Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 18:16

Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς έγινε η διάγνωση για το πολλαπλό μυέλωμα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Δεν είναι ποτέ εύκολο ν' ακούς ότι έχεις καρκίνο» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ - Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα και τι σημαίνει ότι διαγνώστηκε σε αρχικό στάδιο - Ευχές για ταχεία ανάρρωση από υπουργούς αλλά και από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επικοινώνησε μαζί της

Μούδιασμα έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα. «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν' ακούς ότι έχεις καρκίνο» έγραψε σε ανάρτησή της η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, δημοσιοποιώντας το πρόβλημα της υγείας της.
Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι η ασθένεια είναι σε πολύ αρχικό στάδιο. «Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου», τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εντόπισαν σε πρώιμο στάδιο το πρόβλημα, λόγω των εξειδικευμένων εξετάσεων που υπεβλήθη η Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο του προβλήματος που αντιμετωπίζει με το γόνατό της.
Η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει πολύ καλή πρόγνωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βουλευτής δεν θα υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, αλλά σε ανοσοθεραπεία.

Η ίδια είναι διατεθειμένη να συνεχίσει κανονικά με τις ασχολίες της. «Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου», επισήμανε και δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον.

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη:

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​
Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​
Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​
Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​
Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​
Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​
Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​
Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​
Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​
Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​
Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​
Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​
Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​
Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​
Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».​
Η νόσος μπορεί να παραμείνει υπό έλεγχο και σε ύφεση για πολλά χρόνια
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το πολλαπλούν μυέλωμα είναι νόσος μπου μπορεί να παραμείνει υπό έλεγχο και σε ύφεση για πολλά χρόνια. Το γεγονός δε ότι η αιματολογική κακοήθεια βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο καθιστά πιο βατή τη θεραπευτική πορεία της ασθενούς αλλά επιτρέπει και αισιοδοξία για την πρόγνωση της νόσου. Είναι μια κακοήθεια, της οποίας η θεραπευτική αντιμετώπιση, μπορεί να οδηγήσει σε μια καλή και ποιοτική επιβίωση, αναφέρουν ειδικοί με τους οποίους συνομίλησε το protothema.gr.

Τα δεδομένα, παγκοσμίως και στην Ελλάδα, δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών επιβιώνει για πολλά χρόνια με τη νόσο σε ύφεση, κάτι που θεωρείται ιατρικό άλμα καθώς μέχρι πριν από κάποια χρόνια θεωρείτο ότι το πολλαπλούν μυέλωμα δεν ήταν ιάσιμο.

Το πολλαπλούν μυέλωμα δεν είναι σπάνια νόσος, καθώς αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνόλου των αιματολογικών κακοηθειών. Παγκοσμίως, το πολλαπλούν μυέλωμα προσβάλλει περίπου 1 με 5 ανθρώπους ανά 100.000 πληθυσμό ετησίως και αποτελεί το 0,8% όλων των περιστατικών καρκίνου. Περίπου 39.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με πολλαπλούν μυέλωμα στην Ευρώπη, ενώ περίπου 24.000 ασθενείς καταλήγουν από τη νόσο ετησίως. Η διάμεση ηλικία διάγνωσης στην Ευρώπη είναι τα 65-70 έτη.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο γίνονται περίπου 500 νέες διαγνώσεις πολλαπλού μυελώματος, ενώ αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι νοσούν 3.000 άτομα.

Οι νεώτερες διαγνωστικές και απεικονιστικές τεχνικές έχουν βοηθήσει στην πιο έγκαιρη διάγνωση και ως εκ τούτου στην πιο άμεση αντιμετώπιση της νόσου.

Ποια θεωρείται η σωστή αντιμετώπιση της νόσου

Για τη σωστή αντιμετώπιση της νόσου και λόγω των ιδιαιτεροτήτων της, όσον αφορά την θεραπεία και την παρακολούθηση, προτείνεται να αντιμετωπίζεται σε εξειδικευμένα κέντρα. Μια από τις ιδιαιτερότητες της νόσου είναι ότι χαρακτηρίζεται από υποτροπές οι οποίες αντιμετωπίζονται με διαφορετικούς ή παρόμοιους συνδυασμούς φαρμάκων, όμως κάθε φορά η διάρκεια της ύφεσης της νόσου τείνει να έχει μικρότερη διάρκεια και τελικά γίνεται ανθεκτική στην θεραπεία.

Επίσης είναι σημαντικό, όταν υπάρχουν διαθέσιμα κλινικά πρωτόκολλα, οι ασθενείς με μυέλωμα να εντάσσονται και να λαμβάνουν θεραπεία στα πλαίσια κλινικών πρωτοκόλλων, καθώς έτσι έχουν την ευκαιρία να λάβουν σύγχρονες θεραπείες. Τέτοια διαθέσιμα ερευνητικά πρωτόκολλα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας και συχνά εξασφαλίζουν τη διαθεσιμότητα όλων των νεώτερων θεραπευτικών επιλογών στους ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του νοσήματος τους.

Διακομματικές ευχές για ταχεία ανάρρωση

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, πολιτικοί από όλους τους χώρους έδωσαν τις δικές τους ευχές στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στο twitter ότι επικοινώνησε μαζί της. «Της εξέφρασα τη συμπαράστασή μου, τις ειλικρινείς ευχές μου αλλά και τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσει την ασθένεια που με παρρησία ανακοίνωσε σήμερα δημόσια. Είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια», έγραψε στο twitter.

Η Ντόρα Μπακογιάννη «είναι δυνατός άνθρωπος και με σιδερένια θέληση. Θα εξέλθει και από αυτή την δοκιμασία νικητής. Πολλά Περαστικά», ήταν το μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ευχήθηκε στην βουλευτή «να βγει νικήτρια από αυτήν τη δοκιμασία. Η δύναμη και το ψυχικό της σθένος μάς διαβεβαιώνουν για την αίσια έκβαση αυτής της περιπέτειας. Σιδερένια!».


Για «μια αληθινή μαχήτρια» έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια. Είμαστε όλοι δίπλα σου», ενώ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι η κυρία Μπακογιάννη «με θάρρος μίλησε για τη διάγνωσή της και τη μάχη που έχει μπροστά της. Εύχομαι ολόψυχα να βγει γρήγορα νικήτρια από αυτή τη δοκιμασία». «Καλή δύναμη. Και από αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια και δυνατή» ήταν το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.


«Γενναία, που τολμάς να μιλήσεις για τα πιο δύσκολα, και δυνατή, όπως πάντα σε όλη τη ζωή, θα βγεις νικήτρια και από αυτή την περιπέτεια. Η σκέψη και η αγάπη όλων μας είναι μαζί σου, Ντόρα», ήταν το story που ανέβασε στο Instagram η Όλγα Κεφαλογιάννη.

olga_dora


Ευχές εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. «Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη που έχει να δώσει. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά», έγραψε, όπως κα οι Κώστας Ζαχαριάδης και Δημήτρης Παπαδημούλης.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 18:36

Σχετικά Άρθρα

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη Μπακογιάννη: Αποκάλυψε η ίδια ποιοι είναι οι «ρεμπεσκέδες» - Ας κρατήσει τις συμβουλές της
    Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη Μπακογιάννη: Αποκάλυψε η ίδια ποιοι είναι οι «ρεμπεσκέδες» - Ας κρατήσει τις συμβουλές της

    Ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Ντόρα Μπακογιάννη.

    Δεν άφησε αναπάντητα ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί «ρεμπεσκέδων» που ανέφερε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης η Ντόρα Μπακογιάννη σε σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας.

    «Το ποιοι είναι «ρεμπεσκέδες» και ποιοι όχι, το αποκάλυψε η ίδια η κ. Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, όταν παραδέχτηκε την πενταετή, σκόπιμη, κωλυσιεργία της κυβέρνησης και του κόμματος της σε ό,τι αφορά την κύρωση των τριών μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών», απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Από ‘κει και πέρα, καλά θα κάνει να κρατήσει για την ίδια τις συμβουλές περί χρηστής εξωτερικής πολιτικής και να παροτρύνει το κόμμα της να ασκήσει την αναγκαία αυτοκριτική, ιδίως όταν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις τους έχουν εκθέσει στα μάτια ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας».​

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Πολάκης και Μπακογιάννη έκατσαν μαζί στο ίδιο τραπέζι στα Χανιά
    Πολάκης και Μπακογιάννη έκατσαν μαζί στο ίδιο τραπέζι στα Χανιά

    Στα Χανιά συναντήθηκαν ο Παύλος Πολάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη, άφησαν πίσω τις πολιτικές διαφορές τους και έκατσαν στο ίδιο τραπέζι.

    Μπορεί στο κοινοβούλιο να τους χωρίζει πολιτική άβυσσος, όμως το Πάσχα έφερε στο ίδιο τραπέζι τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, και τη βουλεύτρια της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, αφού έκατσαν στο ίδιο τραπέζι στα Χανιά.

    Οι δύο πολιτικοί που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με τα κόμματά τους στον Νομό Χανίων κατά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (14/04) στο παραδοσιακό παζάρι των Βουκολιών. Μάλιστα, όχι μόνο κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, αλλά τσούγκρισαν τα ποτήρια τους και ευχήθηκαν για το Πάσχα.

    Επίσης, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr που δημοσίευσε και φωτογραφίες από τη συνάντηση του Παύλου Πολάκη με την Ντόρα Μπακογιάννη, στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν και ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Διγαλάκης, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, οι υποψήφιοι βουλευτές Γιώργος Πετράκης του ΣΥΡΙΖΑ και Χαρίκλεια Ντερμανάκη της Ν.Δ., καθώς και η σύζυγος του Παύλου Πολάκη, Δώρα Τσούκα.

    Δείτε σχετικές φωτογραφίες

    Παύλος Πολάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Χανιά, Κρήτη, Μεγάλη Παρασκευή, Πάσχα 2023, Πάσχα

    Παύλος Πολάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Χανιά, Κρήτη, Μεγάλη Παρασκευή, Πάσχα 2023, Πάσχα{

    Παύλος Πολάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Χανιά, Κρήτη, Μεγάλη Παρασκευή, Πάσχα 2023, Πάσχα

    Πηγή: ieidiseis.gr
  • ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Μπακογιάννη: Ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια
    ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Μπακογιάννη: Ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια

    «Βολές» κατά της Ντόρας Μπακογιάννη εκτόξευσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις της περί 10ετής φυλάκισης για όσους μιλήσουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

    Ως ντροπή χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, χθες στην ΕΡΤ1, ότι όποιος μιλήσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών θα τιμωρηθεί με 10ετή φυλάκιση.

    Από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγου για δημόσιους εκβιασμούς, τονίζοντας ωστόσο ότι «η Δημοκρατία, το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι θεσμοί δεν εκφοβίζονται».

    Αναλυτικά:

    «Εχθές το βράδυ η κα Ντόρα Μπακογιάννη υποτιμώντας πλήρως τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου και αναλαμβάνοντας η ίδια ρόλο εισαγγελέα, μοίρασε δεκαετείς ποινές από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης, σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών.

    Η κα Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς επιθυμούν τη συσκότιση και όχι τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες. Επικαλούνται το απόρρητο που ενώπιον της Βουλής γνωρίζουν πως δεν υπάρχει, προκειμένου να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής, καταστρατηγώντας κατάφωρα το Σύνταγμα, για να προστατεύσουν εαυτούς.

    Προφανώς δεν έχουν ακούσει τις φωνές μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία που λένε πως «η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου»...

    Η Δημοκρατία, το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι θεσμοί δεν εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται από τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

    Και είναι ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια, που εκθέτουν την ελληνική Δικαιοσύνη διεθνώς».

    Ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια, που εκθέτουν την ελληνική Δικαιοσύνη διεθνώς
    [Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις δηλώσεις της κας Μπακογιάννη - https://t.co/H0cuqc5Lbt] pic.twitter.com/PMWGleInu3

    — ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) September 7, 2022

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • ΠΑΣΟΚ: Η κ. Μπακογιάννη προσπαθεί να επιβάλλει ομερτά για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη
    ΠΑΣΟΚ: Η κ. Μπακογιάννη προσπαθεί να επιβάλλει ομερτά για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

    Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη περί φυλακίσεων για όσους μιλήσουν για το σκάνδαλο υποκλοπών, παραβιάζοντας το απόρρητο.

    Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Ντόρα Μπακογιάννη για προσπάθεια επιβολής ομερτά μετά τις δηλώσεις της ότι θα φυλακιστεί 10 χρόνια όποιος παραβιάσει το απόρρητο για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

    «Η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή.

    Ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια εκτός και αν η ΝΔ έχει αποφασίσει να την θυσιάσει συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της.

    Ο Πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Ήρθε η ώρα βάσει της δυνατότητας που του δίνει το άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, να το άρει για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ και θεσμικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Εξεταστική Επιτροπή να ενημερωθούν για τον λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

    Εξάλλου, δημόσια προχθές ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου».

    Η κα Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της, με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η Κυβέρνηση, για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα & θα μπει 10 χρόνια φυλακή. pic.twitter.com/KSJYWZpAY1

    — ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής (@pasok) September 7, 2022

    για τον λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.
    Εξάλλου, δημόσια προχθές ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου. [2/2]

    — ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής (@pasok) September 7, 2022

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ: Απολύτως εξοργιστική η δήλωση Δούκα - Ήταν λογική «Μαυρογιαλούρου»
    Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ: Απολύτως εξοργιστική η δήλωση Δούκα - Ήταν λογική «Μαυρογιαλούρου»

    «Ήταν μια εικόνα που παρέπεμπε σε όλα τα κακά στερεότυπα της πολιτικής» σχολίασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

    «Απολύτως εξοργιστική» χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την δήλωση του Πέτρου Δούκα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων στην Ηλεία, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

    «Ήταν μια εικόνα που παρέπεμπε σε όλα τα κακά στερεότυπα της πολιτικής, ήταν λογική μαυρογιαλούρου» σχολίασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως αδίκησε με αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση στην οποία ήταν μέλος.

    Η κα Μπακογιάννη επίσης εξήγησε πως η κυβέρνηση μετά την καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία έδρασε γρήγορα για την ανακούφιση των πληγέντων.«Μετά την τραγωδία που ζήσαμε αποζημιώσαμε με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο μέσω τραπεζών τους ανθρώπους που είχαν χάσει τα πάντα. Η κυβέρνηση έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μπόρεσε να τότε να τους δώσει τουλάχιστον 3 χιλιάδες ευρώ ώστε να εξασφαλίσουν τα βασικά. Δεν είχε δεχθεί μάλιστα ούτε την κριτική της αντιπολίτευσης».

    Για την αποπομπή του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού μετά την άμεση αντίδραση από τον πρωθυπουργό ανέφερε τα εξής: Η στάση του Λιβανού με λύπησε πάρα πολύ, παρασύρθηκε από κλίμα μια πλάκας στο τραπέζι και δεν αντέδρασε, όπως θα έπρεπε να αντιδράσει. Δυστυχώς για αυτόν και μόνο τον λόγο θα έπρεπε να φύγει από το Υπουργείο, ένας άξιος και έντιμος άνθρωπος με ικανότητες. Έδειξε έλλειψη ενσυναίσυθησης και δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ενσυναίσθηση. Δεν μπορείς να κάνεις χαβαλέ με τέτοιου είδους καταστροφές .Για αυτό υπήρξε και η ταχύτατη αντίδραση του πρωθυπουργού, είναι κόντρα σε οτιδήποτε πιστεύουμε και ακυρώνει την λογική της παράταξης εδώ και πολλά χρόνια από την ίδρυση της».

    Πηγή: skai.gr

  • Ντόρα Μπακογιάννη: Συγκινεί στην πιο δύσκολη μάχη της ζωής της
    Ντόρα Μπακογιάννη: Συγκινεί στην πιο δύσκολη μάχη της ζωής της

    « Ένα δημόσιο πρόσωπο έχει υποχρέωση να μιλάει και για τα θέματα υγείας του» - Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξομολογήθηκε ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα

    Κύμα συγκίνησης προκάλεσε η εξομολόγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα σε πρώιμο στάδιο.

    Με μία ανάρτησή της στα social media η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μοιράστηκε δημοσίως το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, παραδεχόμενη ότι «δεν είναι ποτέ εύκολο να ακούς ότι έχεις καρκίνο». Η Ν. Μπακογιάννη ενημέρωσε, επίσης, τον κόσμο ότι «θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου».

    Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

    Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​

    Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​

    Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​

    Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​

    Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​

    Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​

    Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​

    Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​

    Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​

    Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​

    Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​

    Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​

    Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​

    Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​

    Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον.​

    Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου - ελπίζω να είναι η τελευταία

    Λίγη ώρα αργότερα η ίδια μίλησε σε διαδικτυακή συζήτηση για τις γερμανικές εκλογές και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο θέμα της υγείας της και τους λόγους που αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για αυτό. «Θεωρώ ότι ένα δημόσιο πρόσωπο έχει υποχρέωση να μιλάει και για τα θέματα υγείας του και να στείλει κι ένα μήνυμα και σε όλους τους άλλους που περνάνε το ίδιο πρόβλημα, ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι ο καρκίνος είναι μία αρρώστια η οποία πολεμάται», είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν θα το βάλει κάτω. «Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Εμένα δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου, ελπίζω όμως να είναι η τελευταία και να μπορέσω και από αυτή την προσπάθεια να βγω πιο δυνατή»

    Κύμα συμπαράστασης από όλο τον πολιτικό κόσμο

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η εξομολόγηση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε συγκίνηση σε όλους ενώ δεν ήταν λίγοι οι πολιτικοί που έσπευσαν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στη βουλευτή, στέλνοντας τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση.

    Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια».

    Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων και γιου της πολιτικού, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την αγάπη που στέλνει προς τη μητέρα του. «Έχει περάσει πολλά αλλά είναι και ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω, αληθινός βράχος», έγραψε.

    Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με την Ντόρα Μπακογιάννη και της εξέφρασε τις ευχές του για περαστικά ενώ, στην ανάρτησή του στο Twitter, υπογράμμισε ότι «Είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια».

    Μέσω twitter, o Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως «είναι δυνατός άνθρωπος και με σιδερένια θέληση. Θα εξέλθει και από αυτή τη δοκιμασία νικητής. Πολλά Περαστικά».

    O εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ευχήθηκε,«Καλή δύναμη στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη που έχει να δώσει. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!»

    «Εύχομαι από καρδιάς περαστικά στην Ντόρα Μπακογιάννη. Έχει τις ευχές και τη σκέψη μας ώστε να κερδίσει αυτή τη μάχη. Η κ.Μπακογιάννη αν και πολιτικός αντίπαλος είναι ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και τη χρειαζόμαστε γερή και υγιή στο κοινοβούλιο» σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

    «Περαστικά από καρδιάς στην Ντόρα Μπακογιάννη! Όταν υπάρχουν σοβαρά θέματα υγείας και ζωής, οι πολιτικές διαφορές μπαίνουν στην άκρη. Ντόρα σου εύχομαι ολόψυχα και πιστεύω πως θα αντιμετωπίσεις νικηφόρα αυτή την περιπέτεια!», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, με μία ανάρτηση στο Facebook έστειλε τις δικές της ευχές για ταχεία ανάρρωση στην πολιτικό. «Εύχομαι όπως όλοι μας στην κυρία Μπακογιάννη να βγει νικήτρια από αυτήν τη δοκιμασία. Η δύναμη και το ψυχικό της σθένος μάς διαβεβαιώνουν για την αίσια έκβαση αυτής της περιπέτειας. Σιδερένια!», έγραψε.

    Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης υπογράμμισε: «Ντόρα μου περαστικά και σιδερένια. Όλοι ξέρουν ποσό παλικάρι είσαι στα δύσκολα. Σου εύχομαι τα καλύτερα. Με ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη. Μανώλης».

    Και ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ., Γιώργος Καμίνης ευχήθηκε περαστικά στην κ. Μπακογιάννη, γράφοντας «Τις ειλικρινείς μου ευχές για ταχεία ανάρρωση στη Ντόρα Μπακογιάννη, που με ψυχραιμία, γενναιότητα και αξιοπρέπεια ενημέρωσε σήμερα για την περιπέτεια της υγείας της. Με ακριβώς αυτές τις αρχές είμαι σίγουρος πως θα αντιμετωπίσει και τη μάχη που έχει μπροστά της».

    «Γενναία, που τολμάς να μιλήσεις για τα πιο δύσκολα και δυνατή, όπως πάντα σε όλη σου τη ζωή, θα βγεις νικήτρια και από αυτή την περιπέτεια. Η σκέψη και η αγάπη όλων μας, είναι μαζί σου Ντόρα!», ανέφερε σε ανάρτησή της η Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Με μία ανάρτηση στο twitter ευχήθηκε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στην @Dora_Bakoyannis. Είμαι σίγουρος ότι και από αυτήν τη μάχη θα βγει νικήτρια και πιο δυνατή. Ντόρα είμαστε στο πλευρό σου!».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι έχει πολλαπλό μυέλωμα: «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν' ακούς ότι έχεις καρκίνο»
    Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι έχει πολλαπλό μυέλωμα: «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν' ακούς ότι έχεις καρκίνο»

    Η βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε ότι η ασθένεια είναι σε πολύ άρχικο στάδιο - Διαβάστε την ανάρτησή της

    «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν' ακούς ότι έχεις καρκίνο» έγραψε πριν λίγο η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώνοντας ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα.

    Με ανάρτησή της στο Facebook, η βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε ότι η ασθένεια είναι σε πολύ άρχικο στάδιο, ενώ ξεκαθάρισε ότι «όπως δεν έκανε ποτέ πίσω σε καμία μάχη στη ζωή της, δεν πρόκειται να κάνει ούτε τώρα».

    Δείτε όλη την ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη:

    «Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​
    Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​
    Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​
    Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​
    Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​
    Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​
    Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​
    Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​
    Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​
    Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​
    Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​
    Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​
    Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​
    Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​
    Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».​

    pic.twitter.com/yRjMzfHtuj

    — Ντόρα Μπακογιάννη (@Dora_Bakoyannis) October 18, 2021
    Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα

    Το πολλαπλούν μυέλωμα αποτελεί μία κακοήθεια των πλασματοκυττάρων.

    Τα πλασματοκύτταρα, είναι κύτταρα που υπό φυσιολογικές συνθήκες παράγουν τα αντισώματα, πρωτεΐνες δηλαδή που είναι ειδικευμένες για να «προσκολλώνται» σε διαφορετικό για κάθε μια αντιγόνο (ξένη πρωτεΐνη), όπως σε αντιγόνα μικροβίων, ιών, κ.τ.λ., με αποτέλεσμα να απενεργοποιούν αυτά τα αντιγόνα ή να στρέφουν άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού έναντι αυτών των «εχθρικών» αντιγόνων που βρίσκονται π.χ. στην επιφάνεια των ιών ή των μικροβίων.

    Στην περίπτωση, όμως, του πολλαπλού μυελώματος, τα πλασματοκύτταρα υφίστανται κακοήθη εξαλλαγή.

    Πεντακόσιες νέες διαγνώσεις στην Ελλάδα ετησίως

    Το πολλαπλούν μυέλωμα δεν είναι σπάνια νόσος, καθώς αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνόλου των αιματολογικών κακοηθειών. Παγκοσμίως, το πολλαπλούν μυέλωμα προσβάλλει περίπου 1 με 5 ανθρώπους ανά 100.000 πληθυσμό ετησίως και αποτελεί το 0,8% όλων των περιστατικών καρκίνου. Περίπου 39.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με πολλαπλούν μυέλωμα στην Ευρώπη, ενώ περίπου 24.000 ασθενείς καταλήγουν από τη νόσο ετησίως. Η διάμεση ηλικία διάγνωσης στην Ευρώπη είναι τα 65-70 έτη.

    Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο γίνονται περίπου 500 νέες διαγνώσεις πολλαπλού μυελώματος, ενώ αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι νοσούν 3.000 άτομα.

    Στόχος ο έλεγχος της νόσου σε βάθος χρόνου

    Οι νεώτερες διαγνωστικές και απεικονιστικές τεχνικές έχουν βοηθήσει στην πιο έγκαιρη διάγνωση και ως εκ τούτου στην πιο άμεση αντιμετώπιση της νόσου. Οι θεραπευτικές εξελίξεις στο πολλαπλούν μυέλωμα την τελευταία εικοσαετία είναι πολύ σημαντικές και έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των ασθενών. Για τους νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς που είναι κατάλληλοι για μεταμόσχευση, οι βασικοί θεραπευτικοί στόχοι είναι η καθυστέρηση της εξέλιξης του πολλαπλού μυελώματος και τελικά η επίτευξη και διατήρηση ελέγχου της νόσου σε βάθος χρόνου.

    Αυτοί οι ασθενείς συνήθως λαμβάνουν μια αρχική θεραπεία εφόδου και χημειοθεραπεία με υψηλή δόση μελφαλάνης ακολουθούμενη από αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων.

    Η έγκριση θεραπειών συντήρησης μετά τη μεταμόσχευση που μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου αποτελεί μια σημαντική πρόοδο γι’ αυτούς τους ασθενείς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξουν θεραπευτικές προσεγγίσεις που να παρατείνουν την πρώτη ύφεση όσο γίνεται περισσότερο και αυτό αφορά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

    Παρά την σημαντική πρόοδο στην θεραπεία του μυελώματος που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, η νόσος παραμένει ανίατη και σχεδόν πάντα οι ασθενείς θα εμφανίσουν υποτροπή της νόσου, ακόμα και εάν έχουν πετύχει πλήρη ύφεση στην αρχική ή σε κάποια επομένη γραμμή θεραπείας.

    Σε γενικές γραμμές η νόσος χαρακτηρίζεται από υποτροπές οι οποίες αντιμετωπίζονται με διαφορετικούς ή παρόμοιους συνδυασμούς φαρμάκων, όμως κάθε φορά η διάρκεια της ύφεσης της νόσου τείνει να έχει μικρότερη διάρκεια και τελικά γίνεται ανθεκτική στην θεραπεία. Έτσι, υπάρχει μια επιτακτική ανάγκη σε αυτούς τους πληθυσμούς ασθενών για θεραπείες που βελτιώνουν τη συνολική επιβίωση και εξασφαλίζουν διαρκή έλεγχο της νόσου και ανακούφιση από τα συμπτώματα.

    Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η ερευνητική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της νόσου είναι εντατική και σαν αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας νέα φάρμακα έχουν μπει στην θεραπευτική φαρέτρα τα τελευταία χρόνια (θαλιδομίδη, βορτεζομίμπη, λεναλιδομίδη, καρφιλζομίμπη, πομαλιδομίδη, δαρατουμουμάμπη). Η δαρατουμουμάμπη είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα με πολύ υψηλά ποσοστά ανταπόκρισης στην αντιμετώπιση ασθενών με νέα διάγνωση ή με ανθεκτικό ή υποτροπιάζον μυέλωμα και έχει προστεθεί στη θεραπευτική φαρέτρα του νοσήματος είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με άλλους αντιμυελωματικούς παράγοντες.

    Σε ύφεση για πολλά χρόνια

    Ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια θεωρείτο ότι το πολλαπλούν μυέλωμα δεν ήταν ιάσιμο, σήμερα έχουμε αυξανόμενες ενδείξεις ότι ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών επιβιώνει για πολλά χρόνια με τη νόσο σε ύφεση.

    Για τη σωστή αντιμετώπιση της νόσου και λόγω των ιδιαιτεροτήτων της όσον αφορά την θεραπεία και την παρακολούθηση, προτείνεται να αντιμετωπίζεται σε εξειδικευμένα κέντρα.

    Επίσης είναι σημαντικό, όταν υπάρχει διαθέσιμα κλινικά πρωτόκολλα, οι ασθενείς με μυέλωμα να εντάσσονται και να λαμβάνουν θεραπεία στα πλαίσια κλινικών πρωτοκόλλων, καθώς έτσι έχουν την ευκαιρία να λάβουν σύγχρονες θεραπείες. Τέτοια διαθέσιμα ερευνητικά πρωτόκολλα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας και στο κέντρο μας και συχνά εξασφαλίζουν τη διαθεσιμότητα νεώτερων θεραπευτικών επιλογών στους ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του νοσήματος τους.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
  • Μπακογιάννη σε economist: Μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το αύριο
    Μπακογιάννη σε economist: Μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το αύριο

    «Η θεοποίηση του πολιτικού κόστους με τη λογική της εξάρτησης της εξουσίας από την ψήφο των πολιτών, αυτό το οποίο οδήγησε στην ευνοιοκρατία, στη ρουσφετολογία, στην παντελή έλλειψη αξιοκρατίας, η οποία ενίσχυσε στο υποσυνείδητο του Έλληνα, ίσως και εξαιτίας της Τουρκοκρατίας, τη βαθιά και απόλυτη αμφισβήτηση της εξουσίας του Κράτους. Το Κράτος δε, κατά την διάρκεια αυτών των διακοσίων ετών, έκανε ότι μπορούσε για να ενισχύσει αυτή την αμφισβήτηση την οποία οι πολίτες είχαν έναντι του κράτους», ανέφερε, μεταξύ των άλλων, μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση του Economist Events «Ελλάδα 200 χρόνια οικονομικής επιβίωσης», η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μακογιάννη.

    «Όποτε υπήρξε διχασμός στη χώρα μας τον πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά», είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

    «Ο βαθύς διχασμός για τα μνημόνια αντιμνημόνια τσάκισε την ελληνική κοινωνία. Εκεί βρεθήκαμε πράγματι στο δημοψήφισμα χωρισμένοι στα δυο. Εκεί συγκρούστηκαν όχι πολιτικές, αλλά νοοτροπίες, πιστεύω, αξίες. Το τέλος όμως αυτής της φρικαλέας διαδικασίας, έπειτα από αυτά τα χρόνια τα οποία περάσανε, είχε σαν αποτέλεσμα μια διαφορετική κοινωνία από εκείνη την κοινωνία η οποία συγκρούστηκε. Είναι μια κοινωνία με διαφορετική αυτογνωσία από εκείνη που ήταν το 2015».

    «Η ελληνική κοινωνία σήμερα δεν έχει χάσει την αμφισβήτηση έναντι του κράτους, αλλά από την άλλη μεριά έχει μια διαφορετική συναίσθηση της πορείας του λαού μας και έχει την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να γυρίσουμε αυτή τη σελίδα και να προχωρήσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο προς τα μπρος», συνέχισε η κ. Μπακογιάννη και κατέληξε: «Μπορούμε μετά την αυτογνωσία αυτών των διακοσίων ετών, να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί εάν καταφέραμε από μια επαρχία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και μπορέσαμε να γίνουμε η ευρωπαϊκή Ελλάδα του σήμερα, μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το αύριο».

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο