Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 11:36

Φλώρινα: 16χρονος λιποθύμησε και έπεσε πάνω σε στρατιωτική ξιφολόγχη!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Διακόπηκαν οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Λεχόβου στην περιοχή της Φλώρινας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Ιουλίου 1943, μετά από σοβαρό τραυματισμό 16χρονου που λιποθύμησε και έπεσε πάνω στη ξιφολόγχη όπλου που είχε στηθεί για την εκδήλωση. Το παιδί αποτελούσε μέλος στο τμήμα τιμής.

Άμεσα δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό κ Ιωάννη Χαρακτσή ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο από τον Διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου κ. Σταύρο Παπασωτηρίου που ήταν παρών στην εκδήλωση. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Ακολούθησαν και άλλα λιποθυμικά περιστατικά κατοίκων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κοινή κατάθεση στεφάνου από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και τον Δήμαρχο Άνθιμο Μπιτάκη τον Εθνικό μας Ύμνο και την ευχή όλων για την ταχεία ανάρρωση του νεαρού.

Πηγή: ethnos.gr



Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 10:05

Σχετικά Άρθρα

  • Φλώρινα: Άνοιξαν τα καλοριφέρ και δεν μπορούσαν να ανασάνουν – Πώς έγινε η μαζική δηλητηρίαση στο ξενοδοχείο
    Φλώρινα: Άνοιξαν τα καλοριφέρ και δεν μπορούσαν να ανασάνουν – Πώς έγινε η μαζική δηλητηρίαση στο ξενοδοχείο

    Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 48χρονος στο νοσοκομείο Κοζάνης που δηλητηριάστηκε απο μονοξείδιο του άνθρακα στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, την ώρα που τα ερωτήματα για τη μαζική δηλητηρίαση πληθαίνουν. Σημειώνεται πως άλλα 13 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα.

    Σε κρίσιμη κατάσταση ο 48χρονος

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 48χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη και για τα επόμενα 24ωρα για τον άτυχο άνδρα που δίνει μάχη για την ζωή του. Ο 48χρονος είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

    Εννέα άτομα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο απο το Νοσοκομείο της Φλώρινας, ενώ υπο παρακολούθηση θα παραμείνουν και σήμερα 4 άτομα που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Παράλληλα, αρκετά άτομα που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

    Λειτουργούσε χωρίς άδεια

    Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το kozanimedia, το ξενοδοχείο λειτουργούσε χωρίς άδεια! Λίγες ημέρες πριν το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ βεβαίωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

    Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η ίδια η προϊσταμένη,με κοινοποίηση σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Ενήμερη για το θέμα είναι και η Π.Ε. Φλώρινας, όπως τόνισε στο Kozanimedia ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας, σημειώνοντας πως κλιμάκιο του υγειονομικού επισκέφθηκε την ξενοδοχειακή μονάδα και ήταν κλειστή, χωρίς δυνατότητα ελέγχου.

    Ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου. Τα εγκαίνια της μονάδας είχαν γίνει τις 12 Σεπτεμβρίου. Ο χώρος είχε ανακατασκευαστεί πλήρως από τον νέο ιδιοκτήτη, ηλικίας 53 ετών. Τώρα πρέπει να εξακριβωθεί η αιτία της διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα στα δωμάτια του ξενοδοχείου, με πιθανότερο σενάριο αυτό της βλάβης στο σύστημα θέρμανσης.

    Πώς έγινε το περιστατικό

    Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα, όταν οι επισκέπτες ένιωσαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη. Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Το συμβάν ήταν πιο σοβαρό για τους ενοίκους άλλων δωματίων, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς έσπασαν μια πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες.

    Το ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε πρόσφατα, έχει πλέον σφραγιστεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία της διαρροής εντοπίζεται σε δυσλειτουργία του λέβητα θέρμανσης με φυσικό αέριο, που προκάλεσε τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

    Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μόλις οι ένοικοι άναψαν τα καλοριφέρ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι επισκέπτες ένιωσαν ξαφνικά αδιαθεσία απο μια μυρωδιά που δεν τους επέτρεπε να ανασάνουν. Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος οι ηλικίες όλων των ατόμων που νοσηλεύονται από το περιστατικό στο Λιμνοχώρι είναι άνω των 25 ετών. Από αυτούς 9 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, οι τέσσερις στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε διασωληνωμένο στην Κοζάνη.

    Γιατί είναι επικίνδυνο το μονοξείδιο του άνθρακα

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως οι άνθρωποι που εκτίθενται στο μονοξείδιο του άνθρακα, που είναι δύσκολα ανιχνεύσιμο, παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα. Στις απλές καταστάσεις σε μία ήπια δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζάλη, ναυτία, ίλιγγο, σύγχυση, κόπωση και ταχύπνοια όμως εάν οι ποσότητες είναι μεγάλες τότε υπάρχουν επιπλοκές στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και την καρδιά. Ειδικά στις έγκυες γυναίκες μπορεί να κάνει βλάβη ακόμα και στο έμβρυο.

    Η άμεση μεταφορά των ατόμων στο νοσοκομείο ήταν σωστή και κρίσιμη, όπου έπρεπε να γίνει γρήγορη χορήγηση οξυγόνου 100 % το οποίο θα λειτουργήσει ως αντίδοτο στην όλη κατάσταση.

    Δεδομένο οτι το αέριο είναι τοξικό δεν είναι εύκολα τα πράγματα και γι’ αυτό και η μεταφορά στο νοσοκομείο ήταν σωστή γιατί έγινε δυνατή η χορήγηση γρήγορα οξυγόνου και δεν υπήρξαν δυσκολότερες καταστάσεις με επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό και στην καρδιά.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Φλώρινα: Στο νοσοκομείο 16 άτομα - Δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις σε ξενοδοχείο
    Φλώρινα: Στο νοσοκομείο 16 άτομα - Δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις σε ξενοδοχείο

    Συναγερμός σήμανε περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής για μαζική δηλητηρίαση 16 ατόμων σε ξενοδοχείο στην Φλώρινα.

    Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, η δηλητηρίαση οφείλεται σε ατελή καύση στη θέρμανση και στη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα. Πολλοί από αυτούς που το εισέπνευσαν, λιποθύμησαν.

    Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Φλώρινας

    Αμέσως στο ξενοδοχείο έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οι πελάτες του ξενοδοχείου με τα πιο σοβαρά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

    Ένα εκ των 16 ατόμων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Κοζάνης.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου: Νεκρός 47χρονος εν ώρα εργασίας - Έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο
    Τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου: Νεκρός 47χρονος εν ώρα εργασίας - Έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο

    Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 47χρονος στον Βόλο το πρωί της Δευτέρας, εν ώρα εργασίας.

    Σύμφωνα με τον taxydromo, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ έλαβε κλήση για λιποθυμικό επεισόδιο σε εργοστάσιο στην περιοχή του Αλμυρού. Πλήρωμα έφτασε άμεσα στο σημείο, όπου παρέλαβε τον άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.

    Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να τον επαναφέρουν στη ζωή, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Πρέβεζα: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από ξυλοδαρμό από συμμαθητές του – Οκτώ συλλήψεις
    Πρέβεζα: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από ξυλοδαρμό από συμμαθητές του – Οκτώ συλλήψεις

    Το περιστατικό έγινε στο προαύλιο του σχολείου, όταν μία ομάδα 17χρονων χτύπησε τον 16χρονο – Συνελήφθησαν και οι γονείς για παραμέληση

    Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε στη χώρα, αυτή τη φορά στην Πρέβεζα, όπου οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις ανηλίκων και των κηδεμόνων τους, μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου σε σχολείο της πόλης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του PREVEZATODAY, το περιστατικό του ξυλοδαρμού σημειώθηκε στο 2ο Λύκειο. Στην αστυνομία έγινε καταγγελία ότι μια ομάδα ανήλικων από το ΕΠΑΛ επιτέθηκε και χτύπησε άλλον ανήλικο μαθητή του 2ου Λυκείου Πρέβεζας, στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ο μαθητής τραυματίστηκε και ο γονέας του τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

    Η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις. Ειδικότερα, συνέλαβε τέσσερις ανηλίκους που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση και τον ξυλοδαρμό και τους τους κηδεμόνες τους, που κατηγορούνται για παραμέληση ανηλίκων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα και η υπόθεση θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 16χρονο για βιασμό 13χρονης
    Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 16χρονο για βιασμό 13χρονης

    Νέο περιστατικό βιασμού ανήλικης, αυτήν τη φορά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

    Στην καταγγελία ότι έπεσε θύμα βιασμού από 16χρονο προχώρησε μία 13χρονη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο 16χρονος συνελήφθη χθες Τρίτη (1/10) και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, ενώ οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

    Είχε προηγηθεί καταγγελία της 13χρονης στο Τμήμα Ασφάλειας Λαγκαδά. Όπως φέρεται να κατήγγειλε, την περασμένη Δευτέρα, στην περιοχή του Λαγκαδά, ο νεαρός προέβη σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της, χωρίς τη θέλησή της.

    Πηγήγ: iEidiseis.gr

  • Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου μετά από καταδίωξη στη Χαλκιδική - Η μηχανή που επέβαινε καρφώθηκε σε δέντρο
    Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου μετά από καταδίωξη στη Χαλκιδική - Η μηχανή που επέβαινε καρφώθηκε σε δέντρο

    Οι ανήλικοι είχαν στην κατοχή τους πιστόλι ρέπλικα

    Ένας 16χρονος συνεπιβάτης μοτοσυκλέτας, ο οποίος ήταν οπλισμένους με πιστόλι «ρέπλικα», τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Δευτέρας, στη Χαλκιδική, όταν ο οδηγός του δικύκλου προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και καρφώθηκε σε ελαιόδεντρο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν λίγο μετά τις 23:00, στο 1ο χλμ. Επαρχ. Οδού Νέων Μουδανιών-Τρίγλιας Χαλκιδικής, όταν ο 18χρονος οδηγός της μοτοσυκλέτας στη θέα των αστυνομικών πάτησε γκάζι και επιχείρησε να διαφύγει. Όπως διαπιστώθηκε, τη στιγμή που οι αστυνομικοί πλησίασαν το δίκυκλο ο 16χρονος συνεπιβάτης κρατούσε ένα πιστόλι, προτεταμένο προς άγνωστη κατεύθυνση, το οποίο αργότερα αποδείχθηκε ότι ήτανε ψεύτικο.
    Στην προσπάθεια του να ξεφύγει ο νεαρός οδηγός πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς και όταν επιχείρησε να περάσει από δεξιά προπορευόμενο όχημα, η μοτοσικλέτα εξετράπη δεξιά της πορείας της σε παρακείμενο αγρό και προσέκρουσε σε ελαιόδεντρο, όπου και ανετράπη, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του 18χρονου.
    Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος νοσηλεύεται στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίνεται πιο σοβαρή.
    Σημειώνεται ότι ο 16χρονος είχε στην κατοχή του όπλο απομίμησης (ρέπλικα), το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε. Επιπλέον, ο 18χρονος οδηγός, δε διέθετε άδεια οδήγησης ενώ η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας, καθώς είχε αφαιρεθεί από αστυνομικούς σε προγενέστερο χρόνο λόγω τροχονομικής παράβασης.

    Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας, της επικίνδυνης οδήγησης και του Νόμου περί όλων. Επιπλέον, αναζητούνται για να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οι γονείς του 16χρονου που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: 16χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του
    Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: 16χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του

    Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής στην Εύβοια λίγο μετά την Λάμψακο.

    Σύμφωνα με το evima, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγάκι με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τρία άτομα μέσα στα οχήματα.

    16χρονος χωρίς τις αισθήσεις του από το τροχαίο στην Εύβοια

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ένα αγόρι 16χρονων χωρίς τις αισθήσεις του από το τροχαίο

    Στο σημείο έφτασαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίοι, απεγκλώβισαν τους τραυματίες, μαζί με την αστυνομία η οποία καταγράφει τα αιτία το ατυχήματος.

    Ο δρόμος έχει κλείσει λόγω του τροχαίου, εκτός από τα οχήματα που έχουν σχηματίσει ουρές στο σημείο βρίσκεται και αρκετός κόσμος.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Βρέθηκαν δύο νεκρά αρκουδάκια στην Εθνική οδό Φλώρινας Κοζάνης - Τα χτύπησε αυτοκίνητο
    Βρέθηκαν δύο νεκρά αρκουδάκια στην Εθνική οδό Φλώρινας Κοζάνης - Τα χτύπησε αυτοκίνητο

    Tραγικό τέλος είχαν δύο αρκουδάκια τα οποία βρέθηκαν νεκρά στην Εθνική οδό Φλώρινας Κοζάνης από διερχόμενο όχημα, όπως ενημέρωσε ο υπεύθυνος του Αρκτούρου κ. Στεφάνου.

    Ο οδηγός ο οποίος εντόπισε τα νεκρά αρκουδάκια ειδοποίησε την ομάδα άμεσης επέμβασης ου Αρκτούρου και του Δασαρχείου για να επιληφθούν του θέματος.

    Πηγή: newsbomb.gr - Photo by Becca on Unsplash

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο