Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 12:52

Φωτιά τώρα από κεραυνό στο Δήμο Ωρωπού

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στο σημείο η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέπτης στην περιοχή Βούτημα του Δήμου Ωρωπού. Η φωτιά καίει στα ορεινά του Αυλώνα πίσω από την Πάρνηθα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά εκδηλώθηκε από κεραυνό και στο σημείο σπεύδει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 12:57

Σχετικά Άρθρα

  • Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που καίει από το Σάββατο στο όρος Παγγαίο
    Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που καίει από το Σάββατο στο όρος Παγγαίο

    Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (26/10) σε δύσβατη περιοχή στο Παγγαίο Όρος στην Καβάλα.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι έρπουσα και έχει διάσπαρτες εστίες.

    Επί τόπου επιχειρούν 199 πυροσβέστες με 20 ομάδες πεζοπόρων και 8 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συνδράμουν μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024
    Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024

    Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Φωτιά στην Κω: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - «Μείνετε σε ετοιμότητα»
    Φωτιά στην Κω: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - «Μείνετε σε ετοιμότητα»

    Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (24/10) στην Κω και συγκεκριμένη σε δασική έκταση στην περιοχή Κέφαλο.

    Μάλιστα πριν από λίγο ήχησε και το 112 το οποίο καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Φωτιά σε δασική έκταση στο Πετρωτό Αχαΐας
    Φωτιά σε δασική έκταση στο Πετρωτό Αχαΐας

    Επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

    Συναγερμος σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Τετάρτης έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετρωτό Αχαΐας.

    Επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Αττικής για την λειψυδρία: Ζητούν άμεσα μέτρα
    Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Αττικής για την λειψυδρία: Ζητούν άμεσα μέτρα

    Οι αγρότες στον κάμπο του Μαραθώνα ζητούν την δημιουργία υποδομών ενάντια στην λειψυδρία που καταστρέψει τα φυτά τους - Μείζον πρόβλημα και για τους μελισσοκόμους

    Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Αττικής, που βλέπουν τις καλλιεργειές τους να καταστρέφονται από το αλμυρό νερό που βγαίνει από τις γεωτρήσεις.

    Όπως τόνισαν αγρότες, μιλώντας στον Ant1 tο χώμα έχει στεγνώσει και τα φυτά δεν αναπτύσσονται στην Αττική, με παραγωγούς να σημειώνουν ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της λειψυδρίας που έχει ως αποτέλεσμα το αλμυρό νερό να εισχωρεί στις γεωτρήσεις. Με αποτέλεσμα να καταστρέφονται ρίζες και φύλλα των φυτών.

    Όπως καταγγέλλει αγρότης, την ίδια στιγμή που η παραγωγή του καταστρέφεται, από τους γύρω ορεινούς όγκους εκατομμύρια κυβικά νερού πάνε κατευθείαν στην θάλασσα. Και ζητά να γίνουν έργα υποδομής, όπως ταμιευτήρες αλλά και άλλα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

    Πρόβλημα και με τις μέλισσες

    Σοβαρό πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν και οι μελισσοκόμοι, καθώς η έλλειψη νερού δεν επιτρέπει στις μέλισσες να «δουλέψουν» στα μελίσσια τους.

    «Δεν έβρεξε, έκανε 120 ημέρες καύσωνα από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα η βασίλισσα να μην βρίσκει γύρες για να γεννήσεις».

    Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1 στην πληγείσα από λειψυδρία Αττική, μόνον από την άρδευση με παλιά μηχανήματα χάνονται 4 δισεκατομμύρια κυβικά νερού.

    Εκεί όμως που ειδικοί επιστήμονες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα είναι τα δίκτυα νερού στις πόλεις αλλά και ο υπερτουρισμός.

  • Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα
    Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα

    Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν 28 Πυροσβέστες

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σημείο.

    Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λεσινίου.

    Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της 28 Πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα και 2 Α/Φ.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Πάτρα: Ηλικιωμένος υπόλογος για τη φωτιά στο Γηροκομείο
    Πάτρα: Ηλικιωμένος υπόλογος για τη φωτιά στο Γηροκομείο

    Οι αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου» για την έρευνα, το συμπέρασμα για εμπρησμό και η υπόδειξη του υπαίτιου. Οι αντιφάσεις του βασικού υπόπτου, το πόρισμα του πραγματογνώμονα και ο σχηματισμός δικογραφίας.

    Στην Εισαγγελία Πατρών διαβιβάστηκε η πολυσέλιδη δικογραφία που συντάχθηκε από την Πυροσβεστική και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) Δυτικής Ελλάδας για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου στο Γηροκομειό Πατρών.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», η έρευνα των ανακριτικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ανθρώπινη ενέργεια και συγκεκριμένα για εμπρησμό από αμέλεια, υποδεικνύοντας συγκεκριμένο άτομο. Βασικός ύποπτος, φέρεται ηλικιωμένος ιδιοκτήτης οικοπεδικής έκτασης εντός της οποίας εκδηλώθηκε η φωτιά και εξαρχής είχε κληθεί να καταθέσει.

    Οπως ανέφεραν πηγές στην «Π», θεωρείται σχεδόν βέβαιη η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από τις Εισαγγελικές Αρχές, καθώς όπως υποστηρίζεται η «υπόθεση είναι καλά δεμένη».

    ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

    Ο ηλικιωμένος φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το που βρισκόταν το επίμαχο χρονικό διάστημα. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στην «Π», πως εμφάνισε άλλοθι υποστηρίζοντας πως απουσίαζε από το σημείο την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ωστόσο οι ισχυρισμοί του φαίνεται, πως έπεσαν στο κενό. Το άλλοθι της απουσίας καταρρίφθηκε από τις καταθέσεις της συζύγου του και αυτοπτών μαρτύρων. Την παρουσία του στο χώρο, επιβεβαιώνουν στις καταθέσεις τους κάτοικοι της περιοχής.

    ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑΣ

    Για ανθρώπινη παρέμβαση όπως είχε αποκαλύψει η «Π», έχοντας αποκλείσει τον παράγοντα του «τυχαίου γεγονότος», από εξωγενείς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η ανάφλεξη ηλεκτροφόρων καλωδίων, έκανε λόγο στο πόρισμά του και ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με το πόρισμα η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, με το πόρισμα να μην διευκρινίζει, εάν πρόκειται για ενέργεια εκ προθέσεως ή από αμέλεια.

    Διαπίστωση, που επιβεβαίωνε τις αρχικές εκτιμήσεις των αξιωματικών του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Πατρών. Πλήρης ταύτιση υπήρξε και για το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς σε έκταση επί της οδού Ερρίκου Ντυνάν.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Φωτιά στην Κερατέα: «Χειροπέδες» και πρόστιμο σε 87χρονο για εμπρησμό από αμέλεια
    Φωτιά στην Κερατέα: «Χειροπέδες» και πρόστιμο σε 87χρονο για εμπρησμό από αμέλεια

    Και σύλληψη και πρόστιμο πάνω από 3.000 ευρώ για τον 87χρονο για την φωτιά στην Κερατέα.

    Χειροπέδες σε έναν 87χρονο πέρασαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου, για την φωτιά στην Κερατέα.

    Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 87χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για πυρκαγιά από αμέλεια σε ξηρά χόρτα, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Διόνυσος Κερατέας, του Δήμου Λαυρεωτικής, στην Αττική.

    Μάλιστα, στον 87χρονο επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 3.113€.

    Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο