Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 13:29

Χτύπησε ξανά στην Ορεστιάδα ο «μαϊμού» στρατιωτικός που πουλάει έρωτα μέσω facebook για να εξαπατά γυναίκες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Κατάφερε να την πείσει να καταθέσει τμηματικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή μέσω εμβασμάτων το συνολικό ποσό των 69.500 ευρώ

Άλλη μια γυναίκα στην Ορεστιάδα, η δεύτερη μέχρι στιγμής, αποκαλύφθηκε ότι είχε πιαστεί στα δίχτυα ενός αγνώστου που επικοινωνούσε μαζί της επί τρεις μήνες παριστάνοντας τον στρατιωτικό που διαμένει στο εξωτερικό και «πουλώντας» της έρωτα με τη μέθοδο του «love scamming» ή «romance scamming»!

Στο διάστημα αυτό, μέσα από τις συνομιλίες τους σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονική εφαρμογή, κατάφερε να την πείσει να καταθέσει τμηματικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή μέσω εμβασμάτων το συνολικό ποσό των 69.500 ευρώ! Όταν πια η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι την εξαπατούσε, υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστου στην Ασφάλεια Ορεστιάδας. Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν σε ποια χώρα βρίσκονται οι λογαριασμοί που κατατέθηκαν τα χρήματα και ποιος είναι ο δικαιούχος.

Πρόσφατα, μια άλλη γυναίκα από την Ορεστιάδα είχε καταγγείλει ότι συνομιλούσε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με έναν άγνωστό της άνδρα που ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνοαμερικανός λοχίας που βρίσκεται με τη μονάδα του στρατού των ΗΠΑ στην Κένυα, ότι ήθελε να παραιτηθεί για να μην συμμετάσχει σε μία επικίνδυνη αποστολή κι ότι χρειαζόταν 3.000 ευρώ, τα οποία του έστειλε. Στη συνέχεια, του έστειλε άλλα 11.000 ευρώ πιστεύοντας ότι θα βγάλει εισιτήρια για να έρθει στην Ελλάδα και να την συναντήσει! Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που κατατέθηκαν τα χρήματα βρίσκονται στην Αφρική.

Στις 24 Μαρτίου, αστυνομικοί του Τμήματος Ηράκλειας Σερρών εξιχνίασαν οκτώ τέτοιες περιπτώσεις απάτης με τη μέθοδο του «love scamming», που διέπραξαν τα δύο τελευταία χρόνια δύο Ελληνίδες ηλικίας 67 και 48, δυο Νιγηριανοί 41 και 44 χρόνων και ένας Τούρκος στους νομούς Σερρών, Ημαθίας, Αχαΐας, Πέλλας, Αττικής και Θεσσαλονίκης, με συνολική λεία σχεδόν 170.000 ευρώ. Όμως, ο «ιθύνων νους» δεν έχει ταυτοποιηθεί από την έρευνα.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 11:26

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Έπιασαν στα πράσα Βούλγαρο απατεώνα - Η ψυχραιμία του υποψήφιου θύματος οδήγησε στη σύλληψη - Κι όμως αφέθηκε ελεύθερος
    Πύργος: Έπιασαν στα πράσα Βούλγαρο απατεώνα - Η ψυχραιμία του υποψήφιου θύματος οδήγησε στη σύλληψη - Κι όμως αφέθηκε ελεύθερος

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Η ψυχραιμία μιας γυναίκας - υποψηφίου θύματος απατεώνα στο Λαμπέτι - οδήγησε στο να στηθεί επιχείρηση από τους έμπειρους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Στην εφαρμογή του νόμου όμως το αποτέλεσμα έφερε απογοήτευση, καθώς ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος και διατάχθηκε προκαταρτική έρευνα από την Εισαγγελία Ηλείας.

    Ο λόγος για έναν Βούλγαρο, μέλος σπείρας απατεώνων με εμπλοκή σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, τέσσερις τετελεσμένες και μια απόπειρα.

    Πως συνελήφθη

    Συνεργοί του δράστη επικοινώνησαν με γυναίκα στο Λαμπέτι Πύργου παριστάνοντας από τη μια την κόρη που έχει εμπλοκή σε τροχαί και έπειτα τον αστυνομικό που ζητούσε χρήματα για να μην μπλέξει η κόρη. Η γυναίκα αντιλήφθηκε άμεσα πως πρόκειται για απατεώνες και προσπάθησε να τους παγιδεύσει. Έτσι έκλεισε ραντεβού για να παραδώσει τα χρήματα και παράλληλα ενημέρωσε την Ασφάλεια Πύργου. Μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν με διακριτική παρουσία στο σημείο του ραντεβού και συνέλαβαν το Βούλγαρο.

    Από την προανάκριση προέκυψε πως ο δράστης συνεργάζεται με άλλους ομοεθνείς του για την διάπραξη απατών μέσω τηλεφώνου, ενώ είναι ο ίδιος “εισπράκτορας” με άλλες τέσσερις τετελεσμένες υποθέσεις.

    Οι απάτες

    Δύο στον Πύργο πριν λίγες ημέρες, όπου στη μια είχαν πάρει 25.000 ευρώ σε χρήματα και χρυσαφικά από μια ηλικιωμένη και στην δεύτερη από άλλη ηλικιωμένη το ποσό των 2500 ευρώ.

    Η ίδια σπείρα είχες “χτυπήσε” σε Πάτρα και Κάτω Αχαγιά στην Αχαΐα, όπου στην πρώτη περίπτωση με το σενάριο του τροχαίου, του γιατρού και της χειρουργικής επέμβασης ζήτησαν 85.000 ευρώ και τελικά πήραν 10.000 ευρώ σε μετρητά και 9.000 σε λίρες.
    Στην δεύτερη περίπτωση στην Κάτω Αχαγιά οι δράστες ζήτησαν με το ίδιο σενάριο 58.000 ευρώ και τελικά πήραν το ποσό των 2500 ευρώ.

    Συνολικά οι δράστες προσδοκούσαν να πάρουν 250000 ευρώ από τις παραπάνω πέντε υποθέσεις και τελικά κατάφεραν να αποσπάσουν 49.000 ευρώ.

  • Απίστευτη απάτη στην Πάτρα: Επιτήδειοι άρπαξαν κοσμήματα από ηλικιωμένη ισχυριζόμενοι πως είναι ραδιενεργά
    Απίστευτη απάτη στην Πάτρα: Επιτήδειοι άρπαξαν κοσμήματα από ηλικιωμένη ισχυριζόμενοι πως είναι ραδιενεργά

    Μια απίστευτη απάτη με κοσμήματα έστησαν επιτήδειοι σε μια γυναίκα στην Πάτρα.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του OPEN, όλα ξεκίνησαν όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι λογιστής και της εξήγησε ότι δικαιούται κάποιο επίδομα. Αρχικά απέκτησε πρόσβαση στους κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμούς και της απέσπασε 280 ευρώ.

    Της απέσπασαν κοσμήματα στην Πάτρα με την πρόφαση ότι είναι... ραδιενεργά

    Παράλληλα, ο υποτιθέμενος λογιστής, μιλώντας με την ηλικιωμένη γυναίκα και με την πρόφαση ότι τα κοσμήματα που έχουν στο σπίτι της έχουν ραδιενέργεια, την έπεισε να τα δώσουν σε δυο συνεργούς, οι οποίοι έφτασαν στο σπίτι. Η αξία των κοσμημάτων ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

    Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να φτάσει στους τρεις δράστες της απάτης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Ορεστιάδα: Έκαψε το σπίτι του μετά από καυγά με τη γυναίκα του
    Ορεστιάδα: Έκαψε το σπίτι του μετά από καυγά με τη γυναίκα του

    Φωτιά στο σπίτι του έβαλε ένας άνδρας στον οικισμό Καβύλη της Ορεστιάδας μετά από καβγά με τη σύζυγό του.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/10) το ζευγάρι είχε έντονο διαπληκτισμό, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στη συνέχεια ο άνδρας επιτέθηκε στη σύζυγό του την ώρα που τα παιδιά τους κοιμόντουσαν και κατελήφθη από αμόκ κι έβαλε φωτιά στο σπίτι, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

    Καταστράφηκε το σπίτι - Δίωξη στον δράστη

    Το ζευγάρι με τα παιδιά τους κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το σπίτι και να μην εγκλωβιστούν από τις φλόγες. Άμεσα έφτασαν στο σημείο και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του σπιτιού καταστράφηκε και δεν είναι πλέον κατοικήσιμο.

    Ο δράστης αφού προσήχθη για προανάκριση στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, που του άσκησε δίωξη για εμπρησμό και ενδοοικογενειακή βία.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • 10.000 ευρώ εάν εγκατασταθείτε σε αυτές τις περιοχές: Το πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής
    10.000 ευρώ εάν εγκατασταθείτε σε αυτές τις περιοχές: Το πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής

    Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών που θέλουν να εγκατασταθούν στον κεντρικό και βόρειο Έβρο.

    Πρόγραμμα ενίσχυσης μέχρι και 10.000 ευρώ για 1.000 ωφελούμενους που θα θελήσουν να εγκατασταθούν στους δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδος και Διδυμοτείχου εξήγγειλε από τον Έβρο, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

    Η υπουργός, η οποία συμμετείχε στο υπουργικό κλιμάκιο που συνόδευσε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην περιοδεία του στον Έβρο, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, κίνητρα για επανακατοίκηση στις περιοχές του βορείου και κεντρικού Έβρου, μειωμένο επιτόκιο δανεισμού των δίτεκνων του νομού Έβρου για το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» και άλλες κοινωνικές παρεμβάσεις.

    Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε η υπουργός, η κυβέρνηση θα υλοποιήσει ένα ανοικτό πρόγραμμα κάλυψης εξόδων εγκατάστασης στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το οποίο θα ενισχύονται έως 10.000 ευρώ 1.000 ωφελούμενοι, οι οποίοι θα μεταφέρουν την κύρια κατοικία τους και θα εγκατασταθούν στους δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδος και Διδυμοτείχου.

    Τι προβλέπει το πρόγραμμα
    1. Ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ, εκ των οποίων 5.000 ευρώ με την εγκατάσταση και 5.000 ευρώ με την παρέλευση ενός έτους παραμονής, εφόσον εγκατασταθεί σε οικισμό με πληθυσμό έως 500 κατοίκους.
    1. Ενίσχυση ύψους 6.000 ευρώ, εκ των οποίων 3.000 ευρώ με την εγκατάσταση και 3.000 ευρώ με την παρέλευση ενός έτους παραμονής, εφόσον εγκατασταθεί σε οικισμό με πληθυσμό άνω των 500 κατοίκων.

    Η επιλογή των δικαιούχων θα βασίζεται στη λογική της μετεγκατάστασης τους στην περιοχή από άλλες περιοχές και στη συσχέτιση με την εργασιακή / επαγγελματική εξέλιξη τους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

    Αναφορικά με την εξίσωση των δίτεκνων με τους τρίτεκνους για το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ», όπως ανακοίνωσε η Σοφία Ζαχαράκη, οι οικογένειες με δυο παιδιά του Νομού Έβρου θα δικαιούνται την επιδότηση του 75% στο συγκεκριμένο στεγαστικό πρόγραμμα, όπως ισχύει και για τους τρίτεκνους/πολύτεκνους.

    Παράλληλα το ΥΚΟΙΣΟ θα προχωρήσει στην υλοποίηση κοινωνικών παρεμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 6,515 εκατ. ευρώ όπως η:

    • Αξιοποίηση ακινήτου στην Ορεστιάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο για τη δημιουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων και ένταξη της δομής στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας (1.500.000 ευρώ)
    • Πλήρη κάλυψη Voucher για τα ΚΔΑΠ της περιοχής (715.000 ευρώ)
    • Ανακαίνιση παιδικών σταθμών και ΚΑΠΗ
    • Επέκταση Προσωπικού Βοηθού σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
    • Επέκταση σχολικών γευμάτων σε όλους τους δήμους του Νομού Έβρου, περιλαμβανομένης και της Σαμοθράκης (προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ)
    • Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Μέγιστο ποσό ενίσχυσης 40.000€ για 2 έτη (20.000 ευρώ ανά έτος). Η χρηματοδότηση θα καλύπτει λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, εργοδοτικές εισφορές, δαπάνες συμβουλευτικής, λογιστικής υποστήριξης (2.500.000 ευρώ).

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα
    Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους «εισπράκτορες» στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν

    Κοντά στην πλήρη εξάρθρωση ενός κυκλώματος απατεώνων που είχαν απλώσει τα “δίχτυα” τους σε διάφορες περιοχές της χώρας βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τη Λάρισα για να συλλάβουν τους δυο “εισπράκτορες”, έναν 55χρονο Έλληνα και μία 52χρονη Ουκρανή.
    Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι της Τετάρτης, τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που παρίστανε τον νοσοκομειακό γιατρό σε μια 77χρονη στη Νεοκαισάρεια και της ζήτησε αρχικά 70.000 ευρώ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η κόρη της, που δήθεν ήταν θύμα τροχαίου ατυχήματος. Η ηλικιωμένη δεν είχε παρά μόνο 250 ευρώ και ο “γιατρός” ζήτησε και τα τιμαλφή της, τα οποία παρέλαβε η Ουκρανή που πήγε στο σπίτι της με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος.

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους “εισπράκτορες” στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν. Από τη προανάκριση εξακριβώθηκε ότι σε άλλες τρεις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού είχαν ζητήσει 170.000 ευρώ από ηλικιωμένες κατοίκους της Σύρου, της Κεφαλλονιάς και της Φλώρινας, αλλά τελικά παρέλαβαν συνολικά 73.300 ευρώ.

    Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο του 55χρονου, ένας σουγιάς και 400 ευρώ και οδηγήθηκε μαζί με την Ουκρανή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων όπου τους ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση συμμορίας και απάτη από κοινού και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξιχνίαση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες απάτες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ένωση Ορεστιάδας: Συμφωνία στα 278 ευρώ/τόνος για 35.000 τόνους σκληρού σιταριού
    Ένωση Ορεστιάδας: Συμφωνία στα 278 ευρώ/τόνος για 35.000 τόνους σκληρού σιταριού

    Διεξήχθη την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου για δεύτερη φορά από τον Α.Σ. Δημητριακών Ορεστιάδας – Η ΕΝΩΣΗ και μέλος της ΕΘΕΑΣ, ο διαγωνισμός για 35.000 τόνους (+/-10%) σκληρό σιτάρι και 2.500 τόνους (+/-10%) μαλακό σιτάρι, εσοδείας 2024, σχεδόν 2,5 μήνες μετά τον πρώτο διαγωνισμό που έλαβε χώρα στα μέσα Ιουλίου, ο οποίος είχε κηρυχθεί άγονος. Στόχος του διαγωνισμού που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον Συνεταιρισμό είναι η επίτευξη της μέγιστης καλύτερης τιμής για τον παραγωγό.

    Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Συνεταιρισμού, κ. Ραλλούση Ραλλούση, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός, μιας και ανέκυψε συμφωνία με την εταιρεία «Μύλοι Σόγιας Α.Ε.» στην τιμή των 278 ευρώ/τόνος, γεγονός που συνεπάγει πως η τιμή παραγωγού διαμορφώνεται στα 26 λεπτά/κιλό, ενώ για το μαλακό σιτάρι ο Συνεταιρισμός συμφώνησε με τη «Νιτσιάκος» στην τιμή των 201 ευρώ/τόνος, με την τιμή παραγωγού να φτάνει τα 18 λεπτά/κιλό.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ραλλούσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε θερμά τους παραγωγούς που μας εμπιστεύθηκαν με την παραγωγή τους και για τη στήριξη τους όλο το προηγούμενο διάστημα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα και την ευκαιρία να διεκδικήσουμε καλύτερες τιμές. Ίσως ορισμένοι να είχαν υψηλότερες προσδοκίες και εχθρός του καλού πάντα είναι το καλύτερο, η πλειοψηφία όμως των παραγωγών μας καλοδέχτηκε το αποτέλεσμα, αφού πρέπει να αναλογιστούμε ότι οι τιμές παραγωγού που κυκλοφορούσαν τελευταία στη εγχώρια αγορά κυμαινόταν μεταξύ 220 και 230€, οπότε και η επίτευξη της τιμής στα 260€ πλέον ΦΠΑ, σίγουρα είναι σημαντική και δικαιώνει, τόσο τον Συνεταιρισμό, όσο και τους παραγωγούς για την αντοχή και την υπομονή που επέδειξαν. Παράλληλα, αναδεικνύεται η σπουδαιότητα και ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίζουν οι συνεταιρισμοί στη χώρα μας, των όποιων ο πρωταρχικός τους ρόλος είναι η στήριξη των παραγωγών και η προάσπιση των συμφερόντων τους».

    Επιπλέον, όπως σημείωσε ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι διαγωνισμοί της Ένωσης, επηρεάζουν τις τιμές του σκληρού σιταριού συνολικά στη χώρα. «Χρόνο με τον χρόνο, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, κι αυτό είναι που επιδιώκουμε, προσπαθώντας κάθε φορά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε, υπογραμμίζοντας τη σημασία του συνεταιρίζεσθαι στη χώρα μας.

    Η συλλογική δύναμη και οι δυνατότητες που προκύπτουν από τη συνεργασία των μελών ενός Αγροτικού Συνεταιρισμού, βοηθούν στην επίτευξη των κοινών στόχων και σε αυτή τη δίοδο βαδίζει και η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.) και συνολικά οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί-μέλη της.

    Πηγή: Etheas.gr

  • «Καμπανάκι» από την ΕΛΑΣ: Προσοχή στις απάτες μέσω κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων
    «Καμπανάκι» από την ΕΛΑΣ: Προσοχή στις απάτες μέσω κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων

    Με ποιους τρόπους εκδηλώνονται οι απάτες σύμφωνα με την Αστυνομία

    Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛΑΣ, καθώς τις τελευταίες ημέρες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, παρατηρείται αύξηση περιστατικών απόπειρας εξαπάτησης των πολιτών, μέσω απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing).
    Οι απάτες αυτές, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία εκδηλώνονται με τους εξής τρόπους:
    - Τηλεφωνικές κλήσεις από ελληνικούς, κυρίως, αριθμούς, όπου αναπαράγεται ηχογραφημένο μήνυμα, συνήθως στην αγγλική γλώσσα, το οποίο προέρχεται δήθεν από αστυνομικές αρχές (της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού) και αποσκοπεί στην υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και δεδομένων, με απώτερο σκοπό την οικονομική εξαπάτηση.
    - Τηλεφωνικές κλήσεις από άτομα που υποδύονται τους λογιστές ή εκπροσώπους αξιόπιστων οργανισμών-φορέων, όπως ο ΕΦΚΑ, ο ΔΕΔΔΗΕ κ.α, όπου με διάφορα προσχήματα, όπως η δήθεν επιστροφή χρηματικού ποσού ή η καταβολή σχετικού επιδόματος (πχ Market Pass), προσπαθούν να υποκλέψουν τραπεζικά στοιχεία [αριθμούς πιστωτικών-χρεωστικών καρτών, διαπιστευτήρια εισόδου σε λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking)]. Η ΕΛΑΣ συστήνει στους πολίτες:
    - Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους κλήσεις.

    - Να μην αποκαλύπτουν ποτέ προσωπικά ή τραπεζικά δεδομένα μέσω τηλεφώνου.
    - Να μην ακολουθούν ύποπτους υπερσυνδέσμους (links) που λαμβάνουν σε συνέχεια αντίστοιχων τηλεφωνικών κλήσεων.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Φωτιά σε διαμέρισμα στα Ιωάννινα - Με εγκαύματα γυναίκα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
    Φωτιά σε διαμέρισμα στα Ιωάννινα - Με εγκαύματα γυναίκα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

    Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε το πρωί της Τρίτης περιστατικό πυρκαγιάς σε διαμέρισμα, στο κέντρο των Ιωαννίνων.

    Στο σημείο βρίσκεται δύναμη των Πυροσβεστικών υπηρεσιών των Ιωαννίνων.

    Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η γυναίκα, βρέθηκε τυλιγμένη στις φλόγες στην ταράτσα πολυκατοικίας στην Λεωφόρο Δωδώνης 21 στο κέντρο των Ιωαννίνων από άνδρες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο αφού ειδοποιήθηκαν για φωτιά. Αστυνομία και Πυροσβεστική διενεργούν ερευνά για την υπόθεση .

    Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο