Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 08:05

Γιαννόπουλος για την αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Μπορεί να έχει βγει ήδη από τη χώρα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον, που απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά, «μπορεί να βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος.

«Αν δεν είναι έτοιμοι στο αεροδρόμιο να δουν, να προσέχουν κάθε παιδί που περνάει, ενδεχομένως να έχει φύγει», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος στον ΣΚΑΪ και ενημέρωσε, ότι το Χαμόγελο του Παιδιού έχει κινητοποιήσει διαδικασίες εξεύρεσης του 6χρονου στη Νορβηγία, σε συνεργασία με το Missing Children Europe.

Ο ίδιος, ανέφερε ότι η διαφορά της συγκεκριμένης αρπαγής με άλλες τέτοιες υποθέσεις, είναι ότι έγινε μέσα από μια «μαφιόζικη διαδικασία», με έναν άνθρωπο να εισβάλλει μέσα στο σπίτι και να παίρνει το παιδί από τη γιαγιά του.

«Λέμε πως είναι ο πατέρας, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος», τόνισε και διευκρίνισε ότι «δεν είναι να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου», αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί.

«Ένα παιδί που αρπάζεται με τέτοιο τρόπο, μες την ψυχούλα του υπάρχουν πολλά προβλήματα. Φεύγει από την ασφάλεια του σπιτιού του», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.
Στο «κάδρο» των ερευνών ο πατέρας - Οι διαμάχες με την μητέρα και οι εκκλήσεις

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, ακόμα και το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης ο πατέρας του 6χρονου, καθώς βρίσκεται σε δικαστικές διαμάχες με τη μητέρα για την επιμέλεια του παιδιού, τα τελευταία δύο χρόνια.

Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός, ότι το βαν με το οποίο απήχθη το παιδί είχε ενοικιαστεί από τον γαμπρό του πατέρα του 6χρονου. Στις 23 Μαΐου είχε ενοικιαστεί από το αεροδρόμιο και παραδόθηκε χθες, στα γραφεία της εταιρείας στη λεωφόρο Συγγρού, όπου εντοπίστηκε από την αστυνομία.

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου, κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει την Ελληνική Αστυνομία», αναφέρει σε δήλωσή του ο πατέρας, νορβηγικής καταγωγής, όπως μετέδωσε το Open.

Παλαιότερα ο ίδιος, μιλώντας στη νορβηγική τηλεόραση και βρισκόμενος στην Ελλάδα, είχε υποστηρίξει ότι η πρώην σύζυγός του μετέφερε το παιδί από τη Νορβηγία στην Ελλάδα, χωρίς τη δική του συναίνεση. «Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι θα κάνω», δήλωνε τότε.

Λίγους μήνες αργότερα, τα ελληνικά δικαστήρια έκριναν τελεσίδικα, ότι την επιμέλεια του 6χρονου αναλαμβάνει η μητέρα.

Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, αρχικά νορβηγικό δικαστήριο είχε δώσει την επιμέλεια στον πατέρα του 6χρονου, ενώ μεταγενέστερες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων την έδωσαν στη μητέρα. Κατά τις ίδιες πηγές, εκκρεμεί απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, ενώ ο πατέρας φέρεται να έχει προσφύγει και στον Άρειο Πάγο.

«Με μια απλή, ήρεμη πράξη, να επιστρέψει το παιδί, να ενημερώσει τις Αρχές, το Χαμόγελο του Παιδιού, κάποιο κανάλι και να παραδώσει το παιδί ήρεμα στη μητέρα» είναι η έκκληση προς πάσα κατεύθυνση του δικηγόρου της μητέρας, Χρήστου Οικονομάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά την άμεση αντίδραση των αρχών δεν αποκλείεται ο δράστης της αρπαγής με τον 6χρονο να έχουν διαφύγει από τη χώρα, ενώ δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία των δύο γονιών.

«Θέλω να κάνω μία έκκληση να μας βοηθήσετε να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω μία έκκληση, σε όποιον έχει κάνει αυτή την πράξη: Σας παρακαλώ να τον επιστρέψετε σπίτι μας, για το καλό του παιδιού μου», είναι η έκκληση της μητέρας, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

H κινητοποίηση των Αρχών είναι μεγάλη, έχει εκδοθεί amber alert, οι χρήστες του Facebook έλαβαν ειδοποίηση για active alert, ενώ τα στοιχεία του παιδιού έχουν κυκλοφορήσει εκτός από την τηλεόραση και σε πινακίδες της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, στις 20:40 όταν ένας άγνωστος χτύπησε την πόρτα του σπιτιού και άρπαξε το παιδί.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού:

«Στις 24/05/22, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά, ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.), στις 24/05/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης

“Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000″».

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 09:27

Σχετικά Άρθρα

  • Αδέρφια Μενέντεζ: Ο εισαγγελέας αιτήθηκε επανεξέταση των ποινών - Ανοίγει τον δρόμο για πρόωρη αποφυλάκιση
    Αδέρφια Μενέντεζ: Ο εισαγγελέας αιτήθηκε επανεξέταση των ποινών - Ανοίγει τον δρόμο για πρόωρη αποφυλάκιση

    Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από το δικαστήριο την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης των αδερφών Μενέντεζ, δεκαετίες μετά την καταδίκη τους σε ισόβια, χωρίς αναστολή για τις δολοφονίες των γονιών τους το 1989 στο Μπέβερλι Χιλς.

    Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρη αποφυλάκιση

    Αν ο δικαστής δεχτεί την πρότασή του, ανοίγει ο δρόμος για τα βγουν με αναστολή από τη φυλακή.

    Ο Γκασκόν πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την απόφασή του μετά τις αυξανόμενες εκκλήσεις να εξετάσει το ενδεχόμενο αποφυλάκισης των αδελφών, οι οποίοι εκτίουν ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, αφού καταδικάστηκαν για φόνο πρώτου βαθμού στις δολοφονίες των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ.

    Την τελική απόφαση έχει ο δικαστής, με τον εισαγγελέα να τονίζει πως οι δύο άνδρες έκαναν «ένα ταξίδι λύτρωσης και αποκατάστασης και πλήρωσαν το χρέος τους στην κοινωνία», τόσα χρόνια. Εάν ο δικαστής δεχθεί τη σύστασή του, ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ θα μπορούσαν να δικαιούνται άμεση αποφυλάκιση, πρόσθεσε.

    Η πολύκροτη υπόθεση που έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix

    Κατά τη διάρκεια της πολύκροτης πρώτης δίκης τους το 1993, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι οι δολοφονίες διαπράχθηκαν από απληστία, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν ότι οι δολοφονίες έγιναν σε αυτοάμυνα.

    Τα αδέλφια παραδέχτηκαν ότι σκότωσαν τους γονείς τους, αλλά ισχυρίστηκαν ότι είχαν υποστεί σεξουαλική, συναισθηματική και σωματική κακοποίηση.

    Οι εισαγγελείς πρότειναν ότι οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν ψευδείς. Κηρύχθηκε κακοδικία και σε μια δεύτερη δίκη αποκλείστηκαν τα στοιχεία που οι συνήγοροι υπεράσπισης αποκάλεσαν αποδεικτικά στοιχεία κακοποίησης.

    Η υπόθεση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα μετά το ντοκιμαντέρ του κυκλοφόρησε για την ιστορία των αδερφών Μενέντεζ στο Netflix.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ POOL/ Jill CONNELLY

  • Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια
    Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια

    Με αφορμή το νέο περιστατικό που ήρθε στο προσκήνιο, τον θάνατο ενός νέου μωρού στην περιοχή της Αμαλιάδας και την σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πιθανή συσχέτιση της 24χρονης μητέρας που και εκείνη είχε χάσει τα παιδιά της, με διάστημα ενός χρόνου μεταξύ τους στην περιοχή της Αχαΐας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στην κοινή γνώμη ενέργειες που έγιναν σχετικά, με όσα τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

    Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

    1. Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.
    2. Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».
    3. Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.
    4. Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.
    5. Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

    Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

    Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και δεν αποτελεί υπόθεση ενός.

    Στηνσυγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα.

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται. Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

    • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
    • Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
    • Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
    • Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
    • Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
    • Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

    ... κλείνει αναφέροντας η ανακοίνωση.

    Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» ή αξιοποιήστε το Chat 1056 με την αποστολή γραπτού μηνύματος ή ακόμα και κάνοντας αναφορά στο CyberTip Line Hellas εδώ https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

    Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» Οι Γραμμές λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.

  • Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κηφισιά - Με εγκαύματα ένας ηλικιωμένος
    Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κηφισιά - Με εγκαύματα ένας ηλικιωμένος

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/10) σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στην Κηφισιά, με την Πυροσβεστική να προχωρά στον απεγκλωβισμό ενός ηλικιωμένου που διέμενε στο σπίτι.

    Το διαμέρισμα στο οποίο ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν στην Ικάρου. Ο ηλικιωμένος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς έχει υποστεί ελαφρά εγκαύματα και αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

    Στο σημείο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Γονείς: Είναι σωστό να βοηθούν το παιδί με το διάβασμα; - Οι ειδικοί απαντούν
    σε Plus +
    Γονείς: Είναι σωστό να βοηθούν το παιδί με το διάβασμα; - Οι ειδικοί απαντούν

    Η λεπτή γραμμή μεταξύ υποστήριξης και υπερβολικής εξάρτησης του παιδιού από τον γονέα είναι μια πρόκληση με πολλές «αποχρώσεις»

    Το διάβασμα στο σπίτι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή ενός μαθητή. Καθημερινά, έχει να ανταπεξέλθει σε πλήθος υποχρεώσεων και εργασιών επιστρέφοντας από το σχολείο, κάτι που συχνά κάνει το παιδί να απογοητεύεται. Σε αυτή την περίπτωση, δύο είναι τα πιθανά ενδεχόμενα: Ή να παραιτηθεί από την προσπάθεια να διαβάσει και να είναι συνεπές στις σχολικές του υποχρεώσεις ή να στραφεί στους γονείς για βοήθεια.

    Πόσο καλή ιδέα είναι, όμως, να συμβάλλουν οι γονείς στην ολοκλήρωση των σχολικών υποχρεώσεων του παιδιού στο σπίτι; Πρέπει να τα καθοδηγούν σε κάθε πρόβλημα ή πρέπει να τα αφήνουν να το αντιμετωπίσουν μόνα τους; Εκπαιδευτικοί και εμπειρογνώμονες έχουν ποικίλες απόψεις σχετικά με τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην επωφελή και την υπερβολική βοήθεια.

    Σύμφωνα με τον Daniel Kebede, Γενικό Γραμματέα της βρετανικής Ένωσης Εκπαίδευσης (NEU), η υποστήριξη των παιδιών με το διάβασμα στο σπίτι μπορεί να είναι ωφέλιμη, αλλά μόνο όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο. Οι γονείς των μικρότερων παιδιών μπορούν να τα βοηθήσουν να μάθουν πώς να διαβάζουν παραγωγικά και να τα ενθαρρύνουν να ανακαλύψουν μαθησιακές πηγές, όπως οι βιβλιοθήκες. Όταν τα παιδιά φτάσουν στο γυμνάσιο, όμως, η ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης ρουτίνας μελέτης καθίσταται ζωτικής σημασίας. «Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τα κατάλληλα επίπεδα αυτοδιδασκαλίας ανάλογα με την ηλικία του παιδιού», λέει ο Kebede, «αλλά δεν θα πρέπει να κάνουν εκείνοι τις σχολικές εργασίες του παιδιού τους», τονίζει, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθούν συνήθειες που βοηθούν τα παιδιά να διαχειρίζονται μόνα τους τη μάθηση καθώς μεγαλώνουν.

    Ο John Nichols, πρόεδρος του «The Tutors’ Association», συμφωνεί ότι ενώ η εργασία στο σπίτι είναι σημαντική ως εργαλείο εξάσκησης, όταν τα παιδιά «κολλάνε» σε κάτι και αδυνατούν να προχωρήσουν, τότε η βοήθεια είναι πολύτιμη. «Αν δεν καταλαβαίνουν πώς να προσεγγίσουν τις υποχρεώσεις τους, είναι πιο ωφέλιμο γι’ αυτά να πάρουν κάποια καθοδήγηση, παρά να παλεύουν χωρίς αποτέλεσμα», σημειώνει.

    Ο ίδιος διευκρινίζει, ωστόσο, ότι αυτό δε σημαίνει πως πρέπει οι γονείς να «σερβίρουν» έτοιμες τις απαντήσεις στα παιδιά, αλλά να τα βοηθούν να θυμηθούν τι έχουν μάθει στην τάξη και πώς αυτό εφαρμόζεται στην εκάστοτε εργασία. «Ο στόχος θα πρέπει πάντα να είναι να τα βοηθήσουμε να κατανοήσουν τη διαδικασία, όχι απλώς να τελειώσουν την εργασία», εξηγεί.

    Το επίπεδο της βοήθειας που παρέχει ένας γονέας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο. Μερικές φορές, η προσφορά άμεσων απαντήσεων μπορεί να βοηθήσει το παιδί να κατανοήσει τη μέθοδο ή την έννοια. Σε άλλες περιπτώσεις, το να κάνει τη δουλειά για λογαριασμό του εμποδίζει τη διαδικασία της μάθησης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλειδί για την αποτελεσματική βοήθεια στο σπίτι είναι ο μαθητής να διδαχθεί τελικά πώς να διεκπεραιώνει μόνος του τις σχολικές εργασίες στο σπίτι. Αυτό δε θα τον βοηθήσει μόνο να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του, αλλά προάγει επίσης την κριτική σκέψη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, εφόδια πολύτιμα για όλη του τη ζωή.

    Ένα ακόμη στοιχείο που επισημαίνει ως σημαντικό ο Nichols είναι η επικοινωνία σπιτιού – σχολείου. Αυτό σημαίνει πως εάν ένας γονέας βοηθά το παιδί του με το διάβασμα στο σπίτι, αυτό θα πρέπει να επικοινωνείται ανοιχτά στους δασκάλους του. «Είναι σημαντικό να είστε διαφανείς με το σχολείο, έτσι ώστε οι δάσκαλοι να μπορούν να εντοπίσουν πού οι μαθητές δυσκολεύονται και να παρέχουν πρόσθετη υποστήριξη αν χρειάζεται», τονίζει. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η προσθήκη μιας σημείωσης στην εργασία ή η χρήση του σχολικού ημερολογίου, ώστε να υποδείξει ο γονιός πού χρειαζόταν βοήθεια το παιδί.

    Πότε δεν πρέπει να βοηθήσετε

    Ενώ υπάρχουν στιγμές που η βοήθεια είναι κατάλληλη, υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που είναι καλύτερο να αφήσετε τα παιδιά να ολοκληρώσουν μόνα τους τις υποχρεώσεις τους. Για παράδειγμα, δεν είναι καλό οι γονείς να συμμετέχουν στις εργασίες που καθορίζουν τον τελικό βαθμό του μαθητή. «Οι εργασίες πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις ικανότητες του ίδιου του μαθητή και η υπερβολική βοήθεια από τους γονείς μπορεί να υπονομεύσει την εγκυρότητα των προσόντων του», προειδοποιεί.

    Ορισμένες φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή ώθηση από τους γονείς ώστε το παιδί να ξεκινήσει την προσπάθεια. «Το να το ενθαρρύνει απλώς να προσπαθήσει είναι μερικές φορές η μισή μάχη», λέει ο Nichols.

    Το σημαντικό είναι οι γονείς να μην εξελιχθούν σε «δεκανίκι» από το οποίο εξαρτάται το παιδί τους κάθε φορά που έχει εργασία για το σπίτι. «Αν ένα παιδί βασίζεται συστηματικά στους γονείς του για βοήθεια, είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά», υπογραμμίζει ο Nichols.

    Είναι, λοιπόν, σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία. Η ενθάρρυνση και η υποστήριξη είναι το κλειδί, αλλά το να βοηθήσετε τα παιδιά να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να μαθαίνουν ανεξάρτητα θα τους χρησιμεύσει πολύ καλύτερα μακροπρόθεσμα. Η διαφανής επικοινωνία με τους δασκάλους και η γνώση του πότε να κάνετε πίσω είναι επίσης κρίσιμα συστατικά της αποτελεσματικής βοήθειας στο σπίτι.

    Τελικά, ο στόχος είναι να ενδυναμώσετε τα παιδιά για να γίνουν αυτόνομοι και να έχουν αυτοπεποίθηση, ώστε να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με ελάχιστη ή καθόλου βοήθεια.

    Πηγή: Ygeiamou.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Silver Alert στον Πύργο - Εξαφανίστηκε η 60χρονη Ζωή Χαλιλοπούλου
    Silver Alert στον Πύργο - Εξαφανίστηκε η 60χρονη Ζωή Χαλιλοπούλου

    Συναγερμός σήμανε στις Αρχές και στον φορέα γραμμή ζωής "Silver Alert" στον Πύργο λόγω της εξαφάνισης μιας γυναίκας τις τελευταίες ημέρες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Η Ζωή Χαλιλοπούλου, 60 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της κόρης της, στο οποίο διέμενε προσωρινά, στον Πύργο Ηλείας, το απόγευμα της 09/10/24, όταν έφυγε για να πάει μια βόλτα στην πλατεία της πόλης και δεν επέστρεψε.

    Έχει καστανά ίσια μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,55μ και είναι εύσωμη.

    Έχει τατουάζ στο δεξί της μπράτσο.

    Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε – μαύρη μπλούζα, μπλε – μαύρη φούστα, μαύρα παπούτσια τύπου μπαλαρίνες και μαύρο τσαντάκι μέσης.

    Η υπηρεσία SILVER ALERT, ειδοποιήθηκε από τους οικείους της το μεσημέρι της 15/10/2024 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της.

    Η ζωή της, πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο.

    Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065"

    LOST CHALILOPOULOU2

  • Αβοήθητοι, εξουθενωμένοι και μόνοι: Οι σημερινοί γονείς δεν αισθάνονται και πολύ καλά
    σε Plus +
    Αβοήθητοι, εξουθενωμένοι και μόνοι: Οι σημερινοί γονείς δεν αισθάνονται και πολύ καλά

    Ανάμεσα σε εξαντλητικές υποχρεώσεις και ευθύνες, οι γονείς στο τέλος της ημέρας δε ξεμένουν μόνο από ενέργεια, αλλά και από κοινωνική σύνδεση

    Ποιοι αισθάνονται τελικά μοναξιά; Προτού η απάντησή σας προσδιοριστεί αυθόρμητα από το εύρος της ηλικίας, τα αποτελέσματα νεότερης μελέτης αναθεωρούν αυτή την πεποίθηση και προσθέτουν στη συζήτηση και άλλους παράγοντες, όπως οι αυξημένες υποχρεώσεις που συνοδεύονται από την ανατροφή των παιδιών.

    Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από το Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, η εξουθένωση από τις απαιτήσεις της γονεϊκότητας, όχι μόνο αδειάζουν τις μπαταρίες των γονέων, αλλά επιτείνουν το αίσθημα της μοναξιάς. Αρκετοί από αυτούς νιώθουν αβοήθητοι και ότι δεν έχουν την απαραίτητη στήριξη για την εκπλήρωση αυτού του καθοριστικού ρόλου.

    Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της μελέτης απέδειξαν ότι:

    • Περίπου τα δύο τρίτα (66%) αισθάνονται ότι οι απαιτήσεις της ανατροφής των παιδιών μερικές φορές ή συχνά τους ωθούν να αισθάνονται απομονωμένοι και μόνοι.
    • Σχεδόν το 62% αισθάνεται ότι έχει εξαντληθεί από τις ευθύνες του ως γονέας.
    • Περίπου 2 στους 5 (38%) αισθάνονται ότι δεν έχουν κανέναν να τους στηρίξει στον γονεϊκό τους ρόλο.
    • Σχεδόν 4 στους 5 (79%) θα εκτιμούσαν έναν τρόπο σύνδεσης με άλλους γονείς εκτός εργασίας και σπιτιού.

    Οι νέες συνθήκες που υιοθετήθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω της πανδημίας παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την αποξένωση: «Εργάζομαι από το σπίτι μου με πλήρη απασχόληση και έχω μια δουλειά όπου είμαι συχνά σε βιντεοκλήσεις στο Zoom» δήλωσε η Anne Helms, μητέρα δύο μικρών παιδιών στο Columbus του Οχάιο. «Ωστόσο, δεν έχεις την ευκαιρία έτσι να κάνεις κουβέντα που δεν αφορά τη δουλειά, οπότε δεν υπάρχει το “Πώς είναι τα παιδιά σου; Πώς πάει;” Και δεν παίρνεις πολλές γνήσιες απαντήσεις όταν ρωτάς» συμπληρώνει.

    «Είναι αρκετά προφανές ότι υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ μιας εικονικής συνάντησης και μιας προσωπικής συνάντησης», δήλωσε η Kate Gawlik, DNP, αναπληρώτρια κλινική καθηγήτρια στο Κολέγιο Νοσηλευτικής του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο, ερευνήτρια σε θέματα γονικής εξουθένωσης και μητέρα τεσσάρων μικρών παιδιών. «Χάνεις πολλές από αυτές τις μικρές αλληλεπιδράσεις που θα είχες στον χώρο εργασίας. Απλώς έχει εξαλειφθεί πολύ περισσότερο αυτή η προσωπική επαφή και από πολλές απόψεις δεν έχει ποτέ διεισδύσει ξανά στην κοινωνία μας» εξηγεί.

    Το «τραύμα» της μοναξιάς και πώς θα αντιμετωπιστεί

    Η Δρ Gawlik αναλύει περαιτέρω τις αρνητικές επιπτώσεις της μοναξιάς: «Η μοναξιά έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική σας υγεία. Έτσι, από καρδιαγγειακά νοσήματα μέχρι κατάθλιψη, άγχος, γνωστική παρακμή, ακόμη και το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να επηρεαστεί όταν είστε μόνοι. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι αν βρίσκεστε σε κοινωνική απομόνωση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, είναι ισοδύναμο με το κάπνισμα περίπου 15 τσιγάρων την ημέρα».

    Ως τρόπο αντιμετώπισης, η Δρ Gawlik δημιούργησε ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων για γονείς που φέρνει τους γονείς κοντά, επιτρέποντας την ευθραυστότητα και τη συμπόνοια σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να βρίσκουν υποστήριξη. Εκεί η Helms συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν μόνη της.

    Η Δρ Gawlik τόνισε επίσης την ανάγκη για αυτοφροντίδα και την αξία της σύνδεσης: «Το να έχεις κάποιον με τον οποίο μπορείς να σχετιστείς και αυτό το αίσθημα σύνδεσης ότι κάποιος άλλος αντιμετωπίζει αυτό που αντιμετωπίζεις εσύ μπορεί να είναι τόσο ισχυρό όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των συναισθημάτων μοναξιάς», δήλωσε.

    «Η γονεϊκότητα μπορεί να περικλείει αρκετή μοναξιά, αλλά θα είναι πιο εύκολο να τη διαχειριστείτε, εάν έχετε γύρω σας ανθρώπους που μπορούν να σας υποστηρίξουν. Μπορεί να είναι δύσκολο να αρχίσετε να αναζητάτε επαφές, επειδή, σε κάποιο βαθμό, θα πρέπει να είστε ευάλωτοι και, μερικές φορές, θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια. Αρκεί όμως να κάνετε το πρώτο βήμα» κατέληξε η Δρ Gawlik.

    Πηγή: Ygeiamou.gr
  • ΗΠΑ: Προς επανεξέταση οι καταδίκες για τη δολοφονία Μενέντεζ που συγκλόνισε τη χώρα και έγινε σειρά
    ΗΠΑ: Προς επανεξέταση οι καταδίκες για τη δολοφονία Μενέντεζ που συγκλόνισε τη χώρα και έγινε σειρά

    Σε αναψηλάφηση οδηγούνται οι καταδίκες των Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ, οι οποίοι φυλακίστηκαν πριν από τρεις και πλέον δεκαετίες για τη δολοφονία των γονέων τους στις ΗΠΑ, μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα.

    Τα αδέλφια πυροβόλησαν τον Χοσέ και την Κίτι Μενέντεζ στην έπαυλή τους στο Beverly Hills το 1989, σε μια συνωμοσία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, για να κληρονομήσουν την περιουσία του πατέρα τους.

    Την Πέμπτη (3/10), ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν δήλωσε ότι υπάρχει «ηθική και δεοντολογική υποχρέωση» να επανεξεταστούν τα στοιχεία που υπέβαλαν τα αδέρφια πέρυσι, τα οποία υποστήριζαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πατέρα τους και ότι ενήργησαν σε αυτοάμυνα.

    Το δημόσιο ενδιαφέρον για τους φόνους έχει αναζωπυρωθεί από τότε που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο μια σειρά του Netflix που απεικονίζει τα γεγονότα.

    Κατά τη διάρκεια της αρχικής δίκης, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δολοφονίες είχαν ως κίνητρο την απληστία.

    Είπαν ότι τα αδέρφια ξόδεψαν μεγάλο μέρος της μεγάλης κληρονομιάς τους σε ρολόγια Rolex, αυτοκίνητα και πολυτελή ακίνητα πριν θεωρηθούν ύποπτοι.

    Αυτοί οι ισχυρισμοί για τις σπάταλες δαπάνες, που προβλήθηκαν σε μια ευρέως παρακολουθούμενη τηλεοπτική δίκη, έκαναν την υπόθεση πασίγνωστη στις ΗΠΑ.

    Εκείνη η αρχική δίκη έληξε με απόφαση των ενόρκων χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι αδελφοί Μενέντεζ υπέβαλαν ισχυρισμούς για κακοποίηση που κάλυπτε αρκετά χρόνια.

    Σε μια δεύτερη δίκη, οι ισχυρισμοί περί κακοποίησης αποσιωπήθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Τα αδέλφια κρίθηκαν ένοχα και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή το 1996.

    Ο Λάιλ Μενέντεζ ήταν 21 ετών και ο Έρικ Μενέντεζ 18 ετών τη περίοδο των φόνων.

    Στο επίκεντρο επιστολή

    Τα νέα στοιχεία που εξετάζονται τώρα περιλαμβάνουν μια επιστολή του 1988 από τον Έρικ Μενέντεζ προς τον ξάδελφό του, η οποία φέρεται να αναφέρεται στην κακοποίηση από τον πατέρα του.

    «Καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν έχει επιβεβαιωθεί», δήλωσε ο Γκασκόν - ο αρχαιότερος εισαγγελέας στη χώρα του Λος Άντζελες - σε συνέντευξη Τύπου.

    «Δεν είμαστε, σε αυτό το σημείο, έτοιμοι να πούμε ότι είτε πιστεύουμε είτε δεν πιστεύουμε αυτές τις πληροφορίες», πρόσθεσε.

    «Αλλά είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι έχουμε ηθική και δεοντολογική υποχρέωση να επανεξετάσουμε αυτά που μας παρουσιάζονται», τόνισε.

    Ο ίδιος τόνισε ότι η ομάδα του «δεν λέει ότι υπήρχε κάτι λάθος στην αρχική δίκη».

    Ο Γκασκόν δήλωσε ότι η επανεξέταση θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέα καταδίκη ή σε νέα δίκη. Η ακρόαση έχει οριστεί για τις 26 Νοεμβρίου, αναφέρει ο αμερικανικός εταίρος του BBC, το CBS News.

    Ο Gascon δήλωσε ότι το γραφείο του δέχτηκε πληθώρα τηλεφωνημάτων μετά την κυκλοφορία της σειράς του Netflix με τον τίτλο: Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story.

    Ο δημιουργός της σειράς Ράιαν Μέρφι υπερασπίστηκε τη σειρά και χαρακτήρισε την αρνητική αντίδραση της οικογένειας «στην καλύτερη περίπτωση προβλέψιμη».

    Την Πέμπτη (3/10), η Κιμ Καρντάσιαν εξέφρασε την υποστήριξή της στα αδέρφια, τροφοδοτώντας περαιτέρω το ανανεωμένο λαϊκό ενδιαφέρον για την υπόθεση.

    «Δεν είναι τέρατα. Είναι ευγενικοί, έξυπνοι, τίμιοι άνδρες», δήλωσε στο NBC News.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ POOL/ Jill CONNELLY

  • Παχυσαρκία: Γιατί οι γονείς δεν «βλέπουν» το αληθινό βάρος των παιδιών
    Παχυσαρκία: Γιατί οι γονείς δεν «βλέπουν» το αληθινό βάρος των παιδιών

    Οι Έλληνες γονείς γνωρίζουν για τα συντριπτικά ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας της χώρας μας, ωστόσο αξιολογούν ως «κανονικό» το βάρος των παιδιών τους στις περισσότερες περιπτώσεις

    Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι γονείς πιθανά προβλήματα βάρους των παιδιών τους, δείχνοντας εμφατικά την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την παιδική παχυσαρκία.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας κοινής γνώμης που διεξήχθη σε γονείς παιδιών έως 17 ετών, για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας και της UNICEF και παρουσιάστηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αποδεικνύουν πως οι γονείς μικρών παιδιών και εφήβων δεν έχουν κατανοήσει το σοβαρό πρόβλημα της παχυσαρκίας στη χώρα μας.

    Παρά το γεγονός πως στην πλειοψηφία τους οι γονείς που συμμετείχαν στη μελέτη ανέφεραν πως γνωρίζουν ότι το ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα της Ευρώπης, καταγράφεται από τους ίδιους μια σοβαρή υποεκτίμηση στις αξιολογήσεις που κάνουν για το σωματικό βάρος των δικών τους παιδιών.

    Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα ευρήματα, μόλις το 20,5% των γονέων θεωρεί πως το παιδί τους έχει βάρος περισσότερο από το κανονικό (20% μάλλον περισσότερο από το κανονικό/υπέρβαρο και 0,5% παχύσαρκο).

    Οι δύο στους τρεις γονείς αξιολογούν το σωματικό βάρος του παιδιού τους ως κανονικό. Για το 13,5% των γονέων το παιδί του είναι λιποβαρές, ενώ για το 0,3% έντονα λιποβαρές.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα που ανιχνεύθηκε στην ποιοτική έρευνα: Η υπερβολική χρήση μπροστά σε κάποια οθόνη δεν αναφέρεται ως αίτιο καθιστικής ζωής και παχυσαρκίας, αλλά περισσότερο με άλλα συνεπακόλουθα όπως πχ με την έλλειψη κοινωνικοποίησης, προβλήματα με τα μάτια, την έλλειψη συγκέντρωσης, την επιθετικότητα κλπ.

    Τα στοιχεία σε σχέση με το πόσο ο τρόπος ζωής των Ελληνόπουλων βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι απογοητευτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα στα τέσσερα παιδιά δεν τρώει πρωινό κάθε μέρα ενώ η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μειώνεται δραστικά με την ηλικία. Επίσης, όπως τονίστηκε στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου, η σωματική άσκηση της πλειοψηφίας των παιδιών και εφήβων στην χώρα μας είναι μη επαρκής λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του ΠΟΥ για τουλάχιστον 60 λεπτά κίνησης μέτριας προς υψηλής έντασης ημερησίως. Μόνο το 20,6% των εφήβων (15-17 ετών) και το 34,1% στο σύνολο του δείγματος ασκείται καθημερινά για τουλάχιστον μία ώρα. Την ίδια στιγμή παρατηρείται ότι τα παιδιά αφιερώνουν κατά μέσο όρο 2,4 ώρες την ημέρα σε δραστηριότητες με οθόνες εκτός εκπαίδευσης, φτάνοντας έως και τις 3 ώρες στους εφήβους.

    Τα δωρεάν προγράμματα άθλησης και οι δράσεις στα σχολεία

    Οι γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα διατύπωσαν πολλές προτάσεις σχετικά με το τι θα μπορούσε να βοηθήσει την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας των παιδιών. Οι προτάσεις που κατέγραψαν την μεγαλύτερη αποδοχή είναι κατά σειρά οι περισσότερες ώρες γυμναστικής στο σχολείο, ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος/λιγότερες σχολικές υποχρεώσεις (ιδιαίτερα για τους μαθητές του λυκείου), οι περισσότεροι και καλύτεροι χώροι άθλησης/παιχνιδιού στις γειτονιές (για τα μικρότερα παιδιά), η ενασχόληση με κάποιο άθλημα, ο περιορισμός χρήσης των οθονών(ιδιαίτερα για τους εφήβους), και τα επιδοτούμενα ή δωρεάν γυμναστήρια/αθλητικές δραστηριότητες. Εκτιμούν επίσης πως θα βοηθήσει η εκπαίδευση/ενθάρρυνση των παιδιών από τους ίδιους τους γονείς και κρίνουν απαραίτητες τις καμπάνιες ενημέρωσης παιδιών και γονέων.

    Το Υπουργείο Υγείας υλοποιεί για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας. Έχει ξεκινήσει πιλοτικά σε 60 σχολεία της χώρας με ενημερώσεις, παιχνίδια για εκμάθηση των υγιεινών τροφίμων, δωρεάν άσκηση μέσω ομαδικών αθλημάτων ενώ αναμένονται και παρεμβάσεις με δωρεάν διατροφολόγους για παιδιά που προβλήματα υγείας λόγω του βάρους τους.

    Σύμφωνα με την κυρία Αγαπηδάκη, βέλτιστη πρακτική είναι η οριζόντια παρέμβαση στα σχολεία, με κατεύθυνση την προαγωγή της υγείας. «Δεν πάμε σε ένα σχολείο να βρούμε τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά και να τα βάλουμε να αδυνατίσουν. Μας ενδιαφέρει όλα τα παιδιά να έχουν περισσότερο υγιεινές επιλογές», σημείωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.

    Στο παραπάνω πλαίσιο, αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες ένα συστηματικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα που αφορά στην άσκηση των παιδιών, η οποία θα παρέχεται δωρεάν τόσο εντός όσο και εκτός των σχολείων. Το Υπουργείο Υγείας εστιάζει στα ομαδικά αθλήματα καθώς υποστηρίζει την αξία «χτισίματος» σχέσεων. Τα παιδιά θα μπαίνουν σε ένα άθλημα δοκιμαστικά, θα βλέπουν εάν τους αρέσει και είτε θα το συνεχίζουν για όλη τη χρονιά είτε θα επιλέγουν άλλο άθλημα μέσα από το οποίο θα ασκούνται χωρίς να πληρώνουν οι γονείς.

    Πηγή: Ygeiamou.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο