Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 09:54

Κέρκυρα - Κακοκαιρία «Αθηνά»: Αλαλούμ με μήνυμα από το 112 για τον περσινό «Ιανό»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τι ακριβώς συνέβη με το μήνυμα του 112 που είχε link με οδηγίες για το πέρασμα του Ιανού

Ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται για το χτύπημα της κακοκαιρίας «Αθηνάς» το 112 φέρεται να έχει μείνει πίσω στον «Ιανό». Και τα δύο φαινόμενα επικίνδυνα φαίνεται πως είναι και, έτσι, το link που έχει τις οδηγίες στο μήνυμα του 112 που έστειλε η Πολιτική Προστασία, οδηγεί… σε περσινές οδηγίες προς τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 2020, σημειώνει η ιστοσελίδα corfupress.

Ακραία καιρικά φαινόμενα

Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε έστειλε μήνυμα μέσω 112 στους κάτοικους της Κέρκυρας, προειδοποιώντας για ακραία καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με το μήνυμα του 112, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που μπορεί να πλημμυρίσουν και θα πρέπει να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορούν να παρασυρθούν από τον άνεμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το μήνυμα του 112 ήρθε μόνο σε μερίδα κινητών και, κυρίως, σε αριθμούς της Cosmote, με ορισμένους αναγνώστες του CorfuPress.com που έχουν λογαριασμούς στις άλλες δύο εταιρίες να ενημερώνουν ότι δεν έλαβαν το εν λόγω μήνυμα!

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: corfupress.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 09:44

Σχετικά Άρθρα

  • Αρχ. Πίσα: Το μπουρίνι διέλυσε στάβλο (photos & video)
    Αρχ. Πίσα: Το μπουρίνι διέλυσε στάβλο

    Δεν έφταναν οι πυρκαγιές πριν δύο μήνες, ήρθαν και τα ακραία καιρικά φαινόμενα να προκαλέσουν νέες καταστροφές στην περιοχή της Αρχαίας Πίσας (Μιράκα) στην Αρχ. Ολυμπία. Το μπουρίνι που σάρωσε την ευρύτερη περιοχή το απόγευμα της Κυριακής, διέλυσε και σκόρπισε στάβλο στις παρυφές του χωριού και ο ιδιοκτήτης στάθηκε τυχερός που την ώρα που συνέβη το κακό δεν βρισκόταν εκεί…

    miraka stavlos 2

    Ξύλα και τσίγκοι σκόρπισαν σε μεγάλη απόσταση από τον άνεμο, ενώ τα πρόβατα και οι ζωοτροφές είναι εκτεθειμένα πλέον στη βροχή και τον αέρα. Ο ιδιοκτήτης του στάβλου Βασίλης Βασιλάρας μιλώντας στο ilialive.gr περιέγραψε το πέρασμα της κακοκαιρίας που προκάλεσε τις ζημιές. “Γύρω στις 5:50 το απόγευμα της Κυριακής, άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο, ήμουν στο σπίτι γύρω στα τριακόσια μέτρα πάνω στο χωριό. Ξεκίνησα να έρθω εδώ και είδα ότι η υποδομή είχε καταστραφεί ολοσχερώς, να βρέχονται τα καλαμπόκια, το σανό, τα ζώα να είναι στο έλεος του καιρού και να έχει μεταφέρει τα τσιγκόφυλλα 100 με 150 μέτρα μακριά, ολόκληρος κορμός με μπετόν, πως σηκώθηκαν αυτά και έφυγαν δεν ξέρω… Πάλι καλά που δεν περνούσε κανένας άνθρωπος να έχουμε και κάποιο σοβαρό ατύχημα” σημείωσε.

    miraka stavlos 13

    “Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανά συμβεί εδώ ποτέ. Αυτό το κακό, να σηκώσει ένα υπόστεγο 200 τετραγωνικά και να μην αφήσει τίποτα πίσω να ζήσουμε δεν έχει ξαναγίνει” είπε ο κ. Βασιλάρας. “Αυτά πρέπει να φτιαχτούν άμεσα διότι δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχει δουλειά, έχουμε παιδιά που είναι στο σχολείο και σπουδάζουν. Ότι υπήρχε μέσα στην αποθήκη προσπαθούμε να το σώσουμε. Αν φουσκώσει όμως το καλαμπόκι μετά πάει να κάνει φύτρα με αποτέλεσμα ακόμα και να το βάλουμε στον ήλιο αυτό θα πικρίσει και δεν θα το τρώνε τα ζώα. Εύχομαι για το σανό να να είναι επιφανειακά οι πρώτες σειρές. Τα ζώα τώρα θα μείνουν έξω. Τι να κάνουμε; Θα μείνουν στη βροχή. Ο πρόεδρος μου είπε ότι έκανε την αναγγελία στον ΕΛΓΑ μετά από εδώ θα πάω να κάνω την εγγραφή μου να δουν τις ζημιές. Εύχομαι να έχω ανταπόκριση διότι πληρώνουμε” συμπλήρωσε ο κτηνοτρόφος από την Αρχ. Πίσα.

    miraka stavlos 3

    Ο κ. Βασιλάρας συμπλήρωσε πως “… τον σταύλο τον έχω φτιάξει εγώ, τα τσιγκόφυλλα τα είχα πληρώσει κάποτε γύρω στις 4000 €, την ξυλεία την είχα αγοράσει γύρω στις 2.500 – 3000, δε λέμε για τα μπετά, δε λέμε για την δικιά μου δουλειά, δε λέμε για τους εργάτες, υπολογίζω γύρω στις 5000 με 6000 € είναι η ζημιά του στάβλου χωρίς τα εργατικά. Έχουν προκληθεί βέβαια κι άλλες ζημιές, είχα μέσα μηχανήματα τα οποία έχουν βραχεί και δεν ξέρω αν δουλεύουν” κατέληξε.

    Δείτε video:

    Δείτε φωτογραφίες:

    miraka stavlos 4

    miraka stavlos 5

    miraka stavlos 6

    miraka stavlos 7

    miraka stavlos 8

    miraka stavlos 9

    miraka stavlos 10

    miraka stavlos 11

    miraka stavlos 12

  • Ηλεία: Βελτίωση μετά την καταιγίδα...
    Ηλεία: Βελτίωση μετά την καταιγίδα...

    Βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι περιμένουμε στην Ηλεία σήμερα Τρίτη. Το πρωί αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες αλλά στη συνέχεια η κακοκαιρία "Αθηνά" θα υποχωρήσει... μέχρι την επόμενη κακοκαιρία που έρχεται την Πέμπτη.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 19-20οC

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις αναμένονται την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια και ανατολικά. Άνεμοι τοπικά έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο.

    Πιο αναλυτικά, έως το πρωί αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική, Βόρειο Αιγαίο, Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο ενώ από το μεσημέρι θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 19, στη Θεσσαλία από 11 έως 18, στην Ήπειρο από 10 έως 22, στην Ανατολική Στερεά από 11 έως 20, στη Δυτική Στερεά από 14 έως 20, στην Πελοπόννησο από 12 έως 22, στα νησιά του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου από 15 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 22, στις Κυκλάδες από 18 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 21 και στην Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι.

    Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες από το πρωί ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές το μεσημέρι και απόγευμα στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr - https://meteo.gr/deltio.cfm

  • Κακοκαιρία: Πολύ νερό σε Πηνεία και Βαρθολομιό τη Δευτέρα
    Κακοκαιρία: Πολύ νερό σε Πηνεία και Βαρθολομιό τη Δευτέρα

    Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται τη Δευτέρα 11/10 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Δευτέρας 11/10 καταγράφηκαν στην Ι.Μ. Βατοπεδίου (74 χιλιοστά), στη Θάσο (67 χιλιοστά) και στον Κορινό Πιερίας (62 χιλιοστά).

    202110111830 WEB daily rain

  • Ηλεία: Επιμένει η "Αθηνά" με τοπικά έντονα φαινόμενα
    Ηλεία: Επιμένει η

    Επιμένει η κακοκαιρία "Αθηνά" με έντονα ή ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ηλεία. Σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22οC στις περισσότερες περιοχές.

    Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις πεδινές περιοχές του νομού και στα ημιορεινά.

    Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς βορειοδυτικοί άνεμοι, αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχόπτωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλαζοπτώσεις. Σημαντικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ σε Βόρειο Αιγαίο και Ιόνιο.

    Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιουνίου, τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες και το βράδυ το Βορειοανατολικό Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 23 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 28 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

    Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχών κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς.

    Πηγή: meteo.gr - https://meteo.gr/deltio.cfm

  • Κακοκαιρία Αθηνά – Live χάρτης: Η Εύβοια μετράει πληγές – Πού θα χτυπήσουν καταιγίδες τις επόμενες ώρες (upd)
    Κακοκαιρία Αθηνά – Live χάρτης: Η Εύβοια μετράει πληγές – Πού θα χτυπήσουν καταιγίδες τις επόμενες ώρες (upd)

    Βιβλική καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια

    Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία «Αθηνά» πλήττοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, περιλαμβανομένης της Αττικής. Ωστόσο τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν την Κυριακή στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, όπου οι κάτοικοι έζησαν δραματικές στιγμές, καθώς επίσης στο Πήλιο και τη Δυτική Πελοπόννησο.

    Βιβλική καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια

    Η κάθοδος του νερού της βροχής ήταν ανεξέλεγκτη στα παραλιακά σημεία της Βόρειας Εύβοιας, αφού δεν υπάρχει πια δάσος να το συγκρατήσει. O δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο OPEN την Κυριακή έκανε λόγο για μια βιβλική καταστροφή.

    Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις πλημμύρες ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Άννα και καταγράφει τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Αθηνά. Παράλληλα τόνισε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα συνεχίζονται.

    «Η Πολιτεία θα είναι δίπλα στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας και για την αποκατάσταση των ζημιών. Έχουμε ήδη εγκρίνει έκτακτη επιχορήγηση 20 εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος.

    Νωρίτερα ο κ. Τριαντόπουλος από τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή, με εντολή Πρωθυπουργού, βρεθήκαμε στη Β. Εύβοια και στο πεδίο με το δήμαρχο, αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που άμεσα προχωρούν σε καθαρισμούς και τις πρώτες αποκαταστάσεις. Η στήριξη του κράτους -φυσικά- και θα συνεχιστεί για να καλυφθούν οι οποίες νέες ανάγκες, ενώ τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα συνεχίζονται».

    5395808.jpg

    Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου.

    Για εικόνα που παραπέμπει σε «βιβλική καταστροφή», μετά τις πλημμύρες έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο OPEN. «Το ανατολικό μέτωπο του δήμου από Αγία Άννα έως Κουτσικιά έχει καταστραφεί ολοσχερώς και αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να δώσουμε σε κυκλοφορία το οδικό δίκτυο, το οποίο έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία. Οι παραλίες έχουν υποστεί συντριπτικές ζημιές. Ένα ρυάκι ενός μέτρου που υπήρχε στην περιοχή έγινε σε 12 μέτρα πλάτος οχετός. Η παραλία του Αχλαδίου έχει γίνει μία απέραντη κοίτη γύρω στα 120 μέτρα πλάτος».

    Στη συνέχεια τόνισε ότι «έχουν πλημμυρίσει πάρα πολλά σπίτια, σίγουρα είναι εκατοντάδες, ενώ υπάρχουν και επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά ήρθε και έδεσε και αυτή η καταστροφή» σημείωσε. Αναφορικά με τους 4 ηλικιωμένους που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή της Αγίας Άννας σημείωσε ότι είναι ασφαλείς και μεταφέρθηκαν από τα σπίτια τους με μηχανήματα του δήμου. Παράλληλα τόνισε ότι όλο το βράδυ γίνονταν επιχειρήσεις με απεγκλωβισμούς κατοίκων από πλημμυρισμένα σπίτια.

    Είχαν καθαρίσει τα ρέματα αλλά δεν είχαν ξεκινήσει οι αντιδιαβρωτικές εργασίες στο δάσος

    Για τις μεγάλες καταστροφές μίλησε στο OPEN και ο δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού, κ. Γιάννης Κοτζιάς, ο οποίος σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του δήμου μετρούν τις ζημιές που έχουν σημειωθεί και προσπαθούν να δώσουν πρόσβαση σε κομμάτια του οδικού δικτύου απομακρύνοντας βράχια και λάσπες, αλλά και να διευθετήσουν τα ρέματα που ξεχείλισαν γιατί αναμένονται και άλλες βροχές.

    «Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και στο Ψαροπούλι και στα Βασιλικά, όχι μόνο σε σπίτια αλλά και σε εγκαταστάσεις δρόμους, δίκτυα ύδρευσης. Είναι ζημιές που έρχονται και συμπληρώνουν την καταστροφή των πυρκαγιών του Αυγούστου», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλος είναι στο σημείο για να μεταφέρει στον πρωθυπουργό τις καταστροφές.

    Για τα αντιπλημμυρικά έργα σημείωσε ότι «είχαν καθαριστεί τα ποτάμια και τα ρέματα, αλλά δεν είχαν ξεκινήσει αντιδιαβρωτικές εργασίες στο δάσος. Μία λύση σωτηρίας είναι να δημιουργηθούν φράγματα σε σημεία της ορεινής κοίτης που θα μπορούν να κρατήσουν τα νερά και θα δώσουν τέλος στις πλημμύρες».

    Κακοκαιρία Αθηνά: Live η πορεία της

    Πού χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

    Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο βόρειο Αιγαίο.

    Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 20 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινόμενων στην κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές ώρες.

    Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

    Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις μεσημβρινές ώρες.

    Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

    Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες ισχυρές βροχές και καταιγίδες με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

    Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως τις απογευματινές ώρες.

    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

    Ανεμοι: Νοτιών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 και στην Κρήτη τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειότερα νησιά σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις.

    Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Εύβοια

    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες.

    Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

    Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το μεσημέρι.

    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/ EUROKINISSI

  • Η κακοκαιρία Αθηνά «σάρωσε» Εύβοια και Λάρισα - Πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμένοι δρόμοι
    Η κακοκαιρία Αθηνά «σάρωσε» Εύβοια και Λάρισα - Πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμένοι δρόμοι

    Πλημμυρισμένα πάνω από 200 σπίτια στην Εύβοια και πάνω από 30 στη Λάρισα - «Δραματική» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο δήμαρχος Μαντουδίου - Αποκλείστηκαν οικισμοί στη Λάρισα - Οικονόμου για πλημμύρες στην Εύβοια: Είμαστε στο πλευρό των πληγέντων - Προβλήματα από την κακοκαιρία και στη Μαγνησία

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Αθηνά», η οποία, ήδη, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και ανυπολόγιστες ζημιές σε βόρεια Εύβοια και Λάρισα.

    Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τα παράλια της Αγιάς στη Λάρισα, την στιγμή που η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξέδωσε έκτακτο καιρικό δελτίο για νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, αλλά και την αυριανή ημέρα (Δευτέρα).
    Την ίδια ώρα, Βελίκα-Παλιουριά-Κουτσουπιά έχουν αποκλειστεί καθώς οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι με την αστυνομία να έχει τοποθετήσει κορδέλες κλείνοντας τα σημεία.

    Στο μεταξύ, κατολισθήσεις σημειώνονται αυτή την στιγμή στον δρόμο προς Πολυδένδρι.

    belika4-katastrofes
    belika3-katastrofes
    velika1-katastrofes
    belika5-katastrofes
    belika2-katastrofes

    Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίας, Αντώνης Γκουντάρας, στην περιοχή λόγω της βροχόπτωσης, σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 30 σπίτια στα παράλια της περιοχής αλλά και να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο παραλιακό δρόμο από Βελίκα προς την Παλιουριά.

    Ο δήμαρχος Αγίας σημείωσε επίσης ότι τα προβλήματα είναι σοβαρά και πως ο δήμος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και η Πυροσβεστική επιχειρούν για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που είναι μεγάλες.

    Πλημμυρισμένα πάνω από 200 σπίτια στην Εύβοια - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

    Στο μεταξύ, αντιμέτωποι με πλημμύρες, αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης χθες βράδυ αλλά και συνέπεια της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού, βρέθηκαν οι κάτοικοι χωριών στην Βόρειο Εύβοια σήμερα τα ξημερώματα. Οι έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές της Αγίας 'Αννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, άφησαν πίσω τους σημαντικές καταστροφές καθώς χείμαρροι πλημμύρισαν, έγιναν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο ενώ οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

    Η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας ήταν δραματική. Εκατοντάδες σπίτια είχαν πλημμυρίσει και μάλιστα μεταφέρθηκαν και ενισχύσεις της πυροσβεστικής στην περιοχή από την Στερεά Ελλάδα για να βοηθήσουν στην άντληση των υδάτων.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι το παραλιακό μέτωπο στην Αχλαδιά έχει πάθει τεράστια καταστροφή όπως επίσης και στην Αγία Άννα ενώ οι κάτοικοι της Κοτσικιάς είδαν τον εξοπλισμό των καταστημάτων και των σπιτιών τους να βρίσκονται στην παραλία.

    «Πλημμύρισαν τα πάντα. Στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, το Ψαροπούλι και την Αγία Άννα είναι πολλά τα πλημμυρισμένα σπίτια» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης και συμπληρώνει πως «στους δρόμους στο επαρχιακό δίκτυο, από Ελληνικά προς Αγία 'Αννα, υπάρχει κίνδυνος από πλημμυρισμένα ρέματα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Οι δυο δήμοι έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή και ξεκινάμε σε πρώτη φάση τον καθαρισμό στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο».
    «Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαμε πολύ έντονη βροχόπτωση, που έφερε σε ορισμένα μέρη πολύ σοβαρά προβλήματα» σημειώνει ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός και συμπληρώνει «οι ζημιές σε υποδομές είναι μεγάλες. Πλημμυρισμένα σπίτια, υπόγεια. Αδιάβατοι δρόμοι ενώ πλατείες και παιδικές χαρές πλημμύρησαν».

    «Δραματική» χαρακτηρίζει την κατάσταση και ο δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης - Αγ. 'Αννας. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 200 σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

    voreia_euvoia_plimmires_art
    voreia_euvoia10
    voreia_euvoia9
    voreia_euvoia7
    Στη θάλασσα έφτασαν ψυγεία και άλλα πράγματα από τα μαγαζιά και τα σπίτια των κατοίκων

    «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις»

    «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Οι ζημιές που έχουμε πάθει είναι μεγάλες» σημειώνουν από την πλευρά τους, οι κάτοικοι και στα Βασιλικά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια, καθώς η κακοκαιρία «Αθηνά» περνώντας από την περιοχή αφήνει πίσω της τα αποτυπώματά της.

    Οι κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

    Την ίδια στιγμή δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς χαρακτηρίζει «αναμενόμενα τα αποτελέσματα» καθώς όπως αναφέρει σε ανάρτηση του «Οι διανοίξεις των ρεμάτων είχαν προχωρήσει, οι κοπές των παρόδιων δένδρων επίσης, όμως οι παρεμβάσεις στο δάσος ακόμη αναμένονται. Η υπομονή εξαντλείται και τα περιθώρια πλέον έχουν τελειώσει. Η πολιτεία οφείλει να βρεθεί στο πεδίο της καταστροφής. Τα όρια της αυτοδιοίκησης τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού».

    voreia_euvoia5
    voreia_euvoia4
    voreia_euvoia3
    voreia_euvoia2
    voreia_euvoia

    Η «Αθηνά» έφερε κατολισθήσεις, πτώσεις βράχων και δέντρων και στη Μαγνησία

    Στο μεταξύ, κατολισθήσεις, πτώσεις βράχων και δέντρων, υπερχειλίσεις ρεμάτων και πολύ – πολύ λάσπη, μαζί με φερτές ύλες, σημειώθηκαν και στη Μαγνησία και ειδικότερα στους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Ρήγα Φεραίου.

    Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέας Κολυνδρίνη στο e-Volos.gr, «Αυτή τη στιγμή όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι είναι ανοιχτοί. Αυτός ήταν εξ’ αρχής ο στόχος μας, δηλαδή να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα επαρχιακά οδικά δίκτυα. Τα μηχανήματά μας παρενέβησαν άμεσα και αποκατέστησαν τα όποια πρόβλήματα, αντιμετωπίζοντας πολλές κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων και δέντρων, υπερχειλίσεισ ρεμάτων και πολύ λάσπη με φερτές ύλες στις περιοχές της Ζαγοράς, του Ανηλίου, του Κατηγιώργη, του Προμυρίου, στο Βένετο, στο Κεραμίδι».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Εύβοια: Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Τριαντόπουλος
    Εύβοια: Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Τριαντόπουλος

    Τα χρήματα θα διατεθούν στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία - Μεγάλα προβλήματα σε Αγία 'Αννα, Αχλάδι και Κοτσικιά - Μετράπηκε σε ποτάμι ολόκληρη η περιοχή - Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στη Βόρεια Εύβοια - Δείτε φωτογραφίες

    Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε από την Αγία Άννα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

    Όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ και μεταδίδει το evima, θα δοθεί νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια ενώ σημείωσε ότι τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα συνεχίζονται.

    Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

    Οι δηλώσεις του κ. Τριαντόπουλου έγιναν μετά την αυτοψία στα Βασιλικά και στην Αγία 'Αννα της Βόρειας Εύβοιας, που πραγματοποίησε κυβερνητικό κλιμάκιο κατόπιν σχετικής εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών.

    Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου.

    «Η Πολιτεία όπως και σε άλλες περιπτώσεις θα είναι δίπλα προς την αποκατάσταση αυτών των ζημιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τριαντόπουλος ενώ προσέθεσε ότι ήδη έχουν δρομολογήσει τις επόμενες λίγες ημέρες, Δευτέρα ή Τρίτη μία έκτακτη χρηματοδότηση προς την Β. Έυβοια ύψους 20 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της ωρίμανσης του σχεδιασμού που είχαν τις προηγούμενες μέρες για το κομμάτι των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν μετά τις πυρκαγιές.

    Σημειώνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και όλες τις τοπικές Αρχές, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα κάθε δυνατή συνδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να κινητοποιηθούν περαιτέρω δυνάμεις, εφόσον χρειαστεί.

    euvoia-katastrofes__2_
    euvoia-katastrofes__3_


    Παράλληλα, όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής και ήδη βρίσκονται σε διασπορά, ενώ συνδράμει η 1η ΕΜΑΚ και 7η ΕΜΑΚ με ομάδα Υποβρυχίων Διασώσεων και διασωστικές λέμβους, καθώς και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα.

    euvoia-katastrofes__5_
    euvoia-katastrofes__6_



    Αντιμέτωποι με πλημμύρες, αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης χθες βράδυ αλλά και συνέπεια της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού, βρέθηκαν οι κάτοικοι χωριών στην Βόρειο Εύβοια σήμερα τα ξημερώματα. Οι έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές της Αγίας 'Αννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, άφησαν πίσω τους σημαντικές καταστροφές καθώς χείμαρροι πλημμύρισαν, έγιναν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο ενώ οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

    Η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας ήταν δραματική. Εκατοντάδες σπίτια είχαν πλημμυρίσει και μάλιστα μεταφέρθηκαν και ενισχύσεις της πυροσβεστικής στην περιοχή από την Στερεά Ελλάδα για να βοηθήσουν στην άντληση των υδάτων.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το παραλιακό μέτωπο στην Αχλαδιά έχει πάθει τεράστια καταστροφή όπως επίσης και στην Αγία Άννα ενώ οι κάτοικοι της Κοτσικιάς είδαν τον εξοπλισμό των καταστημάτων και των σπιτιών τους να βρίσκονται στην παραλία.

    5395931


    Χωρίς νερό η Αγία Άννα

    «Πλημμύρισαν τα πάντα. Στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, το Ψαροπούλι και την Αγία Άννα είναι πολλά τα πλημμυρισμένα σπίτια» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης και συμπληρώνει πως «στους δρόμους στο επαρχιακό δίκτυο, από Ελληνικά προς Αγία 'Αννα, υπάρχει κίνδυνος από πλημμυρισμένα ρέματα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Οι δυο δήμοι έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή και ξεκινάμε σε πρώτη φάση τον καθαρισμό στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο». Στην Αγία Άννα έχει διακοπεί και η υδροδότηση.

    «Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαμε πολύ έντονη βροχόπτωση, που έφερε σε ορισμένα μέρη πολύ σοβαρά προβλήματα» σημειώνει ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός και συμπληρώνει «οι ζημιές σε υποδομές είναι μεγάλες. Πλημμυρισμένα σπίτια, υπόγεια. Αδιάβατοι δρόμοι ενώ πλατείες και παιδικές χαρές πλημμύρησαν».

    5395930



    «Δραματική» χαρακτηρίζει την κατάσταση και ο δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης - Αγ. 'Αννας, Γ. Τσαπουρνιώτης που όπως σημειώνει «όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Αγία 'Αννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους. Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθεί να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση» επισήμανε.

    Μεγάλες οι ζημιές από τις πλημμύρες και στα Βασιλικά του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού

    «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Οι ζημιές που έχουμε πάθει είναι μεγάλες» σημειώνουν οι κάτοικοι και στα Βασιλικά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια, καθώς η κακοκαιρία «Αθηνά» περνώντας από την περιοχή αφήνει πίσω της τα αποτυπώματά της.

    5395808


    Οι κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο. Την ίδια στιγμή δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς χαρακτηρίζει «αναμενόμενα τα αποτελέσματα» καθώς όπως αναφέρει σε ανάρτηση του «Οι διανοίξεις των ρεμάτων είχαν προχωρήσει, οι κοπές των παρόδιων δένδρων επίσης, όμως οι παρεμβάσεις στο δάσος ακόμη αναμένονται.
    Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφίες: ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/ EUROKINISSI
  • Κακοκαιρία Αθηνά: Ρεκόρ βροχής στη Ζαγορά Πηλίου - 700 χιλιοστά σε 72 ώρες
    Κακοκαιρία Αθηνά: Ρεκόρ βροχής στη Ζαγορά Πηλίου - 700 χιλιοστά σε 72 ώρες

    Τόσο στο Πήλιο, όσο και στη Βόρεια Εύβοια, τα ισχυρά φαινόμενα παρουσιάζουν έντονη τοπικότητα

    Η κακοκαιρία Αθηνά επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες για τέταρτη διαδοχική ημέρα σήμερα και με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, καθώς και στο Ανατολικό Πήλιο όπου τα φαινόμενα παρουσιάζουν πολύ μεγάλη διάρκεια.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι από το απόγευμα της Πέμπτης 7/10 έως το απόγευμα τις Κυριακής 10/10, ο αθροιστικός υετός που έχει καταγραφεί στη Ζαγορά Πηλίου μέσα σε 72 ώρες, ξεπερνά τα 700 χιλιοστά (τα 473 στις 9/10 και έως το απόγευμα σήμερα), ύψος βροχής σχεδόν διπλάσιο από το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης της Αθήνας.

    Τόσο στο Πήλιο, όσο και στη Βόρεια Εύβοια, τα ισχυρά φαινόμενα παρουσιάζουν έντονη τοπικότητα. Η τοπικότητα των φαινομένων έχει αποτυπωθεί ξεκάθαρα στο Πήλιο, κάτι που όμως δεν έχει επιτευχθεί στη Βόρεια Εύβοια, καθώς στις εκτάσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, λειτουργούν μόνο τρεις μετεωρολογικοί σταθμοί.

    rain_09_10_athena_magnesia_sterea.png

    Περιπτώσεις όπως αυτές, σύμφωνα με το meteo, αναδεικνύουν την ανάγκη για ύπαρξη πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών στη χώρα, με σκοπό την έγκαιρη και ακριβή αποτύπωση των τρεχουσών καιρικών συνθηκών, ανάγκη η οποία στη Βόρεια Εύβοια κρίνεται επιτακτική. Σε συνδυασμό με τα δεδομένα των μετεωρολογικών δορυφόρων, θα υπάρχει έτσι η δυνατότητα συνεχούς παρατήρησης της εξέλιξης των ισχυρών και επικινδύνων φαινομένων. Γι' αυτό, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr επεκτείνει συνεχώς το δίκτυό μετεωρολογικών σταθμών του και καλεί τους τοπικούς φορείς σε συνεργασία για την εγκατάσταση νέων σταθμών.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο