Ελλάδα

Υπόθεση Βγενόπουλου: Γνήσιο και χωρίς αλλοιώσεις το ηχητικό ντοκουμέντο - Βγαίνει από το αρχείο η δικογραφία για Θάνου

Υπόθεση Βγενόπουλου: Γνήσιο και χωρίς αλλοιώσεις το ηχητικό ντοκουμέντο - Βγαίνει από το αρχείο η δικογραφία για Θάνου

Εκτός αρχείου βγαίνει η δικογραφία που είχε σχηματισθεί μετά τη μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου, η οποία στρεφόταν κατά της Βασιλικής Θάνου, πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά και άλλων προσώπων. Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της MIG , ο οποίος δεν βρίσκεται πια εν ζωή, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του ζητήσει χρηματικά ποσά για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης μετά τις εμπλοκές που είχε με τη δικαιοσύνη.

Η δικογραφία έρχεται πάλι στην επιφάνεια μετά το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως, με τον εισαγγελέα Μπαρδάκη, να ζητεί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή, αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Η εντολή από τον κ. Μπαρδάκη δόθηκε μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό φαίνεται να είναι γνήσιο « χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων» κι ως εκ τούτου αποτελεί νέο στοιχείο που οδηγεί στο να ανοίξει και πάλι η υπόθεση.

Δεν εντοπίστηκαν στοιχεία επεξεργασίας ή αλλοίωσης του ηχητικού

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του Εργαστηρίου Εξέτασης φωνής και ήχου της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών «προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία ή έστω ενδείξεις επεξεργασίας του ήχου, που μπορούν να υποδηλώνουν στοιχεία αποκοπής, συρραφής ή εν γένει αλλοίωσης (μοντάζ), ενώ αντίθετα διαπιστώθηκε η αδιάλειπτη καταγραφή με μικρές αλλά δικαιολογημένες διακυμάνσεις, χωρίς “ίχνη” αδικαιολόγητων μεταβολών ή και παύσεων με την παρατήρηση ότι ο εντοπισμός “ιχνών” σε ακουστικό υλικό ψηφιακής μορφής δεν είναι πάντα εφικτός με βεβαιότητα καθόσον τα "ίχνη" αυτά δύνανται να μειώνονται σημαντικά συναρτήσει διαφόρων παραγόντων όπως είναι το λογισμικό επεξεργασίας και η δεξιοτεχνία του προσώπου που προβαίνει σε επεξεργασία. Πάντως, ότι ο ήχος που έχει καταγραφεί στο πειστήριο αρχείο πιθανότατα δεν έχει υποστεί διαδικασία τέτοια ( μοντάζ) που να αλλοιώνει το περιεχόμενό του».

Η δικαστική έρευνα θα γίνει από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Νίκο Ποιμενίδη, ο οποίος έχει ήδη πάρει στα χέρια του το ηχητικό ντοκουμέντο, διάρκειας 5 ωρών, 28 λεπτών και 37 δευτερολέπτων.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα