Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 11:16

Σορός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε στην περιοχή «Καμάρι» Λήμνου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής

Πτώμα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή ''Καμάρι'' Λήμνου.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φούρνων και μετέφεραν το πτώμα με περιπολικό σκάφος στο Καρλόβασι Σάμου.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Πηγή: protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 10:29

Σχετικά Άρθρα

  • Αυγερινοπούλου: Νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κυλλήνη
    Αυγερινοπούλου: Νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κυλλήνη

    Συνάντηση με τον Αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Αλεξανδράκη

    Η ενίσχυση του Λιμένος της Κυλλήνης, αλλά και θέματα επιτήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, απασχόλησαν την συνάντηση που είχε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Γιώργο Αλεξανδράκη.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα και τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων για την γαλάζια ανάπτυξη, την ανάπτυξη υποδομών και εξωστρέφειας αλλά και την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας στους λιμένες μας, σε συνάφεια και με τα έργα που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύεται εξοπλιστικά το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς άμεσα αναμένεται η αντικατάσταση του παλιού περιπολικού σκάφους με καινούριο, πνευστό περιπολικό κλειστού τύπου, αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Η Βουλευτής είχε θέσει το αίτημα στο Υπουργείο ήδη από την αρχή της χρονιάς στηρίζοντας το αίτημα του Λιμενικού Σώματος και πλέον εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται να παραδοθεί στην υπηρεσία της Κυλλήνης ένα σκάφος Viking 12μετρο με 2 μηχανές και 50 κόμβους ταχύτητα. Η κα. Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, για την εξοπλιστική ενίσχυσή τους σχετικά με την ασφάλειας της ναυσιπλοΐας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σάμος: Εντοπισμός 18 μεταναστών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη
    Σάμος: Εντοπισμός 18 μεταναστών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη

    Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής και συνελήφθη

    Στον εντοπισμό και τη διάσωση 18 μεταναστών προχώρησε στις 3 Οκτωβρίου, η Λιμενική Αρχή της Σάμου, έπειτα από καταδίωξη.
    Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο με έναν αλλοδαπό, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.
    Το σκάφος του λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν σταμάτησε. Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση ταχύπλοου.

    Ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής του δήλωσε ότι είχε μεταφέρει και αποβιβάσει στις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου, δεκαοκτώ μετανάστες. Στη συνέχεια, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου εντόπισαν βορειανατολικά της Σάμου, τους δεκαοκτώ αλλοδαπούς (09 άνδρες, 04 γυναίκες και 05 ανήλικα) και τους μετέφεραν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου (ΚΕΔΝ).

    Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών», του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα» και του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια». Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Λήμνος: Νεκρός εντοπίστηκε 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν
    Λήμνος: Νεκρός εντοπίστηκε 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν

    Δεν είχε δώσει σημεία ζωής για ώρες και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του

    Νεκρός εντοπίστηκε ο 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοείτο από χθες, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου το απόγευμα στη Λήμνο. Το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκε στην περιοχή Πολιόχνη, στα ανατολικά του νησιού.
    Στο Λιμενικό Σώμα είχε σημάνει συναγερμός χθες όταν οι συγγενείς του δήλωσαν την εξαφάνισή του, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής για ώρες και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.
    Το τραγικό νέο βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους του 63χρονου αλλά και όλη την τοπική κοινωνία της Λήμνου.
    Όπως αναφέρει το limnoslive.gr, μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ξεκίνησε από τις 8 χθες το απόγευμα μετά την κλήση για αγνοούμενο άνδρα στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, ο 63χρονος είχε πάει για ψαροντούφεκο από τις 12:00 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Πολιόχνης.

    Ωστόσο, δεν επέστρεψε στο σπίτι του στην προκαθορισμένη ώρα, γεγονός που ανησύχησε την οικογένειά του η οποία ξεκίνησε να τον αναζητεί και στη συνέχεια να δηλώσει την εξαφάνισή του στην Αστυνομία.

    Η Λιμενική Αρχή του νησιού ξεκίνησε άμεσα εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του με συμμετοχή λιμενικού σκάφους, δυτών και ελικοπτέρου, αλλά δυστυχώς ο 63χρονος εντοπίστηκε σήμερα χωρίς τις αισθήσεις του.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του (upd)
    Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του (upd)

    Το πτώμα του βρέθηκε στη θάλασσα στην περιοχή Πευκάκια - Ως πιθανότερο ενδεχόμενο εξετάζεται η αυτοκτονία - Πληροφορίες ότι κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός εντοπίστηκε το μηχανάκι με το οποίο είχε διαφύγει μετά την επίθεση

    ραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση τοπυ 40χρονου, ο οποίος την Τρίτη είχε επιτεθεί με ψαροντούφεκο στον 69χρονο πατέρα του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει βαριά, καθώς η σορός του βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στην θαλάσσια περιοχή των Πευκακίων.
    Ως πιθανότερο σενάριο εξετάζεται το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας αλλά περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν μετά την εξέταση της σορού από ιατροδικαστή.
    Σύμφωνα με το gegonota.news κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα βρέθηκε το μηχανάκι του 40χρονου, με το οποίο είχε εξαφανιστεί

    To χρονικό

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., αφορμή για την επίθεση του 40χρονου στον 69χρονο πατέρα του στάθηκαν οικογενειακές διαφορές χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά. Με βάση δε τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ερευνητές, ο καβγάς ξέσπασε ενώ οι δύο άνδρες βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους.

    Τότε ο 40χρονος, για ασήμαντη αιτία, επιτέθηκε στον πατέρα του αρχικά με μαχαίρι χωρίς όμως να τον τραυματίσει. Στη συνέχεια άρπαξε ένα ψαροντούφεκο που υπήρχε μέσα στο σπίτι και του έριξε τραυματίζοντάς τον στη θωρακική́ χώρα.
    Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., του επιτέθηκε εκ νέου με άλλο ψαροντούφεκο χτυπώντας τον στο κεφάλι, με αποτέλεσμα η μεταλλική́ βέργα να διαπεράσει το κρανίο του 69χρονου από́ την αριστερή́ πλευρά́ (κροταφική́ χώρα) και να εξέλθει από τη δεξιά́.

    Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ο πατέρας του 40χρονου μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της μεταλλικής βέργας από τους νευροχειρουργούς του νοσοκομείου καθώς το καμάκι διαπέρασε το κρανείο του.

    Μετά το χειρουργείο ο 69χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος και σε καταστολή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Λέσβος: Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες
    Λέσβος: Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες

    Με σκάφος του Λιμενικούσυγκρούστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι ένα ταχύπλοο που έγινε αντιληπτό να επιχειρεί να μεταφέρει 27 πρόσφυγες και μετανάστες στο Βορειοανατολικό άκρο της Λέσβου.

    Το χρονικό

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού σώματος: «Την Πέμπτη το μεσημέρι εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται προς τη Λέσβο, 0,3 μίλια από τις ακτές του Μολύβου.

    Το πλήρωμα του ΠΛΣ προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για την ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους, στα οποία ο χειριστής του δε συμμορφώθηκε, εκτελώντας επανειλημμένα επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια, το Τ/Χ έστρεψε αιφνιδίως τη πορεία του, με πρόθεση τον εμβολισμό του ΠΛΣ, με συνέπεια τη σύγκρουσή τους. Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ο πρωραίος αεροθάλαμος του Τ/Χ σκάφους, να επέλθει εισροή υδάτων και να βυθιστεί.

    Οι 25 επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα και περισυλλέχθηκαν από το Λιμενικό, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

    Επιπλέον, εντοπίστηκαν στη στεριά ακόμα δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν διαφύγει κολυμπώντας. Συνολικά διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ» είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Ο 27χρονος χειριστής του Τ/Χ σκάφους αντιστάθηκε βιαίως στα στελέχη του πληρώματος του ΠΛΣ με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη. Αφού ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί κατά τη σύγκρουση και για αυτό διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» για ιατρική περίθαλψη, από όπου και εξήλθε.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για «Πρόκληση ναυαγίου», για «Έκθεση σε κίνδυνο», για «Απείθεια» για παραβίαση των άρθρων «Περί αλλοδαπών» και του «Δίκαιο της θάλασσας».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Λήμνος: Δύο άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι τους
    Λήμνος: Δύο άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι τους

    Ένας 52χρονος και μια ηλικιωμένη ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους - Ο θάνατός τους προκλήθηκε λόγω αναθυμιάσεων από τη φωτιά

    Δύο άνθρωποι στη Λήμνο βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι τους. Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε χθες το βράδυ σε οικία στην περιοχή Ανδρωνίου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

    Ο θάνατός τους φαίνεται να προήλθε από αναθυμιάσεις καθώς δεν έφεραν εγκαύματα

    Άμεσα εκλήθη η Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με 11 πυροσβέστες και 4 οχήματα. Όπως αναφέρει το limnosfm100.gr, οι άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν έναν άντρα 52 ετών και μια ηλικιωμένη γυναίκα, οι οποίοι δεν είχαν τις αισθήσεις τους.

    Η άτυχη ηλικιωμένη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα τελευταία χρόνια ήταν κατάκοιτη.

    Τον 52χρονο και την ηλικιωμένη παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο του νησιού, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

    Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, κανείς από τους δύο δεν έφερε εγκαύματα και όπως όλα δείχνουν ο θάνατός του προήλθε από τις αναθυμιάσεις.

    Πηγή: in.gr

  • Εντοπίστηκε πτώμα σε κοίτη ποταμού στην Καρδίτσα - Το πιθανό σενάριο για την ταυτότητα της σορού
    Εντοπίστηκε πτώμα σε κοίτη ποταμού στην Καρδίτσα - Το πιθανό σενάριο για την ταυτότητα της σορού

    Τη σορό ενός άνδρα μέσα σε κοίτη ποταμού στην περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης (28/08) κυνηγοί.

    Αμέσως σήμανε συναγερμός με την αστυνομία να σπεύδει στο σημείο προκειμένου να ανασύρει το πτώμα και να πραγματοποιήσει έρευνα.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive η σορός βρέθηκε σε κοίτη ποταμού στην περιοχή της Φίλιας από κυνηγούς.

    Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και ερευνούν για το συμβάν.

    Σημειώνουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή γίνονται έρευνες εδώ και τρεις εβδομάδες καθώς αγνοείται (από 7/8) ένας 28χρονος άνδρας για τον οποίο έχει εκδοθεί Missing Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Σύμη: Πώς έγινε το δυστύχημα με τον νεκρό μετανάστη - Οι λιμενικοί άνοιξαν πυρ
    Σύμη: Πώς έγινε το δυστύχημα με τον νεκρό μετανάστη - Οι λιμενικοί άνοιξαν πυρ

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι ελληνικές Αρχές πυροβόλησαν κατά του ταχύπλοου για να το ακινητοποιήσουν

    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το πρωί της Παρασκευής στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης, όταν ένα ταχύπλοο που μετέφερε παράνομα μετανάστες από τις τουρκικές Αρχές δεν υπάκουσε στα ηχητικά σήματα του ελληνικού Λιμενικού.

    Αντίθετα, προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσει το σκάφος των ελληνικών Αρχών, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν οι επιβαίνοντες και των δύο σκαφών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, οι άνδρες του Λιμενικού άνοιξαν πυρ στοχεύοντας τις μηχανές του δουλεμπορικού. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε μετανάστης που καθόταν κοντά στην μηχανή.

    Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι επιβαίνοντες του ταχύπλοου οδηγήθηκαν στο Λιμάνι της Σύμης.

    Τι υποστηρίζει το Λιμενικό για το δυστύχημα

    Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα: «Τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης ύποπτο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος.

    Το Τ/Χ πολυεστερικό σκάφος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού Λ.Σ. (ΠΛΣ), ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό την διαφυγή του.

    Ακολούθησε καταδίωξη από το ΠΛΣ, με τη χρήση ηχητικών και οπτικών σημάτων, στα οποία το Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε, εκτελώντας επανειλημμένα ακραία επικίνδυνους ελιγμούς και εμβολίζοντας το ΠΛΣ στην αριστερή πλευρά και συγκεκριμένα πλησίον της θέσης του κυβερνήτη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών του πληρώματος του ΠΛΣ.

    Προκειμένου αποτραπεί ο άμεσος κίνδυνος για το ΠΛΣ και το πλήρωμά του, πραγματοποιήθηκαν αρχικά προειδοποιητικές βολές χωρίς αποτέλεσμα και ακολούθως στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα που αποσκοπούσαν στην ακινητοποίηση του ταχυπλόου.

    Κατόπιν της ακινητοποίησης του σκάφους, διενεργήθηκε έλεγχος επί του ταχυπλόου από το πλήρωμα του ΠΛΣ, όπου και διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος άνδρας είχε τραυματιστεί θανάσιμα, πιθανόν από βολίδα.

    Ο 39χρονος μεταφέρθηκε με έτερο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Ρόδου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου στη συνέχεια διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

    Στο Τ/Χ επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (5 ανήλικοι, 8 άντρες, 1 γυναίκα), ενώ από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί που αναγνωρίστηκαν ως διακινητές, για παράβαση των αρ. 82 και 83 του Ν. 3386/2005, αρ.25 παρ. 1

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο