Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 19:35

Στη φυλακή οδηγείται ο 40χρονος Ιρακινός που απολογήθηκε για συμμετοχή στον ISIS

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στη φυλακή οδηγείται ο 40χρονος Ιρακινός που απολογήθηκε για κατηγορίες που αφορούν συμμετοχή στην ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Ο αλλοδαπός που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική στα Πατήσια βαρύνεται με κατηγορίες που αφορούν συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS αλλά και τρομοκρατικές πράξεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή.

Ο Ιρακινός ήρθε στα χέρια των αρχών την περασμένη εβδομάδα σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατόπιν συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Πριν είκοσι μέρες ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 19:24

Σχετικά Άρθρα

  • Τον σταμάτησαν για επικίνδυνη οδήγηση και βρήκαν πάνω του περίστροφο - Συνελήφθη 19χρονος
    Τον σταμάτησαν για επικίνδυνη οδήγηση και βρήκαν πάνω του περίστροφο - Συνελήφθη 19χρονος

    Στην σύλληψη ενός 19χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Παλαιού Φαλήρου, τον οποίο σταμάτησαν για επικίνδυνη οδήγηση ωστόσο βρέθηκε στην κατοχή του περίστροφο.

    Η σύλληψη του νεαρού έγινε βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, με τον δράστη να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, της επικίνδυνης οδήγησης και της πλαστογραφίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί μετά από σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης για όχημα που προέβαινε σε επικίνδυνους ελιγμούς στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, εντόπισαν το όχημα να έχει σταθμεύσει στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου με οδηγό τον 19χρονο.

    Έπειτα από έρευνα, βρέθηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο με έξι φυσίγγια στη θαλάμη, ένα μαχαίρι και πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας η οποία αντιστοιχεί σε άλλο όχημα.

    Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    Πηγή: cnn.gr

  • Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 28χρονος που ξυλοκόπησε την εγκυμονούσα αδελφή του και τον σύντροφό της
    Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 28χρονος που ξυλοκόπησε την εγκυμονούσα αδελφή του και τον σύντροφό της

    Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 28χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια την 21 ετών εγκυμονούσα αδελφή του και τον 45χρονο σύντροφό της

    Το επεισόδιο σημειώθηκε έπειτα από καβγά που ξέσπασε μεταξύ τους, το βράδυ της Τετάρτης, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

    Θεσσαλονίκη: Τι είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος

    Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι άσκησε βία, αλλά αρνήθηκε τον ανθρωποκτόνο δόλο που του αποδίδεται με την απαγγελθείσα δίωξη η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος.

    Ανέφερε δε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ότι αντέδρασε με τον τρόπο αυτό, "απαντώντας" σε προηγούμενο χτύπημα που δέχθηκε από τον 45χρονο, ενώ αρνήθηκε ότι κρατούσε κουζινομάχαιρο, όπως επισημαίνεται στη δικογραφία.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα (με όρους), έχοντας εκτίσει ποινή πολυετούς κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξη την οποία τέλεσε στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, στη Θεσσαλονίκη.

    Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

    Αξιολογώντας και το ποινικό του παρελθόν, εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν να επιστρέψει στις φυλακές, αφού τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

    Σημειώνεται ότι τα δύο θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στην εγκυμονούσα αδελφή του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία της, όπως και το βρέφος της, ενώ ο 45χρονος σύντροφός της επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη και μεταφέρεται στον εισαγγελέα η 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης
    Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη και μεταφέρεται στον εισαγγελέα η 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης

    Στον εισαγγελέα η 50χρονη, η οποία συνελήφθη λίγο πριν, για τη δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας στα Καμένα Βούρλα.

    Αν και η ίδια δεν έχει πει κουβέντα στους αστυνομικούς, τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι πολλά.

    Τι την πρόδωσε

    Το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί από τη γειτονιά στην οποία διέμενε η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα, «πρόδωσε» την 50χρονη, που φαίνεται ότι είναι το τελευταίο άτομο που είδε ζωντανή την ηλικιωμένη.

    Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται η 50χρονη να μπαίνει στο σπίτι της 84χρονης και να μένει εκεί για περίπου 1.30 – 2 ώρες. Πάνω σε αυτό εντοπίστηκε και η πρώτη αντίφαση, καθώς η 50χρονη μετά την προσαγωγή της ανέφερε στους αστυνομικούς πως έφυγε νωρίτερα και πως παρέμεινε στο σπίτι της 84χρονης για σχεδόν 45 λεπτά.

    Δεν παρέδωσε τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας

    Σε κοντινή απόσταση από τη σορό της 84χρονης, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ματωμένες πατημασιές, που από την πρώτη στιγμή είχαν συμπεράνει ότι ανήκουν στον δολοφόνο.

    Η 50χρονη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρνήθηκε να παραδώσει τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας, προκειμένου να εξεταστούν.

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Την Κυριακή 13/10 ο 77χρονος ξάδερφος της άτυχης γυναίκας πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ζήτησε από τους αστυνομικούς να πάνε μαζί στο σπίτι της 84χρονης καθώς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της για μέρες.

    Με τη βοήθειά κλειδαρά, παραβίασαν την πόρτα, η οποία, όμως, δεν ήταν κλειδωμένη. Από τη μέσα μεριά της πόρτας ήταν τα κλειδιά της 84χρονης.

    Δίπλα στην πόρτα, οι αστυνομικοί και ο έντρομος ξάδερφος της 84χρονης αντίκρισαν το άψυχο σώμα της ηλικιωμένης. Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, έφερε τραύμα στην πλάτη, πιθανόν, από μαχαίρι. Δίπλα της, οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος και ίχνη από ματωμένες πατημασιές παπουτσιών. Η πόρτα δεν είχε ίχνη παραβίασης, ενώ το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, ούτε υπήρχαν ενδείξεις ότι προηγήθηκε πάλη.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Δολοφονία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη γυναίκα από το στενό περιβάλλον του θύματος
    Δολοφονία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη γυναίκα από το στενό περιβάλλον του θύματος

    Στην σύλληψη μιας γυναίκας που ανήκει στο στενό περιβάλλον της 84χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στα Καμμένα Βούρλα, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές.

    Πρόκειται για μια γυναίκα από την Αλβανία η οποία φέρεται να άνηκε στο στενό περιβάλλον της 84χρονης η οποία δολοφονήθηκε στις 12 Οκτωβρίου.

    Η σύλληψη της γυναίκας έγινε στην Εύβοια με την φερόμενη δράστιδα να εργαζόταν εκεί για άλλη ηλικιωμένη.

    Το χρονικό του εγκλήματος

    Στις 12 Οκτωβρίου οι αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ξάδερφο της ηλικιωμένης καθώς εκείνη δεν είχε δώσει σημεία ζωής για παραπάνω από ένα 24ωρο.

    Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι εσωτερικά είχε τοποθετηθεί κλειδί στην κλειδαριά, αλλά η πόρτα δεν ήταν ασφαλισμένη, ενώ δεν υπήρχαν και ίχνη παραβίασης.

    Σε μικρή απόσταση από την πόρτα βρέθηκε πεσμένη η 84χρονη και κοντά της υπάρχαν κηλίδες αίματος, αλλά και αποτυπώματα από παπούτσια. Όμως όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχαν ίχνη πάλης.

    Άμεσα ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σπίτι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και ο Ιατροδικαστής Λαμίας.

    Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο η 84χρονη έφερε ένα τραύμα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.

    Το δε κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να ήταν οικονομικό.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Παιδιά και γονείς... στα κελιά: Άραγε έτσι θα μπει τέλος στη βία των ανηλίκων; Τι εξηγούν ειδικοί
    Παιδιά και γονείς... στα κελιά: Άραγε έτσι θα μπει τέλος στη βία των ανηλίκων; Τι εξηγούν ειδικοί

    Ομάδα ανηλίκων ξυλοκοπά άγρια 14χρονη σε κεντρικό σημείο της Γλυφάδας. Μαθητής στη Ζάκυνθο κυκλοφορεί με μαχαίρι και επιχειρεί να ληστέψει συμμαθητές του. Στον Βόλο ομάδα ανηλίκων κουρεύει 16χρονο και του σπάει τα δόντια. Περιστατικά σαν αυτά έκαναν την κυβέρνηση να προσδώσει χαρακτήρα «κρίσης» στην παραβατικότητα των ανηλίκων. Κρίσης που προτίθεται να αντιμετωπίσει με το φόβητρο της φυλάκισης και του προστίμου. Έχουν όμως έτσι τα πράγματα; Είναι τα σχολεία μας ο πιο επικίνδυνος χώρος στον οποίο μπορεί να βρεθεί κανείς;

    Οι ειδικοί καλούν να δούμε το πρόβλημα νηφάλια και να αναλογιστούμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες, που μπορεί να έχουν τα ποινικού τύπου μέτρα.

    Είναι η βία των ανηλίκων σε έξαρση;

    «Από τα διαθέσιμα ποσοτικά στοιχεία για παράδειγμα από την Eurostat δεν προκύπτει να υπάρχει συγκυριακά τώρα μια αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας ή βίας με δράστες ανήλικους. Προκύπτει ότι υπήρξε μία αύξηση που είχε ήδη συντελεστεί τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και μετέπειτα έχει σταθεροποιηθεί εκεί», επισημαίνει, μιλώντας στο ethnos.gr ο Γιώργος Νικολαΐδης, διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. «Δεν λέω ότι είναι όλα τέλεια. Αλλά θα πρέπει να αποφύγουμε τη δημιουργία ενός ηθικού πανικού. Να μη θεωρούμε το παιδί του διπλανού μας δυνητικά απειλή για το δικό μας το παιδί. Το να γίνουμε μία κοινωνία που φοβάται τα ίδια της τα παιδιά», συμπληρώνει.

    Τις επιφυλάξεις της εκφράζει και η καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Βιδάλη. Παρατηρεί, ωστόσο, πως υπάρχουν κάποιες ποιοτικές διαφοροποιήσεις. «Αυτό που φαίνεται να αλλάζει είναι η ένταση και οι όροι. Επίσης, το γεγονός ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το έχουν κάνει πρώτο θέμα», λέει και προσθέτει «αυτό που βλέπουμε ότι πολλοί δέρνουν έναν δεν το είχαμε παλιά. Ότι γίνεται ο ξυλοδαρμός θέαμα. Να μαζεύονται πολλοί εκεί και να μην παρεμβαίνουν».

    Το στερεότυπο θέλει τα παιδιά χαμηλότερων μορφωτικών και οικονομικών στρωμάτων να είναι πιο επιρρεπή σε παραβατικές συμπεριφορές, ωστόσο, όπως παρατηρεί ο Γιώργος Νικολαΐδης, «αυτό που διαβάζουμε και ενδεχομένως αναπαράγεται είναι μια παλαιότερη εικόνα για το ποιο είναι το προφίλ των παιδιών. Σήμερα ξέρουμε ότι είναι πιο πολύπλοκο και πολλαπλό. Διατέμνει μορφωτικά κοινωνικά και οικονομικά στρώματα».

    Από τα ερευνητικά δεδομένα προκύπτει, επίσης, ότι ο ανήλικος που περνάει στον ρόλο του θύτη σε άλλες περιστάσεις της ζωής του μπορεί να έχει υπάρξει σε αυτόν του θύματος. «Αντιδρά σε αυτό προβαίνοντας σε πράξεις βίας. Από την άλλη είναι τα πρότυπα. Ότι με το να ασκήσει βία γίνεται άνδρας, τον σέβονται. Μαθαίνει ότι καταξιώνει τον εαυτό του, ασκώντας βία», λέει η Σοφία Βιδάλη.

    Παιδιά και γονείς στα κελιά;

    Από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ξεχωρίζει η μείωση του ορίου της ανηλικότητας στα 14 έτη από τα 15 έτη, που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι παιδιά 14 ετών και άνω θα μπορούν να οδηγηθούν σε κατάστημα κράτησης. Μάλιστα, οι ποινές που θα εκτίουν θα φτάνουν έως και τα 5 έτη. «Το μόνο που θα κάνουν είναι θα γεμίσουν τα κρατητήρια και οι φυλακές. Θα διαμορφωθεί μια νέα οικονομία κράτησης. Θα έχουμε τα παιδιά, που θα γίνουν δακτυλοδεικτούμενα και τα θύματα θα εξακολουθούν να ζουν με όρους φόβου», σχολιάζει η καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντιεγκληματικής Πολιτικής και παρατηρεί ότι τα μέτρα διακρίνονται από την ίδια «αντίληψη καταστολής, που διέπει όλη την αντιεγκληματική πολιτική, που έχει διαμορφώσει τα τελευταία 5 χρόνια».

    «Αναρωτιέμαι στ' αλήθεια αυτοί που προτείνουν τέτοια πράγματα στις πολιτικές ηγεσίες δεν αναλογίζονται ότι ένα παιδί που θα το βάλεις σε αναμορφωτήριο, σε φυλακή ανηλίκων, σε τόσο σε νεαρή ηλικία κατά τεκμήριο θα κλειδώσει τη ζωή του στο ποινικό έγκλημα;», λέει, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και υπενθυμίζει ότι, «οι ίδιοι κύκλοι είχαν προτείνει πριν ένα χρόνο στη διαδικασία αναθεώρησης του ποινικού κώδικα το ηλικιακό όριο της νομικής υπαιτιότητας να πέσει από τα 12 στα 10 έτη».

    Η επιστροφή στη φυλακή μετά την αποφυλάκιση δεν είναι μονόδρομος, ωστόσο, ο ποινικός στιγματισμός στενεύει τα περιθώρια επανένταξης. «Εξαρτάται από το έγκλημα, την κοινωνική θέση. Την ηλικία. Πολύ σημαντικό, σε ποια ηλικία βγήκε. Πολλές φορές έχουμε μια υποτροπή, ακριβώς, γιατί έχει στιγματιστεί νομικά. Άλλες φορές είναι ένα τυχαίο γεγονός. Δεν είναι ενιαίο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οποίος έρχεται από χαμηλά κοινωνικά στρώματα και μπλέκεται με το ποινικό σύστημα, δύσκολα μετά μπορεί να απεμπλακεί τελείως. Όχι, γιατί κάνει παρανομίες, αλλά γιατί δεν υπάρχει διέξοδος», τονίζει η Σοφία Βιδάλη.

    Σύμφωνα με τα προωθούμενα μέτρα οι γονείς των παιδιών που παραβατούν θα τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δυο χρόνων, ενώ προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ σε περίπτωση που η πράξη τους θα χαρακτηριζόταν κακούργημα, αν ήταν ενήλικες. «Και μετά τι γίνονται τα παιδιά;» αναρωτιέται η καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντιεγκληματικής Πολιτικής και προσθέτει «οι γονείς ελέγχουν τα παιδιά; Τι νομίζουμε ότι είναι παιδονόμοι; Υπάρχει μία αμέλεια και μία κακή διαπαιδαγώγηση, αλλά το να βάζεις πρόστιμο στους γονείς και να επιβάλεις ποινές κράτησης είναι ακραίο. Ουσιαστικά καταργεί τον διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα που είχε μέχρι τώρα το δίκαιο ανηλίκων. Είναι τιμωρητικό αλλάζει παράδειγμα».

    Το μέτρο θα επηρεάσει δυσανάλογα πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες εκτιμά ο Γιώργος Νικολαΐδης. «Σε αυτή την κοινωνική κατάσταση που ζούμε, μην μου πείτε ότι θα πάει στη φυλακή ο εύπορος ο μορφωμένος ο καλά ενταγμένος γονιός ενός ανηλίκου, που παραβατεί. Αυτός κατά τεκμήριο θα έχει νομική εκπροσώπηση και θα τη γλιτώσει. Αυτός που θα οδηγηθεί στη φυλακή θα είναι ο μετανάστης, η σεξεργάτρια, ο Ρομά, ο κοινωνικά αποκλεισμένος. Οι ομάδες που έτσι κι αλλιώς έχουν πάρα πολλά προβλήματα και οικογενειακές δυσλειτουργίες».

    Τι πρέπει να γίνει;

    Αν η καταστολή και τα ποινικού τύπου μέτρα είναι αναποτελεσματικά και δυνητικά επικίνδυνα, τότε τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπισή του υπαρκτού προβλήματος της ανήλικης παραβατικότητας;

    «Υπάρχουν αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας μέτρα και προγράμματα που κινούνται σε ακριβώς αντιδιαμετρική κατεύθυνση. Τα προγράμματα αυτά θα μπορούσαν να γενικευτούν σε εθνικό επίπεδο. Θα μπορούσαν να τα υλοποιήσουν σε σχολεία, που να προάγουν την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα. Αντί να πάμε να φοβίσουμε τα παιδιά και να τους πούμε ότι ο διπλανός του είναι κίνδυνος και στη βία να απαντήσουμε με μεγαλύτερη βία θα πρέπει να πάμε στην αντίθετη κατεύθυνση και να δουλέψουμε με τα παιδιά για εμπεδώσουν την αίσθηση ότι οποτεδήποτε βλέπω τα δικαιώματα ενός ανίσχυρου να παραβιάζονται δεν χαζογελάω, δεν τρέχω να πάρω θέση ως ισχυρός και να θυματοποιήσω έναν ανίσχυρο, δεν κοιτάω αδιάφορα τη δουλειά μου και την πάρτη μου. Άλλα παρεμβαίνω ενεργά», καταλήγει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ηλιούπολη: Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Ερευνάται η ύπαρξη κυκλώματος
    Ηλιούπολη: Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Ερευνάται η ύπαρξη κυκλώματος

    Την ύπαρξη ενός καλά οργανωμένο κυκλώματος με πλήθος αρχείων σκληρής πορνογραφίαςανηλίκων με κέρδος ερευνά η αστυνομία μετά τη σύλληψη ενός 23χρονου φοιτητή στην Ηλιούπολη.

    Ο φοιτητής για τον οποίο υπήρχε διεθνές σήμα για τα ηλεκτρονικά του ίχνη, απέκτησε πρόσβαση σε συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή όπου και διαμοίραζε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο 23χρονος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα ενώ ερευνάται για το αν υπήρχε κύκλωμα γύρω του καθώς το περιστατικό δεν είναι το μόνο.

    Πλήθος αρχείων κατασχέθηκαν

    Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB), καθώς και -2- εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.

    Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

    Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πύργος: Τον συνέλαβαν γιατί έκλεψε κινητό τηλέφωνο από γραφείο

    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία αφαίρεσε από γραφείο εργασίας ημεδαπής γυναίκας ένα κινητό τηλέφωνο.

  • Πάτρα: Ποιος είναι ο 50χρονος που είχε ληστέψει τον Π. Καλλίτση, καταδικάστηκε σε 41 χρόνια φυλακή και βγήκε στα 5
    Πάτρα: Ποιος είναι ο 50χρονος που είχε ληστέψει τον Π. Καλλίτση, καταδικάστηκε σε 41 χρόνια φυλακή και βγήκε στα 5

    Πλούσιο ποινικό παρελθόν έχει ο 50χρονος που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα και όποιος πριν 8 χρόνια είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία εις βάρος του γνωστού κομμωτή στην Αθήνα

    Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 50χρονο, που συνελήφθη στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών.

    Πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε πυροβολήσει τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016. Μάλιστα, στην κατοχή του είχε το ίδιο όπλο.

    Διακίνηση ναρκωτικών

    Αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στην κατοχή τους εδώ και καιρό οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, για τη δράση του 50χρονου άνδρα ο οποίος φέρεται να διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ και νυχτερινά μαγαζιά της αχαϊκής πρωτεύουσας, προχώρησαν στην σύλληψή του μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ακόμα ένα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των δύο συλληφθέντων στην κατοχή του 50χρονου άνδρα βρέθηκε ένα όπλο. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε ότι είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του.

    Το πλούσιο ποινικό παρελθόν του 50χρονου

    Όπως αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο 50χρονος τη δεκαετία του 2000 είχε κατηγορηθεί για σειρά ληστειών τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα.

    Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 χρόνων, ωστόσο, αποφυλακίστηκε πρόωρα το 2007.

    Το 2009 συμμετείχε στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ. Τότε είχε πάρει άδεια από τις φυλακές στην Αγιά Χανίων, έκανε τη ληστεία και επέστρεψε. Το 2010 εξιχνιάστηκε η ληστεία της χρηματαποστολής και φυλακίστηκε πάλι για αρκετά χρόνια.

    Όταν το 2016 λήστεψε τον Πάνο Καλλίτση είχε πάρει επίσης άδεια από τις φυλακές. Τότε, μάλιστα, είχε γίνει λόγος για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ.

    Ο ίδιος καταδικάστηκε σε 41 χρόνια φυλακή, ωστόσο, το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Πηγή: In.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο