Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 13:58

Θεοδωρικάκος: Εκτάκτως στη ΓΑΔΑ για τις υποθέσεις της Ανδραβίδας και της απαγωγής Κυπαρίσση

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ενημερώθηκε για τις εγκληματικές υποθέσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε εκτάκτως σήμερα Σάββατο τη ΓΑΔΑ για να ενημερωθεί για τις υποθέσεις της Ανδραβίδας και της αρπαγής του επιχειρηματία Κυπαρίσση.

Συγεκριμένα, ο υπουργός μετέβη προ ολίγου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες για τις σοβαρές υποθέσεις εγκληματικότητας, που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για την απαγωγή του 40χρονου επιχειρηματία και το τετραπλό φονικό της οικογένειας στην Ανδραβίδα.
Πηγή: protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 15:19

Σχετικά Άρθρα

  • Όλα τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και στον τουρισμό
    Όλα τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και στον τουρισμό

    Φορολογικά κίνητρα για εξαγορές και συγχωνεύσεις και Golden Visa για επενδύσεις €250.000 σε start-up επιχειρήσεις από 1η Ιανουαρίου του 2025 ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, στη διυπουργική συνέντευξη για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας.

    «Κεντρικός στόχος η σύγκλιση εισοδημάτων με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η μείωση κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η διαμόρφωση και η υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα μας, σε συνέχεια των μεταρρυθμίσεων που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση», δήλωσε αρχικά ο υπουργός.

    Όπως γνωστοποίησε, βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις δράσεις, κάνοντας λόγο για άμεση χρηματοδότηση βιοτικών επενδύσεων στον βιομηχανικό τομέα με 170 εκατομμύρια ευρώ, ψηφιοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 85 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και για πρόγραμμα δημιουργίας πράσινων πιλοτικών βιομηχανικών πάρκων χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Επίσης, ανακοίνωσε αυξημένα φορολογικά κίνητρα για εξαγορές και συγχωνεύσεις για έρευνα και ανάπτυξη συνολικού κόστους 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι θα δίνεται Golden Visa και για επενδύσεις 250.000 ευρώ σε start-up επιεχειρήσεις από 1-1-2025.

    Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Μιχάλης Αργυρού, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από την οικονομία της ΕΕ και αυτό αντανακλάται σε αύξηση των εισοδημάτων που είναι μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό.

    Ο κ. Αργυρού είπε πως η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι διατηρήσιμη, γιατί σε αντίθεση με το παρελθόν, στηρίζεται όλο και περισσότερο στις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

    Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα επαναβιομηχανοποιείται, καθώς η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται κόντρα σε ό,τι συμβαίνει στην ΕΕ, με την αύξησή της να είναι η πέμπτη μεγαλύτερη στην ΕΕ από το 2021.

    Αυξάνεται το πρόγραμμα Ηρακλής κατά 1 δισ. ευρώ

    Συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 900 εκατ. ευρώ για το 2024 θα καταθέσει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμένου να ενισχυθεί το ΠΔΕ και να ανέλθει στα 13,1 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα προέλθει από δύο πηγές, την ανάπτυξη της οικονομίας (2η ταχύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Αυτό ανέφερε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, στη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

    Παράλληλα, ο υπουργός έκανε αναφορά σε τέσσερα σημεία για μια σύγχρονη και ανθεκτική στην κρίση οικονομία:

    1. Υγιές τραπεζικό σύστημα. Ολοκληρώθηκε η αποεπένδυση σε Eurobank, Alpha και Πειραιώς και προχωρά στην Εθνική Τράπεζα. Δημιουργήθηκε ο 5ος πυλώνας με τη συγχώνευση Τράπεζας Αττικής και Παγκρήτιας. Τα «κόκκινα» δάνεια με τη συμβολή του προγράμματος «Ηρακλής» μειώθηκαν από 40% τον Ιούλιο 2019 σε 7,5% τον Μάρτιο 2024. Συνολικά σε τράπεζες και services περιορίστηκαν από 92 δισ. ευρώ το 2020- 2021 σε 69 δισ. ευρώ το 2023. Το πρόγραμμα «Ηρακλής» θα αυξηθεί κατά 1 δισ. ευρώ, σε συνεργασία με ΕΕ, προκειμένου τα «κόκκινα» δάνεια να βρεθούν στον μέσο όρο της ΕΕ.

    2. Φορολογικά κίνητρα για δαπάνες έρευνας. Εισάγονται νέες περιπτώσεις χορήγησης προσαυξημένων ποσοστών επιχορήγησης ύψους 250- 315% (από 200%) για επιστημονική και τεχνολογική έρευνα και 250% για συνεργασία start ups. Η αύξηση των ορίων στην start up visa σημαίνει ότι οι επενδύσεις δεν σημαίνουν μόνον ακίνητα, αλλά σημαίνουν και καινοτομία.

    Νέα δράση του ΕΣΠΑ 350 εκατ. ευρώ για συγχωνεύσεις και χρηματοδότηση του 50% του κόστους επενδύσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Περαιτέρω επιχορήγηση 10% για επιχειρήσεις που αποτελούν προϊόν συγχώνευσης.

    Θα υπάρξει Patent Fund από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τη χρηματοδότηση διεθνούς πατέντας και την ανάπτυξη Minimum Viable Patent.

    3. Δημιουργία του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου με αρχικό κεφάλαιο 300 εκατ. ευρώ. Η Black Rock θα εισηγηθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου την κατάλληλη εταιρική δομή και οργάνωση.

    4. Ενίσχυση της ανθεκτικότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές, με τον προϋπολογισμό της δράσης να έχει αυξηθεί στα 600 εκατ. ευρώ. Οι νέες πρωτοβουλίες έχουν ως εξής:

    • 20% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για ασφάλιση από φυσικές καταστροφές για ακίνητα αξίας έως 500.000 ευρώ.
    • 10% έκπτωση στα ακίνητα μεγαλύτερης αξίας εφόσον έχουν ασφαλιστεί έως 1/6/2025.
    • Υποχρεωτική ασφάλιση από 1/6/2025 για επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ.
    • Υποχρεωτική ασφάλιση από φυσικές καταστροφές από 1/1/2025 για όλα τα οχήματα ιδιωτικής και επαγγελματικής χρήσης.

    Τι ισχύει για αγρότες και αγροτικό πετρέλαιο

    Οι δικαιούχοι κατ' επάγγελμα αγρότες που θα έχουν από την 1η Ιανουαρίου 2025 μηδενικό συντελεστή ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο υπολογίζονται στους 298.000, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα.

    Τέλος κρουαζιέρας

    Τα έσοδα από τον τουρισμό εκτιμάται ότι θα φτάσουν φέτος τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Η κ. Κεφαλογιάννη ανακοίνωσε την επιβολή κλιμακωτού τέλους για τους επιβάτες κρουαζιέρας, το οποίο θα διαμορφώνεται ανάλογα με το νησί και την τουριστική περίοδο. Παράλληλα, προανήγγειλε την αύξηση του τέλους ανθεκτικότητας που θα ισχύει για βραχυχρόνιες μισθώσεις, ενοικιαζόμενα καταλύματα και ξενοδοχεία. Όσον αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, από την 1η Ιανουαρίου 2025 δεν θα επιτρέπονται νέες εγγραφές στο κέντρο της Αθήνας για τουλάχιστον ένα έτος.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, αναφέρθηκε σε μια «σημαντική αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 900 εκατομμύρια ευρώ για το 2024», επισημαίνοντας ότι μέχρι το 2026 αναμένεται ετήσια αύξηση των επενδυτικών πόρων κατά 10-17%.

    Όπως σημείωσε, «η αύξηση αυτή είναι ρεκόρ για το ΠΔΕ, το οποίο φτάνει πλέον τα 13,1 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά. Σήμερα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 6η θέση στην απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης».

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSI
  • Viral η γυναίκα που χόρεψε ζεϊμπέκικο έξω από τη ΓΑΔΑ για να πει «ευχαριστώ»
    σε Viral
    Viral η γυναίκα που χόρεψε ζεϊμπέκικο έξω από τη ΓΑΔΑ για να πει «ευχαριστώ»

    Η καθηγήτρια χορόυ ανέβασε το βίντεο με αφορμή την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς γιόρταζε ο προστάτης της Άγιος Αρτέμιος

    Παντού στα social media -και ειδικά στο TikTok- είναι τις τελευταίες ημέρες μία χορογράφος από την Αθήνα που θέλησε να πει με τον δικό της τρόπο «ευχαριστώ» στην Ελληνική Αστυνομία.

    Συγκεκριμένα, στις 20 Οκτωβρίου ήταν η Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς γιόρταζε ο προστάτης της Άγιος Αρτέμιος, με τη νεαρή χορεύτρια να πηγαίνει έξω από την ΓΑΔΑ και να χορεύει ζεϊμπέκικο και όπως η ίδια λέει με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ. για την προσφορά της.

    Το βίντεο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα του TikTok και έγινε viral μέσα σε λίγη ώρα. «Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα ευχαριστώ για την προσφορά της στην κοινωνία και την πατρίδα μας!» είπε και ξεκίνησε τον χορό μπροστά από το κτίριο υπό το τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη «Μα Εγώ Είμαι Έλληνας».

    Δείτε το βίντεο:

    @vaniaapost Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας - Ένα ευχαριστώ για την προσφορά της στην κοινωνία και την πατρίδα μας! #zeimpekiko #zeimpekikodance #zeibekiko #zeibekikodance #dance #greek #greekdance #greece #hasapiko #fy #fyp #thessaloniki #athens #athensvibe #cyprus #ζειμπέκικο #ζεϊμπέκικοςχορός #χορός #χασάπικο #θεσσαλονίκη #αθήνα #κύπρος #vaniaapostolidou #viral ♬ πρωτότυπος ήχος - Vania Apostolidou

    Το παράδοξο ωστόσο σε όλο αυτό είναι ότι δεν ήταν «Παγκόσμια Ημέρα για την Αστυνομία», αλλά ότι γιόρταζε ο προστάτης του Σώματος, ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος. Παρά την παρανόηση πάντως, η Βάνια κατάφερε να συγκεντρώσει 24,7 χιλιάδες like, με κάτι περισσότερο από μισό εκατομμύριο προβολές σε λίγα 24ωρα.

    Πάντως η ίδια είναι δημιουργός περιεχομένου τόσο στο TikTok, όσο και στο Instagram ανεβάζοντας συχνά βίντεο από την σχολή στην οποία δουλεύει.

    Πηγή: protothema.gr

  • Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Δύο συλλήψεις ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος
    Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Δύο συλλήψεις ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος

    Σε δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία σημειώθηκε πριν από 2 χρόνια, προχώρησε η αστυνομία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στο Facebook.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι 2 συλληφθέντες εμπλέκονται στην υπόθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν οι φυσικός και ο άμεσος αυτουργός. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το Σάββατο.

    Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου:

    Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει.

    Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

    Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας.

    Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

    Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

    Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης θα καταδικάσει τις διχαστικές και ανατριχιαστικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου;
    Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης θα καταδικάσει τις διχαστικές και ανατριχιαστικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου;

    «Η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο», αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου για τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρούς.

    Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θέλει νεκρούς». Η Πόπη Τσαπανίδου κάνει λόγο για αθλιότητες και συκοφαντίες και ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει τα όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

    «Η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο.

    Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ «θέλει νεκρούς».

    Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να απολογείται που επί των ημερών του η μαφία κάνει κουμάντο στο Υπουργείο του, που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε την 12χρονη στον Κολωνό και η χώρα έχει εκτεθεί διεθνώς για την αστυνομική αυθαιρεσία.

    Και όχι να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με τέτοιες άθλιες συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς αισθάνεστε την παραμικρή ευθύνη απέναντι στους πολίτες, να διασφαλίσετε τον ελάχιστο πολιτικό πολιτισμό στον δρόμο προς τις εκλογές;

    Θα καταδικάσετε εδώ και τώρα τις βαθύτατα διχαστικές, συκοφαντικές και ανατριχιαστικές δηλώσεις του υπουργού σας;»

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ο Δήμαρχος Πηνειού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
    Ο Δήμαρχος Πηνειού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

    Μαρίνος: «Αγωνιζόμαστε να μείνουμε ανθρώπινη πόλη»

    Σημαντικά θέματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών του Δήμου Πηνειού ήταν το θέμα της σημερινής συνάντησης του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

    «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα και σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης. Ο Υπουργός εξέφρασε την απέραντη στήριξή του σε κάθε ενέργεια που υπηρετεί την ασφάλεια των πολιτών. Ως Δήμος, διατηρούμε τα στοιχεία της γειτονιάς και αγωνιζόμαστε ώστε να παραμείνουμε πόλη ανθρώπινη και οικεία στους δημότες της», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πηνειού.

    Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου Δημάρχου κ. Γ. Καραστέργιος και ο υπεύθυνος του Γραφείου Ενημέρωσης του Υπουργείου κ. Γ. Κοντογιάννης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Θεοδωρικάκος: Κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο - «Θα τους πάω μέχρι τέλους, για την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου»
    Θεοδωρικάκος: Κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο - «Θα τους πάω μέχρι τέλους, για την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου»

    Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, για να καταθέσει μήνυση στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του.

    «Η σκευωρία κατέρρευσε από τους ελέγχους. Θα τους πάω μέχρι τέλους, για την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου. Έχει λάμψει η αλήθεια, θα αποκαλυφθούν όλα. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη» είπε ο υπουργός εξερχόμενος.

    Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα, ο απόστρατος αστυνομικός έχει καταγγείλει πως ο Τάκης Θεοδωρικάκος «συγκάλυψε υπόθεση ναρκωτικών» στην οποία έχει εμπλακεί συγγενικό του πρόσωπο.

    Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την υπόθεση, πριν λίγες ώρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε κάνει λόγο για «ψεύδη» και «συκοφαντίες».

    «Δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες για το πρόσωπό μου προήλθαν από Αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται Αξιωματικός, που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα! Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό!», ήταν η σχετική ανακοίνωση του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος είχε προαναγγείλει πως θα κινηθεί νομικά.

    Πηγή: Εthnos.gr
  • ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος κρύβονται για τις σχέσεις ανθρώπων τους στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με τη μαφία
    ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος κρύβονται για τις σχέσεις ανθρώπων τους στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με τη μαφία

    Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για τις συνομιλίες ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας με μέλη της Greek Mafia.

    Στο «στόχαστρό» του βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Τάκη Θεοδωρικάκο με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα» για τις συνομιλίες ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας με νονούς της νύχτας.

    «Οι μόνοι που αισθάνονται την «ασφάλεια» που έταζε προεκλογικά, είναι οι κακοποιοί και η διαφθορά που οργιάζουν ανεξέλεγκτα και μάλιστα με κρατική προστασία» καταγγέλλει η Κουμουνδούρου και θέτει 6 ερωτήματα.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του Βήματος για διασύνδεση ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με νονούς της νύχτας, λαθρεμπόρους και μαφιόζους επιβεβαιώνουν ότι επί Μητσοτάκη οι μόνοι που αισθάνονται την «ασφάλεια» που έταζε προεκλογικά, είναι οι κακοποιοί και η διαφθορά που οργιάζουν ανεξέλεγκτα και μάλιστα με κρατική προστασία.

    Αντί ο κ. Θεοδωρικάκος να εκμεταλλευθεί τη μεγάλη έρευνα που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ για τη Greek Mafia και επίορκους αξιωματικούς για να καθαρίσει τα κυκλώματα κακοποιών, το μόνο που έχει κάνει είναι να κωλυσιεργεί διαδικασίες και να αναβαθμίζει ακόμα και κατηγορούμενους αξιωματικούς.

    Η απροθυμία του σήμερα να απαντήσει σε αμείλικτα ερωτήματα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η αναφορά του σε «κάθαρση» της ΕΛ.ΑΣ με τις κρίσεις που έγιναν, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα:

    1. Γνώριζε για παράνομη δράση αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν και δεν τους έστειλε στη Δικαιοσύνη;

    2. Πώς μιλά για «κάθαρση» όταν αναβαθμίζει κατηγορούμενους;

    3. Γιατί δεν έστειλε την υπόθεση των επίορκων αστυνομικών στον Εισαγγελέα νωρίτερα, αφού τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το Βήμα προέρχονται από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και δεν μπορεί να μην τα γνώριζε;

    4. Γιατί δεν απάντησε εάν ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που αναφέρεται στις αποκαλύψεις ότι σχετίζεται με προστασία σε βενζινάδικα, βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου και συμμετείχε στις αποφάσεις για τις προ ημερών κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ;

    5. Γιατί δεν απάντησε εάν είναι ο διευθυντής του ένας από τους συνομιλητές των μαφιόζων στο ρεπορτάζ του Βήματος;

    6. Γιατί δεν απάντησε εάν υπάρχουν καταγγελίες για τον αξιωματικό που προτείνει για επικεφαλής στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ;»

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Θεοδωρικάκος: Ολική επέκταση του φράχτη στον Έβρο - Θα γίνουν και τα 140 χλμ
    Θεοδωρικάκος: Ολική επέκταση του φράχτη στον Έβρο - Θα γίνουν και τα 140 χλμ

    Τι είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τον φράχτη στον Έβρο - «Η Ελλάδα δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν» τόνισε.

    Για την υλοποίηση του φράχτη στον Έβρο, αλλά και για τις τουρκικές προκλήσεις μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι «είναι οριστική απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί φράχτης 140 χιλιομέτρων στον Έβρο».

    Ειδικότερα, ο υπουργός σημείωσε ότι «στον Έβρο, η Ελληνική αστυνομία με την παρουσία της, απέτρεψε την παράνομη εισβολή στη χώρα, 256.000 παρανόμων μεταναστών» και υπογράμμισε ότι «έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και είναι ευθύνη του υπουργείου προστασίας του πολίτη να το υλοποιήσει, να κατασκευαστεί ο φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία», επισημαίνοντας ότι «είναι ένα συνολικό μήκος 140 χιλιόμετρα».

    «Η άμεση απόφαση που υπάρχει είναι η κατασκευή των πρώτων 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, για το οποίο το υπουργείο προστασίας του πολίτη, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει ολοκληρώσει τη μελέτη και περιμένουμε την τυπική έγκριση του Υπ. Οικονομικών για να κάνουμε έναν γρήγορο και άμεσο διαγωνισμό», ανέφερε επιπλέον ο κ. Θεοδωρικάκος.

    «Κανείς δεν μπορεί να απειλήσει ούτε ένα χιλιοστό ελληνικής γης, αέρα και θάλασσας»

    Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε επιπλέον στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, σημειώνοντας ότι «είναι φανερό ότι οι δυσκολίες του Ερντογάν καθορίζουν τις πολιτικές κινήσεις του και τις διαρκείς προκλητικές ιαχές με τις οποίες πιστεύουν ότι μπορούν να επηρεάσου τις σχέσεις μας», ενώ διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν».

    «Απορρίπτει με ψυχραιμία και απόλυτη αποφασιστικότητα τις προκλήσεις. Η τουρκική ηγεσία γνωρίζει ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η πατρίδα μας έχει ενισχυθεί στρατηγικά, στρατιωτικά, είναι αξιοσέβαστη και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να απειλήσει ούτε ένα χιλιοστό ελληνικής γης, αέρα ή θάλασσας», τόνισε επιπλέον ο υπουργός ΠΡΟΠΟ και συμπλήρωσε ότι «όπου και αν πάνε τις προκλήσεις τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να κάνουν το παραμικρό».

    Τη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Γαύδο ο κ. Θεοδωρικάκος τη χαρακτήρισε ως «μέρα υψηλού συμβολισμού», καθώς όπως είπε «έδειξε την ηρεμία και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, έδειξε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας των Ελλήνων, το οποίο πιστεύω έχουν πάρει οι Τούρκοι, έχουν ενοχληθεί και για αυτό λένε αυτές τις ανοησίες».

    «Η Ελλάδα κινείται με σύνεση και αποφασιστικότητα. Ασφαλώς όταν υπάρχουν προκλητικές ενέργειες δεν μένουν αναπάντητες. Αλλά υποδείξεις δεν πρόκειται να δεχθούμε από κανέναν για το με ποιόν τρόπο θα κινηθούμε, γιατί η Ελλάδα κινείται πάντα στο πλαίσιο του Διεθνούς δικαίου», είπε τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκλογές και το πότε θα γίνουν, τόνισε ότι μόνο ο πρωθυπουργός γνωρίζει.

    Πηγή: iEidiseis.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch