Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 21:23

Χίος: Νεαρή λιμενικός έσωσε σκύλο που έπεσε στη θάλασσα (video)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νεαρή υπαξιωματικός του Λιμενικού στη Χίο έσωσε σκύλο που έπεσε στη θάλασσα. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση του ζώου.

Συναγερμός σήμανε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο στη Χίο, όταν ένας σκύλος κινδύνευσε να πνιγεί, αφού, άγνωστο πώς, βρέθηκε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το politischios, μία νεαρή λιμενικός βούτηξε στα νερά μπροστά στο λιμάνι και κολυμπώντας μέχρι το σημείο που ήταν ο σκύλος, τον διέσωσε με τη βοήθεια φουσκωτού σκάφους.

Ο λόγος για την νεαρή υπαξιωματικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου, Αρετή Στούπου, η οποία -χωρίς δεύτερη σκέψη- βούτηξε στη θάλασσα στη θέα του ζώου που κινδύνευε να πνιγεί.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Πηγή: News247.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 20:50

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Αστυνομικοί μετέφεραν με περιπολικό σοβαρά τραυματισμένο σκυλάκι
    Πάτρα: Αστυνομικοί μετέφεραν με περιπολικό σοβαρά τραυματισμένο σκυλάκι

    Αστυνομικοί στην Πάτρα μετέφεραν με περιπολικό στο κτηνιατρείο, ένα σοβαρά τραυματισμένο σκυλάκι.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Κωνσταντίνα Τσίχλα στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, αρχικά πολίτες ειδοποίησαν την αστυνομία για ένα τραυματισμένο σκύλο, τον οποίο είχε χτυπήσει διερχόμενο αυτοκίνητο, με τους αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο. Παράλληλα οι αστυνομικοί ενημέρωσαν φιλοζωική οργάνωση, η οποία βρήκε κτηνίατρο ο οποίος θα μπορούσε άμεσα να περιθάλψει το ζώο.

    Μετέφεραν τον σκύλο με περιπολικό στο κτηνιατρείο στην Πάτρα

    Ωστόσο επειδή θα χρειάζονταν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι κάποιος από την φιλοζωική να πάει στο σημείο οι αστυνομικοί αποφάσισαν να το μεταφέρουν με το περιπολικό στον κτηνίατρο.

    Ακολούθησαν τις οδηγίες που τους δόθηκαν σε σχέση με το πως μπορεί να μεταφερθεί και περιμέναν μάλιστα να δουν ποιά είναι η κατάσταση του και αν είναι τσιπαρισμένο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Απίστευτο βίντεο: Σκύλος βρέθηκε στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας
    σε Viral
    Απίστευτο βίντεο: Σκύλος βρέθηκε στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας

    Σκύλος «κατέκτησε» τη δική του… πυραμίδα. Δείτε το βίντεο που έγινε viral.

    Έτριβε τα μάτια του ένας άνδρας την ώρα που έκανε «παρά πέντε» στην Αίγυπτο, όταν αντίκρισε ότι στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας βρισκόταν ένας… σκύλος.

    Οι πτήσεις «παρά πέντε» πάνω από τις 118 πυραμίδες της Αιγύπτου αποτελούν έναν δημοφιλή τρόπο περιήγησης, καθώς η αναρρίχηση στα μνημεία φυσικά απαγορεύεται.

    Την ώρα, λοιπόν, που ο Άλεξ Λανγκ πετούσε πάνω τη μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας, παρατήρησε κίνηση στην κορυφή της. Ζουμάροντας στον μικρό χώρο που καταλαμβάνει η κορυφή της πυραμίδας είδε έναν σκύλο που… κυνηγούσε πουλιά.

    Αν και παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε ο σκύλος να σκαρφαλώσει σε μία τόσο ψηλή πυραμίδα, τα σχόλια στα social media πήραν «φωτιά».

    «Δεν είναι σκύλος. Αυτός είναι ο αιγυπτιακός θεός Anubis Θεωρείται ο οδηγός των νεκρών στη μετά θάνατον ζωή και ο προστάτης των τάφων. Γι’ αυτό και βρίσκεται πάνω από την πυραμίδα», έγραψε με χιούμορ χρήστης του Χ.

    «Αυτή είναι η δική του πυραμίδα τώρα. Την κατέκτησε» αστειεύτηκε άλλος.

    «Αυτοί οι κυβόλιθοι είναι τεράστιοι. Είναι μια τρελή ανάβαση για έναν σκύλο. Δεν έχω πειστεί», σημείωσε ένας τρίτος.

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό
    Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό

    Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την διάσωση ενός άνδρα, ο οποίος περιπλανιόταν επί 67 ημέρες στα παγωμένα νερά του βορειοδυτικού Ειρηνικού.

    Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει έναν αδύνατο, γενειοφόρο άνδρα που φορούσε μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε ένα ιστιοφόρο που έμοιαζε με καταμαράν και ύψωνε μια κόκκινη σημαία από ένα μικρό κοντάρι.

    «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε»

    «Στις 14 Οκτωβρίου, ένα σκάφος ανακαλύφθηκε στα ύδατα της Θάλασσας του Οχότσκ», ανέφεραν οι νομικές αρχές της Άπω Ανατολής της Ρωσίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενες στα ύδατα που εκτείνονται σε 1,58 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα (610.000 τετραγωνικά μίλια).

    «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε», πρόσθεσε η περιφερειακή εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με τον χειρισμό θεμάτων μεταφορών. «Λαμβάνει ιατρική βοήθεια».

    Πού βρέθηκε το σκάφος

    Το σκάφος με τον άνδρα και τα πτώματα στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε τελικά από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα, πρόσθεσε το πόστο.

    Το ρωσικό κανάλι SHOT Telegram ανέφερε ότι το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό του προορισμό.

    «Η επαφή μαζί τους χάθηκε»

    Οι αρχές δήλωσαν ότι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον 15χρονο γιο του ενός, απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Κράι Χαμπάροφσκ της περιοχής, με προορισμό την πόλη Όκα στη νήσο Σαχαλίνη. «Μετά από λίγο, η επαφή μαζί τους χάθηκε, η θέση τους παρέμεινε άγνωστη», πρόσθεσαν.

    Το κανάλι Baza Telegram που πρόσκειται στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας ανέφερε ότι ο επιζών, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, αφού ο 49χρονος αδελφός του και ο έφηβος πέθαναν ενώ παρασύρονταν.

    Οι πολύμηνες έρευνες μετά το ναυάγιο του σκάφους αποδείχθηκαν άκαρπες, προστίθεται.

    Δείτε το βίντεο της διάσωσης

    Πηγή: Cnn.gr

  • O ξεχωριστός φίλος του παιδιού που μειώνει το άγχος και το βοηθά να εκφράζει τα συναισθήματά του
    O ξεχωριστός φίλος του παιδιού που μειώνει το άγχος και το βοηθά να εκφράζει τα συναισθήματά του

    Ο καλύτερος φίλος του παιδιού μπορεί να μη μιλάει, αλλά έχει θετική επιρροή στο παιδί σας!

    Η γλυκιά πράξη υιοθεσίας ενός σκύλου δεν είναι απλώς σωτήρια για την ευημερία του γλυκύτατου τετράποδου, αλλά ανταποδίδει το καλό στους ιδιοκτήτες, ιδίως στα παιδιά τους. Πιο συγκεκριμένα, η αλληλεπίδραση των παιδιών με τους χνουδωτούς φίλους τους, εκτοξεύει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης, σύμφωνα με έρευνα, δημοσιευμένη στο περιοδικό Psychο-neuroendocrinology, υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Δρας Gitanjali E. Gnanadesikan, μεταδιδακτορικής ερευνήτριας στη Σχολή Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στο Tucson.

    Η ωκυτοκίνη – ορμόνη που παράγεται στον υποθάλαμο του εγκεφάλου και απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος – μειώνει τα επίπεδα άγχους και αυτό το φυσιολογικό πλεονέκτημα, βοηθά τους ανθρώπους να εκφράζουν πιο εύκολα τα συναισθήματά τους. Όπως παρατηρήθηκε, το παιχνίδι με τους σκύλους ενεργοποίησε την έκκριση της ορμόνης της αγάπης σε πιο γενναίες ποσότητες σε σύγκριση με το μοναχικό παιχνίδι.

    Η αγάπη είναι μεταδοτική

    Για τις ανάγκες της μελέτης, η Δρ Gitanjali E. Gnanadesikan και οι συνεργάτες της, επέλεξαν 55 παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών για τη διεξαγωγή πειραμάτων στα εργαστήρια του Arizona Canine Cognition Center στο Tucson. Σε τρεις ξεχωριστές επισκέψεις, τα παιδιά έπαιξαν με τον σκύλο τους, με έναν άγνωστο σκύλο και μόνα τους. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις τρεις συνεδρίες παιχνιδιού, καταγράφηκαν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης τόσο στους σκύλους όσο και στα παιδιά, από δείγματα σάλιου και ούρων. Έπειτα από την ανάλυση των αποτελεσμάτων, επιβεβαιώθηκε η υψηλότερη συγκέντρωση ωκυτοκίνης από το παιχνίδι με τους σκύλους.

    Διαπιστώθηκε επίσης, ότι τόσο η γνώριμη όσο και η ανοίκεια αλληλεπίδραση με σκύλους είχε αυτή την ενισχυτική επίδραση της ωκυτοκίνης. Εν ολίγοις, δεν έχει σημασία αν τα παιδιά παίζουν με τον δικό τους σκύλο ή με κάποιου άλλου για να λάβουν την ευεργετική τόνωση της αγάπης. Επίσης, η αύξηση της ορμόνης εντοπίστηκε και στους σκύλους, αλλά μόνο στους οικείους των παιδιών.

    Οι ερευνητές τονίζουν, τέλος, ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει πάντα να είναι πολύ προσεκτικοί με οποιαδήποτε ράτσα σκύλου σε συνδυασμό με την παρουσία παιδιών στο σπίτι, ιδίως βρεφών και νηπίων.

    Πηγή: Ygeiamou.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Καλάβρυτα: 67χρονος πήγε να σώσει τον εγγονό του από επίθεση σκύλου και τραυματίστηκε σοβαρά
    Καλάβρυτα: 67χρονος πήγε να σώσει τον εγγονό του από επίθεση σκύλου και τραυματίστηκε σοβαρά

    Ο 67χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και από εκεί λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου

    Στο χειρουργείο οδηγήθηκε 67χρονος άντρας από την Κέρτεζη Καλαβρύτων, με σοβαρά τραύματα κυρίως στο χέρι μετά από επίθεση σκύλου.
    Ο 67χρονος σύμφωνα με το kalavrytanews.com, είχε βγει βόλτα με την κόρη και τον εγγονό του, όταν ένας μεγαλόσωμος σκύλος βγήκε από σπίτι της περιοχής και τους επιτέθηκε.
    Ο 67χρονος με αυτοθυσία μπήκε μπροστά να προστατεύσει τον εγγονό του με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον οδήγησε στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και από εκεί λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων, έγινε διακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • «Βουτιά» οχήματος στη θάλασσα της Αίγινας - Στο νοσοκομείο 46χρονη που την παρέσυρε το ΙΧ
    «Βουτιά» οχήματος στη θάλασσα της Αίγινας - Στο νοσοκομείο 46χρονη που την παρέσυρε το ΙΧ

    Παράσυρση μιας 46χρονης πεζής από αυτοκίνητο που τελικά κατέληξε στη θάλασσα σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (5/10) στην Αίγινα, θέτοντας σε ετοιμότητα τις λιμενικής Αρχές.

    Την 46χρονη βοήθησαν να βγει από τη θάλασσα διερχόμενοι πολίτες και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Το αυτοκίνητο έβγαλε στη στεριά γερανοφόρο όχημα.

    Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη η 50χρονη οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος για παράβαση των άρθρων 290 (επικίνδυνες παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες) και 314 (σωματική βλάβη από αμέλεια) παρ. 1 και 2 του Π.Κ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Λέρος: Η στιγμή της διάσωσης οκτώ ναυαγών από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας
    Λέρος: Η στιγμή της διάσωσης οκτώ ναυαγών από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

    Στη δημοσιότητα έδωσε η Πολεμική Αεροπορία την επιχείρηση διάσωσης οχτώ ναυαγών στη Λέρο το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Τους οχτώ Πολωνούς, οι οποίοι είχαν προλάβει να επιβιβαστούν σε βοηθητικό σκάφος του ιστιοφόρου που είχε βυθιστεί, διέσωσε ελικόπτερο Super Puma.

    To ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Γαλλίας βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία στη θαλάσσια περιοχή 3,4 ναυτικά μίλια της νησίδας «Λέβιθα».

    Οι διασωθέντες που μεταφέρθηκαν στην Κω, είχαν ενημερώσει τις αρχές με τηλεφώνημα στο 112.

    Σημειώνεται ότι στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.

    Στο σημείο του συμβάντος είχαν σπεύσει για βοήθεια Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που κινδυνεύει στον Όλυμπο - Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής
    Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που κινδυνεύει στον Όλυμπο - Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής

    Μεγάλη κινητοποίηση την Κυριακή (29/9) για τη διάσωση πεζοπόρου σε κίνδυνο στον Όλυμπο.

    Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έλαβε κλήση ανάγκης μέσω ασυρμάτου για πεζοπόρο που αντιμετωπίζει κίνδυνο κοντά στη θέση Καστάνα.

    Εθελοντές της Ομάδας που βρίσκονταν σε επιφυλακή στον Όλυμπο κατευθύνονται στην περιοχή.

    Ταυτόχρονα, κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο