Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 15:52

Πετράλωνα: Τούρκος υπήκοος ο νεκρός της μαφιόζικης επίθεσης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ερευνάται η σχέση του με τους πυροβολισμούς στη πλατεία Βάθη με δύο Κούρδους τραυματίες - Το θύμα ήταν σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ πάνω του βρέθηκαν 5.000 ευρώ μετρητά

Ταυτοποιήθηκε από τις αρχές ο νεκρός από την επίθεση με τους πυροβολισμούς στα Πετράλωνα χθες βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, ο άνδρας που έπεσε νεκρός δεχόμενος σφαίρες στον θώρακα και το κεφάλι ήταν σεσημασμένος για διακίνηση μικροποσοτήτων ναρκωτικών. Σημαντικό στοιχεία της υπόθεσης είναι πως ο άνδρας είναι καταχωρημένος στα αρχεία της Αστυνομίας με πολλά ονόματα και διάφορες υπηκοότητες. Μια από τις υπηκοότητες που έχει καταγραφεί είναι και η τουρκική. Ως εκ τούτου ερευνάται αν εχει κάποια σχέση ή εμπλοκή με την υπόθεση της πλατείας Βάθη όπου τραυματίστηκαν δύο άτομα από πιστόλι αγνώστοι οι οποίοι ήταν κουρδικής καταγωγής και τουρκικής υπηκοότητας.
Είναι βέβαια άξιο αναφοράς πως μέσα σε δύο μέρες υπάρχουν δύο συμβάντα με νεκρό και τραυματίες στην ευρύτερη περιοχή. Ο εκτελεστής έστησε καρτέρι στην οδό Αλκμήνης 107 και μόλις το θύμα εμφανίστηκε, πάτησε τη σκανδάλη, «άδειασε» πάνω του το 9αρι πιστόλι και του «πήρε» τη ζωή. Μια γυναίκα περίοικος που άκουσε τους πυροβολισμούς, κάλεσε την Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις, ενώ τον γρίφο της άγριας δολοφονίας του άνδρα, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί, έχει αναλάβει να λύσει το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές βρήκαν πάνω στο πτώμα 5.000 ευρώ μετρητά. Το protothema.gr βγάζει στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. καταφτάνει στο σημείο και βρίσκει το πτώμα:
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πιθανότατα πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος ήταν πεσμένος μπρούμυτα με τις περισσότερες σφαίρες να τις είχε δεχθεί στον θώρακα, ενώ είχε πυροβοληθεί και στο κεφάλι.

Το modus operandi του εκτελεστή κάνει τους έμπειρους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να βλέπουν πίσω από την εκτέλεση συμβόλαιο θανάτου.
petralwna-7

Οι πυροβολισμοί στη πλατεία Βάθης Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς και δυο τραυματίες, σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Μάρνης, στην πλατεία Βάθη, όταν έπειτα από διαπληκτισμό, ένας αλλοδαπός κουρδικής καταγωγής έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον δυο συμπατριωτών του. Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ο δράστης έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί:

Πριν τους πυροβολισμούς και σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ τριών ανθρώπων κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ακολούθως, ο ένας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε κατά των άλλων δυο, τους οποίους τραυμάτισε, έκρυψε το όπλο και διέφυγε με ΙΧ προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά τους πυροβολισμούς, ο ένας τραυματίας, 22 ετών, χτυπημένος στο κεφάλι και τον λαιμό, έπεσε στο έδαφος μέχρι τη στιγμή που κατέφτασε ασθενοφόρο για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο ΚΑΤ.

plateia-vathi-__3_

Ο έτερος τραυματίας, 27 ετών, που είχε δεχτεί σφαίρα στην πλάτη, έφτασε μόνος του, πεζός, στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας, όπου ζήτησε τις πρώτες βοήθειες, ενημέρωσε για το περιστατικό, με συνέπεια να ειδοποιηθεί και η Αστυνομία.

vathis-6
vathis-5
vathis-4
vathis-3
vathis-1

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 15:52

Σχετικά Άρθρα

  • Σοκ στις ΗΠΑ: Έκλεισε τον φίλο της σε βαλίτσα και τον άφησε να πεθάνει από ασφυξία
    Σοκ στις ΗΠΑ: Έκλεισε τον φίλο της σε βαλίτσα και τον άφησε να πεθάνει από ασφυξία

    Γυναίκα απο την Φλόριντα, παγίδευσε σε βαλίτσα τον σύντροφο της ενώ έπαιζαν μεθυσμένοι «κρυφτό», για να τον αφήσει έπειτα να πεθάνει από ασφυξία, ενώ αυτή κοιμόταν στον πάνω όροφο του σπιτιού τους. Η 47χρονη καταδίκαστηκε την Παρασκευή.

    Κατά τη διάρκεια της κατάθεσή της στη δίκη, η Μπουν ισχυρίστηκε ότι έπινε με το θύμα το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου 2020, όταν ο Τόρες πρότεινε ξαφνικά να παίξουν κρυφτό. Στη συνέχεια, εκείνος μπήκε για πλάκα σε μια μεγάλη βαλίτσα και η Μπουν τον έκλεισε μέσα, συνεχίζοντας το «αστείο» του. Ωστόσο, η Μπουν κατέθεσε ότι είχε την πρόθεση να του «δώσει ένα μάθημα» εξαιτίας της κακοποιητικής του συμπεριφοράς.

    Σύντομα, ο Τόρες άρχισε να δυσκολεύεται στην αναπνοή και να την παρακαλεί να τον ελευθερώσει, όμως εκείνη αρνιόταν.

    Στο βίντεο που τράβηξε η ίδια από το περιστατικό, ακούγεται να τον ειρωνεύεται, υπενθυμίζοντάς του τις φορές που την είχε χτυπήσει, ενώ εκείνος καλεί μάταια το όνομά της σε βοήθεια.

    Τον χτύπησε με ρόπαλο

    Η Μπουν κατέθεσε ότι, ενώ ήταν παγιδευμένος σε βαλίτσα, ο φίλος της απείλησε ότι αν έβγαινε έξω θα «την τελείωνε». Κάποια στιγμή, ο Τόρες προσπάθησε να βγάλει το χέρι του από τη βαλίτσα, όμως εκείνη τον χτύπησε με ρόπαλο για να το τραβήξει πίσω. Φοβούμενη την οργή του εάν τελικά απελευθερωνόταν, η γυναίκα άφησε τον άνδρα στη βαλίτσα και ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα, όπου την πήρε ο ύπνος.

    Η Μπουν κατέθεσε ότι δεν πίστευε πως ο Τόρες θα πέθαινε και θεωρούσε ότι θα μπορούσε να βγει μόνος του.

    Όταν ξύπνησε την επόμενη ημέρα και κατέβηκε στο σαλόνι, βρήκε τον άνδρα νεκρό.

    Αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης

    Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς της Μπουν ότι ήθελε απλώς να του δώσει ένα μάθημα. Παρουσίασαν επίσης μαρτυρίες που υποδεικνύουν ότι ίσως τον είχε σπρώξει τη βαλίτσα με τον Τόρες μέσα, για να πέσει από τις σκάλες.

    Η ανακοίνωση της ποινής της Μπουν έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου, και η γυναίκα αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Τι αναζητούν οι αστυνομικοί για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα
    Τι αναζητούν οι αστυνομικοί για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα

    Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν στοιχεία που θα αποδίξουν την ενοχή της 50χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία στα Καμένα Βούρλα.

    Κρίσιμα στοιχεία που θα συνδέσουν χωρίς καμία αμφισβήτηση την 50χρονη με τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα αναζητούν οι Αρχές.

    Μέχρι στιγμής, η 50χρονη γυναίκα που κρίθηκε προφυλακιστέα έχει αρνηθεί τα πάντα. Μάλιστα, το γεγονός αυτό προκάλεσε αίσθηση και σε έμπειρους αστυνομικούς, που σημείωσαν ότι η στάση της μοιάζει περισσότερο με κακοποιό παρά με έναν άνθρωπο που δεν έχει εμπλοκή σε μια εγκληματική ενέργεια.

    Αρνείται τα πάντα

    Η 50χρονη έχει αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας της 84χρονης, στο σπίτι της στα Καμένα Βούρλα.

    Παράλληλα, έπεσε και σε κάποιες αντιφάσεις στην κατάθεσή της, οι οποίες εξετάζονται από τις Αρχές.

    «Προφυλακίστηκε, θα δούμε αν προκύψουν καινούργια στοιχεία. Στην κατάθεσή της υπέπεσε σε αντιφάσεις, είπε ότι ήταν 5 λεπτά μέσα στο σπίτι αλλά ήταν 1,5 ώρα» τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

    Μυστήριο με τα… κλεμμμένα παπούτσια

    Ειδικότερα, στον τόπο του εγκλήματος έχει βρεθεί μια πατημασιά από παπούτσι που φέρεται να μοιάζει με αυτά που φορούσε η 50χρονη, όταν βρέθηκε στο σπίτι της 84χρονης.

    Υπενθυμίζεται ότι όταν οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τους παραδώσει τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα που επισκέφθηκε την ηλικιωμένη γυναίκα, εκείνη απάντησε ότι δεν τα έχει γιατί της τα έκλεψαν.

    Στη συνέχεια, έγιναν έρευνες στη χωματερή της περιοχής, με τη βοήθεια του γιου της 50χρονης, ώστε να βρεθούν τα προσωπικά αντικείμενα της κατηγορούμενης. Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό.

    Το DNA της 50χρονης

    Στο σπίτι που διέμενε η 84χρονη εντοπίστηκε, μετά την έρευνα των αστυνομικών, και το DNA της 50χρονης.

    «Βρήκε DNA, αποτυπώματα, το αίμα, τις πατημασιές. Γίνεται ανάλυση, ήδη έχουμε κάποια αποτελέσματα. Υπάρχει το DNA της 50χρονης οικιακής βοηθού, το οποίο όμως DNA σίγουρα δικαιολογείται από την στιγμή που η 50χρονη πήγαινε συχνά στο διαμέρισμα της 84χρονης» σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης, μιλώντας στο MEGA.

    Πηγή: in.gr

  • Αδέρφια Μενέντεζ: Ο εισαγγελέας αιτήθηκε επανεξέταση των ποινών - Ανοίγει τον δρόμο για πρόωρη αποφυλάκιση
    Αδέρφια Μενέντεζ: Ο εισαγγελέας αιτήθηκε επανεξέταση των ποινών - Ανοίγει τον δρόμο για πρόωρη αποφυλάκιση

    Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από το δικαστήριο την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης των αδερφών Μενέντεζ, δεκαετίες μετά την καταδίκη τους σε ισόβια, χωρίς αναστολή για τις δολοφονίες των γονιών τους το 1989 στο Μπέβερλι Χιλς.

    Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρη αποφυλάκιση

    Αν ο δικαστής δεχτεί την πρότασή του, ανοίγει ο δρόμος για τα βγουν με αναστολή από τη φυλακή.

    Ο Γκασκόν πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την απόφασή του μετά τις αυξανόμενες εκκλήσεις να εξετάσει το ενδεχόμενο αποφυλάκισης των αδελφών, οι οποίοι εκτίουν ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, αφού καταδικάστηκαν για φόνο πρώτου βαθμού στις δολοφονίες των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ.

    Την τελική απόφαση έχει ο δικαστής, με τον εισαγγελέα να τονίζει πως οι δύο άνδρες έκαναν «ένα ταξίδι λύτρωσης και αποκατάστασης και πλήρωσαν το χρέος τους στην κοινωνία», τόσα χρόνια. Εάν ο δικαστής δεχθεί τη σύστασή του, ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ θα μπορούσαν να δικαιούνται άμεση αποφυλάκιση, πρόσθεσε.

    Η πολύκροτη υπόθεση που έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix

    Κατά τη διάρκεια της πολύκροτης πρώτης δίκης τους το 1993, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι οι δολοφονίες διαπράχθηκαν από απληστία, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν ότι οι δολοφονίες έγιναν σε αυτοάμυνα.

    Τα αδέλφια παραδέχτηκαν ότι σκότωσαν τους γονείς τους, αλλά ισχυρίστηκαν ότι είχαν υποστεί σεξουαλική, συναισθηματική και σωματική κακοποίηση.

    Οι εισαγγελείς πρότειναν ότι οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν ψευδείς. Κηρύχθηκε κακοδικία και σε μια δεύτερη δίκη αποκλείστηκαν τα στοιχεία που οι συνήγοροι υπεράσπισης αποκάλεσαν αποδεικτικά στοιχεία κακοποίησης.

    Η υπόθεση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα μετά το ντοκιμαντέρ του κυκλοφόρησε για την ιστορία των αδερφών Μενέντεζ στο Netflix.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ POOL/ Jill CONNELLY

  • Θεσσαλονίκη: 18 θερμόμετρα είχε αγοράσει η 50χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύζυγό της με υδράργυρο
    Θεσσαλονίκη: 18 θερμόμετρα είχε αγοράσει η 50χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύζυγό της με υδράργυρο

    Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση της 50χρονης γυναίκας που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της δολοφονίας του 60χρονου συζύγου της χορηγώντας του υδράργυρο, στη Θεσσαλονίκη.

    Οπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού STAR, όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2018 όταν το θύμα βρισκόταν στο νοσοκομείο και τον Ιούλιο οι γιατροί βρήκαν υδράργυρο στα αυτιά του, αλλά και στα σεντόνια. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και οι γιατροί κατέθεσαν πως δε χρησιμοποιούν αυτό το στοιχείο.

    Έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις, δεν εντοπίστηκε τοξικότητα λόγω υδραργύρου, αλλά βρήκαν αυξημένα τα επίπεδα λοραζεπάμης, ισχυρή ουσία που εντοπίζεται σε αγχολυτικά. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν πώς βρέθηκε αυτή η ουσία. Μόνοι επισκέπτες του θύματος ήταν η γυναίκα του και ο γιος του. Τελικά πήρε εξιτήριο τέλη Ιουλίου.

    Καρδιακή ανακοπή η αρχική αιτία θανάτου του 60χρονου -Εγινε εκταφή

    Ενάμιση μήνα μετά ο 60χρονος άνδρας κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε ούτε νεκροψία, ούτε τοξικολογικές, ούτε προανάκριση της ΕΛ.ΑΣ. γιατί το πιστοποιητικό θανάτου έγραφε ως αιτία την καρδιακή ανακοπή. Είχε την υπογραφή ιδιώτη γιατρού, ο οποίος δε γνώριζε το ιστορικό του θύματος.

    Η ασφάλεια ενημερώθηκε για το περιστατικό και στις 19 Δεκεμβρίου του 2018 έγινε η εκταφή της σορού. Οι τοξικολογικές έδειξαν αυξημένα επίπεδα υδραργύρου. Ζητήθηκαν νέες ιατρικές γνωματεύσεις και έγινε έρευνα και στο σπίτι του. Όλο το υλικό συγκεντρώθηκε το 2021 και παραδόθηκε στον εισαγγελέα, με την υπόθεση αρχικά να αρχειοθετείται.

    Το ανώνυμο τηλεφώνημα

    Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, τον Ιούνιο του 2023 η αστυνομία άνοιξε ξανά την υπόθεση.

    Η υπόθεση βγήκε από το αρχείο μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα. Άνδρας από το περιβάλλον του 60χρονου, επικοινώνησε με την αστυνομία και υποστήριξε πως η σύζυγό του θύματος δηλητηρίαζε τον φίλο του με υδράργυρο.

    Η Εισαγγελία ζήτησε συμπληρωματική Προκαταρκτική Εξέταση με την δικογραφία να υποβάλλεται το Δεκέμβριο του 2023 και τη δικαιοσύνη να προχωρά σε διώξεις.

    Θεσσαλονίκη: Τι κατέθεσε η σύζυγος του θύματος

    Η 50χρονη γυναίκα βρέθηκε ενώπιον του πρώτου ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε βάρος του 60χρονου συζύγου της.

    Στην κατάθεσή της είπε: «Όλα είναι όπως πρέπει. Ο σύζυγός μου πέθανε πριν 6 χρόνια από την καρδιά του, έπαθε ανακοπή. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα, δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να πήρε την αστυνομία και να ξανάνοιξε τον φάκελο».

    Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κ ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

    Η σύζυγος είχε παραδεχθεί την αγορά 18 θερμομέτρων υδραργύρου

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η σύζυγος είχε παραδεχθεί στην Ασφάλεια πως είχε προχωρήσει στην αγορά θερμομέτρων το διάστημα εκείνο που ο άνδρας της νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

    Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είχε αγοράσει από φαρμακείο του Πανοράματος αρχικά έξι θερμόμετρα υδραργύρου. Το ένα το παρέδωσε στον σύζυγό της, ενώ νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου» και τα υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι τα έστειλε με δέμα στην αδερφή της στην Πολωνία.

    Μετά από μέρες, όπως η ίδια είπε, πήγε και σε άλλο φαρμακείο στην Περαία και αγόρασε ακόμα 12 θερμόμετρα υδραργύρου, από τα οποία το ένα έδωσε στον σύζυγό της και τα υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι και πάλι ότι τα απέστειλε με δέμα στην Πολωνία.

    Οι αγορές από τα δύο φαρμακεία διαπιστώθηκαν και από την έρευνα της Ασφάλειας. Όλα αυτά, όμως, τα είπε δυο χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της, σύμφωνα με την ασφάλεια.

    Οι αγορές και οι παραδόσεις των θερμομέτρων έγιναν χρονικά πριν τον εντοπισμό του υδραργύρου στο αυτί του θύματος. Η ίδια και τότε όπως και τώρα αρνήθηκε τη χορήγηση υδραργύρου στον σύζυγό της. Είχε εξεταστεί, όμως και εκείνος από την αστυνομία και είχε πει ότι δεν είχε κανένα θερμόμετρο.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη και μεταφέρεται στον εισαγγελέα η 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης
    Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη και μεταφέρεται στον εισαγγελέα η 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης

    Στον εισαγγελέα η 50χρονη, η οποία συνελήφθη λίγο πριν, για τη δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας στα Καμένα Βούρλα.

    Αν και η ίδια δεν έχει πει κουβέντα στους αστυνομικούς, τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι πολλά.

    Τι την πρόδωσε

    Το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί από τη γειτονιά στην οποία διέμενε η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα, «πρόδωσε» την 50χρονη, που φαίνεται ότι είναι το τελευταίο άτομο που είδε ζωντανή την ηλικιωμένη.

    Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται η 50χρονη να μπαίνει στο σπίτι της 84χρονης και να μένει εκεί για περίπου 1.30 – 2 ώρες. Πάνω σε αυτό εντοπίστηκε και η πρώτη αντίφαση, καθώς η 50χρονη μετά την προσαγωγή της ανέφερε στους αστυνομικούς πως έφυγε νωρίτερα και πως παρέμεινε στο σπίτι της 84χρονης για σχεδόν 45 λεπτά.

    Δεν παρέδωσε τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας

    Σε κοντινή απόσταση από τη σορό της 84χρονης, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ματωμένες πατημασιές, που από την πρώτη στιγμή είχαν συμπεράνει ότι ανήκουν στον δολοφόνο.

    Η 50χρονη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρνήθηκε να παραδώσει τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας, προκειμένου να εξεταστούν.

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Την Κυριακή 13/10 ο 77χρονος ξάδερφος της άτυχης γυναίκας πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ζήτησε από τους αστυνομικούς να πάνε μαζί στο σπίτι της 84χρονης καθώς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της για μέρες.

    Με τη βοήθειά κλειδαρά, παραβίασαν την πόρτα, η οποία, όμως, δεν ήταν κλειδωμένη. Από τη μέσα μεριά της πόρτας ήταν τα κλειδιά της 84χρονης.

    Δίπλα στην πόρτα, οι αστυνομικοί και ο έντρομος ξάδερφος της 84χρονης αντίκρισαν το άψυχο σώμα της ηλικιωμένης. Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, έφερε τραύμα στην πλάτη, πιθανόν, από μαχαίρι. Δίπλα της, οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος και ίχνη από ματωμένες πατημασιές παπουτσιών. Η πόρτα δεν είχε ίχνη παραβίασης, ενώ το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, ούτε υπήρχαν ενδείξεις ότι προηγήθηκε πάλη.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Θεσσαλονίκη: Γυναίκα κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της χορηγώντας του ποσότητες υδραργύρου
    Θεσσαλονίκη: Γυναίκα κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της χορηγώντας του ποσότητες υδραργύρου

    Οι ύποπτες εκροές από τα αφτιά του θύματος, οι εξετάσεις μετά την εκταφή και η πρωτοβουλία του εισαγγελέα για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης

    Υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη, με μια γυναίκα να κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της χορηγώντας του ποσότητες υδραργύρου.

    Η υπόθεση «γρίφος» έφτασε για πρώτη φορά στη δικαιοσύνη πριν από περίπου έξι χρόνια μέχρι τη στιγμή που η εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της γυναίκας, με καταγωγή από την Πολωνία, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας ήταν περίπου 60 ετών και το καλοκαίρι του 2018 νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο που όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Οι γιατροί φέρεται ότι διαπίστωσαν, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αφτιά του.

    Το θύμα, ελληνικής καταγωγής, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο όμως μετά από λίγο διάστημα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, έχασε τη ζωή του, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, όπως έγραφε το πιστοποιητικό θανάτου.

    Η ανατροπή στην υπόθεση ήρθε καθώς οι ύποπτες ποσότητες υδράργυρου που είχαν ανιχνευθεί κατά την προηγούμενη νοσηλεία του, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους αστυνομικούς και έτσι κινήθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού του για περαιτέρω έρευνες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψαν υπερβολικές συγκεντρώσεις υδραργύρου (βαρύ μέταλλο) στα όργανά του, οπότε κινήθηκαν διαδικασίες για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Παρόλο που ο φάκελος της δικογραφίας φαίνεται πως τέθηκε αρχικά στο αρχείο, ανασύρθηκε με πρωτοβουλία εισαγγελέα και τελικώς η γυναίκα κατέστη κατηγορούμενη για τον θάνατο του συζύγου της.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Δολοφονία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη γυναίκα από το στενό περιβάλλον του θύματος
    Δολοφονία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη γυναίκα από το στενό περιβάλλον του θύματος

    Στην σύλληψη μιας γυναίκας που ανήκει στο στενό περιβάλλον της 84χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στα Καμμένα Βούρλα, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές.

    Πρόκειται για μια γυναίκα από την Αλβανία η οποία φέρεται να άνηκε στο στενό περιβάλλον της 84χρονης η οποία δολοφονήθηκε στις 12 Οκτωβρίου.

    Η σύλληψη της γυναίκας έγινε στην Εύβοια με την φερόμενη δράστιδα να εργαζόταν εκεί για άλλη ηλικιωμένη.

    Το χρονικό του εγκλήματος

    Στις 12 Οκτωβρίου οι αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ξάδερφο της ηλικιωμένης καθώς εκείνη δεν είχε δώσει σημεία ζωής για παραπάνω από ένα 24ωρο.

    Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι εσωτερικά είχε τοποθετηθεί κλειδί στην κλειδαριά, αλλά η πόρτα δεν ήταν ασφαλισμένη, ενώ δεν υπήρχαν και ίχνη παραβίασης.

    Σε μικρή απόσταση από την πόρτα βρέθηκε πεσμένη η 84χρονη και κοντά της υπάρχαν κηλίδες αίματος, αλλά και αποτυπώματα από παπούτσια. Όμως όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχαν ίχνη πάλης.

    Άμεσα ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σπίτι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και ο Ιατροδικαστής Λαμίας.

    Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο η 84χρονη έφερε ένα τραύμα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.

    Το δε κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να ήταν οικονομικό.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια κάθειρξη σε 40χρονο για τη δολοφονία με το ακέφαλο πτώμα - Κρίθηκε συνεργός
    Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια κάθειρξη σε 40χρονο για τη δολοφονία με το ακέφαλο πτώμα - Κρίθηκε συνεργός

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών σ’ έναν 40χρονο Ιρακινό, κουρδικής καταγωγής, για απλή συνέργεια στη δολοφονία 30χρονου συμπατριώτη του, τον Σεπτέμβριο 2020.

    Ο άτυχος άνδρας εκτελέστηκε με δύο σφαίρες στο κεφάλι ενώ η σορός του βρέθηκε διαμελισμένη και ακέφαλη, σε προχωρημένη σήψη, στην περιοχή του Κάτω Σχολαρίου Θεσσαλονίκης.

    Ο καταδικασθείς μαζί με έναν άλλον συμπατριώτη του, ηλικίας 54χρόνων, φέρονταν πως διέπραξαν από κοινού την ανθρωποκτονία. Ο τελευταίος κατηγορούμενος 10 μέρες μετά το έγκλημα αναχώρησε αεροπορικώς για το Ιράκ, εγκαταλείποντας τη σύζυγο και τέσσερα παιδιά του στην Ελλάδα. Εις βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και θα δικαστεί αν συλληφθεί.

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τον παρόντα κατηγορούμενο για τη ληστεία και για την παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία ενώ τον έκρινε ένοχο, κατά πλειοψηφία (6-1), για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, κατά επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας. Η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής κι έτσι επέστρεψε στη φυλακή.

    Ο 40χρονος ήταν προφυλακισμένος καθώς είχε συλληφθεί, έναν μήνα μετά την ανθρωποκτονία, στα Ιωάννινα για παράνομη μεταφορά μεταναστών.
    Κατά την απολογία του, σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αρνήθηκε την κατηγορία. Παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τους άλλους δύο άνδρες και ισχυρίστηκε ότι κατά την επιστροφή τους από την Χαλκιδική σταμάτησαν σε παράδρομο γιατί ο καταζητούμενος συμπατριώτης του προφασίστηκε ότι ήθελε να κάνει τη σωματική του ανάγκη ενώ από το όχημα κατέβηκε και το θύμα.

    Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως δεν αποβιβάστηκε και ότι άκουσε μόνο τους θορύβους που παρέπεμπαν σε πυροβολισμούς. Στη συνέχεια αποχώρησαν αυτός και ο συγκατηγορούμενος του, με το ίδιο όχημα.

    Διευκρίνισε ότι ο 54χρονος, νωρίτερα, είχε διαπληκτιστεί έντονα με τον 30χρονο γιατί ο τελευταίος του χρωστούσε χρήματα. Στην αρχή της απολογίας του τόνισε πως έχει δεχτεί απειλές από τον έτερο κατηγορούμενο για την οικογένειά του που βρίσκεται στην Γερμανία.

    Οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν να δικαστούν για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία – οπλοχρησία. Ως κίνητρο της δολοφονίας φέρεται η οικονομική διαφορά που είχε το θύμα με τον δεύτερο – καταζητούμενο συμπατριώτη του καθώς δεν μπορούσε να του καταβάλει το μερτικό του από διακίνηση μεταναστών γιατί ξόδευε χρήματα σε τυχερά παιχνίδια.

    Το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου 2020, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στην περιοχή Κάτω Σχολαρίου, εντοπίστηκε το ακέφαλο πτώμα. Σε ακτίνα περίπου δύο χιλιομέτρων, αστυνομικοί εντόπισαν τα υπόλοιπα μέλη του σώματος τα οποία διασκορπίστηκαν με τη συνδρομή ζώων. Το κρανίο έφερε κακώσεις από πυροβολισμούς.

    Ο παθών βρισκόταν νόμιμα στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες δεν εργαζόταν, είχε όμως στην κατοχή του μεγάλα χρηματικά ποσά που προέρχονταν από τη συμμετοχή του σε πράξεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών, τα οποία δαπανούσε σε τυχερά παιχνίδια, μεταβαίνοντας τακτικά σε καταστήματα Opap Play και στο καζίνο Θεσσαλονίκης, όπως αναγράφεται στο βούλευμα.

    Όπως προέκυψε το θύμα και οι δύο κατηγορούμενοι, τον 15Αυγουστο του 2020, δείπνησαν σε ταβέρνα της Χαλκιδικής. Κατά την επιστροφή τους στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η δολοφονία ενώ η παρουσία των δύο κατηγορουμένων συνέπιπτε με τον τόπο και τον χρόνο καθώς σχετιζόταν με τα τηλεφωνικά δεδομένα.

    Και οι τρεις φέρονται πως μετείχαν σε παράνομες διακινήσεις παράτυπων μεταναστών, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία ο παθών δαπανούσε σε τυχερά παιχνίδια.

    Πηγή: Cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο