Έκαναν συναλλαγές με ψηφιακή τράπεζα του εξωτερικού προκειμένου να «χαθεί» η διαδρομή των χρημάτων - Κατάφεραν να αρπάξουν συνολικά σχεδόν 25.000 ευρώ
Τα μηνύματα στέλνονταν από διαφορετικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε φορά, ώστε να μην εντοπίζονται οι δράστες. Μάλιστα, αφού τα θύματα ακολουθούσαν τις οδηγίες και εισήγαγαν στο link που αναφερόταν στο μήνυμα τους κωδικούς εισόδου τους στο e-banking, στη συνέχεια τους έστελναν και extra ΡΙΝ για την έγκριση των συναλλαγών.
Έτσι, οι χάκερ αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και έκαναν συναλλαγές και αγορές μέσω πλήθους λογαριασµών άλλων θυµάτων τους στην Ελλάδα και στη συνέχεια με λογαριασμούς που διατηρούν σε ψηφιακή τράπεζα του εξωτερικού, ώστε να μην μπορούν οι αστυνομικές υπηρεσίες να ακολουθήσουν την διαδρομή των χρημάτων!
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον 18 απάτες, τη συντριπτική τους πλειοψηφία σε βάρος κατοίκων της θεσσαλικής πόλης και είχαν υφαρπάξει περίπου 25.000 ευρώ. Ωστόσο, η προανάκριση συνεχίζεται και ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις και εκτός Λάρισας.
Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη του κυκλώματος 30 αλλοδαποί άνδρες και γυναίκες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, απάτες με υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Όμως, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών τους είναι πολύ μεγαλύτερος.