Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 13:17

Όλυμπος: Περιπατήτρια διασώθηκε από δύσβατο σημείο στο φαράγγι του Ενιπέα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μια περιπατήτρια εγκλωβίστηκε σε δύσβατο σημείο στον Όλυμπο και διασώθηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τη Μεγάλη Παρασκευή (22/04), η ανάσυρση μιας περιπατήτριας από δύσβατο σημείο, στο φαράγγι του Ενιπέα στην περιοχή Πόρτες Ολύμπου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η γυναίκα που φαίνεται να είναι καλά στην υγεία της, αποπροσανατολίστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (21/04) και επικοινώνησε μέσω του 112.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας και Διάσωσης της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ με τη συνδρομή drone (συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών Σ.μη.Ε.Α.).

Στη συνέχεια, με το πρώτο φως της ημέρας, οι 17 πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν και να ανασύρουν τη γυναίκα η οποία μεταφέρεται σε ασφαλές σημείο.

Ολοκληρώθηκε η #ανάσυρση εν ζωή περιπατήτριας, από δύσβατο σημείο στο φαράγγι του Ενιπέα στην περιοχή Πόρτες Ολύμπου, ενώ σε εξέλιξη είναι η μεταφορά της σε ασφαλές σημείο. Επιχειρούν 17 #πυροσβέστες με τις Ο.Ο.Ε.Δ. της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ καθώς και Σ.μη.Ε.Α.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 22, 2022
Πηγή: iEidiseis.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 11:14

Σχετικά Άρθρα

  • Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στη Σκαλωτή Δράμας
    Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στη Σκαλωτή Δράμας

    Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (16/10) σε δασική έκταση στην περιοχή Σκαλωτή Δράμας.

    Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων από 2η και 7η ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό
    Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό

    Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την διάσωση ενός άνδρα, ο οποίος περιπλανιόταν επί 67 ημέρες στα παγωμένα νερά του βορειοδυτικού Ειρηνικού.

    Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει έναν αδύνατο, γενειοφόρο άνδρα που φορούσε μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε ένα ιστιοφόρο που έμοιαζε με καταμαράν και ύψωνε μια κόκκινη σημαία από ένα μικρό κοντάρι.

    «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε»

    «Στις 14 Οκτωβρίου, ένα σκάφος ανακαλύφθηκε στα ύδατα της Θάλασσας του Οχότσκ», ανέφεραν οι νομικές αρχές της Άπω Ανατολής της Ρωσίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενες στα ύδατα που εκτείνονται σε 1,58 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα (610.000 τετραγωνικά μίλια).

    «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε», πρόσθεσε η περιφερειακή εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με τον χειρισμό θεμάτων μεταφορών. «Λαμβάνει ιατρική βοήθεια».

    Πού βρέθηκε το σκάφος

    Το σκάφος με τον άνδρα και τα πτώματα στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε τελικά από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα, πρόσθεσε το πόστο.

    Το ρωσικό κανάλι SHOT Telegram ανέφερε ότι το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό του προορισμό.

    «Η επαφή μαζί τους χάθηκε»

    Οι αρχές δήλωσαν ότι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον 15χρονο γιο του ενός, απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Κράι Χαμπάροφσκ της περιοχής, με προορισμό την πόλη Όκα στη νήσο Σαχαλίνη. «Μετά από λίγο, η επαφή μαζί τους χάθηκε, η θέση τους παρέμεινε άγνωστη», πρόσθεσαν.

    Το κανάλι Baza Telegram που πρόσκειται στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας ανέφερε ότι ο επιζών, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, αφού ο 49χρονος αδελφός του και ο έφηβος πέθαναν ενώ παρασύρονταν.

    Οι πολύμηνες έρευνες μετά το ναυάγιο του σκάφους αποδείχθηκαν άκαρπες, προστίθεται.

    Δείτε το βίντεο της διάσωσης

    Πηγή: Cnn.gr

  • Τραγωδία στη Λάρισα: Άνδρας απανθρακώθηκε μετά από τροχαίο (video)
     Τραγωδία στη Λάρισα: Άνδρας απανθρακώθηκε μετά από τροχαίο (video)

    Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περί τις 6 π.μ. της Κυριακής μετά τη διασταύρωση του Νέου Κοιμητηρίου στη Λάρισα.

    Σοκ προκλήθηκε στην Λάρισα μετά το τροχαίο που συνέβη νωρίς το πρωί της Κυριακής. Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στην οδό Καρδίτσης, όταν μετά από το δυστύχημα απανθρακώθηκε μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, το συμβάν σημειώθηκε περί τις 6 π.μ. μετά τη διασταύρωση του Νέου Κοιμητηρίου, όταν το εμπλεκόμενο αυτοκίνητο Ι.Χ. εξετράπη της πορείας του υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, χτύπησε σε κολόνα οδοφωτισμού και «τυλίχθηκε» στις φλόγες, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμού του οδηγού του.

    Έσπευσε η πυροσβεστική

    Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας με δύο υδροφόρα και δύο βοηθητικά οχήματα, αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σώο τον άτυχο άνδρα από το φλεγόμενο αυτοκίνητο.

    Πηγή: in.gr

  • Πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς σε Γεράκι, Μπουμπούνα και Χάβαρι
    Πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς σε Γεράκι, Μπουμπούνα και Χάβαρι

    Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα της πυρκαγιάς που πλήττει από νωρίς το μεσημέρι τα μέτωπα στις περιοχές Γεράκι, Μπουμπούνα και Χάβαρι.

    Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, με τις διάσπαρτες εστίες να περιορίζονται.

    Οι πυροσβέστες, που εργάζονται ακούραστα από την αρχή της φωτιάς, συνεχίζουν να καταβάλλουν προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση των εστιών ενώ ταυτόχρονα, προχωρούν σε περιπολίες για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις που θα μπορούσαν να θέσουν ξανά τις γύρω περιοχές σε κίνδυνο.

    Συγκεκριμένα, στα τρία μέτωπα – προς Γεράκι, προς Μπουμπούνα και προς Χάβαρι – οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς, ελέγχοντας τα πιο επικίνδυνα σημεία.

    Κόντρα στους ανέμους που δυσχέραιναν το έργο τους, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πυρκαγιά, με τους κατοίκους των περιοχών να βοηθούν στο βαθμό που τους επιτρέπονταν.

    Παρά την ανησυχία που προκάλεσε η αρχική εξάπλωση της πυρκαγιάς, η κατάσταση φαίνεται να εξελίσσεται θετικά, με την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει πλήρης έλεγχος και κατάσβεση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τη σοβαρότητα της πυρκαγιάς, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή σημαντικές ζημιές σε κατοικίες, χωρίς όμως να υπάρχει σαφής εικόνα ακόμα για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

    Δείτε φωτογραφίες:

    xavari sudonistiko 2

    xavari elikoptero

    xavari katasvesi

    xavari pyrosvestiko. 2

    xavari pyrosvestiko

    xavari sudonistiko 2

    xavari sudonistiko mixanima

  • Π.Ε. Ηλείας: Ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής με παράδοση εξοπλισμού από τον Ν. Κοροβέση
    Π.Ε. Ηλείας: Ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής με παράδοση εξοπλισμού από τον Ν. Κοροβέση

    Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, της διάθεσης για προσφορά και της αναγνώρισης του έργου των Πυροσβεστών στην Ηλεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην παράδοση εξοπλισμού και υλικών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών συνολικής αξίας 24.320 ευρώ, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην στήριξη των προσπαθειών τους για την προστασία των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους.

    Τον εξοπλισμό που αφορά το σύνολο των δράσεων και περιστατικών επέμβασης και εκτέλεσης των καθηκόντων των Πυροσβεστών σε φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές, ατυχήματα και άλλα έκτακτα γεγονότα παρέδωσε ο ίδιος ο κ. Κοροβέσης στον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Περικλή Κουλκουβίνη, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας για την ουσιαστική κίνησή του η οποία διευκολύνει το έργο των Πυροσβεστών και υπερτόνισε για μια ακόμα φορά την καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.

    Συγκεκριμένα, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηλείας χορηγήθηκαν:

    10 Κιάλια

    10 Power bank

    3 Tablet

    3 Book Cover

    3 Εκκινητές μπαταριών

    40 Φαρμακεία αυτοκινήτων

    100 Ατομικές προσωπίδες

    100 Ζεύγη φίλτρων προσωπίδας

    7 Σακίδια Μεταφοράς Σωλήνων

    90 Σωλήνες Πίεσης 1’’

    2 Εργαλειοθήκες 64 τμχ

    5 Κλειδιά υδροστομίων

    2 Παιδικά κολάρα αυχένα

    2 Κολάρα ακινητοποίησης κεφαλής ενηλίκων

    2 Συστήματα ακινητοποίησης κορμού

    45 Σωλήνες πίεσης 2’’

    45 Σωλήνες πίεσης 1,5’’

    koro purosv exoplismos 2

    Μετά την παράδοση του εξοπλισμού στην Πυροσβεστική ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης τόνισε:

    «Προχωρήσαμε στην παράδοση εξοπλισμού προς το Πυροσβεστικό Σώμα θέλοντας θα υποστηρίξουμε το έργο τους σε στιγμές δύσκολες, τις οποίες όλοι απευχόμαστε, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν ολοένα και πιο συχνά, λόγω και της κλιματικής κρίσης.

    Η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια αναγνώριση και ένα ΄΄ευχαριστώ’’ προς τους ήρωες της καθημερινότητας που με αυταπάρνηση δίνουν έναν καθημερινό αγώνα κάτω από αντίξοες – πολλές φορές -συνθήκες, προκειμένου να διαφυλάξουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας.

    Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την τεράστια προσφορά τους, στην κοινωνία και τον τόπο μας και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εργασίας και προστασίας.

    Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε και στο μέλλον δίπλα τους, στηρίζοντας και ενισχύοντας το έργο τους και την ατομική τους προστασία».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Λέρος: Η στιγμή της διάσωσης οκτώ ναυαγών από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας
    Λέρος: Η στιγμή της διάσωσης οκτώ ναυαγών από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

    Στη δημοσιότητα έδωσε η Πολεμική Αεροπορία την επιχείρηση διάσωσης οχτώ ναυαγών στη Λέρο το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Τους οχτώ Πολωνούς, οι οποίοι είχαν προλάβει να επιβιβαστούν σε βοηθητικό σκάφος του ιστιοφόρου που είχε βυθιστεί, διέσωσε ελικόπτερο Super Puma.

    To ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Γαλλίας βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία στη θαλάσσια περιοχή 3,4 ναυτικά μίλια της νησίδας «Λέβιθα».

    Οι διασωθέντες που μεταφέρθηκαν στην Κω, είχαν ενημερώσει τις αρχές με τηλεφώνημα στο 112.

    Σημειώνεται ότι στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.

    Στο σημείο του συμβάντος είχαν σπεύσει για βοήθεια Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που κινδυνεύει στον Όλυμπο - Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής
    Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που κινδυνεύει στον Όλυμπο - Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής

    Μεγάλη κινητοποίηση την Κυριακή (29/9) για τη διάσωση πεζοπόρου σε κίνδυνο στον Όλυμπο.

    Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έλαβε κλήση ανάγκης μέσω ασυρμάτου για πεζοπόρο που αντιμετωπίζει κίνδυνο κοντά στη θέση Καστάνα.

    Εθελοντές της Ομάδας που βρίσκονταν σε επιφυλακή στον Όλυμπο κατευθύνονται στην περιοχή.

    Ταυτόχρονα, κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Νεκρός 55χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο - Έκανε πεζοπορία και κατέρρευσε
    Νεκρός 55χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο - Έκανε πεζοπορία και κατέρρευσε

    Νεκρός εντοπίστηκε 55χρονος ορειβάτης από τη Γερμανία στον Όλυμπο. Ο άνδρας, ο οποίος είχε ξεκινήσει να διασχίσει το βουνό, μαζί με άλλα άτομα, ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

    Σύμφωνα με το odelalis.gr, παρά τις πρώτες βοήθειες που του προσφέρθηκαν κατέληξε, πιθανόν από παθολογικά αίτια.

    Διασώστες της 2ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της 2ης Ειδικής Μονάδας Ορεινών Διασώσεων (ΕΜΟΔΕ) προσέγγισαν το σημείο πλησίον του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» όπου εντοπίστηκε η σορός του άτυχου ορειβάτη, η οποία μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Η τοποθεσία στην οποία βρέθηκε ο 55χρονος είναι ιδιαίτερα δύσβατη.

    Πηγή: Cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο