Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 20:00

Ελασσόνα: Στη μητέρα του επιστρέφει το βρέφος που βρέθηκε καταμεσής του δρόμου - Θα τους παρακολουθεί κοινωνικός λειτουργός

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Θέλουν να δουν αν η γυναίκα αυτή, με την πάροδο των ημερών, θα καταφέρει να συνέλθει και, αφού θα παρακολουθεί πιστά το πρόγραμμα αποτοξίνωσης, ίσως να μπορέσει να σταθεί ως άξια μάνα δίπλα στο παιδί της» λέει στο protothema.gr o δήμαρχος της πόλης

Με την μητέρα του αλλά κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις θα παραμείνει το 11 μηνών βρέφος, που τα ξημερώματα της Τρίτης βρέθηκε να μπουσουλά μόνο του σε κεντρικό δρόμο της Ελασσόνας, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Γάτσας, μωρό και μητέρα θα παρακολουθούνται στενά από κοινωνική λειτουργό μέχρι τις τελικές αποφάσεις: «Το μωρό και την μητέρα πέρα από τις υπηρεσίες του δήμου μας, τους είδαν και αντίστοιχες υπηρεσίες της Λάρισας που λειτουργούν μετά από εντολή του εισαγγελέα. Έτσι, όπως έμαθα από την κοινωνική μας λειτουργό συστήνουν το παιδί να παραμείνει με την μητέρα του και να το παρακολουθεί η κοινωνική μας λειτουργός κάθε 15 μέρες. Προφανώς θέλουν να δουν αν η γυναίκα αυτή με την πάροδο των ημερών θα καταφέρει να συνέλθει και αφού θα παρακολουθεί πιστά το πρόγραμμα αποτοξίνωσης, ίσως να μπορέσει να σταθεί ως άξια μάνα δίπλα στο παιδί της. Σε κάθε άλλη περίπτωση αν κρίνουν πως δεν τηρεί της οδηγίες, τότε θα λάβουν νέα μέτρα. Προς το παρόν το παιδί θα παραμείνει με την μητέρα του, ωστόσο με προϋποθέσεις».

Όπως έγινε γνωστό ήταν γύρω στις 12:30 τα ξημερώματα της Τρίτης και επί της οδού Οικονόμου όταν το βρέφος εντοπίστηκε για καλή του τύχη από διερχόμενη νεαρή οδηγό, η οποία δεν πίστευε στα μάτια της όταν στη μέση του δρόμου είδε να μπουσουλάει μόνο του, το μόλις λίγο μηνών μωράκι. Η γυναίκα χωρίς να σκεφτεί το παραμικρό κατέβηκε από το όχημα της και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Στο σημείο έφτασε άμεσα και κλιμάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας που παρέλαβε το βρέφος.
Συγκλονιστικά και τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις της η νεαρή εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και νεαρή οδηγός Ελένη Γκανάτσιου, η οποία, βρέθηκε αντιμέτωπη με το απίστευτο περιστατικό
Συγκεκριμένα, η νεαρή εθελόντρια του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οδηγούσε στην κεντρική οδό της Οικονόμου, λίγο μετά το 3ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν είδε ένα βρέφος να κινείται ολομόναχο στη μέση του δρόμου.

Σοκαρισμένη, σταμάτησε γρήγορα το όχημα της και φωνάζοντας για βοήθεια πήγε κοντά του, σώζοντάς το από βέβαιο θάνατο, καθώς πίσω από το όχημα της ακολούθησε ένα φορτηγό. Λίγο αργότερα, έφτασε στο σημείο η αστυνομία και μπήκε αίσιο τέλος σε αυτή την απίστευτη ιστορία, ενώ το άτυχο βρέφος, ηλικίας μόλις 13 μηνών, επέστρεψε στην οικογένειά του.

«Είμαι νέα οδηγός κι όσο σκέφτομαι, αν αντιδρούσα αλλιώς, Θεέ μου, θα το σκότωνα» περιέγραψε η ίδια, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Pressing 90,1 και εξηγώντας ότι οδηγούσε πολύ σιγά, ενώ ανέφερε ότι αρχικά πέρασε το μωρό για... σακούλα ή για γάτα, που βρισκόταν στη μέση του δρόμου. «Μετά κατάλαβα ότι είναι ένα μωρό, φρέναρα τόσο πολύ, που νόμιζα ότι θα βγω από το γυαλί, τρέμω ακόμα» αφηγήθηκε, εξηγώντας πώς βγήκε από το αυτοκίνητο και πήρε αγκαλιά το παιδί, ενώ ειδοποίησε τις Αρχές, που έσπευσαν στο σημείο.

Τόνισε ακόμη ότι η μητέρα του παιδιού ειδοποιήθηκε από κάποιον γείτονα, που άκουσε τις φωνές της κοπέλας, ενώ ανέφερε ότι η μητέρα στεκόταν στο σημείο, χωρίς να αντιδρά, σαν να βρισκόταν σε κατάσταση σοκ -«στον κόσμο της», όπως σημείωσε η νεαρή εθελόντρια στη συνέντευξή της.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 19:51

Σχετικά Άρθρα

  • Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό
    Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό

    Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα, όταν σε ένα όχημα στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι μαζί με το 11 μηνών βρέφος τους στο ύψος του Δημαρχείου Καλαμάτας και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η νεαρή μητέρα.

    Σύμφωνα με το protothema.gr, όλα έγιναν μέρα- μεσημέρι της Τρίτης, όταν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά έκλεισε τον δρόμο σε αυτό του ζευγαριού των ομοφύλων τους και οι δυο από τους επιβάτες άρχισαν να το χτυπούν άγρια με μια βαριοπούλα προκαλώντας φθορές.

    Η τρομοκρατημένη μητέρα πήρε το μωρό στην αγκαλιά της και βγήκε στον δρόμο ζητώντας βοήθεια. Όμως, ο τρίτος Ρομά έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και την χτύπησε σωριάζοντάς την στο έδαφος!

    Οι δράστες μπήκαν βιαστικά στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, καταφέρνοντας να εξαφανιστούν παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της Αστυνομία ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Οικογένεια παλαιοχριστιανών από Κορινθία: Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό - Στον εισαγγελέα πατέρας, μητέρα και μεγάλη κόρη
    Οικογένεια παλαιοχριστιανών από Κορινθία: Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό - Στον εισαγγελέα πατέρας, μητέρα και μεγάλη κόρη

    Στο Παίδων με εντολή του εισαγγελέα θα παραμείνουν τα άλλα τρία παιδιά της οικογένειας παλαιοχριστιανών από την Κορινθία.

    Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε η σύλληψη της οικογένειας των παλαιοχριστιανών της Κορινθίας από την Ελληνική Αστυνομία την Παρασκευή (27/9).

    Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγο μετά τις 18:30 την οικογένεια των παλαιοχριστιανών σε σπίτι στην Κερατέα Αττικής. Εκεί βρέθηκαν ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, δηλαδή ο πατέρας, η σύζυγός του, η μεγάλη κόρη του που έχει ένα παιδί, καθώς και τα άλλα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, καθώς και το βρέφος.

    Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στο Παίδων, εξετάστηκε για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, ενώ τώρα βρίσκεται σε Δομή βρεφών.

    Τα τρία ανήλικα παιδιά θα παραμείνουν στο Παίδων με εντολή του εισαγγελέα, ενώ ο 45χρονος, η γυναίκα του και η μεγάλη του κόρη θα οδηγηθούν ενώπιον εισαγγελέα για αρπαγή.

    Η κόρη είναι και αυτή κατηγορούμενη για αρπαγή, διότι της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού της τότε και έπρεπε να το παραδώσει.

    Υπενθυμίζεται πως προ ημερών o Μανώλης Καλαϊτζιδάκης έκανε «ντου» νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» αρπάζοντας το παιδί του.

    Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών, που έμενε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία, πήρε γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης (24/9) το νεογέννητο και τη μητέρα του παιδιού, Σεβαστή, και έφυγαν με ταξί από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο Καλαϊτζιδάκης, «παρόλο που υπήρχε σεκιούριτι, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση. Η μητέρα όλες αυτές τις ημέρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμη»/ Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 45χρονος «άρχισε να τρέχει από τον τρίτο όροφο, έφτασε μέχρι το Αρεταίειο Νοσοκομείο και από εκεί εξαφανίστηκε».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Συνελήφθη ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε
    Συνελήφθη ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε

    Η σύλληψη έγινε σε σπίτι στην Κερατέα - Πληροφορίες ότι έχει συλληφθεί και η γυναίκα του και μητέρα του μωρού

    Συνελήφθη την Παρασκευή, σε σπίτι στην Κερατέα, ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης που άρπαξε το νεογέννητο κοριτσάκι του από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Πληροφορίες θέλουν και τη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού να έχει συλληφθεί.
    Το νεογνό παρέμενε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, καθώς ο κοινωνικός λειτουργός είχε κρίνει ακατάλληλο το περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειας και είχε απαγορεύσει να δοθεί στους γονείς.
    Το βρέφος επρόκειτο να μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», πράγμα που γνώριζαν οι γονείς. Η μητέρα του, η οποία και η ίδια είχε εξαφανιστεί, ερχόταν καθημερινά σε επαφή με το κοριτσάκι, αφού το θήλαζε.

    Επειδή ήταν γνωστό ότι το βρέφος θα μεταφερόταν, υπήρχαν υπάλληλοι σεκιούριτι στον όροφο των νεογνών, ωστόσο, ο πατέρας κατάφερε να αρπάξει το παιδί και να φύγει τρέχοντας.

    Πριν από δύο μέρες, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είχε υποστηρίζει ότι νόμιμα έδρασε για την αρπαγή του νεογέννητου παιδιού του από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Όπως είχε πει στον ΑΝΤ1 δεν του έχει επιβληθεί καμία νομική ενέργεια που να απαγορεύει όσα έκανε.

    «Όλα όσα γράφονται ότι καταζητούμαι μετά την αφαίρεση του παιδιού είναι ψέματα. Μόλις μίλησα με την αξιωματικό υπηρεσίας της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πλατείας Συντάγματος και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο νοσοκομείο, εξάλλου, ουδέποτε “εισέβαλα” όπως λένε. Κλήθηκα φανερά, για ζήτημα υγείας του παιδιού, από την διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής, και πήγα κανονικά σε ώρες επισκεπτηρίου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πράξη με την οποία, ούτε να μου αφαιρείται η γονική μέριμνα ή η επιμέλεια, ούτε να μου απαγορεύεται η προσέγγιση του παιδιού» ειχε πει ειδικότερα ο Καλαϊτζιδάκης.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Γιώργος Λιβάνης για τη γέννηση του γιου του: Ο τοκετός κράτησε 16 ώρες, χαίρομαι που το παιδί μοιάζει στην Ανδρομάχη
    Γιώργος Λιβάνης για τη γέννηση του γιου του: Ο τοκετός κράτησε 16 ώρες, χαίρομαι που το παιδί μοιάζει στην Ανδρομάχη

    Ήταν πραγματικά η πιο ωραία εμπειρία στη ζωή μου, πρόσθεσε ο τραγουδιστής

    Ο Γιώργος Λιβάνης που έγινε πρόσφατα πατέρας παραχώρησε το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου συνέντευξη στην εκπομπή Buongiorno. Μεταξύ άλλων ανέφερε το πόσο χαρούμενος είναι με τον ερχομό του παιδιού του, το όνομα που θα πάρει καθώς και τη βοήθεια που προσφέρει ο ίδιος στη μητέρα του παιδιού του και σύντροφο του, Ανδρομάχη.
    Συγκεκριμένα ο 29χρονος ανέφερε: «Είναι η πιο γλυκιά κούραση που μπορεί να συναντήσει άνθρωπος. Γιατί η αλήθεια είναι ανά 3 ώρες πρέπει να ξυπνάς αν είσαι κιόλας ενεργός και εγώ είμαι. Δεν θέλω να αφήνω την Ανδρομάχη να το ζει μόνη της και είναι και κάτι που μου αρέσει να το ζω και εγώ. Κοιμάσαι όσο χρειάζεται να κοιμηθείς».

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο τραγουδιστής αποκάλυψε πως το παιδί θα ονομαστεί Γεράσιμος, όπως και ο πατέρας του. Όταν στην συνέχεια του είπαν στην εκπομπή, ότι το παιδί μοιάζει πιο πολύ στην Ανδρομάχη, εκείνος απάντησε: «Χαίρομαι πολύ που μοιάζει στην Ανδρομάχη γιατί με αυτή είμαι ερωτευμένος, οπότε σίγουρα ήθελα το παιδί μου να μοιάζει με εκείνη».

    Σχετικά με τον τοκετό ο Γιώργος Λιβάνης ανέφερε πως κράτησε περίπου 16 ώρες και ότι ήταν φυσιολογικός.

    Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Γιώργου Λιβάνη
    Σε άλλο σημείο της συνέντευξης πρόσθεσε: «Είχαμε μαζευτεί περίπου 40 άτομα στο μαιευτήριο, γονείς, φίλοι, συνεργάτες. Ήταν πραγματiκά η πιο ωραία εμπειρία στη ζωή μου. Αλλαγή νιώθεις από το πρώτο δευτερόλεπτο γιατί πρέπει να αναλάβεις μια ευθύνη, φέρνεις μια ζωή στον κόσμο οπότε σκέφτεσαι τα πράγματα διπλά και τριπλά και πιο σωστά. Αυτό που κρατάω είναι η πρώτη στιγμή που μας έφεραν το μωρό στο δωμάτιο. Το πήρα αγκαλιά. Είναι το κάτι άλλο» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Το θέμα είναι να είσαι έτοιμος. Πριν 5 χρόνια μπορεί να μην ήμουν έτοιμος. Αυτήν την στιγμή είμαι έτοιμος να είμαι μπαμπάς».

    Οι δύο τραγουδιστές αποκάλυψαν τον περασμένο Μάιο ότι περιμένουν το πρώτο τους παιδί και στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 γεννήθηκε ο γιος τους. Σε ανάρτησή τους στο Instagram όπου ανακοίνωσαν τη γέννηση, έγραψαν πως δεν μπορούν να περιγράψουν με λόγια αυτό το οποίο τους συμβαίνει, ευχαριστώντας το μαιευτήριο αλλά και τους διαδικτυακούς τους φίλους για τις ευχές. Πιο συγκεκριμένα, η κοινή ανάρτηση του ζευγαριού έγραφε: «Ήρθες 12/09/2024. Δεν περιγράφεται με λόγια αυτό που ζούμε. Θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη σας και τις πανέμορφες ευχές σας. Η ενέργεια και η θετική σας σκέψη μας συνοδεύουν σε κάθε βήμα και μας γεμίζουν με δύναμη».

    Δείτε τη σχετική ανάρτηση
    Πηγή: Protothema.gr
  • Άφαντος ο παλαιοχριστιανός που άρπαξε το μωρό του από το «Αλεξάνδρα» και εξαφανίστηκε - Συνελήφθησαν τρεις σεκιούριτι
    Άφαντος ο παλαιοχριστιανός που άρπαξε το μωρό του από το «Αλεξάνδρα» και εξαφανίστηκε - Συνελήφθησαν τρεις σεκιούριτι

    Άφαντος παραμένει ο 45χρονος παλαιοχριστιανός ο οποίος «μπούκαρε» στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε.

    Το απόγευμα της Τρίτης (24/9) σήμανε «συναγερμός» στις Αρχές, καθώς ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός, Μανώλης, εισέβαλε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου είχε μεταφερθεί το νεογέννητο παιδί του και η γυναίκα του, τους πήρε και αποχώρησαν με ταξί.

    Πρόκειται για τον πατέρα της οικογένειας παλαιοχριστιανών που έμενε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία.

    Συνελήφθησαν τρεις σεκιούριτι του νοσοκομείου

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση αρπαγής του βρέφους από τον παλαιοχριστιανό συνελήφθησαν τρεις σεκιούριτι του νοσοκομείου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

    Το αστυνομικό τμήμα Συντάγματος έχει αναλάβει την έρευνα για το ζευγάρι των παλαιοχριστιανών και του βρέφους που μετά την παρέμβαση κοινωνικής λειτουργού, είχε μείνει στο Νοσοκομείο, καθώς είχε απαγορευτεί στην οικογένεια να το πάρει, αφού το περιβάλλον διαβίωσής τους κρίθηκε ακατάλληλο.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 45χρονος άρπαξε χθες το μεσημέρι το νεογέννητο και τη μητέρα του παιδιού, Σεβαστή, και έφυγαν με ταξί από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας «παρόλο που υπήρχε σεκιούριτι, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση. Η μητέρα όλες αυτές τις ημέρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμη. Ο κ. Καλαϊτζιδάκης άρχισε να τρέχει από τον τρίτο όροφο, έφτασε μέχρι το Αρεταίειο Νοσοκομείο και από εκεί εξαφανίστηκε».

    Παλαιοχριστιανός: Δεν έχω καμία εισαγγελική εντολή και κανένα μωρό

    Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μίλησε για το περιστατικό στην εκπομπή «Live News» του Mega, στην οποία ανέφερε: «Δεν άφηναν τη γυναίκα μου να πάει στην τουαλέτα. Παρόλο που ήταν εγχειρισμένη, δεν την άφηναν επί πέντε ώρες να πάει στην τουαλέτα. Δεν έχω καμία εισαγγελική εντολή και κανένα μωρό».

    «Θα κάνω μήνυση στον κ. Γιαννάκο για όσα είπε. Η γυναίκα μου την ώρα που θήλαζε, πήγαν σεκιουριτάδες με κοινωνικούς λειτουργούς και της πήραν το παιδί, λέγοντάς της πως θα το μεταφέρουν στο "Μητέρα". Όμως, δεν δέχθηκε να το αφήσει», πρόσθεσε.

    «Όταν δεν έχω εντολή από κάποιον εισαγγελέα, πώς ακριβώς θα σας δώσω το παιδί μου; Δεν την άφηναν να πάει στην τουαλέτα. Αυτή βγήκε από τον θάλαμο με το παιδί, γιατί δεν μπορούσε να πάει στην τουαλέτα. Την ακολούθησαν κάποιοι σεκιουριτάδες και υγειονομικοί από πίσω και δεν ξέρω τι έγινε από εκεί και πέρα», συμπλήρωσε.

    Η Πρόνοια πήρε το βρέφος από την οικογένεια των παλαιοχριστιανών

    Το μωρό χαροπάλευε για αρκετές ημέρες, επειδή η μητέρα του αποφάσισε να γεννήσει στο σπίτι που μένει η οικογένεια χωρίς ιατρική βοήθεια, παρουσιάζοντας επιπλοκές.

    Οι Αρχές έκριναν ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί η οικογένεια, δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιδί, και έτσι αποφασίστηκε από την Πρόνοια να απομακρυνθεί το παιδί από την οικογένεια και να πάει σε δομή.

    Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

    Στην ΕΛ.ΑΣ. σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του βρέφους, της μητέρας και του 45χρονου, ενώ έχει δοθεί σήμα σε Κορινθία και όλες τις άλλες περιοχές που ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης έχει δώσει σήμα για να ξεκινήσουν οι έρευνες.

    Να σημειωθεί ότι το παιδί βρισκόταν σε φύλαξη από τις 23 Αυγούστου, ενώ τον 45χρονο πατέρα αναζητά το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος με την κατηγορία της αρπαγής.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Κρατείται ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε στη Θεσσαλονίκη γονείς και το δύο ετών παιδί τους (upd)
    Κρατείται ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε στη Θεσσαλονίκη γονείς και το δύο ετών παιδί τους (upd)

    Εντολή να κρατηθεί ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε ανδρόγυνο και το 2 ετών παιδί τους σε περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, έδωσε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, που ενημερώθηκε για το περιστατικό.

    Κατά πληροφορίες, από την Αστυνομία που διενεργεί την προανάκριση εξετάζεται εάν ο οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

    Η τριπλή παράσυρση συνέβη, γύρω στις 11 το πρωί, σε δρόμο που συνδέει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου με την Περαία, κοντά στις εγκαταστάσεις ιδιωτικού ΚΤΕΟ. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αυλή με ελιές.

    Οι γονείς (37 ετών ο άνδρας και 34 η γυναίκα) διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ το δίχρονο παιδί, που τραυματίστηκε λιγότερο σοβαρά, μεταφέρθηκε κι αυτό σε νοσοκομείο.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Θεσσαλονίκη: Νταντά κατήγγειλε 36χρονη μητέρα για κακοποίηση του παιδιού της - «Το χτύπησε τουλάχιστον 2 φορές»
    η μητέρα για κακοποίηση του παιδιού της - «Το χτύπησε τουλάχιστον 2 φορές»

    Η καταγγελία μίας νταντάς ότι το 1,5 έτους παιδί που φρόντιζε υπέστη σωματική κακοποίηση από την 36χρονη μητέρα του, οδήγησε την τελευταία στο ακροατήριο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης το οποίο την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην αναστείλει την ποινή, αλλά να την μετατρέψει σε χρηματική, προς 10 ευρώ/ημερησίως. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

    Το επίδικο περιστατικό συνέβη τον προηγούμενο μήνα, όταν η 36χρονη επέστρεψε από τη δουλειά της. Καθώς η ίδια εργάζεται τη νύχτα, είχε προσλάβει τους προηγούμενους μήνες την 73χρονη νταντά να προσέχει το παιδί της. Καταθέτοντας στο δικαστήριο η ηλικιωμένη ανέφερε πως όταν η κατηγορούμενη επέστρεψε, υπό την επήρεια αλκοόλ, στο σπίτι της, άρχισε να λογομαχεί μαζί της κλωτσώντας τις πόρτες.

    «Το χτύπησε στο πρόσωπο τουλάχιστον δύο φορές»

    «Το παιδί ξύπνησε και ξεκίνησε να κλαίει. Πήγα στο κρεβατάκι του και το πήρα αγκαλιά και τότε η κατηγορούμενη ήρθε και το χτύπησε με δύναμη στο πρόσωπο, τουλάχιστον δύο φορές», κατέθεσε η μάρτυρας που κατόπιν αυτών κάλεσε την Αστυνομία.

    Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο, η γυναίκα ήταν επιθετική όταν μπήκαν στο διαμέρισμα και αντιστάθηκε στη σύλληψή της, ενώ τους εξύβρισε και τους πέταξε ένα βάζο. Από τις Αρχές διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση που πιστοποίησε τραύματα στο πρόσωπο του βρέφους.

    «Δεν ξέρω εάν έγιναν από το τάισμα ή εάν χτύπησε», λέει η μητέρα

    Στην απολογία της, η 36χρονη, η οποία έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο παιδί, αρνήθηκε ότι άσκησε βία στο βρέφος, όπως επίσης ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ. «Γυρίζοντας από τη δουλειά πήρα το μωρό στα χέρια μου» είπε, δηλώντας άγνοια για τα διαπιστωμένα τραύματα.

    «Δεν ξέρω εάν έγιναν από το τάισμα ή εάν χτύπησε. Το μωρό το άφησα μια χαρά όταν έφυγα», είπε, ενώ κατηγόρησε τη νταντά ότι την κατήγγειλε εκδικητικά διότι ήθελε περισσότερα χρήματα. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς των αστυνομικών απολογήθηκε ότι τους πέταξε μία φρουτιέρα, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο για να αποφύγει τη σύλληψη επειδή δεν είχε πού να αφήσει τα παιδιά.

    Τελικά, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη-απειλή, βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση) και εξύβριση.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ναύπλιο: Γυναίκα γέννησε στη μπανιέρα του σπιτιού της - Το μωρό διακομίστηκε στην Αθήνα
    Ναύπλιο: Γυναίκα γέννησε στη μπανιέρα του σπιτιού της - Το μωρό διακομίστηκε στην Αθήνα

    Σε παιδιατρικό νοσοκομείο της Αθήνας από το Ναύπλιο Αργολίδας, διακομίστηκε ένα βρέφος το οποίο γεννήθηκε στην μπανιέρα του σπιτιού του.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το μωρό το οποίο η μητέρα του το γέννησε στην μπανιέρα της οικείας της, καθυστερώντας να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ, έπερεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας λόγω έλλειψης παιδιάτρου.

    Σύμφωνα με τις Αργολικές Ειδήσεις, γύρω στις δέκα το βράδυ του Σαββάτου στο ΕΚΑΒ σήμανε συναγερμός, όταν έγινε κλήση για μια έγκυο γυναίκα, η οποία βρισκόταν στο σπίτι της και η οποία όταν μπήκε στο μπάνιο για να πλυθεί, γέννησε το μωράκι της μέσα στη μπανιέρα, όπως ισχυρίστηκε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ενημέρωσε καθυστερημένα το ΕΚΑΒ, όπου διασώστες και γιατρός από το νοσοκομείο έσπευσαν να τις προσφέρουν τις ιατρικές φροντίδες.

    Το μωράκι διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Άργους σε όχι καλή κατάσταση, ενώ μετά από λίγο και αφού παρασχέθηκαν οι απαραίτητες βοήθειες στην μητέρα διακομίσθηκε και αυτή στο Νοσοκομείο Άργους με άλλο ασθενοφόρο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το νοσοκομείο δεν είχε παιδίατρο και οι γιατροί έκριναν και το νεογνό μεταφερθηκε στο νοσοκομείο Παίδων με προβλήματα υγείας.

    Η μητέρα παραμένει στο Νοσοκομείο Άργους έχοντας υποστεί ψυχολογικό σοκ.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο