Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 16:23

Μπόρις Τζόνσον: Ξέγνοιαστος στην Κάρυστο – Τον κράζουν τα βρετανικά μέσα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Βρετανός απερχόμενος πρωθυπουργός βρίσκεται στην Ελλάδα με την οικογένειά του, παρόλο που του απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας.

Θέμα και εδώ και στη Βρετανία έχουν γίνει οι διακοπές του Μπόρις Τζόνσον, παρά το γεγονός πως ο ίδιος έχει επισκεφτεί πολλάκις τη χώρα μας.

Ο Βρετανός απερχόμενος πρωθυπουργός βρίσκεται στην Ελλάδα με την οικογένειά του, παρόλο που του απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας.

Το γεγονός ότι διακοπάρει αδιαφορώντας για τη τύχη της Βρετανίας δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Βρετανικό Τύπο.

Χαμός στα βρετανικά ΜΜΕ

Φωτογραφίες τόσο από την επίσκεψη του σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Μάκρη και από ταβέρνα στην Κάρυστο δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «DailyMail», ενώ ακολούθησε και βίντεο δίπλα από τη θάλασσα.

Ο Μπράντον Λιούις, ανώτερος βουλευτής των Συντηρητικών, υπερασπίστηκε την απόφαση του πρωθυπουργού να κάνει «δεύτερες διακοπές», μετά το πρώτο του διάλειμμα στη Σλοβενία που χαρακτηρίστηκε και ως ταξίδι του μέλιτος.

«Ακόμα και όταν δεν είσαι στο γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ εργάζεσαι» , είπε στο LBC ο Μπράντον Λιούις, ο οποίος ήταν γραμματέας της Βόρειας Ιρλανδίας πριν παραιτηθεί τον περασμένο μήνα.

Πηγή εικόνας: The Sun

Εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος είπε: «Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων μηνών, φαίνεται να έχει μικρή διαφορά εάν ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο γραφείο ή σε διακοπές. Όλα είναι μόνο ένα μεγάλο πάρτι για τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ η χώρα αγωνίζεται να πληρώσει τους λογαριασμούς της, από την ακρίβεια».

Μετακόμιση στον αυτόματο

Φορτηγά μεταφορικής εταιρείας ανέλαβαν ήδη τη μετακόμιση του Μπόρις Τζόνσον, από την πρωθυπουργική κατοικία του Λονδίνου.

Ο Μπόρις Τζόνσον που παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός του, των Συντηρητικών, και από την πρωθυπουργία στις 7 Ιουλίου, σκοπεύει να μετακομίσει με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του στο νότιο Λονδίνο και συγκεκριμένα, στο Ντάλγουιτς Βίλατζ.

Πηγή εικόνας: The Sun

Στην ίδια περιοχή είχε μετακομίσει και η Μάργκαρετ Θάτσερ με τον σύζυγό της, όταν αποχώρησε και εκείνη από την πρωθυπουργία, το 1990.

Πηγή: in.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 12:38

Σχετικά Άρθρα

  • Στο δρόμο για τα ΠΓΕ το αρνάκι και κατσικάκι Καρύστου
    Στο δρόμο για τα ΠΓΕ το αρνάκι και κατσικάκι Καρύστου

    Ολοκληρώνεται η διαδικασία καταχώρισης ονομασιών αρνάκι και κατσικάκι Καρύστου (Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις)

    Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του έργου που αφορά στην καταχώριση των ονομασιών αρνάκι Καρύστου και κατσικάκι Καρύστου στο Κοινοτικό Μητρώο για τις Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις με την υποβολή των σχετικών φακέλων στο τμήμα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Οι δύο φάκελοι για τις ονομασίες Αρνάκι Καρύστου και Κατσικάκι Καρύστου, οι οποίοι υποβλήθηκαν από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Νότιας Καρυστίας θα αξιολογηθούν το προσεχές διάστημα από τις αρμόδιες εθνικές αρχές και εν συνεχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ.

    Η σύνταξη των δύο φακέλων, έχει ήδη τύχει της έγκρισης της αρμόδιας Επιτροπής που έχει συστήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

    Ήδη, η σύνταξη των δύο φακέλων, η οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει ήδη τύχει της έγκρισης της αρμόδιας Επιτροπής που έχει συστήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

    Μετά τη θετική ολοκλήρωση της διαδικασίας οι ονομασίες Αρνάκι Καρύστου ΠΓΕ και Κατσικάκι Καρύστου ΠΓΕ θα έρθουν να προστεθούν στις ήδη αναγνωρισμένες ονομασίες πολλών ιδιαίτερων στερεοελλαδίτικων προϊόντων.

    Το έργο εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ανάδειξη των φημισμένων στερεοελλαδίτικων προϊόντων, η οποία επιχειρείται διαχρονικά μέσω πλήθους δράσεων.

    Βασικό στοιχεία της ταυτότητας

    «Τα παραδοσιακά προϊόντα σε κάθε άκρη του τόπου μας, εκτός από τη βασική πηγή εισοδήματος για την αξιοπρεπή διαβίωση χιλιάδων Στερεοελλαδιτών παραγωγών μας, αποτελούν στο πέρασμα των χρόνων βασικό στοιχείο της ταυτότητας της κάθε περιοχής και καμάρι των κατοίκων τους. Ακριβώς τη δυναμική αυτή, ερχόμαστε σήμερα να πολλαπλασιάσουμε σε συνεργασία με τον Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο Νότιας Καρυστίας, με την υποβολή προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των φακέλων καταχώρισης και αναγνώρισης στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) των ονομασιών Αρνάκι Καρύστου και Κατσικάκι Καρύστου», δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.

    Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος πρόσθεσε: «Η διαδικασία σύνταξης φακέλου για τη λήψη διεθνών σημάτων πιστοποίησης είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, απαιτεί μεγάλη προσοχή, μελέτη και πάνω απ’ όλα απαιτεί το μεράκι των παραγωγών για την ποιότητα των προϊόντων τους. Η ολοκλήρωση αποδεικνύει ότι η Περιφερειακή Αρχή εργάζεται αθόρυβα, μεθοδικά για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα τόσο στον τομέα της παραγωγής όσο και στον τομέα της διασύνδεσης αυτής με τον τουρισμό και την παγκόσμια αγορά».

    Πηγή: In.gr
  • Μπόρις Τζόνσον: Έσπασε το πρωτόκολλο και αποκάλυψε ότι η Ελισάβετ Β’ έπασχε από καρκίνο των οστών
    Μπόρις Τζόνσον: Έσπασε το πρωτόκολλο και αποκάλυψε ότι η Ελισάβετ Β’ έπασχε από καρκίνο των οστών

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε αντιδράσεις καθώς έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο, αναφέροντας στα επερχόμενα απομνημονεύματά του ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β' έπασχε από καρκίνο των οστών πριν από το θάνατό της.

    Στο βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί στις 10 Οκτωβρίου και τμήματά του προδημοσιεύονται αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα Daily Mail – στην οποία ο Τζόνσον είναι αρθρογράφος – αναφέρθηκε στις τελευταίες ημέρες της βασίλισσας στο Κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας.

    Ο Τζόνσον παραιτήθηκε επισήμως μόλις δύο ημέρες πριν από τον θάνατο της Ελισάβετ Β' τον Σεπτέμβριο του 2022 και στα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξαν έντονες εικασίες για το πώς ακριβώς εκείνη απεβίωσε.

    «Ήξερα εδώ και ένα χρόνο ή περισσότερο ότι είχε μια μορφή καρκίνου των οστών και οι γιατροί της ανησυχούσαν ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να εισέλθει σε απότομη πτώση», έγραψε στο απόσπασμα.

    Η μαρτυρία του Τζόνσον είναι η πρώτη δημόσια ένδειξη από πρώην υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο για το ποια μπορεί να ήταν η αιτία θανάτου της βασίλισσας. Στο πιστοποιητικό θανάτου της, ως αιτία αναφέρεται η λέξη «γήρας».

    Η τελευταία ακρόαση

    Ο Τζόνσον δεν είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που ανατρέχει στη ζωή του, τη θητεία του και τις αλληλεπιδράσεις του με την εκλιπούσα βασίλισσα σε μια αυτοβιογραφία. Οι Βρετανοί πρώην ηγέτες Τόνι Μπλερ, Γκόρντον Μπράουν και Ντέιβιντ Κάμερον το έκαναν, αλλά μόνο σε γενικές γραμμές και χωρίς το ίδιο επίπεδο ζωντανών λεπτομερειών όπως ο Τζόνσον.

    Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν την πολιτική να μην σχολιάζουν βιβλία που κυκλοφορούν για τη βασιλική οικογένεια και ως εκ τούτου δεν έχουν επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Τζόνσον.

    Ο Τζόνσον, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2019 έως το 2022, θυμάται ότι ταξίδεψε στη βασιλική κατοικία στο Μπαλμόραλ για την καθιερωμένη ακρόαση και την παραίτησή του. Κατά την άφιξή του, θυμάται ότι τον υποδέχθηκε ο ιδιαίτερος γραμματέας της βασίλισσας Έντουαρντ Γιανγκ, ο οποίος τον πληροφόρησε ότι η κατάσταση της είχε επιδεινωθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

    Όταν κάθισαν μαζί στο σαλόνι της βασίλισσας, ο Τζόνσον παρατήρησε ότι εκείνη «φαινόταν χλωμή και πιο σκυφτή, και είχε σκούρους μώλωπες στα χέρια και τους καρπούς της, πιθανώς από ορούς ή ενέσεις».

    «Όμως το μυαλό της – όπως είχε πει και ο Έντουαρντ – ήταν εντελώς ανεπηρέαστο από την ασθένειά της, και κατά διαστήματα στη συζήτησή μας εξακολουθούσε να αναβοσβήνει εκείνο το μεγάλο λευκό χαμόγελο, με την ξαφνική ομορφιά του που ανέβαζε τη διάθεση», έγραψε.

    «Θα πέθαινες γι’ αυτήν»

    Ο Τζόνσον περιέγραψε τις εβδομαδιαίες πρωθυπουργικές ακροάσεις με τη μονάρχη ως «προνόμιο» και «βάλσαμο». «Εξέπεμπε ένα τέτοιο ήθος υπηρεσίας, υπομονής και ηγεσίας που πραγματικά ένιωθες ότι, αν χρειαζόταν, θα πέθαινες γι' αυτήν. Αυτό μπορεί να ακούγεται ανόητο σε μερικούς ανθρώπους (και εντελώς προφανές σε πολλούς άλλους), αλλά αυτή η αφοσίωση, όσο πρωτόγονη και αν φαίνεται, εξακολουθεί να βρίσκεται στην καρδιά του συστήματός μας. Χρειάζεται κάποιος ευγενικός και σοφός, και υπεράνω πολιτικής, για να προσωποποιήσει ό,τι καλό έχει η χώρα μας. Έκανε αυτή τη δουλειά εξαιρετικά», έγραψε.

    Η εκλιπούσα βασίλισσα δεν μοιράστηκε ποτέ ιδιωτικές ιατρικές λεπτομέρειες με το κοινό. Οι βασιλικοί βοηθοί εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι τα μέλη της οικογένειας έχουν το ίδιο δικαίωμα στο ιατρικό απόρρητο με οποιονδήποτε άλλον.

    Ο Κάρολος και η Κέιτ

    Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' και η Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας, έχουν αποφασίσει να είναι πιο ανοιχτοί όσον αφορά την υγεία τους. Αμφότεροι έχουν μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με τις δικές τους διαγνώσεις καρκίνου και την ανάρρωσή τους.

    Ωστόσο, επέλεξαν να μην αποκαλύψουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου που ο καθένας τους αντιμετώπιζε. Σύμφωνα τους βασιλικούς βοηθούς, ήθελαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την ασθένεια.

    Με πληροφορίες από: Boris Johnson claims in memoir Queen Elizabeth II had bone cancer by Lauren Said-Moorhouse and Max Foster, CNN

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ JULIAN SIMMOND SPOOL

  • Αποκάλυψη Τζόνσον: Ετοίμαζε έφοδο με βάρκες στην Ολλανδία για να αρπάξει εμβόλια
    Αποκάλυψη Τζόνσον: Ετοίμαζε έφοδο με βάρκες στην Ολλανδία για να αρπάξει εμβόλια

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, φαίνεται πως σκεφτόταν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια «έφοδο με βάρκες» σε μια ολλανδική αποθήκη, προκειμένου να αρπάξει τα εμβόλια κατά του ιού.

    Ο Τζόνσον συζήτησε τα σχέδια αυτά με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους τον Μάρτιο του 2021 κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, σύμφωνα με ένα απόσπασμα από το επερχόμενο βιβλίο του, Unleashed, που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail.

    Εκείνη την περίοδο επικρατούσε διαμάχη σχετικά με τις εξαγωγές του εμβολίου AstraZeneca και ο Τζόνσον πίστευε ότι η ΕΕ αντιμετώπιζε το Ηνωμένο Βασίλειο «με κακία», αναφέρει η Guardian, επικαλούμενη την Daily Mail.

    Ο Τζόνσον φέρεται να είχε ζητήσει από τους αρμόδιους να ερευνήσουν «εάν θα ήταν τεχνικά εφικτό να ξεκινήσει μια επιδρομή σε μια αποθήκη στο Λέιντεν, στην Ολλανδία, και να πάρει αυτό που ήταν νομικά δικό μας και που χρειαζόταν απεγνωσμένα το Ηνωμένο Βασίλειο».

    Ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου άμυνας, υποστράτηγος Νταγκ Τσάλμερς, είπε στον πρωθυπουργό ότι το σχέδιο είναι «σίγουρα εφικτό» και θα περιλαμβάνει τη χρήση φουσκωτών σκαφών για την πλοήγηση στα ολλανδικά κανάλια.

    Στη συνέχεια θα έφταναν στο στόχο τους και αφού εισέβαλαν στην αποθήκη και εξασφάλιζαν την ποσότητα εμβολίων που χρειάζονταν, θα διέφευγαν με ένα φορτηγό προς τα λιμάνια της Μάγχης, γράφει ο Τζόνσον.

    Ωστόσο, ο Τσάλμερς είπε στον Τζόνσον ότι θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί η αποστολή χωρίς να εντοπιστεί, πράγμα που σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «θα πρέπει να εξηγήσει γιατί εισβάλουμε ουσιαστικά σε έναν μακροχρόνιο σύμμαχο του ΝΑΤΟ».

    «Φυσικά, ήξερα ότι είχε δίκιο και συμφωνούσα κρυφά με αυτό που όλοι σκέφτονταν, αλλά δεν ήθελαν να πουν φωναχτά: ότι το όλο ζήτημα ήταν παράλογο», κατέληξε ο Τζόνσον.

    Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο Τζόνσον αρνήθηκε ότι έφαγε τούρτα στο περίφημο πάρτι για τα 56α γενέθλιά του (Partygate) κατά τη διάρκεια του lockdown για τον Covid. Όπως ισχυρίστηκε, απλά βρισκόταν στο γραφείο του και κάποιοι συνεργάτες του, πήγαν να του ευχηθούν χρόνια πολλά και δεν υπήρχε καμία τούρτα.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ WILL OLIVER
  • Eπιστρέψατε από τις διακοπές; 7 τρόποι για να μην σας κυριεύσει το άγχος στη δουλειά με το «καλημέρα»
    Eπιστρέψατε από τις διακοπές; 7 τρόποι για να μην σας κυριεύσει το άγχος στη δουλειά με το «καλημέρα»

    Με το που επιστρέψουμε από τις διακοπές, το άγχος για τη δουλειά είναι εκεί και μας περιμένει. Όχι όμως, εάν ακολουθήσουμε τις συμβουλές ενός ψυχολόγου

    Όσες βουτιές κι αν κάνατε, όσα ηλιοβασιλέματα κι αν είδατε και σας έκαναν να χαλαρώσετε, όσα γεύματα κι αν απολαύσατε δίπλα στο κύμα μπορούν να εξανεμιστούν μέσα σε δευτερόλεπτα, εάν σας κυριεύσει το άγχος της δουλειάς με την επιστροφή σας.

    Επειδή οι περισσότερες εργασίες είναι πλέον αγχωτικές, με τις ειδοποιήσεις πραγματικά να μην σταματούν, είναι απαραίτητες οι περίοδοι ανάπαυλας και σοβαρής ξεκούρασης, χαλάρωσης και ανάκαμψης. Ο Δρ Cary Cooper, Καθηγητής Οργανωτικής Ψυχολογίας και Υγείας, Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με άρθρο του στο The Conversation, συνιστά να ακολουθήσουμε τις στρατηγικές του, προκειμένου να διατηρήσουμε κάποια από τα οφέλη που προσφέρουν τα διαλείμματα από την εργασία και να αποφύγουμε την παγίδα του άγχους μετά τις διακοπές.

    Επανασυνδεθείτε με τους συναδέλφους σας

    Με το που μπείτε στο γραφείο, χρησιμοποιήστε τα πρώτα λεπτά για να επανασυνδεθείτε κοινωνικά με τους συναδέλφους σας, ανταλλάσσοντας τις εμπειρίες σας από τις διακοπές. Όπως εξηγεί, η εργασία μπορεί να προσφέρει και θετικές και ουσιαστικές σχέσεις, επομένως η κοινωνική σύνδεση είναι απαραίτητη.

    Ελέγξτε τον φόρτο εργασίας

    Μην απαντήσετε μονομιάς στα email σας. Η μεγάλη πληθώρα των εισερχομένων σας θα προκαλέσουν άμεση αντίδραση στρες και η επιθυμία σας να διαβάσετε όλα τα email σας την πρώτη μέρα όχι μόνο θα σας υπερφορτώσει και θα σας εξαντλήσει, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβληματικές απαντήσεις που ενδεχομένων μετανιώσετε στη συνέχεια. Γι’ αυτό, διαβάστε με χαλαρό ρυθμό όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, επισημάνετε και απαντήστε μόνο στα επείγοντα και αφήστε τα υπόλοιπα για μια άλλη μέρα.

    Κάντε μικρά διαλείμματα

    Βεβαιωθείτε ότι κάνετε ένα διάλειμμα για καφέ ή τσάι και ένα μεσημεριανό γεύμα κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της επιστροφής σας. Ιδιαίτερα βοηθητικά είναι και τα διαλείμματα σε εξωτερικούς χώρους, όπως σε ένα πάρκο.

    Πηγαίνετε στο σπίτι σας στην ώρα σας και αποφύγετε τις υπερωρίες

    Όταν γυρίσετε σπίτι, παραμείνετε σε κίνηση, κάνοντας λίγη γυμναστική ή απολαύστε ένα γεύμα έξω με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Αφήστε το κλίμα των διακοπών να μεταφερθεί και στο περιβάλλον του σπιτιού σας.

    Μην κανονίζετε πολλές συναντήσεις

    Αποφύγετε να πέσετε στην παγίδα των πολλών meetings για να δείξετε στους άλλους ότι επιστρέψατε και ότι είστε σε εγρήγορση, διότι γρήγορα θα εξαντληθείτε.

    Να είστε υπομονετικοί με τους συναδέλφους σας

    Προσπαθήστε να είστε ανεκτικοί και να ακούτε τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων σας, που υποσυνείδητα θα μπορούσαν να σας μεταδώσουν το άγχος τους, ενώ είσαστε πιο χαλαροί.

    Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

    Αποφύγετε τις ανέφικτες προθεσμίες για τη δουλειά σας ή να κλείνετε περιττά ραντεβού και πείτε ευγενικά όχι σε πράγματα που δεν θα μπορέσετε να επιτύχετε την πρώτη εβδομάδα της επιστροφής σας.

    Πηγή: Ygeiamou.gr

  • Τι κάνουν οι 7 στους 10 πριν φύγουν για διακοπές – Θα εκπλαγείτε
    σε Plus +
    Τι κάνουν οι 7 στους 10 πριν φύγουν για διακοπές – Θα εκπλαγείτε

    Σας αγχώνει η σκέψη του βρόμικου σπιτιού κατά την επιστροφή από τις διακοπές; Κι όμως, δεν είστε οι μόνοι

    Ανατριχιάζετε στη σκέψη ότι σας περιμένει ένα βρόμικο σπίτι μετά τις διακοπές; Φρίττετε με τη γρατζουνιά που «χάρισε» στην αγαπημένη σας βαλίτσα η τελευταία σας απόδραση; Φαντάζουν υπερβολικά αλλά δεν είστε μόνοι. Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς νιώθουν ότι πρέπει να αφήσουν το σπίτι να αστράφτει πριν φύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας με 2.000 συμμετέχοντες, την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Talker Research για λογαριασμό μεγάλης εταιρείας με προϊόντα και συστήματα καθαρισμού.

    Συγκεκριμένα, οι απαντήσεις για τις δουλειές του σπιτιού πριν τις διακοπές έδειξαν ότι:

    • πάνω από το 75% των ερωτηθέντων προτιμούν να καθαρίσουν ολόκληρο το σπίτι πριν φύγουν
    • ο μέσος Αμερικανός προετοιμάζεται για το ταξίδι του πάνω από δύο εβδομάδες νωρίτερα.

    Ως προς την καθαριότητα, όσοι φροντίζουν για τις δουλειές του σπιτιού εστιάζουν κυρίως:

    • στο πλύσιμο ρούχων (77%)
    • στα πλύσιμο πιάτων (66%)
    • στο καθάρισμα του μπάνιου (58%)
    • στο σκούπισμα και σφουγγάρισμα (56%).

    Αν και για το 66% το επερχόμενο ταξίδι θα γίνει κίνητρο να καθαρίσουν το σπίτι, για έναν στους δύο (51%) θα αποτελέσει αιτία άγχους και πανικού, στη σκέψη μόνο ότι θα πρέπει να συμμαζέψουν μετά από μακρά απουσία λόγω των διακοπών.

    «Το νοικοκυριό πριν από το ταξίδι με βοηθά να χαλαρώσω και να απολαύσω τις διακοπές ακόμα περισσότερο, γνωρίζοντας ότι μπορώ να επιστρέψω σε ένα καθαρό σπίτι» σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας.

    Καθαρές αποσκευές

    Εκτός από τον τις δουλειές του σπιτιού, οι ταξιδιώτες θα αφιερώσουν χρόνο και για την περιποίηση και των αντικειμένων που χρησιμοποιούν συχνά κατά τις αποδράσεις τους, όπως αποσκευές και παπούτσια. Ειδικότερα:

    • 40% των ταξιδιωτών καθαρίζουν τις βαλίτσες τους πριν το ταξίδι.
    • οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν τις βαλίτσες τους σε επτά ταξίδια κατά μέσο όρο.
    • 26% καθάρισαν τις βαλίτσες τους την τελευταία εβδομάδα.

    Ο λόγος για τη φροντίδα των προσωπικών αντικειμένων είναι το αίσθημα «ντροπής» που τους προκαλεί συχνά η ταλαιπωρημένη όψη τους από τα χρόνια ή τη φθορά, και πρόκειται κυρίως για:

    Για να το αποφύγουν αυτό, το 55% των ταξιδιωτών θεωρούν «ύψιστη προτεραιότητα» να ελέγχουν την κατάσταση των παραπάνω αντικειμένων πολύ το ταξίδι τους. Αν και οι ερωτηθέντες φροντίζουν να καθαρίζουν τις βαλίτσες (40%) και τις χειραποσκευές (39%) πριν το ταξίδι τους, η έρευνα διαπιστώνει ότι ακόμη περισσότεροι ταξιδιώτες τις καθαρίζουν μόνο μετά την επιστροφή τους.

    Πηγή: Ygeiamou.gr

  • Εναλλακτικές διακοπές για το φετινό καλοκαίρι και “κρυφοί” προορισμοί
    Εναλλακτικές διακοπές για το φετινό καλοκαίρι και “κρυφοί” προορισμοί

    Όσο η πλειονότητα του κόσμου συνωστίζεται σε κάποιους πολύ δημοφιλείς προορισμούς, η αναζήτηση για λίγες μέρες διακοπών και μάλιστα on budget φαντάζει ουτοπικό σενάριο.

    Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική ακόμη και για τον πιο “δύσκολο” μήνα στην Ελλάδα, δηλαδή τον Αύγουστο. Όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, η χώρα μας διαθέτει πολλές δυνατότητες για να κάνει κάποιος τις διακοπές του και να απολαύσει τη φύση αλλά και τα μπάνια του, να χαλαρώσει και να ξεφύγει από την καθημερινότητα, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα σε μια περίοδο που λόγω της υψηλής ζήτησης οι τιμές είναι αυξημένες.

    Σε πολλές περιοχές της Ελλάδος υπάρχουν προορισμοί, που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα ή άλλες δραστηριότητες στη φύση και αποτελούν εξαιρετική επιλογή.
    Όπως υπογραμμίζει ο Άγγελος Καλλίας, Γενικός Γραμματέας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «τα βουνά δίνουν την λύση για ξεκούραστες διακοπές και προσιτές τιμές που κυμαίνονται γύρω στα 50-100 ευρώ το δίκλινο. Υπάρχει η επιλογή της θάλασσας σε κοντινές αποστάσεις, τα ποτάμια και άλλου είδους εμπειρίες όπως η ποδηλασία, η γαστρονομία κτλ. Γενικότερα όμως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε περιοχές όπως η Θράκη, η Πελοπόννησος, η Πιερία και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου»

    Το γεγονός ότι ο Έλληνας επιλέγει ακόμα να πηγαίνει διακοπές κυρίως τον Αύγουστο δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΠΟΞ, γιατί οι πληρότητες είναι πολύ υψηλές και δυσκολεύεται. «Χρειάζεται να αλλάξουμε φιλοσοφία και γενικώς να εξετάζουν και άλλες λύσεις όπου μπορούμε να ξεκουραστούμε δροσερά και οικονομικά».
    Σύμφωνα με τον κ.Καλλία, υπήρχαν ορεινοί προορισμοί που το καλοκαίρι οι πληρότητες ξεπερνούσαν το 70%, όπως τα Ζαγόρια, το Πήλιο, η Αρκαδία, και η Πελοπόννησος γενικότερα, φέτος όμως η κίνηση είναι κατά τι μειωμένη.

    zagoroxoria

    Να σημειωθεί ότι από τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, μένουν ανοιχτά και τους θερινούς μήνες γύρω στο 40%, δηλαδή περίπου 800 μονάδες.
    «Φέτος, η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή γενικότερα, γιατί ενώ έχουμε αύξηση των αφίξεων περίπου 14% συνολικά, τα ξενοδοχεία θα “κλείσουν” τη χρονιά με πτώση του τζίρου περίπου 7%, καθώς παρόλο που ανέβηκαν οι τιμές, τα λειτουργικά κόστη είναι πάρα πολύ υψηλά και δεν αφήνουν περιθώριο κέρδους. Να προσθέσουμε εδώ, ότι την τελευταία 8ετια έγιναν 50.000 ξενοδοχειακές κλίνες ενώ τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης υπολογίζονται σε 800.000 και αυτό δημιουργεί ένα ακόμη ζήτημα για τον ξενοδοχειακό κλάδο», εξηγεί ο κ.Καλλίας.

    Στην Ήπειρο οι δυνατότητα να καταλήξει κάποιος σε μια επιλογή που θα τον “αποζημιώσει” είναι ακόμη μεγαλύτερη φέτος, καθώς όπως επισημαίνει ο Σπύρος Σουρέλης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ιωαννίνων ορισμένες παραδοσιακές αγορές χάθηκαν ή μειώθηκαν, όπως το Ισραήλ και χώρες της κεντρικής Ευρώπης και έτσι οι πληρότητες κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 30% εκτός από ορισμένα Σαββατοκύριακα και φυσικά τον Δεκαπενταύγουστο που μέχρι στιγμής κυμαίνονται γύρω στο 60%. «Οι πιο τουριστικές περιοχές είναι το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα, η Κόνιτσα και τα Ζαγοροχώρια όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει λίγες μέρες διακοπών σε τιμές που αρχίζουν από 50 ευρώ το δίκλινο. Είναι πολλοί επίσης εκείνοι που επιλέγουν τα Ιωάννινα και από εκεί κάνουν εξορμήσεις σε Σύβοτα, Πάργα, Πρέβεζα ενώ φυσικά υπάρχουν και τα last minute. Στο βουνό μπορεί να μην έχει θάλασσα αλλά έχει ποτάμια και δυνατότητες για rafting, πεζοπορίες κτλ που αποτελούν εξαιρετική επιλογή», σημειώνει ο κ.Σουρέλης.

    vikos

    Καταλύματα που ξεκινούν από 50 ευρώ και ξενοδοχεία από 80, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα μπορεί να βρει κανείς και στην περιοχή των Καλαβρύτων, όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων.
    «Σε εμάς οι πληρότητες δεν είναι υψηλές αυτήν την περίοδο, εκτός από τα Σαββατοκύριακα που φτάνουν γύρω στο 60% και με δεδομένο ότι μόνο το 40% των καταλυμάτων παραμένουν ανοιχτά αυτήν την περίοδο. Ωστόσο η περιοχή αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή καθώς ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του σε κοντινή απόσταση και να κοιμηθεί το βράδυ στη δροσιά, χωρίς κλιματισμό. Η θάλασσα απέχει περίπου 30 χλμ, καθώς έχουμε κοντά τις παραλίες της Αιγιάλειας, όπως η Πούντα, η Ακράτα κτλ αλλά και το Διακοπτό. Επίσης μπορεί κανείς να πάρει τον οδοντωτό και να κατέβει Διακοπτό σαν εκδρομή. Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα για θρησκευτικό τουρισμό, όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας και το Μέγα Σπήλαιο την παλαιότερη μονή στην Ελλάδα.

    Συνδυαστικά μπορεί να επισκεφθεί το Σπήλαιο των λιμνών και τους καταρράκτες στον Ταξιάρχη, την Άνω Βλασιά, την περιοχή της Κλειτοριάς, όπως και τις πηγές του Αροάνιου ποταμού που βρίσκονται στο χωριό Πλανητέρο μέσα σε πλατανόδασος. Η Ζαρούχλα και η κάτω Ζαχλωρού είναι επίσης πολύ όμορφα παραδοσιακά χωριά. Εκτός όμως από την περιοχή των Καλαβρύτων και τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι παραλίες του Ξυλόκαστρου».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Άπιαστο όνειρο οι διακοπές για τους Έλληνες λόγω ακρίβειας - Το 25% θα μείνει... σπίτι
    Άπιαστο όνειρο οι διακοπές για τους Έλληνες λόγω ακρίβειας - Το 25% θα μείνει... σπίτι

    Άπιαστο όνειρο φαίνεται να είναι για αρκετούς Έλληνες οι διακοπές λόγω της ακρίβειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 1 στους 4 θα μείνει σπίτι.

    Διακοπές στο σπίτι για 1 στους 4

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, σχεδόν 40 εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν μπορούν να πάνε ούτε μια εβδομάδα διακοπές λόγω της ακρίβειας. Σε δυσμενή θέση είναι οι Έλληνες με το 25% εξ αυτών φέτος να μένουν σπίτι και να κάνουν καλοκαίρια στην πόλη, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μαζί με την Κύπρο, όπου οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα κόστη.

    «Έχουμε καταγεγραμμένο ένα ποσοστό 55% που δηλώνει ότι το καλοκαίρι του 2024 δεν θα κάνει διακοπές και οι κύριοι λόγοι για τους οποίους δεν θα κάνει είναι κυρίως τα δύο βασικά κόστη. Πρόκειται για το υπέρογκο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και το αυξημένο κόστος της διαμονής. Παράλληλα, όλο και περισσότερο αποφεύγουν οι Έλληνες τις οργανωμένες δομές με ένα ποσοστό του 10% να δηλώνει μόνο ότι θα πάει σε ξενοδοχείο» ανέφερε στο OPEN ο Λευτέρης Κιοσές.

    Ακόμα πάντως και όσοι καταφέρνουν να κάνουν διακοπές, επιλέγουν κοντινούς προορισμούς και κυνηγούν τις προσφορές.

    Πάντως, χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερα νοικοκυριά δυσκολεύονται να κάνουν διακοπές κάτι που φαίνεται και στις κρατήσεις των ξενοδοχείων που παρουσιάζουν μείωση.
    Πηγή: ethnos.gr
  • Τι να φάτε από τον μπουφέ των διακοπών για να μη «βάλετε» βάρος - 9+1 συμβουλές
    Τι να φάτε από τον μπουφέ των διακοπών για να μη «βάλετε» βάρος - 9+1 συμβουλές

    Δέκα συμβουλές για να απολαύσετε τον μπουφέ των διακοπών σας χωρίς να πάρετε επιπλέον κιλά.

    Η περίοδος των διακοπών συνδυάζεται σε αρκετές περιπτώσεις με διαμονή σε ξενοδοχεία όπου στην τιμή περιλαμβάνεται και η διατροφή (κυρίως το πρωινό).

    Συνηθέστερα τα ξενοδοχεία προσφέρουν μπουφέ με λαχταριστά εδέσματα που όμως μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικά για τη σιλουέτα σας αν δεν επιλέξετε προσεκτικά τι θα βάλετε στο πιάτο σας και ακόμα και σε ποια ποσότητα.

    Σίγουρα, κανείς δεν θέλει να κάνει δίαιτα στις διακοπές του αλλά με λίγη προσοχή και ορισμένες συμβουλές από τους ειδικούς θα γυρίσετε μεν ανανεωμένοι από τον προορισμό σας αλλά χωρίς περιττό βάρος.

    Περιμένετε πριν γεμίσετε το πιάτο σας

    Σύμφωνα με τη SUN η διατροφολόγος Meghan Foulsham λέει ότι είναι σοφό να εξετάσετε τις επιλογές του μπουφέ πριν φορτώσετε το πιάτο σας.

    «Με αυτόν τον τρόπο εξαλείφεται το στοιχείο του αιφνιδιασμού και μειώνεται η παρορμητικότητα», λέει.

    «Μπορείτε να ζυγίσετε τις επιλογές σας και να επιλέξετε τα πιάτα που σας φαίνονται καλύτερα, αντί να ενθουσιαστείτε υπερβολικά και να υπερφορτώσετε το πιάτο σας με φαγητό που ξέρετε ότι δεν θα τελειώσετε».

    Η Meghan, η οποία εργάζεται για την υπηρεσία παράδοσης γευμάτων Fresh Fitness Food, συνέχισε: «Τα πρωινά των ξενοδοχείων είναι συνήθως τα ίδια, ή πολύ παρόμοια, κάθε μέρα. Έτσι, μπορείτε πάντα να αφήσετε κάτι για αύριο».

    Μικρό πιάτο

    Ξεκινήστε από μικρό και δείτε πώς θα τα πάτε - τόσο στο μέγεθος της μερίδας όσο και στο μέγεθος των σκευών.

    Η Meghan λέει: «Ενώ είναι δελεαστικό να φορτώνετε το πιάτο σας με ό,τι σας αρέσει, αυτό πιθανότατα θα καταλήξει στο να τρώτε πέρα από το σημείο κορεσμού. Ξεκινήστε με μικρό μέγεθος και μπορείτε πάντα να επιστρέψετε για δεύτερο».

    Η Δρ Aileen Alexander, ειδικός στην απώλεια βάρους και ιδρύτρια της εταιρείας online coaching Nourish, λέει: «Όταν περιηγείστε σε έναν μπουφέ είναι πιο πιθανό να μην γεμίσετε το πιάτο σας. Η επιλογή ενός μικρότερου πιάτου ή ενός συνοδευτικού πιάτου είναι μια πολύ καλή αρχή».

    Πρώτα τα λαχανικά

    Τουλάχιστον το ήμισυ της πρόσληψής σας σε κάθε γεύμα θα πρέπει να αποτελείται από φρούτα και λαχανικά.

    Η Meghan προτείνει: «Ξεκινήστε να χτίζετε το γεύμα σας με πρωτεΐνες και φρούτα/λαχανικά, και στη συνέχεια προσθέστε τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά».

    Τα πολλά φρούτα και λαχανικά θα αυξήσουν την πρόσληψη φυτικών ινών, οι οποίες μακροπρόθεσμα συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνου του εντέρου.

    Η Μέγκαν προσθέτει: «Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες πριν από το υπόλοιπο γεύμα σας μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να επιβραδύνει τη γαστρική κένωση, ώστε να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο».

    «Πηγαίνετε στο μπαρ με τα φρούτα πριν από το πρωινό και στο μπαρ με τις σαλάτες πριν από το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών πριν από το γεύμα».

    Η Δρ Alexander λέει: «Τα λαχανικά είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες και μεγάλο όγκο και περιέχουν φυτικές ίνες, διατηρώντας το αίσθημα πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

    Μην ξεχάσεις την πρωτεΐνη

    Ένα ισορροπημένο γεύμα πρέπει να έχει μία πηγή πρωτεΐνης.

    Η πρωτεΐνη έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει τα πιο χορταστικά οφέλη, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα σας σταματήσει να αναζητάτε ανθυγιεινά τρόφιμα.

    Στο πρωινό, η Meghan προτείνει το ελληνικό γιαούρτι.

    «Στο μεσημεριανό γεύμα και στο δείπνο επιλέξτε ψάρι ή κοτόπουλο ως άπαχη πηγή πρωτεΐνης», λέει.

    «Αν είστε χορτοφάγος, η φέτα, τα τυριά, τα αυγά, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια (όπως οι φακές και τα φασόλια) είναι εξαιρετικές επιλογές».
    Τα λιπαρά κομμάτια κρέατος είναι υψηλότερα σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία θα αυξήσουν τη μέση σας αλλά και τον κίνδυνο καρδιακών και κυκλοφορικών παθήσεων.

    Η αντικατάστασή τους με ακόρεστα λιπαρά, όπως τα λιπαρά ψάρια, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το ελαιόλαδο, φαίνεται να μειώνει αυτόν τον κίνδυνο.

    Γεμίστε υδατάνθρακες το ένα τέταρτο του πιάτου

    Υπάρχουν πάντα δεκάδες νόστιμες επιλογές υδατανθράκων στον μπουφέ.

    Δεν υπάρχει λόγος να παρατήσετε τους υδατάνθρακες - άλλωστε, παρέχουν φυτικές ίνες και ενέργεια.

    Η Jess Hillard, αθλητική διατροφολόγος λέει: «Αν στις διακοπές δεν κινείστε τόσο πολύ, βεβαιωθείτε ότι δεν υπερφορτώνεστε με υδατάνθρακες. Αλλά εξακολουθείτε να στοχεύετε στο να γεμίζετε το ένα τέταρτο του πιάτου σας με μια πηγή υδατανθράκων. Αυτό μπορεί να είναι ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες ή ψωμί. Οι καφέ εκδοχές είναι καλύτερες, αλλά δεν είναι πάντα δυνατές σε έναν μπουφέ, οπότε ακολουθήστε ό,τι έχουν και μην κολλάτε πολύ σε αυτό».

    Ντρέσινγκ με μέτρο, γιατί οι θερμίδες μετράνε

    Δεν θα ήσασταν ο μόνος που θα έριχνε μια σάλτσα, όπως Caesar ή Thousand Island, σε όλο το γεύμα του.

    Αλλά οι προστιθέμενες θερμίδες μετράνε.

    Μία μόνο κουταλιά της σούπας σάλτσα σαλάτας Καίσαρα περιέχει περίπου 80 θερμίδες και είναι πιθανό να φάτε περισσότερες από μία κουταλιά της σούπας.

    Η Meghan λέει: «Προτιμήστε σάλτσες που είναι πιο λεπτές και πιο διάφανες, αποφεύγοντας εκείνες που είναι πιο παχιές και πιο κρεμώδεις.

    «Ενώ μπορεί να έχουν καλή γεύση, οι τελευταίες τείνουν να παρασκευάζονται με κρέμα γάλακτος ή μαγιονέζα, γεγονός που τις καθιστά πιο πυκνές θερμιδικά, πράγμα που σημαίνει ότι θα καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες για μικρότερο όγκο», αναφέρει.

    Επιλέξτε βρασμένο φαγητό

    Τα αυγά είναι μια εξαιρετική επιλογή στο πρωινό, χάρη στα υγιή επίπεδα πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών.

    Αλλά για να εξοικονομήσετε θερμίδες, η Meghan συμβουλεύει: «Προτιμήστε τα ποσέ ή τα βραστά - αυτά δεν θα έχουν παρασκευαστεί με πρόσθετα συστατικά, όπως έλαια, κρέμα ή βούτυρο, οπότε μπορείτε να αποφύγετε πρόσθετες θερμίδες».

    Όσον αφορά τα κρέατα, η Meghan λέει: «Προτιμήστε άπαχες πηγές πρωτεΐνης που έχουν ψηθεί στον ατμό, στο φούρνο ή στη σχάρα, αντί για τηγανητά».

    Διαλέξτε βραστά ή αχνιστά λαχανικά, αν μπορείτε.

    Επιλογή επιδορπίου

    Ενώ η συμβουλή μπορεί συχνά να είναι να παραλείψετε εντελώς το επιδόρπιο, πού είναι η διασκέδαση σε αυτό;

    «Ούτε είναι υγιής νοοτροπία αν το επιδόρπιο είναι κάτι που αγαπάτε», λέει η Meghan.

    «Πάρτε μικρότερες μερίδες, όπου είναι δυνατόν, για να ικανοποιήσετε τη λαχτάρα σας για γλυκό σας χωρίς να νιώθετε ότι τρώτε υπερβολικά».

    Η Δρ Αλεξάντερ προτείνει: «Αν είστε με τον σύντροφό σας, επιλέξτε τα επιδόρπια σας μαζί. Αυτό ενθαρρύνει τη συζήτηση και την προσεκτική κατανάλωση φαγητού, αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια μικρότερη ποσότητα από περισσότερα επιδόρπια, μειώνοντας το φόβο ότι θα χάσετε κάτι».

    Καθίστε μακριά από το μπουφέ

    Επιλέξτε με σύνεση το τραπέζι σας.

    Μπορείτε να καθίσετε με την πλάτη στον μπουφέ αφού έχετε γεμίσει το πιάτο σας;

    Η Δρ Αλεξάντερ εξηγεί: «Μελέτες δείχνουν ότι όταν καθόμαστε μπροστά σε έναν μπουφέ έχουμε μεγαλύτερη τάση να σηκωνόμαστε πάνω από μία φορά και να υπερκαταναλώνουμε».

    Το να κάθεστε πιο μακριά μπορεί να κάνει την προσπάθεια να φαίνεται λιγότερο αξιόλογη.

    Ενυδάτωση

    Ακόμα κι όταν τα ανθρακούχα ποτά και το αλκοόλ ρέουν, είναι σημαντικό να προσέχετε πόσο νερό πίνετε.

    Η Jess λέει: «Πηγαίνετε για νερό πριν από οτιδήποτε - ειδικά αν τα αλκοολούχα και τα ανθρακούχα ποτά είναι απεριόριστα. Είναι εύκολο να παραμελήσετε το νερό. Πιείτε το κατά τη διάρκεια της ημέρας και βεβαιωθείτε ότι πίνετε ένα ποτήρι με κάθε γεύμα επίσης».

    Η Δρ Αλεξάντερ λέει: «Συχνά μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα, οπότε η κατανάλωση νερού είναι ένας σίγουρος τρόπος για να σας βοηθήσει να ξεδιψάσετε και να αποφύγετε την ψεύτικη πείνα».

    Πηγή: iEidiseis.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο