Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 18:43

Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν οι γονείς των παιδιών που βρέθηκαν να ζουν μέσα σε ποντίκια και κατσαρίδες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Όπως δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είχαν γίνει δύο αναφορές σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των δύο παιδιών

Στην σύλληψη των γονιών των τριών ανήλικων παιδιών, όπου βρέθηκαν το πρωί να ζουν μέσα στο σπίτι τους υπό συνθήκες παραμέλησης ανάμεσα σε κατσαρίδες και ποντίκια προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α.Τ του Αγίου Παντελεήμονα.

Το σπίτι της οικογένειας σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr βρίσκεται κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ για την κατάσταση όπου ζούσαν τα παιδιά ελληνικής καταγωγής δεν είχαν γίνει μόνο μια, αλλά δυο αναφορές στο «Χαμόγελο του Παιδιού» σύμφωνα με τον πρόεδρο Κώστα Γιαννόπουλο.

«Είχαμε δεχτεί δυο τηλεφωνήματα από διαφορετικά άτομα της περιοχής που ανέφεραν τα όσα ζούσαν τα παιδιά. Εμείς φτιάξαμε μια αναφορά και την μεταβιβάσαμε τον Φεβρουάριο, η οποία περιλαμβάνει όλα όσα μας είχαν γίνει γνωστά μέχρι τότε. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με εντολή εισαγγελέα αρχικά στο αστυνομικό τμήμα κι από εκεί στο νοσοκομείο», τόνισε ο κ Γιαννόπουλοςς.

Τα τρία παιδιά μεταξύ τριών και εννέα ετών βρέθηκαν να ζουν υπό συνθήκες «φρικτής παραμέλησης», όπως ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο twitter το Χαμόγελο του Παιδιού. «Ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια και μάλλον έχουν πληγές από αυτά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του Οργανισμού. Τα παιδιά φέρουν πληγές με αποτέλεσμα οι συνεργάτες του οργανισμού να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστούν και τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 18:18

Σχετικά Άρθρα

  • Τον σταμάτησαν για επικίνδυνη οδήγηση και βρήκαν πάνω του περίστροφο - Συνελήφθη 19χρονος
    Τον σταμάτησαν για επικίνδυνη οδήγηση και βρήκαν πάνω του περίστροφο - Συνελήφθη 19χρονος

    Στην σύλληψη ενός 19χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Παλαιού Φαλήρου, τον οποίο σταμάτησαν για επικίνδυνη οδήγηση ωστόσο βρέθηκε στην κατοχή του περίστροφο.

    Η σύλληψη του νεαρού έγινε βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, με τον δράστη να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, της επικίνδυνης οδήγησης και της πλαστογραφίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί μετά από σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης για όχημα που προέβαινε σε επικίνδυνους ελιγμούς στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, εντόπισαν το όχημα να έχει σταθμεύσει στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου με οδηγό τον 19χρονο.

    Έπειτα από έρευνα, βρέθηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο με έξι φυσίγγια στη θαλάμη, ένα μαχαίρι και πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας η οποία αντιστοιχεί σε άλλο όχημα.

    Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    Πηγή: cnn.gr

  • Εφιάλτης για 23χρονο: Είχε πόνους στο στομάχι και οι γιατροί βρήκαν μέσα ζωντανή κατσαρίδα
    Εφιάλτης για 23χρονο: Είχε πόνους στο στομάχι και οι γιατροί βρήκαν μέσα ζωντανή κατσαρίδα

    Ένας 23χρονος είχε πόνους στο στομάχι και όταν έμαθε ότι είχε μέσα ζωντανή κατσαρίδα δεν μπορούσε να το πιστέψει

    Μπροστά σε ένα απίστευτο και συνάμα αποκρουστικό θέαμα βρέθηκαν οι γιατροί ενός νοσοκομείου στο Νέο Δελχί της Ινδίας, όταν βρήκαν μια ζωντανή κατσαρίδα στο λεπτό έντερο ενός ασθενούς που είχε προσέλθει με στομαχόπονο και δυσπεψία.

    Ο 23χρονος άνδρας είχε πάει στο νοσοκομείο Fortis, Vasal Kunj, καθώς είχε έντονο στομαχόπονο τρεις μέρες.

    Όπως είπε στους γιατρούς είχε έντονο κοιλιακό πόνο και δυσπεψία.

    Τι είπαν οι γιατροί για την ζωντανή κατσαρίδα στο λεπτό έντερο του 23χρονου

    Σύμφωνα με το odditycentral, ο άνδρας είχε καταναλώσει street food λίγες ημέρες πριν και υποπτευόταν ότι αυτό ήταν η αιτία των προβλημάτων υγείας του.

    Οι γιατροί που τον εξέτασαν δεν περίμεναν να βρουν μια ζωντανή κατσαρίδα στο λεπτό έντερο του άνδρα, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει τον εφιάλτη που ζούσε.

    «Ακόμη και εμείς εκπλαγήκαμε για το πώς η κατσαρίδα κατάφερε να παραμείνει ανέπαφη» είπαν.

    Πώς την αφαίρεσαν

    Αφού ανακάλυψε το ζωντανό έντομο μέσα στο σώμα του ασθενούς, η ομάδα των γιατρών αποφάσισε να το αφαιρέσει χρησιμοποιώντας ένα ενδοσκόπιο με δύο κανάλια – ένα για την έγχυση αέρα και νερού και το άλλο για την αναρρόφηση αέρα.

    «Ενεργοποιήσαμε το κουμπί αναρρόφησης στο ενδοσκόπιο, αναρροφώντας αποτελεσματικά την κατσαρίδα στο κανάλι αναρρόφησης, οδηγώντας στην απομάκρυνσή της από το σώμα και σώζοντας τη ζωή του άνδρα», εξήγησε ο Δρ Vatsya, προσθέτοντας ότι η αποτυχία να αφαιρεθεί το έντομο το συντομότερο δυνατό θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

    Όσο για το πώς η κατσαρίδα των 3 εκατοστών κατέληξε στα έντερα του άνδρα, οι γιατροί υποθέτουν ότι μπορεί να σύρθηκε στο λαιμό του ενώ κοιμόταν ή ότι ο άνδρας την κατάπιε κατά λάθος μαζί με το φαΐ του.

    Πηγή: in.gr

  • Αδέρφια Μενέντεζ: Ο εισαγγελέας αιτήθηκε επανεξέταση των ποινών - Ανοίγει τον δρόμο για πρόωρη αποφυλάκιση
    Αδέρφια Μενέντεζ: Ο εισαγγελέας αιτήθηκε επανεξέταση των ποινών - Ανοίγει τον δρόμο για πρόωρη αποφυλάκιση

    Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από το δικαστήριο την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης των αδερφών Μενέντεζ, δεκαετίες μετά την καταδίκη τους σε ισόβια, χωρίς αναστολή για τις δολοφονίες των γονιών τους το 1989 στο Μπέβερλι Χιλς.

    Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρη αποφυλάκιση

    Αν ο δικαστής δεχτεί την πρότασή του, ανοίγει ο δρόμος για τα βγουν με αναστολή από τη φυλακή.

    Ο Γκασκόν πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την απόφασή του μετά τις αυξανόμενες εκκλήσεις να εξετάσει το ενδεχόμενο αποφυλάκισης των αδελφών, οι οποίοι εκτίουν ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, αφού καταδικάστηκαν για φόνο πρώτου βαθμού στις δολοφονίες των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ.

    Την τελική απόφαση έχει ο δικαστής, με τον εισαγγελέα να τονίζει πως οι δύο άνδρες έκαναν «ένα ταξίδι λύτρωσης και αποκατάστασης και πλήρωσαν το χρέος τους στην κοινωνία», τόσα χρόνια. Εάν ο δικαστής δεχθεί τη σύστασή του, ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ θα μπορούσαν να δικαιούνται άμεση αποφυλάκιση, πρόσθεσε.

    Η πολύκροτη υπόθεση που έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix

    Κατά τη διάρκεια της πολύκροτης πρώτης δίκης τους το 1993, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι οι δολοφονίες διαπράχθηκαν από απληστία, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν ότι οι δολοφονίες έγιναν σε αυτοάμυνα.

    Τα αδέλφια παραδέχτηκαν ότι σκότωσαν τους γονείς τους, αλλά ισχυρίστηκαν ότι είχαν υποστεί σεξουαλική, συναισθηματική και σωματική κακοποίηση.

    Οι εισαγγελείς πρότειναν ότι οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν ψευδείς. Κηρύχθηκε κακοδικία και σε μια δεύτερη δίκη αποκλείστηκαν τα στοιχεία που οι συνήγοροι υπεράσπισης αποκάλεσαν αποδεικτικά στοιχεία κακοποίησης.

    Η υπόθεση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα μετά το ντοκιμαντέρ του κυκλοφόρησε για την ιστορία των αδερφών Μενέντεζ στο Netflix.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ POOL/ Jill CONNELLY

  • Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»
    Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»

    Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης απέκλεισε την πιθανότητα να εξέπνευσε από ηπατική ανεπάρκεια η Μαλένα Δασκαλάκη

    Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη συνεχίστηκε σήμερα (24/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.
    Ο κ. Καρακούκης, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σήμερα και θα συνεχίσει στις 30 Οκτωβρίου, ανέφερε πως η Μαλένα Δασκαλάκη δεν μπορεί να έφυγε από τη ζωή από ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε διαγνώσει αρχικά η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα.
    Ο μάρτυρας, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα έχει αποδώσει το θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας Δασκαλάκη σε ασφυξία, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου σχετικά με τα βήματα της έρευνάς του αναφορικά με το θάνατο των κοριτσιών.
    - Πρόεδρος: Στο διάστημα της έρευνας σας με ποιους είχατε επικοινωνία;

    - Μάρτυρας: Με την κ. Τσάκωνα, Ο κ. Αγαπητός είχε συνταξιοδοτηθεί και είχε δώσει διάφορες συνεντεύξεις και έλεγε για ασφυξία. Τα είχε αποτυπώσει εγγράφως. Είχε δώσει την ιστολογική του έκθεση στην κ. Τσάκωνα. Εμείς ήμασταν σίγουροι για τα ευρήματα που ανέγραψε. Εδώ δεν είχε πρόβλημα διαγνωστικό, η έκθεσή του δεν μας προβλημάτισε. Η ηπατική ανεπάρκεια όμως της κ. Τσακωνα μας προβλημάτισε.

    - Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε στην ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η κ. Τσάκωνα;

    - Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα, αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.

    - Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γραφεί για ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ.

    - Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος. Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα και πεθαίνει. Ωχρό και έυθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα.

    «Δεν έχω συναντήσει ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα»

    Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της προέδρου για την έκθεση της κ. Τσάκωνα ανέφερε: «Δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά. Της μιλήσαμε και εγώ και ο κ. Καλόγρηας και εκείνη επέμεινε ότι το παιδί είχε ηπατική ανεπάρκεια».

    Νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του στη δίκη, ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια για το αν αποδίδει το θάνατο της Μαλένας σε εγκληματική ενέργεια είπε: «Δεν μπορώ να το αποκλείσω αλλά δεν μπορώ και να το βεβαιώσω, αλλά αν μας ρωτήσει κάποιος "πάνε αυτά τα ευρήματα με ασφυξία;" θα πω “πάνε”».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Voucher έως 800 ευρώ μηνιαίως σε 2.500 οικογένειες με παιδιά - Οι δικαιούχοι
    Voucher έως 800 ευρώ μηνιαίως σε 2.500 οικογένειες με παιδιά - Οι δικαιούχοι

    Voucher των 800 ευρώ το μήνα ανά παιδί θα λάβουν 2.500 παιδιά και οι οικογένειες τους μέσω του Προγράμματος Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης των παιδιών με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή ή με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισής αναπτυξιακών διαταραχών από τη γέννησή τους έως και την ηλικία των 6 ετών και την εν γένει υποστήριξη και κοινωνική ένταξη της οικογένειας τους, το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

    Όσα ορίζει η ΚΥΑ

    Μέσω της σχετικής Κοινής Απόφασης που υπέγραψαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης και η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζωή Μακρή, δικαιούχοι του προγράμματος είναι, ενδεικτικά, οι πιστοποιημένοι μη κερδοσκοπικοί φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά και σε άτομα με αναπηρία, οι δήμοι, τα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, οι μονάδες ψυχικής υγείας και τα κέντρα ειδικών θεραπειών.

    Το Πρόγραμμα, αξιοποιώντας πόρους 35 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, θέτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών Πρώιμης Παρέμβασης με τη δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων φορέων Πρώιμης Παρέμβασης προκειμένου εξασφαλιστεί η ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τα παιδιά αλλά και η παράλληλη ενδυνάμωση των οικογενειών τους. Μέχρι σήμερα, υπάρχει έλλειψη ενός ενιαίου θεσμοθετημένου πλαισίου Πρώιμης Παρέμβασης καθώς και απουσία χαρτογράφησης των πιστοποιημένων παρόχων υπηρεσιών Πρώιμης Παρέμβασης.

    Ειδικότερα, με βάση τις ανάγκες κάθε παιδιού το ύψος του voucher διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό συνεδριών που ορίζεται στο Εξατομικευμένο Πλάνο Παρέμβασης ότι θα πρέπει να γίνουν ανά μήνα σε:

    • 800 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 20 συνεδριών ανά μήνα,
    • 600 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 15 συνεδριών ανά μήνα ή
    • 400 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 10 συνεδριών ανά μήνα.

    Σε κάθε περίπτωση για την απόδοση του voucher απαιτείται η παροχή τουλάχιστον 10 συνεδριών ανά μήνα.

    Οι υπηρεσίες Πρώιμης Παρέμβασης συνιστούν πλέγμα εξατομικευμένων υπηρεσιών που παρέχονται από διεπιστημονική ομάδα προς το παιδί και την οικογένειά του.

    Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από τουλάχιστον έξι (6) μέλη και πιο συγκεκριμένα από:

    • 1 αναπτυξιακό παιδίατρο ή παιδοψυχίατρο ή παιδονευρολόγο,
    • 1 ψυχολόγο,
    • 1 κοινωνικό λειτουργό,
    • 1 εργοθεραπευτή,
    • 1 λογοθεραπευτή και
    • 1 μέλος εκ των ακολούθων ειδικοτήτων: φυσικοθεραπευτή ή ειδικού παιδαγωγού ή απόφοιτου τμήματος Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

    Οι υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

    • την αξιολόγηση και παρακολούθηση της ανάπτυξης του παιδιού,
    • την παροχή ειδικών θεραπειών (εργοθεραπειών, λογοθεραπειών κλπ.),
    • τη συμβουλευτική υποστήριξη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των γονέων/φροντιστών.\

    «Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή»

    Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «H περίοδος από τη γέννηση ενός παιδιού μέχρι την ηλικία των έξι ετών είναι η πιο καθοριστική για την ανάπτυξή του. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή και να είμαστε αρωγοί στις οικογένειες τους γι’ αυτό και 2.500 παιδιά και οι οικογένειες τους θα λάβουν vouchers των 800 ευρώ/παιδί που θα λάβει τις υπηρεσίες της Πρώιμης Παρέμβασης. Ακολουθούμε ένα οικογενειοκεντρικό μοντέλο Πρώιμης Παρέμβασης που προβλέπει επικοινωνία με το σχολικό περιβάλλον, ανίχνευση και διάγνωση των διαταραχών. Στοχεύουμε στην παροχή των κατάλληλων υπηρεσιών στήριξης στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών, με σκοπό να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Είναι σημαντικό επίσης, να διασφαλίζουμε την καλή ψυχική υγεία τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους. Έτσι, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει υπηρεσίες από μια ποικιλία ειδικών, όπως παιδιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές κ.α. και εφαρμόζεται σε οικεία περιβάλλοντα, όπως το σπίτι και οι παιδικές χαρές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό και συμπεριληπτικό σύστημα πρώιμης παρέμβασης στην Ελλάδα και θα τα καταφέρουμε».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια
    Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια

    Με αφορμή το νέο περιστατικό που ήρθε στο προσκήνιο, τον θάνατο ενός νέου μωρού στην περιοχή της Αμαλιάδας και την σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πιθανή συσχέτιση της 24χρονης μητέρας που και εκείνη είχε χάσει τα παιδιά της, με διάστημα ενός χρόνου μεταξύ τους στην περιοχή της Αχαΐας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στην κοινή γνώμη ενέργειες που έγιναν σχετικά, με όσα τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

    Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

    1. Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.
    2. Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».
    3. Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.
    4. Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.
    5. Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

    Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

    Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και δεν αποτελεί υπόθεση ενός.

    Στηνσυγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα.

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται. Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

    • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
    • Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
    • Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
    • Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
    • Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
    • Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

    ... κλείνει αναφέροντας η ανακοίνωση.

    Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» ή αξιοποιήστε το Chat 1056 με την αποστολή γραπτού μηνύματος ή ακόμα και κάνοντας αναφορά στο CyberTip Line Hellas εδώ https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

    Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» Οι Γραμμές λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.

  • Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη και μεταφέρεται στον εισαγγελέα η 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης
    Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη και μεταφέρεται στον εισαγγελέα η 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης

    Στον εισαγγελέα η 50χρονη, η οποία συνελήφθη λίγο πριν, για τη δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας στα Καμένα Βούρλα.

    Αν και η ίδια δεν έχει πει κουβέντα στους αστυνομικούς, τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι πολλά.

    Τι την πρόδωσε

    Το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί από τη γειτονιά στην οποία διέμενε η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα, «πρόδωσε» την 50χρονη, που φαίνεται ότι είναι το τελευταίο άτομο που είδε ζωντανή την ηλικιωμένη.

    Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται η 50χρονη να μπαίνει στο σπίτι της 84χρονης και να μένει εκεί για περίπου 1.30 – 2 ώρες. Πάνω σε αυτό εντοπίστηκε και η πρώτη αντίφαση, καθώς η 50χρονη μετά την προσαγωγή της ανέφερε στους αστυνομικούς πως έφυγε νωρίτερα και πως παρέμεινε στο σπίτι της 84χρονης για σχεδόν 45 λεπτά.

    Δεν παρέδωσε τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας

    Σε κοντινή απόσταση από τη σορό της 84χρονης, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ματωμένες πατημασιές, που από την πρώτη στιγμή είχαν συμπεράνει ότι ανήκουν στον δολοφόνο.

    Η 50χρονη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρνήθηκε να παραδώσει τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας, προκειμένου να εξεταστούν.

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Την Κυριακή 13/10 ο 77χρονος ξάδερφος της άτυχης γυναίκας πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ζήτησε από τους αστυνομικούς να πάνε μαζί στο σπίτι της 84χρονης καθώς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της για μέρες.

    Με τη βοήθειά κλειδαρά, παραβίασαν την πόρτα, η οποία, όμως, δεν ήταν κλειδωμένη. Από τη μέσα μεριά της πόρτας ήταν τα κλειδιά της 84χρονης.

    Δίπλα στην πόρτα, οι αστυνομικοί και ο έντρομος ξάδερφος της 84χρονης αντίκρισαν το άψυχο σώμα της ηλικιωμένης. Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, έφερε τραύμα στην πλάτη, πιθανόν, από μαχαίρι. Δίπλα της, οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος και ίχνη από ματωμένες πατημασιές παπουτσιών. Η πόρτα δεν είχε ίχνη παραβίασης, ενώ το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, ούτε υπήρχαν ενδείξεις ότι προηγήθηκε πάλη.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πάτρα: Τραγικές συνθήκες διαβίωσης για δύο ανήλικα παιδιά - Παρενέβη εισαγγελέας
    Πάτρα: Τραγικές συνθήκες διαβίωσης για δύο ανήλικα παιδιά - Παρενέβη εισαγγελέας

    Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο νοσοκομείο Ρίου, όπου φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική - Οι συνθήκες υγιεινής ήταν χείριστες

    Μια σοκαριστική υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στην επίσκεψη μιας κοινωνικής λειτουργού σε ένα σπίτι στην Πάτρα, όπου δύο ανήλικα παιδιά ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
    Όπως αναφέρθηκε αρχικά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολιτεία» και έπειτα στο ειδησεογραφικό μέσο thebest.gr, η κοινωνική λειτουργός, μαζί με μία παιδοψυχολόγο, ασχολήθηκαν με την υπόθεση μετά από καταγγελία συμμαθήτριας ενός εκ των δυο ανηλίκων παιδιών.
    Σε έγγραφο που συνέταξαν αναφέρουν τα εξής:

    Η μητέρα των παιδιών απεβίωσε

    «Σας ενημερώνουμε πως ο μαθητής της Γ’ Τάξης… (λέει το όνομά του), κάτοικος Πατρών, έχει απασχολήσει ξανά τον Εισαγγελέα για τις συνθήκες διαβίωσης.

    Χθες ενημερωθήκαμε τυχαία από συμμαθήτριά του πώς η μητέρα του απεβίωσε την περασμένη Κυριακή (καρκινοπαθής) το σχολείο δεν είχε ενημερωθεί από τον πατέρα για το συμβάν, έγιναν προσπάθειες από το σχολείο να επικοινωνήσει με τον πατέρα και έναν ενήλικο αδελφό, αλλά δεν καρποφόρησαν.

    Στο σπίτι της οικογένειας διέμεναν η μητέρα με δύο ανήλικα τέκνα και ο πατέρας με τον μεγάλο γιο εργάζονταν στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα ενημερώσαμε την κοινωνική λειτουργό του Δήμου που εμπλεκόταν στην πρώτη εισαγγελική παραγγελία ότι η μητέρα απεβίωσε και ότι δεν γνωρίζουμε αν το παιδί σιτίζεται. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον μαθητή, αλλά η ψυχοσωματική του κατάσταση δεν το επέτρεπε. Κανονίστηκε αυτοψία την επόμενη μέρα».

    Αφόρητη δυσοσμία

    «Σήμερα (11 Οκτωβρίου 2024) έγινε παρέμβαση από το Γυμνάσιο με ειδικούς, πήγαμε στο σπίτι για να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει και να ενημερωθούμε.

    Μας άνοιξαν, ο πατέρας ήταν επιθετικός, κλείστηκε μέσα στο σπίτι και μιλήσαμε με τον μεγάλο αδελφό. Εκείνος μας ενημέρωσε ότι θα αναλάβει ο ίδιος την επιμέλεια των ανήλικων αδελφών του, ενώ ταυτόχρονα στρατεύεται. Ζητήσαμε να μπούμε στο σπίτι, να δούμε τις συνθήκες γιατί μέσα υπάρχουν σκυλιά και η αποφορά απέξω ήταν αφόρητη.

    Δεν μας επετράπη και ζητήθηκε ενίσχυση από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα. Ήρθε η Αστυνομία, ο πατέρας συνεργάστηκε και μπήκαμε στο σπίτι. Οι συνθήκες υγιεινής ήταν χείριστες. Η μυρωδιά αφόρητη, τα κρεβάτια υπερβολικά βρώμικα, ακαθαρσίες σκύλων παντού, ένα μικρό σκουριασμένο και βρώμικο ψυγείο με ελάχιστα τρόφιμα, σπασμένα ντουλάπια και πόρτες, άθλιες συνθήκες σε μπάνιο και κουζίνα.

    Μετά από όλα αυτά συνιστάται άμεση απομάκρυνση των παιδιών από το σπίτι και επείγον υγειονομικός έλεγχος».

    Εντολή εισαγγελέα
    Ο Εισαγγελέας ενημερώθηκε άμεσα με το παραπάνω έγγραφο και διέταξε επίσης άμεσα την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο ανήλικα παιδιά, μεταφέρθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο νοσοκομείο Ρίου όπου φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική.

    Μάλιστα την Παρασκευή τα μετέφεραν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων για μία σειρά εξετάσεων, όπως και παιδοψυχιατρικής στήριξης. Ωστόσο το μέλλον αυτών των ανηλίκων κρίνεται αβέβαιο και θα πρέπει να υπάρξει άμεση συνδρομή σε επίπεδο και υλικής βοήθειας από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων.

    Βοήθεια ακόμη και στο να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους στο σπίτι τους, κοντά στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο