Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 19:51

Αγωγή από τους τρεις του «Ράδιο Αρβύλα» κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μετά τις «απολογίες» οι «Ράδιο Αρβύλα» στρέφονται κατά του επί 14 χρόνια στενού τους συνεργάτη και μέσω της αγωγής ζητούν «την αποκατάσταση της ζημιάς και της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι προσωπικά, όσο και η εκπομπή»

Εναντίον του επί σχεδόν 14 χρόνια στενού τους περνούν οι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Μετά τις τηλεοπτικές «απολογίες» και τη συνεχή προσπάθεια να πείσουν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό τόσο για την τριετή δικαστική του εμπλοκή μετά τη μήνυση της γυναίκας- θύματός του, τις δηλώσεις ότι θα συμπαρασταθούν στην κοπέλα, αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε αγωγή σε βάρος του: Ζητούν την αποκατάσταση της ζημίας και της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι ως πρόσωπα, όσο και το τηλεοπτικό τους προϊόν.

Οι τρεις του Ράδιο Αρβύλα, Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς και Χρήστος Κιούσης έχουν περιέλθει σε ιδιαίτερα δεινή θέση μετά τις αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Αφού υποχρεώθηκαν σε εξηγήσεις «γιατί έβαλαν αυτόν άνθρωπο στα σπίτια όλων», αναγκάστηκαν να πουν πρόωρο αντίο στο τηλεοπτικό κοινό εν μέσω θύελλας αντιδράσεων, αλλά παρά τις προσπάθειές τους, οι χρήστες των social media εξακολουθούν να διατυπώνουν την πεποίθηση ότι δεν ήταν δυνατό να γνώριζαν ότι λειτουργούσε παρενοχλητικά προς τις γυναίκες ο στενός τους συνεργάτης- άλλωστε αυτό επιβεβαίωσε η καταγγελία πρώην εργαζόμενης στην τηλεοπτική παραγωγή. Σήμερα έκαναν το επόμενο βήμα στη διαδικασία του «απεταξάμην», καταθέτοντας την αγωγή σε βάρος του Παναγιωτόπουλου.

Πρώην εργαζόμενη των «Ράδιο Αρβύλα» καταγγέλλει: Ήξεραν όλοι ότι ο Παναγιωτόπουλος παρενοχλούσε

Η νέα καταγγελία σε βάρος του Παναγιωτόπουλου, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας ήρθε από πρώην εργαζόμενη των «Ράδιο Αρβύλα», η οποία σε ανάρτηση υποστηρίζει ότι «ήξεραν ότι ο εν λόγω τύπος είναι ένας γλοιώδης παρενοχλητής», και αναφέρει επίσης και το μήνυμα που της είχε στείλει και της έλεγε «πόσο καλός είναι στο στοματικό έρωτα». Το κείμενό της ανέβηκε στον λογαριασμό άλλου χρήστη, αλλά λίγη ώρα μετά κατέβηκε. Στη συνέχεια, η εργαζόμενη σε επικοινωνία της με το protothema.gr ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά της.

Διαβάστε την ανάρτηση:

«Σαν πρώην εργαζόμενη στο Ράδιο Αρβύλα θα τα πω, γιατί σαν γυναίκα τα έχω πει πολλάκις και τα είπαν κι άλλοι καλύτερα από ‘μένα.

Το θέμα της δημοσίευσης πορνογραφικού υλικού εν αγνοία των συμμετεχόντων έχει προφανώς πολλές διαστάσεις, κοινωνικές, ψυχολογικές, νομικές. Θέλω εδώ να αναφερθώ σε μία μόνο, αυτή που αφορά την ανοχή των άλλων.

Ας δεχτούμε ότι οι υπόλοιποι τρεις του πάνελ δεν ήξεραν ότι ο τέταρτος ανεβάζει στο ίντερνετ προσωπικές στιγμές άλλων ανθρώπων εν αγνοία τους. Μιας και είναι αδύνατο να ξέρουμε αν ισχύει στ’ αλήθεια ή όχι, ας δεχτούμε ότι δεν το ήξεραν. Θέλω όμως, σαν άνθρωπος που συνεργάστηκα μαζί τους, να πω τι ήξεραν.

Ήξεραν ότι ο εν λόγω τύπος είναι ένας γλοιώδης παρενοχλητής. Ήξεραν ότι την πέφτει σε ό,τι κινείται, προχωρώντας άμεσα και σε κινήσεις – χοντράδες αν τυχόν η εκάστοτε κοπέλα προσπαθούσε να αρνηθεί με ευγενικό τρόπο. Γιατί δεν έφτανε να δείξεις ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρεσαι, καθώς κάθε ευγένεια την έπαιρνε ως αφορμή για περισσότερο μπάσιμο.

Ήξεραν όλοι ότι παρενοχλούσε τα κορίτσια στο γραφείο, στο στούντιο, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν. Φαίνεται βέβαια και στην ίδια την εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια πως είναι αποδεκτό από τους υπόλοιπους το γλοιώδες πέσιμό του σε συνεργάτιδες και καλεσμένες μουσικούς.

Έχω πολλά παραδείγματα να δώσω και από τη συμπεριφορά του προς εμένα. Όπως ότι με προσκάλεσε μέσα στο στούντιο την ώρα της ραδιοφωνικής του εκπομπής και ενώ βρισκόμουν στο χώρο για θέματα της τηλεοπτικής, για να μου δείξει πώς γίνεται η εκπομπή και να μου την πέσει εντός και εκτός αέρα. Όπως ότι μου έφερε λουλούδια “από τον κήπο της μητέρας του”, στα καλά καθούμενα και μπροστά στους συναδέλφους μου στη συντακτική ομάδα της Αρβύλας.

Για το πόσο ντράπηκα φυσικά, ούτε λόγος. Όταν παραιτήθηκα από την Αρβύλα με πλησίασε για να μου τάξει άλλη δουλειά και όταν δέχτηκα να συναντηθούμε να το συζητήσουμε μου είπε έξω από τα δόντια ότι θα χρειαστεί πρώτα “να περάσω από το σπίτι του για να μου δείξει τη συλλογή με τα CD του”.

Και όταν έφυγα αηδιασμένη από εκείνη τη συνάντηση φυσικά δεν πτοήθηκε, καθώς μου έστελνε μηνύματα, στα οποία ποτέ δεν ανταποκρινόμουν, για ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ. SMS και viber, πρωί ή βράδυ, χωρίς ποτέ να ανταποκρίνομαι, δεν είχε καμία σημασία για τον “Σκύλο”.

Το τελευταίο μήνυμα μου το έστειλε πριν 4 περίπου χρόνια (8 χρόνια από την τελευταία φορά που τον είδα!!), για να με ενημερώσει, έτσι στο άσχετο, για τις επιδόσεις του στο στοματικό έρωτα. Ναι, καλά διαβάσατε.

Δεν ξέρω λοιπόν να σας πω αν ήξεραν για τις παράνομες πράξεις του, μπορώ όμως σίγουρα να σας πω ότι ήξεραν για τις “νόμιμες” και τις φανερές. Αυτές που στην καθημερινότητα γίνονται ανεκτές, εν μέσω αστείων, με βλέμματα που κάνουν πως δε βλέπουν και με σκέψεις τύπου “Έλα μωρέ, έτσι είναι ο Στάθης”. Με ανοχή, λοξές ματιές και σιωπηλή συγκάλυψη, έτσι συνέπλεαν με το γυμνοσάλιαγκα οι υπόλοιποι.

Αναγνωρίζω τις καλές τους προθέσεις εν γένει, αλλά το σύννεφο από το οποίο δείχνουν να έπεσαν, όχι.

Στην τελική γιατί όχι, έτσι κι αλλιώς με αυτόν τον τρόπο δε συμπλέει και η πλειονότητα των Ελλήνων που έχει στο περιβάλλον της έναν φίλο, έναν γνωστό, έναν ξάδερφο, έναν θείο ή ένα συνεργάτη που είναι ένας γλοιώδης πέφτουλας που παρενοχλεί γυναίκες;».

as

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 19:52

Σχετικά Άρθρα

  • Δεκάδες νέες αγωγές αποδήμων για τη διαρροή των email τους - Και εξώδικα προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
    Δεκάδες νέες αγωγές αποδήμων για τη διαρροή των email τους - Και εξώδικα προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

    Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί κάποιους απόδημους Έλληνες που κατέθεσαν αγωγή για τη διαρροή των email τους στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου λέει πως ήδη έχουν κατατεθεί άλλες 30 αγωγές.

    «Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε και από την καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε άλλες 30 αγωγές», δήλωσε συγκεκριμένα ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Οι αγωγές στρέφονται κατά του υπουργείου Εσωτερικών και όχι κατά κάποιου συγκεκριμένου προσώπου.

    «Για την παράβαση από το υπουργείο εξωτερικών που δεν προστάτευσε τα δεδομένα που έδωσαν οι πολίτες για να πάρουν μέρος στις εκλογές. Στρέφονται κατά του ελληνικού δημοσίου όχι κατά προσώπων. Ζητάνε αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο. Ταυτόχρονα έχουμε και εξώδικα προς την κυρία Ασημακοπούλου -για ποιον λόγο είχε τα στοιχεία αυτά, πρέπει να λάβουμε επίσημες απαντήσεις», ανέφερε επίσης ο κ. Σωτηρόπουλος.

    Κάποιοι εκφράζουν αμφιβολίες και για τις φετινές λίστες

    Αναφορικά με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ο δικηγόρος απάντησε: «Εάν δούμε ότι ο εισαγγελέας ασκήσει ποινική δίωξη θα παρασταθούν αυτοί οι άνθρωποι για υποστήριξη της κατηγορίας».

    Οι αγωγές έχουν γίνει από πολίτες που ήταν στις λίστες για τις εκλογές του 2023, όμως, υπάρχουν αμφιβολίες από κάποιους απόδημους και για τις φετινές λίστες: «Ήταν στις λίστες του '23 και κάποιοι απ’ αυτούς ήταν και κάποιοι που γράφτηκαν τώρα όμως οι αγωγές είναι από τους πολίτες που ήταν στις λίστες του '23».

    Όπως πρόσθεσε, «το e-mail είναι απόρρητο και δεν χορηγείται στα κόμματα. Κάποιοι έχουν ανησυχήσει για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών. Είναι άνθρωποι από το εξωτερικό που πρόκειται να ψηφίσουν και στις εκλογές που έρχονται. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν δηλώσει ότι θέλουν να χρησιμοποιηθεί το e-mail τους από την κα Ασημακοπούλου».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Αγωγή των New York Times στον δημιουργό του ChatGPT
    Αγωγή των New York Times στον δημιουργό του ChatGPT

    Ο εκδoτικός κολοσσός λέει ότι τα εργαλεία AI χρησιμοποιούν το περιεχόμενό του χωρίς άδεια.

    Μήνυση εναντίον της Microsoft και της Open AI κατέθεσαν οι New York Times, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, πυροδοτώντας μια νομική διαμάχη για τις τεχνολογίες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης με εκτεταμένες επιπτώσεις για το μέλλον των εκδοτικών επιχειρήσεων.

    Στη μήνυση που κατατέθηκε την Τετάρτη, οι Times ανέφεραν ότι οι εταιρείες τεχνολογίας εκμεταλλεύτηκαν το περιεχόμενό τους χωρίς άδεια για να δημιουργήσουν τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης τους, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου chatbot ChatGPT του OpenAI και του Copilot της Microsoft. Τα εργαλεία εκπαιδεύτηκαν σε εκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου των Times, ανέφερε η μήνυση, και βασίζονται σε αυτό το υλικό για να παρέχουν απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών.

    Η νομική αυτή διαδικασία ανοίγει ένα νέο μέτωπο σε μια πολυετή μάχη μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης για τα οικονομικά του Διαδικτύου, φέρνοντας έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της βιομηχανίας ειδήσεων απέναντι στους πρωτοπόρους ενός νέου κύματος τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Και σύμφωνα με τους Times, η μήνυση έρχεται μετά από μήνες εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των εταιρειών που απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

    Πηγές αποκλειστικότητας

    Στην καταγγελία τους, οι Times αναφέρουν ότι πιστεύουν πως είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές αποκλειστικών πληροφοριών για το OpenAI και τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft. Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης τους εκτρέπουν την κυκλοφορία που διαφορετικά θα πήγαινε στις ιδιοκτησίες ιστού των Times, στερώντας από την εταιρεία έσοδα από διαφημίσεις, αδειοδοτήσεις και συνδρομές, ανέφερε η αγωγή.

    Οι Times ζητούν αποζημίωση, και καλούν το δικαστήριο να διατάξει τις εταιρείες τεχνολογίας να μην χρησιμοποιούν το περιεχόμενό τους και να καταστρέψουν σύνολα δεδομένων που περιλαμβάνουν το έργο των Times.

    «Η δημοσιογραφία της Times είναι δουλειά χιλιάδων δημοσιογράφων, των οποίων η απασχόληση κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως», ανέφεραν οι Times στην καταγγελία τους. «Οι κατηγορούμενοι απέφυγαν ουσιαστικά να ξοδέψουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που επένδυσαν οι Times για τη δημιουργία αυτού του έργου παίρνοντάς το χωρίς άδεια ή αποζημίωση».

    Οι Times ζήτησαν να γίνει δίκη με ένορκους στην αγωγή, η οποία κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

    Οι εταιρείες τεχνολογίας που κατασκευάζουν εργαλεία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης έχουν υποστηρίξει γενικά ότι το περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο στο ανοιχτό διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των τεχνολογιών τους σύμφωνα με μια νομική διάταξη που ονομάζεται «δίκαιη χρήση», η οποία επιτρέπει τη χρήση υλικού πνευματικών δικαιωμάτων χωρίς άδεια σε ορισμένες περιπτώσεις.

    «Ορθή χρήση»

    Στη μήνυσή τους, οι Times ανέφεραν ότι το επιχείρημα της ορθής χρήσης δεν πρέπει να ισχύει, επειδή τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να εμφανίσουν, σχεδόν αυτολεξεί, μεγάλα κομμάτια κειμένου από άρθρα ειδήσεων των Times.

    Το Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για τη μελέτη ζητημάτων που εγείρονται από την τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της «χρήσης υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα στην εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης».

    Ήδη, ορισμένοι εκδότες, συμπεριλαμβανομένου του Associated Press και του Axel Springer, του εκδότη ιστότοπων όπως το Politico και το Business Insider, έχουν συνάψει εμπορικές συμφωνίες για την άδεια χρήσης του περιεχομένου τους στο OpenAI.

    Οι Times ανέφεραν ότι επικοινώνησαν με τη Microsoft και το OpenAI τον Απρίλιο για να προσπαθήσουν να επιτύχουν μια εμπορική συμφωνία. «Ο στόχος των Times κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων ήταν να διασφαλίσει ότι έλαβε δίκαιη αξία για τη χρήση του περιεχομένου τους, να διευκολύνει τη συνέχιση ενός υγιούς οικοσυστήματος ειδήσεων και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας GenAI με υπεύθυνο τρόπο που ωφελεί την κοινωνία και υποστηρίζει ένα καλά ενημερωμένο κοινό. », ανέφερε η εταιρεία στην καταγγελία της.

    Οι Times ανέφεραν άλλες συμφωνίες που συνήψαν με μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες.

    Πηγή: ΟΤ - In.gr

  • Πενταετής κάθειρξη στον Στάθη Παναγιωτόπουλο - Ένοχος για κακούργημα για το revenge porn
    Πενταετής κάθειρξη στον Στάθη Παναγιωτόπουλο - Ένοχος για κακούργημα για το revenge porn

    Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα έως το Εφετείο και έτσι ο 60χρονος μένει εκτός φυλακής με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ

    Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε βαθμό κακουργήματος για δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου, μέσω του διαδικτύου, κατ' εξακολούθηση με σκοπό βλάβης.

    Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την κατηγορία από πλημμέλημα σε κακούργημα, καθώς κρίθηκε ότι ο 60χρονος είχε σκοπό την βλάβη του θύματος, ενώ ως προς την ποινή αποφάσισε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα έως το Εφετείο και έτσι ο 60χρονος μένει εκτός φυλακής με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοι όροι, μεταξύ αυτών και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

    Τη μετατροπή της κατηγορίας σε κακούργημα πρότεινε νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας.

    Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η πλευρά της καταγγέλλουσας και έγινε δεκτό.

    Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισής του, ο πρώην τηλεπαρουσιαστής αποδέχεται την πράξη του, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα, ενώ υποστήριξε ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

    Για την παραπάνω υπόθεση ο ίδιος είχε καταδικαστεί πέρσι τον Φεβρουάριο σε φυλάκιση 5 ετών, με 3ετή αναστολή, και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Κατά της απόφασης όμως ασκήθηκε έφεση, μεταξύ άλλων από τον εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα, όπως και έγινε.

    Σε βάρος του ίδιου κατηγορούμενου εκκρεμούν άλλες δύο υποθέσεις με ανάλογο ποινικό περιεχόμενο για τις οποίες διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου για το «ροζ» βίντεο - Τι ισχυρίζεται
    Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου για το «ροζ» βίντεο - Τι ισχυρίζεται
    Κεκλεισμένων των θυρών διεξάγεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη του γνωστού τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος κατηγορείται για δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου, μέσω του διαδικτύου, κατ' εξακολούθηση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αίτημα για να γίνει το δικαστήριο χωρίς δημόσιο ακροατήριο υπεβλήθη από την πλευρά της καταγγέλλουσας και έγινε δεκτό.

    Η διαδικασία διεκόπη για τη Δευτέρα, ενόψει της εισαγγελικής πρότασης. Ήδη εξετάστηκε η καταγγέλλουσα, η οποία επανέλαβε τις καταγγελίες της, ενώ απολογήθηκε και ο κατηγορούμενος.

    Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισής του, ο πρώην τηλεπαρουσιαστής αποδέχεται την πράξη του, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα, ενώ υποστήριξε ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

    Για την παραπάνω υπόθεση ο ίδιος είχε καταδικαστεί πέρσι τον Φεβρουάριο σε φυλάκιση 5 ετών, με 3ετή αναστολή, και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Κατά της απόφασης όμως ασκήθηκε έφεση, μεταξύ άλλων από τον εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε.

    Σε βάρος του ίδιου κατηγορούμενου εκκρεμούν άλλες δύο υποθέσεις με ανάλογο ποινικό περιεχόμενο για τις οποίες διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Στάθης Παναγιωτόπουλος: Θεωρώ ότι δεν έχει μετανιώσει, λέει η πρώτη γυναίκα που τον κατήγγειλε
    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Θεωρώ ότι δεν έχει μετανιώσει, λέει η πρώτη γυναίκα που τον κατήγγειλε

    Tην Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου - «Ελπίζω να υπάρξει η ποινή που αναμένω εδώ και πέντε χρόνια»

    «Θέλω αυτή τη φορά να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος. Εγώ το ξεκίνησα όλα, βρήκα όλα τα στοιχεία μόνη μου. Εκείνη την περίοδο, το πιο σημαντικό για εμένα ήταν να σβηστούν τα βίντεο και έπειτα το να τιμωρηθεί». Σε αυτές τις δηλώσεις προβαίνει η γυναίκα που κατήγγειλε πρώτη τον Στάθη Παναγιωτόπουλο για την υπόθεση revenge porn.

    Στον πρώην παρουσιαστή τον Φεβρουάριο του 2022 πρωτόδικα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τη διαρροή βίντεο με 31χρονη πρώην σύντροφό του, ωστόσο ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης.

    Τότε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε διαφωνήσει με την υπόθεση και άσκησε έφεση ζητώντας να δικαστεί για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα. Στο μεταξύ, την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει, τελικά, η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

    «Αισθάνομαι ξανά πάρα πολύ πιεσμένη ψυχολογικά. Ξυπνούν πάλι όλες αυτές οι μνήμες. Προσπαθώ να ξεχάσω, κάνω μεγάλη προσπάθεια. Αυτή τη φορά θα είμαστε στο Εφετείο. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά και να υπάρξει η ποινή που αναμένω εδώ και πέντε χρόνια. Θέλω αυτή τη φορά να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος. Εγώ το ξεκίνησα όλα, βρήκα όλα τα στοιχεία μόνη μου. Εκείνη την περίοδο, το πιο σημαντικό για εμένα ήταν να σβηστούν τα βίντεο και έπειτα το να τιμωρηθεί», είπε η γυναίκα στο Mega και πρόσθεσε τα εξής:

    «Νόμιζα ότι θα χάσω το μυαλό μου»

    «Αυτός ο άνθρωπος με προσέγγισε, με έπεισε ότι θα σβήσει όλα, ότι θα με βοηθήσει οικονομικά. Μου είχε πει ακόμα και να παντρευτούμε και τότε άρχισαν να καταλαβαίνω ότι αυτός ο άνθρωπος απλά με κοροϊδεύει και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Το μόνο που ήθελα από αυτόν ήταν να μπει στη διαδικασία να σβήσει όλα τα βίντεο. Για εμένα ήταν πολύ σημαντικό να διατηρήσω την ανωνυμία μου. Είναι σημαντικό ότι μπορώ να κυκλοφορώ στο δρόμο και να μην γνωρίζουν τι έχει συμβεί και ότι είμαι η κοπέλα από αυτήν τη υπόθεση».

    Όπως είπε θεωρεί πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν έχει μετανιώσει για ότι έκανε.

    «Δεν έχει έρθει σε καμία επικοινωνία. Την προηγούμενη φορά (στο δικαστήριο) δεν είχε δώσει το παρών. Δεν μπορώ να είμαι πόσες ώρες στην ίδια αίθουσα μαζί του. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω το κίνητρο. Το έκανε τελείως συνειδητά, το είχε προσχεδιασμένο να το κάνει σε εμένα. Ήταν κάτι που το είχε ξεκινήσει περίπου τέσσερα χρόνια πριν. Οι κοπέλες μα μην ντρέπονται και να μιλάνε. Δεν φταίμε εμείς, ίσως εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους. Δυστυχώς είναι κάτι που από εδώ και πέρα θα το βλέπουμε συνέχεια, με την εξέλιξη του Ίντερνετ. Ίσως η πιο σκοτεινή περίοδος της ζωής μου. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Νόμιζα πως θα τρελαινόμουν. Ήταν πολύ επώδυνο και να το συνειδητοποιήσω και να μπω στη διαδικασία να κινηθώ νομικά. Δεν ήταν εύκολο να μπω σε αυτά τα site και να ψάχνω ώρες, τρεις μήνες μου πήρε. Νόμιζα ότι θα χάσω το μυαλό μου. Μου είχε πει ότι ήταν ψυχικά άρρωστος, του προκαλούσε ικανοποίηση και του έβγαινε έμφυτα» κατέληξε δε η γυναίκα.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ο Στάθης Παναγιωτόπουλος για την υπόθεση με το reverge porn
    Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ο Στάθης Παναγιωτόπουλος για την υπόθεση με το reverge porn

    Τον Φεβρουάριο του 2022 επιβλήθηκε στον τηλεπαρουσιαστή ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για τη διαρροή βίντεο με 31χρονη πρώην σύντροφό του - Εξετάζεται η έφεσή του σήμερα

    Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης αναμένεται να δικαστεί σήμερα η υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή, Στάθη Παναγιωτόπουλου, για τη δημοσιοποίηση, μέσω του Διαδικτύου, υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του.

    Συγκεκριμένα, ο τηλεπαρουσιαστής θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για την πρώτη υπόθεση που απασχόλησε τη δικαιοσύνη. Πρόκειται για την υπόθεση που τον Φεβρουάριο του 2022 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τη διαρροή βίντεο με 31χρονη πρώην σύντροφό του, ωστόσο κατηγορούμενος άσκησε έφεση επί της πρωτοδικης απόφασης.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο παρουσιαστής κατηγορείται για παραβίαση (ευαίσθητων) προσωπικών δεδομένων που αφορούν τη σεξουαλική ζωή, κατ' εξακολούθηση.

    Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαφώνησε με την απόφαση και άσκησε έφεση, ζητώντας ο παρουσιαστής να δικαστεί για κακούργημα και όχι για πλημμελημα. Τόσο η έφεση του κατηγορούμενου όσο και η έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας για την μετατροπή της κατηγορία σε κακούργημα θα κριθεί από το σημερινό δικαστήριο.

    Η δήλωση της δικηγόρου

    Όπως ανέφερε σε δήλωσή της η δικηγόρος του θύματος, Σταυρούλα Πριλή, «αρχίζει η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει γιατί έχουμε δυο διαφορετικές εφέσεις. Η μια επι της ουσίας θα αποκλείσει την άλλη αναλόγως ποια θα γίνει δεκτή από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και αναμένουμε την κρίση του δικαστηρίου ως προς τον χαρακτηρισμό της υπόθεσης. Κατά την κρίση μας, είχαμε υποβάλλει και αίτηση στον αρμόδιο Εισαγγελέα, θεωρούμε ότι το πρωτόδικο δικαστήριο δίκασε και ήταν αναρμόδιο να δικάσει λόγω της φύσης της πράξης από πλημμεληματική, κατά τη δίκη μας κρίση, σε κακουργηματική, που αυτό συνιστά την αρμοδιότητα άλλου δικαστηρίου, του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων», ανέφερε.

    "Συνεπώς εμείς κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες που μπορούσαμε προς παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας και εφεξής αναμένουμε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να δούμε πώς θα αποφανθεί για αυτό. Αν κριθεί ότι είναι κακουργηματικής μορφής το αδίκημα και προκύψει αυτό από την ακροαματική διαδικασία , τότε το σημερινό δικαστήριο θα πρέπει να παραπέμψει στο αρμόδιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων", εξήγησε η κυρία Πριλή.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Αγωγή Ακρίτα κατά Μπέου: Ζητά 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη
    Αγωγή Ακρίτα κατά Μπέου: Ζητά 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη

    Η Έλενα Ακρίτα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά το Αχιλλέα Μπέου.

    Τον δρόμο της Δικαιοσύνης ακολουθεί η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Ακρίτα, μετά τη χυδαία επίθεση προς το πρόσωπό της τη Δευτέρα 09/10 το πρωί από τον Αχιλλέα Μπέο.

    Η Έλενα Ακρίτα, μέσω του δικηγόρου της Βασίλη Σωτηρόπουλου, κατέθεσε ήδη αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά του δημάρχου του Βόλου, ο οποίος καλεσμένος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 εξαπέλυσε μια χυδαία -αν και δυστυχώς όχι πρωτοφανή για τον ίδιο- επίθεση προς τη βουλευτή Επικρατείας, επιχειρώντας με ύβρεις και αδίστακτα ψεύδη να την απαξιώσει και να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή της.

    Το ομοφοβικό παραλήρημα ακροδεξιάς ρητορικής του Αχιλλέα Μπέου το βράδυ της Κυριακής έχει ήδη προκαλέσει την παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Η Έλενα Ακρίτα με την αγωγή της, με την οποία ζητάει από τον Αχ. Μπέο το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης και θα εκδικαστεί τον προσεχή Φεβρουάριο, θέλει να καταστήσει από την πρώτη στιγμή σαφές το εξής:

    Εάν ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου νομίζει ότι μπορεί να τραμπουκίζει και να εκτοξεύει τον προσβλητικό, ομοφοβικό, σεξιστικό, αισχρό και κακοποιητικό του λόγο προς πάσα κατεύθυνση, πλανάται πλάνην οικτρά. Αυτός ο κατήφορος μπορεί και πρέπει να σταματήσει. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

  • Στάθης Παναγιωτόπουλος: Σε συμπληρωματική απολογία για τη διαρροή «ροζ» βίντεο
    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Σε συμπληρωματική απολογία για τη διαρροή «ροζ» βίντεο

    Σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκε από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης ο πρώην τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος για την εμπλοκή του σε υποθέσεις δημοσιοποίησης, μέσω διαδικτύου, υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικών του συντρόφων.

    Η κλήση του σε απολογία αφορά τη μία από τις δύο περιπτώσεις για τις οποίες είχε συλληφθεί τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2021, όταν του απαγγέλθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Για την άλλη παραπέμφθηκε να δικαστεί με βούλευμα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

    Καθώς προέκυψαν από την έρευνα νέα στοιχεία που αφορούν στη διαρροή ενός ακόμη «ροζ» βίντεο, το οποίο εντοπίστηκε από την παθούσα σε πορνογραφική ιστοσελίδα (και για το οποίο υποβλήθηκε νέα μήνυση), ο ανακριτής τον κάλεσε εκ νέου να δώσει εξηγήσεις. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε ότι το ανήρτησε εκείνος, δηλώνοντας άγνοια για τον τρόπο που διέρρευσε.

    Μόλις κλείσει κι αυτός ο φάκελος (για τον οποίο η δικογραφία περιλαμβάνει και 20 φωτογραφίες προσωπικού χαρακτήρα της παθούσας), θα εισαχθεί στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφανθεί για την παραπομπή του σε δίκη.

    Να σημειωθεί ότι ο 59χρονος, ο οποίος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, είχε καταδικαστεί από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για ανάλογη διαρροή «ροζ» βίντεο (στην πρώτη από τις συνολικά τρεις υποθέσεις που πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης) και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών.

    Κατά της απόφασης όμως ασκήθηκε έφεση από εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο