Ελλάδα

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: «Είμαι απογοητευμένος απ' το ελληνικό δικαστικό σύστημα» - Τι καταγγέλλει ο πατέρας

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: «Είμαι απογοητευμένος απ' το ελληνικό δικαστικό σύστημα» - Τι καταγγέλλει ο πατέρας

To δικό του σχόλιο σχετικά με όσα έχουν συμβεί με τον γιο του, Ράινερ, κάνει ο πατέρας του 6χρονου τον οποίο άρπαξαν από την Κηφισιά, με ανακοίνωσή του. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, αν το δικαστικό σύστημα της χώρας είχε δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του τα πράγματα δε θα είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο και δε θα είχε χρειαστεί το παιδί να φύγει με τέτοιο τρόπο από το σπίτι του.

«Είμαι απογοητευμένος από το ελληνικό δικαστικό σύστημα. Η Σύμβαση της Χάγης του 1980 διασφαλίζει την “ταχεία επιστροφή” των απαχθέντων παιδιών στην πατρίδα τους. Το νομικό κενό που υπάρχει στην Ελλάδα δεν είναι προς το συμφέρον οποιονδήποτε απαχθέντων παιδιών», είπε και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ενεργήσω προς το συμφέρον του αγοριού μου, που απήχθη το 2020 και να το φέρω στο σπίτι μας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει για την αρχή της επιστροφής η Σύμβαση της Χάγης.

Όταν τα ελληνικά δικαστήρια δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή του παιδιού μετά από παράνομη απαγωγή, αναγκάστηκα να ενεργήσω με τις εξουσίες που μου έδωσε η πλήρης γονική μέριμνα και η πλήρης επιμέλεια που έχω κερδίσει με απόφαση Νορβηγικού δικαστηρίου».

«Να μη βιώσει κανείς αυτό που βίωσε το παιδί μου»

«Ελπίζω ότι καμία άλλη μητέρα, πατέρας ή παιδί δε θα βιώσει την ίδια δοκιμασία που βίωσε το αγόρι μου. Τον απομάκρυναν ξαφνικά από τον κύριο κηδεμόνα του, τα ξαδέρφια, την οικογένεια και τους φίλους του στο νηπιαγωγείο, τον Ιούλιο του 2020 και του στέρησαν τα νόμιμα δικαιώματά του για σχεδόν δύο χρόνια», σημείωσε.

«Ελπίζω ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα - το υπουργείο και οι αξιότιμοι δικαστές - θα πάρουν ένα μάθημα από την υπόθεση, θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα όσα προβλέπει η Χάγη και θα επιταχύνουν τις επιστροφές των παιδιών σε μελλοντικά παρόμοια ζητήματα. Γνωρίζω ότι τα ζητήματα επιστροφής για παιδιά αντιμετωπίζονται εντός εβδομάδων στη Νορβηγία. Προτρέπω τον αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης στην Ελλάδα να εξετάσει τη Σύμβαση της Χάγης του 1980, να αντιμετωπίσει την αρχή της «ταχείας επιστροφής» στο δικαστικό σύστημα, για να αποφύγει η όμορφη χώρα της Ελλάδας να γίνει ελεύθερο καταφύγιο για εγκληματίες απαγωγείς παιδιών».

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα