Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 21:09

Θεοχάρης: Κρίσιμες οι επόμενες 4 εβδομάδες για τον τουρισμό μας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την ελπίδα ότι η φετινή χρονιά θα είναι επιτυχημένη και σε οικονομικούς όρους

Κρίσιμες διαγράφονται οι επόμενες 4 εβδομάδες για τον ελληνικό τουρισμό, όπως επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε παρέμβαση του στο πρώτο πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας

Ο ίδιος εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι η φετινή χρονιά θα είναι επιτυχημένη και σε οικονομικούς όρους.

H μεγάλη αγωνία του υπουργείου Τουρισμού

Η μεγάλη αγωνία για το υπουργείο Τουρισμού είναι η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού εντός και εκτός συνόρων. Ήδη η Γερμανία, ανάφερε ο υπουργός, τοποθέτησε την Ισπανία στο κόκκινο και επιβάλει καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από εκεί.

Με γνώμονα αυτό, ο κ. Θεοχάρης για μια ακόμη φορά ζήτησε τον εμβολιασμό όσων δεν το έχουν πράξει ακόμα και στάθηκε στο οργανωμένο, όπως είπε, πρόγραμμα διαχείρισης της πανδημίας που εφαρμόζεται.

Σε κάθε περίπτωση, οι τουριστικές ροές αυτή τη στιγμή εξελίσσονται ικανοποιητικά, ενώ για μια ακόμη φορά δεν θέλησε να σχολιάσει σε τι επίπεδα αφίξεων και εσόδων θα κλείσει η χρονιά σε σχέση με το 2019.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 19:48

Σχετικά Άρθρα

  • Περιοδεία στην Ηλεία του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χ. Θεοχάρη
    Περιοδεία στην Ηλεία του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χ. Θεοχάρη

    Πλήθος επαφών τόσο με απλούς πολίτες όσο και με φορείς αλλά και με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κάμπου είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Ηλεία, την Πέμπτη.

    Τον κ. Θεοχάρη συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος καθώς και οι βουλευτές Ηλείας, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης.

    Ειδικότερα κατά την επίσκεψή του στις περιοχές του δήμου Πηνειού και του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, ενημερώθηκε εκτενώς αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι επαγγελματίες αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση ενώ ο ίδιος από την πλευρά του στάθηκε στην δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής η οποία μπορεί να βασιστεί στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

    Σε δηλώσεις του μάλιστα κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και στο Λιμενικό Ταμείο ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως: «Συνεχίζοντας την περιοδεία μας στην Ηλεία ήρθαμε και στο λιμενικό ταμείο, ο πρόεδρος μας περιέγραψε το νέο master plan που δίνει νέες δυνατότητες καθώς πρόκειται για ένα λιμάνι πρότυπο, ένα λιμάνι το οποίο δείχνει το δρόμο και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας μας αλλά και της Μεσογείου.

    Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε τα έργα αυτά να έχουν ξεκινήσει και να υλοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς και αυτό αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει θέληση, είτε ο Δήμος είναι μεγάλος , είτε μικρός μπορεί να βρει τρόπους, μπορεί να βρει τα μέσα αυτά, αρκεί να υπάρχει υποστήριξη και από την κεντρική διοίκηση, την κυβέρνηση.

    Αυτή η υποστήριξη με τη συνεργασία και των τοπικών βουλευτών και των δημοτικών αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης είναι υπαρκτή σε αυτή την περιοχή και χαιρόμαστε γιατί και οι πολίτες πολύ σύντομα θα βλέπουν τα αποτελέσματά της» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ενώ αναφερόμενος στο Υδατοδρόμιο υπογράμμισε ότι:

    «Οι αδειοδοτήσεις με το νομοσχέδιο που περάσαμε στις αρχές της προηγούμενης κυβέρνησης το 2020 έχουν μειωθεί από επτά ή οκτώ σε δύο. Άρα αυτό που έπρεπε να κάνουμε σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο το έχουμε κάνει. Από κει και πέρα θα είναι μόνο ζήτημα αυτών των οποίων θέλουν να υλοποιήσουν την επένδυση και να πάρουν την αδειοδότηση να έχουν κάνει εκείνες τις απαραίτητες μελέτες καθώς τα πράγματα αυτά πρέπει να γίνουν με ένα τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών» σημείωσε ο κ. θεοχάρης.

    Xatzis Theoxaris 2 2

    Xatzis Theoxaris 3 2

    Xatzis Theoxaris 4 2

  • Αυγερινοπούλου: Κοινή περιοδεία με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
    Αυγερινοπούλου: Κοινή περιοδεία με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

    Επισκέψεις στους Δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη, συνόδευσε στην περιοδεία του στην Ηλεία, η Βουλευτής του νομού, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στους δήμους Πηνείου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, το πρωί της Πέμπτης. Ο κ. Θεοχάρης, σε κοινή του επίσκεψη με τον Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο και τον Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Διονύσιο Ακτύπη, συνοδευόμενοι από την κα. Αυγερινοπούλου, είχαν συναντήσεις με τους Δήμαρχους Πηνειού, κ. Αλέξη Καστρινό και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννη Λέντζα, επισκέφθηκαν τον συνεταιρισμό φρούτων και λαχανικών ΥΡΜΙΝΗ και KAPLANIS FRUITS, συναντήθηκαν με πολίτες και στα Λεχαινά, ξεναγήθηκαν στο Λιμάνι της Κυλλήνης, ενώ επισκέφθηκαν την πρότυπη μονάδα γάλακτος ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ καθώς και το εργοστάσιο ΚΥΚΝΟΣ.

    Στην διάρκεια των συναντήσεων, εξετάσθηκαν οι προοπτικές που μπορούν να δοθούν στους δύο πυλώνες ανάπτυξης της Ηλείας, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Σε ότι αφορά στον τομέα των αγροτικής παραγωγής, η κα. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, με την στήριξη της Κυβέρνησης, μέσα από προγράμματα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξη, στα έργα που ήδη ξεκινούν για την ορθολογικότερη διαχείριση του νερού, μέσα από την υπογειοποίηση των δικτύων για την εξοικονόμηση του σημαντικού αυτού αγαθού και την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, όπως το έργο που ξεκίνησε πρόσφατα για την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού.

    Παράλληλα, στις επισκέψεις στις παραγωγικές μονάδες, τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να προχωρούν απρόσκοπτα οι μετακλήσεις πολιτών τρίτων χωρών για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες, θέμα για οποίο η κ. Αυγερινοπούλου πρότεινε το επόμενο διάστημα να γίνει συνάντηση στα αρμόδια Υπουργεία. Η Ηλεία Βουλευτής αναφέρθηκε στην σημασία της παραγωγής και των εξαγωγών, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ θέτει στρατηγικούς στόχους μέσα από την εμπορική διπλωματία ενώ ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που σχετίζονται με την φορολογία και την επιστροφή ΦΠΑ.

    Παράλληλα, και με αφορμή την παρουσία του Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην δημιουργία «έξυπνων πόλεων», κάτι που αποτελεί και πρόταση των δημάρχων, που θα συμβάλει και στην εξυπηρέτηση του τουρισμού.

    Η κα. Αυγερινοπούλου έθεσε και το θέμα της κατασκευής της Παραλιακής Οδού στα όρια του Δήμου Πηνειού που θα συνδέσει και θα εξυπηρετήσει την πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη από την περιοχή Αρκουδίου –Γλύφας μέχρι και τα όρια του Δήμου Αμαλιάδος στην περιοχή Παλαιοχωρίου –Σαβαλίων καθώς και την ανάγκη τακτοποίησης πολεοδομικών και χωροταξικών εκκρεμοτήτων, όπως στην περιοχή της Γλύφας, περιοχή για την οποία η πρόσφατη νομοθεσία θα πρέπει να τύχει βελτιώσεων που θα λύσουν οριστικά μια εκκρεμότητα 100 και πλέον ετών.

    Τόσο η Ηλεία Βουλευτής όσο και ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ. Διονύσιος Ακτύπης, στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάδειξη του ενιαίου τουριστικού προϊόντος της Ηλείας και τα νησιά του Ιονίου, με αιχμή του δόρατος το λιμάνι της Κυλλήνης που αποτελεί διαμετακομιστική πύλη καθώς και το πρώτο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις χρήσης του ηλεκτρισμού ως εναλλακτικού καυσίμου για τα πλοία, που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Η Ηλεία Βουλευτής ζήτησε την στήριξη του Υπουργού ώστε να δημιουργηθούν περισσότερα κίνητρα για τον τουρισμό και για επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

    abgerin periodia theox 2

    abgerin periodia theox 3

    abgerin periodia theox 4

    abgerin periodia theox 5

    abgerin periodia theox 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Πηνειού - Στην ατζέντα ευρωεκλογές, οικονομικά και ψηφιακός μετασχηματισμός
    Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Πηνειού - Στην ατζέντα ευρωεκλογές, οικονομικά και ψηφιακός μετασχηματισμός

    Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Οικονομικών Χ. Θεοχάρη

    Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη υποδέχθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Γαστούνη ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Σισίνη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πηνειού.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα όπου τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν από τον κ. Καστρινό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και άπτονται της αρμοδιότητάς τους. Ειδικότερα έγινε εκτενής αναφορά στη δεινή θέση που έχει περιέλθει ο δήμος εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Πηνειού δεν κατάθετε –ως όφειλε- ισολογισμούς, έπαιρνε προκαταβολές από τους ΚΑΠ δεσμεύοντας έτσι τις επόμενες διοικήσεις. Αναφερόμενος στη συνέχεια και στην προχειρότητα σύστασης της ΔΕΥΑΔ Πηνειού, αναρωτήθηκε για τον ρόλο που έπρεπε να διαδραματίσουν συνολικά οι αρμόδιες υπηρεσίες ως προς τον έλεγχο των διαδικασιών. Παράλληλα ο Δήμαρχος Πηνειού αναφέρθηκε στην αποψίλωση των ΟΤΑ από προσωπικό τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα άμεσης ενίσχυσής τους.

    Ο κ. Καστρινός στάθηκε ακόμη στην πρόταση που έχει υποβληθεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου επισημαίνοντας ότι, εάν και κατατέθηκε πρόχειρα και χωρίς «αρχή, μέση και τέλος» από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αναμένεται η αξιολόγησή της προκειμένου ο Δήμος Πηνειού να προχωρήσει σε διορθώσεις και –εάν είναι εφικτό- σε βελτιωτικές αλλαγές. Ο Δήμαρχος Πηνειού αναφερόμενος στην απένταξη του έργου κατασκευής του παραλιακού δρόμου -ύψους 5.000.000 ευρώ- λόγω αμέλειας, ασυνέπειας και ολιγωρίας της απελθούσας δημοτικής αρχής αλλά και της τότε τοπικής Περιφερειακής Ενότητας, ζήτησε από τον υφυπουργό να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επανένταξής του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

    Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές επέμεινε στη σημασία στήριξης «καθαρών γραμμών και σοβαρών υποψηφιοτήτων» σχολιάζοντας ότι «όταν διακυβεύονται σημαντικά ζητήματα, οι πολίτες ζυγίζουν τα πάντα και προσέρχονται με σοβαρότητα στην κάλπη». Τέλος σημείωσε ότι ακόμα και οι βουλευτές οφείλουν να «είναι προσεκτικοί με τους αιρετούς των ΟΤΑ που επιλέγουν να συνδιαλέγονται και να συνεργάζονται. Δεν πρέπει να προτάσσουν τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα μόνο κατά την προεκλογική περίοδο και όσον αφορά την προσωπική προβολή τους, αλλά αντίθετα αυτές να διαπνέουν κάθε έκφανση της πολιτικής ζωής τους».

    Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεοχάρης από την πλευρά του σχολίασε ότι πράγματι υπάρχουν προβλήματα στους δήμους σχετικά με την οικονομική διαχείριση αλλά επεσήμανε ότι πλέον υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπισή τους. «Το έργο της κυβέρνησης είναι σημαντικό, ουσιαστικό και αυταπόδεικτο ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν θέματα που απομένουν να επιλυθούν» σχολίασε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης τόνισε ότι η καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να επικοινωνήσει προς το εκλογικό σώμα ότι το κυβερνόν κόμμα είναι το μόνο που διατυπώνει σαφές πρόγραμμα για την Ευρώπη ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναλώνουν την προεκλογική εκστρατεία τους σε ζητήματα εσωτερικής αντιπολίτευσης.

    Από την πλευρά του ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στη «σημαντική επένδυση της κυβέρνησης στην ψηφιακή τεχνολογία» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πλέον υπάρχουν χρήσιμα εργαλεία για τη βελτίωση της απόδοσης της δουλειάς». Ο κ. Αναγνωστόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία του μετασχηματισμού του αγροτικού τομέα τονίζοντας ιδιαίτερα την καινοτομία της ευφυούς γεωργίας.

    Σύντομες τοποθετήσεις πραγματοποίησαν ακόμη οι παρευρισκόμενοι βουλευτές Ζακύνθου και Ηλείας, Διονύσιος Ακτύπης και Διονυσία Αυγερινοπούλου αντίστοιχα.

    dimos piniou susk nd 2

    Κατά τη διάρκεια σύσκεψης τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν από τον κ. Καστρινό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και άπτονται της αρμοδιότητάς τους.

    Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές ο κ. Καστρινός επέμεινε στη σημασία στήριξης «καθαρών γραμμών και σοβαρών υποψηφιοτήτων».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σύμπραξη δυνάμεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Πύργου
    Σύμπραξη δυνάμεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Πύργου

    Ο Δήμαρχος Πύργου συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμου Όλγα Κεφαλογιαννη-Παρόντες οι Διονύσιος Νικολάου Γεν. Διευθ. της «Διανεόσις» & Αλέξανδρος Αγγελόπουλος Διευθ. Σύμβ. του ομίλου «Aldemar»

    Η τουριστική προβολή του Δήμου Πύργου με κύριο στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής με την Υπουργό Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη στην Αθήνα.

    Στον τραπέζι των συζητήσεων κάθισαν εκτός από την Υπουργό και τον Δήμαρχο, ο Γενικός Διευθυντής της «Διανέοσις» κ. Διονύσιος Νικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλους του Ομίλου «Aldemar» κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

    Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Καννή στο Υπουργείο, εξετάστηκε η δυνατότητα της βελτιστοποίησης του Τουριστικού Προϊόντος της πρωτεύουσας της Ηλείας μέσω της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανασυγκρότησης του Νομού που εκπονεί η «Διανέοσις».

    Τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την στρατηγική που πρέπει να χαραχτεί ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός καθώς επίσης και η πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Πύργου, προκειμένου να καταστεί τόπος προορισμού.

    Από την συζήτηση δεν μπορούσαν να λείπουν προτάσεις για την αξιοποίηση του Κατακόλου και της Κρουαζιέρας και το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής.

    Τέλος τέθηκε το ζήτημα της ένταξης της Μαρίνας στο διεθνή χάρτη με τους τουριστικούς προορισμούς για σκάφη αναψυχής, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τους επισκέπτες, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Διάταξη σε θετική κατεύθυνση για ευνοϊκή αντιμετώπιση πυροπλ. δανείων
    Νικολακόπουλος: Διάταξη σε θετική κατεύθυνση για ευνοϊκή αντιμετώπιση πυροπλ. δανείων

    Θα δώσει «ανάσα» στους οφειλέτες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι από τις τράπεζες

    Η ουσιαστική συζήτηση που είχε για το θέμα αυτό ο υφ. Προστασίας του πολίτη με τον υφ. Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη

    Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την θετική κατεύθυνση και θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει «ανάσες» στους δανειολήπτες και ειδικότερα στους πυρόπληκτους της Ηλείας που είχαν λάβει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

    Με την ανωτέρω δήλωση σχολίασε αρχικώς το νομοσχέδιο που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, αφού προβλέπεται εκεί το επιδιωκόμενο εδώ και πολύ καιρό «κούρεμα» των δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου.

    Για τα συγκεκριμένο θέμα εξάλλου ο κ. Νικολακόπουλος είχε πάρει αρκετές πρωτοβουλίες με διαδοχικές συναντήσεις στο πρόσφατο παρελθόν με την τελευταία να είναι εκείνη με τον Υφυπουργό Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, όπου υπήρξε ουσιαστική συζήτηση για την ανάγκη απεμπλοκής πολλών δανειοληπτών από την περιπέτεια των οφειλών τους.

    Πρόκειται για μια ρύθμιση ευνοϊκή που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα των πυρόπληκτων δανειοληπτών μας αφού οι ίδιοι θα επωφεληθούν από το «κούρεμα» χωρίς να έχουν απέναντί τους ζητήματα από τις τράπεζες οι οποίες παραλλήλως δεν θα χάνουν το δικαίωμά τους να εισπράττουν την κρατική εγγύηση. Δηλαδή – τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος – με την συγκεκριμένη διάταξη στο Νομοσχέδιο το Δημόσιο θα πληρώνει τον χρηματοδοτικό φορέα, χωρίς πλέον να χρεώνεται το ποσό αυτό ο οφειλέτης.

    Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το απολύτως δικαιολογημένο αίτημα και είναι έτοιμη να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν τον επιχειρηματικό μας κόσμο και την ίδια την κοινωνία, ειδικά της Ηλείας που έχει υποστεί τόσα πολλά από τις φυσικές καταστροφές, δήλωσε επιπρόσθετα ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επαφές Α. Νικολακόπουλου με Υφυπουργό Οικονομικών και τη Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας: Θέματα αιγιαλού στο επίκεντρο των συναντήσεων
    Επαφές Α. Νικολακόπουλου με Υφυπουργό Οικονομικών και τη Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας: Θέματα αιγιαλού στο επίκεντρο των συναντήσεων

    Τι συζήτησε με τον Χάρη Θεοχάρη και τη Νάγια Κόλλια - Συζήτηση και για το φορολογικό νομοσχέδιο

    Με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη και ακολούθως με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κα Νάγια Κόλλια, συναντήθηκε ο βουλευτής του νομού μας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, αναφορικά με τα ζητήματα που αφορούν στα υποβληθέντα αιτήματα καθορισμού και επανακαθορισμού των ορίων αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού.

    Να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα ο κ. Νικολακόπουλος είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς παρατηρείται καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων.

    nikolako oiko perious 2

    Στελέχωση στην ατζέντα και φορολογικό νομοσχέδιο.

    Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός, τόσο στην συνάντησή του με τον κ. Θεοχάρη όσο και με την κα Κόλλια, εξήγησε τους λόγους που επιβάλλουν την άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων, θέτοντας ταυτόχρονα και το θέμα της στελέχωσης των Κτηματικών Υπηρεσιών του Δημοσίου και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το νέο νόμο που αφορά στην εξαγορά εκτάσεων του Ελληνικού Δημοσίου.

    «Το επόμενο διάστημα θα έχουμε εξελίξεις και θα δούμε στην πράξη την πλήρη εφαρμογή του νέου νόμου για την εξαγορά εκτάσεων του ελληνικού δημοσίου. Κατά την εφαρμογή θα δούμε και πώς εξειδικεύεται σε κάθε περίπτωση, έτσι ώστε οι αιτούντες και όσοι έχουν προβλήματα να τα ξεπεράσουν και να μπορέσουν να προχωρήσουν σε αξιοποίηση των εκτάσεών τους» επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τον Υφυπουργό να εξεταστεί το ενδεχόμενο θεσμικών παρεμβάσεων στο θέμα της λειτουργίας των Κτηματικών Υπηρεσιών. Παράλληλα συνεχίζει τις επαφές του για τα ανωτέρω ζητήματα.

    Τέλος έγινε εκτενής συζήτηση και για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και μεταφέρθηκαν και οι προτάσεις των φορέων της Ηλείας που είχαν μεταφερθεί στον Ηλείο Βουλευτή τόσο προφορικώς, στις συναντήσεις που έγιναν, όσο και γραπτώς.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Νέες μορφές τουρισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ηλεία!
    Νικολακόπουλος: Νέες μορφές τουρισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ηλεία!

    Το θέμα προσέγγισε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στην συνάντηση του με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

    Η αναπτυξιακή προοπτική που μπορούν να δώσουν στην Ηλεία οι νέες μορφές τουρισμού, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, τουριστική ανάπτυξη και τουριστικές επενδύσεις αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για την Ηλεία, ένα νομό με συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία καλείται να αξιοποιήσει στο έπακρο σε όλους τους τομείς.

    «Η Ηλεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απούσα στις μεγάλες προκλήσεις που διαμορφώνονται στο πεδίο του τουρισμού. Είμαστε ένας νομός που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να αναπτύξουμε κάθε μορφή τουρισμού και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και παθογένειες του παρελθόντος και να ανοίξουμε το δρόμο για επενδύσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση, θα συμβάλλουν στην ανάδειξη του νομού και ταυτόχρονα θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Νικολακόπουλος και τόνισε ότι η Ηλεία μπορεί να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις, ιδιαιτέρως στην περιοχή του Καϊάφα αλλά και σε κάθε άλλο σημείο του νομού που διαθέτει την δική του ξεχωριστή ομορφιά.

    Ιαματικός τουρισμός και μαρίνες σκαφών αναψυχής

    Με την κα Κεφαλογιάννη συζήτησαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, ενώ σχολιάστηκε θετικά η νέα μεγάλη επένδυση που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του συνεδριακού τουρισμού.

    Ο κ. Νικολακόπουλος επανέφερε στο προσκήνιο και το θέμα της δημιουργίας μαρινών για σκάφη αναψυχής, καθώς η Ηλεία διαθέτει λιμάνια και πληροί όλες τις προδιαγραφές για την υλοποίηση ενός τέτοιου project, τη στιγμή μάλιστα που οι Μαρίνες για σκάφη αναψυχής χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Σε αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν πιο συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε το εγχείρημα να προχωρήσει στην πράξη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Φωκίωνα Ζαΐμη με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη
    Συνάντηση Φωκίωνα Ζαΐμη με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη

    Παραγωγικό διάλογο με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη για αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είχε ο Φωκίων Ζαΐμης με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας.

    Ο κ. Ζαΐμης παρουσίασε τα σημαντικά έργα που έχει προχωρήσει τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, όπως, μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση των διαδικασιών για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την έλευση του φυσικού αερίου, την απορρόφηση σημαντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία του Μηχανισμού στήριξης της αγοράς εργασίας για τη μείωση της ανεργίας και πολλές άλλες δράσεις για την αύξηση της απασχόλησης καθώς και τη στενή συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδος.

    Στη συνέχεια ο κ. Ζαΐμης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, συζήτησε νέα προγράμματα και πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος,Νεκτάριο Φαρμάκη προκειμένου η Δυτική Ελλάδα να αλλάξει ριζικά και ανέβει ψηλά. Ο Υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης συνεχάρη προσωπικά τον Φωκίωνα Ζαΐμη για το έργο του μέχρι σήμερα και τόνισε ότι θα είναι δίπλα στη ΠΔΕ σε ό,τι απαιτείται και δύναται να πραγματοποιηθεί.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο