Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 09:33

Εύβοια: Σαρώνουν το όρος Δίρφυ για τον 36χρονο αγνοούμενο - Συνδράμει ελικόπτερο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σηκώθηκε ελικόπτερο να συνδράμει στον εντοπισμό του άνδρα που αγνοείται από χθες το βράδυ στη Δίρφυ Ευβοίας

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του περιπατητή που αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Λειρί στη Δίρφυ Ευβοίας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα έχουν ενισχυεθεί τις τελευταίες ώρες, ενώ συνδράμει και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ.

Συνολικά, επιχειρούν 19 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 7ης ΕΜΑΚ, ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ενώ συνδρομή παρέχουν επίσης ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές καθώς και η ΕΛΑΣ.

Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Λειρί στη Δίρφυ, Ευβοίας.
Επιχειρούν 16 #πυροσβέστες με 9 οχήματα και η Ο.Ο.Ε.Δ. της 7ης ΕΜΑΚ. Συνδρομή από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, εθελοντές και ΕΛ.ΑΣ. pic.twitter.com/jdN92NvXzK

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) May 18, 2022

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυ κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο, αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο.

Απεγκλωβισμοί στην Αττική

Σφοδροί άνεμοι και δυνατές καταιγίδες πλήττουν από το βράδυ της Τετάρτης την Αττική, με τα προβλήματα από την κακοκαιρία να είναι αρκετά.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο iEidiseis, μέχρι τις 6.30 το πρωί στην Αττική υπήρξαν 91 κλήσεις για κοπές δέντρων, 25 για αφαίρεση αντικειμένων και 11 για άντληση υδάτων.

Αν και προβλήματα εντοπίζονται σε όλη την Αττική, ωστόσο, τα περισσότερα καταγράφονται σε Λυκόβρυση, Αγία Παρασκευή, Διόνυσο και στα νότια, σε Γλυφάδα, Ταύρο και Μοσχάτο.

Επίσης πολλές περιοχές αντιμετώπισαν και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Συγκεκριμένα διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν σε περιοχές της Βόρειας Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

Από τη σφοδρή κακοκαιρία προβλήματα προκλήθηκαν και στην περιοχή της Σταμάτας, όπου η πυροσβεστική κλήθηκε αργά το βράδυ για τον απεγκλωβισμό πέντε οχημάτων.

Ο απεγκλωβισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 09:39

Σχετικά Άρθρα

  • Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο
    Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο

    Την κακοποίηση του παιδιού της σε νηπιαγωγείο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια κατήγγειλε μητέρα.

    Τι καταγγέλλει η μητέρα

    Σύμφωνα με το evima.gr, η μητέρα κατήγγειλε ότι το 4χρονο παιδί της έχει πέσει αρκετές φορές θύμα κακοποίησης από δυο συγκεκριμένα παιδιά του νηπιαγωγείου παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφία με τραυματισμό στο πρόσωπο του παιδιού την οποία ανάρτησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «Πρόκειται για δύο μαθητές του νηπιαγωγείου που είναι αδέρφια οι οποίοι δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στα υπόλοιπα παιδιά. Όταν το παιδί μου δέχτηκε τις επιθέσεις, η δασκάλα τυγχάνει να είναι τουαλέτα ή γραφείο. Δεν θα το ανεχθώ άλλο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα στο evima.gr

    Ενώ κλείνοντας σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της ξεκαθάρισε πως μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα δεν θα πάει ξανά το παιδί της στο σχολείο.

    Πριν από δέκα μέρες 4χρονο αγοράκι είχε δεχτεί ξανά επίθεση στα χέρια από τους συγκεκριμένους μαθητές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
    Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

    Τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία θα δώσει το κύμα κακοκαιρίας που πλησιάζει στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μια κακοκαιρία από την Ιταλία αναμένεται να επηρεάσει το Σαββατοκύριακο τα δυτικά τμήματα της χώρας σηματοδοτώντας και το τέλος του αντικυκλώνα που αποτελεί εμπόδιο, ένα φυσικό τείχος, για τη διέλευση των βαρομετρικών χαμηλών.

    Ο μετεωρολόγος του OPEN ξεκαθαρίζει πως αυτός ο αντικυκλώνας θα καταρρεύσει και έτσι ο Νοέμβριος θα είναι ένας μήνας που τα βαρομετρικά χαμηλά θα φτάνουν στη χώρα μας, προειδοποιώντας μάλιστα πως το παρελθόν, έχει διδάξει πως ο Νοέμβριος δίνει πάντα και επικίνδυνα φαινόμενα.

    Βροχές στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα

    Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει το Σάββατο την Ιταλία θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά, να έρθει σε κόντρα με το πεδίο υψηλών πιέσεων, παρόλα αυτά δεν θα καταφέρει να διασχίσει τη χώρα μας και θα εγκλωβιστεί στα πιο δυτικά τμήματα και άρα τις όποιες βροχές περιμένουμε μέχρι και τέλος εβδομάδας τις αναμένουμε μέσα στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα.

    Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αποδιοργανώσει σε πρώτη φάση το πεδίο υψηλών πιέσεων.

    Ο καιρός σήμερα

    Για σήμερα, αναμένεται ηλιοφάνεια ενώ μέσα στη νύχτα στην ανατολική Θεσσαλία και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο θα συναντήσουμε κάποιες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να επιμένει και σήμερα σε υψηλές τιμές 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Θα αρχίσει όμως να υποχωρεί από τα επόμενα 24ωρα για να πάμε λίγο πιο κάτω από την εποχή επίπεδα 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά και οι βοριάδες. Ο υδράργυρος θα ξεκινήσει από τους 17 βαθμούς και θα φτάσει μέχρι τους 28. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με περισσότερες συννεφιές προς το απόγευμα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 26 βαθμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του βρέθηκε 65χρονος στην Έυβοια - Το σημείωμα άφησε
    Απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του βρέθηκε 65χρονος στην Έυβοια - Το σημείωμα άφησε

    Απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ένας 65χρονος στην Εύβοια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του eviaonline, τον 65χρονο που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας από ανίατη ασθένεια, βρήκε απαγχονισμένο στο μπαλκόνι, στην πίσω πλευρά του σπιτιού του, όπου δεν υπάρχουν άλλα σπίτια, η σύζυγός του επιστρέφοντας από την εκκλησία.

    Αμέσως η γυναίκα ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, ενώ διαπίστωσε ότι ο σύζυγός της άφησε και σημείωμα που εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν από λίγα χρόνια είχε χάσει το παιδί του από σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ τα άλλα δυο του παιδιά είναι συντετριμμένα.

    Η σορός του έχει σταλεί για νεκροψία – νεκροτομή.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ζάκυνθος: Εντοπίστηκε ο 65χρονος που εξαφανίστηκε στην Παναγούλα
    Ζάκυνθος: Εντοπίστηκε ο 65χρονος που εξαφανίστηκε στην Παναγούλα

    Εντοπίστηκε σήμερα, Παρασκευή(11/10), το πρωί στην περιοχή Νερατζούλες ο 65χρονος που αγνοούταν από εχθές από δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου και εθελοντών.

    Από χθες Πέμπτη (10/10) είχε στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του, ενώ φυσικά και συγγενείς και φίλοι του τον έψαχναν όλη νύχτα.

    Τελικά σήμερα το πρωί βρέθηκε σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση, όταν σύμφωνα με πληροφορίες άκουσε και τη φωνή της γυναίκας του και απαντήσε. Να πούμε ότι μεταφέρθηκε με φορείο. Περίπου 10 άνδρες τον κουβαλούσαν, λόγω της δυσκολίας του υπεδάφους καθώς γλιστρούσε, προκειμένου να φτάσει στο ασθενοφόρο που ήδη βρισκόταν στο σημείο. Άμεσα διακομίστηκε έχοντας τις αισθήσεις του και ανταποκρινόμενος στα καλέσματα που του έγιναν.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Προϊστάμενη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη. «Ήταν μια πραγματικά δύσκολη διάσωση, γιατί δεν είχαμε κανένα σημάδι από πουθενά, καμία καταγραφή από τις κάμερες που βρήκαμε στην ευρύτερη περιοχή, και ούτε κάποιος τον είδε. Αυτό ήταν το τρελό, ότι κανείς δεν τον είχε δει μέχρι την ώρα, που για χιλιοστή φορά, βγήκαμε με τα συνεργεία και τους ανθρώπους που τον ψάχναμε όλοι μαζί».

    Εχθές να πούμε ότι στην περιοχή είχε σηκωθεί και drone με γεωθερμική κάμερα από την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Ζακύνθου και εδώ μπορείτε να δείτε και το σχετικό δημοσίευμα εχθές από την “Ημέρα με τις έρευνες που έγιναν.

    Πηγή: ImeraZante.gr
  • Σοκ στην Εύβοια: 38χρονος σκότωσε τον θείο του με πολλαπλές μαχαιριές
    Σοκ στην Εύβοια: 38χρονος σκότωσε τον θείο του με πολλαπλές μαχαιριές

    Νεκρός 65χρονος στην Εύβοια, μετά από θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι, για την οποία συνελήφθη ο ανιψιός του θύματος.

    Το αιματηρό συμβάν σημειώθηκε στο Σπαθάρι του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, όταν ο 38χρονος μπήκε στο σπίτι του θείου του και, για μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο λόγο, τον μαχαίρωσε πολλές φορές.

    Πήγε αιμόφυρτος στο καφενείο του χωριού για να ζητήσει βοήθεια

    Το θύμα παρά τις πολλαπλές μαχαιριές κατάφερε να πάει σε κεντρικό σημείο του χωριού και να ζητήσει βοήθεια και άμεσα περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία, όπως μεταδίδει το eviathema.gr.Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

    Συνελήφθη ο 38χρονος

    Συνελήφθη λίγο μετά τις 12:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης ο δράστης, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

    Μετά από έρευνα των έμπειρων αστυνομικών του ΑΤ Μαντουδίου και τη συνδρομή Αστυνομικών του ΑΤ Λίμνης και του τμήματος ασφαλείας Χαλκίδας, ο άνδρας εντοπίστηκε σε σημείο μέσα στο χωριό Σπαθάρι.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καλάβρυτα: 48 Πρόβατα βρήκαν τραγικό θάνατο από κεραυνό
    Καλάβρυτα: 48 Πρόβατα βρήκαν τραγικό θάνατο από κεραυνό

    Κεραυνός που έπεσε από την πρόσφατη κακοκαιρία χτύπησε και θανάτωσε 48 πρόβατα στην θέση "Πυργάκι" Ανάστασης Καλαβρύτων.

    Τα πρόβατα σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν κεραυνός χτύπησε δέντρο όπου είχαν μαζευτεί για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

    Ο κτηνοτρόφος κ. Σπηλιόπουλος είναι σε απόγνωση βλέποντας τα ζωντανά του να χάνονται σε μια στιγμή.

    Πηγή: KalavrytaNews.com

  • Κακοκαιρία Cassandra: Σαρώνει τη χώρα - Αγωνία για 52χρονο που αγνοείται στην Αιτωλοακαρνανία
    Κακοκαιρία Cassandra: Σαρώνει τη χώρα - Αγωνία για 52χρονο που αγνοείται στην Αιτωλοακαρνανία

    Σαρωτικό ήταν το πέρασμα τηςκακοκαιρίας «Cassandra» από την Αιτωλοακαρνανία. Από τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε δρόμοι πλημμύρισαν και προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια. Την ίδια ώρα, κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία για 52χρονο που αγνοείται.

    Δρόμοι - ποτάμια στην Αιτωλοακαρνανία - Κλειστή η παλαιά εθνική οδός

    Λόγω των φερτών υλικών έχει κλείσει η παλαιά εθνική οδός στο ύψος τη Στράτου και του Ρίβιου. Συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου εργάζονται από της πρωινές ώρες προς αποκατάσταση των ζημιών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.Ζημιές έχουν καταγραφεί, επίσης, σε υπόγεια σπιτιών, αποθήκες και σε ποιμνιοστάσια.

    Έρευνες στη Λεπενού για 52χρονο φύλακα που αγνοείται

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες από νωρίς το πρωί στη Λεπενού για τον εντοπισμό 52χρονου, που αγνοείται. Είναι πιθανό ο άνδρας να παρασύρθηκε από χείμαρρο, που σχηματίστηκε, κοντά στην επιχείρηση ασφαλτομίγματος, όπου εργάζονταν ως φύλακας.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agriniopesss, το όχημα του καθώς και ένα μηχάνημα, που ανήκουν στην επιχείρησή έχει εντοπιστεί. Σωστικά συνεργεία αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο, ανασύροντας πέτρες και λάσπες, για να εντοπιστεί ο 52χρονος. Για να συνδράμει στις έρευνές έσπευσε στην περιοχή και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΠΟΥΡΟΣ ΜΠΕΝΕΚΟΣ/ EUROKINISSI

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Επικαιροποιήθηκε όσο η κακοκαιρία Cassandra σαρώνει
    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Επικαιροποιήθηκε όσο η κακοκαιρία Cassandra σαρώνει

    Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 03-10-2024/1200C, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

    Η επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας θα συνοδεύεται σήμερα Σάββατο (05-10-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και έως τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα.

    Πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

    Αναλυτικά:

    Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

    α) Μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

    β) Μέχρι το απόγευμα, στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο