Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 11:12

Ράδιο Αρβύλα: Η «απολογία» Κανάκη έσπασε τα τηλεοπτικά κοντέρ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ρεκόρ τηλεθέασης για τους Ράδιο Αρβύλα» το βράδυ της Τρίτης

Η συνολική τηλεθέασή τους άγγιξε το 32% ενώ στο τέταρτο 20.30 με 20.45 άγγιξε ακόμη και το 35%. Τα νούμερα που σημείωσαν η εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα» δεν ήταν έκπληξη. Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην συνεργάτη τους, Στάθη Παναγιωτόπουλου, και τις κατηγορίες από μεγάλη μερίδα του κοινού και των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, όλοι περίμεναν τις απαντήσεις του Αντώνη Κανάκη και των συνεργατών του.

Η εκπομπή σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και κορυφώθηκε περίπου στα μέσα της προβολής της με 35% στο δυναμικό κοινό.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι από σήμερα διακόπτεται προσωρινά η προβολή της και μετά τις απαραίτητες αλλαγές θα επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες τον Ιανουάριο του 2022.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 10:53

Σχετικά Άρθρα

  • Απολογούνται οι 4 νεαροί που ξυλοκόπησαν Γάλλο τουρίστα στο Ρέθυμνο - Βίντεο σοκ από το αιματηρό επεισόδιο
    Απολογούνται οι 4 νεαροί που ξυλοκόπησαν Γάλλο τουρίστα στο Ρέθυμνο - Βίντεο σοκ από το αιματηρό επεισόδιο

    Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Τετάρτης (4/9) οι τέσσερις νεαροί οι οποίοι ξυλοκόπησαν 36χρονο Γάλλο τουρίστα έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο στην Κρήτη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους αναμένεται να υποστηρίξουν ότι δεν ήθελαν να του κάνουν κακό, αλλά πάνω στην ένταση η κατάσταση ξέφυγε.

    Η συμπλοκή

    Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (1/9) όταν ο δεύτερος σκούντηξε ένα άτομο, μέσα σε ένα μπαρ στο Ρέθυμνο. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός και ο ξυλοδαρμός του 36χρονου. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι ηλικίας 20 έως 24 ετών και στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε ένα μαχαίρι και μια γκλίτσα. Ο άνδρας είχε υποστεί σοβαρά τραύματα από τα χτυπήματα που του κατάφεραν οι τέσσερις νεαροί, οι οποίοι συνελήφθησαν για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, καθώς και για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

    Το σοκαριστικό βίντεο - ντοκουμέντο

    Ο 36χρονος Γάλλος με την παρέα του έφυγαν από το μαγαζί όπου διασκέδαζαν, κρατώντας στα χέρια τους ένα μπουκάλι κρασί, που δεν είχαν καταναλώσει και το οποίο αποφάσισαν να πάρουν μαζί τους. Οι τέσσερις νεαροί μετά από έναν έντονο διάλογο που είχε ένας από αυτούς με τον Γάλλο τουρίστα, του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι και στο σώμα.

    Μάλιστα, ένας από τους νεαρούς φέρεται να του άρπαξε το μπουκάλι, να το έσπασε και να χτύπησε με αυτό στο κεφάλι τον 36χρονο Γάλλο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Τέμπη: Στις 7 Οκτωβρίου η απολογία της προέδρου της ΡΑΣ - Διώκεται για κακούργημα
    Τέμπη: Στις 7 Οκτωβρίου η απολογία της προέδρου της ΡΑΣ - Διώκεται για κακούργημα

    Στις 7 Οκτωβρίου θα απολογηθεί η πρόερος της ΡΑΣ για την τραγωδία των Τεμπών η οποία είναι αντιμέτωπη με το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

    Η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων ζήτησε και έλαβε από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί μετά από δύο μήνες.

    Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της προέδρου της ΡΑΣ είχε ασκηθεί ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας έπειτα από έρευνα που είχε διενεργήσει ο δικαστικός λειτουργός και ο οποιος χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος Τεμπών.

    Ο εφέτης ανακριτής στην πολυσέλιδη διάταξή του διαπιστώνει ποινικές ευθύνες στο πρόσωπο της για ενέργειες και παραλείψεις σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

    Επίσης ασκήθηκε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος σε τρεις προανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την έρευνα τους μετά τη σύγκρουση αλλά και σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επίσης για τη διαχείριση της έρευνας μετά την σύγκρουση.

    Η δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μήνυσής συγγενών θυμάτων. Στο ίδιο πλαίσιο ο Εισαγγελέας αποφάσισε την αρχειοθέτηση των πράξεων που αφορούν στους ιατροδικαστές και στους δικαστικούς πραγματογνώμονες, αναφέρει το larissanet.gr.

    Με την πρόεδρο της ΡΑΣ και τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα ανέρχονται πλέον στους 41. Να σημειωθεί ότι στο υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής ασκήθηκε επίσης δίωξη πριν μερικές μέρες για τις ενέργειες στο χώρο μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Ύδρα: Νέα στοιχεία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» για τη φωτιά
    Ύδρα: Νέα στοιχεία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» για τη φωτιά

    Την Τετάρτη απολογούνται τα 13 μέλη του πληρώματος - Η θαλαμηγός με επιβάτες 17 Καζακστανούς ήταν ναυλωμένη από πακιστανική εταιρεία - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

    Στοιχεία που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» που υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό για το πώς ξέσπασε η φωτιά το βράδυ της Παρασκευής (21/6) που έκαψε 300 στρέμματα θαμνώδους και δασικής έκτασης στον όρμο Μπίστι της Ύδρας έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr.
    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, οι 13 συλληφθέντες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διώξη κακουργηματικού χαρακτήρα και θα απολογηθούν την Τετάρτη (26/6), φαίνεται να αγόρασαν περισσότερα φωτιστικά σήματα κινδύνου, καθώς αρκετά ήταν αυτά που βρέθηκαν άθικτα μέσα στη θαλαμηγό «Περσεφόνη», από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν πυροτεχνήματα τα οποία ενδέχεται να προκάλεσαν τη φωτιά στο νησί του Αργοσαρωνικού. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος είναι ναυλωμένο από πακιστανική εταρεία.
    Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς
    Από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης, τα μέλη του πληρώματος όχι μόνο επιχείρησαν να σβήσουν τα ίχνη του εμπρησμού απομακρύνοντας από την παραλία τα στοιχεία που τους ενοχοποιούσαν, αλλά έσπευσαν και να απομακρυνθούν από το σημείο όταν είδαν να φτάνει το τέντερ σκάφος που ήταν στον διπλανό όρμο, τα μέλη του πληρώματους του οποίου κινητοποιήθηκαν όταν είδαν λάμψη και στη συνέχεια πυρκαγιά στη συγκεκριμένη παραλία.

    Οι μαρτυρίες

    Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής στο νότιο μέρος της Ύδρας όπου υπήρχαν δύο σκάφη. Το «Περσεφόνη» με 13μελες πλήρωμα και επιβάτες 17 καζακστανούς βρίσκεται στον όρμο Μπίστι. Το τουριστικό σκάφος έχει καταφύγει εκεί επειδή στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ και το πλήρωμα δεν θέλει να ταλαιπωρήσει τους 17 επιβάτες.

    Την ίδια ώρα σε διπλανο όρμο βρισκόταν ένα άλλο σκάφος, το οποίο αρχικά δεν έχει οπτική επαφή με το «Περσεφόνη». Ωστόσο περίπου στις 22:45 οι επιβαίνοντες σε αυτό βλέπουν μια λάμψη και στη συνέχεια φωτιά να ξεσπάει στον διπλανό από αυτόν που βρίσκονταν όρμο. Ο όρμος Μπίστι είναι μια δύσβατη περιοχή, χωρίς πρόσβαση από την ξηρα, η οποία μπορεί να προσεγγιστεί μόνο με σκάφος.

    Μόλις οι επιβάινοντες στο δεύτερο σκάφος αντιλαμβάνονται τη φωτιά, κατεβάζουν το τέντερ και κατευθύνονται προς τον όρμο Μπίστι. Εκεί διαπιστώνουν ότι το βοηθητικό σκάφος του «Περσεφόνη» έχει ήδη φτάσει στην παραλία και τα μέλη του πληρώματος προσπαθούν να μαζέψουν τα απομεινάρια αυτών που είχαν ρίξει προκαλώντας την πυρκαγιά - πιθανότατα πρόκειται για πυροτεχνήματα.

    Αντί, όμως, το τέντερ του «Περσεφόνη» να μείνει στο σημείο και να συνεργαστεί με όσους βρίσκονταν στο βοηθητικό σκάφος που τους πλησίαζε, μόλις το αντιλήφθηκαν, επέστρεψαν στο γιοτ με τους επιβάτες από το Καζακστάν και αναχώρησαν άμεσα για τη μαρίνα της Βουλιαγμένης.

    Σημειωτέον, δε, ότι το «Περσεφόνη» δεν είχε ενημερώσει το λιμεναρχείο ότι θα «έπιανε» στον όρμο Μπίστι ως όφειλε βάσει της ναυτικής νομοθεσίας.
    Η άφιξη στη Βουλιαγμένη

    Επόμενος προορισμός για το «Περσεφόνη» που αναχώρησε από τον όρμο Μπίστι παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το βράδυ της Παρασκευής, ήταν η μαρίνα της Βουλιαγμένης.

    Εκεί από το τουριστικό σκάφος αποβιβάστηκαν οι 17 Καζακστανοί οι οποίοι άμεσα κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» από το οποίο αναχώρησαν στις 11 το πρωί του Σαββάτου.

    Αφού, δε, οι Καζακαστανοί αποβιβάστηκαν, το «Περσεφόνη» αναχώρησε και πάλι και ελλιμενίστηκε στην μαρίνα του Αγίου Κοσμά.
    Για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστο αν η αναχώρηση των Καζακστανών έγινε επειδή έληγε το ναύλο του «Περσεφόνη» ή αν έφυγαν άρον-άρον δεδομένου του εμπρησμού στην Ύδρα.

    Παράλληλα, είναι απορίας άξιον το γιατί η αρμόδια εισαγγελέας ενημερώθηκε με αρκετή καθυστέρηση, στη 1 το μεσημέρι του του Σαββάτου.

    Τα ντοκουμέντα

    Παρά τους ισχυρισμούς του καπετάνιου του «Περσεφόνη» σε συνάδελφό του ότι «ήμουν στην καμπίνα, είδα τη φωτιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα», τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά για το πλήρωμά του.

    Πρώτον η φωτογραφία που δημοσίευσε το protothema.gr το βράδυ της Παρασκευής, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς, δείχνει ότι το «Περσεφόνη» ήταν το μοναδικό σκάφος σε μικρή απόσταση από το σημείο στο οποίο είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά.

    Δεύτερον το marinetraffic έχει καταγράψει ότι το «Περσεφόνη» ήταν το μοναδικό σκάφος που βρισκόταν στον όρμο Μπίστι τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά.

    Τρίτον το γεγονός ότι στο σημείο που εκδηλώθηκε φωτιά δεν υπάρχει πρόσβαση από δρόμο και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από σκάφος

    Τέταρτον η συμπεριφορά των μελών του πληρώματος τα οποία, σύμφωνα με τις καταθέσεις, όταν είδαν να τους πλησιάζει το τέντερ από το σκάφος που ήταν σε διπλανό όρμο, επέστρεψαν άμεσα στο γιοτ και σήκωσαν άγκυρα παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που τους είχαν υποχρεώσει να «πιάσουν» στην περιοχή Μπίστι.

    Η δίωξη

    Σε βάρος του καπετάνιου του Περσεφόνη και των 12 μελών του πληρώματος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό με ενδεχόμενο από τον εισαγγελέα Πειραιά.

    Οι 13 του τουριστικού σκάφους αφού παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

    Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες
    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το MEGA, αυτόπτες μάρτυρες, που επέβαιναν σε παραπλέον σκάφος, κατέθεσαν ότι, πριν ξεσπάσει η φωτιά, άκουσαν περίπου 10-15 κρότους, αλλά δεν είδαν να πραγματοποιείται ρίψη πυροτεχνημάτων. Στη συνέχεια, λένε ότι είδαν ένα φουσκωτό που ανήκει στη θαλαμηγό να πηγαινοέρχεται στην ακτή, μεταφέροντας τσάντες θαλάσσης, ενώ αργότερα παρατήρησαν έναν πυροσβεστήρα στην άκρη της θαλαμηγού και μία λευκή κηλίδα στη θάλασσα, αγνώστου προελεύσεως.

    Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, στη θαλαμηγό επέβαιναν 10-12 άτομα από το Καζακστάν, μεταξύ των οποίων ήταν ένας Άγγλος και δύο Πολωνοί. Άπαντες υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν κάτι για τη φωτιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος και πως παρακολουθούσαν αγώνα του EURO 2024.

    Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ένας από τους επιβαίνοντες είναι ολιγάρχης από το Καζακστάν, φίλος του πρώην προέδρου της χώρας, ιδιοκτήτης πετρελαϊκού κολοσσού, για τον οποίο υπάρχουν αιχμές για ξέπλυμα χρήματος.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία - Ελεύθερος ο 19χρονος
    Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία - Ελεύθερος ο 19χρονος

    Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα (29/4) ο πρώτος κατηγορούμενος από τους συνολικά 19 συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, σε σχολεία στην πόλη της Πάτρας.

    Σύμφωνα με το tempo24.news, πρόκειται για έναν 19χρονο από νησί του Αιγαίου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη. Μάλιστα, ο νεαρός υποστήριξε ότι ήταν θύμα της εγκληματικής οργάνωσης και όχι θύτης.

    Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μαθητές και επτά γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Η διαδικασία των απολογιών για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν - κατά περίπτωση και σε βαθμό κακουργήματος - θα γίνει τμηματικά.

    Επιχείρησαν να περάσουν χασίς και δισκία μέσα σε κρουασάν

    Στο μεταξύ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως, συγγενείς συλληφθέντων αρχηγικών μελών της οργάνωσης, που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, προσήλθαν στο Αστυνομικό Μέγαρο με σκοπό να τους επισκεφθούν και να τους δώσουν φαγητό.

    Ωστόσο κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκαν ποσότητες χασίς και δισκία χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, μέσα σε κρουασάν.

    Οι αστυνομικοί δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά και εν συνεχεία τους πέρασαν χειροπέδες. Πλέον και μέχρι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα θα βρίσκονται παρέα με τους συγγενείς τους στα κρατητήρια της Ερμού.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κολωνός: Ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών η απολογία του Ηλία Μίχου
    Κολωνός: Ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών η απολογία του Ηλία Μίχου

    Ο Ηλίας Μίχος, το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση μαστροπείς της 12χρονης στο Κολωνό ξεκίνησε την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

    Ο 54χρονος απολογείται κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος του κοριτσιού, υπό την απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, για πρμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, για εξώθηση της ανήλικης σε πορνεία αλλά και για κατοχή παράνομων όπλων και πυρομαχικών.

    Ο Ηλίας Μίχος καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα βαρύτατα αδικήματα, καθώς φέρεται να κακοποιούσε και να εξέδιδε την ανήλικη, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια στο κατάστημα ψιλικών ειδών που διατηρούσε.

    Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε εξ αρχής τις κατηγορίες σε βάρος του υποστηρίζοντας ότι ενορχήστρωσαν την εμπλοκή του στην υπόθεση.

    Στο δικαστήριο έχουν προσέλθει όλοι οι κατηγορούμενοι και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απολογία του 54χρονου, βασικού πρωταγωνιστή, μαζί με την μητέρα της 12χρονης, που επίσης αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, ενώ ενδέχεται και οι δύο σταδιακά να βρεθούν εκτός φύλακής, αφού από τον Απρίλιο αρχίζει να εκπνέει για πολλούς το 18μηνο της προσωρινής κράτησης.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Τέμπη: Σε απολογία 23 μη πολιτικά πρόσωπα για παραλείψεις στη σύμβαση 717
    Τέμπη: Σε απολογία 23 μη πολιτικά πρόσωπα για παραλείψεις στη σύμβαση 717

    Ακριβώς ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, στις 28 Φεβρουαρίου, 23 μη πολιτικά πρόσωπα καλούνται σε απολογία από την Ελληνίδα Ευρωπαία ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα για την εκτέλεση της σύμβασης 717.

    Πρόκειται για τη σύμβαση που αφορά στην αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης -τηλεδιοίκησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο η οποία προβλεπόταν να ολοκληρωθεί το 2016.

    Ωστόσο, λόγω των παράνομων παρατάσεων που πήρε (7 τον αριθμό) μέχρι και το 2023 παρέμενε ημιτελής, παράλειψη που συνδέεται με το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 συνάνθρωποί μας.\

    Ποιοι θα απολογηθούν

    Κλήση για απολογία έχουν λάβει συγκεκριμένα:

    • 14 δημόσιοι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ, για απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις. Δύο εξ αυτών κατηγορούνται, επίσης, για ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον·
    • 4 δημόσιοι υπάλληλοι της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για απιστία κονδυλίων
    • 5 νόμιμοι εκπρόσωποι και υπάλληλοι της Αναδόχου Κοινοπραξίας, για ηθική αυτουργία σε απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον.

    Όλοι οι κατηγορούμενοι πάντως αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

    Τι αφορά η σύμβαση 717

    Η σύμβαση 717 αφορά στα έργα για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας, η οποία υπεγράφη το 2014 και με χρόνο ολοκλήρωσης το 2016. Ωστόσο από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι δόθηκαν συνολικά επτά παράνομες παρατάσεις της αρχικής Σύμβασης, βάση αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ με συνέπεια το έργο να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

    Επιπλέον, από την προκαταρκτική προέκυψε ότι αν και τα στοιχεία που υπέβαλαν οι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ δεν ήταν σωστά και ελλιπή, οι δημόσιοι υπάλληλοι της Διαχειριστικής Αρχής ενέκριναν την χορήγηση των αντίστοιχων ενισχύσεων, προκαλώντας ζημία στα οικονομικά συμφέροντα της Ε.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου ύψους άνω των 15,6 εκατ. ευρώ.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Νέα προθεσμία πήρε ο 35χρονος YouTuber για να απολογηθεί - Αρνείται τις κατηγορίες
    Νέα προθεσμία πήρε ο 35χρονος YouTuber για να απολογηθεί - Αρνείται τις κατηγορίες

    Νέα προθεσμία για τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου πήρε ο 35χρονος YouTuberπου κατηγορείται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

    Ο κατηγορούμενος επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα αλλά όπως δήλωσε η συνήγορός του «δεν απολογήθηκε σήμερα θα απολογηθεί τη Δευτέρα γιατί συμφωνήσαμε με την ανακρίτρια ότι είναι καλύτερα να υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας και να απομακρυνθεί από τον κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κοινή γνώμη».

    «Ήταν ένα είδος συνεργασίας, γελούσαν όλοι μαζί»

    Ο κατηγορούμενος, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Από την πλευρά του υποστηρίζει πως υπήρχε συναίνεση των ατόμων που συμμετέχουν στα βίντεο του και πως δεν είχαν νοητική στέρηση.

    Ο πελάτης μου δεν θεωρούσε πως τους κακοποιούσε, ήταν ένα είδος συνεργασίας και δεν γελούσε κανείς μαζί τους, αλλά γελούσαν όλοι μαζί» είχε αναφέρει χθες η δικηγόρος του, Άννα Μαρία Φιλίππα.

    «Άλλο το γελάω μαζί σου, σε εκθέτω και γελάω μαζί σου, και άλλο να διασκεδάζουν όλοι μαζί. Στον βαθμό που εγώ γνωρίζω από τη δικογραφία, υπήρχε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους και δεν ξέρω ακόμα από πού προκύπτει ο όρος ότι δεν είχαν βούληση και γιατί χρησιμοποιείται ο όρος νοητική υστέρηση. Εγώ μπορώ να πω, βλέποντας κάποιον στον τηλεόραση και θεωρεί ότι υστερεί νοητικά» είχε συμπληρώσει η ίδια.

    Υπήρχε οικονομικό όφελος;

    Σε ό,τι αφορά εάν υπήρχε οικονομικό όφελος, απάντησε: «Αυτή είναι μία πληροφορία που εγώ προς το παρόν δεν την είδα στη δικογραφία. Κατάφερα να πάρω σήμερα τα αντίγραφα και ως προς το οικονομικό όφελος, είθισται με τους YouTubers, γιατί αυτός ο άνθρωπος ήταν πάρα πολύ γνωστός και είχε ακολούθους και έγινε γνωστός ως gamer».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για τo Μάτι: «Ήρθε στο Νταού, δεν την έβαλα εγώ», κατέθεσε ο κάτοικος που χρεώνεται την έναρξη της φωτιάς
    Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για τo Μάτι: «Ήρθε στο Νταού, δεν την έβαλα εγώ», κατέθεσε ο κάτοικος που χρεώνεται την έναρξη της φωτιάς

    Ολοκληρώθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οι δημόσιες εξηγήσεις των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία που έπληξε την χώρα το καλοκαίρι του 2018, καθώς τελευταίος απολογήθηκε ο άνθρωπος που του χρεώνεται ότι η φωτιά που έβαλε για να κάψει ξερά κλαδιά στο Νταού Πεντέλης, κατέκαψε το Μάτι.

    Πλέον, δικαστές, κατηγορούμενοι, συνήγοροι και θύματα, αναμένουν στις 13 Φεβρουαρίου να ακούσουν την πρόταση του εισαγγελέα για πρόσωπα και πράξεις.

    Τι κατέθεσε ο κάτοικος που χρεώνεται την έναρξη της πυρκαγιάς

    Στην απολογία του ο άνδρας, που σύμφωνα με την κατηγορία ήταν εκείνος που από αμέλεια προκάλεσε την φονική πυρκαγιά, όχι μόνο αρνήθηκε πως έβαλε φωτιά, αλλά ισχυρίστηκε και ότι η έναρξη της δεν ήταν έξω από σπίτι του στο Νταού Πεντέλης, όπως δέχεται η δικογραφία, αλλά σε άλλο σημείο.

    Όπως δήλωσε με την έναρξη της απολογίας του: «Δεν έβαλα εγώ τη φωτιά. Δεν βάζω εγώ φωτιές, δεν είναι δική μου αμέλεια. Έχω ιερό όρκο! Είμαι 30 χρόνια εκεί πάνω και μου τη βάρεσε εκείνη τη μέρα να βάλω φωτιά; Να κάψω το σπίτι μου; Αν είναι δυνατόν!», συμπληρώνοντας λίγο αργότερα πως την φωτιά την «είδε να έρχεται» προς το Νταού, προσδιορίζοντας την αφετηρία της πορείας της στην Καλλιτεχνούπολη.

    Όσο για την αιτία πρόκλησης της φωτιάς, ο κατηγορούμενος κάτοικος του Νταού Πεντέλης αναφέρθηκε σε «κολώνες της ΔΕΗ», ενώ σημείωσε πως στην περιοχή «υπάρχουν μελισσουργοί, περνάνε κυνηγοί, αυτοκίνητα, περαστικοί, ενώ γίνονται και αγώνες moto-cross» όπως ανέφερε.

    Ο κατηγορούμενος είπε πως την επίμαχη μέρα ήταν στο σπίτι του μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, οπότε κατέβηκε για ψώνια στην Ραφήνα, από όπου επέστρεψε στις 16.20, ώρα «που δεν είχα δει τίποτε: ούτε καπνούς ούτε φωτιά. Ενώ τακτοποιούσα τα ψώνια, λίγο πριν τις πέντε, βλέπω καπνούς πέρα από το οικόπεδο το δικό μου. Ανέβηκα επάνω και πήρα το λάστιχο. Η φωτιά δεν είχε έρθει ακόμα, αλλά ερχόταν… ήταν φερτή. Έβρεχα τους τοίχους. Ήταν και γείτονες μαζί και μετά από λίγα λεπτά ξεπρόβαλε μια Πυροσβεστική εθελοντών από τη Ραφήνα. Στα 150 μέτρα τους είδα και τους έκανα νόημα να έρθουν. Όταν ήρθαν μου ζήτησαν και τους έβαλα νερό με το λάστιχο».

    Σε ερώτηση της προέδρου αν εκείνη την ημέρα είχε κάνει κλαδέματα, ο κατηγορούμενος είπε πως από τον Μάιο κλάδευε και πως τα μάζευε σε ένα σημείο στο οικόπεδό του για να καλέσει τον δήμο «μία και καλή» να τα παραλάβει.

    Κληθείς να διευκρινίσει τον ισχυρισμό του ως προς το σημείο έναρξης της φωτιάς, ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται δύο στύλοι της ΔΕΗ «που είναι και υποσταθμός και καίγονται σε απόσταση 700 μέτρων από εμένα… η ΔΕΗ είχε καλώδια σε κρεμαστή διάταξη… ένας αέρας τα κούναγε. Την επόμενη μέρα της φωτιάς, ήρθαν και τα έβαλαν σε οριζόντια διάταξη. Έχουμε και τη μαρτυρία του πρώην δημάρχου Πεντέλης, του κ. Καψάλη, ότι είδε καλώδιο να καίγεται. Και άλλος μάρτυρας είπε ότι η φωτιά ήταν σε άλλο σημείο από εμένα. Το πρώτο που έψαξε η Πυροσβεστική ήταν αν ξεκίνησε από εμένα κάτι. Αλλά δεν βρήκε τίποτα».

    Εισαγγελέας: Σε μη αντιπυρική περίοδο, βάζατε φωτιά;

    Κατηγορούμενος: Ποτέ! Καταλαβαίνω ότι αυτό κάνει τζιζ.

    Εισαγγελέας: Έχει περάσει ποτέ περαστικός και έχει βάλει φωτιά;

    Κατηγορούμενος: Η φωτιά ήρθε από αλλού.

    Εισαγγελέας: Από πού;

    Κατηγορούμενος: Από την Καλλιτεχνούπολη! Το επιβεβαιώνουν και οι ασύρματες επικοινωνίες.

    Τι είπε ο πρώην δήμαρχος Πεντέλης

    Στην απολογία του, ο πρώην δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αναφέροντας μάλιστα, ως προς τον καταλογισμό, ότι αμέλησε να εφαρμόσει σχέδιο πολιτικής προστασίας, ότι «είναι τραγωδία να αποδίδεται σε μένα που στα 30 χρόνια της πορείας μου στην Αυτοδικοίκηση τσακωνόμουν με τα μισά υπουργικά συμβούλια για αυτά τα θέματα».

    Ο κ. Καψάλης, αναφέροντας πως ήταν ο πρώτος δημόσιος λειτουργός που έφθασε στο σημείο της φωτιάς στο Νταού, είπε πως «δεν υπήρξε καμία αμέλεια ή παράλειψη. Αντιθέτως από την πλευρά μου υπήρξε ενεργός συμμετοχή μου στη καταστολή της πυρκαγιάς… κατορθώσαμε όχι μόνο να μην έχουμε θύματα, αλλά να έχουμε μόνο μικρές υλικές ζημιές στον Δήμο Πεντέλης».

    Περιγράφοντας την μετάβασή του «στα πέντε πρώτα λεπτά» μόλις ειδοποιήθηκε, στο σημείο της φωτιάς, ο κατηγορούμενος είπε πως εκεί βρήκε τον επικεφαλής αξιωματικό της Πυροσβεστικής, τον οποίο αμέσως ρώτησε «τι κάνουμε; εκκενώνουμε;». «Θεωρώ ότι η απόφαση να μην εκκενώσουμε τον Δήμο Πεντέλης ήταν σωστή… μίλησα δύο φορές με την περιφερειάρχη…ένα θα σας πω. Μόλις δω τον επιτόπιο αρχηγό της Πυροσβεστικής περιμένω το "εκκενώνουμε ή δεν εκκενώνουμε". Όχι, αγαπητοί μου. Θεωρήσαμε πως δεν έπρεπε να εκκενωθεί ο οικισμός και πολύ σωστά το κάναμε. Μετά από τόσα χρόνια και δεκάδες πυρκαγιές δεν σώζονται τυχαία στην Πεντέλη… στην εμπειρία μου οφείλεται… έχω ζήσει τις φωτιές 30 χρόνια. Τέτοιο φαινόμενο δεν έχω ξαναδεί. Όταν η πυρκαγιά απείλησε τη μονή Νταού Πεντέλης πήρα τηλέφωνο τον κ. Τόσκα και του είπα: εναέρια! Ήταν μία διαδικασία πολέμου».

    Εισαγγελέας: Τον κατηγορούμενο, τον κ. Αγγελόπουλο τον ξέρετε;

    Κατηγορούμενος: Όχι δεν τον ξέρω τον κ. Αγγελόπουλο. Είναι δημότης μου. Τον έχω δει δύο φορές στο γραφείο μου για άλλα θέματα.

    Εισαγγελέας: Ούτε σαν γείτονα;

    Κατηγορούμενος: Σαν φάτσα τον ξέρω, αλλά να καθίσουμε, να μιλήσουμε, να πιούμε ένα κρασί, ποτέ.

    Με την έναρξη της διαδικασίας σήμερα, απολογήθηκε ο Αντώνιος Παλπατζής, τότε αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ο οποίος υπεραμύνθηκε των ενεργειών που έγιναν βάσει σχεδιασμού από τους συνεργάτες του εργαζόμενους στην υπηρεσία. Αναφέροντας πως εκείνη την ημέρα ήταν σε άδεια και απέτυχε να επιστρέψει στην Ραφήνα το βράδυ της φωτιάς, καθώς αποκλείστηκε στα διόδια λόγω της φωτιάς στην Κινέτα, ο κατηγορούμενος είπε πως «το γραφείο μου λειτούργησε άψογα και δεν παρέμεινε αδρανές. Αυτό που ήταν να προσφέρω σε σχεδιασμό και οργάνωση για τις έκτακτες ανάγκες το προσέφερα. Το σπίτι μου το έσωσε ένας γείτονας Άγγλος, γιατί τα παιδιά μου βοηθούσαν σε διασώσεις στην παραλία».

    Πηγή: Εthnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο