Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 09:34

Γλυφάδα: Διαρρήκτες βασάνισαν 55χρονη γυναίκα – Άρπαξαν κοσμήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι δύο διαρρήκτες χτύπησαν την άτυχη 55χρονη μέσα στο σπίτι, στη Γλυφάδα. Οι δράστες έφυγαν με το χρηματοκιβώτιο στα χέρια, το οποίο περιείχε 100.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια δύο διαρρηκτών έζησε τα ξημερώματα μια 55χρονη γυναίκα στη Γλυφάδα. Οι δράστες εισέβαλαν στη μονοκατοικία όπου διαμένει λίγο πριν τις 02:00 και αφού την ακινητοποίησαν, άρχισαν να την χτυπούν και να την απειλούν ζητώντας τους να τους αποκαλύψει που έκρυβε χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Οι δύο άνδρες έκαναν άνω - κάτω τους χώρους του σπιτιού και μετά από έρευνες αρκετών λεπτών κατάφεραν να εντοπίσουν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο αφαίρεσαν, εγκαταλείποντας στη συνέχεια το σημείο. Όπως είπε στους αστυνομικούς η 55χρονη, μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν χρήματα που έφταναν τις 100.000 ευρώ, αλλά και κοσμήματα αξίας αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων. Οι αρχές, συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν αν έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών μετά την διάρρηξη.

Πηγή: iEidiseis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 09:32

Σχετικά Άρθρα

  • Γλυφάδα: Επίθεση με κατσαβίδι σε 21χρονο από ομάδα 10 ατόμων - Στο νοσοκομείο ο νεαρός
    Γλυφάδα: Επίθεση με κατσαβίδι σε 21χρονο από ομάδα 10 ατόμων - Στο νοσοκομείο ο νεαρός

    Με τραύμα στην πλάτη ο 21χρονος. Πώς δέχθηκε την επίθεση σε κεντρική πλατεία της Γλυφάδας.

    Στο νοσοκομείο με τραύμα στην πλάτη μεταφέρθηκε ένας 21χρονος, μετά από επίθεση με κατσαβίδι που δέχθηκε από ομάδα 10 ατόμων, στη Γλυφάδα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο νεαρός περπατούσε στον δρόμο, όταν ξαφνικά 10 άτομα -τα οποία επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα- του επιτέθηκαν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τραυματίζοντας τον στην πλάτη με κατσαβίδι.

    Το συμβάν έγινε στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στη Γλυφάδα.

    Αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

    Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον τραυματισμένο νεαρό και τον μετέφερε -με συνοδεία πληρώματος αστυνομικών της ΔΙΑΣ- στο Ασκληπιείο της Βούλας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα και ερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ στο σημείο που έλαβε χώρα το περιστατικό οι αστυνομικοί βρήκαν δύο κατσαβίδια.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Αμαλιάδα: Πακιστανός στη φυλακή για διάρρηξη - Είχε γίνει φόβητρο στα καταστήματα
    Αμαλιάδα: Πακιστανός στη φυλακή για διάρρηξη - Είχε γίνει φόβητρο στα καταστήματα

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Ο φόβος και ο τρόμος στην αγορά της Αμαλιάδας και τη γύρω περιοχή, είχε γίνει ένας 33χρονος υπήκοος Πακιστάν. Μετά από διάρρηξη σε καφετέρια της πόλης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, του Α.Τ και του Τμήματος Τροχαίας της Αμαλιάδας και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Εκεί καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή ενώ θα κινηθούν σε βάρος του και οι διαδικασίες απέλασης.

    Ο 33χρονος Πακιστανός είναι γνωστός στην πόλη της Αμαλιάδας καθώς σχεδόν καθημερινά, γινόταν φορτικός σε πολίτες, από τους οποίους ζητούσε χρήματα ή δημιουργούσε επεισόδια με το προσωπικό καταστημάτων για διάφορα θέματα, ενώ πολλές φορές πήγαινε σε καταστήματα εστίασης να πάρει φαγητό χωρίς να πληρώσει.

    Αφορμή για την σύλληψη που οδήγησε και στην φυλάκισή του ήταν η διάρρηξη καφετέριας στις 6 Οκτωβρίου στην Αμαλιάδα. Μπήκε ξημερώματα για να κλέψει το ποσό των 50 ευρώ από το ταμείο.

    Στο Καρδιακαύτι στις 29 Σεπτεμβρίου, μπήκε σε τροχόσπιτο που διαμένουν ομοεθνείς του και αφαίρεσε διάφορα έγγραφα και αντικείμενα καθώς και το ποσό των 600 ευρώ.

    Σε άλλη περίπτωση σε καφενείο στον Πύργο, στις 4 Οκτωβρίου, είχε θωπεύσει υπάλληλο για να της κλέψει το κινητό τηλέφωνο.

    Ο δράστης μετά τη σύλληψή του και με την σχετική σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση. Θα εκτίσει τον ένα μήνα στις φυλακές Ναυπλίου και για τους υπόλοιπους 11 θα έχει τριετή αναστολή. Να σημειωθεί πως ο δράστης δεν διαθέτει έγγραφα νόμιμης εισόδου στη χώρα και αναμένεται να εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

  • Σοκαριστικοί διάλογοι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης στη Γλυφάδα - «Το ευχαριστήθηκα, καλά της κάναμε»
    Σοκαριστικοί διάλογοι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης στη Γλυφάδα - «Το ευχαριστήθηκα, καλά της κάναμε»

    Aποτροπιασμό προκαλούν τα μηνύματα που αντάλλαξαν μέσω ομαδικής συνομιλίας οι ανήλικοι που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης, το βράδυ του περασμένου Σάββατου στην περιοχή της Γλυφάδας και βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

    Όπως αποκάλυψε ο Σωτήρης Μπαρσάκης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τη Φαίη Μαυραγάνη, κοπέλα που ανήκε στην ομάδα που έδειρε τη 14χρονη έγραψε: «Σήμερα θα την ξαναδείρουμε αν τη βρούμε - Την έχω φωτό με τις μελανιές».

    «Και δεν ήμουν μόνη, υπήρχε και γκρουπ. Και να σας πω κάτι, το ευχαριστήθηκα. Και καλά της κάναμε», σημειώνει η ανήλικη, με τους διαδικτυακούς της φίλους να της απαντούν: «Να σε πλακώσουμε, να σε κάνουμε όπως αυτή».

    Πηγή: skai.gr
  • Γλυφάδα: «Μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω» είπε η 14χρονη για την επίθεση
    Γλυφάδα: «Μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω» είπε η 14χρονη για την επίθεση

    Είδα τις δύο συμμαθήτριές μου, οι οποίες άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν, ήταν από τα πρώτα λόγια της ανήλικης στους αστυνομικούς

    «Η μία μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στους αστυνομικούς η 14χρονη την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο στη Γλυφάδα.
    Στα βίντεο-ντοκουμέντα που παρουσίασε χθες το protothema.gr έχουν αποτυπωθεί οι στιγμές της επίθεσης σε βάρος της ανήλικης.
    Στα πλάνα που ακολουθούν, αποτυπώνεται η μανία με την οποία ξυλοκόπησαν την 14χρονη σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης και μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών και περαστικών που παρακολουθούσαν με απάθεια τις σκηνές βίας.
    Η 14χρονη περιέγραψε ως εξής στους αστυνομικούς όσα συνέβησαν στην οδό Λαζαράκη: «Περπατούσα με φίλους μου στη Γλυφάδα. Ήρθαν παιδιά και μου είπαν ότι με ψάχνουν δύο συμμαθήτριές μου. Πήγα να τις συναντήσω στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί είδα μαζεμένα 20 άτομα. Είδα τις δύο συμμαθήτριές μου, οι οποίες άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν. Τότε η μία, μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω».
    Το κορίτσι δέχθηκε επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές, μέχρι που στο τέλος πέφτει στο έδαφος. Δίπλα, παρευρισκόμενοι, κυρίως νεαρής ηλικίας, παρακολουθούν με απάθεια όσα συμβαίνουν. Η μόνη αντίδραση από ορισμένους είναι να σηκώσουν τα κινητά τους και να καταγράφουν το επεισόδιο!

    Στη συνέχεια, οι περίπου 20 ανήλικοι σηκώνονται και ακολουθούν τη δράστη της επίθεσης, η οποία σέρνει την 14χρονη από τα μαλλιά, κάνοντάς της λαβή με το γόνατο από τη μέση. Ο μόνος που μπαίνει στη μέση είναι ένας άνδρας, ο οποίος τραβά ένα παιδί από το χέρι προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο.

    Η «αρένα» με θύμα την 14χρονη μεταφέρεται στο επόμενο στενό, όπου η ανήλικη δέχεται μια μαζική επίθεση από περισσότερα από 10 άτομα.

    «Έγινε μάζωξη 14χρονων για να δείρουν το κοριτσάκι» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

    Ο δικηγόρος της οικογένειας Μανώλης Γερακιός μίλησε στο protothema.gr και κατήγγειλε ότι έγινε μάζωξη 14χρονων από την Αττική για να δείρουν τη μαθήτρια.

    «Είναι τραγικό αυτό που συνέβη στην 14χρονη μαθήτρια. Η οικογένεια είναι συγκλονισμένη. Την πρώτη φορά που έγινε η επίθεση στην κοπέλα, οι γονείς σκέφτηκαν να μη δώσουν συνέχεια στο γεγονός και σταμάτησαν εκεί. Δυστυχώς όμως, τα παιδιά αυτά επιτέθηκαν και δεύτερη φορά στο κοριτσάκι που παρολίγον να της κοστίσει τη ζωή και δεν υπερβάλω καθόλου. Οι κλωτσιές που δέχτηκε στο κεφάλι της θα μπορούσαν να ήταν μοιραίες για τη ζωή της. Ο λόγος που δέχτηκε επίθεση η 14χρονη σύμφωνα με τη οικογένεια, πιθανολογούν ότι επειδή είναι εμφανίσιμη και καλή μαθήτρια δεν μπορούσαν να το δεχτούν αυτό τα κορίτσια της ηλικίας της. Μιλάμε για 14χρονα κορίτσια, κάποια από τα οποία τα γνώριζε το θύμα και το πιο τραγικό από όλα είναι ότι έγινε μάζωξη 14χρονων παιδιών από όλη την Αττική για να δείρουν το κοριτσάκι».

    Για την υπόθεση κατατέθηκαν ήδη μηνύσεις για σωματικές βλάβες, συνελήφθησαν δύο ανήλικες, συμμαθήτριες της 14χρονης καθώς και οι γονείς τους. Όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.

    Ο εφιάλτης που βίωνε τους τελευταίους μήνες

    Το 14χρονο κορίτσι βίωνε έναν εφιάλτη τους τελευταίους μήνες. Όπως κατήγγειλε στις Αρχές, δύο συμμαθήτριές της που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό της την εκφόβιζαν από τον περασμένο Μάιο.

    Μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε επίθεση, καθώς οι δύο συμμαθήτριές της της είχαν επιτεθεί και στις αρχές Σεπτεμβρίου και πάλι στη Γλυφάδα.

    Η τελευταία επίθεση σε βάρος της ανήλικης έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στην οδό Λαζαράκη, έξω από γνωστό κατάστημα ένδυσης, ενώ σύμφωνα με αναφορές είχε προηγηθεί διαδικτυακή συνεννόηση των δραστών.

    Για την υπόθεση κατατέθηκαν ήδη μηνύσεις για σωματικές βλάβες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί δύο ανήλικες, συμμαθήτριες της 14χρονης καθώς και οι γονείς τους.

    Όπως ανέφερε ο πατέρας της 14χρονης στους αστυνομικούς, οι δράστες οδήγησαν δια της βίας την κόρη του σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας την από την παρέα της και της επιτέθηκαν δίχως λόγο και αιτία από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος λιπόθυμη. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο πατέρας της, επεδίωξαν να τη γδύσουν και να της κάψουν τα μαλλιά. Εν συνεχεία οι δράστες αποχώρησαν και το κορίτσι παρελήφθη από τους γονείς της τραυματισμένο.

    Ακολούθησε έρευνα κατά την οποία, όπως προαναφέρθηκε, συνελήφθησαν δύο ανήλικες συμμαθήτριες της 14χρονης καθώς και οι γονείς τους, ενώ το θύμα φέρεται να έχει αναγνωρίσει ακόμη ένα άτομο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Γλυφάδα: Δύο βίντεο-ντοκουμέντα δείχνουν τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης - Απαθείς οι παρευρισκόμενοι
    Γλυφάδα: Δύο βίντεο-ντοκουμέντα δείχνουν τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης - Απαθείς οι παρευρισκόμενοι

    Βίντεο δείχνει ομάδα κοριτσιών να πλησιάζει τη 14χρονη έξω από εμπορικά καταστήματα - Έγινε μάζωξη 14χρονων για να δείρουν τη μαθήτρια, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας - Τα ανήλικα παρακολουθούν τον ξυλοδαρμό και η μόνη αντίδραση είναι να σηκώσουν τα κινητά για να καταγράψουν

    Τη στιγμή του άγριου ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα δείχνει βίντεο ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

    Στην 14χρονη έστησαν καρτέρι πάνω από 10 ανήλικοι το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Λαζαράκη. Στα βίντεο-ντοκουμέντα που παρουσιάζει το protothema.gr αποτυπώνεται η μανία με την οποία ξυλοκόπησαν την 14χρονη σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης και μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών και περαστικών που παρακολουθούσαν με απάθεια τις σκηνές βίας.

    Το βίντεο έχει ληφθεί στην οδό Λαζαράκη, το βράδυ του Σαββάτου, έξω από κατάστημα ένδυσης. Ομάδα ανήλικων κοριτσιών πλησίασε την 14χρονη που ήταν με τις φίλες της. Το κορίτσι δέχθηκε επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές, μέχρι που στο τέλος πέφτει στο έδαφος. Δίπλα, παρευρισκόμενοι, κυρίως νεαρής ηλικίας, παρακολουθούν με απάθεια όσα συμβαίνουν. Η μόνη αντίδραση από ορισμένους είναι να σηκώσουν τα κινητά τους και να καταγράφουν το επεισόδιο!

    Στη συνέχεια, οι περίπου 20 ανήλικοι σηκώνονται και ακολουθούν τη δράστη της επίθεσης η οποία σέρνει την 14χρονη από τα μαλλιά, κάνοντάς της λαβή με το γόνατο από τη μέση. Ο μόνος που μπαίνει στη μέση είναι ένας άνδρας ο οποίος τραβά ένα παιδί από το χέρι προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο.

    Η «αρένα» με θύμα την 14χρονη μεταφέρεται στο επόμενο στενό όπου η ανήλικη δέχεται μια μαζική επίθεση από περισσότερα από 10 άτομα.

    «Έγινε μάζωξη 14χρονων για να δείρουν το κοριτσάκι» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

    Ο δικηγόρος της οικογένειας Μανώλης Γερακιός μίλησε στο protothema.gr και κατήγγειλε ότι έγινε μάζωξη 14χρονων από την Αττική για να δείρουν τη μαθήτρια.

    «Είναι τραγικό αυτό που συνέβη στην 14χρονη μαθήτρια. Η οικογένεια είναι συγκλονισμένη. Την πρώτη φορά που έγινε η επίθεση στην κοπέλα, οι γονείς σκέφτηκαν να μη δώσουν συνέχεια στο γεγονός και σταμάτησαν εκεί. Δυστυχώς όμως, τα παιδιά αυτά επιτέθηκαν και δεύτερη φορά στο κοριτσάκι που παρολίγον να της κοστίσει τη ζωή και δεν υπερβάλω καθόλου. Οι κλωτσιές που δέχτηκε στο κεφάλι της θα μπορούσαν να ήταν μοιραίες για τη ζωή της. Ο λόγος που δέχτηκε επίθεση η 14χρονη σύμφωνα με τη οικογένεια, πιθανολογούν ότι επειδή είναι εμφανίσιμη και καλή μαθήτρια δεν μπορούσαν να το δεχτούν αυτό τα κορίτσια της ηλικίας της. Μιλάμε για 14χρονα κορίτσια, κάποια από τα οποία τα γνώριζε το θύμα και το πιο τραγικό από όλα είναι ότι έγινε μάζωξη 14χρονων παιδιών από όλη την Αττική για να δείρουν το κοριτσάκι»

    Για την υπόθεση κατατέθηκαν ήδη μηνύσεις για σωματικές βλάβες, συνελήφθησαν δύο ανήλικες, συμμαθήτριες της 14χρονης καθώς και οι γονείς τους. Όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.
    Ο εφιάλτης που βίωνε τους τελευταίους μήνες

    Το 14χρονο κορίτσι βίωνε έναν εφιάλτη τους τελευταίους μήνες. Όπως κατήγγειλε στις Αρχές, δύο συμμαθήτριές της που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό της την εκφόβιζαν από τον περασμένο Μάιο.

    Μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε επίθεση, καθώς οι δύο συμμαθήτριές της της είχαν επιτεθεί και στις αρχές Σεπτεμβρίου και πάλι στη Γλυφάδα.

    Η τελευταία επίθεση σε βάρος της ανήλικης έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στην οδό Λαζαράκη, έξω από γνωστό κατάστημα ένδυσης, ενώ σύμφωνα με αναφορές είχε προηγηθεί διαδικτυακή συνεννόηση των δραστών.

    Για την υπόθεση κατατέθηκαν ήδη μηνύσεις για σωματικές βλάβες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί δύο ανήλικες, συμμαθήτριες της 14χρονης καθώς και οι γονείς τους.

    Όπως ανέφερε ο πατέρας της 14χρονης στους αστυνομικούς, οι δράστες οδήγησαν δια της βίας την κόρη του σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας την από την παρέα της και της επιτέθηκαν δίχως λόγο και αιτία από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος λιπόθυμη. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο πατέρας της, επεδίωξαν να τη γδύσουν και να της κάψουν τα μαλλιά. Εν συνεχεία οι δράστες αποχώρησαν και το κορίτσι παρελήφθη από τους γονείς της τραυματισμένο.

    Ακολούθησε έρευνα κατά την οποία, όπως προαναφέρθηκε, συνελήφθησαν δύο ανήλικες συμμαθήτριες της 14χρονης καθώς και οι γονείς τους, ενώ το θύμα φέρεται να έχει αναγνωρίσει ακόμη ένα άτομο.

    Αναζητείται ακόμη ένα άτομο

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, η 14χρονη έχει αναγνωρίσει και άλλο ένα άτομο το οποίο αναζητείται.

    Όπως είπε στο Action24 η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, «η πλειοψηφία των παρισταμένων στην επίθεση ήταν κορίτσια ίδιας ηλικίας με την 14χρονη. Τα περισσότερα παρακολουθούσαν και κανένα δεν ενημέρωσε τις αρχές».

    «Το θύμα γνωριζόταν με κάποια από τα παιδιά όπως και με τις δύο συλληφθείσες» πρόσθεσε η κυρία Δημογλίδου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Γλυφάδα: Συμμαθήτριες της 14χρονης οι δύο που συνελήφθησαν μετά την επίθεση σε βάρος της - Έχει αναγνωρίσει και τρίτο άτομο που αναζητείται
    Γλυφάδα: Συμμαθήτριες της 14χρονης οι δύο που συνελήφθησαν μετά την επίθεση σε βάρος της - Έχει αναγνωρίσει και τρίτο άτομο που αναζητείται

    Συνομήλικες της 14χρονης και κορίτσια τα περισσότερα από τα άτομα που εμπλέκονται, δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ

    Συμμαθήτριες της 14χρονης είναι οι δύο ανήλικες που έχουν συλληφθεί για την επίθεση που δέχθηκε το κορίτσι το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα, όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.
    Σύμφωνα με την κυρία Δημογλίδου, η 14χρονη έχει αναγνωρίσει και άλλο ένα άτομο το οποίο αναζητείται.
    Όπως είπε στο Action24 η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, «η πλειοψηφία των παρισταμένων στην επίθεση ήταν κορίτσια ίδιας ηλικίας με την 14χρονη. Τα περισσότερα παρακολουθούσαν και κανένα δεν ενημέρωσε τις αρχές».
    «Το θύμα γνωριζόταν με κάποια από τα παιδιά όπως και με τις δύο συλληφθείσες» πρόσθεσε η κυρία Δημογλίδου.
    Για το περιστατικό έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις για σωματικές βλάβες και εκτός από τις ανήλικες έχουν συλληφθεί και οι γονείς τους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες που η ανήλικη δέχεται επίθεση από συμμαθήτριές της.

    Σύμφωνα με τον πατέρα της, τη μαθήτρια οδήγησαν δια της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας την από την παρέα της και της επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι ρίχνοντάς την λιπόθυμη στο έδαφος. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο πατέρας της, επεδίωξαν να την γδύσουν και να της κάψουν τα μαλλιά.

    Ο πατέρας της περιγράφει ως εξής την επίθεση:

    «Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας γυμνασίου του Δήμου Βούλας για 2η φορά σε διάστημα δυο εβδομάδων από ομάδα 25 και πλέον ανηλίκων παιδιών πρωτοστατούντων δύο μαθητριών του ίδιου γυμνασίου (γνωστό το ποιόν των παιδιών και των γονέων αυτών) στην περιοχή της Γλυφάδας χθες Σάββατο βράδυ και 07/09 το προηγούμενο.
    Κλήθηκαν μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram 25-40 άτομα από όλη την Αττική όπου εντόπισαν το κορίτσι το οδήγησαν δια της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας το από την παρέα του και της επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι ρίχνοντάς την λιπόθυμη στο έδαφος όπου και συνέχισαν βίαια να την χτυπούν να την φτύνουν, να επιδιώκουν να την γδύσουν, να της κάψουν τα μαλλιά.

    Έγιναν όλες οι ενέργειες σε συνέχεια και παλιότερων, μήνυση χθες στο ΑΤ Γλυφάδας (ποινική δίωξη) και σε όλες τις ενεχόμενες οικογένειες στις αξιόποινες αυτές πράξεις καθώς και στα ανήλικα τέκνα αυτών που συμμετείχαν με οιονδήποτε τρόπο στο συμβάν.

    Φίλοι γονείς σας προτρέπω να αναλάβετε δράση σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο αντίστοιχο περιστατικό, τα παιδιά μας Κινδυνεύουν πραγματικά, το θύμα εν προκειμένω είναι μια αριστούχα μαθήτρια που δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ με την συμπεριφορά της, τουναντίον και ίσως αυτό, το ότι δεν έχει δώσει δικαιώματα να είναι η αιτία των εξαιρετικά δυσάρεστων γεγονότων που βιώνει».
    Πηγή: Protothema.gr
  • ΟΗΕ: Οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου υποβάλλονται σε βασανιστήρια και δεν τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική βοήθεια
    ΟΗΕ: Οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου υποβάλλονται σε βασανιστήρια και δεν τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική βοήθεια

    Οι Ουκρανοί κρατούμενοι στερούνται εσκεμμένα ιατροφαρμακευτική φροντίδα στις ρωσικές φυλακές και ακόμη και γιατροί συμμετείχαν σε βασανιστήρια, σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

    Η Επιτροπή, που ιδρύθηκε για να ερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, τον Φεβρουάριο του 2022, είχε ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι γίνονταν «συστηματικά» βασανιστήρια από τις κατοχικές δυνάμεις. Στη σημερινή, προφορική παρουσίαση της έκθεσής της στο Συμβούλιο, υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι χρησιμοποιούνταν παρόμοιες μέθοδοι σε μια τεράστια γεωγραφική περιοχή «αποδεικνύει ότι τα βασανιστήρια χρησιμοποιούνται ως συνήθης και αποδεκτή πρακτική από τις ρωσικές αρχές, με μια αίσθηση ατιμωρησίας».

    Πέρα από τα συστηματικά βασανιστήρια και τους βιασμούς στα στρατόπεδα των κρατουμένων ή τους βιασμούς γυναικών σε κατεχόμενες πόλεις και χωριά, η Επιτροπή σημείωσε επίσης ότι σε πολλά κέντρα κράτησης που ελέγχονταν από τις ρωσικές αρχές «δεν υπήρχε καμία επαρκής ιατρική βοήθεια για εκείνους που την χρειάζονταν απελπισμένα».

    «Σε ένα από αυτά τα κέντρα, γιατροί συμμετείχαν σε βασανιστήρια», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο Έρικ Μόσε, επικαλούμενος μαρτυρίες Ουκρανών πρώην κρατουμένων στη φυλακή της Ολενίφκα, στην Ουκρανία.

    Στις 29 Ιουλίου 2022, από έκρηξη σε αυτό το κέντρο κράτησης σκοτώθηκαν πολλοί Ουκρανοί κρατούμενοι. Οι Ρώσοι κατηγόρησαν τους Ουκρανούς ότι βομβάρδισαν τη φυλακή. Το Κίεβο, Δυτικές χώρες και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι για την έκρηξη ευθύνεται η Ρωσία.

    Σύμφωνα με τους μάρτυρες, «δεν παρασχέθηκε καμία ιατρική βοήθεια» σε δεκάδες ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί και κινδύνευε η ζωή τους. Στρατιωτικοί γιατροί, αιχμάλωτοι και οι ίδιοι, προσπάθησαν να βοηθήσουν τους τραυματίες, αναφέρει η έκθεση.

    «Είδαν πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν εκείνη τη νύχτα, ενώ η διοίκηση της (φυλακής) καθόταν εκεί και τους παρακολουθούσε», είπε ο Μόσε.

    Οι μαρτυρίες που συνέλεξε η Επιτροπή δείχνουν επίσης ότι οι σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες είναι τεράστιες για τους πρώην κρατουμένους. «Με στοίχειωνε ο φόβος ότι θα με φυλάκιζαν και πάλι. Είμαι τώρα στο σπίτι μου, αλλά αισθάνομαι ακόμη κρατούμενος» είπε ένας από αυτούς, που λέει ότι βασανίστηκε από τους Ρώσους.

    Πολλά θύματα είπαν ότι είναι «ζωτική ανάγκη» να αποδοθεί δικαιοσύνη και ο πρόεδρος της Επιτροπής επέμεινε ότι πρέπει να συνεχίσει τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MIGUEL A. LOPES

  • Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα - «Την έφτυναν, προσπάθησαν να τη γδύσουν, να της κάψουν τα μαλλιά»
    Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα - «Την έφτυναν, προσπάθησαν να τη γδύσουν, να της κάψουν τα μαλλιά»

    Εφιαλτικές στιγμές έζησε το περασμένο Σάββατο μία 14χρονη στη Γλυφάδα, καθώς έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, έξω από γνωστό κατάστημα ένδυσης.

    Σύμφωνα με το notia.gr πρόκειται για δεύτερη επίθεση που δέχεται η ανήλικη από συμμαθήτριές της μέσα σε διάστημα 15 ημερών, με το ΑΤ Γλυφάδας να έχει αναλάβει την υπόθεση.

    Πάνω από 25 άτομα συμμετείχαν στην επίθεση, σύμφωνα με τον πατέρα της 14χρονης

    Ο πατέρας της 14χρονης περιέγραψε στο notia την επίθεση που δέχτηκε η κόρη του, υποστηρίζοντας ότι στην επίθεση συμμετείχαν πάνω από 25 άτομα, τα οποία και συνεννοήθηκαν μέσω Instagram.

    Έντόπισαν το κορίτσι το οδήγησαν δια της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας το από την παρέα του και της επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι ρίχνοντάς την λιπόθυμη στο έδαφος όπου και συνέχισαν βίαια να την χτυπούν να την φτύνουν, να επιδιώκουν να την γδύσουν, να της κάψουν τα μαλλιά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρας της ανήλικης.

    Μάλιστα, ο πατέρας της 14χρονης υποστήριξε ότι έχει κάνει μήνυση για την επίθεση που δέχτηκε η κόρη του.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο