Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 19:45

«Δεν υπάρχει κακιά στιγμή» - Ο κύκλος της βίας πριν τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

«Δεν υπάρχει κακιά στιγμή και δεν υπάρχει καν στιγμή. Υπάρχει ένα μοντέλο συστηματικής κακοποίησης που στην απόλυτη κλιμάκωσή της φτάνει και στο φόνο»

Δεν είναι οικογενειακά δράματα, δεν γράφουν τους τίτλους τέλους σε σχέσεις πάθους και σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με την «υπερβολική αγάπη», την οποία επικαλέστηκε ο θείος του δράστη και αυτόχειρά της 11ης γυναικοκτονίας που μετρά η Ελλάδα σε διάστημα εννέα μηνών.

Η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά και η Δώρα, όπως και τα υπόλοιπα θύματα πριν απ΄αυτές έπεσαν νεκρές, χτυπημένες από το χέρι των συντρόφων τους όχι σε μια «κακιά στιγμή», αλλά σε μια πράξη κλιμάκωσης της υποτίμησης, της λεκτικής και ψυχολογικής βίας που βίωναν καιρό πριν.

Περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

Οι γυναικοκτονίες είναι φέτος περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Τα θύματα ήταν γυναίκες κάθε ηλικίας, διαφορετικών υπηκοοτήτων που σκοτώθηκαν εν ψυχρώ σε δρόμο μέρα μεσημέρι ή η σορός τους ανακαλυφθηκε τσιμεντωμένη μήνες μετά τη δολοφονία τους.

Μέσα σε μόλις εννέα μήνες δολοφονήθηκαν 11 γυναίκες κι αυτό βάσει των εμπειρικών δεδομένων, συνιστά μια θλιβερή έξαρση, όπως εξηγεί στο ethnos.gr η Νατάσα Κεφαλληνού, υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου «Διοτίμα» που ειδικεύεται σε θέματα φύλου παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες και σε γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας.

«Τα τελευταία χρόνια βάσει των στατιστικών που έχουμε, οι γυναικοκτονίες κυμαίνονται μεταξύ 10 – 12 ανά έτος. Τωρα είμαστε στον 9ο μήνα και έχουμε ήδη 11 με την πλειονότητα των γυναικοκτονιών αυτού του έτους να έχουν γίνει σε μολις τέσσερις μήνες, δηλαδή από τον Μάιο, που είχαμε τη δολοφονία της Καρολάιν, και μετά. Παρατηρούμε μία εκτίναξη του αριθμού τους».

«Δεν υπάρχει κακιά στιγμή»

Η γυναικοκτονία αποτελεί την κλιμάκωση της έμφυλης ή της ενδοοικογενειακής βίας: «Πρόκειται για μία χρόνια συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κακιά στιγμή και δεν υπάρχει καν στιγμή. Υπάρχει ένα μοντέλο συστηματικής κακοποίησης που στην απόλυτη κλιμάκωσή της φτάνει και στο φόνο».

Αντίστοιχα δεν υπάρχει και συγκεκριμένο προφίλ για τα θύματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Οπως καταδείχθηκε και στην έρευνα που έκανε το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο διάστημα της πρώτης καραντίνας υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Βασιλικής Αρτινοπούλου, τρεις στις δέκα γυναίκες απάντησαν ότι είχαν υποστεί βία το προηγούμενο διάστημα.

Η ενδοοικογενειακή βία διαπερνά τις κοινωνικές τάξεις

Μιλώντας στο ethnos.gr η καθηγήτρια επισημαίνει ότι η ενδοοικογενειακή βία διαπερνά τις κοινωνικές τάξεις τονίζοντας ότι τα θύματα πρέπει να ενθαρρυνθούν με κάθε μέσο να μιλήσουν: «Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι το ‘τραύμα της θυματοποίησης΄ μπορεί να έχει πολλαπλές συνέπειες βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Κατά τη γνώμη μου, αυτό που πρέπει να ενισχυθεί στην ελληνική κοινωνία είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων των θυμάτων, με άλλα λόγια ο σεβασμός στη φωνή του θύματος και η αντίστοιχη προστασία των δικαιωμάτων του εντός και εκτός του ποινικού συστήματος. Τα θύματα θα πρέπει να ενθαρρύνονται να καταγγέλουν τη θυματοποίηση τους έγκαιρα, να αποδράσουν από τις σχέσεις κακοποίησης και να τύχουν φυσικά σεβασμού και ορθής αντιμετώπισης από τους αρμόδιους φορείς» υπογραμμίζει η κυρία Αρτινοπούλου.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η Ελλάδα έχει ισχυρό νομοθετικό οπλοστάσιο και ήταν από τις πρώτες χώρες που είχαν ποινικοποιήσει την ενδοοικογενειακή βία με το Ν.3500/2006, στον οποίο περιλαμβάνεται ένας ευρύτατος ορισμός της οικογένειας, καθώς και όλες οι μορφές ενδοοικογενειακής βίας (λεκτική, ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική).

Οσο ξεχωριστή και αν είναι κάθε περίπτωση κακοποίησης, αυτό που ενοποιεί όλους τους δράστες, σύμφωνα με την κυρία Κεφαλληνού, είναι ότι «αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως διοκτησια τους, ως κτήματά τους, τις θεωρούν κατώτερες. Θεωρούν ότι η ψυχολογική ή η σωματική βία είναι μέσο σωφρονισμού των γυναικών. Δεν αποδέχονται τα όχι τους».

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την 1η Ετήσια εκθεση για τη Βία κατά των Γυναικών, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2020, 4.872 επιζώσες κατέφυγαν σε Συμβουλευτικά Κέντρα για ψυχοκοινωνική υποστήριξη και νομική συμβουλευτική, 536 φιλοξενήθηκαν σε ξενώνες, 8.609 γυναίκες κάλεσαν την Γραμμή SOS 15900 για ενημέρωση και πληροφόρηση.

Μόνο στο τρίμηνο Μαίου – Ιουλίου 2021, βάσει των καταγραφων του Δικτύου Υποστηρικτικών Δομών και της Γραμμής Υποστήριξης SOS 15900, υποστήριξη και βοήθεια ζήτησαν 1.398 γυναίκες, ενώ στους Ξενώνες του Δικτύου φιλοξενούνταν 232 άτομα εκ των οποίων 109 γυναίκες και 123 παιδιά, καλύπτοντας περίπου το 58% της συνολικής δυναμικότητάς τους. Από τις καταγραφές προέκυψε ότι:

  • Το επικρατέστερο είδος έμφυλης βίας ήταν η ενδοοικογενειακή βία με 78% από το σύνολο των καταγεγραμμένων μορφών βίας κατά των γυναικών.
  • Η σχέση επιζήσασας – δράστη είναι κυρίως συζυγική κατά 56%, συντροφική σε ποσοστό 13%, ενώ το 8% αφορά άλλο μέλος της οικογένειας.
  • Το 45% των γυναικών είναι έγγαμες, το 18% εκ τους συνόλου δηλώνει ανύπαντρη, με σχεδόν ίδιο ποσοστό 11% να βρίσκονται σε διάσταση ή να είναι διαζευγμένες, ενώ το 3% σε κατάσταση συμβίωσης.
  • Το 71% δήλωσε ότι έχει τέκνο/τέκνα ενώ το 29% ότι δεν έχει.
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό (28%) αφορά γυναίκες ηλικίας μεταξύ 36 - 45, ακολουθούν σε ποσοστό 22% οι ηλικιακές ομάδες μεταξύ 46 - 55 χρονών και το 18% αφορά ηλικίες 26 - 35 χρονών, ενώ σε ποσοστό 8% είναι νεαρά κορίτσια έως 25 ετών, με ίδιο ποσοστό 6% αφορά τις γυναίκες 56-60 ετών καθώς και γυναίκες άνω των 60 ετών. Τέλος το 11% από τα σύνολα των γυναικών δεν αποκάλυψε τα στοιχεία που αφορούν την ηλικία τους.
  • Οι περισσότερες (23%) έχουν ολοκληρωσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το 16%την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το 14% εκ του συνόλου την μεταλυκειακή εκπαίδευση, με ίδιο ποσοστό 8% την υποχρεωτική εκπαίδευση και το δημοτικό, ακολουθούν με 6% οι εξυπηρετούμενες που έχουν ολοκληρώσει την τεχνολογική εκπαίδευση, ενώ το 3% έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ το 21% δεν αποκάλυψε τα στοιχεία αυτά.
  • Από τις γυναίκες που ζήτησαν βοήθεια την ίδια χρονική περίοδο, το 43% είναι εργαζόμενες και το 36% ανενεργές, το 5% συνταξιούχες και το 12% δεν αποκάλυψε αυτά τα στοιχεία.
  • Σε ποσοστό 76% ανέφεραν ότι έχουν Ελληνική υπηκοότητα, το 12% είναι γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες οι οποίες ζουν στην Ελλάδα ενώ το 12% εκ του συνόλου δεν αποκάλυψε τα στοιχεία αυτά.

Με 5.413 περιστατικά ασχολήθηκαν το 2020 και τα αρμόδια τμήματα ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομίας, όπως προκύπτει από την πρώτη έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας αποτελώντας επίσημη καταγραφή. Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος ήταν οι μήνες κατά τους οποίους έγιναν οι περισσότερες καταγγελίες, η πλειονότητα των οποίων υποβλήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο κύκλος της βίας έχει στάδια

Πίσω από τα εγκλήματα αυτά, υπάρχουν χιλιάδες άλλες μορφές αθέατης βίας που συμβαίνουν καθημερινά μόλις γυρίσει το κλειδί στην πόρτα.

Χιλιάδες γυναίκες καταφεύγουν κάθε χρόνο στις υφιστάμενες δομές βοήθειας, ενώ είναι βέβαιο ότι υπάρχουν άλλες τόσες που δεν έχουν μπορέσει ακόμα να ξεφύγουν από τους κακοποιητές τους.

Οι γυναίκες – θύματα της «αθέατης» βίας, η οποία στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ασκείται εντός της οικογένειας, από τον πρώην ή νυν σύντροφο είναι πολλαπλάσιες.

Η ενδοοικογενειακή βία την περίοδο των περιοριστικών μέτρων χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς επιστήμονες ως η «πανδημία μέσα στην πανδημία» καθώς θύτης και θύμα ήταν υποχρεωμένοι να βρίσκονται στον ίδιο χώρο κάθε μέρα χωρίς διαλείμματα με την πρόσβαση στις υπηρεσίες βοήθειας να είναι σχεδόν αδύνατη.

Ωστόσο η άρση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται ότι αποκάλυψε μία άλλη διάσταση του προβλήματος. Ο απόλυτος έλεγχος που είχαν αποκτήσει οι κακοποιητές στα θύματά τους, αισθάνθηκαν ότι χάθηκε με την επάνοδο της κοινωνίας στους κανονικούς της ρυθμούς.

«Πιθανότατα υπάρχει συσχετισμός από την άποψη ότι στην περίοδο της καραντίνας είχαμε μία ένταση της βίας, αλλά και του ελέγχου που ασκεί ο κακοποιητής στο θύμα. Με την άρση των περιοριστικών μέτρων και με το δεδομένο ότι αυτές οι γυναίκες μπορεί να αναζήτησαν βοήθεια για να ξεφύγουν από την κακοποιητική σχέση, γεγονός κομβικό, ο κακοποιητής νοιώθει ότι χάνει τον έλεγχο» σημειώνει η κυρία Κεφαλληνού.

Το πρώτο περιστατικό σωματικής βίας είναι αυτό που μπορεί να χτυπήσει ένα καμπανάκι στο θύμα για να φύγει. Οπως σημειώνει η συνεργάτις της Διοτίμα, η σωματική βία ποτέ δεν έρχεται μόνη της. Προηγείται η ψυχολογική, η συναισθηματική, η λεκτική: «Αν και κάθε περίπτση ειναι εξατομικευμένη, στον κύκλο της βίας είναι βέβαιο ότι στην αρχή θα έχουμε άλλες μορφές, δηλαδή υποτίμηση, εξύβριση, πολύ έντονο έλεγχο στη ζωή του θύματος, ζήλεια, ξεσπάσματα θυμού και ακολουθεί η σωματική βία. Είναι το δεύτερο στάδιο του κύκλου της βίας. Εκεί, στα πρώτα περιστατικά σωματικής βίας, πολλές γυναίκες φεύγουν».

Αν δεν φύγουν, πιθανότατα θα βιώσουν αυτό που ονομάζεται «μήνας του μέλιτος», το διάστημα που όπως εξηγεί η ίδια, ο κακοποιητής παρουσιάζεται ως άγγελος, κάνει δώρα, κανονίζει ταξίδια και δεσμεύεται ότι το περιστατικό δε θα επαναληφθεί. «Εάν η γυναίκα έχει εγκλωβιστεί στη θυματοποίηση, αυτό καμιά φορά αλλάζει μόνο με κάποιο ακραίο περιστατικό που μπορεί να είναι αυτό που θα την οδηγήσει να φύγει».

Συχνά πιέζουν τα ίδια τα παιδιά

Η εμπειρία από τα περιστατικά που φτάνουν στις δομές βοήθειας δείχνει πως πολλές φορές αυτό ξεκινά από τα ίδια τα παιδιά της οικογένειας που βλέπουν – αν δεν υφίστανται και τα ίδια – τη βία: «Βλέπουμε παιδιά που μόλις μεγαλώσουν λίγο πιέζουν τη μητερα τους να φυγει. Μας τηλεφωνούν παιδιά και μας ρωτάνε πως μπορούν να κάνουν τη μητέρα τους να φύγει, πως να την πληροφορήσουν για τις εναλλακτικές» λέει η κυρία Κεφαλληνού, η οποία προσθέτει πως είναι ιδιαίτερο ελπιδοφόρο πως οι νεοτερες γενικές είναι πιο «υποψιασμένες», πιο ενημερωμένες και όπως προκύπτει, λιγότερο ανεκτικές σε τέτοιες συμπεριφορές.

Η γυναικοκτονία πρέπει να αναγνωριστεί νομικά

«Το νομκό πλαίσιο δεν χωλαίνει σοβαρά με εξαίρεση το ζήτημα της νομικής αναγνώρισης των γυναικοκτονιών. Εμείς επιμένουμε και θα επιμένουμε ότι η γυναικοκτονία θα πρέπει να αναγνωριστεί νομικά και να αποτελεί επιβαρυντική περίσταση για το δράστη» λέει η κυρία Κεφαλληνού.

Με την άποψη αυτή συμφωνεί και η Σουζάνα Παύλου, διευθύντρια του Μεσογειακού Ινστιτούτου Ερευνών Κοινωνικού Φύλου στην Κύπρο, ερευνήτρια για θέματα ισότητας και βίας κατά των γυναικών και μέλος διεθνών οργανώσεων και πρωτοβουλιών.

«Είναι θετικό ότι στην Ελλάδα έχει τουλάχιστον υιοθετηθεί ο όρος στο δημόσιο διάλογο. Και για εμάς αποτελεί πάγιο αίτημα η νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας και η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου προσπαθεί να προωθήσει το θέμα ταυτόχρονα με την ανάγκη για συλλογή δεδομένων. Μέχρι τώρα όταν ζητάμε στοιχεία από την αστυνομία μας στέλνουν όλον τον κατάλογο με τις ανθρωποκτονίες» λέει.

Οπως εξηγεί η ίδια, η οποία αυτήν την περίοδο συνεκπροσωπεί την Κύπρο στο ευρωπαικό πρόγραμμα FEM-UnitED για τις γυναικοκτονίες, στο οποίο συμμετέχουν επίσης η Γερμανία, η Μάλτα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, έξαρση των γυναικοκτονιών παρουσιάζεται και στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το 2010 έως το 2016 28 γυναίκες δολοφονήθηκαν από νυν ή πρώην σύντροφο ή σύζυγο, ενώ την περίοδο 2019 – 2020 ο αριθμός των θυμάτων γυναικοκτονιών φτάνει τα 13 (μεταξύ των οποίων και δύο μικρά κορίτσια).

Κενά και ανεπάρκειες στο σύστημα

Οσοι, πάντως, ασχολούνται στενά με το ζήτημα της έμφυλης βίας κάνουν λόγο για σημαντικά κενά και ανεπάρκειες στο σύστημα, οι οποίες φάνηκαν τόσο στην περίπτωση της γυναικοκτονίας στην Δάφνη όπου είχε προυπάρξει καταγγελία γειτόνισσας με περιπολικό να φτάνει έξω από το σπίτι και να αποχωρεί χωρίς να διερευνήσει το περιστατικό όσο και στην περίπτωση της Ρόδου, όπου βάσει των καταγγελιών, ο δράστης είχε κακοποιήσει συστηματικά άλλες δύο γυναίκες.

«Νομίζω πως δεν πρόκειται για υποτίμηση των περιστατικών από την Αστυνομία. Διαφαίνεται όμως μια ανεπάρκεια στη διαχείριση αυτών των περιστατικών που δείχνει πως σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση των τμημάτων εξάλειψης της ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛΑΣ, σίγουρα χρειάζεται να γίνουν γενναία βήματα στην εκπαίδευση ώστε να μπουν τα ζητήματα που αφορούν το φύλο να στην εκπαίδευση. Υπάρχει ένα ολοκληρο πλαίσιο που δείχνει να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες προστασίας των γυναικών. Ακόμα και οι υφιστάμενοι ξενώνες δεν επαρκούν. Εχουμε το μίνιμουμ των προβλέψεων από τις οδηγίες της ΕΕ για τις υποδομές» εξηγεί η κυρία Κεφαλληνού.

Και συνεχίζει: «Ξέρετε τι θα πάρει από την Πολιτεία η κοπέλα που ήταν θύμα trafficking στην Ηλιούπολη; Μια 3μηνη ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Αυτό τι θα μπορούσε να κάνει σε μία τέτοια περίπτωση; Αυτή η γυναίκα χρειάζεται χρόνια ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σίγουρα δωρεαν νομική υποστήριξη από εξειδικευμένους δικηγόρους και όχι αυτούς της δωρεαν νομικής βοήθειας, χρειάζεται υλική στήριξη μέχρι να σταθεί στα πόδια της».

Για το παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία αυτή τη στιγμή έχει ένα από τα πιο αυστηρά νομοθετικά πλαίσια με ειδικό δικαστήριο για τα εγκλήματα έμφυλης βίας, εξειδικευμένες υπηρεσίες, συστηματική κατάρτιση και επιμόρφωση των αρχών και των επαγγελματιών πρώτης γραμμής καθώς επίσης και ισχυρό συστημα στήριξης και προστασίας των θυμάτων, μιλά η κυρία Παύλου, σημειώνοντας ότι το πρώτο που θα πρέπει να υπάρξει είναι η πολιτική βούληση για να μεταφερθούν και σε άλλες χωρες αυτές οι πρακτικές δεδομένου ότι συνεπάγονται και κάποιο κόστος.

Αναφερόμενη στην επιμόρφωση των αρμόδιων αρχών, επισημαίνει επίσης ότι η γυναικοκτονία της Ρόδου «καταδεικνύει την ανάγκη αρχές όπως η αστυνομία να μπορούν να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν την επικινδυνότητα κάθε υπόθεσης που φτάνει στα χέρια τους. Οι καταγγελίες ότι ο δράστης είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παρελθόν, η οποία είχε καταγγελθεί στις αρχές δειχνουν ότι το θύμα δεν προστατεύτηκε» τονίζει.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 21:42

Σχετικά Άρθρα

  • Γυναικοκτονία στη Λαμία: Σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του και έδωσε τέλος στη ζωή του
    Γυναικοκτονία στη Λαμία: Σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του και έδωσε τέλος στη ζωή του

    Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Λαμία. 67χρονος πυροβόλησε τη γυναίκα του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

    Γυναικοκτονία έλαβε χώρα το απόγευμα Δευτέρας (12/8), στο Παγκράτι Λαμίας εκεί όπου ηλικιωμένος άνδρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ξαφνικά ακούστηκαν στη γειτονιά πυροβολησμοί. Όταν κάποιος έσπευσε στο σημείο, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε, καθώς δύο άτομα ήταν νεκρά μπροστά του μέσα στα αίματα.

    Πρόκειται για 67χρονο κάτοικο της περιοχής που έμενε μαζί με την 60χρονη γυναίκα του στο συγκεκριμένο σπίτι.

    Άμεσα, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ.

    Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας ερευνώνται τα αίτια που οδήγησαν στη γυναικοκτονία, ενώ παραγγέλθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Αιτωλοακαρνανία: Τα δραματικά λεπτά πριν και μετά το έγκλημα στην Αμφιλοχία - Οι δεκάδες κλήσεις στο Τμήμα που δεν απαντήθηκαν
    Αιτωλοακαρνανία: Τα δραματικά λεπτά πριν και μετά το έγκλημα στην Αμφιλοχία - Οι δεκάδες κλήσεις στο Τμήμα που δεν απαντήθηκαν

    Σοκαρισμένη παραμένει η μικρή κοινωνία της Αμφιλοχίας και η Αιτωλοακαρνανία γενικότερα από τη γυναικοκτονία, με θύμα την 36χρονη Αρετή, με τον εν διαστάσει σύζυγό της και δράστη να δίνει τέλος στην ζωή του ακολούθως.

    Τραγικά πρόσωπα είναι τα δύο της παιδιά της αδικοχαμένης Αρετής που μέσα σε λίγα λεπτά έμειναν ορφανά από πατέρα και μητέρα.

    Ο 43χρονος σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιουλίου του 2024 και με το ίδιο όπλο αυτοκτόνησε. Έκανε πράξη αυτό που φοβόντουσαν στενοί συγγενείς και φίλοι της γυναίκας, αλλά και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας που γνώριζε για τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν σε αυτήν την σχέση.

    Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των κουμπάρων του ζευγαριού, που μένουν ακριβώς από πάνω και που αδυνατούσαν να πιστέψουν το τι ακριβώς συμβαίνει. Οι στιγμές και τα λεπτά υπήρξαν δραματικά. Τη στιγμή που ο 43χρονος είχε μπει στο σπίτι της οικογένειας, με το ένα παιδί να βρίσκεται εντός αυτού, συγγενικό της πρόσωπο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αδικοχαμένη γυναίκα. Το ρολόι έδειχνε 4:29. Η συνομιλία τους διήρκησε δέκα δευτερόλεπτα. Το ίδιο λεπτό η Αρετή ενημερώνει το Αστυνομικό Τμήμα της Αμφιλοχίας.

    Από τις 4:30 και για δέκα λεπτά η συγγενής της Αρετής, όπως αναφέρουν πληροφορίες του AgrinioPress επιχειρεί διαρκώς να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της Αμφιλοχίας. Οι κλήσεις μπορεί να υπερβαίνουν τις 40, δίχως ωστόσο να έχουν απαντηθεί. Οι κλήσεις αυτές είναι καταγεγραμμένες.

    Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, από τη στιγμή που η Αρετή τηλεφώνησε στο τοπικό Α.Τ., οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μέσα από αρχεία να την ταυτοποιήσουν και να βρουν την οδό κατοικίας της. Σε μια Αμφιλοχία με άδειους δρόμους εκείνη την προχωρημένη ώρα το περιπολικό δεν χρειάζονταν ούτε δυο λεπτά για να φτάσει στο σπίτι της. Έγκυρες πληροφορίες του agriniopress αναφέρουν πως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να επικοινωνούν με την Αρετή από τις 4:36 έως τις 4:38 χωρίς να πάρουν απάντηση, προφανώς επειδή η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή. Στις 4:42 φέρεται να επικοινώνησαν με το κέντρο της Δ/Α Ακαρνανίας και να ενημέρωσαν για το όσα αντίκρισαν, έξω από το σπίτι της 36χρονης μητέρας. Πιθανώς εκείνο να ήταν και το λεπτό της άφιξής τους το σημείο, 13 λεπτά μετά το τηλεφώνημα της Αρετής.

    Μέσα σε λίγα λεπτά ο τραγικός επίλογος είχε γραφτεί, με τον 43χρονο να σκοτώνει την Αρετή και ακολούθως να δίνει τέλος στην δική του ζωή. Τα ερωτήματα που χρήζουν διερεύνησης και οι πτυχές που πρέπει να «φωτιστούν» πληθώρα.

    Πρώτον και κύριο το αν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ότι συνέβη. Κατ’ επέκταση το πόση ώρα απαιτήθηκε ώστε να μεταβούν οι Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο του εγκλήματος, με δεδομένο ότι η πόλη της Αμφιλοχίας είναι μικρή, όπως και οι αποστάσεις και γιατί κανένα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα δεν απαντήθηκαν. Όπως και το πόσοι αστυνομικοί βρίσκονταν εκείνη την ημέρα και ώρα σε υπηρεσία στο τοπικό Τμήμα της Αμφιλοχίας.

    Όπως προκύπτει μάλιστα από το περιβάλλον της αδικοχαμένης γυναίκας, λίγα λεπτά μετά το έγκλημα συγγενικό της πρόσωπο μετέβη στο Α.Τ. για να το βρει… κλειδαμπαρωμένο. Όλα τα παραπάνω καλούνται να διαλευκάνουν οι έρευνες των Αρχών και να διαπιστώσουν όχι μόνο τις ακριβείς συνθήκες μιας απερίγραπτης τραγωδίας μα και το αν προκύπτουν υπηρεσιακές ευθύνες. Πιθανώς αυτό να είναι κάτι που θα το ζητήσουν και οι συγγενείς.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Αμφιλοχία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη Αρετή - Μια κόλαση ζούσε από τον σύζυγό της
    Αμφιλοχία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη Αρετή - Μια κόλαση ζούσε από τον σύζυγό της

    Μουδιασμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας μετά τη φρικτή δολοφονία της 37χρονης Αρετής από τον εν διαστάσει σύζυγό της, όπου την πυροβόλησε μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους.

    Σήμερα η κηδεία της

    Σήμερα το απόγευμα τα παιδιά της, οι γονείς αλλά και οι συγγενείς της θα πουν το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τους Αρετή. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 17:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Αμφιλοχία.

    Ο 43χρονος δολοφόνος είχε κάνει κόλαση τη ζωή της εν διαστάσει συζύγου του. Το τελευταίο διάστημα έπινε συνεχώς και κυκλοφορούσε μεθυσμένος, ενώ συχνά της συμπεριφερόταν άσχημα, την χτυπούσε και την έβριζε, σύμφωνα με την μητέρα του θύματος.

    «Την πήγε στην πλαζ και την έδερνε»

    Ένα από τα περιστατικά βίας που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εκτυλίχθηκε στην παραλία της Αμφιλοχίας, όπου εκεί χτύπησε βίαια την 37χρονη με αποτέλεσμα να πάρει τηλέφωνο τον γιο της και να του ζητήσει να πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία. Η μητέρα της 37χρονης περιγράφει το συγκλονιστικό περιστατικό: «Την πήρε και την πήγε στην πλαζ. Την έδερνε» ανάφερε χαρακτηριστικά ενώ όταν την πήρε ο γιος της τηλέφωνο του είπε: «Βασίλη πάρε τηλέφωνο το 100. Με σκοτώνει ο πατέρας».

    «Με ειδοποίησαν οι φίλοι μου»

    Ο πατέρας της αδικοχαμένης Αρετής, ήταν ο πρώτος που έμαθε το πρωί για την δολοφονία της κόρης του. «Κατέβαινα από το σπίτι να πάω για δουλειά και με ειδοποίησαν οι φίλοι μου. Δεν ήξερα τίποτα. Καλύτερα να με χτυπούσε κεραυνός να πέθαινα, παρά αυτό».

    Το τηλεφώνημα της 37χρονης στην Αστυνομία και τα τελευταία λόγια της

    Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία.

    Ο γυναικοκτόνος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του και για αυτό τον λόγο μάλιστα είχε πάρει μαζί του και την καραμπίνα πηγαίνοντας στο σπίτι της 37χρονης γυναίκας, παρά το γεγονός ότι του είχε αφαιρεθεί έπειτα από την πρώτη μήνυση του θύματος τον περασμένο Μάιο. Εκεί βρισκόταν η κόρη του ζευγαριού ενώ ο γιος τους ήταν στο σπίτι των γονιών του δράστη.

    Το τηλεφώνημα στην αστυνομία

    Ο 43χρονος μπήγε στο σπίτι και μάλιστα κράτησε όμηρο την κόρη τους και τηλεφώνησε στη γυναίκα του απειλώντας την πως αν δεν πάει γρήγορα εκεί τότε θα την σκοτώσει.

    Η 37χρονη θορυβημένη ξεκίνησε να επιστρέψει στο σπίτι για να δει το τι ακριβώς συνέβαινε. Ταυτόχρονα η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας το όνομα της και την απειλή που δέχθηκε από τον σύζυγό της χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία, μιας και στη συνέχεια έκλεισε η γραμμή.

    Συναγερμός για τον εντοπισμό της 37χρονης

    Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν εκείνη τη στιγμή μια αγωνιώδη προσπάθεια για να την εντοπίσουν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο OPEN o Νίκος Γιαπρακάς και να δουν ποιος είναι ακριβώς αυτός που τους τηλεφώνησε. Λίγο αργότερα έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας εντοπίζοντας το στίγμα της γυναίκας. Δυστυχώς όμως όταν έφτασαν ήταν ήδη αργά. Ο δράστης είχε σκοτώσει την 37χρονη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Η εξήγηση της αστυνομίας

    Εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν το έγκλημα στην Αμφιλοχία, παρότι η άτυχη 37χρονη πρόλαβε να καλέσει την Αστυνομία, έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

    Σύμφωνα με την εκδοχή της η κλήση διακόπηκε χωρίς το θύμα να προλάβει να δώσει τη διεύθυνση που βρίσκεται ή στοιχεία επικοινωνίας, αλλά κατέστη δυνατό μέσω ψηφιακών αρχείων να εντοπιστεί ποια ήταν και πού βρίσκεται. Όμως, όταν το περιπολικό έφθασε στο σημείο, ήταν πλέον αργά γιατί ο εν διαστάσει σύζυγός της την είχε δολοφονήσει.

    Πήραν το όπλο του γυναικοκτόνου μετά τη μήνυση και του το επέστρεψαν

    Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη νέα γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο στην Αμφιλοχία, μετά τη δολοφονία της 37χρονης από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

    Τον περασμένο Μάιο, όταν του είχε κάνε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία, τού είχε αφαιρεθεί η καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα.

    Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, όταν αθωώθηκε και με δεδομένο επιπλέον ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο περιστατικό, το όπλο του επεστράφη, κατόπιν αίτησής του. Δύο μήνες μετά ο 43χρονος χρησιμοποίησε αυτό το όπλο για να σκοτώσει τη γυναίκα και να αυτοκτονήσει.

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

    «Σε συνέχεια της από 13-07-2024 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού 36χρονης από τον 43χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, και εν συνεχεία αυτοχειρίας αυτού, με κυνηγετικό όπλο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    Ο δράστης κατείχε νόμιμα το εν λόγω όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

    Την 12 Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του».

    Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

    Οι γείτονες ανέφεραν πως το ζευγάρι είχε έντονους τσακωμούς, ενώ τον είχε καταγγείλει δύο φορές για ενδοοικογενειακή βία και απειλές μέχρι και πριν από δύο μέρες πριν το φονικό.

    Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του panic button.

    Είχε συλληφθεί στο παρελθόν ο δράστης και αθωώθηκε

    Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

    Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Τα τελευταία λόγια της 36χρονης
    Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Τα τελευταία λόγια της 36χρονης

    Το πρώην ζευγάρι είχε δύο παιδιά, με τον δράστη της γυναικοκτονίας να κρατά όμηρο την ίδια του την κόρη.

    Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας, και όχι μόνο, η νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/07), με θύμα μια 36χρονη γυναίκα.

    Δράστης ο 43χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος μετά την αποτρόπαια πράξη του, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο της, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά βρέθηκε ο δράστης νεκρός, με το ίδιο όπλο, το οποίο εντοπίστηκε δίπλα του.

    Τηλεφώνησε στην αστυνομία λίγο πριν το φονικό

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως, η γυναίκα αγωνιζόταν μέχρι τελευταία στιγμή να σωθεί. Μάλιστα τηλεφωνούσε στην αστυνομία τα δευτερόλεπτα πριν το φονικό.

    «Είμαι η Αρετή Τσ…, έχει όπλο, θα με σκοτώσει!», φέέρεται να ήταν τα τελευταία λόγια της 36χρονης ενώ επικοινωνούσε με την αστυνομία.

    Ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ, η γυναίκα «διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της».

    Οι αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών τα στοιχεία της γυναίκας, εντοπίζοντας το τηλέφωνο και τη διεύθυνση κατοικίας της, όπως επίσης και την σημαντική αναφορά που υπήρχε για ενδοοικογενειακή βία.

    https://www.megatv.com?p=1606847

    «Αν δεν γυρίσεις στο σπίτι, θα σκοτώσω το παιδί»

    Το πρώην ζευγάρι είχε δύο παιδιά, με τον δράστη να κρατά όμηρο την ίδια του την κόρη.

    «Αν δεν έρθεις, αν δεν γυρίσεις στο σπίτι, θα σκοτώσω το παιδί», έλεγε το απειλητικό του μήνυμα προς την 36χρονη.

    Η 36χρονη αμέσως ξεκίνησε για να επιστρέψει στο σπίτι, την ίδια ώρα η 13χρονη τηλεφωνούσε στον κουμπάρο του ζευγαριού. «Ο μπαμπάς είναι στο σπίτι με όπλο», είπε.

    Ο κουμπάρος μαζί με τους γείτονες κατάφεραν να απομακρύνουν το 13χρονο κορίτσι από το διαμέρισμα και να κλειδώσουν σε αυτό τον 43χρονο.

    Ο 43χρονος περίμενε την εν διαστάσει γυναίκα του να επιστρέψει στο σπίτι και στη συνέχεια, πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου πάνω από τον ουρανό του αυτοκινήτου της και άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα.

    Αφού τραυμάτισε θανάσιμα τη σύζυγό του, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

    Είχε καταγγελθεί ξανά

    Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση τους τελευταίους μήνες, με τον 43χρονο να μένει στο πατρικό του, μαζί με το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Φίλοι της 36χρονης υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι ποτέ δεν έπαψε να την απειλεί.

    Δύο ημέρες πριν τη δολοφονία, η 36χρονη τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό και απειλές. Δεν εντοπίστηκε, ωστόσο, για να συλληφθεί.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 43χρονος είχε κόψει και τα φρένα από το μηχανάκι της εν διαστάσει συζύγου του για να την τρομοκρατήσει.

    Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ήταν αλλεπάλληλα.

    Στις 12 Μαΐου η 36χρονη τον είχε καταγγείλει με τις αρχές να τον συλλαμβάνουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Τότε ο δράστης είχε υποβάλει μήνυση στην εν διαστάσει σύζυγο του με αποτέλεσμα να συλληφθεί κι εκείνη. Όταν και οι δυο οδηγήθηκαν στο δικαστήριο πήραν πίσω τις κατηγορίες με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος ο 43χρονος. Τότε μάλιστα τού είχε αφαιρεθεί το όπλο που κατείχε νόμιμα. Του επιστράφηκε στις αρχές Ιουνίου. Και λίγες ημέρες μετά, ο 43χρονος πυροβόλησε και αφαίρεσε πρώτα την ζωή της μητέρας των παιδιών του και αμέσως μετά τη δική του.

    Το ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο παιδιά 16 και 13 ετών αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ και είχε προταθεί στο θύμα, να εγκατασταθεί η εφαρμογή panic button στο κινητό της και η μεταφορά της σε δομή, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε.

    «Δεν είχε καμία αναστολή»

    «Το ζήτημα είναι ότι το θύμα, δεν είχε ζητήσει το panic button», είπε στο MEGA, δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

    «Σημασία έχει ότι αυτή η γυναικοκτονία… -και νομίζω δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι πρέπει να χαρακτηρίζουμε αυτές τις δολοφονίες έτσι διότι έχουν έμφυλα κίνητρα, μιλάμε για μια έμφυλη κτηνωδία…. Αυτή η γυναίκα απειλήθηκε ότι θα δολοφονήσει ο σύζυγός της το παιδί της. Ο 43χρονος δεν είχε καμία αναστολή, δεν τον ενδιέφερε τίποτα άλλο παρά μόνο να επιτύχει τον στόχο του και να τη δολοφονήσει».

    «Πρέπει τα θύματα που μας ακούν να φύγουν από το κακοποιητικό περιβάλλον που διαβιώνουν», υπογράμμισε.

    https://www.megatv.com?p=1607216

    Πηγή: in.gr

  • Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Ο δράστης είχε συλληφθεί πριν λίγες ημέρες για ενδοοικογενειακή βία
    Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Ο δράστης είχε συλληφθεί πριν λίγες ημέρες για ενδοοικογενειακή βία

    Ο γυναικοκτόνος της Αλεξανδρούπολης συνελήφθη για βία κατά του εγγονού του, αλλά ο εισαγγελέας τον άφησε να φύγει.

    Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το ιστορικό του γυναικοκτόνου της Αλεξανδρούπολης.

    Όπως προκύπτει από την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, ο 81χρονος γυναικοκτόνος ο οποίος σκότωσε με 12 μαχαιριές την 73χρονη σύζυγό του, στις 5 Ιουνίου είχε απασχολήσει τις Αρχές για ενδοοικογενειακή βία (παράβαση του ν. 3005/06) σε βάρος του εγγονού του.

    Ωστόσο ο 81χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέως. «Γίνεται μνεία ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η σύζυγός του και η κόρη του ζήτησαν μέσω του Αξιωματικού Υπηρεσίας του ΑΤ Αλεξανδρούπολης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης την ψυχιατρική του εξέταση, πλην όμως ο Εισαγγελέας έκρινε ότι την παρούσα στιγμή δεν κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή του για ψυχιατρική εξέταση και θα κριθεί».

    Επίσης στις 16 Ιουνίου ο γυναικοκτόνος είχε καλέσει την ΕΛ.ΑΣ. από το σπίτι του αναφέροντας πρόβλημα με τη σύζυγό του και την κόρη του. Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας και εντόπισε το ζευγάρι, που ανέφερε μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο «λόγω μη λήψεως φαρμακευτικής αγωγής του συζύγου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό.

    Τελικά στις 21 Ιουνίου ο 81χρονος σκότωσε τη σύζυγό του με 12 μαχαιριές στην καρδιά και στα πλευρά. Μετά τη δολοφονία, βγήκε στο μπαλκόνι, φώναξε «σκότωσα τη γυναίκα μου» και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας πίνοντας μισό μπουκάλι χλωρίνη.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ιταλία: Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη χώρα - Ο δράστης πήγε στην αστυνομία με το πτώμα της συζύγου του στο πορτ μπαγκάζ
    Ιταλία: Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη χώρα - Ο δράστης πήγε στην αστυνομία με το πτώμα της συζύγου του στο πορτ μπαγκάζ

    Νέα γυναικοκτονία διαπράχθηκε στην Ιταλία, στην περιοχή της πολης Μόντενα.

    Ένας 48χρονος παρουσιάστηκε σε τμήμα των Carabinieri, όπου και ομολόγησε ότι δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του. Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ του φορτηγού του δράστη, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το τμήμα.

    Ο γυναικοκτόνος, ο οποίος ονομάζεται Αντρέα Παλτρινιέρι, είχε στραγγαλίσει την άτυχη γυναικα με ηλεκτρικό καλώδιο και είχε καλύψει το πρόσωπό της με πλαστική σακούλα

    Το θύμα ήταν σαράντα ετών, λεγόταν Άννα Σβιριντένκο και ήταν ιταλο-ρωσικής καταγωγής. Εργαζόταν στη Μόντενα ως ακτινολόγος. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών, ο Παλτρινιέρι δεν δεχόταν ότι τα δύο ανήλικα παιδιά θα μπορούσαν να ανατεθούν στην αποκλειστική επιμέλεια της γυναίκας.

    Αναμένεται να αποφασιστεί από τους αρμόδιους δικαστικούς, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αν ο δράστης θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

    Πηγή: Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ GIUSEPPE LAMI

  • Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης – Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση
    Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης – Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

    Αποτροπιασμό προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη στυγερή δολοφονία της 40χρονης στο Μενίδι.

    Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από την άγρια δολοφονία 40χρονης γυναίκας σε κεντρικό δρόμο του Μενιδίου, ξημερώματα Πέμπτης (16/5), με δράστη τον εν διαστάσει σύζυγό της και πατέρα των δύο παιδιών της.

    Μάλιστα η 40χρονη φέρεται να ζούσε μία ζωή κόλαση και να υπέμενε ένα μαρτύριο στα χέρια του 50χρονου, καθώς απειλούσε κατ’ επανάληψη την ίδια αλλά και τα δύο παιδιά τους, πως θα τους σκοτώσει.

    Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση η 40χρονη «έφερε 15 τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο, αλλά και τραύματα σε όλο της το σώμα»

    Η 40χρονη Ενκελέιντα είχε γνωρίσει τον 50χρονο μόλις 17 χρονών κι έφυγαν από τον Αυλώνα για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Στα 19 της χρόνια γέννησε την κόρη της, ενώ τα προβλήματα του ζευγαριού χρονολογούνται από το 2013.

    Μάλιστα η άτυχη γυναίκα είχε καταγγέλλει τον δράστη και μάλιστα στην τελευταία της καταγγελία στις 7 Μαΐου 2024, αποκάλυψε στους αστυνομικούς τα όσα εφιαλτικά περνούσε στο πλάι του.

    «Με τον πρώην σύζυγό μου δεν ήμασταν ποτέ καλά. Με έχει απειλήσει, εξυβρίσει πολλές φορές και με έχει βαρέσει. Τα έχω καταγγείλει πολλά περιστατικά άλλα όχι όλα. Εδώ και μία εβδομάδα τον έχω δει ότι με παρακολουθεί κάθεται με το αμάξι του έξω από το σπίτι μου και δεν γνωρίζω το λόγο. Χθες στις 23:10 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αμάξι του. Τον πλησίασα και τον ρώτησα γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει Π….θα δεις τι θα πάθεις, μ…. θα σας κάψω», ανέφερε η καταγγελία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς».

    Μάλιστα εκείνη την ημέρα, η 21 ετών κόρη τους, είχε ειδοποιήσει την αστυνομία και θα ακολουθήσει η σύλληψη του πατέρα της. «Με τον πατέρα μου δεν έχω καθόλου καλές σχέσεις, από μωρό δεν μου έδινε σημασία. Με έχει απειλήσει, εξυβρίσει πολλές φορές. Με τη μητέρα μου συνεχώς μαλώνει και την ενοχλεί. Ανησυχώ πολύ για την υγεία της γιατί τον θεωρώ επικίνδυνο», είχε πει στους αστυνομικούς.

    Προβλήματα με αλκοόλ

    Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι δύο γυναίκες ο δράστης του στυγερού εγκλήματος αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αλκοόλ. Αυτή φαίνεται πως ήταν η αίτια που το ζευγάρι ήρθε σε διάσταση το 2013. Ο 50χρονος έφυγε για την Αλβανία για πέντε χρόνια και επέστρεψε υπό τον όρο να κόψει το αλκοόλ και μην ξαναπιεί. Όμως το 2021 αρχίζουν και πάλι τα προβλήματα με τη γυναίκα να του ζητά το 2023 να φύγει από το σπίτι, καθώς διαβλέπει τον κίνδυνο για εκείνη και για τα παιδιά της.

    Όπως καταγγέλλεται από συγγενείς και φίλους του θύματος, ο 50χρονος κατ’ επανάληψη απειλούσε την ίδια αλλά και τα δύο παιδιά τους, πως θα τους σκοτώσει.

    «Όταν ήταν έγκυος με την κόρη της, της είχε βάλει το κεφάλι σε κουβά με χλωρίνη», είπε η νύφη του θύματος.

    «Έχουν γίνει τρεις σοβαρές μηνύσεις και γύρω στις 40 καταγγελίες. Κάθε εβδομάδα ήμασταν στην αστυνομία. Τον πιάνανε και τον αφήνανε ελεύθερο», είπε η κουνιάδα της 40χρονης.

    Όπως αποκαλύπτεται ο δράστης της γυναικοκτονίας κακοποιούσε συστηματικά όχι μόνο τη γυναίκα του, αλλά και τα δύο παιδιά τους, σύμφωνα και με μαρτυρίες στον ΑΝΤ1. Συχνά πυκνά, μετά από καταγγελίες, αστυνομικοί έφταναν στην πόρτα της οικογένειας, έκαναν συστάσεις στον 50χρονο και στη συνέχεια, έφευγαν.

    Όπως είπε αδερφός της 40χρονης ο δράστης «..έσπρωχνε την μικρή, είχε χτυπήσει τον μικρό και την ανιψιά μου είχε απειλήσει, τον αδελφό μου, και εμένα, όλη την οικογένεια. Το 2013 ήρθε με μαχαίρι, τον είχαν κρατήσει μια εβδομάδα και μετά τον άφησαν ελεύθερο».

    Τα τελευταία λόγια της 40χρονης

    Ο 50χρονος στην ομολογία στους αστυνομικούς λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, εμφανίστηκε κυνικός και αμετανόητος, καθώς δήλωσε ότι σκότωσε τη 40χρονη γιατί δεν μπορούσε να τη βλέπει με άλλον. Σύμφωνα με την ομολογία του δράστη, μία φωτογραφία στο Facebook, ήταν εκείνη που τον οδήγησε στην απόφαση να τη συναντήσει το πρωί της 16ης Μαΐου. Η φωτογραφία, όπως ισχυρίζεται, την απεικόνιζε με έναν άλλο άντρα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης και τα όσα είπε ο κατηγορούμενος είχε αποφασίσει το βράδυ της 15ης Μαΐου να πάει να βρει το θύμα. «Για να το τελειώσω όλο αυτό» όπως ανέφερε κυνικά. Γνώριζε ακριβώς το δρομολόγιό της. Μόλις την αντίκρισε τη ρώτησε: ‘Τι έγινε;’ και η γυναίκα τον ρώτησε ‘Τι εννοείς;’». Ήταν τα τελευταία της λόγια. Της επιτέθηκε με το μαχαίρι, χωρίς όπως λέει, να μπορεί να θυμηθεί πόσες φορές τη χτύπησε.

    Η σκηνή του εγκλήματος αποτυπώθηκε σε κάμερα ασφαλείας ενώ η κόρη του ζευγαριού ήταν εκείνη που είπε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας της ήταν εκείνος που αποτυπωνόταν σε κάμερα ασφαλείας στο σημείο της επίθεσης. Οι αστυνομικοί γνώριζαν πια ποιος ήταν ο δράστης.

    Βίντεο ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία

    Επί μιάμιση τουλάχιστον ώρα πριν δολοφονήσει την άτυχη γυναίκα, ο δράστης κυκλοφορεί στην περιοχή. Σε βίντεο ντοκουμέντο απεικονίζεται να περπατά στο πεζοδρόμιο κρατώντας μια μπλε σακούλα, με τις Αρχές να θεωρούν πως ήταν τα μπουκάλια μπίρας που είχε καταναλώσει. Τα πετάει σε έναν κάδο σκουπιδιών και συνεχίζει να περπατάει προς το μέρος όπου τελικά συναντά και δολοφονεί τη 40χρονη.

    Τα ξημερώματα Πέμπτης 16 Μαΐου λίγο μετά τις 05.00 το πρωί στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους στο Μενίδι. Κάμερα ασφάλειας καταστήματος κατέγραψε τα τελευταία δευτερόλεπτα που η 40χρονη ήταν ζωντανή, λίγο πριν δολοφονηθεί με περισσότερες από 10 μαχαιριές από τον πρώην σύζυγό της.

    Στο υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης φαίνεται ο δράστης της αγρίας δολοφονίας να κινείται νευρικά κάτω από το σπίτι της πρώην γυναίκας του. Περπατά επί της οδού Αριστοτέλους και στρίβει προς την Πάρνηθος, ενώ στο σημείο υπάρχει ένα ακόμη άτομο νεαρής ηλικίας. Ο 50χρονος, αποφασισμένος να τη σκοτώσει, πλησιάζει τη 40χρονη και της κλείνει τον δρόμο.

    Η γυναίκα φορά ένα λευκό φούτερ, με τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο να της φωνάζει. Αυτός ήταν και ο τελευταίος διάλογος που φέρεται να είχαν. Από τις φωνές, το νεαρό άτομο που βρίσκεται μόλις πέντε μέτρα μακριά τους και άθελά του γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, γυρίζει και κοιτάζει προς το μέρος τους. Αντιλαμβάνεται την ένταση, αλλά ακαριαία ο δράστης βγάζει το μαχαίρι και θα δολοφονήσει την πρώην γυναίκα του στη μέση του δρόμου.


    Αυτό που προκάλεσε επίσης σοκ, ήταν η συμπεριφορά του δράστη μετά το έγκλημα. Πήγε στο ξενοδοχείο, κοιμήθηκε για δύο ώρες, πλήρωσε, αγόρασε μπύρες και πήγε σε μία οικοδομή. Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί μεθυσμένο και αμετανόητο.

    Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

    Μάλιστα σοκ προκαλεί η έκθεση του ιατροδικαστή, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», η 40χρονη «έφερε 15 τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο, αλλά και τραύματα σε όλο της το σώμα, ακόμα και στα χέρια της, σημάδι ότι η γυναίκα προσπάθησε να απωθήσει τον δράστη».

    «Ανθρωπόμορφο τέρας»

    «Ανθρωπόμορφο τέρας, ένα κτήνος, απάνθρωπος τύπος», χαρακτήρισε τον 50χρονο μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

    «Ένας άνθρωπος που είναι αμετανόητος, συνεχίζει να λέει ‘καλά της έκανα, της άξιζε’, συνεχίζει να λέει ψέματα. Εμπαθής μέθυσος. Είναι ένας ιδιαίτερα αντιπαθής και στην όψη, οι αστυνομικοί δε θέλουν να ασχολούνται πολύ μαζί του. Πασάρεται στην ελληνική δικαιοσύνη για να πάρει αυτό που του αξίζει», προσέθεσε.

    Πηγή: in.gr

  • Μενίδι: Θρήνος στην κηδεία της 40χρονης Ενκελέιντα - Τη Δευτέρα απολογείται ο αμετανόητος γυναικοκτόνος
    Μενίδι: Θρήνος στην κηδεία της 40χρονης Ενκελέιντα - Τη Δευτέρα απολογείται ο αμετανόητος γυναικοκτόνος

    Το πρωί του Σαββάτου γράφτηκε ο επίλογος της δολοφονίας της 40χρονης Ενκελέιντα στο Μενίδι, από τον πρώην σύζυγό της -τον οποίο είχε καταγγείλει τρεις φορές.

    Το «παρών» στο τελευταίο αντίο έδωσαν συγγενείς και φίλοι, όσο και τα αδέρφια και τα παιδιά της 40χρονης, που εδώ και μια δεκαετία ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του 50χρονου εν διαστάσει συζύγου της.

    Ο δράστης έχει συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές και έχει ομολογήσει.

    Απολογείται τη Δευτέρα

    Ο 50χρονος, ο οποίος δηλώνει αμετανόητος, κακοποιούσε συστηματικά τη γυναίκα, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε οικοδομή στη Φυλή το μεσημέρι της Πέμπτης. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Μετά τη γυναικοκτονία, ο καθ’ ομολογίαν δράστης άφησε το φονικό μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της γυναίκας και κρύφτηκε. Εντοπίστηκε ώρες μετά και στους αστυνομικούς προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους, που τον έκαναν να βάψει τα χέρια του, με αίμα.

    «Ήξερα ότι περνάει από εκεί. Την είδα, την πλησίασα και τη μαχαίρωσα». Αυτά ήταν τα λόγια του 50χρονου Αλβανού οικοδόμου στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, μετά τη σύλληψή του, για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του στο Μενίδι.

    Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 40χρονης Ενκελέιντα εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή κυνικός και ψύχραιμος.

    Ο 50χρονος φέρεται να είχε εμμονή μαζί της, και όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να υποστήριξε: «Δεν άντεχα να βλέπω τον γκόμενό της. Οδηγούσε το αυτοκίνητό μου, εγώ έκανα δύο δουλειές».

    Η απολογία του αναμένεται τη Δευτέρα.

    Νέα βίντεο ντοκουμέντα

    Νέα βίντεο ντοκουμέντα έφερε στο «φως» η τηλεόραση του OPEN από τη γυναικοκτονία στο Μενίδι. Στα βίντεο ο δράστης πριν σκοτώσει με το μαχαίρι την 40χρονη το πρωινό της Πέμπτης καταγράφηκε να περπατά ατάραχος στο σημείο της δολοφονίας, όπου θα τη συναντούσε και έπειτα θα την δολοφονούσε.

    Μάλιστα, στο ένα βίντεο φαίνεται να κατεβαίνει από το σπίτι του, να πετάει τα σκουπίδια ενώ κρατάει στην τσέπη του το μαχαίρι με το οποίος θα αφαιρούσε τη ζωή της 40χρονης.

    Τη σκότωσε και άφησε το κουζινομάχαιρο καρφωμένο στο σώμα της

    Ο 50χρονος που σκότωσε με ένα κουζινομάχαιρο τη μητέρα των δύο παιδιών του, δεν έχει ζητήσει για την ώρα ούτε μία συγγνώμη για το έγκλημα που διέπραξε. Με τα λόγια και τους ισχυρισμούς του από χθες, όταν αστυνομικοί τον εντόπισαν μέσα σε αυτή την οικοδομή στο Καματερό, να προκαλούν οργή στα αδέρφια του θύματος: «Όταν έγκυος με την κόρη της, της είχε βάλει το κεφάλι σε κουβά με χλωρίνη», είπε ο αδελφός τους θύματος.

    «Έχουν γίνει τρεις σοβαρές μηνύσεις και γύρω στις 40 καταγγελίες. Κάθε εβδομάδα ήμασταν στην αστυνομία. Τον πιάνανε και τον αφήνανε ελεύθερο», είπε η κουνιάδα του θύματος, σύμφωνα με το MEGA.

    Μετά τη γυναικοκτονία χθες τα ξημερώματα, ο καθ’ ομολογία δράστης άφησε το φονικό μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της γυναίκας και κρύφτηκε. Εντοπίστηκε ώρες μετά και στους αστυνομικούς προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους, που τον έκαναν να βάψει τα χέρια του, με αίμα.

    «Δεν άντεχα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αμάξι μου. Εγώ δούλευα και εκείνη μου έτρωγε τα λεφτά. Χθες το πήρα απόφαση να σκοτώσω την γυναίκα μου. Να κάνω εγώ δύο δουλειές για να μου τα τρώει;», ανέφερε ο δράστης της γυναικοκτονίας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ομολογεί και περιγράφει τα όσα έγιναν καρέ – καρέ. Με την κόρη του να βλέπει τη μητέρα της νεκρή για ώρες στο πεζοδρόμιο. «Ξύπνησα το πρωί και πήγα στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήξερα ότι περνάει από εκεί στις 05.30 το πρωί. Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω. Στη συνέχεια έφυγα με τα πόδια και πήγα σε ένα ξενοδοχείο. Έκατσα λίγο εκεί και μετά πήγα με τα πόδια στην οικοδομή και ήπια κάτι μπύρες μέχρι που τελικά με συνέλαβαν».

    «Έχουν υποστεί κακοποίηση και τα παιδιά»

    Η δικηγόρος της οικογένειας της 40χρονης, Βούλα Δημητριάδου, μίλησε στο STAR για την νέα υπόθεση γυναικοκτονίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

    «Αντιλαμβάνεστε ότι τα δύο παιδιά έχουν υποστεί και τα ίδια κακοποίηση από τον πατέρα τους. Τα παιδιά έχουν φτάσει στην γενέτειρα της μητέρας τους, όπου θα λάβει χώρα η κηδεία. Έχουν συσσωρευτεί πολλά στις ψυχές αυτών των παιδιών διότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά ήταν μία κατ’ εξακολούθηση κακή συμπεριφορά. Θα πάρει πολύ καιρό με ειδικούς επιστήμονες και με την υποστήριξη και προστασία του οικείου περιβάλλοντος προκειμένου αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, να σβήσουν από το οπτικό πεδίο τους αλλά και από την ψυχή τους, τις σκηνές βίας», δήλωσε αρχικά.

    Για την κηδεμονία του ανήλικου αγοριού, είπε πως «θεωρώ θα την αναλάβει κάποιος θείος».

    Για το γεγονός ότι η κόρη της 40χρονης είδε το άψυχο σώμα της μητέρας της, επισήμανε: «Κλήθηκε να αναγνωρίσει κιόλας μέσα από το διαδίκτυο και από την συγκεκριμένη φωτογραφία που κειτόταν η μητέρα, ότι ήταν η μητέρα της. Αντιλαμβάνεστε το σοκ που υπέστη αυτό το παιδί; Όταν αντικρίζεις μία τέτοια εικόνα, και μάλιστα καταμεσής του δρόμου, και επί 5 ώρες μέσα στον δρόμο, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά. Θυμώνω όταν αναφέρομαι σε αυτές τις καθυστερήσεις, στο να έρθει να γίνει μια ιατροδικαστική αυτοψία».

    «Δυστυχώς όμως είδαμε άλλη μία φορά μία σορό παρατημένη στον δρόμο. Μια γυναίκα η οποία ήταν καθ’ όλα ηθική, που αγωνιζόταν για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά της. Μια γυναίκα η οποία αποφάσισε πραγματικά να απομακρυνθεί από το κακοποιητικό περιβάλλον. Δυστυχώς δέχθηκε ξανά τον κακοποιητή της. Μια γυναίκα η οποία προφανώς μεγάλωσε στο οικογενειακό περιβάλλον της με άλλα στερεότυπα, στο να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη. Έκανε αυτό το λάθος», υπογράμμισε η κ. Δημητριάδου.

    Και συνέχισε: «Σε μία τέτοια περίπτωση τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Γνωρίζει κάθε γυναίκα που κακοποιείται τι υπηρεσίες παρέχονται μέσα σε μία δομή; Τα θύματα πρέπει να ζουν υπό αξιοπρεπείς συνθήκες. Να απονέμεται ταχύτατα δικαιοσύνη και όχι να παίρνουμε αναβολές. Γιατί δεν ήρθε το ένα έγγραφο, γιατί δεν ήρθε το άλλο και πάμε από χρόνο σε χρόνο, και όταν έρχονται όλα αυτά έχω έναν άνθρωπο που ήδη έχει χάσει την ζωή του. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή καταγγελίες, έχει την εικόνα όλων αυτών των καταγγελιών η εισαγγελία, όταν υπάρχει διαβιβαστικό;».

    «Υπάρχει πληρότητα ενημέρωσης για να δούμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κακοποιητή, ο οποίος επαναλαμβάνει αυτή την συμπεριφοράς του; Όπως ο κύριος που είχε προετοιμάσει την αφαίρεση ζωής της εν διαστάσει συζύγου του», κατέληξε η δικηγόρος.

    Τι λένε υπάλληλοι του ξενοδοχείου όπου έμενε ο 50χρονος

    Μιλώντας στο MEGA, υπάλληλοι του ξενοδοχείου όπου έμενε ο 50χρονος ανέφεραν πως γνώριζαν για το πρόβλημα που είχε με το αλκοόλ: «Ξέραμε ότι έπινε αλκοόλ πολύ, χώρισε με την γυναίκα του. Κι ήταν η τελευταία φορά που τον είδα κιόλας. Απλώς είναι από το χωριό μου, βρισκόμαστε λόγω χωριού. Ήξερα μετά ότι στην οικογένεια δεν πάει καλά, μέχρι και ξύλο είχε πέσει, και στην αστυνομία είχε πάει πολλές φορές. Έκανα πέρα», είπε ο ξάδελφος του δράστη.

    «Πήρε το κλειδί πήγε επάνω, εγώ δεν ήξερα τι γίνεται. Ήταν και πριν εδώ, ήταν πελάτης. Δούλευε κάπου λέει και μένουν εδώ. Δούλευε σε οικοδομή, σε ταβέρνα κάπου εκεί, δυο δουλειές έκανε. Πάντα έπαιρνε διαφορετικά δωμάτια γιατί δεν ήξερε αν θα έρθει, αν δεν θα έρθει. Χθες ήρθε κανονικά όπως πάντα. Μου ζήτησε το κλειδί, πήγε επάνω, μετά κατέβηκε, πλήρωσε, κάπου έφυγε. Μετά ξαναγύρισε, πήγε πάλι επάνω», ανέφερε υπάλληλος για τις κινήσεις του 50χρονου την ημέρα της γυναικοκτονίας

    Ερωτηθείς ο υπάλληλος πώς έφτασε στο ξενοδοχείο ο δράστης, αν ήταν με τα πόδια ή το αυτοκίνητο απάντησε «με τα πόδια». Και πρόσθεσε: «Οχτώ η ώρα ήρθε, το πρωί. Ήταν καθαρός. Φορούσε μαύρο παντελόνι, μπλούζα, κόκκινο γιλέκο, καπέλο».

    Ο ανατριχιαστικός διάλογος πριν τη γυναικοκτονία

    Τον διάλογο πριν από τη γυναικοκτονία στο Μενίδι αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο δράστης πριν σκοτώσει με το μαχαίρι την 40χρονη είχε έναν θρασύτατο διάλογο με το θύμα που συγκλονίζει.

    Όπως περιγράφει στην κατάθεσή του ο δράστης: «Το μαχαίρι το είχε κρύψει στη ζακέτα μου. Μόλις την είδα της λέω “τι έγινε; Πας καλά; Πάμε επάνω στο σπίτι και μου απαντά “δεν έχουμε καμία δουλειά να πάμε στο σπίτι” τότε έβγαλα το μαχαίρι και ούτε θυμάμαι που την κάρφωνα. Την κάρφωνα παντού. Ούτε τι έγινε με το μαχαίρι θυμάμαι νομίζω το άφησα εκεί πάνω της».

    Τα παραπάνω δείχνουν πόσο αμετανόητος είναι ο δολοφόνος και πόσο καλά είχε οργανώσει το έγκλημα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, υπάρχει ακόμα μία κίνησή του που δείχνουν πώς είχε οργανώσει το φονικό. Ο δράστης είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, ωστόσο όπως αποκάλυψες στους αστυνομικούς, το πρώτο πράγμα που έκανε αμέσως μετά τη δολοφονία ήταν να το πετάξει, καθώς γνώριζε ότι θα μπορούσαν να τον εντοπίζουν αμέσως.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch