Ελλάδα

Μαλβίνα Κάραλη: «Γύρισε χωρίς νεφρά, της είχαν ρίξει πολλή ραδιενέργεια» - Η αποκάλυψη για τον έρωτά της με τον Ξαρχάκο

Μαλβίνα Κάραλη: «Γύρισε χωρίς νεφρά, της είχαν ρίξει πολλή ραδιενέργεια» - Η αποκάλυψη για τον έρωτά της με τον Ξαρχάκο

Το τελευταίο επεισόδιο του Idols ήταν αφιερωμένο στη Μαλβίνα Κάραλη, μια από τις πιο εμβληματικές γυναικείες μορφές της χώρας, με όλες τις πλευρές και τις αντιθέσεις της. Θαρραλέα, εκκεντρική ή για κάποιους αντιδραστική έγινε το σύμβολο της διαφορετικότητας σε μία εποχή ισοπεδωτικής ομοιογένειας. Πάντοτε αντισυμβατική, με ευφυείς ανατροπές, χειμαρρώδη λόγο και καυστικό χιούμορ, έμεινε στο πάνθεον των συμβόλων της δεκαετίας του 1990.

Ο Σάκης Ρουβάς ανατρέχει στα παιδικά χρόνια της Μαλβίνας. Στη Χαλκίδα, όπου τελειώνει το γυμνάσιο και αρχίζει να ρουφάει λαίμαργα τη ζωή. «Κάποια στιγμή έχασα τα ίχνη της. Τα ξαναβρήκα όταν πήγε στο Αρσάκειο και μου έπεσαν τ' αυτιά λίγο, γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η Μαλβίνα με αυτόν τον χαρακτήρα που είχε, θα μπορούσε να ζήσει σε ένα παρθεναγωγείο της εποχής. Γιατί ήταν εσώκλειστη. Μέχρι που στο τέλος το έσκασε, καθώς είχε ερωτευτεί τρελά μια προσωπικότητα της εποχής και όχι μόνο, τον Σταύρο Ξαρχάκο» αποκάλυψε στην εκπομπή η ξαδέρφη της, Βίκυ Σιδηροπούλου.

Η Μαλβίνα έγινε μητέρα και σύζυγος ως έφηβη, χωρίς να παραχωρήσει σπιθαμή από τα όνειρα και τα «θέλω» της. Την ημέρα που το τανκ ισοπέδωνε την πύλη του Πολυτεχνείου, η Μαλβίνα ανέβαινε στην ταράτσα του σπιτιού της, υψώνοντας μια μαύρη σημαία και φωνάζοντας δυνατά: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

«Tη διάβαζα στα περιοδικά και τη γνώρισα λίγο πριν κάνει την εκπομπή στην τηλεόραση. Βρεθήκαμε τυχαία σε μία συνάντηση. Ήθελα πάντα να τη γνωρίσω και πήγα κατευθείαν πάνω της. Αμέσως κολλήσαμε, ήταν κι εκείνη θερμή με εμένα. Είχε τεράστια εσωτερική δύναμη και τσαμπουκά αληθινό. Ένιωθα ότι μπορούμε να κεντήσουμε πάνω στο χιούμορ μαζί. Ένιωσα ότι είμαστε δυο παίκτες. Καταλάβαινες από τα κείμενά της ότι έχει χιούμορ, το γεγονός ότι οπτικοποίησε τη σάτιρα και μιλούσε η ίδια στο κοινό, ήταν κάτι νέο» ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες

Η Μαλβίνα εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και ως αρθρογράφος σε περιοδικά. Κάποιες στήλες της άφησαν εποχή. «Ο πρώτος που σήκωσε ανάστημα στη χώρα, ήταν γυναίκα και το τονίζω Η εξουσία δεν έχει κανένα χιούμορ και ποτέ δεν είχε. Της στοίχισε αυτό. Εκείνη ήταν αντισημιτική ας το πούμε, οπότε το σύστημα αυτό αντέδρασε και νομίζω ήταν η αιτία της απομάκρυνσής της. Ήταν μια γυναίκα με τεράστια δύναμη και τεράστια αντοχή. Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να μάθεις να μην πληγώνεσαι κι εκείνη δεν το είχε μάθει αυτό» πρόσθεσε ο γνωστός κωμικός. Παράλληλα, ως σεναριογράφος, τιμήθηκε με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου για τις ταινίες «Ξένια» του Πατρίς Βιβάνκος και «Κρυστάλλινες Νύχτες» της Τώνιας Μαρκετάκη.

Έκανε τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά. Ο πρώτος γάμος της ήταν με τον βιβλιοχαρτοπώλη Βαγγέλη Κάραλη, ο δεύτερος με τον σκηνογράφο Γιώργο Πάτσα και ο τελευταίος με τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο. Η Μαλβίνα Κάραλη ήταν «αυτό που θέλεις να έχεις δίπλα σου, από όλες τις απόψεις», «μια επαναστάτρια της δεκαετίας του ‘90» υπογράμμισε ο ραδιοφωνικός παραγωγός και πρώην ποδοσφαιριστής Γιώργος Μύρτσος.

Αντίο Μαλβίνα

Η Μαλβίνα έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2002, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη. Κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. «Κατά σύμπτωση ήμουν και στην τελευταία της εκπομπή, πριν φύγει για τη Νέα Υόρκη. Ήρθαν δύο κορίτσια και την έβαφαν στην κουζίνα του σπιτιού μου, όπου έγινε το γύρισμα και είπε είμαι άρρωστη και θα φύγω στην Αμερική. Τής έλεγαν δεν έχεις τίποτα, θα συνέλθεις και θα γυρίσεις καλά. Η Λούλα Αναγνωστάκη μού είπε ότι γύρισε χωρίς νεφρά, της είχαν ρίξει πολλή ραδιενέργεια για να την κάνουν καλά και μάλλον τής τα ακύρωσαν. Είχε έρθει σπίτι μου να κάνουμε εκπομπή για τον Άγιο Βαλεντίνο» αποκάλυψε ο Γιώργος Χρονάς.

Το βιβλίο «Σαββατογεννημένη», με κείμενά της από το περιοδικό «Symbol» της εφημερίδας Επενδυτής, κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό της. «Τα τελευταία κείμενα της, είναι πολύ σημαντικά, περιέγραφε την αρρώστια της, το μαύρο άστρο. Πίστευε στην ομορφιά, δεν της άρεσε η ασκήμια, αυτό έβριζε την ασκήμια στην ψυχή των ανθρώπων» συμπλήρωσε ο Γιώργος Χρονάς.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup