Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 17:42

Θεσσαλονίκη: Στη λίμνη Παμβώτιδα μεταφέρθηκε ο θλιμμένος κύκνος της Καστοριάς που έχασε το ταίρι του

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στη λίμνη Παμβώτιδα αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τελικά τον κύκνο της Καστοριάς που αρνιόνταν να απομακρυνθεί από το Κέντρο Περίθαλψης όπου το ταίρι του είχε μεταφερθεί τραυματισμένο και έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Περίπου μια βδομάδα μετά τον θάνατο του θηλυκού κύκνου, το αρσενικό παρέμενε έξω από το κτίριο περιμένοντας μάταια το ταίρι του. «Δεν έμπαινε καν στο νερό, στη λίμνη Καστοριάς, και κινδύνευε καθημερινά και από τα αδέσποτα σκυλιά αλλά και από τα διερχόμενα αυτοκίνητα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από το Κέντρο Περίθαλψης, τονίζοντας ότι κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη άμεσης μεταφοράς του σε άλλη λίμνη. Έτσι, από χθες το πρωί, ο κύκνος κολυμπάει στα νερά της Παμβώτιδας σε μία προσπάθεια να εγκλιματιστεί και να ανακτήσει τη διάθεσή του για ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών, ο κύκνος μεταφέρθηκε ύστερα από συνεργασία των δύο δήμων και με τη συνδρομή εθελοντών και στελεχών των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 13:43

Σχετικά Άρθρα

  • Καταιγίδες χτύπησαν και τη Σαχάρα: Γέμισε νερό λίμνη που ήταν ξερή για 50 χρόνια (video)
    Καταιγίδες χτύπησαν και τη Σαχάρα: Γέμισε νερό λίμνη που ήταν ξερή για 50 χρόνια (video)

    Σε ορισμένες περιοχές του Μαρόκο σε δύο ημέρες έπεσε τόσο νερό όσο όλο τον χρόνο

    Μοναδικές εικόνε καταγράφηκαν στη Σαχάρα καθώς οι καταιγίδες που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα γέμισαν μέχρι και λίμνες που ήταν ξερές για 50 χρόνια.
    Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μαρόκο, στις δύο ημέρες με καταιγίδες τον Σεπτέμβριο έπεσε τόσο νερό σε ορισμένες περιοχές όσο θα έπεφτε ολόκληρο τον χρόνο.

    Ενδεικτική η κατάσταση στο χωριό Ταγκουνίτ, 450 χλμ. νότια της πρωτεύουσας του Μαρόκο, Ραμπάτ, όπου σε 24 ώρες έπεσαν 100 χιλιοστά νερού.

    Στις εικόνες που καταγράφηκαν φαίνεται η λίμνη Ιρίκι που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Τάτα και Ζαγκόρα, να είναι γεμάτη νερό μετά από 50 χρόνια.
    «Έχουν περάσει 30 με 50 χρόνια από τότε που είχαμε τέτοιας έντασης βροχές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» δήλωσε ο διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Μαρόκο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ηλεία: Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η επεξεργασία της βιομηχανικής τομάτας παρά τον παρατεταμένο καύσωνα
    Ηλεία: Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η επεξεργασία της βιομηχανικής τομάτας παρά τον παρατεταμένο καύσωνα

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με επιτυχία ολοκλήρωσαν τη φετινή τους λειτουργία τα δύο εργοστάσια επεξεργασίας βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία, όπως έκανε γνωστό στο ilialive.gr και στο Gaia365.gr ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος.

    Παρά τις προκλήσεις, η χρονιά κλείνει με θετικό απολογισμό, καθώς η παραγωγή ήταν αυξημένη κατά περίπου 10.000 τόνους σε σχέση με το 2023, φτάνοντας συνολικά τους 100.000 με 110.000 τόνους.

    Ωστόσο, παρόλο που η ποιότητα της βιομηχανικής τομάτας κρίνεται καλή, οι παραγωγοί υπέστησαν σημαντικές ζημιές λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που έπληξε την περιοχή, με την ανάγκη για διαχείριση του υδάτινου δυναμικού να είναι πλέον επιτακτική.

    Αναφερόμενος σε αυτό το θέμα ο κ. Βαλιανάτος τόνισε ότι η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει σε ενέργειες που θα εξασφαλίσουν νερό για όλες τις καλλιέργειες της περιοχής, αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «Χωρίς επαρκές νερό, η αγροτική παραγωγή κινδυνεύει, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Ηλείας».

    Αποζημιώσεις και τιμές σε τομάτα και σταφίδα

    Ο κ. Βαλιανάτος επεσήμανε ακόμα ότι το 2023 η αποζημίωση για τη βιομηχανική τομάτα ήταν μόλις 0,77€, ενώ η τιμή της τομάτας κυμαίνεται στο 1,40€.

    Για τον λόγο αυτό κάλεσε τον ΕΛΓΑ να αναπροσαρμόσει τις αποζημιώσεις, ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τιμές της αγοράς.

    Εξίσου ανησυχητική είναι η κατάσταση όπως πρόσθεσε ο κ. Βαλιανάτος και στην παραγωγή της κορινθιακής σταφίδας, όπου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών καταγράφηκε ζημιά σε ποσοστό 60-70% με την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης πορισμάτων για άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες σταφιδοπαραγωγούς να κρίνεται αναγκαία για την συνέχιση της καλλιέργειας.

    Στήριξη της αγροτικής παραγωγής

    Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας αναφέρθηκε στο πλαφόν των 150 κιλών ανά στρέμμα που απαιτείται για την καταβολή της στρεμματικής ενίσχυσης, προτείνοντας τη μείωσή του, προκειμένου να μην χάσουν οι παραγωγοί την επιδότηση.

    Τέλος, υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη για άμεση αποζημίωση τόσο για τη βιομηχανική τομάτα όσο και για την κορινθιακή σταφίδα, τονίζοντας ότι τα πορίσματα πρέπει να εκδοθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά ο αγροτικός κόσμος τόσο για την βιομηχανική τομάτα όσο και για την κορινθιακή σταφίδα.

  • Η ξηρασία αποκάλυψε βυθισμένο οικισμό στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου στην Άρτα
    Η ξηρασία αποκάλυψε βυθισμένο οικισμό στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου στην Άρτα

    Στην εθνική οδό Άρτας-Τρικάλων, τον δρόμο που διασχίζει τα κεντρικά Τζουμέρκα, μετά το χωριό Μελάτες, αποκαλύπτεται ο τόπος, που «κατάπιαν» τα νερά του φράγματος Πουρναρίου πριν από 43 χρόνια. Είναι ο οικισμός Φάγκος του χωριού Κάτω Καλεντίνη.

    Καθώς πλησιάζουμε στην όχθη, το τοπίο καθηλώνει τον επισκέπτη. Με το μάτι αντιλαμβανόμαστε, πως η στάθμη των υδάτων, έχει υποχωρήσει κατά πολλά μέτρα. Απόλυτη ησυχία. Ερείπια πέτρινων σπιτιών και του σχολείου βουτηγμένα στη λάσπη. Κορμοί και ρίζες δένδρων που άντεξαν στο χρόνο και το νερό, μοιάζουν με απολιθώματα. Ο βυθός σε πολλά σημεία, έχει τελείως στεγνώσει.

    Η στάθμη της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου, λόγω ης ανομβρίας, έχει πέσει τουλάχιστον 10 μέτρα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικοι στο καφενείο της περιοχής. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, λένε και επισημαίνουν πως έχει να βρέξει πολλούς μήνες, από τον περασμένα Απρίλιο. Μάλιστα ο κ. Θωμάς μας εξηγεί, πως τα νερά κάλυπταν το διθέσιο σχολείο, το οποίο τώρα, εμφανίστηκε και πάλι, για να τους θυμίζει νοσταλγικά τα παιδικά χρόνια, τότε που τις αίθουσες του πλημμύριζαν 120 μαθητές.

    Οι μεγαλύτεροι αγναντεύουν τα γκρεμισμένα σπίτια τους μέσα στα λασπόνερα και οι αναμνήσεις ζωντανεύουν.

    Η κ. Αθηνά ζει πάνω ακριβώς από τον δρόμο και κάθε μέρα, αγναντεύει από ψηλά τη γειτονιά της, τον τόπο που μεγάλωσε Όπως αναφέρει στον οικισμό λειτουργούσαν επτά μαγαζιά, υπήρχε ζωή, ζούσαν πολλές οικογένειες. Θυμάται τις μέρες που άφησαν τα σπίτια τους στις αρχές της δεκαετίας του 1980, για να ξαναρχίσουν την ζωή τους σε ψηλότερα σημεία. Τα νερά του φράγματος αφάνισαν τότε, τον τόπο τους.

    Η λίμνη Πουρναρίου, καλύπτει μια επιφάνεια 18,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι αποτέλεσμα της κατασκευής του ομώνυμου υδροηλεκτρικού φράγματος στνο Άραχθο ποταμό, κοντά στο Πέτα.

    Η λίμνη δημιούργησε ένα υπέροχο τεχνητό οικοσύστημα στην περιοχή, με σπουδαία ιχθυοπανίδα και ορνιθοπανίδα. Στα νερά της λίμνης συναντάμε μεταξύ άλλων, κυπρίνους, στρωσίδια, άγριες πέστροφες, χέλια. Η περιοχή είναι καταφύγιο για πλήθος πτηνών, όπως νυχτοκόρακες, πρασινοκέφαλες πάπιες, αλκυόνες, φαλαρίδες, καστανοκέφαλοι γλάροι και ποταμοσφυριχτές .Η περιήγηση στην περιοχή εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, όλες τις εποχές. Η Κάτω Καλεντίνη, είναι ένα γραφικό παραλίμνιο χωριό βυθισμένο στο πράσινο της φύσης, μέσα σε πλατάνια και κουτσουπιές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Μήλα: Με εγκαύματα οι καρποί στην Καστοριά – Καταστροφή σε 14.000 στρέμματα
    Μήλα: Με εγκαύματα οι καρποί στην Καστοριά – Καταστροφή σε 14.000 στρέμματα

    Η καλλιέργεια μήλων αποτελεί έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες παραγωγικούς κλάδους που στηρίζει την οικονομία της Καστοριάς

    Ηλιακά εγκαύματα στα μήλα της Καστοριάς παρατηρούνται τη φετινή χρονιά, καταστρέφοντας την καλλιέργεια αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

    Η καταστροφή εντοπίζεται στο σύνολο των περίπου 14.000 στρεμμάτων. Το εν λόγω πρόβλημα άρχισε να γίνεται αντιληπτό από τα μέσα του καλοκαιριού, κλιμακώθηκε μέχρι και σήμερα λίγες μέρες πριν την συγκομιδή, δημιουργώντας μεγάλη ζημιά στην παραγωγή.

    Σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος «λόγω του ιδιαίτερου φετινού καλοκαιριού, με τις υψηλές θερμοκρασίες, τους παρατεταμένους καύσωνες και την υπερέκθεση των καρπών στην ηλιακή ακτινοβολία, η φετινή παραγωγή έχει υποβαθμιστεί ποιοτικά σε μεγάλο βαθμό, καθώς τα εγκαύματα στην επιφάνεια των μήλων τα καθιστά μη εμπορεύσιμα».

    Από την μηλοκαλλιέργεια εξαρτώνται άμεσα περίπου 700 αγροτικές οικογένειες

    Να σημειωθεί ότι στο σύνολο των μετεωρολογικών σταθμών της ΠΕ Καστοριάς η ανώτερη θερμοκρασία άγγιξε τους 40ο C, με έναν απ’ αυτούς (Καλοχώρι) να φτάνει και τους 42ο C.

    Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί

    Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι μηλοκαλλιεργητές είναι αναγκαίο και απαραίτητο να αποζημιωθούν για την ζημιά που υπέστησαν. «Η μηλοκαλλιέργεια αποτελεί έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες παραγωγικούς κλάδους που στηρίζει την οικονομία της περιοχής μας. Εκτός από τις 700 και πλέον οικογένειες μηλοπαραγωγών που εξαρτώνται άμεσα από το εισόδημα των μήλων επηρεάζονται έμμεσα εργάτες και επαγγελματίες (γεωπόνοι, προμηθευτές κ.α.) που εξαρτώνται οικονομικά από την αγροτική παραγωγή», επισημαίνεται.

    Πηγή: In.gr
  • Χιλή: Δείτε τη «λίμνη που τραγουδάει» – Απόκοσμοι ήχοι
    Χιλή: Δείτε τη «λίμνη που τραγουδάει» – Απόκοσμοι ήχοι

    Οι ήχοι ακούγονται από την παγωμένη λίμνη της κεντρικής Χιλής, Laguna del Maule - Οι εικόνες θυμίζουν την πρώτη ταινία της Εποχής των Παγετώνων

    Μοιάζει με «τραγούδι από το διάστημα»: λένε κάποιοι για τους ήχους που μπορείς να ακούσεις στην παγωμένη λίμνη της κεντρικής Χιλής, Laguna del Maule. Είναι και αυτή μια από τις «λίμνες που τραγουδούν».

    Οι ήχοι προκαλούνται από την κίνηση ή το σπάσιμο λεπτών στρωμάτων πάγου στην επιφάνεια της λίμνης όπως εξήγησε ο παγετωνολόγος Andres Rivera, ο οποίος εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Χιλής.

    Οι ήχοι αυτοί μπορεί να μην είναι τόσο κοινοί στην Χιλή, ωστόσο είναι πλέον συνηθισμένοι στην Ευρώπη και σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Αμερικής

    «Ο πάγος που σχηματίζεται στην επιφάνεια είναι πιο ελαφρύς και επιπλέει πάνω στο νερό. Το νερό συνεχίζει να κινείται λόγω των ρευμάτων ή του ανέμου. Ως εκ τούτου, ο πάγος της επιφάνειας μπορεί να μετακινηθεί και να παραμορφωθεί ή να σπάσει. Αυτό δημιουργεί ήχο» ανέφερε στο Reuters.

    Θυμίζει την ταινία «Εποχή των Παγετώνων»

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ήχοι αυτοί μπορεί να μην είναι τόσο κοινοί στην Χιλή, ωστόσο είναι πλέον συνηθισμένοι στην Ευρώπη και σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Αμερικής.

    «Η σκηνή θυμίζει την πρώτη ταινία της Εποχής των Παγετώνων», πρόσθεσε ο Francisco Pulgar, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας Defensores Region del Maule, η οποία αγωνίζεται για την προστασία της περιοχής.

    «Αυτό συμβαίνει στην Ευρώπη και σε ορισμένες χώρες της Βόρειας Αμερικής. Τις αποκαλούν λίμνες που τραγουδούν».

    Πηγή: In.gr
  • Βιομηχανική ντομάτα στην Ηλεία: Ξεκίνησε η λειτουργία του εργοστασίου «Κύκνος» - Συγκρατημένη αισιοδοξία από παραγωγούς και γεωπόνους
    Βιομηχανική ντομάτα στην Ηλεία: Ξεκίνησε η λειτουργία του εργοστασίου «Κύκνος» - Συγκρατημένη αισιοδοξία από παραγωγούς και γεωπόνους

    Προβληματισμός για τις υψηλές θερμοκρασίες και τα προβλήματα άρδευσης

    Συγκρατημένοι μεν, αισιόδοξοι δε εμφανίζονται παραγωγοί και γεωπόνοι με την έναρξη εισκόμισης της βιομηχανικής ντομάτας στο εργοστάσιο «Κύκνος». Πάνω από 30.000 τόνοι προϊόντος είναι έτοιμο για επεξεργασία, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει και το εργοστάσιο MINERVA. Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι στο τέλος θα ανταμειφθούν οι κόποι τους, οι γεωπόνοι μιλούν για άριστη ποιότητα προϊόντος, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τον παρατεταμένο καύσωνα, την ανομβρία και τα προβλήματα άρδευσης.

    Kuknos 7

    «Η ομάδα παραγωγών έχει 30 χιλιάδες τόνους προϊόντος πολύ καλής ποιότητας. Πιστεύουμε να μπει όσο το δυνατό περισσότερη βιομηχανική ντομάτα στο εργοστάσιο, ενώ την Παρασκευή που θα ανοίξει και η Μινέρβα, θα είμαστε στο φουλ της παραγωγής. Ελπίζουμε οι παραγωγοί μας στο τέλος να βγάλουν καθαρό κέρδος» δηλώνει στο ilialive.gr ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος. Συγχρόνως όμως τονίζει τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω καύσωνα τονίζοντας ότι έχει ήδη αποσταλεί στον ΕΛΓΑ Πάτρας σχετικό έγγραφο για τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

    Προϊόν καλής ποιότητας

    Αναφερόμενη στην παραγωγή, η επικεφαλής Γεωπονικής Δ/νσης του εργοστασίου «Κύκνος» Μαριλένα Παπαθεοδώρου, εξήγησε ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από έναν αρκετά ήπιο χειμώνα και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες σε σύγκριση με τον προηγούμενο. «Τα πρώτα δείγματα μας δείχνουν ότι έχουμε καλή ποιότητα δεδομένου ότι οι παραγωγοί μας φρόντισαν πολύ τις καλλιέργειές τους. Ευχόμαστε ότι στο τέλος της εισκόμισης θα μείνουν όλοι ικανοποιημένοι και θα ανταμειφθούν οι κόποι τους».

    Kuknos 6

    Η κ. Παπαθεοδώρου μίλησε επίσης για τις υψηλές θερμοκρασίες, την παρατεταμένη ανομβρία και τα προβλήματα που προκύπτουν κάτω από τέτοιες συνθήκες. «Το πρόβλημα της ανομβρίας εντείνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Είναι απόρροια και της κλιματικής αλλαγής γι’ αυτό όλοι πρέπει να δούμε πώς θα αναλογιστούμε το πρόβλημα που θα κρίνει και τη βιωσιμότητα της καλλιέργειας. Η εταιρεία «Κύκνος» πρωτοπορεί και καινοτομεί συνεχώς, προτείνοντας λύσεις που αφορούν και τα θέματα άρδευσης. Ήμασταν δίπλα στους παραγωγούς μας δίνοντας ορθές συστάσεις και οδηγίες και όσον αφορά τη διαχείριση του νερού και τη φροντίδα της καλλιέργειας. Φέτος όμως ήταν έντονο το πρόβλημα της άρδευσης καθώς τα αποθέματα στο φράγμα Πηνειού είναι πολύ περιορισμένα. Αυτό το ζήτημα μας απασχολεί και η πολιτεία πρέπει να το δει πιο προσεκτικά.

    Οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν το προϊόν, ποιοτικά και ποσοτικά. Η ντομάτα έχει μια ανοχή αλλά στην ουσία η παρατεταμένη ζέστη ανάλογα και με το στάδιο ανάπτυξης την επηρεάζει αρνητικά. Πιθανόν να έχουμε απώλεια στην παραγωγή ειδικά στις όψιμες καλλιέργειες , αν το φαινόμενο συνεχιστεί σε συνδυασμό με τα θέματα άρδευσης».

    Kuknos 2

    Kuknos 3

    Kuknos 4

    Kuknos 5

  • Καστοριά: Αναστάτωση στο Άργος Ορεστικό από αρκούδα που εγκλωβίστηκε στο κέντρο της πόλης
    Καστοριά: Αναστάτωση στο Άργος Ορεστικό από αρκούδα που εγκλωβίστηκε στο κέντρο της πόλης

    Μια μεγαλόσωμη αρκούδα εγκλωβίστηκε αργά χθες το βράδυ, στο κέντρο της πόλης, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς.

    Αρχικά το ζώο εντόπισε μια παρέα νεαρών, που το είδαν να τρέχει πανικόβλητο σε κεντρικούς οδούς της μικρής πόλης.

    Ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία και η πυροσβεστική, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

    Μαρτυρίες κατοίκων ανάφεραν ότι σε άλλο σημείο της πόλης υπήρχε η παρουσία μια μικρής αρκούδας, που φαίνεται ότι ήταν το μωρό της, το οποίο, για κάποιον λόγο, χωρίστηκε από τη μητέρα του. Με τη βοήθεια των υπαλλήλων του Δασαρχείου Καστοριάς και με τη χρήση κροτίδων, η αρκούδα, μετά από δύο ώρες, οδηγήθηκε προς την έξοδο της πόλης.

    Ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο, συμμετέχοντας στις προσπάθειες απεγκλωβισμού του ζώου, φανερά ενοχλημένος από την εξέλιξη του γεγονότος, αλλά και από τα συνεχή περιστατικά παρουσίας αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ της Καστοριάς ότι την επόμενη περίοδο «θα αλλάξουν όλα για όσους νομίζουν ότι μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί».

    Πηγή: cnn.gr - Photo by Becca on Unsplash

  • Καστοριά: Εξαπάτησαν 59χρονη με δόλωμα το market pass και της απέσπσαν 4.666 ευρώ
    Καστοριά: Εξαπάτησαν 59χρονη με δόλωμα το market pass και της απέσπσαν 4.666 ευρώ

    Για την απάτη συνελήφθη ένας 45χρονος

    Θύμα απάτης με το πρόσχημα ότι θα της χορηγηθεί το επίδομα «market pass», έπεσε 59χρονη γυναίκα σε περιοχή της Καστοριάς. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών, καθώς ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 45χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.
    Η γυναίκα κατήγγειλε πως στις 29 Απριλίου, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, προσποιούμενο υπάλληλο λογιστικού γραφείου και αφού της παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, με το πρόσχημα χορήγησης επιδόματος «Market Pass» την έπεισε να μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 4.666 ευρώ.
    Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού Καστοριάς, η υπόθεση εξιχνιάστηκε ενώ το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό του. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 45χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch