Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 14:22

Κιλκίς: Χαρτογράφησαν λαϊκές αγορές για να ψωνίζουν με πλαστά 50ευρα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Είχαν βάλει στο στόχαστρο... 79 λαϊκές αγορές της Μακεδονίας - Βρήκαν 20 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ

Είχαν φτιάξει μέχρι και χάρτη με τις ημέρες και τα σημεία όπου στήνονταν συνολικά... 79 λαϊκές αγορές σε διάφορες πόλεις της κεντρικής Μακεδονίας δυο παραχαράκτες, οι οποίοι έκαναν αγορές πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα περισσότερα με τον ίδιο σειριακό αριθμό!

Οι δράστες, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Παιονίας σε μια περιοχή του Κιλκίς, όπου νωρίτερα είχαν ψωνίσει προϊόντα μικρής αξίας από μια λαϊκή αγορά και ένα κατάστημα, χρησιμοποιώντας τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ! Εκτός από τα κίβδηλα χαρτονομίσματα, τα οποία παρέδωσαν οι έμποροι που εξαπατήθηκαν, στην κατοχή των παραχαρακτών βρέθηκαν άλλα 20 εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 340 ευρώ από τα ρέστα, ενώ κατασχέθηκαν και τα προϊόντα που αγόρασαν.

Από τις χειρόγραφες σημειώσεις με τις ημέρες λαϊκών αγορών που βρέθηκαν πάνω τους, διαπιστώθηκε ότι στις 28 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου οι δράστες έκαναν αγορές με άλλα τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε καταστήματα και επιχειρήσεις στο Κιλκίς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ο οποίος τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 13:00

Σχετικά Άρθρα

  • Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς - Ι.Χ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό
    Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς - Ι.Χ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό

    Tραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος οδηγός ΙΧ, στο τροχαίο που έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο 529ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Ευζώνων, στο ύψος του χωριού Άσπρος Κιλκίς.

    Το ΙΧ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας.

    Πηγή: cnn.gr

  • Γρεβενά: Βρέθηκαν στην κατοχή 22χρονου πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 15.000 ευρώ
    Γρεβενά: Βρέθηκαν στην κατοχή 22χρονου πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 15.000 ευρώ

    Ογδόντα πέντε πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής χρηματικής αξίας δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ, μια μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μία σιδερογροθιά βρέθηκαν στην κατοχή ενός 22χρονου, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του, στην πόλη των Γρεβενών.

    Ο άνδρας συνελήφθη για παραχάραξη νομίσματος, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και περί όπλων.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μάχη με τις φλόγες σε Χανιά και Κιλκίς: Ισχυρές δυνάμεις και εκκενώσεις από το 112 - Η εικόνα από όλα τα πύρινα μέτωπα
    Μάχη με τις φλόγες σε Χανιά και Κιλκίς: Ισχυρές δυνάμεις και εκκενώσεις από το 112 - Η εικόνα από όλα τα πύρινα μέτωπα

    Σε συναγερμό για τις φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε Χανιά, Ζάκυνθο, Κιλκίς και Καβάλα. Ισχυρές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το 112 που έχει στείλει μπαράζ μηνυμάτων για εκκενώσεις.

    Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στα Χανιά

    Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο χωριό Αγριλές Σελίνου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

    Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η εικόνα παραμένει ανησυχητική, με τις δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 88 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, 28 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

    Εκκενώσεις από το 112

    Νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση στους οικισμούς Αγριλές και Λιβάδα και απομάκρυνση προς Ροδοβάνι.

    Δείτε βίντεο

    Μέτωπο στο Κιλκίς

    Πυκνή δασική έκταση κατακαίει η πυρκαγιά, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ξέσπασε γύρω στις 1:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουλίου, στην περιοχή Κορώνα του Δήμου Παιονίας, στο Κιλκίς.

    Από την πυρκαγιά αυτήν τη στιγμή και με βάση τη φορά των ανέμων δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

    Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    Καλύτερη εικόνα στην Καβάλα

    Την ίδια ώρα καλύτερη εικόνα με διάσπαρτες εστίες εμφανίζει και η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί σε δασική έκταση στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

    Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

    Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Ζάκυνθο

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης για φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φιολίτης της Ζακύνθου.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 4 αεροσκάφη. Το μέτωπο έχει οριοθετηθεί.

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Πύργος: Επιστρέφει στην πλ. Μίκη Θεοδωράκη (Νικάκη) η λαϊκή αγορά του Σαββάτου
    Πύργος: Επιστρέφει στην πλ. Μίκη Θεοδωράκη (Νικάκη) η λαϊκή αγορά του Σαββάτου

    Η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου ΑΕ ΟΤΑ ανακοινώνει την επαναφορά της λαϊκής αγοράς στην περιοχή της πλατείας Νικάκη το προσεχές Σάββατο 20/7/2024, μετά την προσωρινή αναβολή της το προηγούμενο Σάββατο λόγω των απαραίτητων έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

    Η ΔΕΠΑΕ ΟΤΑ ζητά την κατανόηση των κατοίκων και των επισκεπτών για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Παρ’ όλο που τα έργα συνεχίζονται στην περιοχή, η δημοτική επιχείρηση έχει αναδιαμορφώσει τον χώρο εκτέλεσης της λαϊκής διασφαλίζοντας την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της.

    «Σας προσκαλούμε όλους να επισκεφθείτε τη λαϊκή αγορά και να απολαύσετε τα φρέσκα προϊόντα και τις μοναδικές προσφορές των τοπικών παραγωγών μας.

    Η στήριξη της τοπικής μας αγοράς συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της κοινότητάς μας!» τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Το ισχύον πρόγραμμα των αγορών έχει αναπροσαρμοστεί και αναρτηθεί στην σελίδα της επιχείρησης.

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 26210 25650.

  • Δήμος Πύργου: Το πρόγραμμα των Λαϊκών Αγορών
    Δήμος Πύργου: Το πρόγραμμα των Λαϊκών Αγορών

    laiki dimos ioul

  • Συνελήφθη για απόπειρα απάτης με λάδι αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης
    Συνελήφθη για απόπειρα απάτης με λάδι αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης

    Αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης λάδι σε 21 δοχεία τα οποία έφεραν την επιγραφή «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» ή «Ελαιόλαδο» μετέφερε άντρας ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή του Κιλκίς.

    Ο άντρας εντοπίστηκε χτες από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας,να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 δοχεία που περιείχαν 215 λίτρα λαδιού για τα οποία δεν κατείχε πιστοποιητικά έγγραφα γνησιότητας και παραγωγού, καθώς και σχετικά παραστατικά ή τιμολόγια αγοράς.

    Ο άντρας συνελήφθη για απόπειρα απάτης και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων. Το λάδι καθώς και το όχημα κι ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του κατασχέθηκαν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Φωτιές σε Λάρισα, Λιβαδειά, Λαγκαδά, Βόλβη, Πέλλα και Κιλκίς: Μάχη με τις φλόγες και SMS από το 112
    Φωτιές σε Λάρισα, Λιβαδειά, Λαγκαδά, Βόλβη, Πέλλα και Κιλκίς: Μάχη με τις φλόγες και SMS από το 112

    Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία καθώς έχουν ξεσπάσει φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας, με κατοίκους να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για εκκένωση οικισμών από το 112.

    Φωτιά στη Λάρισα - 112 στον Άγιο Θωμά

    Αρχικά, συναγερμός σήμανε στη Λάρισα για φωτιά στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά.

    Σύμφωνα με το larissanet, ξεκίνησαν σε χώρο παραπλεύρως του ΤΕΙ Λάρισας με τη φωτιά να περνάει τον δρόμο και να φτάνει στην πλευρά των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά. Ήδη στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έντρομοι κάτοικοι ανησυχούν για τις οικείες τους.

    Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα έχει σταλεί μήνυμα από το 112 ώστε οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά να απομακρυνθούν προς την πόλη της Λάρισας.

    112 στο Κιλκίς και την Πέλλα

    Πυρκαγιά καίει και στο Κιλκίς, όπου επίσης οι πολίτες έλαβα μήνυμα από το 112 προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα, λόγω της φωτιάς που καίει στο Χέρσο. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

    Αντίστοιχα, και στον δήμο Βόλβης η φωτιά καίει αγροτική έκταση κοντά στη Νέα Απολλωνία και στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ, με 15 οχήματα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν μπει και εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

    Στην Πέλλα οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Μάλιστα εστάλη και SMS από το 112 στους κατοίκους της περιοχής.

    Φωτιά στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

    Νέα φωτιά ξέσπασε στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, σε χαμηλή βλάστηση.

    Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν, 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 5 αεροσκάφη.

    Φωτιά στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

    Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και για φωτιά στη Θεσσαλονίκη. Οι φλόγες ξέσπασαν έξω από τα Βασιλικά και αυτή την ώρα σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καίγονται ξερά χόρτα, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

    Σημειώνεται ότι στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτες επιχειρήσεις και κατοικίες.

    Φωτιά στη Λιβαδειά

    Φωτιά καίει από το μεσημέρι της Παρασκευής και στο Ακόντιο όρος στη Λιβαδειά.

    Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

    Φωτιά Λιβαδειά
    Φωτιά Λιβαδειά

    Υπάρχει φόβος επέκτασης της φωτιάς στην κοινότητα Διονύσου του δήμου Ορχομενού, σύμφωνα με το tvstar.gr

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Κιλκίς: Ελεύθερος υπό όρους ο κτηνοτρόφος που σκότωσε 45χρονο – Τι υποστήριξε
     Κιλκίς: Ελεύθερος υπό όρους ο κτηνοτρόφος που σκότωσε 45χρονο – Τι υποστήριξε

    Ο δικηγόρος του 54χρονου κτηνοτρόφου, δράστη του φονικού στο Κιλκίς, αλλά και ο ίδιος ο κτηνοτρόφος μίλησαν στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την υπόθεση.

    Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 54χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο, που μαζί με άλλα τρία άτομα προσπάθησαν να εισβάλουν στην κτηνοτροφική του μονάδα στις Μουριές Κιλκίς. Προφυλακίστηκε ο 38χρονος, που συμμετείχε και κατηγορείται για απόπειρα ληστείας.

    Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο ανήλικοι, οι οποίοι ήταν μαζί με τον 45χρονο που σκοτώθηκε και τον 38χρονο, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα κτηνοτροφικής μονάδας.

    «Μου φώναζαν: θα σε σκοτώσουμε, ‘δεν θα βγεις ζωντανός από εδώ μέσα, φέρε μας τα λεφτά σου», υποστηρίζει ο κτηνοτρόφος

    Ο δράστης του γονικού υποστήριξε πως φοβόταν για τη ζωή του και βρισκόταν σε άμυνα. Ωστόσο οι 3 φίλοι του θύματος υποστηρίζουν πως κτηνοτρόφος είχε θωπεύσει στο παρελθόν έναν εκ των ανηλίκων και μάλιστα ζήτησε να κάνει το ίδιο στην αδελφή του.

    «Από την ταραχή μου παραπάτησα και εκπυρσοκρότησε το όπλο»

    «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την έκβαση της υπόθεσης», είπε ο 54χρονος κτηνοτρόφος μιλώντας στο MEGA («Χαμογέλα και Πάλι»).

    «Τα όσα υποστήριζα από την αρχή ήταν αλήθεια και έγιναν δεκτά από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα. Οι 4 Γεωργιανοί άρχισαν να χτυπούν την πόρτα με έναν πυροσβεστήρα και με μία σιδερένια σκάλα. Όταν έσπασαν τα τζάμια, έπεσαν θραύσματα το πρόσωπό μου και τα μάτια μου. Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα ότι θα μπουν μέσα και θα με σκοτώσουν. Με απειλούσαν συνεχώς με υβριστικές φράσεις. Μου φώναζαν: θα με σκοτώσουμε, δεν θα βγεις ζωντανός από εδώ μέσα, φέρε μας τα λεφτά σου. Τότε, πήρα το όπλο. Όμως, από την ταραχή μου παραπάτησα και εκπυρσοκρότησε», είπε ο 54χρονος δράστης του φονικού.

    Ο δικηγόρος του 54χρονου κτηνοτρόφου, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ανέφερε:

    «Αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Είναι μία πολύ τίμια και συνάμα γενναία διάταξη της κυρίας ανακρίτριας Πρωτοδικών Κιλκίς και του κυρίου εισαγγελέως Πρωτοδικών επίσης. Ο 54χρονος χάρηκε, όπως ήταν λογικό.

    Του εξήγησα πως έχει η κατάσταση ούτως ή άλλως σε αυτές τις υποθέσεις και ο ίδιος φάνηκε να καταλαβαίνει ότι υπήρχαν όλες οι πιθανότητες και να παραμείνει εντός της φυλακής αλλά και να βγει εκτός όπως και έγινε. (Οι κατηγορίες για ασέλγεια) Προφανώς και καταρρίφθηκαν, εφόσον ήταν μυθεύματα. Δεν αποδεικνυόταν από κανένα έγγραφο ούτε μαρτυρία πραγματική. Ήταν ένα τέχνασμα το οποίο χρησιμοποιήσαν ούτως ώστε να δικαιολογήσουν τις αποτρόπαιες πράξεις τους και της απρόκλητης επίθεσής τους εναντίον του εντολέως μου».

    Πηγή: in.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο