις:

    1. Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική διασύνδεση και η αυτοματοποίηση της ενημέρωσης (διαλειτουργικότητα) των δυο πληροφοριακών συστημάτων: της Περιφέρειας και του υπουργείου Παιδείας.

    2. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών να αποφασιστούν περισσότερο ευέλικτες λύσεις όπως η ενεργοποίηση της δυνατότητας απευθείας μίσθωσης (leasing) οχημάτων και πρόσληψης οδηγών και συνοδών από την Περιφέρεια.

    3. Σε συνεργασία με τους δήμους και με τη σχολική κοινότητα δημιουργείται δίκτυο εύρεσης και παρότρυνσης νέων αναδόχων ώστε να ενταχθούν στο έργο της μεταφοράς τονώνοντας την προσφορά οχημάτων και οδηγών, (το 2024 εντάχθηκαν 15 νέοι υποψήφιοι ανάδοχοι στο πρόγραμμα).

    4. Να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης οδηγών και συνοδών ώστε να επιτευχθεί ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μαθητές.

    Κάποιες βασικές επισημάνσεις για τη βαθύτερη κατανόηση των προβλημάτων που ταλανίζουν σήμερα το σύστημα μεταφοράς, παρουσίασε ο διευθυντής Παιδείας στης Περιφερείας Χάρης Σερπάνος και αυτές αφορούν:

    -Στη μεταφορά μαθητών κυρίως στα Ειδικά Σχολεία αφού οι εγγραφές ή μετεγγραφές γίνονται καθ' όλη της διάρκεια του σχολικού έτους.

    -Σε σημαντική έλλειψη επαγγελματιών οδηγών. Λόγω της αύξησης του τουριστικού προϊόντος και της επέκτασης της τουριστικής περιόδου στην Αττική η ζήτηση για οδηγούς αυξάνεται στερώντας κρίσιμο αριθμό οδηγών από τη μεταφορά μαθητών και κατά συνέπεια απουσία αναδόχων.

    -Έλλειψη πλαισίου εκπαίδευσης των οδηγών και συνοδών για τη συμπεριφορά τους σε μαθητές, διευθυντές και γονείς όπως καταδεικνύει ο αριθμός των σχετικών παραπόνων

    Επίσης, παραθέτει σημαντικά στοιχεία για την επικρατούσα εικόνα στο σύστημα μεταφοράς, σημειώνοντας ότι :Το έργο της μεταφοράς μαθητών προϋποθέτει συντονισμό και με την σχολική κοινότητα και με τους αναδόχους που αναλαμβάνουν τη μεταφορά.

    Αναφέρει ότι στην Περιφέρεια Αττικής μεταφέρονται σήμερα σχεδόν 31.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθημερινά με περίπου 1.785 δρομολόγια.

    Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μέσω Δημοσίων Συμβάσεων Υπηρεσιών (ΔΣΥ) με αναδόχους λεωφορείων και ταξί.

    Επιπλέον, μεταφέρονται σχεδόν 4.000 μαθητές με τη χρήση Ειδικών Μαθητικών Δελτίων (ΕΜΔ) με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Το βασικό κριτήριο για να καταστεί ένας μαθητής δικαιούχος μεταφοράς με ΔΣΥ είναι να υπερβαίνει η απόσταση οικίας σχολείου τα: 1.200 μέτρα για τους μαθητές δημοτικού, 3.000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίου, 5.000 μέτρα για μαθητές Λυκείου.

    Δικαιούχοι ΕΜΔ, είναι όλοι οι μαθητές Δευτεροβάθμιας που η απόσταση υπερβαίνει τα 2.500 μέτρα

    Ολοκληρώνοντας ο κ. Σερπάνος επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή «Το ποσοστό κάλυψης σε επίπεδο αριθμού εξυπηρετούμενων μαθητών ανέρχεται στο 97% των δικαιούχων μαθητών για το σύνολο των σχολείων, ενώ το ποσοστό αυτό θα ανέβει και άλλο της επόμενες ημέρες, αφού είναι σε εξέλιξη ήδη νέοι διαγωνισμοί».

    Πηγή: cnn.gr

  • Χαρδαλιάς σε αντιπεριφερειάρχες για αντιπλημμυρικά - «Μην κρυφτούμε στο γαϊτανάκι υπευθύνων»
    Χαρδαλιάς σε αντιπεριφερειάρχες για αντιπλημμυρικά - «Μην κρυφτούμε στο γαϊτανάκι υπευθύνων»

    Με την εντολή προς στους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες να βρεθούν τις επόμενες ημέρες στα σημεία όπου πραγματοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα ή εκτελούνται ανάλογες παρεμβάσεις, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για την αξιολόγηση της υφιστάμενης αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Αττικής

    «Θέλω τις επόμενες εβδομάδες να βγείτε από τα γραφεία σας και να είστε στις γειτονιές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Θέλω όλοι μας να βρεθούμε στο πεδίο. Οι καιροί είναι χαλεποί, οι προσδοκίες των πολιτών είναι υψηλές και η ευθύνη δική μας είναι μεγάλη. Απέναντι στην ανησυχία όμως και στην αγωνία των πολιτών, εμείς θα απαντάμε με συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Θα αναλάβουμε την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον κόσμο που μας αγκάλιασε και έχει απαιτήσεις από εμάς. Οτιδήποτε αφορά την ανθρώπινη ζωή, την ανθρώπινη περιουσία και το φυσικό περιβάλλον είναι ευθύνη μας. Κάθε μέρα θα παλεύουμε για να μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα».

    Ο κ. Χαρδαλιάς αφού ευχαρίστησε τους αντιπεριφερειάρχες και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας για τη συμβολή τους στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τους παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» σχετικά με τους καθαρισμούς και τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

    «Δεν θέλω να υπάρξει ρέμα ή οτιδήποτε που δεν θα το έχουμε καταγράψει»

    «Αντιλαμβάνομαι ότι αρρυθμίες και παθογένειες πάρα πολλών δεκαετιών δεν μας επέτρεψαν να έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό στο κομμάτι της αντιπλημμυρικής θωράκισης. Αυτό θα αλλάξει. Και θα αλλάξει με μεθοδικότητα, συγκροτημένα και με τη σοβαρότητα που οι ίδιες οι υπηρεσίες μας έχουν επιδείξει όλο αυτόν τον καιρό. Έχουμε ατελείωτα χιλιόμετρα πρώτων παρεμβάσεων. Και έχουμε και ατελείωτα χιλιόμετρα που κάθε χρόνο πρέπει να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη συντήρησή τους», δήλωσε. Και επισήμανε: «Δεν θέλω να υπάρξει ρέμα, δεν θέλω να υπάρξει οτιδήποτε που δεν θα το έχουμε καταγράψει. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε άμεσα στα έργα τα οποία χρειάζεται να προγραμματίσουμε. Και, φυσικά, να ολοκληρώσουμε ένα πλέγμα ενεργειών και παρεμβάσεων τα οποία δεν θα επαφίενται στη "καλή διάθεση" ή την "καλή βούληση" του εκάστοτε περιφερειάρχη. Να ολοκληρώσουμε ένα πλέγμα ενεργειών, τα οποία θα αποτελούν προγραμματισμένες παρεμβάσεις που θα δεσμεύουν κάθε περιφερειακή αρχή και τα οποία φυσικά θα πρέπει να έχουν εξασφαλισμένους πόρους».

    Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και στις επικείμενες αλλαγών που θα προβλέπει η νέα «Χάρτα» της Αυτοδιοίκησης που έρχεται προς διαβούλευση προσεχώς από το Υπουργείο Εσωτερικών, επαναλαμβάνοντας το αίτημα οι Περιφέρειες να αποκτήσουν ενισχυμένες αρμοδιότητες στα ζητήματα αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων, μαζί με τους απαιτούμενους πόρους. Όπως τόνισε, εξάλλου, ήδη από το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώνεται, τις επόμενες ημέρες, και ο σχετικός σχεδιασμός διάθεσης κονδυλίων.

    «Μην κρυφτούμε στο γαϊτανάκι υπευθύνων»

    «Λογικές, του τύπου "το έργο δεν είναι δικό μου", "δεν είναι αρμοδιότητα δική μου, είναι του δήμου", "είναι του Υπουργείου" ή οποιουδήποτε άλλου, προφανώς τις ακούμε, όμως δεν θα κρυφτούμε πίσω από αυτό το "γαϊτανάκι" διαφορετικών υπευθύνων. Όπου μπορούμε να παρέμβουμε, θα παρεμβαίνουμε, καταρχήν με δικές μας υπηρεσίες οι οποίες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορούμε να ρισκάρουμε οτιδήποτε αφορά στη συνταγματική επιταγή. Έχουμε ορκισθεί στο Σύνταγμα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Και κατέληξε: «Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι διαθέτει άμεσα αντανακλαστικά σε κάθε δυσκολία που έχουμε κληθεί να διαχειριστούμε. Πρέπει επιτέλους να τελειώσει για πάντα η λογική που λέει ότι για ένα θέμα ασχολούνται πολλοί διαφορετικοί. Εμείς δεν λέμε να πάρουμε τα πάντα εμείς. Εμείς λέμε να υπάρχει ένας υπεύθυνος για οτιδήποτε. Αν η Πολιτεία κρίνει ότι η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβει το κομμάτι του καθαρισμού των ρεμάτων, θα πρέπει να είναι έτοιμη και να το θεσμοθετήσει. Και ταυτόχρονα να μας δώσει και τους απαραίτητους πόρους. Α λα καρτ επαναστάτες δεν έχουμε υπάρξει ποτέ. Είμαστε στο πεδίο, είμαστε κοντά στις γειτονιές και θέλουμε να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Και, φυσικά, δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία αρμοδιότητα».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Χαρδαλιάς για πανώλη αιγοπροβάτων: Δεν επαναπαυόμαστε - Συνεχίζονται οι σχολαστικοί έλεγχοι
    Χαρδαλιάς για πανώλη αιγοπροβάτων: Δεν επαναπαυόμαστε - Συνεχίζονται οι σχολαστικοί έλεγχοι

    Περισσότερα από 2.000 αιγοπρόβατα έχουν εξεταστεί στην Αττική απ' όταν εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα πανώλης στη χώρα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος τονίζει πως οι συντονισμένοι έλεγχοι από το εξειδικευμένο προσωπικό και τους κτηνιάτρους συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

    Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία θανάτωσης (νάρκωση και αναίμακτη διαδικασία pithing) και αποτέφρωσης και των 650 ζώων της μονάδας στην οποία είχε βρεθεί το θετικό κρούσμα, με κάθε στάδιο να επιτηρείται από τρία κλιμάκια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής.

    Τις επόμενες ώρες, θα έχει ολοκληρωθεί η απολύμανση της μονάδας στον Ασπρόπυργο η οποία είχε τεθεί σε καραντίνα, ενώ διαρκείς παραμένουν οι έλεγχοι σε όλα τα εκτροφεία που βρίσκονται εντός της ζώνης προστασίας.

    Στην περιοχή βρίσκονται, κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, από την πρώτη στιγμή, όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας, υπό την αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δήμητρα Αγγελάκη.

    «Υποδειγματική δουλειά»

    Ο περιφερειάρχης με δήλωση του ευχαρίστησε, το σύνολο των υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής για την «υποδειγματική δουλειά και την προσφορά τους όλες αυτές τις ημέρες και τους κτηνοτρόφους μας για την υπομονή και την άψογη συνεργασία τους».

    «Από την πρώτη στιγμή, κινηθήκαμε άμεσα μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, αναβαθμίζοντας τα μέτρα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα. Αυτή τη στιγμή, συνεχίζουμε την ιχνηλάτηση στις ζώνες των τριών και δέκα χιλιομέτρων, όπως ακριβώς προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία, με το εξειδικευμένο προσωπικό των υπηρεσιών μας να βρίσκεται αδιαλείπτως στο πεδίο -δίνοντας μάχη πρωτίστως με τον χρόνο- προκειμένου να περιορίσουμε τη νόσο» συμπλήρωσε.

    «Σε αυτή τη φάση, χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά και τα αυστηρά, αναγκαία όμως, μέτρα που λάβαμε, φαίνεται ότι καταφέραμε να προλάβουμε τη διασπορά. Ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε. Οι έλεγχοι είναι διαρκείς και σχολαστικοί σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες και θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι το προϊόν που φτάνει στον καταναλωτή είναι απολύτως ασφαλές» κατέληξε.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ολυμπιακός μεταγραφές: Δεν υπάρχει συμφωνία Ελ Καμπί με Φενέρμπαχτσε σύμφωνα με τους Τούρκους
    Ολυμπιακός μεταγραφές: Δεν υπάρχει συμφωνία Ελ Καμπί με Φενέρμπαχτσε σύμφωνα με τους Τούρκους

    Σύμφωνα με Τούρκο δημοσιογράφο, η Φενέρμπαχτσε δεν έχει πετύχει ακόμη κάποια συμφωνία με τον Ελ Κααμπί.

    Ο έγκυρος Τούρκος δημοσιογράφος Γιαγκίζ Σαμπουντσούογλου θέλησε να βάλει στη σωστή του διάσταση το θέμα του Ελ Καμπί, μετά το πρωινό δημοσίευμα που υπήρξε στην Γαλλία ότι ο Μαροκινός σέντερ φορ βρίσκεται πολύ κοντά στην Φενέρμπαχτσε.

    Εκείνος με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X εξήγησε πως η τουρκική ομάδα δεν έχει φτάσει σε καμία συμφωνία με τον παίκτη και ανέφερε ότι απλώς προτάθηκε από τον μάνατζερ του σε ομάδες από την αραβική χερσόνησο και στην Φενέρμπαχτσε, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού, μετά την αποχώρηση του Μπατσουαγί.

    Συνεχίζοντας τόνισε πως αν το τουρκικό κλαμπ αποφασίσει να τον αποκτήσει, θα πρέπει απλώς να τα βρει με τον παίκτη, αφού το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό έχει εκπνεύσει, κάτι που δεν είναι απόλυτα σωστό.

    Υπενθυμίζουμε πως ο Αγιούμπ Ελ Καμπί, που σημείωσε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε 33 γκολ σε 50 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά μέχρι το φετινό καλοκαίρι, η οποία συμπεριλαμβάνει οψιόν ανανέωσης για ένα ακόμη χρόνο. Αν αυτή ενεργοποιηθεί από τους «ερυθρολεύκους», θα τεθεί σε ισχύ μία πολύ μικρή ρήτρα, την οποία θα μπορεί να καλύψει όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει.

    Πρόσφατα ο Ολυμπιακός κατέθεσε μία πολύ μεγάλη πρόταση ανανέωσης στον 31χρονο Μαροκινό φορ, αλλά δεν υπήρξε απάντηση από εκείνον μέχρι στιγμής.

    Πηγή: Gazzetta.gr
  • Ο Καλάθης αποχαιρέτησε τη Φενέρμπαχτσε: "Χαρούμενος που φόρεσα αυτή τη φανέλα"
    Ο Καλάθης αποχαιρέτησε τη Φενέρμπαχτσε:

    Ο Νικ Καλάθης επιβεβαίωσε ότι ολοκληρώθηκε η θητεία του στη Φενέρμπαχτσε, με δηλώσεις του μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Τουρκίας απέναντι στην Αναντολού Εφές.

    Ο Νικ Καλάθης στέφθηκε πρωταθλητής Τουρκίας με τη Φενέρμπαχτσε και μετά από την απονομή του τίτλου επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, με δηλώσεις του στον απόηχο του τέταρτου τελικού με την Εφές.

    "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν σε ένα τέτοιο γκρουπ παικτών, ήμασταν σαν οικογένεια. Συμπεριφερόμασταν σαν οικογένεια. Κάθε ένας από εμάς έπαιζε για όλους, ήμασταν πραγματική ομάδα. Φυσικά είμαι λίγο στενοχωρημένος, λάτρεψα να παίζω μπροστά σε αυτούς τους φιλάθλους. Τουλάχιστον φεύγω με καλές συνθήκες. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μού έδωσε η Φενέρμπαχτσε. Είμαι πολύ χαρούμενος που φόρεσα αυτή τη φανέλα", σημείωσε ο Έλληνας γκαρντ, που αποχαιρέτησε την Ulker Sports Arena μετά από δύο σεζόν.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Καλάθης έχει συνδεθεί με τη Μονακό, καθώς αναζητά τον επόμενο σύλλογο της καριέρας του. Ο διεθνής περιφερειακός μέτρησε 7.1 πόντους, 4.2 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 1.1 κλέψιμο ανά 23'42" μέσο όρο σε 38 αναμετρήσεις στην EuroLeague. Στο πρωτάθλημα Τουρκίας κατέγραψε 5.8 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 6.4 ασίστ ανά 22'4" μέσο όρο σε 21 ματς.

    Πηγή: Sport24.gr
  • Παναθηναϊκός AKTOR - Φενέρμπαχτσε 73-57: Ύψωσε τείχος στο Βερολίνο, σάρωσε τους Τούρκους
    Παναθηναϊκός AKTOR - Φενέρμπαχτσε 73-57: Ύψωσε τείχος στο Βερολίνο, σάρωσε τους Τούρκους

    Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα και δεν έδωσε ούτε σπιθαμή ελευθερίας στη Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός AKTOR ποδοπάτησε την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (73-57) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Final Four την Κυριακή 26 Μαΐου.

    Ο Παναθηναϊκός AKTOR με άμυνα που έτρωγε σίδερα και τρομερή πνευματική ετοιμότητα υπέταξε τη Φενέρμπαχτσε έναν απολαυστικό -αμυντικά κατά βάση- ημιτελικό και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της EuroLeague (73-57) στην Uber Arena. Μετά από δεκατρία χρόνια (τότε στη Βαρκελώνη), ο Παναθηναϊκός AKTOR θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 7ο αστέρι στη φανέλα.

    Στην Uber Arena που είχε πολύ έντονο το πράσινο χρώμα στις εξέδρες και βοήθησε σημαντικά τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν, ειδικά στο τέλος της τρίτης περιόδου, όταν η Φενέρμπαχτσε πίεζε για την ανατροπή (έφτασε μέχρι το -1 μετά από καλάθι του Τάιλερ Ντόρσεϊ).

    Παρά το γεγονός όμως πως ο Κώστας Σλούκας δεν σκόραρε πολύ κι ο Κέντρικ Ναν έμεινε στο "μηδέν" για μιάμιση περίοδο στο δεύτερο μέρος, η δουλειά έγινε κι ο Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται πλέον σαράντα λεπτά μακριά από τον ευρωπαϊκό τίτλο.

    Ο MVP

    Ο Ματίας Λεσόρ έκανε το νταμπλ νταμπλ (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ), αλλά να μας συγχωρείτε. Αυτός που έκανε τη διαφορά συνολικά για τον Παναθηναϊκό AKTOR ήταν ο Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος έπαιξε μεγάλες άμυνες και έβαλε πολλά προσωπικά καλάθια -κατά βάση πάνω στον Σκότι Γουίλμπεκιν. Οι 13 πόντοι που είχε (4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 2/3 βολές) ήταν ατόφιο χρυσάφι για τον Εργκίν Αταμάν.

    Ο αδύναμος κρίκος

    Ο Σκότι Γουίλμπεκιν δεν βοήθησε την ομάδα του, επιθετικά τουλάχιστον. Έμεινε χαμηλά σε όλο το παιχνίδι, δίχως κιόλας να βρει ελεύθερο πεδίο για να εκτελέσει. Στα 23'57'' που έμεινε στο παρκέ, οι 2 πόντοι που έγραψε είναι ελάχιστοι. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως είχε 1/5 δίποντα και 0/5 τρίποντα.

    Το στατιστικό που ξεχώρισε

    Με 61.3% στο δίποντο και 36.8% στο τρίποντο δεν είναι εύκολο να χάσεις, ειδικά όταν κρατάς τη Φενέρμπαχτσε στα 20/59 εντός παιδιάς.

    Διαβάστε περισσότερα στο sport24.gr

    Φωτογραφία: LATO KLODIAN / EUROKINISSI

  • Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ "καθάρισε" για την Φενέρμπαχτσε με γκολ-φάουλ που θύμισε Κόμπι Μπράιαντ
    Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ

    Δείτε το πολύ δύσκολο γκολ-φάουλ του Τάιλερ Ντόρσεϊ για το +4 της Φενέρμπαχτσε στο 39' του αγώνα με τη Ζάλγκιρις Κάουνας.

    Η Φενέρμπαχτσε δυσκολεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης (20/12), στο φινάλε όμως νίκησε με 80-78 τη Ζάλγκιρις Κάουκας για τη 15η αγωνιστική της EuroLeague. Για να το καταφέρει χρειάστηκε πάντως ένα μεγάλο γκολ-φάουλ από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ στα 58" πριν από το τέλος, με τον ομογενή γκαρντ να εκτελεί από δύσκολη θέση και πίσω από τη μπασκέτα, να ευστοχή, να κερδίζει το φάουλ από τον Τόμας Ντιμσά και να βάζει και τη συμπληρωματική βολή για το +4.
    Πηγή: Sport24.gr
  • Ιτούδης: "Δεν θέλω και δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω για τους διαιτητές, θα βελτιωθούμε"
    Ιτούδης:

    Αρκετή ώρα μίλησε για τον Γιώργο Παπαγιάννη ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά από τον θρίαμβο της Φενέρμπαχτσε επί του Ολυμπιακού.

    Αφού απέφυγε να μιλήσει για τη διαιτησία του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στον Γιώργο Παπαγιάννη που ήταν ο MVP της αναμέτρησης, στον Ντάισον Πιερ που τραυματίστηκε και στη δουλειά που πρέπει να συνεχίσει η Φενέρμπαχτσε για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στη συνέχεια της σεζόν.

    Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης:

    "Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Ξεκινήσαμε το ματς με σοβαρότητα, επιτεθήκαμε πολύ καλά. Ο Πιέρ έβαλε 14 πόντους σε οκτώ λεπτά και τραυματίστηκε. Γι' αυτό και θέλω να απολογηθώ στον Χέιζ, διότι έπαιξε 40 λεπτά. Στόχος μας ήταν να προβληματίσουμε την κυκλοφορία της μπάλας του Ολυμπιακού και να χαλάσουμε τη σύνδεση των κοντών με τους ψηλούς. Η επίθεσή μας ήταν κακή στο τρίτο δεκάλεπτο κι ο Ολυμπιακός επέστρεψε. Νομίζω πως οι Γουίλιαμς-Γκος, Κάναν και Μιλουτίνοβ έβαλαν 8/8 δίποντα.

    Έχουμε βάθος, ο Γιαμ Μάνταρ επέστρεψε από τραυματισμό, Μότλι υποστήριξε την ομάδα και έκανε θυσίες, ακόμη κι ο Σανλί που δεν αγωνίστηκε ήταν υποστηρικτικός. Αυτό σημαίνει βάθος στο ρόστερ. Αμυνθήκαμε στην τελευταία κατοχή, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Παίξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Ο κόσμος μας ήταν φανταστικός και τον ευχαριστούμε. Θα βελτιωθούμε, το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ένα μάθημα για εμάς. Θα δουλέψουμε, σίγουρα όμως η νίκη είναι νίκη.

    Για τον Πιέρ, δεν μπορώ να πω πολλά γιατί δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη η κατάστασή του. Θα πάρουμε πρώτα τα δεδομένα από τον γιατρό. Δεν θέλω να μιλήσω για τους διαιτητές, δεν μου επιτρέπεται κιόλας να το κάνω. Τους εμπιστευόμαστε, η δουλειά τους είναι δύσκολη. Έχουμ όμως την τεχνολογία που υποστηρίζει το έργο τους. Ο κόσμος έπαιξε μεγάλο ρόλο στο ματς, η οικογένεια της Φενέρμπαχτσε πρέπει να είναι ενωμένη σε όλα τα αθλήματα.

    Ο Παπαγιάννης έχει αποδείξει γιατί ήθελε να βρίσκεται εδώ. Δούλεψε για χρόνια και έχει ήδη καταφέρει σημαντικά πράγματα. Δουλεύει με σοβαρότητα σε καθημερινή βάση, είναι συγκεντρωμένος και οι εμφανίσεις του είναι πολύ καλές. Τα τρίποντά του ήταν φυσικά πολύ σημαντικά, ήταν όμως πολύ καλός και στην άμυνα. Και είναι χαρούμενος που βρίσκεται εδώ, μαζί μας".

    Πηγή: Sport24.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο