Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 08:44

Γιώργος Κυπαρίσσης: Αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας μετά από δύο μήνες ομηρίας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο επιχειρηματίας είχε απαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο Ντράφι - Οι απαγωγείς τον άφησαν σήμερα το πρωί, αφού η οικογένεια του κατέβαλε 800.000 ευρώ

Ελεύθερος μετά από 70 μέρες ομηρίας αφέθηκε ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας είχε απαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο Ντράφι, ενώ λίγο πριν τις 8 το πρωί της Παρασκευής οι απαγωγείς, τον άφησαν στην Τατοΐου, αφού η οικογένεια του κατέβαλε 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού τον άφησαν οι απαγωγείς, εκείνος πήρε ταξί για τη ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται αυτή την ώρα.

Στη ΓΑΔΑ θα εξεταστεί απο τους αρμόδιους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών και θα ξεκινήσει η δεύτερη φαση της υπόθεσης, δηλαδή η εξιχνίαση προκειμένου οι αρχές να φθάσουν στους απαγωγείς του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες μέχρι και πριν λίγες μέρες ανεβοκατέβαζαν το ποσό που ζητούσαν ως λύτρα προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον 40χρονο επιτείνοντας την αγωνία της οικογένειάς του.

Την πρώτη ημέρα, οι απαγωγείς είχαν ζητήσει 2 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία. Ωστόσο, η οικογένεια του 40χρονου καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις καθώς δεν είχε τα χρήματα με αποτέλεσμα η ομάδα των απαγωγέων να ρίξει το ποσό στο 1,5 εκατομμύριο.

Στη συνέχεια, ο αδελφός του Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος έκανε τα παζάρια με τους δράστες, κατάφερε να κατεβάσει τα λύτρα στο 1 εκατομμύριο προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα μετρητά.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, όμως, οι απαγωγείς είχαν σκληρύνει τη στάση τους και ανεβοκατέβαζαν τις απαιτήσεις τους προσπαθώντας να πάρουν υψηλότερα λύτρα.

Απο το 1 εκατομμύριο έπεσαν στις 700.000 ευρώ αλλά τελικά απαίτησαν ξανά το αρχικό ποσό.

Το χρονικό της απαγωγής

Ο επιχειρηματίας στις 29 Δεκεμβρίου έτρωγε σε ταβέρνα στα Λιόσια όταν περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα, κατά την επιστροφή του στο σπίτι του στο Ντράφι, εξαφανίστηκε υπό άγνωστες συνθήκες.

Κατόπιν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική πως στον οικισμό Φοίνικα, στη δεύτερη έξοδο προς Σπάτα, βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα καμένα από εμπρησμό. Εικάζεται ότι αυτά τα αυτοκίνητα άνηκαν στους απαγωγείς.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κυπαρίσσης ή αλλιώς ο «βασιλιάς» των ανταλλακτικών

Ο επιχειρηματίας διατηρεί κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων στις Αχαρνές και την Θεσσαλονίκη μαζί με τον αδερφό του που θεωρούνται οι «βασιλιάδες» στα ανταλλακτικά.
Πηγή: protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 09:43

Σχετικά Άρθρα

  • Αχαΐα: Τον απήγαγαν και ζητούσαν λύτρα από την οικογένεια του - Eντοπίστηκε σε σπίτι στην Ηλεία
    Αχαΐα: Τον απήγαγαν και ζητούσαν λύτρα από την οικογένεια του - Eντοπίστηκε σε σπίτι στην Ηλεία

    Οι απαγωγείς απαιτούσαν λύτρα για την απελευθέρωση του θύματος από τη Δυτική Αχαΐα.

    Θύμα απαγωγής σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε αλλοδαπός εργάτης γης από το Μπαγκλαντές, στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας, με τους δράστες να ζητούν λύτρα από την οικογένεια για να τον απελευθερώσουν. Ο άνδρας απήχθη μέσα από το σπίτι του, χθες Τετάρτη 5/06/2024.

    Οι δράστες φέρεται να απαίτησαν 1.000 ευρώ για αν τον αφήσουν ελεύθερο, ωστόσο για τον περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία και επενέβη άμεσα.

    Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη σε σπίτι στην Ηλεία, ένας εκ των απαγωγεών. Ο συνεργός του διαφεύγει της σύλληψης ωστόσο έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Σπάρτη: Εφιάλτης για 17χρονο - Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
     Σπάρτη: Εφιάλτης για 17χρονο - Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια

    Όσα δήλωσε ο πατέρας του νεαρού - Έχουν γίνει τρεις συλλήψεις - Ανατριχιαστικές περιγραφές για τα βασανιστήρια στα οποία υπεβλήθη

    Αδιανόητες στιγμές βίωσε 17χρονος στη Σπάρτη, όταν έπεσε θύμα απαγωγής από τους συγγενείς της κοπέλας του και στη συνέχεια τον έδερναν επί τρεις ώρες.

    Σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του ανήλικου στο STAR, ο γιος του είχε ένα φλερτ με συμμαθήτριά του, όμως οι γονείς της δεν ενέκριναν τη σχέση που είχαν αναπτύξει τα δύο παιδιά λόγω της αλβανικής του καταγωγής. Ο 17χρονος δέχτηκε τηλεφώνημα από τον αδερφό της κοπέλας και πήγε να τον συναντήσει. Εκεί, δέχτηκε άγρια επίθεση από δύο άτομα, ενώ στη συνέχεια τον άρπαξαν μπροστά στα μάτια της μητέρας του και τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου.

    Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πατέρας του 17χρονου, κάποια στιγμή στον δρόμο από Αρεόπολη σταμάτησαν, τον κατέβασαν από το πορτ μπαγκάζ, τον χτύπησαν ξανά και μετά τον έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο σπίτι του αδελφού της κοπέλας.

    Δείτε βίντεο:


    Τα νέα βασανιστήρια

    Εκεί ξεκίνησε νέος γύρος βασανιστηρίων τόσο από τον αδελφό της κοπέλας, όσο και από τους γονείς της. Το ξύλο που έπεσε ήταν ανελέητο, με τη μητέρα της κοπέλας να τον ξεμαλλιάζει και να του κάνει αμυχές στο πρόσωπο σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται. Μάλιστα, από τα χτυπήματα άρχισε να βγαίνει αίμα από το αυτί του, ενώ, σύμφωνα με τη δικηγόρο του, έχει χάσει την ακοή του από το αριστερό αυτί και δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα επανέλθει.

    Το μαρτύριο του 17χρονου κράτησε για τουλάχιστον τρεις ώρες, με τους απαγωγείς του να τον αφήνουν σε ένα σημείο όπου ειδοποίησαν τη μητέρα του για να τον βρει. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για αρκετές μέρες, ενώ ψυχολογικά είναι σε άθλια κατάσταση.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πατέρας της κοπέλας που πριν λίγα χρόνια είχε δολοφονήσει τη μητέρα του στον Δυρό, συνελήφθη μαζί με τον γιο του κι ένα ακόμη άτομο για την απαγωγή και τον ξυλοδαρμό του 17χρονου, ενώ αναζητείται η μητέρα που κατηγορείται για ξυλοδαρμό.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι έξι αλλοδαποί για την υπόθεση απαγωγής - Για κατασκευασμένη ιστορία κάνει λόγο η υπεράσπιση
    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι έξι αλλοδαποί για την υπόθεση απαγωγής - Για κατασκευασμένη ιστορία κάνει λόγο η υπεράσπιση

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν οι έξι αλλοδαποί συλληφθέντες που κατηγορούνται στην υπόθεση απαγωγής σε Καβάσιλα και Ψάρι μετά από μαραθώνια απολογία στον Ανακριτή και Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας. Οι έξι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ληστείας, της αρπαγής και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

    Για πάνω από δέκα ώρες ο Ανακριτής εξέταζε τους μάρτυρες και τους συλληφθέντες. Μετά το πέρας αυτής, Ανακριτής και Εισαγγελέας, τα στοιχεία που συνέλεξαν δεν επαρκούσαν για την κράτηση των έξι αλλοδαπών και αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας τους στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 15η του μήνα.

    Για κατασκευασμένη ιστορία που έγινε αντιληπτή από Ανακριτή και Εισαγγελέα έκανε λόγο μια εκ τον συνηγόρων υπεράσπισης των έξι αλλοδαπών Μαγδαληνή Πλεμμένου η οποία δηλώνει στο ilialive.gr. «Έγινε μια μεγάλη και ενδελεχής εξέταση. Ο Εισαγγελέας είχε καλέσει και τον καταγγέλλοντα, όπου έγινε αντιληπτό ότι δεν ήταν τα πραγματικά περιστατικά αλλά μια κατασκευασμένη δικογραφία. Τα πράγματα δεν είχαν γίνει όπως υποστήριζε ο καταγγέλλων, ο οποίος μπορούμε να πούμε πως «ελέγχει» πολλούς εργάτες στην περιοχή. Υπήρξε μια λογομαχία για εργασιακούς λόγους και τίποτα άλλο. Οι έξι αλλοδαποί μετά πήγαν στο σπίτι τους και δεν έχουν καμία σχέση με ότι τους κατηγορούν. Κατασκευάστηκε η κατηγορία προκειμένου να μπλέξουν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό έγινε αντιληπτό από Ανακριτή και Εισαγγελέα και αφέθησαν ελεύθεροι».

  • Αμαλιάδα: Σήμερα ξανά στον Ανακριτή οι Πακιστανοί απαγωγείς
    Αμαλιάδα: Σήμερα ξανά στον Ανακριτή οι Πακιστανοί απαγωγείς

    Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας πέρασαν λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Τρίτης, ξανά οι έξι συλληφθέντες απαγωγείς υπήκοοι Πακιστάν.

    Χθες δεν απολογήθηκαν αφού κλήθηκαν να καταθέσουν στον Ανακριτή Αμαλιάδας, μάρτυρες σχετικά με την υπόθεση, οπότε σήμερα οι έξι Πακιστανοί θα απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

    Οι έξι κατηγορούνται πως και με άλλους συνεργούς τους, το πρωί της περασμένης Πέμπτης απήγαγαν σε Καβάσιλα Πηνειού και Ψάρι Βουπρασίας, εφτά υπηκόους Νεπάλ, εργάτες γης, μέσα από τα σπίτια που διέμεναν για να αποσπάσουν χρήματα είτε από τους ίδιους είτε από συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

    Οι πέντε από τους κατηγορούμενους συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στη Μυρσίνη όπου και διέμεναν, ενώ ο έκτος στο σπίτι όπου κρατούνταν οι υπήκοοι Νεπάλ, λίγη ώρα μετά την απελευθέρωση των έξι εκ των εφτά απαχθέντων.

    Οι απαχθέντες ενημέρωσαν τις Αρχές και κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του έβδομου απαχθέντα και του έκτου απαγωγέα.

    Για την αντιμετώπιση της υπόθεσης κινητοποιήθηκαν δυνάμεις αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας και των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού και Βουπρασίας.

    Pakistanoi anakritis2 2

    Pakistanoi anakritis2 3

  • Αμαλιάδα: Στον Ανακριτή οι έξι Πακιστανοί απαγωγείς
    Αμαλιάδα: Στον Ανακριτή οι έξι Πακιστανοί απαγωγείς

    Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας πέρασαν λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Δευτέρας οι έξι συλληφθέντες απαγωγείς υπήκοοι Πακιστάν.

    Οι έξι κατηγορούνται πως και με άλλους συνεργούς τους, το πρωί της περασμένης Πέμπτης απήγαγαν σε Καβάσιλα Πηνειού και Ψάρι Βουπρασίας, εφτά υπηκόους Νεπάλ, εργάτες γης, μέσα από τα σπίτια που διέμεναν για να αποσπάσουν χρήματα είτε από τους ίδιους είτε από συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

    Οι πέντε από τους κατηγορούμενους συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στη Μυρσίνη όπου και διέμεναν, ενώ ο έκτος στο σπίτι όπου κρατούνταν οι υπήκοοι Νεπάλ, λίγη ώρα μετά την απελευθέρωση των έξι εκ των εφτά απαχθέντων.

    Οι απαχθέντες ενημέρωσαν τις Αρχές και κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του έβδομου απαχθέντα και του έκτου απαγωγέα.

    Για την αντιμετώπιση της υπόθεσης κινητοποιήθηκαν δυνάμεις αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας και των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού και Βουπρασίας.

    pakistan 3

    pakistan 2

  • Στη Βάρδα εντοπίστηκαν οι εφτά απαχθέντες υπήκοοι Νεπάλ
    Στη Βάρδα εντοπίστηκαν οι εφτά απαχθέντες υπήκοοι Νεπάλ

    Στην περιοχή της Βάρδας εντοπίστηκαν οι εφτά υπήκοοι Νεπάλ που είχαν απαχθεί από σπείρα υπηκόων Πακιστάν για να τους ληστέψουν το πρωί της Πέμπτης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι αλλοδαποί θύματα απαγωγής είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τους Πακιστανούς, οι τρεις σε σπίτι στα Καβάσιλα και οι υπόλοιποι τέσσερις σε σπίτι στο Ψάρι Βάρδας.

    Οι πέντε από τους εμπλεκόμενους δράστες συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι απαχθέντες εντοπίστηκαν κοντά στο Ψάρι Βάρδας και είχαν απελευθερωθεί από τους απαγωγείς τους.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για οικονομική εκμετάλλευση των θυμάτων από τους Πακιστανούς.

    Περισσότερα σε λίγο...

  • Ηλεία: Εφτά απαγωγές και δύο ληστείες με μπαλτάδες σε βάρος αλλοδαπών σε Ψάρι και Καβάσιλα
    Ηλεία: Εφτά απαγωγές και δύο ληστείες με μπαλτάδες σε βάρος αλλοδαπών σε Ψάρι και Καβάσιλα

    Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί άνδρες για ληστεία αρπαγή και παράβαση του νόμου για τα όπλα - Οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους που αναζητούνται απήγαγαν και λήστεψαν επτά αλλοδαπούς άνδρες

    Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, πέντε αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Πακιστάν σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού και Βουπρασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία, αρπαγή και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

    Ειδικότερα, οι πέντε συλληφθέντες ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους που αναζητούνται, στις 08-02-2024 το πρωί, σε περιοχές της Ηλείας, φέροντας αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια και μπαλτάδες), κατηγορούνται ότι:

    Εισήλθαν σε μονοκατοικία στα Καβάσιλα Ηλείας, όπου διαμένουν αλλοδαποί και με την απειλή των μαχαιριών και μπαλτάδων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον με την άσκηση σωματικής βίας απήγαγαν τρεις αλλοδαπούς άνδρες, υπηκόους Νεπάλ

    Εισήλθαν σε κατοικία στο Ψάρι Ηλείας, όπου διαμένουν αλλοδαποί και με την απειλή των μαχαιριών και μπαλτάδων αφαίρεσαν 12.680 ευρώ και κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον με την άσκηση σωματικής βίας απήγαγαν ακόμη τέσσερις αλλοδαπούς άνδρες, επίσης υπηκόους Νεπάλ.

    Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και από πληροφορίες, που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι πεντε κατηγορούμενοι στην Μυρσίνη Ηλείας και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήσαν για την διάπραξη των ληστειών και αρπαγών.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των επτά απαχθέντων αλλοδαπών ανδρών.

    apagogi 2Το σπίτι που έγινε η απαγωγή των τριών υπηκόων Νεπάλ, στα Καβάσιλα.

  • Καρδίτσα: Καταζητούμενος για φόνο απήγαγε το 20 μηνών παιδί του με απειλή μαχαιριού
    Καρδίτσα: Καταζητούμενος για φόνο απήγαγε το 20 μηνών παιδί του με απειλή μαχαιριού

    Αίσιο τέλος είχε η απόπειρα απαγωγής ενός βρέφους 20 μηνών από τον ίδιο του τον πατέρα, ο οποίος καταζητείται για φόνο, στους Σοφάδες Καρδίτσας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, 32χρονη Ρομά κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ότι ο 41χρονος πρώην σύζυγός της, με τον οποίο έχουν αποκτήσει 6 παιδιά, πήγε στο σπίτι της και, με την απειλή μαχαιριού, άρπαξε τον μικρότερο γιο τους, 20 μηνών και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Καρδίτσα: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

    Αμέσως εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό, με τους αστυνομικούς να καταφέρνουν να εντοπίσουν τον 41χρονο, στις 2.30 τα ξημερώματα, να κινείται πεζός. Στη θέα των αστυνομικών, ο δράστης άφησε το βρέφος στο οδόστρωμα και τράπηκε σε φυγή.

    Το παιδί παραδόθηκε στη μητέρα του υγιές, ενώ η αστυνομία συνεχίζει την επιχείρηση αναζήτησης του δράστη, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο