Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 10:36

Αιγάλεω: Θρίλερ με την αρπαγή βρέφους - Ψάχνουν τον πατέρα, τι ισχυρίζεται η μητέρα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τι υποστηρίζουν οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση - Το χρονικό

Ερωτηματικά έχουν προκύψει γύρω από την υπόθεση αρπαγής βρέφους 8 μηνών στο Αιγάλεω.

Όλα ξεκίνησαν χάρις στην παρατηρητικότητα δύο δημοτικών αστυνομικών οι οποίο εντόπισαν δύο άνδρες να κινούνται ύποπτα στον σταθμό του μετρό κρατώντας ένα βρέφος. Τελικά οι δύο άνδρες συνελήφθησαν, κάτι που απέτρεψε τα χειρότερα. «Μας έκανε εντύπωση ότι μαζί τους δεν είχαν κανένα προσωπικό αντικείμενο του μωρού, ένα μπιμπερό… Μας χτύπησε καμπανάκι», δήλωσε ο δημοτικός αστυνομικός Παναγιώτης Ανδριώτης.

Αμέσως η μία αστυνομικός πήρε το βρέφος από τα χέρια των ανδρών και το πήρε αγκαλιά. Οι δύο συλληφθέντες, 30 και 33 ετών, κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκου κατά συναυτουργία και θα οδηγηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή. Το παιδί μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Δείτε βίντεο:

Τι υποστηρίζουν οι δύο συλληφθέντες και η μητέρα του βρέφους

Οι δύο άνδρες, 30 και 33 ετών αρχικά υποστήριξαν στους δημοτικούς αστυνομικούς ότι η μητέρα του βρέφους είναι στενή τους φίλη και τους έδωσε το παιδί για να το πάνε βόλτα. Τότε οι δύο αστυνομικοί τους ζήτησαν να πάρουν τη μητέρα τηλέφωνο για να έρθει να πάρει το παιδί.

Αμέσως μετά οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στο τμήμα Ασφαλείας του Αιγάλεω. Εκεί άλλαξαν τα λεγόμενα τους και υποστήριξαν ότι η μητέρα τους είχε δώσει το μωρό για να το πουλήσουν έναντι 50.000 ευρώ, μία εκδοχή όμως που δεν θεωρείται η πιθανότερη από το τμήμα ανηλίκων της ασφάλειας που χειρίζεται την υπόθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Star, οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν ακόμη και το ενδεχόμενο οι δυο νεαροί ελληνικής καταγωγής να ανήκουν σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών αν και τους φάνηκε πολύ παράξενο το γεγονός ότι αρχικά είπαν στους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας ότι ήθελαν να πουλήσουν το μωρό έναντι 50.000 ευρώ καθώς το τίμημα είναι πολύ υψηλό.

Όταν βρέθηκε η μητέρα του μόλις 8 μηνών βρέφους, είπε στους αστυνομικούς ότι γνωρίζει τους δράστες και ότι ο ένας άνδρας της άρπαξε το μωρό την ώρα που έκανε μπάνιο. Σημειώνεται πάντως, πως εξετάζεται ποια είναι η σχέση της μητέρας με τους δράστες, πώς είναι το περιβάλλον στο σπίτι, πού βρίσκονται τα άλλα παιδιά και αν έχει ξανακάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.

Πρόσωπο-κλειδί ο πατέρας του βρέφους

Στο μεταξύ, αναζητείται ο πατέρας ο οποίος ζει σε άλλη πόλη καθώς θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση.

Η μητέρα σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι έχει άλλα τέσσερα παιδιά τα οποία ζουν με τον πατέρα τους στο Βόλο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το θρίλερ της αρπαγής του βρέφους είχε ξεκινήσει από πολυκατοικία της οδού Σπύρου Πάτση στον Βοτανικό. Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν στο διαμέρισμά της την 31χρονη μητέρα, με καταγωγή από την Αλβανία.

«Αυτός ο κύριος ο κοντός κατέβηκε με ένα ταξί και τον περίμενε ένας άλλος μία μπλε μπλούζα, κάτι είπαν εδώ μου κίνησε την περιέργεια γιατί ήταν πολύ αδύνατος μαζεμένος άσχημο πρόσωπο» είπε ιδιοκτήτης καταστήματος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό.

Στη συνέχεια κατηγορούνται ότι πήραν το μωρό και το πήγαν σε σταθμό του Μετρό «Αγία Μαρίνα». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο έφτασαν με ένα ταξί προκειμένου να συναντήσουν μία γυναίκα η οποία όταν είδε τους δημοτικούς αστυνομικούς έσπευσε να εξαφανιστεί.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 10:02

Σχετικά Άρθρα

  • Τον σταμάτησαν για επικίνδυνη οδήγηση και βρήκαν πάνω του περίστροφο - Συνελήφθη 19χρονος
    Τον σταμάτησαν για επικίνδυνη οδήγηση και βρήκαν πάνω του περίστροφο - Συνελήφθη 19χρονος

    Στην σύλληψη ενός 19χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Παλαιού Φαλήρου, τον οποίο σταμάτησαν για επικίνδυνη οδήγηση ωστόσο βρέθηκε στην κατοχή του περίστροφο.

    Η σύλληψη του νεαρού έγινε βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, με τον δράστη να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, της επικίνδυνης οδήγησης και της πλαστογραφίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί μετά από σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης για όχημα που προέβαινε σε επικίνδυνους ελιγμούς στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, εντόπισαν το όχημα να έχει σταθμεύσει στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου με οδηγό τον 19χρονο.

    Έπειτα από έρευνα, βρέθηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο με έξι φυσίγγια στη θαλάμη, ένα μαχαίρι και πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας η οποία αντιστοιχεί σε άλλο όχημα.

    Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    Πηγή: cnn.gr

  • Αδέρφια Μενέντεζ: Ο εισαγγελέας αιτήθηκε επανεξέταση των ποινών - Ανοίγει τον δρόμο για πρόωρη αποφυλάκιση
    Αδέρφια Μενέντεζ: Ο εισαγγελέας αιτήθηκε επανεξέταση των ποινών - Ανοίγει τον δρόμο για πρόωρη αποφυλάκιση

    Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από το δικαστήριο την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης των αδερφών Μενέντεζ, δεκαετίες μετά την καταδίκη τους σε ισόβια, χωρίς αναστολή για τις δολοφονίες των γονιών τους το 1989 στο Μπέβερλι Χιλς.

    Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρη αποφυλάκιση

    Αν ο δικαστής δεχτεί την πρότασή του, ανοίγει ο δρόμος για τα βγουν με αναστολή από τη φυλακή.

    Ο Γκασκόν πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την απόφασή του μετά τις αυξανόμενες εκκλήσεις να εξετάσει το ενδεχόμενο αποφυλάκισης των αδελφών, οι οποίοι εκτίουν ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, αφού καταδικάστηκαν για φόνο πρώτου βαθμού στις δολοφονίες των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ.

    Την τελική απόφαση έχει ο δικαστής, με τον εισαγγελέα να τονίζει πως οι δύο άνδρες έκαναν «ένα ταξίδι λύτρωσης και αποκατάστασης και πλήρωσαν το χρέος τους στην κοινωνία», τόσα χρόνια. Εάν ο δικαστής δεχθεί τη σύστασή του, ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ θα μπορούσαν να δικαιούνται άμεση αποφυλάκιση, πρόσθεσε.

    Η πολύκροτη υπόθεση που έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix

    Κατά τη διάρκεια της πολύκροτης πρώτης δίκης τους το 1993, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι οι δολοφονίες διαπράχθηκαν από απληστία, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν ότι οι δολοφονίες έγιναν σε αυτοάμυνα.

    Τα αδέλφια παραδέχτηκαν ότι σκότωσαν τους γονείς τους, αλλά ισχυρίστηκαν ότι είχαν υποστεί σεξουαλική, συναισθηματική και σωματική κακοποίηση.

    Οι εισαγγελείς πρότειναν ότι οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν ψευδείς. Κηρύχθηκε κακοδικία και σε μια δεύτερη δίκη αποκλείστηκαν τα στοιχεία που οι συνήγοροι υπεράσπισης αποκάλεσαν αποδεικτικά στοιχεία κακοποίησης.

    Η υπόθεση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα μετά το ντοκιμαντέρ του κυκλοφόρησε για την ιστορία των αδερφών Μενέντεζ στο Netflix.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ POOL/ Jill CONNELLY

  • Νάουσα: Από εισρόφηση γαστρικών υγρών ο θάνατος του βρέφους 9 ημερών
    Νάουσα: Από εισρόφηση γαστρικών υγρών ο θάνατος του βρέφους 9 ημερών

    Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Νάουσας. Τι έδειξε η νεκροψία.

    Από εισρόφηση γαστρικών υγρών προήλθε ο θάνατος του βρέφους μόλις 9 ημερών στη Νάουσα, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

    Το νεογέννητο κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο νοσοκομείο, την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το βρέφος δεν είχε τις αισθήσεις του και οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.



    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νάουσα: Τραγωδία με βρέφος εννέα ημερών
    Νάουσα: Τραγωδία με βρέφος εννέα ημερών

    Οι γονείς μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο της πόλης αλλά είχε ήδη χάσει την ζωή του.

    Ένα βρέφος μόλις εννέα ημερών, μεταφέρθηκε - όπως αποκαλύπτει το newsima - νεκρό στο νοσοκομείο της Νάουσας.

    Όπως σημειώνεται τόσο οι γονείς όσο και η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από το περιστατικό, ενώ αναμένεται τα αποτελέσματα των απαραίτητων εξετάσεων που θα προσδιορίσουν την αιτία θανάτου του.

    Πηγή: NewsBomb.gr

  • Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη και μεταφέρεται στον εισαγγελέα η 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης
    Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη και μεταφέρεται στον εισαγγελέα η 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης

    Στον εισαγγελέα η 50χρονη, η οποία συνελήφθη λίγο πριν, για τη δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας στα Καμένα Βούρλα.

    Αν και η ίδια δεν έχει πει κουβέντα στους αστυνομικούς, τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι πολλά.

    Τι την πρόδωσε

    Το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί από τη γειτονιά στην οποία διέμενε η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα, «πρόδωσε» την 50χρονη, που φαίνεται ότι είναι το τελευταίο άτομο που είδε ζωντανή την ηλικιωμένη.

    Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται η 50χρονη να μπαίνει στο σπίτι της 84χρονης και να μένει εκεί για περίπου 1.30 – 2 ώρες. Πάνω σε αυτό εντοπίστηκε και η πρώτη αντίφαση, καθώς η 50χρονη μετά την προσαγωγή της ανέφερε στους αστυνομικούς πως έφυγε νωρίτερα και πως παρέμεινε στο σπίτι της 84χρονης για σχεδόν 45 λεπτά.

    Δεν παρέδωσε τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας

    Σε κοντινή απόσταση από τη σορό της 84χρονης, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ματωμένες πατημασιές, που από την πρώτη στιγμή είχαν συμπεράνει ότι ανήκουν στον δολοφόνο.

    Η 50χρονη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρνήθηκε να παραδώσει τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας, προκειμένου να εξεταστούν.

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Την Κυριακή 13/10 ο 77χρονος ξάδερφος της άτυχης γυναίκας πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ζήτησε από τους αστυνομικούς να πάνε μαζί στο σπίτι της 84χρονης καθώς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της για μέρες.

    Με τη βοήθειά κλειδαρά, παραβίασαν την πόρτα, η οποία, όμως, δεν ήταν κλειδωμένη. Από τη μέσα μεριά της πόρτας ήταν τα κλειδιά της 84χρονης.

    Δίπλα στην πόρτα, οι αστυνομικοί και ο έντρομος ξάδερφος της 84χρονης αντίκρισαν το άψυχο σώμα της ηλικιωμένης. Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, έφερε τραύμα στην πλάτη, πιθανόν, από μαχαίρι. Δίπλα της, οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος και ίχνη από ματωμένες πατημασιές παπουτσιών. Η πόρτα δεν είχε ίχνη παραβίασης, ενώ το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, ούτε υπήρχαν ενδείξεις ότι προηγήθηκε πάλη.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Δολοφονία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη γυναίκα από το στενό περιβάλλον του θύματος
    Δολοφονία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη γυναίκα από το στενό περιβάλλον του θύματος

    Στην σύλληψη μιας γυναίκας που ανήκει στο στενό περιβάλλον της 84χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στα Καμμένα Βούρλα, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές.

    Πρόκειται για μια γυναίκα από την Αλβανία η οποία φέρεται να άνηκε στο στενό περιβάλλον της 84χρονης η οποία δολοφονήθηκε στις 12 Οκτωβρίου.

    Η σύλληψη της γυναίκας έγινε στην Εύβοια με την φερόμενη δράστιδα να εργαζόταν εκεί για άλλη ηλικιωμένη.

    Το χρονικό του εγκλήματος

    Στις 12 Οκτωβρίου οι αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ξάδερφο της ηλικιωμένης καθώς εκείνη δεν είχε δώσει σημεία ζωής για παραπάνω από ένα 24ωρο.

    Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι εσωτερικά είχε τοποθετηθεί κλειδί στην κλειδαριά, αλλά η πόρτα δεν ήταν ασφαλισμένη, ενώ δεν υπήρχαν και ίχνη παραβίασης.

    Σε μικρή απόσταση από την πόρτα βρέθηκε πεσμένη η 84χρονη και κοντά της υπάρχαν κηλίδες αίματος, αλλά και αποτυπώματα από παπούτσια. Όμως όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχαν ίχνη πάλης.

    Άμεσα ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σπίτι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και ο Ιατροδικαστής Λαμίας.

    Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο η 84χρονη έφερε ένα τραύμα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.

    Το δε κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να ήταν οικονομικό.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Ηλιούπολη: Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Ερευνάται η ύπαρξη κυκλώματος
    Ηλιούπολη: Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Ερευνάται η ύπαρξη κυκλώματος

    Την ύπαρξη ενός καλά οργανωμένο κυκλώματος με πλήθος αρχείων σκληρής πορνογραφίαςανηλίκων με κέρδος ερευνά η αστυνομία μετά τη σύλληψη ενός 23χρονου φοιτητή στην Ηλιούπολη.

    Ο φοιτητής για τον οποίο υπήρχε διεθνές σήμα για τα ηλεκτρονικά του ίχνη, απέκτησε πρόσβαση σε συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή όπου και διαμοίραζε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο 23χρονος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα ενώ ερευνάται για το αν υπήρχε κύκλωμα γύρω του καθώς το περιστατικό δεν είναι το μόνο.

    Πλήθος αρχείων κατασχέθηκαν

    Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB), καθώς και -2- εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.

    Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

    Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Σάλος για ψευτο-ιερέα στο Αιγάλεω: Ακυρώνονται εκατοντάδες γάμοι που τέλεσε
    Σάλος για ψευτο-ιερέα στο Αιγάλεω: Ακυρώνονται εκατοντάδες γάμοι που τέλεσε

    Σάλος έχει προκληθεί από τη δράση ρασοφόρου ψευτο-ιερέα στο Αιγάλεω, ο οποίος καταγγέλλεται από πιστούς για χαρτομαντεία, απάτες και άλλα πολλά. Μάλιστα, έχει τελέσει γάμους, οι οποίοι όπως αποδεικνύεται είναι στην πραγματικότητα άκυροι.

    «Κρύβει ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα»

    «Έχει βγάλει πάρα πολλά λεφτά αυτός. Έχει φάει από τον κόσμο. Μου έφαγε 150 ευρώ. Μου έλεγε βλακείες, ότι έχω μάγια πάρα πολλά, μετά μου ζήτησε 150 ευρώ για τρεις φορές να πάω. Περίμεναν κι άλλοι. Ήθελε να με διώξει, βιαζόταν να με ξαναδιώξει. Τώρα τον είχα ξαναπάρει, ότι «τα μάγια σου», λέει, «δεν έφυγαν και θα μου φέρεις κι άλλα λεφτά, πιο πολλά», λέει», αναφέρει μαρτυρία στο MEGA.

    Αρκετές μαρτυρίες έρχονται από το παρελθόν, με τη φήμη του να πηγαίνει από στόμα σε στόμα και τους πιστούς να συρρέουν στο εκκλησάκι, αναζητώντας την ελπίδα.

    «Με πήγαν φίλες μου, πριν 25-27 χρόνια. Τον ήξεραν πάρα πολλοί. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Και πήγα, είπε τα χαρτιά, δεν ήξερε, τίποτα δεν είπε. Δεν βρήκε τίποτα. Έλεγε ότι ήθελες. Έλεγε 10 για να πέσει μέσα. Έλεγε ‘έχεις πρόβλημα υγείας;’, του είπα όχι. Γυρνάει μετά και μου λέει ‘α, όχι, δεν έχεις εσύ. Κάποιος άλλος συγγενής σου’. Το άλλαζε μετά».

    Παράλληλα, πιστή περιγράφει πως μπορεί να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι ζει φτωχικά, αλλά έχει έναν δεύτερο χώρο πίσω από την πόρτα, που κρύβει ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα.

    «Άμα δείτε κρεβατοκάμαρα μέσα… Πάνω από 3.000 ευρώ. Δύο δωμάτια μεγάλα, γιατί έχει ένα μεγάλο τραπέζι και μου είπε εκεί τα χαρτιά. Και μετά πήγε και με κοινώνησε».

    Ο παπάς, που όπως αποδεικνύεται δεν είναι παπάς, αλλά έκανε μυστήρια και λειτουργίες κανονικά, είχε βλέψεις να μεγαλώσει την εκκλησία του, προτείνοντας σε άνδρες πιστούς να τους χειροτονίσει ιερείς. «Έψαχνε άτομα για να τους κάνει παπάδες και είχε κάνει πάρα πολλούς. Με χαρτιά από μακριά, από την Αμερική, από που δεν ξέρω, ότι θα τους έκανε παπάδες», αναφέρει η μαρτυρία.

    «Έπαιρνε 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη»

    Στην συνέχεια ένας ακόμη μάρτυρας τονίζει ότι «Δεν τον ήξερα, τον γνώρισα από μία κυρία στη στάση του λεωφορείου και μου έδωσε το τηλέφωνό του. Αυτός μου είπε ‘θα ‘ρθείτε και θα σας δω’, αλλά έπαιρνε ταρίφα 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη. Είπε θα πάρει 150 ευρώ τις 3-4 φορές που θα πάω και θα με διαβάζει. Του είπα, επειδή είχα ακούσει, ότι θέλω να μου πει και τα χαρτιά», είπε ένα από θύματα της απάτης.

    Η ίδια επιβεβαίωσε και την ύπαρξη της κρεβατοκάμαρας, όπου έριχνε τα χαρτιά στα υποψήφια θύματά του, τονίζοντας πως «Του έδωσε 30 ευρώ για τα χαρτιά και μετά με κοινώνησε».

    Ακυρώνονται δεκάδες γάμοι που τέλεσε ο ψευτο-ιερέας

    Το 2021 ένα ζευγάρι προβληματίστηκε για το εάν ο ρασοφόρος είναι πραγματικός ιερέας η όχι. Μετά από καταγγελία που έγινε, διαπιστώθηκε πως από το 2014 έχουν διενεργηθεί τουλάχιστον 300 γάμοι στην εκκλησία που λειτουργούσε ο ψευτο-ιερέας, γιατί η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει τον συγκεκριμένο ιερέα ως θρησκευτικό λειτουργό.

    «Εγώ ξέρω ότι πάντρευε αλλοδαπούς. Λειτουργεί κανονικά. Ναι. Κανονικά, όπως όλες οι εκκλησίες και όπως όλοι οι παπάδες. Πήγαινε πάρα πολύς κόσμος. Και Ανάσταση είχαμε κάνει μια βραδιά εκεί, μια φορά. Εγώ πήγα και στη λειτουργία. Έκαναν και κάτι σα μνημόσυνα. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα.Εγώ, ας πούμε, που βάπτισα το παιδί μου εκεί, σ’ αυτόν τον παπά, αφού δεν τον αναγνωρίζει η εκκλησία πώς δηλώθηκε η βάπτιση του παιδιού; Δηλαδή, δεν ισχύει; Εμείς έχουμε κάνει γάμο εκεί. Έχουμε κάνει βάπτιση κι έχουμε πέσει σε παπά απατεώνα; Αλλά αυτός έχει κάνει πάρα πολλούς γάμους, πάρα πολλές βαπτίσεις. Αυτό λέω. Απατεώνας και δεν πήραμε χαμπάρι τίποτα» αναφέρει μια ακόμη μαρτυρία.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο