Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 19:26

Πρύτανης ΕΜΠ για σπείρα: Η κατάσταση στην Εστία είχε εκτραχυνθεί, οι Αρχές είχαν ενημερωθεί

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με αφορμή τα σοκαριστικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο που δρούσε η σπείρα στην Πολυτεχνειούπολη, ο πρύτανης του ΕΜΠ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση είχε γίνει αποδέκτης σοβαρών καταγγελιών για το καθεστώς ανομίας στην Φοιτητική Εστία Ζωγράφου, με την κατάσταση να έχει εκτραχυνθεί το τελευταίο διάστημα, και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές σχολαστικά.

Συγκεκριμένα, ο πρύτανης ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής, στη νέα ανακοίνωσή του σήμερα, Κυριακή, σχετικά με τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου αναφέρει:

«Τo Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και το ΕΜΠ συνεργάζονται, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για τη λειτουργία των δύο φοιτητικών εστιών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

»Οι εστίες είναι ιδιοκτησία του ΕΜΠ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ασκεί τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Εστιών. "

Μεταξύ αυτών είναι η φύλαξη των εστιών, η σίτιση των φοιτητών που διαμένουν στις εστίες, η καθαριότητα, η συντήρηση των υποδομών (ψύξη, θέρμανση, υδραυλικά κ.τ.τ.) και οι αντίστοιχες εργολαβίες.

»Το ΕΜΠ επιλέγει τους φοιτητές που κάθε χρόνο αιτούνται θέσης στις Εστίες, με βάση τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν.

»Σημειωτέον στη μία εκ των δύο Εστιών, την παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου (ΦΕΖ), όπου έγινε η πρόσφατη αστυνομική επέμβαση, το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών που διαμένουν δεν προέρχεται από το ΕΜΠ αλλά από άλλα πανεπιστήμια της Αττικής.

»Η διοίκηση του ΕΜΠ είναι αποδέκτης, απ’ ευθείας ή και μέσω του γραφείου των Εστιών, αιτημάτων και παραπόνων των εστιακών φοιτητών για οποιαδήποτε δυσλειτουργία που αφορά σίτιση και λειτουργία εγκαταστάσεων και σε συνεννόηση με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα τα όποια προβλήματα.

»Εκτός των δυσλειτουργιών, η παρούσα διοίκηση του ΕΜΠ ήταν αποδέκτης πολλών και σοβαρών καταγγελιών για το καθεστώς ανομίας στη ΦΕΖ, που την τελευταία περίοδο είχε εκτραχυνθεί. Η ενημέρωση από τη διοίκηση του ΕΜΠ των αρμοδίων αρχών για το συγκεκριμένο θέμα ήταν διαρκής και σχολαστική.»

Σοκαριστικά στοιχεία για τη δράση της σπείρας

Όλο και περισσότερες πληροφορίες για την πλούσια δράση της αλβανικής μαφίας που δρούσε στην Πολυτεχνειούπολη έρχονται στο «φως της δημοσιότητας», με τα «πλοκάμια» της εγκληματικής οργάνωσης να φτάνουν μέχρι και στη χρηματοδότηση βομβιστικών επιθέσεων, όπως αυτή τον Μάιο του 2017 εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με το «Το Βήμα», στις 15 Νοεμβρίου 2018 κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε σαφή ενημέρωση της ηγεσίας της για ύποπτους συσχετισμούς κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού με αιματηρές επιθέσεις στον πανεπιστημιακό χώρο στου Ζωγράφου.

Η έρευνα αυτή ξεκίνησε μετά τη διαπίστωση ότι δραστήριος αντιεξουσιαστής που είχε κατηγορηθεί για την αποστολή δέματος-βόμβα που τραυμάτισε μέσα στο αυτοκίνητό του στην οδό Μάρνη, στις 25 Μαΐου 2017, τον Λουκά Παπαδήμο, λάμβανε στον τραπεζικό λογαριασμό του χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, 14 άτομα προχωρούσαν, μετά από εντολές και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και από αλλού, σε καταθέσεις στον λογαριασμό του νεαρού αντιεξουσιαστή.

Ένας εξ αυτών των αλβανών χρηματοδοτών φέρεται ότι ήταν αυτός που συνελήφθη ως αρχηγός της «βάσης» της μαφίας στου Ζωγράφου και εκείνος που επιχείρησε να τραυματίσει με κατσαβίδι τη νεαρή αστυνομικό!

Ο δεύτερος είχε συλληφθεί το 2020 για την απαγωγή του γιου δημοσιογράφου που εξελίχθηκε, μετά από ομηρεία εντός της Πολυτεχνειούπολης, σε ληστεία στο οικογενειακό σπίτι του.

Επίσης ο ίδιος αλλοδαπός είχε κατηγορηθεί για επιδρομές σε γραφεία καθηγητών και σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου με κλοπές εξοπλισμού της τάξης των 200.0000 ευρώ.

Οι διασυνδέσεις με βαρυποινίτες στις φυλακές Κορυδαλλού

Για τις συμμορίες με έδρα τους πανεπιστημιακούς χώρους του Ζωγράφου οι οποίες εξαρθρώθηκαν από την τωρινή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχαν πολυσέλιδα ενημερωτικά εσωτερικά σημειώματα από τον Νοέμβριο του 2018, που κατέγραφαν τη δράση της, χωρίς να υπάρξει καμιά απολύτως αντίδραση.

Στη συγκεκριμένη, απόρρητη ενημέρωση που έφθασε τότε στην ηγεσία της αστυνομίας καταγράφονταν οι διασυνδέσεις των αλλοδαπών ποινικών της φοιτητικής εστίας με βαρυποινίτες στις φυλακές Κορυδαλλού που συμμετείχαν σε φονικές συμμορίες ληστών με καλάσνικοφ, περιγράφοντας πόρτα-πόρτα τι συνέβαινε στα διαμερίσματα της φοιτητικής εστίας που κατοικοέδρευαν οι κακοποιοί.

Ακόμη φαίνεται ότι είχαν χαρτογραφηθεί οι ομάδες… περιφρούρησης της «μαφίας» στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπως και οι πελάτες για αγορά ναρκωτικών ουσιών που συνέρρεαν στις εστίες του Ζωγράφου. Χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 18:47

Σχετικά Άρθρα

  • Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα
    Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους «εισπράκτορες» στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν

    Κοντά στην πλήρη εξάρθρωση ενός κυκλώματος απατεώνων που είχαν απλώσει τα “δίχτυα” τους σε διάφορες περιοχές της χώρας βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τη Λάρισα για να συλλάβουν τους δυο “εισπράκτορες”, έναν 55χρονο Έλληνα και μία 52χρονη Ουκρανή.
    Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι της Τετάρτης, τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που παρίστανε τον νοσοκομειακό γιατρό σε μια 77χρονη στη Νεοκαισάρεια και της ζήτησε αρχικά 70.000 ευρώ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η κόρη της, που δήθεν ήταν θύμα τροχαίου ατυχήματος. Η ηλικιωμένη δεν είχε παρά μόνο 250 ευρώ και ο “γιατρός” ζήτησε και τα τιμαλφή της, τα οποία παρέλαβε η Ουκρανή που πήγε στο σπίτι της με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος.

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους “εισπράκτορες” στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν. Από τη προανάκριση εξακριβώθηκε ότι σε άλλες τρεις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού είχαν ζητήσει 170.000 ευρώ από ηλικιωμένες κατοίκους της Σύρου, της Κεφαλλονιάς και της Φλώρινας, αλλά τελικά παρέλαβαν συνολικά 73.300 ευρώ.

    Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο του 55χρονου, ένας σουγιάς και 400 ευρώ και οδηγήθηκε μαζί με την Ουκρανή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων όπου τους ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση συμμορίας και απάτη από κοινού και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξιχνίαση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες απάτες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Εξαρθρώθηκε σπείρα με θύματα ηλικιωμένους - Τα βίντεο από τη δράση τους
    Εξαρθρώθηκε σπείρα με θύματα ηλικιωμένους - Τα βίντεο από τη δράση τους

    Στα «χέρια» των Αρχών βρέθηκαν πέντε άτομα που προσποιούνταν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και αφού εισέβαλαν σε σπίτια ηλικιωμένων έκλεβαν και εξαφανίζονταν.

    Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άνδρες από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή τους σε πάνω από οκτώ περιπτώσεις κλοπής με τον ίδιο τρόπο.

    Από τον περασμένο Απρίλιο, είχαν αποφασίσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να στήσουν το κόλπο τους κυρίως σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή. Χρησιμοποιούσαν ειδικό επιχειρησιακό όχημα, ενώ όπως αποτυπώνεται και στα βίντεο που δημοσιεύει το CNN Greece, προσπαθούσαν να φορούν χειρουργικές μάσκες πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους.

    Εντόπιζαν τους ηλικιωμένους κυρίως σε μίνι μάρκετ και περίπτερα και αφού τους προσέγγιζαν, προσποιούνταν τους τεχνικούς και ΔΕΗ για να τους κερδίσουν την εμπιστοσύνη.

    Στη συνέχεια, έμπαιναν στο διαμέρισμα μαζί με τον ηλικιωμένο και ο ένας από τους κακοποιούς έμενα μαζί με τα θύματα, ενώ ο δεύτερος ερευνούσε τους χώρους του σπιτιού αρπάζοντας ότι πολύτιμο έβρισε.

    Οι Αρχές εκτιμούν ότι το παράνομο όφελος έφτανε τις 685.000 ευρώ. Όλοι οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ.

    Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 8-7-2024 στην Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, πέντε ημεδαποί (ηλικίας 48, 40, 38, 25 και 23 ετών) μετά από καταδίωξη.

    Νωρίτερα, ανωτέρω αστυνομικοί κατόπιν σήματος του κέντρου για ύποπτο όχημα εντόπισαν το εν λόγω όχημα με -5- επιβαίνοντες και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

    Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και επιτάχυνε, κινούμενος ανάποδα σε παρακείμενη οδό όπου σταμάτησε εντός πιλοτής πολυκατοικίας με τους κατηγορούμενους να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή.

    Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, ότου εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν όλοι οι επιβαίνοντες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- συμμορία σε σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατ’εξακολούθηση, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, απάτη με υπολογιστή και κλοπές κατά συναυτουργία ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένα μέλος της συμμορίας.

    Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες ηλικιωμένων κυρίως σε περιοχές των Βορείων Προαστίων Αττικής.

    Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούνταν στις ανωτέρω περιοχές αναζητώντας οικίες όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα που ενδεχομένως να πείθονταν από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσε η συμμορία προκειμένου να εισβάλλει στις οικίες τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης να ολοκληρώσουν την εγκληματικές τους πράξεις.

    Όταν τους εντόπιζαν, τους προσέγγιζαν υποδυόμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων οι οποίοι τους επισκέπτονται δήθεν για εργασίες στο δίκτυο ρεύματος ή βλάβης του ασανσέρ.

    Όταν οι παθόντες πείθονταν για την ιδιότητα τους και οι κατηγορούμενοι κατάφερναν να εισέλθουν εντός των οικιών, ένα μέλος αναλάμβανε την απασχόληση του παθόντος, αποπροσανατολίζοντας τον με διάφορες προφάσεις (έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ή οικιακών συσκευών), ώστε τα υπόλοιπα μέλη με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις να ερευνήσουν τους χώρους και να αφαιρέσουν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

    Ενίοτε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπρατταν κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών μετερχόμενοι το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, αφαιρώντας από το εσωτερικό των οχημάτων τσάντες και πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικά ποσά και τραπεζικές κάρτες και εν συνεχεία, χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες, πραγματοποιούσαν ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα.

    Κατά την διάπραξη των κλοπών και με απώτερο στόχο την επιτυχή έκβαση των ενεργειών τους, ο οδηγός ανέμενε στο εσωτερικό του «επιχειρησιακού οχήματός» εκτελώντας παράλληλα και χρέη τσιλιαδόρου με σκοπό την άμεση διαφυγή από τα σημεία των κλοπών και αφετέρου την έγκαιρη ειδοποίηση των υπόλοιπων μελών σε περίπτωση ανακάλυψης της παράνομης δράσης τους.

    Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -8- περιπτώσεις κλοπών σε Νέο Ψυχικό, Χολαργό, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή.

    Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο «επιχειρησιακό όχημα» και την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός, κοσμήματα, μάσκες και γάντια μιας χρήσης και κινητά τηλέφωνα.

    Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις -685.000- ευρώ.

    Σημειώνεται ότι σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων (38χρονος και 25χρονος), εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης -8- ετών καθώς είχαν ενταχθεί σε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση.

    Ειδικότερα, οι -2- φυγόποινοι κατά τα έτη 2021 και 2022, είχαν ενταχθεί σε συμμορία η οποία διέπραξε πλήθος διακεκριμένων κλοπών από οικίες στην Αττική.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

    Πηγή: cnn.gr

  • «Δεν θα το παίξω άγιος»: Τι απαντά ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι ήταν μέλος της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα
    «Δεν θα το παίξω άγιος»: Τι απαντά ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι ήταν μέλος της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα

    Νέες αποκαλύψεις έρχονται «στο φως» για τη σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική. Τουλάχιστον 40 κλοπές οχημάτων και δύο μοτοσικλετών, έχουν εξιχνιάσει οι αστυνομικοί ενώ έξι έχουν συλληφθεί, ανάμεσα τους και ένας ηθοποιός, ο οποίος είχε ρόλο σε πασίγνωστη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης - στο Κωνσταντίνου και Ελένης.

    «Δεν θα το παίξω άγιος»

    «Δεν θα το παίξω άγιος» φέρεται να ανέφερε ο ηθοποιός στην κατάθεσή του σύμφωνα με τον Alpha. «Είμαι ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων και πώλησης ανταλλακτικών τα τελευταία 21 χρόνια. Είμαι καλός μάστορας και έχω δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι χωρισμένος και έχω ένα αγοράκι 11 ετών» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θα το παίξω άγιος, αλλά για τα αμάξια που μου λέτε, θα σας πω ό,τι έχει γίνει. Αρχικά, θέλω να σας πω ότι γνωρίζω τον (όνομα φερόμενου ως αρχηγού της σπείρας), τον οποίο φωνάζουμε (…) και το επώνυμό του το έμαθα σήμερα.

    Εγώ δεν είμαι κλέφτης αυτοκινήτων. Δεν έχω κλέψει ποτέ, αλλά γνωρίζω ότι στο χώρο μας δεν είναι όλα καθαρά. Εγώ θα σας μιλήσω για τέσσερα αυτοκίνητα. Επειδή εμπορεύομαι και ανταλλακτικά, πέρα από τις επισκευές των αυτοκινήτων που μου έφεραν στο συνεργείο, έκανα και κάποιες αποσυναρμολογήσεις πλημμυρισμένων αυτοκινήτων, τα οποία όμως είχαν ανταλλακτικά φανοποιίας και τα οποία ήταν σε καλή κατάσταση.

    Δηλαδή, έβρισκα αυτοκίνητα από ασφαλιστικές εταιρείες, τα έλυνα και μεταπωλούσα κάποια ανταλλακτικά μέσω ίντερνετ».

    Αποκαλυπτικοί για τη δράση της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική είναι οι διάλογοι των μελών της, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

    «Ένα χιλιάρικο παίρνουμε» - «Στο φως» οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

    «Στο φως» έρχονται και οι αποκαλυπτικοί τους διάλογοι όπου τα μέλη αναφέρονται στα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν.

    Αναλυτικά:

    • Ένα χιλιάρικο παίρνουμε. Γι’ αυτό το αυτοκίνητο.
    • (ακατάληπτο) οκτώ κατοστάρικα;
    • οκτώ παίρνουμε κόψιμο.
    • εφτά παίρνουμε κόψιμο σε τέτοια αυτοκίνητα
    • Ααααα. Πες μου τι να του πάρουμε.
    • Δεν ξέρω
    • Θα τον …τον ….
    • Κανένα οκτακοσάρι θα του πάρουμε. Χίλια έπρεπε να του παίρνω κανονικά. Του […] λέω
    • Ε ένα οκτακοσάρι. Αφού είναι καλυμμένος, τα πατάει, τα πετάει. Γιατι δεν έρχεται να βοηθήσει;;
    • Έρχεται δεν έρχεται τα νούμερα είναι αυτά φίλε. Είναι αυτοκίνητο πολυτελείας, τέλος. Τέλος.

    «Να προλάβουμε να πληρωθούμε…»

    Σε άλλη συνομιλία, τα μέλη της οργάνωσης συνεννοούνται για το τι θα κάνουν δύο άλλα οχήματα που έχουν κλέψει και τα ανταλλακτικά. «Βάλε τον άλλον να βάλει έναν ιμάντα να το φορτώσω κατευθείαν. Να προλάβουμε να πληρωθούμε και απ’ τα δυο», λέει ο ένας, σύμφωνα με τις συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικές αρχές.

    • Έλα ρε μανάρι.
    • Με τα ραμ και του φιατ του στραπατσαρισμένου τι θα κάνεις;
    • Δε νομίζω να τα θέλουμε.
    • Εντάξει.
    • Να σου πω.
    • Λέγε.
    • Εγώ είμαι γυρισμό. Έχει βγει τίποτα από το άλλο το μπορντό;;
    • Τι ώρα έρχεσαι.
    • Ε;
    • Τι ώρα έρχεσαι ρε;;
    • Εγώ σε μισή ώρα το πολύ είμαι εκεί. Φιλαδέλφεια έχω φτάσει.
    • Ε εντάξει άντε έλα από εδώ και…
    • Το άλλο είναι έτοιμο δλδ, ε;;
    • Ναι μωρέ.
    • Βάλε τον άλλον να βάλει έναν ιμάντα να το φορτώσω κατευθείαν. Να προλάβουμε να πληρωθούμε και απ’ τα δυο.
    • Έλα, γεια.
    • Έλα.
    Πηγή: Ethnos.gr
  • Σπείρα ξυλοκοπούσε θαμώνες νυχτερινών κέντρων: Τα μέλη της συμμετείχαν και σε οπαδικά επεισόδια
    Σπείρα ξυλοκοπούσε θαμώνες νυχτερινών κέντρων: Τα μέλη της συμμετείχαν και σε οπαδικά επεισόδια

    Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εξαπέλυαν επιθέσεις σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και σε φιλάθλους κατά τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου εντός των αγωνιστικών χώρων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

    Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (19/2) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν 8 άτομα, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο μέλος της συμμορίας

    Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη που τελέσθηκε στο πλαίσιο συσταθείσας συμμορίας, παράβαση των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, για ΚΟΚ, διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022 ξυλοκοπούσαν πελάτες σε νυχτερινά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εμπλέκονταν και σε οπαδικά επεισόδια εντός αγωνιστικών χώρων κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων στην Αττική

    Εμπλέκονται σε επεισόδιο που τραυματίστηκαν και αστυνομικοί

    Επιπρόσθετα διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε δύο επιθέσεις σε βάρος θαμώνων σε νυχτερινά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, τον Μάρτιο και Σεπτέμβριο του 2023, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο σοβαρός τραυματισμός πελατών, μεταξύ των οποίων και δυο εν ενεργεία αστυνομικών, καθώς επίσης και η συμμετοχή μελών της συμμορίας σε δύο συμπλοκές που έλαβαν χώρα μεταξύ οπαδών κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων και τον Φεβρουάριο του 2024 σε αγωνιστικούς χώρους σε περιοχές της Αττικής.

    Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2022 σε γήπεδο στο Γκάζι, τουλάχιστον τρία από τα μέλη της συμμορίας είχαν επιτεθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, πλαστικά καθίσματα, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, φωτοβολίδες χειρός και με χρήση πυροσβεστήρων, τραυματίζοντας 2 αστυνομικούς. Επίσης, στις 18 Φεβρουαρίου 2024 σε γήπεδο στον Ασπρόπυργο, δύο από τους κατηγορούμενους φέρονται ότι ενεπλάκησαν στο περιστατικό με πυροβολισμούς.

    Τι κατασχέθηκε

    Από τις σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και τις έρευνες σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

    • μεταλλική σιδερογροθιά με ενσωματωμένο
    • αναδιπλούμενο μαχαίρι
    • 3 μπαλτάδες
    • πτυσσόμενο γκλοπ
    • νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 1,5 γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης
    • αναδιπλούμενο μαχαίρι και αναδιπλούμενος σουγιάς, 3 αεροβόλα πιστόλια
    • τσεκούρι μεσαίου μεγέθους
    • πινακίδα Ι.Χ.Ε. καταφανώς πλαστή
    • μονόκαννο κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας
    • 20 φυσίγγια καραμπίνας
    • 2 αυτοσχέδιες συσκευασίες χρήσης ναρκωτικών ουσιών (φρίμπα)
    • προσαρμοσμένες σε πλαστικά μπουκάλια
    • χάρτινη συσκευασία με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνη
    • 20 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, χαρτονόμισμα των 200 ευρώ,καταφανώς πλαστά.

    Όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία οι 7 από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Εξαρθώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα για παράνομες μεταφορές αλλοδαπών - Παρέδιδαν οχήματα και στην Ηλεία
    Εξαρθώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα για παράνομες μεταφορές αλλοδαπών - Παρέδιδαν οχήματα και στην Ηλεία

    Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που συνέδραμε σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών - Τα μέλη της οργάνωσης παρέδιδαν αυτοκίνητα σε έτερους συνεργάτες τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε παράνομες διακινήσεις - Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης

    Η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης που συνέδραμε σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών.

    Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί αντίστοιχης αστυνομικής Υπηρεσίας της Βουλγαρίας και της Europol, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν και εύρισκαν είτε κλεμμένα οχήματα είτε αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων συμφωνούσαν στην πώλησή τους χωρίς ωστόσο να ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία μεταβίβασης του τίτλου κυριότητας, τα οποία στη συνέχεια παρέδιδαν σε συνεργούς τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε διακινήσεις παράτυπων αλλοδαπών.

    Επίσης, παραποιούσαν και πλαστογραφούσαν άδειες κυκλοφορίας, προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ανέγραφαν ως ιδιοκτήτες αυτοκινήτων «εικονικούς» αλλοδαπούς και δημιουργούσαν αντίστοιχα «εικονικά» έγγραφα.

    Τα οχήματα τα παρέδιδαν σε διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας καθώς και στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, ενώ για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους στάθμευαν τα αυτοκίνητα σε χώρους στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη, σε διαφορετικές περιοχές από αυτές που διέμεναν.

    Όπως πρόεκυψε από την έρευνα, τα έτη 2022 και 2023, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν 45 οχήματα σε περιπτώσεις μεταφοράς και απόπειρας μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

    Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (11-01-2024) συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί 28, 34 και 37 ετών και ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, και άμεση συνέργεια σε παράνομη προώθηση αλλοδαπών, ενώ επιπλέον έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη 17 αλλοδαπά μέλη της οργάνωσης.

    Στην κατοχή των συλληφθέντων καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • Πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων,
    • Κλειδιά διαφόρων οχημάτων,
    • Άδειες κυκλοφορίας οχημάτων,
    • Χρηματικό ποσό 2.180 ευρώ και
    • Κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

  • Σπείρα με έδρα την Κορυτσά «άδειαζε» ηλεκτρονικά τραπεζικούς λογαριασμούς: Θύματα χιλιάδες Έλληνες - Πώς δρούσε
    Σπείρα με έδρα την Κορυτσά «άδειαζε» ηλεκτρονικά τραπεζικούς λογαριασμούς: Θύματα χιλιάδες Έλληνες - Πώς δρούσε

    Σπείρα ατόμων αλβανικής καταγωγής που με «έδρα» την Κορυτσά εξαπατούσε Έλληνες πολίτες, αποσπώντας από τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελλάδα χιλιάδες ευρώ, εξαρθρώθηκε από το τοπικό παράρτημα της αλβανικής αστυνομίας.

    Οι εγκέφαλοι και πώς δρούσαν

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Κορυτσάς, εγκέφαλοι της σπείρας ήταν ένας τριαντάχρονος από τα Τίρανα κι ένας 29χρονος από την Κορυτσά, ενώ τα θύματά τους στην Ελλάδα ανέρχονται μέχρι στιγμής σε πέντε χιλιάδες!

    Κατά την αλβανική αστυνομία, οι δράστες προωθούσαν ένα λογισμικό σε υπολογιστές ανύποπτων Ελλήνων, μέσω του οποίου είχαν καταφέρει να διεισδύσουν σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς και σε άλλα προσωπικά τους δεδομένα. Στη συνέχεια, μέσω εικονικών διαμεσολαβητών, αποσπούσαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων χρηματικά ποσά που κατέληγαν σε άγνωστους λογαριασμούς.

    Το ποσό των χρημάτων που αποσπάστηκαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων κυμαίνεται, κατά την αστυνομία, από τρεις μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ ανά λογαριασμό.

    Ο δεύτερος μηχανισμός απόσπασης χρημάτων, αναφέρει η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, ήταν η προσέγγιση και συμμετοχή των Ελλήνων σε μαϊμού οίκους κρυπτονομισμάτων.

    Η αστυνομία ανακάλυψε στο κέντρο δράσης των συλληφθέντων στην πόλη της Κορυτσάς, 23 υπολογιστές και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας, καταστάσεις με ονόματα και αριθμούς τηλεφώνου Ελλήνων, πλαστές αποδείξεις τραπεζικών εντολών διακίνησης χρημάτων και κρυπτονομισμάτων «Bitcoin» κ.λπ.

    Τις εγκαταστάσεις απάτης αυτές, διαχειρίζονταν εφτά εξειδικευμένα άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Θρασύτατοι οι δράστες που καταδίωξαν οι αστυνομικοί στη νότια Ηλεία
    Θρασύτατοι οι δράστες που καταδίωξαν οι αστυνομικοί στη νότια Ηλεία

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Για σκληρούς κακοποιούς κάνουν λόγω αστυνομικές πηγές σχετικά με τους δράστες που επέβαιναν σε πολυτελές SUV και καταδίωχθηκαν σε περιοχές της νότιας Ηλείας, όταν εντοπίστηκαν ως ύποπτοι διαρρήξεων.

    Και η αντίδραση τους δείχνει πως ήταν πιθανότατα τα μέλη της σπείρας ΡΟΜΑ που χτυπούν στη νότια Ηλεία εκμεταλλευόμενοι την απουσία των κατοίκων σε αγροτικές εργασίες. Και η περίοδος της ελαιοσυγκομιδής έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, αρκετά προσοδοφόρα για τη σπείρα…

    Οι δράστες κινήθηκαν σα δαιμονισμένοι προκειμένου να αποφύγουν την Αστυνομία, αδιαφορώντας αν θα προκαλέσουν κάποιο ατύχημα, ακόμα και μέσα στα χωριά από όπου πέρασαν...

    Έπαθαν λάστιχο και το επισκεύασαν

    Όπως αναφέρθηκε και στο χθεσινό ρεπορτάζ του ilialive.gr, το πρωί της Πέμπτης, τα μέλη της σπείρας επέβαιναν σε ένα πολυτελές SUV Peugeot 5008 και κινούνταν ύποπτα στην περιοχή της Ζαχάρως και προς τον Πύργο. Κάποια στιγμή έγιναν αντιληπτοί από πολίτες που ενημέρωσαν την Αστυνομία. Μάλιστα στη διαδρομή προς το Επιτάλιο, το όχημα τους υπέστη κλατάρισμα στο ένα ελαστικό. Οι επιβαίνοντες χωρίς να χάσουν χρόνο έκαναν στάση σε βουλκανιζατέρ, το επισκεύασαν και συνέχισαν την πορεία τους, έχοντας όμως πλέον την Αστυνομία στην πλάτη τους. Το πολυτελές SUV πέρασε πολύ γρήγορα μέσα από το Επιτάλιο και ακολούθησε τη διαδρομή προς Αλφειούσα. Εκεί μέχρι και οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν για να καταγράψουν τα χαρακτηριστικά του οχήματος, που έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Στο μεταξύ δυνάμεις της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Υποδιεύθνσης Ασφάλειας Πύργου, της Ειδικής Ομάδας Ελέγχου Παραβατικότητας Ευπαθών Ομάδων και των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής, καταδίωκαν το όχημα που πέρασε από το φράγμα του Φλόκα και συνέχισε προς τα Μακρίσια με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Άλλωστε το πολυτελές SUV έδινε αυτή τη δυνατότητα στα μέλη της σπείρας να κινηθούν γρήγορα με ένα ογκώδες όχημα που δύσκολα θα έβρισκε εμπόδιο στη διαδρομή του.

    Από τα Μακρίσια κινήθηκαν προς Λαδικό και Καλλίκωμο και από εκεί στην Κρέστενα. Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στο ρεύμα εξόδου της πόλης προς την Εθνική Οδό Πύργου - Κυπαρισσίας, όμως οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr το αντιλήφθηκαν και μπήκαν εγκαίρως στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας αδιαφορώντας για το άν θα προκαλέσουν κάποιο ατύχημα και με μοναδικό σκοπό τη διαφυγή τους από τους αστυνομικούς πάση θυσία.

    Τελικά τα μέλη της σπείρας με το SUV βγήκαν ξανά στην εθνική οδό Πύργου - Κυπαρισσίας υπό συνθήκες καταδίωξης, έως ότου χάθηκαν τα ίχνη τους στο ύψος των Λουτρών Καϊάφα, οδηγώντας πολύ επικίνδυνα και με ορατή την πιθανότητα να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα με άλλα οχήματα, στην πορεία τους.

    Σε κάθε περίπτωση η θρασύτητα των δραστών προκαλεί προβληματισμό και φέρνει στη μνήμη το περιστατικό σπείρας στην περιοχή της Μεσσηνίας που δεν είχε διστάσει να εμβολίσει όχημα της ΟΠΚΕ τον περασμένο Ιούλιο, κάνοντας τις αστυνομικές αρχές στην Ηλεία να αναζητούν συσχετισμούς ανάμεσα στα δύο περιστατικά και πιθανές ομοιότητες, που να φέρουν πιο κοντά στην ταυτοποίηση των δραστών...

  • Βύρωνας: Απολογούνται πέντε μέλη της σπείρας που έδινε κοκτέιλ ναρκωτικών στη 16χρονη
    Βύρωνας: Απολογούνται πέντε μέλη της σπείρας που έδινε κοκτέιλ ναρκωτικών στη 16χρονη

    Απολογούνται σήμερα, Δευτέρα, τα πέντε από τα έξι μέλη της σπείρας που κατηγορείται πως εκμεταλλεύτηκε τη 16χρονη στον Βύρωνα για χρήση ναρκωτικών -με αποτέλεσμα το κορίτσι να βρίσκεται σε κώμα. Ανάμεσα στους πέντε που απολογούνται είναι και δύο ανήλικοι.

    Από τις αρμόδιες Αρχές, την ίδια ώρα, αναζητούνται ακόμα δύο άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

    Η ανήλικη είχε μετατραπεί σε πειραματόζωο της σπείρας ναρκωτικών. Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι 17χρονου στον Βύρωνα, όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το λεγόμενο «σίσα» γνωστό και ως «η κόκα των φτωχών».

    Το επόμενο πρωί η φίλη του κοριτσιού, όταν ξύπνησε στο ίδιο σπίτι, διαπίστωσε ότι η 16χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της και κάλεσε ασθενοφόρο. Πλέον, η ανήλικη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και δίνει μάχη για τη ζωή της.

    Ο «Γιάνος» και ο «Dou» και η μυστηριώδης ναρκωτική ουσία

    Σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τη Μίνα Καραμήτρου, οι Αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή. Μάλιστα, έχουν ανοίξει τα τηλέφωνα των συλληφθέντων, ενώ υπάρχουν δύο άτομα με τον κωδικό «Γιάνο» και «Dou», οι οποίοι φαίνεται να κάνουν παραγγελίες ακόμη και χαπιών έκσταση. Στις συνομιλίες επίσης αποκαλύπτεται ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα ετοιμαζόταν να προμηθεύσει ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη.

    Οι αστυνομικοί παράλληλα ερευνούν και μια μυστηριώδη ναρκωτική ουσία την οποία φαίνεται να κάνει παραγγελία ένα άτομο. Πρόκειται για την κατηγορία ναρκωτικών «λέμον», μιας ακριβής ουσίας. Στην παραγγελία το άτομο αυτό φαίνεται να ζητάει 10 ευρώ για το ένα γραμμάριο.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch