Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 07:31

Καιρός: Τεράστια προβλήματα στην Αττική με σπασμένα δέντρα και σπίτια χωρίς ρεύμα - Αγωνία για αγνοούμενο στην Εύβοια

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει στη χώρα η κακοκαιρία εξπρές που «δείχνει τα δόντια της» από το βράδυ της Τετάρτης με βροχή και ισχυρούς ανέμους. Η πυροσβεστική έχει δεχτεί πολλές κλήσεις για πέσιμο δέντρων από ισχυρούς ανέμους ενώ στην Αττική υπάρχουν και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές τόσο σε βόρεια όσο και σε νότια προάστια. Προβλήματα υπάρχουν και με πλημμυρισμένους δρόμους. Μόνο στην Αττική έγιναν 133 κλήσεις στην Πυροσβεστική και συγκεκριμένα:

  • 1 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
  • 94 κλήσεις για κοπές δέντρων
  • 27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων
  • 1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.

Αγωνία για αγνοούμενο

Την ίδια στιγμή υπάρχει αγωνία για αγνοούμενο που χάθηκε στο βουνό της Δίρφυς, στην Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 21:10 της Τετάρτης τηλεφώνησε ο ίδιος στο 112 και ανέφερε ότι έχει αποπροσανατολιστεί όταν άφησε το αυτοκίνητό του και συνέχισε πεζοπόρος προς το καταφύγιο ΛΕΙΡΙ (1.120). Η πυροσβεστική αμέσως κινητοποιήθηκε.

Το αυτοκίνητό του βρέθηκε όμως δεν εντοπίστηκε στο καταφύγιο. Δεν εντοπίστηκε ούτε το στίγμα του παρόλο που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες το κινητό είναι παλιό και δεν εντοπίζεται το στίγμα του.

Για τον εντοπισμό του επιχειρούν 19 Πυροσβέστες με 9 οχήματα, και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης 7ΗΣ ΕΜΑΚ (Λαμιας). Συνδρομή και από τον ελληνικό ορειβατικό σύλλογο Χαλκίδας , την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, εθελοντές και αστυνομικούς της ΕΛΑΣ και ελικόπτερο του ΕΣΚΕΔ

Παράλληλα, σύμφωνα με τις Αρχές, περίπου στις 22:30 την Τετάρτη βρέθηκαν 7 εγκλωβισμένοι σε 5 ακινητοποιημένα οχήματα στη λεωφόρο Σταμάτας και 25ης Μαρτίου λόγω ύψους νερού στο οδόστρωμα. Όλοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια κι είναι καλά στην υγεία τους

Προβλήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 8 κλήσεις και συγκεκριμένα:

  • 7 κλήσεις για κοπές δέντρων και
  • 1 κλήση για αφαίρεση αντικειμένου

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως στην Αττική όπου το καιρικό φαινόμενο ήταν έντονο τις τελευταίες ώρες.

Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 08 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί με γρήγορη βελτίωση.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικoί 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγ'η: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 09:13

Σχετικά Άρθρα

  • Καιρός: Έρχεται ολική αλλαγή στο σκηνικό - Πρόγνωση Τσατραφύλλια με ακριβή ημερομηνία
    Καιρός: Έρχεται ολική αλλαγή στο σκηνικό - Πρόγνωση Τσατραφύλλια με ακριβή ημερομηνία

    Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Γιώργο Τσατραφύλλια

    Μία ανάρτηση για την εξέλιξη του καιρού το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και την πορεία του μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου έκανε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

    Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

    «Μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου με σημαντικό έλλειμα βροχοπτώσεων..."

    Καλησπέρα φίλοι μου!

    Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου με σημαντικό έλλειμα βροχοπτώσεων.Για παράδειγμα οι δύο προηγούμενοι μήνες (Σεπ-Οκτ ) κύλησαν με περίπου 40% λιγότερο νερό για την Αττική , 90% για τις Κυκλάδες , 75% για την Κρήτη και 80% για τη Θεσσαλονίκη σε σχέση με κλιματικά δεδομένα.

    Επιπλέον η πρόγνωση για αξιόλογες βροχές τις επόμενες ημέρες είναι απαγοητευτικές.Ας ελπίσουμε αυτό που αρχίζει να διαφαίνεται για αλλαγή του καιρού και κάποιες βροχές από τις 5/11 και μετά να διατηρηθεί.
    ??Για τον καιρό του τριημέρου και της παρέλασης ισχύει αυτό που έχουμε πει εδώ και ημέρες.Αρκετή ηλιοφάνεια, βοριαδάκι μέχρι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασιακό ταβάνι τους 24-25 βαθμούς!

    Τα Fake news για κακοκαιρίες και αναβολή παρελάσεων για άλλη μια φορά εντοπίστηκαν και απομονώθηκαν.Σε αυτό πρέπει πάντα να συμβάλλουμε όλοι μας!

    Στην εποχή της άφθονης πληροφορίας οφείλουμε να είμαστε αυστηροί σε αυτό που διαβάζουμε και να απαιτούμε πάντα να υπάρχει τεκμηριώμένο επιστημονικό υπόβαθρο και κατάρτιση από αυτόν που το λέει χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.»

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Αττικής για την λειψυδρία: Ζητούν άμεσα μέτρα
    Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Αττικής για την λειψυδρία: Ζητούν άμεσα μέτρα

    Οι αγρότες στον κάμπο του Μαραθώνα ζητούν την δημιουργία υποδομών ενάντια στην λειψυδρία που καταστρέψει τα φυτά τους - Μείζον πρόβλημα και για τους μελισσοκόμους

    Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Αττικής, που βλέπουν τις καλλιεργειές τους να καταστρέφονται από το αλμυρό νερό που βγαίνει από τις γεωτρήσεις.

    Όπως τόνισαν αγρότες, μιλώντας στον Ant1 tο χώμα έχει στεγνώσει και τα φυτά δεν αναπτύσσονται στην Αττική, με παραγωγούς να σημειώνουν ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της λειψυδρίας που έχει ως αποτέλεσμα το αλμυρό νερό να εισχωρεί στις γεωτρήσεις. Με αποτέλεσμα να καταστρέφονται ρίζες και φύλλα των φυτών.

    Όπως καταγγέλλει αγρότης, την ίδια στιγμή που η παραγωγή του καταστρέφεται, από τους γύρω ορεινούς όγκους εκατομμύρια κυβικά νερού πάνε κατευθείαν στην θάλασσα. Και ζητά να γίνουν έργα υποδομής, όπως ταμιευτήρες αλλά και άλλα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

    Πρόβλημα και με τις μέλισσες

    Σοβαρό πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν και οι μελισσοκόμοι, καθώς η έλλειψη νερού δεν επιτρέπει στις μέλισσες να «δουλέψουν» στα μελίσσια τους.

    «Δεν έβρεξε, έκανε 120 ημέρες καύσωνα από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα η βασίλισσα να μην βρίσκει γύρες για να γεννήσεις».

    Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1 στην πληγείσα από λειψυδρία Αττική, μόνον από την άρδευση με παλιά μηχανήματα χάνονται 4 δισεκατομμύρια κυβικά νερού.

    Εκεί όμως που ειδικοί επιστήμονες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα είναι τα δίκτυα νερού στις πόλεις αλλά και ο υπερτουρισμός.

  • «Τσουχτερό» κρύο με ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο – Πού θα πέσουν «πασπάλες χιονιού»
    «Τσουχτερό» κρύο με ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο – Πού θα πέσουν «πασπάλες χιονιού»

    Ο υδράργυρος φαίνεται ότι υποχωρεί περαιτέρω το Σαββατοκύριακο, ενώ, περιμένουμε και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

    Αναψαν ήδη τα τζάκια στα βόρεια, εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας σε όλη την επικράτεια. Πάντως, ο υδράργυρος φαίνεται ότι υποχωρεί περαιτέρω το Σαββατοκύριακο, ενώ, αναμένεται να «πέσουν» και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

    Οι βροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, θα περιορισθούν κυρίως στη δυτική – βορειοδυτική χώρα, ενώ, τη νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα «μαλακώσει», με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κοντά στα κανονικά –για την εποχή– επίπεδα.

    Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου

    Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 20 Οκτωβρίου

    Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και το πρωί στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

    Πρόγνωση για τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

    Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικόί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Πρόγνωση για την Τρίτη 22 Οκτωβρίου

    Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

    Πρόγνωση για Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

    Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και μόνο στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Μερομήνια: Πλησιάζει βαρυχειμωνιά - O διαφορετικός φετινός χειμώνας
    Μερομήνια: Πλησιάζει βαρυχειμωνιά - O διαφορετικός φετινός χειμώνας

    Τα Μερομήνια προειδοποιούν για την κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» την χώρα

    Αλλάζει το «πρόσωπο» του φετινού χειμώνα, και μετά από τους ήπιους των τελευταίων ετών, φαίνεται - τουλάχιστον σύμφωνα με τα μερομήνια - θα είναι βαρύς και από νωρίς θα σαρώσει τη χώρα μας. Το τσουχτερό κρύο αναμένεται να είναι έντονο ακόμα και μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2025.

    Αναλυτικά τα μερομήνια ανά μήνα

    Οκτώβριος 2024: Αξιόλογες βροχές και σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από τα συνηθισμένα με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.

    Νοέμβριος 2024: Χειμερινό σκηνικό από το 2ο μισό και αρκετές βροχές

    Δεκέμβριος 2024: Βροχέρος καιρός, αλλά και χιόνια στα ορεινά, αλλά με ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή.

    Ιανουάριος 2025: Σχετικά ήπιος ο μήνας, με λιγότερες βροχές, αλλά στις αρχές θα έχει πιο χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά.

    Φεβρουάριος 2025: Ψύχρα και χιόνια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καιρού

    Μάρτιος 2025: Χωρισμένος στα δύο, με έντονα χειμερινές πινελιές στο 2ο μισό.

  • Τσατραφύλλιας: Νέα πτώση της θερμοκρασίας το ΣΚ, στο μηδέν στα ορεινά - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης
    Τσατραφύλλιας: Νέα πτώση της θερμοκρασίας το ΣΚ, στο μηδέν στα ορεινά - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης

    Πρόγνωση για το πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

    Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go.gr, παρόλο που θα υπάρξουν χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές, ακόμα και αρνητικές στα ορεινά, δεν θα σημειωθούν βροχές παρά μόνο στη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα. Ακόμη κάνει λόγο για «πασπάλες χιονιού» στα ορεινά των παραπάνω περιοχών.

    Όσον αφορά τον καιρό για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, «η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα, ενώ η πρόβλεψη για βροχή είναι πάλι απογοητευτική».

    Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

    «Φθινόπωρο κατά το ήμισυ…

    Μπορεί η θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά στις περισσότερες περιοχές και μάλιστα το Σ/Κ αναμένεται νέα πτώση, ωστόσο οι βροχές από αυτή τη μεταβολή του καιρού θα είναι πολύ λίγες και αφορούν κυρίως τη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα. Στα ορεινά των περιοχών αυτών (1.800 και υψηλότερα) θα δούμε και πασπάλες χιονιού.

    Επίσης το Σ/Κ θα δούμε και αρνητικές θερμοκρασίες στα ορεινά της βόρειας χώρας με αποτέλεσμα η θέρμανση να είναι απαραίτητη.
    Τ

    η νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα "μαλακώσει" αφού η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα ενώ η πρόβλεψη για βροχή είναι πάλι απογοητευτική.
    Καλό Σ/Κ!».

    Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ ανά ημέρα

    Ο καιρός το Σάββατο (19/10)

    Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) αυξημένες νεφώσεις και κυρίως στα δυτικά τοπικές βροχές.
    Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν και στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανοιχτά από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς και και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία μέχρι το απόγευμα. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
    Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 5 έως 20 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του βόρειου Ιονίου και την Ήπειρο.
    Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανοιχτά του Ιονίου από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά.
    Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη θα αυξηθούν και στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά περιόδους και κατά τόπους αυξημένες.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 4 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά.
    Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στις Σποράδες 5 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 5 βαθμούς υψηλότερη.

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών την νύχτα προς την Κυριακή.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6.
    Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι και το απόγευμα. Το βράδυ σχεδόν αίθριος.
    Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Ο καιρός την Κυριακή (20/10)
    Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και το πρωί στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

    Ο καιρός τη Δευτέρα (21/10)
    Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    O καιρός την Τρίτη (22/10)
    Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

    Ο καιρός τη Τετάρτη (23/10)
    Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και μόνο στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο
    Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο

    Την κακοποίηση του παιδιού της σε νηπιαγωγείο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια κατήγγειλε μητέρα.

    Τι καταγγέλλει η μητέρα

    Σύμφωνα με το evima.gr, η μητέρα κατήγγειλε ότι το 4χρονο παιδί της έχει πέσει αρκετές φορές θύμα κακοποίησης από δυο συγκεκριμένα παιδιά του νηπιαγωγείου παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφία με τραυματισμό στο πρόσωπο του παιδιού την οποία ανάρτησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «Πρόκειται για δύο μαθητές του νηπιαγωγείου που είναι αδέρφια οι οποίοι δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στα υπόλοιπα παιδιά. Όταν το παιδί μου δέχτηκε τις επιθέσεις, η δασκάλα τυγχάνει να είναι τουαλέτα ή γραφείο. Δεν θα το ανεχθώ άλλο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα στο evima.gr

    Ενώ κλείνοντας σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της ξεκαθάρισε πως μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα δεν θα πάει ξανά το παιδί της στο σχολείο.

    Πριν από δέκα μέρες 4χρονο αγοράκι είχε δεχτεί ξανά επίθεση στα χέρια από τους συγκεκριμένους μαθητές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Φθάνει το «πρώτο κρύο»: Κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες με ριπές 90 χλμ.
    Φθάνει το «πρώτο κρύο»: Κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες με ριπές 90 χλμ.

    Άρδην αλλάζει το σκηνικό του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς με τους βοριάδες να ενισχύονται σημαντικά από απόψε, την Πέμπτη η έντασή τους θα φτάνει ακόμη και τα 8 μποφόρ, κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε πολλές περιοχές της χώρας, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά.

    Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Πέμπτη (17.10.2024), θα είναι οι ισχυροί άνεμοι με τις ριπές τους να ξεπερνούν τα 90 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με το meteo σημαντική ενίσχυση αναμένεται να παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο.

    Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, oι ισχυρότεροι άνεμοι θα εντοπίζονται στις Βόρειες Κυκλάδες, σε νησιωτικά τμήμα του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Σάμος και Ικαρία), στη Θάλασσα των Κυθήρων και στα νότια τμήματα της Κρήτης.

    Όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη οι ριπές του ανέμου είναι ιδιαίτερα αυξημένες:

    Gusts_Oct17.jpg

    Η πρόγνωση της Νικολέτας Ζιακοπούλου:

    Για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μέσα στις επόμενες ώρες, έκανε λόγο και η μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου.

    Στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπερνάμε τους 22-23 βαθμούς, ενώ ειδικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι αισθητό. Πάντως, οι βροχές θα είναι ελάχιστες.

    Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και ανατολική Στερεά.

    Οι άνεμοι βόρειοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 21 βαθμούς, έως 25 με 27 στα υπόλοιπα.

    Στην Αττική περιμένουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

    Την Παρασκευή περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

    Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βοριάδες έως 8 μποφόρ μόνο στη θάλασσα Κυθήρων.

    Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς στα δυτικά και τα νότια, έως 22 στα υπόλοιπα.

    Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη:

    Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως στα ανατολικά και νότια) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία καθώς και την ανατολική Στερεά.
    Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια 8 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής χώρας θα είναι σημαντική. Θα φτάσει στα βόρεια και τη Θεσσαλία τους 19 με 21 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τους 22 με 24 βαθμούς, στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
    Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες στη Μακεδονία θα είναι αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία.
    Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια.
    Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 και τοπικά στη δυτική Πελοπόννησο έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 και τοπικά στην ανατολική Πελοπόννησο έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Καιρός: Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές μέχρι το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 23 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ
    Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
    Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στις Σποράδες 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
    Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

    Τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία θα δώσει το κύμα κακοκαιρίας που πλησιάζει στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μια κακοκαιρία από την Ιταλία αναμένεται να επηρεάσει το Σαββατοκύριακο τα δυτικά τμήματα της χώρας σηματοδοτώντας και το τέλος του αντικυκλώνα που αποτελεί εμπόδιο, ένα φυσικό τείχος, για τη διέλευση των βαρομετρικών χαμηλών.

    Ο μετεωρολόγος του OPEN ξεκαθαρίζει πως αυτός ο αντικυκλώνας θα καταρρεύσει και έτσι ο Νοέμβριος θα είναι ένας μήνας που τα βαρομετρικά χαμηλά θα φτάνουν στη χώρα μας, προειδοποιώντας μάλιστα πως το παρελθόν, έχει διδάξει πως ο Νοέμβριος δίνει πάντα και επικίνδυνα φαινόμενα.

    Βροχές στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα

    Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει το Σάββατο την Ιταλία θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά, να έρθει σε κόντρα με το πεδίο υψηλών πιέσεων, παρόλα αυτά δεν θα καταφέρει να διασχίσει τη χώρα μας και θα εγκλωβιστεί στα πιο δυτικά τμήματα και άρα τις όποιες βροχές περιμένουμε μέχρι και τέλος εβδομάδας τις αναμένουμε μέσα στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα.

    Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αποδιοργανώσει σε πρώτη φάση το πεδίο υψηλών πιέσεων.

    Ο καιρός σήμερα

    Για σήμερα, αναμένεται ηλιοφάνεια ενώ μέσα στη νύχτα στην ανατολική Θεσσαλία και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο θα συναντήσουμε κάποιες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να επιμένει και σήμερα σε υψηλές τιμές 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Θα αρχίσει όμως να υποχωρεί από τα επόμενα 24ωρα για να πάμε λίγο πιο κάτω από την εποχή επίπεδα 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά και οι βοριάδες. Ο υδράργυρος θα ξεκινήσει από τους 17 βαθμούς και θα φτάσει μέχρι τους 28. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με περισσότερες συννεφιές προς το απόγευμα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 26 βαθμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch